malakudi Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, Ronnie1985 είπε Επιστρεφω μετα απο καιρο στο θεμα και θελω να ρωτησω μιας κ εχω σκοπο να αλλαξω καρτα γραφικων και να βαλω την 5700xt η οποια ειναι pci e 4Gen. Ξερω οτι δεν υποστηριζει pci e 4 η x470 prime, θα χρειαστει ομως να κανω καποιο update στο bios προτου τη τοποθετησω? Ακομα κ αν ετσι κερδισω τη νεγιστη αποδωση της η γενικα να δουλευει πιο σωστα; Η δε χρειαζεται να ασχοληθω με bios update? Ειμαι με 2600x, pbo docp profile και τα σχετικα και bios version 4024 (ξερω παλιο αλλα δουλευει αψογα σε μενα) Επειδηεχωχασει ομως επεισοδια κ βλεπω εχουν βγει πολλαααα απο τοτε bios updates, μου προτεινεται να βαλω καποιο καλυτερο στη περιπτωση μου; Κ τωρα που θα αλλαχτει κιολας η gpu.... pci-e 4 δεν υποστηρίζει η μητρική μας ακόμα κι αν βάζεις Ryzen 3XXX. Εσύ έχεις και 2600x οπότε μένεις σε pci-e gen 3. Έτσι κι αλλιώς δεν κάνει καμία διαφορά για τις GPUs, καμία δεν είναι pci-e bottlenecked. Το κορυφαίο bios για Zen+ ήταν το 4207, αλλά και τα νέα μια χαρά είναι. Καλό είναι να πας στο 4207 τουλάχιστον. 1
Ronnie1985 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 6 ώρες πριν, malakudi είπε pci-e 4 δεν υποστηρίζει η μητρική μας ακόμα κι αν βάζεις Ryzen 3XXX. Εσύ έχεις και 2600x οπότε μένεις σε pci-e gen 3. Έτσι κι αλλιώς δεν κάνει καμία διαφορά για τις GPUs, καμία δεν είναι pci-e bottlenecked. Το κορυφαίο bios για Zen+ ήταν το 4207, αλλά και τα νέα μια χαρά είναι. Καλό είναι να πας στο 4207 τουλάχιστον. Σε ευχαριστω για την απαντηση! Μιας κ εχω αρκετα παλιο bios λεω να βαλω απο τα τελευταια αλλα ποιο; Το 5406 απο οτι ειδα ειναι το τελευταιο αλλα εγραψες σε προηγουνενο pust οτι ειναι beta; Απλα θελω να βαλω ενα καλο κ ενημερωμενο κ να μη ξανασχοληθω. Ωστε κ αργοτερα αν μου τη βαρεσει κ βαλω ξαναν 3ΧΧΧ ryzen να ειμαι ηδη ετοιμος... Ποια version λες;
malakudi Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δεν είναι πλέον beta το 5406 και με τον 3900Χ δουλεύει μια χαρά. Με zen+ δε γνωρίζω, ίσως κάποιος άλλος που το έχει να μας πει. Εγώ θα σου έλεγα να πας στο 4207 και όταν δεις αναφορές για το 5406 με zen+ να είναι καλές, κάνεις τότε την αναβάθμιση.
Ronnie1985 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, malakudi είπε Δεν είναι πλέον beta το 5406 και με τον 3900Χ δουλεύει μια χαρά. Με zen+ δε γνωρίζω, ίσως κάποιος άλλος που το έχει να μας πει. Εγώ θα σου έλεγα να πας στο 4207 και όταν δεις αναφορές για το 5406 με zen+ να είναι καλές, κάνεις τότε την αναβάθμιση. Για το 4207 το λες απο προσωπικη εμπειρια η υπαρχει καποια πηγη για αυτο; Απλα δε θελω να κανω πολλες φορες update στο bios, δεν ειναι κ οτι πιο ασφαλες. Ουτε εχει η μητρικη μας dual bios σε περιπτωση που παει κατι στραβα να μη φαμε brickarisma. Τελος αν αργοτερα κουμπωσω καναν 3600 η 3700 θα δουλευει καλα με το x470? Η θα χω μειωμενη αποδωση; Δε θελω να παω σε x570 μετα το ενα φερνει το αλλο κ ξεφευγουμε. Λες τα 5ΧΧΧ version bios να απευθυνονται μονο στους 3XXX RYZEN? Κ εγω με τον 2600x να εχω θεματα? Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2019 από Ronnie1985
malakudi Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, Ronnie1985 είπε Για το 4207 το λες απο προσωπικη εμπειρια η υπαρχει καποια πηγη για αυτο; Απλα δε θελω να κανω πολλες φορες update στο bios, δεν ειναι κ οτι πιο ασφαλες. Ουτε εχει η μητρικη μας dual bios σε περιπτωση που παει κατι στραβα να μη φαμε brickarisma. Τελος αν αργοτερα κουμπωσω καναν 3600 η 3700 θα δουλευει καλα με το x470? Η θα χω μειωμενη αποδωση; Δε θελω να παω σε x570 μετα το ενα φερνει το αλλο κ ξεφευγουμε. Λες τα 5ΧΧΧ version bios να απευθυνονται μονο στους 3XXX RYZEN? Κ εγω με τον 2600x να εχω θεματα? Στο hardwareluxx.de και στο overclock.net η κοινή αντίληψη είναι πως το 4207 ήταν το καλύτερο για Zen+. Και συμφωνώ και με την προσωπική μου εμπειρία. Τα νέα bios μέχρι πριν το 5406 ήταν κυρίως για Zen 2 (Ryzen 3XXX) αλλά από αναφορές δεν έχω δει κάποια πρόβλημα και με Zen+. Οριακά καλύτερο latency και καλύτερο PBO για Zen+ είχε το 4207. Αυτά μέχρι το 5406, το οποίο υποτίθεται βελτιώνει και Zen+. Αλλά δεν έχω προσωπική εμπειρία ούτε έχω διαβάσει ακόμα αρκετές αναφορές γι' αυτό. Εγώ σου προτείνω να πας στο 4207 προς το παρόν.
