Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε

Παρηγγειλα και περιμενω μια καρτα γραφικων evga xc ultra gaming η οποια καταλαμβανει 3 slots χωρο ειναι thic δηλαδη. Αυτο σημαινει θα καλυπτει σχεδον απο πανω ολη την ψυκτρα του chipset της συγκεκριμενης μητρικης. Λετε να εχω θεμα με temps? Γνωριζετε μηπως κατω απ τη ψυκτρα στο chipset εχει ανεμιστηρακι; Σιγουρα θα βοηθουσε σε καλυτερες θερμοκρασιες. Γιατι στην αντιστοιχη x570 prime απο οτι εχω δει σε φωτογραφιες στο διαδυκτιο εχει ανεμιστηρακι.

Οι θερμοκρασίες του pch στις 570x ειναι καθαρα λογο pciex 4.0. Το pciex 3.0 δεν ανεβαζεις θερμοκρασιες γενικα εκτος αν το προσπαθησεις πολυ. Στο x399 που εχω (ναι οκ διαφορετικο αλλα pciex 3.0 και αυτο) με 3 nvme x4 να κανουν transfer με τους ssd που ειναι πανω στο promontory δεν κομπιαζει καν και ειναι δροσεροτατο (με minimal airflow λογο custom watercooling που ειναι passive τωρα τον χειμωνα)

Επεξ/σία από narta
  • Απαντ. 606
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, narta είπε

Οι θερμοκρασίες του pch στις 570x ειναι καθαρα λογο pciex 4.0. Το pciex 3.0 δεν ανεβαζεις θερμοκρασιες γενικα εκτος αν το προσπαθησεις πολυ. Στο x399 που εχω (ναι οκ διαφορετικο αλλα pciex 3.0 και αυτο) με 3 nvme x4 να κανουν transfer με τους ssd που ειναι πανω στο promontory δεν κομπιαζει καν και ειναι δροσεροτατο (με minimal airflow λογο custom watercooling που ειναι passive τωρα τον χειμωνα)

Pch εννοεις το chipset της μητρικης; για αυτο κ εχουν στην x570 ανεμιστηρακι γιατι ανεβαζει εκει πιο πολλες θερμοκρασιες οπως ειπες. 

Αρα εγω με την x470 παρολο που δεν εχει ανεμιστηρακι το chipset της, κ ας καλυπτεται ολο απο πανω απο το heatsink της καρτας γραφικων δεν θα εχει καποιο ιδιαιτερο προβλημα με temps σωστα; 

Στο hwinfo μπορω να βλεπω τη θερμοκρασια αυτη κ ανναι με τι ονο.ασια ειναι; Γιατι θυμαμαι απο τη μερα που περασα το τελευταιο bios (5406) αρκετες temp τιμες ειναι μονιμα 0. Μονο cpu κ motherboard νομιζω εχω γυρω στο 30 σε idle. Το chipset το εμφανιζει καπου η δεν εχει sensor? 

Κ ας ρωτησω κ για τα vrm με την ευκαιρια, ουτε αυτα μπορω να τα δω καπου μες στο hwinfo.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε

Pch εννοεις το chipset της μητρικης; για αυτο κ εχουν στην x570 ανεμιστηρακι γιατι ανεβαζει εκει πιο πολλες θερμοκρασιες οπως ειπες. 

Αρα εγω με την x470 παρολο που δεν εχει ανεμιστηρακι το chipset της, κ ας καλυπτεται ολο απο πανω απο το heatsink της καρτας γραφικων δεν θα εχει καποιο ιδιαιτερο προβλημα με temps σωστα; 

Στο hwinfo μπορω να βλεπω τη θερμοκρασια αυτη κ ανναι με τι ονο.ασια ειναι; Γιατι θυμαμαι απο τη μερα που περασα το τελευταιο bios (5406) αρκετες temp τιμες ειναι μονιμα 0. Μονο cpu κ motherboard νομιζω εχω γυρω στο 30 σε idle. Το chipset το εμφανιζει καπου η δεν εχει sensor? 

Κ ας ρωτησω κ για τα vrm με την ευκαιρια, ουτε αυτα μπορω να τα δω καπου μες στο hwinfo.

Πες την μητρικη που εχεις για να σε βοηθησει καποιος που εχει αντιστοιχη

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, narta είπε

Φιλε μου το topic αυτο εγω το ειχα ανοιξει κ προφανως εχω την μητρικη του τιτλου 😉

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ronnie1985 είπε

Φιλε μου το topic αυτο εγω το ειχα ανοιξει κ προφανως εχω την μητρικη του τιτλου 😉

lol ναι my bad δεν το προσεξα καν 🤣

Γεράματα, οπότε γματα😑

Δημοσ.
18 ώρες πριν, narta είπε

Τελικα pch εννοεις το chipset? Αν ναι τοτε εγω που ειμαι με pciex 3.0 δεν θα χω ιδιαιτερο προβλημα με θερμοκρασιες κ ας βαλω τοσο "παχια" καρτα γραφικων.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε

Τελικα pch εννοεις το chipset? Αν ναι τοτε εγω που ειμαι με pciex 3.0 δεν θα χω ιδιαιτερο προβλημα με θερμοκρασιες κ ας βαλω τοσο "παχια" καρτα γραφικων.

