Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτή τη στιγμή έχω στη συγκεκριμένη μητρική corsair vengeance rgb pro 2x8 GB 3200mhz και με docp enabled χωρίς να πειράξω κάτι άλλο τρέχουν απροβληματιστα στα 3200. Αν πάρω άλλο ένα ίδιο σετακι οπότε θα είμαι 4x8GB, με docp enabled θα παίζουν πάλι στα 3200mhz? Η θα κατέβει η ταχύτητα λόγω τεσσάρων σλοτς όπως κάπου είχα διαβάσει; 

Cpu ειμαι με 2600x αναμένοντας τους νέους ryzen μέχρι να δω τι θα κάνουν με bios update κλπ.

Επεξ/σία από Ronnie1985
  • Απαντ. 606
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, jimmy1973 είπε

εγκτασταθηκε στην δευτερη θυρα nve ενας Kingston.
ολα καλα..εκτος απο το οτι εξαφανιζεται η καρτα ηχου asus strix που ειναι στο διπλανο Pci slot...
εαν βγαλω τον nvme ή ριξω μεσα απο το bios την ταχυτητα στο Χ2,παιζει η καρτα ηχου,χανεται ομως ο δισκος.
εαν ειναι μεσα ο δισκος και το βαλω στο Χ4 ή auto,χανεται η καρτα ηχου....
εκτος της λυσης να την κοτσαρω σε μια pci 16 που υπαρχει ελευθερη,εχουμε καποια αλλη λυση.

manual asus x470 pro

Προφανώς γίνεται conflict καθώς οι 2 συσκευές χρησιμοποιούν τον ίδιο δίαυλο PCIe ,δεν υπάρχει άλλη λύση.

1 ώρα πριν, Ronnie1985 είπε

Αυτή τη στιγμή έχω στη συγκεκριμένη μητρική corsair vengeance rgb pro 2x8 GB 3200mhz και με docp enabled χωρίς να πειράξω κάτι άλλο τρέχουν απροβληματιστα στα 3200. Αν πάρω άλλο ένα ίδιο σετακι οπότε θα είμαι 4x8GB, με docp enabled θα παίζουν πάλι στα 3200mhz? Η θα κατέβει η ταχύτητα λόγω τεσσάρων σλοτς όπως κάπου είχα διαβάσει; 

Cpu ειμαι με 2600x αναμένοντας τους νέους ryzen μέχρι να δω τι θα κάνουν με bios update κλπ.

Χλωμό ,στο QVL δεν υπάρχουν μνήμες στα 3200Mhz με 4 dimms , με latest bios update θεωρητικά θα παίξουν έως 3000Mhz (κάτι που δεν σε χαλάει κιόλας).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε

Προφανώς γίνεται conflict καθώς οι 2 συσκευές χρησιμοποιούν τον ίδιο δίαυλο PCIe ,δεν υπάρχει άλλη λύση.

ειναι λογικο να γινεται αυτο ειδικα σε ενα board των 200 ευρω..??

ετυχε με το συγκεκριμενη καρτα ηχου,ή ετσι κι`αλλιως θα χτυπαγε?

δηλαδη ολοκληρη asus,δεν προεβλεψε οτι εγω θα βαλω και 2ο nvme και θα εχω και μια καρτα ηχου..??

και μαλιστα καρτα ηχου δικια της..!!

τεσπα...

αρα αναγκαστικα την κοτσαρω στην απο πανω κενη 16Χ(?)

Επεξ/σία από jimmy1973
Δημοσ.
Μόλις τώρα, jimmy1973 είπε

ειναι λογικο να γινεται αυτο ειδικα σε ενα board των 200 ευρω..??

δηλαδη ολοκληρη asus,δεν προεβλεψε οτι εγω θα βαλω και 2ο nvme και θα εχω και μια καρτα ηχου..??

τεσπα...

αρα αναγκαστικα την κοτσαρω στην απο πανω κενη 16Χ(?)