Ronnie1985 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, malakudi είπε Στο hardwareluxx.de και στο overclock.net η κοινή αντίληψη είναι πως το 4207 ήταν το καλύτερο για Zen+. Και συμφωνώ και με την προσωπική μου εμπειρία. Τα νέα bios μέχρι πριν το 5406 ήταν κυρίως για Zen 2 (Ryzen 3XXX) αλλά από αναφορές δεν έχω δει κάποια πρόβλημα και με Zen+. Οριακά καλύτερο latency και καλύτερο PBO για Zen+ είχε το 4207. Αυτά μέχρι το 5406, το οποίο υποτίθεται βελτιώνει και Zen+. Αλλά δεν έχω προσωπική εμπειρία ούτε έχω διαβάσει ακόμα αρκετές αναφορές γι' αυτό. Εγώ σου προτείνω να πας στο 4207 προς το παρόν. Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση! Οποτε βαζω το 4207 που μου προτεινες, οσο ειμαι ακομα με 2600x. Ελπιζω με 5700xt να δουλεψει μια χαρα το συστημα. Οσο για την 5406 version που ειπες οτι βελτιωνει κ τους zen+ αλλα χωρις καποιες αναφορες ακομα, αν μελλοντικα παρει το ματι σου θετικες αναφορες κ οτι αξιζει σε update στη μητρικη, αν δε σου ειναι κοπος ριξε μια ενημερωση εδω στο θεμα μηπως μεταβουμε σε bios update κ παλι.
malakudi Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, Ronnie1985 είπε Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση! Οποτε βαζω το 4207 που μου προτεινες, οσο ειμαι ακομα με 2600x. Ελπιζω με 5700xt να δουλεψει μια χαρα το συστημα. Οσο για την 5406 version που ειπες οτι βελτιωνει κ τους zen+ αλλα χωρις καποιες αναφορες ακομα, αν μελλοντικα παρει το ματι σου θετικες αναφορες κ οτι αξιζει σε update στη μητρικη, αν δε σου ειναι κοπος ριξε μια ενημερωση εδω στο θεμα μηπως μεταβουμε σε bios update κ παλι. Θα δοκιμάσω το 5406 για την X370 Prime Pro με 2700Χ μόλις βγει η final (τώρα είναι beta) οπότε θα βγάλω κάποια συμπεράσματα γενικότερα για το νέο AGESA για Zen+ 1
Ronnie1985 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 21 λεπτά πριν, malakudi είπε Θα δοκιμάσω το 5406 για την X370 Prime Pro με 2700Χ μόλις βγει η final (τώρα είναι beta) οπότε θα βγάλω κάποια συμπεράσματα γενικότερα για το νέο AGESA για Zen+ Ευχαριστουμε φιλε μου
Ronnie1985 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Κατι ακομα. Αν καποιος οπως εγω με παλια εκδοση bios, θελησει με ez flash (με το στικακι δηλαδη απο bios) να κανει update καποια 5XXX version, ακονα κ τη τελευταια που ειναι η 5406 αυτη τη στιγμη. Πρεπει να το παει update - update σιγα σιγα; Δηλαδη κ τα ενδιαμεσα να εγκαταστησει; Η μπορει κατευθειαν απο 4024 να παει σε 5406? Καπου διαβασα στο διαδυκτιο οτι το καλυτερο agesa για τους 2XXX Ryzen ειναι το 1.0.0.3ABBA. Αν ισχυει τοτε το καλυτερο bios ειναι το 5220 που εχει αυτη την εκδοση Agesa?
akoinonitos Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 4 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε Κατι ακομα. Αν καποιος οπως εγω με παλια εκδοση bios, θελησει με ez flash (με το στικακι δηλαδη απο bios) να κανει update καποια 5XXX version, ακονα κ τη τελευταια που ειναι η 5406 αυτη τη στιγμη. Πρεπει να το παει update - update σιγα σιγα; Δηλαδη κ τα ενδιαμεσα να εγκαταστησει; Η μπορει κατευθειαν απο 4024 να παει σε 5406? Καπου διαβασα στο διαδυκτιο οτι το καλυτερο agesa για τους 2XXX Ryzen ειναι το 1.0.0.3ABBA. Αν ισχυει τοτε το καλυτερο bios ειναι το 5220 που εχει αυτη την εκδοση Agesa? κατευθειαν
parsifal Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Σταδιακά updates είναι απαραίτητα μόνο αν αναφέρεται ρητά στις σημειώσεις του BIOS download. Νομίζω δε θα το δεις συχνά σε ASUS μητρικές, κυρίως σε Asrock ( και ίσως MSI; )
Ronnie1985 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, akoinonitos είπε κατευθειαν Σε ευχαριστω πολυ! Μιας κ θυμαμαι εχει περασει απ τα χερια η μητρικη αυτη, εχεις να μου προτεινεις καποια εκδοση κ εσυ του bios?
ilos Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Μόνο οι asrock έχουν σε όλες τις μητρικές τους αυτό με τα σταδιακά bios updates. Το γιατί μόνο αυτοί το γνωρίζουν.😂
parsifal Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Διαγράφηκαν τα offtopic μηνύματα, αν θέλετε να το συνεχίσετε μεταξύ σας μόνο με p.m. παρακαλώ.
Ronnie1985 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2019 από Ronnie1985
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα