Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, giannhs.m είπε

Έχω το τελευταίo bios εγκατεστημένο...στα games μπορεί να φτάσει στιγμιαία τόσο όχι συνέχεια το ψυγείο το έχω μπροστά τοποθετημένο..και κάρτα έχω με rx 580 

Θα υποθέσω ότι συμβαίνει το εξής σκηνικό. Έχεις δωμάτιο χωρίς ac και με υψηλά ambient (30+). το  κουτί σου δεν έχει άλλες εισαγωγές αέρα πάρα μόνο το front panel που θα είναι καλυμμένο από  το radiator. Όταν αρχίζεις και παίζεις όλος ο καυτός αέρας που βγαίνει από τη gpu δυσκολεύεται να βγει γρήγορα από το πίσω μέρος του κουτιού και "παγιδεύεται" καθώς δεν έχεις μεγάλο airflow με επαρκή εισαγωγή αέρα. Αυτό λειτουργεί αθροιστικά και κάποια στιγμή χτυπάς 70ρια στη cpu που πχ δε θα τα χτύπαγες με ένα handbrake/blender παρόλο που εκεί υπάρχει μεγαλύτερο cpu usage. Αν ανοίξεις το side panel θα το επιβεβαιώσεις, θα πέσεις -20 βαθμούς.

Επεξ/σία από ilos
  • Απαντ. 606
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γενικά έχω σύνολο 7 ανεμιστήρες στο κουτί 4 στην υδροψυξη που βάζουν και 3 που βγάζουν αλλά όντως η θερμοκρασία στο δωμάτιο είναι μεγάλη δεν ξέρω αν 3ιναι 30 αλλά εκεί θα παίζει τεσπά γενικά δεν εχω τρελό θέμα γιατί όντως τον χειμώνα ήταν πολυ καλύτερα...μπορώ να αλλάξω κάτι άλλο άλλο στην μητρική για καλύτερη απόδοση εκτός από αρνητικό ρεύμα και έχω και το pbo που έχω ενεργοποιημένο?

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παρατήρησα πως τα profiles ρυθμίσεων που σώζεις μέσα από το BIOS, δεν χάνονται με clear cmos. Αν δε χάνονται με clear cmos, που σώζονται; Λογικά θα χάνονται αν βγάλεις και την μπαταρία, έτσι δεν είναι; (δε το δοκίμασα)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, malakudi είπε

Παρατήρησα πως τα profiles ρυθμίσεων που σώζεις μέσα από το BIOS, δεν χάνονται με clear cmos. Αν δε χάνονται με clear cmos, που σώζονται; Λογικά θα χάνονται αν βγάλεις και την μπαταρία, έτσι δεν είναι; (δε το δοκίμασα)

Οχι δεν χανονται ουτε αμα βγαλεις και την μπαταρια ,αυτος ειναι ο σκοπος του ρε να μην χανονται. Λογικα γραφονται στο Bios

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Οχι δεν χανονται ουτε αμα βγαλεις και την μπαταρια ,αυτος ειναι ο σκοπος του ρε να μην χανονται. Λογικα γραφονται στο Bios

Δε νομίζω να γράφονται στην eeprom, αυτή έχει πεπερασμένες εγγραφές. Αν δεν χάνονται ούτε με μπαταρία τότε έχουν κάποια μικρή emmc μνήμη μέσα στο flash chip

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, malakudi είπε

Δε νομίζω να γράφονται στην eeprom, αυτή έχει πεπερασμένες εγγραφές. Αν δεν χάνονται ούτε με μπαταρία τότε έχουν κάποια μικρή emmc μνήμη μέσα στο flash chip

Βασικα ουτε μετα απο bios update δεν σβηνονται

• Like 2
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 15/9/2019 στις 1:47 ΜΜ, akoinonitos είπε

Βασικα ουτε μετα απο bios update δεν σβηνονται

Σίγουρο αυτό;

Στις 15/9/2019 στις 1:07 ΜΜ, malakudi είπε

Έχει nand μνήμη εκεί δίπλα. Λίγα kB θέλει εξαλλου.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Sheogorath είπε

Σίγουρο αυτό;

Έχει nand μνήμη εκεί δίπλα. Λίγα kB θέλει εξαλλου.

Ναι  εμενα τα κραταει κανονικα ,ασχετως που δεν με αφηνει να τα φορτωσω γτ ειναι για αλλο Bios version.

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.

κανω καποια τεστ στον Samsung 970 EVO NVMe M.2 250Gb

αλλα βλεπω οτι περνω αρκετα χαμηλοτερες επιδοσεις απ`οτι υπαρχουν κατα μεσο ορο στο ιντερνετ.

τον εχω βαλει στο slot 1(κοντα στην καρτα γραφικων δηλαδη)

και εχω περασμενους  ολους τους οδηγους.

απο bios δεν εχω πειραξει τιποτε.

λογικο..??

ssd.jpg

Δημοσ.

δεν πρεπει να εχω περασει τον οδηγο sata απο asus,ουτε απο ati.

εχει να κανει αυτο με το θεμα ?

περασμενοι ειναι ο οδηγος chipset και ο οδηγος του evo απο το σαιτ της samsung.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Χαίρετε συμφορουμίτες. Έχει κανείς Noctua NH-D15(S) στη μητρική μας; Αν ναι, εντυπώσεις από clearance σε σχέση με το πρώτο PCI Express slot και τα DIMM slots;

Σκέφτομαι να πάω σε Noctua γιατί η τωρινή δε με αφήνει να παίξω εκεί που θέλω με τον 2700X.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, parsifal είπε

Χαίρετε συμφορουμίτες. Έχει κανείς Noctua NH-D15(S) στη μητρική μας; Αν ναι, εντυπώσεις από clearance σε σχέση με το πρώτο PCI Express slot και τα DIMM slots;

Σκέφτομαι να πάω σε Noctua γιατί η τωρινή δε με αφήνει να παίξω εκεί που θέλω με τον 2700X.

Για Dark rock pro 4 δεν το σκέφτεσαι ?

Δημοσ.

Από λίγο που το έψαξα, βλέπω ομοφωνία πως είναι η καλύτερη λύση σε αέρα αυτήν τη στιγμή, παρά τα χρόνια της.

Έχεις την BeQuiet εσύ;

Δημοσ.
4 ώρες πριν, parsifal είπε

Από λίγο που το έψαξα, βλέπω ομοφωνία πως είναι η καλύτερη λύση σε αέρα αυτήν τη στιγμή, παρά τα χρόνια της.

Έχεις την BeQuiet εσύ;

Ναι την έχω και είναι θηρίο, κάνω render και πάνω από 58 βαθμούς(CB R15 55 βαθμούς) δεν πάει με τίποτα σε σύγκριση με την μαμά ψήκτρα του Ryzen που τα  90αρια τα έχει για την πλάκα (Ryzen 1700@ 3.8)  

το e-shop την έχει στα 70€ περίπου 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...