Υπάρχουν μητρικές που αναφέρουν ότι το τάδε M.2 slot μοιράζεται με το τάδε PCIe slot κτλ κτλ ,δεν είναι θέμα high end η budget m/b ,είναι θέμα αρχιτεκτονικής ,το ΄μόνο που θα μπορούσες να κάνεις είναι να βάλεις m.2 ssd τύπου sata (για να αφήσεις την κάρτα ήχου στο ίδιο slot) ,αν και σε αυτήν την περίπτωση θα δεσμευθεί μια θέση sata ,θα έχεις δηλαδή μια sata θέση λιγότερη.

Δημοσ.

μπα..και να θελω τωρα ο nvme αγοραστηκε και ανοιχτηκε.οποτε αυτο δεν παιζει..

αρα παμε για την 16Χ.

χανω κατι?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε

Χλωμό ,στο QVL δεν υπάρχουν μνήμες στα 3200Mhz με 4 dimms , με latest bios update θεωρητικά θα παίξουν έως 3000Mhz (κάτι που δεν σε χαλάει κιόλας).

Να πουλήσω η να κρατήσω τις υπάρχουσες για κανά δεύτερο pc μήπως φτιάξω να υπαρχει κ να αγοράσω τότε 2x16 GB στα 3200mhz? Έτσι θα παίξουν στα 3200 σωστά; Αν και σκέφτομαι τότε θα δώσω που δώσω λεφτά για νέες ραμ μήπως να κοιτάξω για 3600mhz η κ παραπάνω; Γιατί ακούω οι νέοι ryzen θέλουν 3600mhz κ παραπάνω.

Επεξ/σία από Ronnie1985
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, jimmy1973 είπε

μπα..και να θελω τωρα ο nvme αγοραστηκε και ανοιχτηκε.οποτε αυτο δεν παιζει..

αρα παμε για την 16Χ.

χανω κατι?

Τίποτα δεν χάνεις.

1 λεπτό πριν, Ronnie1985 είπε

Να πουλήσω η να κρατήσω τις υπάρχουσες για κανά δεύτερο pc μήπως φτιάξω να υπαρχει κ να αγοράσω τότε 2x16 GB στα 3200mhz? Έτσι θα παίξουν στα 3200 σωστά; Αν και σκέφτομαι τότε θα δώσω που δώσω λεφτά για νέες ραμ μήπως να κοιτάξω για 3600mhz η κ παραπάνω; Γιατί ακούω οι νέοι ryzen θέλουν 3600+ mhz 

Γιατί τρελαίνεσαι με τις μνήμες να παίζουν ντε και καλά τόσο ψηλά ,και στο auto να δουλεύουν σιγά που θα δεις διαφορές τρελές.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ronnie1985 είπε

Να πουλήσω η να κρατήσω τις υπάρχουσες για κανά δεύτερο pc μήπως φτιάξω να υπαρχει κ να αγοράσω τότε 2x16 GB στα 3200mhz? Έτσι θα παίξουν στα 3200 σωστά; Αν και σκέφτομαι τότε θα δώσω που δώσω λεφτά για νέες ραμ μήπως να κοιτάξω για 3600mhz η κ παραπάνω; Γιατί ακούω οι νέοι ryzen θέλουν 3600mhz κ παραπάνω.

Γιατί θέλεις να βάλεις 32gb?

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Γιατί θέλεις να βάλεις 32gb?

Επειδή έχω σκοπό να κρατήσω χρόνια το συγκεκριμένο pc και τώρα τα 16GB ram είναι το στάνταρ ας πούμε, λογικά καποια στιγμή θα γίνουν έτσι και τα 32 GB (sweet spot). Γενικά πιο future proof.

Επίσης θέλω να ασχοληθώ κ με επεξεργασία βίντεο ερασιτεχνικά πχ sony vegas, κ νομίζω θα βοηθήσει η περισσότερη ραμ. Αν είμαι λάθος κ θεωρουνται υπερβολή τα 32 GB διορθώσετε με μη δινω λεφτά χωρίς λόγο :)

Δημοσ.

εβαλα εναν 3700x.

ολα καλα,ολα ωραια οταν δεν ειναι ενεργοποιημενο το boost.

ταχυτητα,σταθεροτητα,ησυχια..

εαν ενεργοποιησω το boost και ανεβει στα 4.2Ghz,εχει μεγαλα σκαμπανεβασματα η θερμοκρασια,με αποτελεσμα να τρελαινονται και τα fan του ΑΙΟ,

και να γινεται ενοχλητικο!

υπαρχει καποια λυση να λυσουμε αυτο το θεματακι...?

Δημοσ.
6 ώρες πριν, jimmy1973 είπε

εβαλα εναν 3700x.

ολα καλα,ολα ωραια οταν δεν ειναι ενεργοποιημενο το boost.

ταχυτητα,σταθεροτητα,ησυχια..

εαν ενεργοποιησω το boost και ανεβει στα 4.2Ghz,εχει μεγαλα σκαμπανεβασματα η θερμοκρασια,με αποτελεσμα να τρελαινονται και τα fan του ΑΙΟ,

και να γινεται ενοχλητικο!

υπαρχει καποια λυση να λυσουμε αυτο το θεματακι...?

2 γρήγορες λύσεις

1) Να ανατρέξεις στο νήμα για Ryzen 3xxx και να αρχίσεις να διαβάζεις αφού όλοι την ίδια συμπεριφορά παρουσιάζουν.

2) Να κάνεις την ερώτηση στο νήμα για τους Ryzen 3xxx και να περιμένεις απάντηση.

Πάντως αυτό που ρωτάς καμία σχέση δεν έχει με την Asus...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kkatzos είπε

2 γρήγορες λύσεις

1) Να ανατρέξεις στο νήμα για Ryzen 3xxx και να αρχίσεις να διαβάζεις αφού όλοι την ίδια συμπεριφορά παρουσιάζουν.

2) Να κάνεις την ερώτηση στο νήμα για τους Ryzen 3xxx και να περιμένεις απάντηση.

Πάντως αυτό που ρωτάς καμία σχέση δεν έχει με την Asus...

πως δεν εχει καμια σχεση...??😏

αφου πανω σε αυτην καθεται και-πιθανον-να εχει το Bios καποιες ρυθμισεις,που μπορει να ομαλοποιουν την κατασταση,,,,

Δημοσ.

Στις ρυθμίσεις των ανεμιστήρων (F7 για μετάβαση στο advanced menu › Monitoring › Qfan) υπάρχει επιλογή για καθυστέρηση μερικών δευτερολέπτων στην επιτάχυνση/επιβράδυνση των ανεμιστήρων. Προεπιλεγμένη τιμή είναι 0 sec, μπορείς να το αλλάξεις κοντά π.χ. στα 5 sec που θα κάνει κάποια διαφορά σίγουρα.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, parsifal είπε

Στις ρυθμίσεις των ανεμιστήρων (F7 για μετάβαση στο advanced menu › Monitoring › Qfan) υπάρχει επιλογή για καθυστέρηση μερικών δευτερολέπτων στην επιτάχυνση/επιβράδυνση των ανεμιστήρων. Προεπιλεγμένη τιμή είναι 0 sec, μπορείς να το αλλάξεις κοντά π.χ. στα 5 sec που θα κάνει κάποια διαφορά σίγουρα.

θα το δοκιμασω το βραδυ.ευχαριστω..

επισης πολλοι προτεινουν καποιες ρυθμσεις απο το bios που καποιες θυμαμαι οτι υπαρχουν ,καποιες οχι..

1. Global C-state Control = Enabled (Advanced\AMD CBS)

2. CPPC = Enabled (Advanced\AMD CBS\NBIO Common Options\SMU Common Options)

3. CPPC Preferred Cores = Enabled (Advanced\AMD CBS\NBIO Common Options\SMU Common Options)

4. AMD Cool'n'Quiet =Enabled (Advanced\AMD CBS\NBIO Common Options\SMU Common Options\DF Cstates = Enabled for Less Power or Disabled for Always More Power about 100 point difference in Cinebench R20)

5. Power Supply Idle Control = Low Current Idle (Advanced\AMD CBS\CPU Common Options)

6. PPC Adjustment = PState 0

(Advanced\AMD CBS\NBIO Common Options\SMU Common Options\APBDIS = 1

(Advanced\AMD CBS\NBIO Common Options\SMU Common Options\Fixed SOC Pstate = P0)

Δημοσ.

Βασικά κάνε undervolt. Βάλε όσο αρνητικό offset χρειάζεται χωρίς να χάνεις απόδοση. Εγώ με τον 3900xt και την prime χ470 είμαι με -0,1.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...