Ναι chipset, pch, promontory ειναι το ιδιο πραγμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, narta είπε

Ναι chipset, pch, promontory ειναι το ιδιο πραγμα

Ωραια κομλλε. Τωρα κατι αλλο σχετικα με τους x470 chipsey drivers. Τους κατεβαζω απο την amd κ απλα πατω instal χωρος να ξετικαρω καποιο κουτακι. Τα εχει ολα τικαρισμενα δηλαδη (ryzen plan, smbus.... κλπ)

Τωρα με την nvidia καρτα γραφικων, οταν κανω φορματ κ χρειαστει να τους ξαναπερασω τους chipset drivers, συνεχιζω με τον ιδικ τροπο; Φηλαδη τα αφηνω ολα τικαρισμενα; Η λογο nvidia gpu, πρεπει καποια κουτακια να τα ξετικαρω τωρα μη δημιουργηθει πουθενα conflict με τους drivers μεταξυ τους;

Μεχρι σημερα ημουν με amd καρτα γραφικων για αυτο ρωταω μηπως αλλαζει κατι κ πρεπει να προσεξω.

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Ronnie1985 είπε

Ωραια κομλλε. Τωρα κατι αλλο σχετικα με τους x470 chipsey drivers. Τους κατεβαζω απο την amd κ απλα πατω instal χωρος να ξετικαρω καποιο κουτακι. Τα εχει ολα τικαρισμενα δηλαδη (ryzen plan, smbus.... κλπ)

Τωρα με την nvidia καρτα γραφικων, οταν κανω φορματ κ χρειαστει να τους ξαναπερασω τους chipset drivers, συνεχιζω με τον ιδικ τροπο; Φηλαδη τα αφηνω ολα τικαρισμενα; Η λογο nvidia gpu, πρεπει καποια κουτακια να τα ξετικαρω τωρα μη δημιουργηθει πουθενα conflict με τους drivers μεταξυ τους;

Μεχρι σημερα ημουν με amd καρτα γραφικων για αυτο ρωταω μηπως αλλαζει κατι κ πρεπει να προσεξω.

Με το ίδιο τρόπο δεν αλλάζει κατι

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Με το ίδιο τρόπο δεν αλλάζει κατι

Θυμαμαι οταν ειχες την x470 prime κ εσυ, ειχες αναφερει καποια στιγμη οτι κραταγες μονο ενα η εκανες καποιες δοκιμες κ αφηνες μονο το smbus νομιζω να περασει κ τα αλλα αφηνες των windows να ειναι οι drivers.

Τελικα τι ηταν καλυτερο θυμασαι ειχες βρει ακρη;

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε

Θυμαμαι οταν ειχες την x470 prime κ εσυ, ειχες αναφερει καποια στιγμη οτι κραταγες μονο ενα η εκανες καποιες δοκιμες κ αφηνες μονο το smbus νομιζω να περασει κ τα αλλα αφηνες των windows να ειναι οι drivers.

Τελικα τι ηταν καλυτερο θυμασαι ειχες βρει ακρη;

Αυτό αφορούσε συγκεκριμένο driver ,τώρα είναι μια χαρά πέρνα τον κανονικα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, akoinonitos είπε

Αυτό αφορούσε συγκεκριμένο driver ,τώρα είναι μια χαρά πέρνα τον κανονικα

Οκ! Τα χρειαζομαι ολα τικαρισμενα; Πχ το ryzen plan δε το χρησιμοποιω, εχω το windows balanced συνηθως. Η περναει αρχεια που χρειαζονται κ καλο ειναι να μη το ξετικαρω οπως κ ολα τα υπολοιπα;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ronnie1985 είπε

Οκ! Τα χρειαζομαι ολα τικαρισμενα; Πχ το ryzen plan δε το χρησιμοποιω, εχω το windows balanced συνηθως. Η περναει αρχεια που χρειαζονται κ καλο ειναι να μη το ξετικαρω οπως κ ολα τα υπολοιπα;

Περνά τα όλα ρε μην σπας το κεφάλι σου

• Like 2
  • 4 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εκανα ενα φορματ προχθες λογω χοντρου σκαλωματος μετα το μεγαλο τελευταιο update,

και του περασα το aura 1.07.79 που συνεργαζεται με το icue της corsair.

ολα καλα αλλα δεν κλεινει το rgb του mother οταν κανω shutdown το pc.

επιλεξα μεσα απο το aura,αλλα και μεσα απο το bios οταν ο υπολιγιστης τερματιζει να σβηνουν,αλλα δυστηχως παραμενουν ανοιχτα.

σκεφτομαι να κανω απεγκατασταση το aura,αλλα συνηθως μετα απο βαλε βγαλε αρχιζουν τα...πανηγυρια...

καμια ιδεα...??

Επεξ/σία από jimmy1973
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, jimmy1973 είπε

εκανα ενα φορματ προχθες λογω χοντρου σκαλωματος μετα το μεγαλο τελευταιο update,

και του περασα το aura 1.07.79 που συνεργαζεται με το icue της corsair.

ολα καλα αλλα δεν κλεινει το rgb του mother οταν κανω shutdown το pc.

επιλεξα μεσα απο το aura,αλλα και μεσα απο το bios οταν ο υπολιγιστης τερματιζει να σβηνουν,αλλα δυστηχως παραμενουν ανοιχτα.

σκεφτομαι να κανω απεγκατασταση το aura,αλλα συνηθως μετα απο βαλε βγαλε αρχιζουν τα...πανηγυρια...

καμια ιδεα...??

μετα απο πολλες εκδοσεις aura που η καθεμια εβγαζε τα δικα της σφαλματα,εβαλα το armoury crate και τελειωσε το θεμα.

συνεργαζεται και με το icue και τρεχει χωρις κανενα προβλημα.

Επεξ/σία από jimmy1973

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...