parsifal Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Υποπτεύομαι πως σε κάποιο από τα τελευταία BIOS v5xxx τρύπωσε χοντρό bug με τον έλεγχο των fans. Post μου στο overclock.net: https://www.overclock.net/forum/11-amd-motherboards/1690489-asus-prime-x470-pro-issues-successes-85.html#post28200690 Το έχει συναντήσει άλλος;
akoinonitos Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, parsifal είπε Υποπτεύομαι πως σε κάποιο από τα τελευταία BIOS v5xxx τρύπωσε χοντρό bug με τον έλεγχο των fans. Post μου στο overclock.net: https://www.overclock.net/forum/11-amd-motherboards/1690489-asus-prime-x470-pro-issues-successes-85.html#post28200690 Το έχει συναντήσει άλλος; Το είχε και στα πρώτα bios όταν είχε πρώτο βγει η μητρικη αυτό το θεμα, μετά το διόρθωσαν Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2019 από akoinonitos 1
malakudi Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Αν δε τρέχεις monitoring software, πάλι σου σταματάνε; Έχω το latest BIOS και δε σταματάνε ποτέ οι ανεμιστήρες, το δουλεύω βέβαια σε Linux το PC 24/7 και σπανίως Windows, ενώ δε τρέχω μόνιμα κανένα monitoring software 1
leros2004 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 ούτε σε μένα σταματάνε, με windows είμαι 1
parsifal Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, akoinonitos είπε Το είχε και στα πρώτα bios όταν είχε πρώτο βγει η μητρικη αυτό το θεμα, μετά το διόρθωσαν Ήταν θέμα του HWiNFO64 ή BIOS; Ή συνδυασμός; 15 λεπτά πριν, malakudi είπε Αν δε τρέχεις monitoring software, πάλι σου σταματάνε; Έχω το latest BIOS και δε σταματάνε ποτέ οι ανεμιστήρες, το δουλεύω βέβαια σε Linux το PC 24/7 και σπανίως Windows, ενώ δε τρέχω μόνιμα κανένα monitoring software Η αλήθεια είναι ότι δεν το δοκίμασα. Αφήνω ανοιχτό το HWiNFO64 μόνο όταν τρέχω ολονύχτιο Prime95 για να δω max temps το πρωί. Γενικά, δεν έχω μόνιμα ανοιχτά monitoring apps.
malakudi Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Έχει μία επιλογή το HWInfo64, να μην ελέγχει μέσω του ASUS WMI driver αλλά direct το I/O chip. Δοκίμασέ το.
akoinonitos Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, parsifal είπε Ήταν θέμα του HWiNFO64 ή BIOS; Ή συνδυασμός; Η αλήθεια είναι ότι δεν το δοκίμασα. Αφήνω ανοιχτό το HWiNFO64 μόνο όταν τρέχω ολονύχτιο Prime95 για να δω max temps το πρωί. Γενικά, δεν έχω μόνιμα ανοιχτά monitoring apps. Με το hwinfo το έκανε μόνο όπως είπε ο malakudi ,απλά σε κάποιο bios το έφτιαξαν και σταματησε Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2019 από akoinonitos
malakudi Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 24 λεπτά πριν, parsifal είπε @malakudi θυμάσαι ποιο setting είναι; Δυστυχώς δεν είναι στο interface, πρέπει να κάνεις edit το ini You need to open the HWiNFO64.INI file and put the following option at the end of the file: AsusWMI=0 Βέβαια και το direct i/o είχε άλλα δικά του θέματα, πχ δε δούλευε μετά από suspend/resume ή δε δούλευε σωστά όταν πολλά προγράμματα το χρησιμοποούν. 1
akoinonitos Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 2 λεπτά πριν, malakudi είπε Δυστυχώς δεν είναι στο interface, πρέπει να κάνεις edit το ini You need to open the HWiNFO64.INI file and put the following option at the end of the file: AsusWMI=0 Βέβαια και το direct i/o είχε άλλα δικά του θέματα, πχ δε δούλευε μετά από suspend/resume ή δε δούλευε σωστά όταν πολλά προγράμματα το χρησιμοποούν. Δεν θυμάμαι γτ πάει καιρός. Το hwinfo σου έβγαζε ένα μνμ για τους sensors της asus να μην τους κάνει monitoring ,αν πατάτες οκ και δεν τους έκανε monitoring Το είχε το θεμα η σταματούσε, μήπως θυμάσαι?
Crus Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2019 5 ώρες πριν, parsifal είπε Υποπτεύομαι πως σε κάποιο από τα τελευταία BIOS v5xxx τρύπωσε χοντρό bug με τον έλεγχο των fans. Post μου στο overclock.net: https://www.overclock.net/forum/11-amd-motherboards/1690489-asus-prime-x470-pro-issues-successes-85.html#post28200690 Το έχει συναντήσει άλλος; Ειχα ακριβως το ιδιο θεμα με την Asus X-370 Strix χθες και την 5220 Bios. Επειδη ειχα stable RAM OC απο προηγουμενα bios revisions, οταν ειχα βαλει το τελευταιο δεν ειχα τρεξει Prime ολονυχτιο, παρα μονο ενα Aida64 stress & TM5 για τις μνημες. Χθες λοιπον πηγα να τρεξω ενα πριν παω για υπνο και το πρωι που σηκωθηκα πριν παω δουλεια , ειδα πως ειχε κλεισει το PC. Φανταστικα πως δεν θα ημουν σε κατι stable και δεν ανοιξα το log να δω τι ειχε γινει γιατι βιαζομουν. Μολις παω σπιτι θα το ανοιξω και θα το ξανατρεξω για να δω.
parsifal Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, malakudi είπε @parsifal Τελικά έβγαλες συμπέρασμα; Πρώτα αποτελέσματα ενθαρρυντικά κλείνοντας το AsusWMI στο αρχείο .ini. Δύο σερί ολονύχτια Prime95 sessions χωρίς να κάνει κιχ. Θα συνεχίσω για μερικές μέρες ακόμα και θα επανέλθω. Ενδέχεται μάλιστα να μην ήταν καν το BIOS update γιατί συνέπεσε με φρέσκια εγκατάσταση HWINFO64 και στην προηγούμενη νομίζω είχα εφαρμόσει το ίδιο workaround αλλά για άλλο λόγο (το WMI έκανε report τη γραμμή +12V με λάθος τιμές, περίπου 10V). Τουτέστιν, και τα προηγούμενα BIOS πολύ πιθανό να έχουν το ίδιο πρόβλημα με τα fans αλλά το παρέκαμψα εκούσια. 2
malakudi Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2019 Βγήκε 5406 beta με AGESA 1.0.0.4B, κανείς θαρραλέος να το δοκιμάσει; https://cloud.asustreiber.de/s/YDCi9Kze2tHFpCy
Ronnie1985 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Επιστρεφω μετα απο καιρο στο θεμα και θελω να ρωτησω μιας κ εχω σκοπο να αλλαξω καρτα γραφικων και να βαλω την 5700xt η οποια ειναι pci e 4Gen. Ξερω οτι δεν υποστηριζει pci e 4 η x470 prime, θα χρειαστει ομως να κανω καποιο update στο bios προτου τη τοποθετησω? Ακομα κ αν ετσι κερδισω τη νεγιστη αποδωση της η γενικα να δουλευει πιο σωστα; Η δε χρειαζεται να ασχοληθω με bios update? Ειμαι με 2600x, pbo docp profile και τα σχετικα και bios version 4024 (ξερω παλιο αλλα δουλευει αψογα σε μενα) Επειδηεχωχασει ομως επεισοδια κ βλεπω εχουν βγει πολλαααα απο τοτε bios updates, μου προτεινεται να βαλω καποιο καλυτερο στη περιπτωση μου; Κ τωρα που θα αλλαχτει κιολας η gpu....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα