akoinonitos Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 11 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε Μολις τωρα ειδα την απαντηση σου. Θα το δοκιμασω. Τα βλεπω απο aida64 κ ryzen master οπου οι θερμοκρασιες συμπιπτουν αρα ειναι σωστες. Τωρα ξανατρεξα aida 64 stability test κ στο 5 λεπτο εκανε επανεκινηση αυτη τη φορα ο υπολογιστης. Μπηκα windows, ανοιξα aida 64 κ εβγαλε με κοκινο μηνυμα οτι πριν εφτασε 82 βαθμους η cpu. Λογικα επειδη εκλεισε αποτομα πριν, το αναφερε τωρα, δε νομιζω να κλεισε λογο 82βαθμων στη cpu. Κ λογικα δε θα κανε επανεκινηση ο υπολογιστης αλλα θα πεταγε ερορ στο τεστ κ θα σταματαγε σωστα; Αρα... απο τις μνημες; Δε τις αντεχει στις 3200;; Κ αν ειναι αυτο τι κανουμε τωρα; Αφηνω το DOCP ενεργο κ βαζω χειροκινητα τη ταχυτητα στις 3000? Τα timmings ομως; Σορυ που σας πρηζω απλα ειμαι νεος σε ολο αυτο... Κ συνεχιζω να προβληματιζομαι με το προηγουνενο τεστ που κολησε ο υπολογιστης λιγα δευτερολεπτα μετα ενω σταματησα εγω το stability test τις μνημες σε ποια slots τις εχεις βαλει απο αριστερα προς τα δεξια? Εχεις περασει το asus ai suit ? κατεβασε αυτο ,ανοιξε 16 παραθυρακια και βαλε σε καθε παραθυρακι 850mb και αστο να τρεχει χωρις να εχεις κατι αλλο ανοιχτο. Εχεις περασει το asus ai suit ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ronnie1985 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, akoinonitos είπε τις μνημες σε ποια slots τις εχεις βαλει απο αριστερα προς τα δεξια? Εχεις περασει το asus ai suit ? κατεβασε αυτο ,ανοιξε 16 παραθυρακια και βαλε σε καθε παραθυρακι 850mb και αστο να τρεχει χωρις να εχεις κατι αλλο ανοιχτο. Εχεις περασει το asus ai suit ? Τις εχω στις A2 κ B2 οπως προτεινει το manual (γκρι σλοτς). Δεν εχω περασει κανενα αλλο προγραμμα. Μονο το icue της corsair. Δε θυμαμαι αν το ανεφερα πριν μνημες εχω 16GB (2 X 8GB) Aυτο που λες με τα 16 παραθυρακια αν περασει χωρις ερορς τοτε δεχεται το συστημα μου τις μνημες αυτες με 3200 κ να το αφησω ως εχει; Με προβληματισαν πολυ τα 2 κοληματα στο aida64 ειδικα το πρωτο οπως ανεφερα που κολησε λιγο μετα αφου ειχα σταματησει το τεστ. Υπαρχει κανα αλλο τεστ για να ξερουμε αν ειναι stable ολο το συστημα; Πχ prime95? Αλλα το λυπαμαι κιολας με τα 85αρια λογο στοκ ψυκτρας... Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2018 από Ronnie1985 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε Τις εχω στις A2 κ B2 οπως προτεινει το manual (γκρι σλοτς). Δεν εχω περασει κανενα αλλο προγραμμα. Μονο το icue της corsair. Δε θυμαμαι αν το ανεφερα πριν μνημες εχω 16GB (2 X 8GB) Aυτο που λες με τα 16 παραθυρακια αν περασει χωρις ερορς τοτε δεχεται το συστημα μου τις μνημες αυτες με 3200 κ να το αφησω ως εχει; Με προβληματισαν πολυ τα 2 κοληματα στο aida64 ειδικα το πρωτο οπως ανεφερα που κολησε αφου σταματησα το τεστ. Υπαρχει κανα αλλο τεστ για να ξερουμε αν ειναι stable ολο το συστημα; Πχ prime95? Αλλα το λυπαμαι κιολας με τα 85αρια λογο στοκ ψυκτρας... με το τεστ που σου εστειλα θα πρεπει να το αφησεις μεχρι να φτασουν 400% ολα τα παραθυρακια τουλαχιστον. Αν θες δοκιμασε και Prime95 ,επελεξε custom και βαλε 12Gb μνημης να δεσμευσει επισης καλο θα ηταν να κανεις uninstal το icue για να σιγουρευτεις οτι δεν φταιει αυτο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ronnie1985 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Ενταξει φιλε μου. Θα τα δοκιμασω αυριο αυτα κ θα επιστρεψω με νεα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ronnie1985 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, akoinonitos είπε με το τεστ που σου εστειλα θα πρεπει να το αφησεις μεχρι να φτασουν 400% ολα τα παραθυρακια τουλαχιστον. Αν θες δοκιμασε και Prime95 ,επελεξε custom και βαλε 12Gb μνημης να δεσμευσει επισης καλο θα ηταν να κανεις uninstal το icue για να σιγουρευτεις οτι δεν φταιει αυτο. Εννοεις custom για να τεσταρει μονο μνημες; Η cpu δε πρεπει να δουλευει κ αυτη 100% για να μαστε σιγουροι για σταθεροτητα; Η τα εχω μπερδεψει... Κ δουλευει ουτως η αλλως στο φουλ οταν τεσταρονται οι μνημες; Επισης στο prime95 γιατι να επιλεξω 12gb κ οχι ολη τη ραμ, δηλ 16gb. Κ στη τελικη αν αυτα τα περασει επιτυχως ενω στο aida64 κανει αυτα που ανεφερα πιο πανω τι κανουμε τοτε... Θεωρειτε stable η οχι... Μπερδεμα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 23 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε Εννοεις custom για να τεσταρει μονο μνημες; Η cpu δε πρεπει να δουλευει κ αυτη 100% για να μαστε σιγουροι για σταθεροτητα; Η τα εχω μπερδεψει... Κ δουλευει ουτως η αλλως στο φουλ οταν τεσταρονται οι μνημες; Επισης στο prime95 γιατι να επιλεξω 12gb κ οχι ολη τη ραμ, δηλ 16gb. Κ στη τελικη αν αυτα τα περασει επιτυχως ενω στο aida64 κανει αυτα που ανεφερα πιο πανω τι κανουμε τοτε... Θεωρειτε stable η οχι... Μπερδεμα... εννοω custom για να βαλεις 12gb Μνημης αντι για 2gb που εχει default ,θελει και λιγη μνημη το λειτουργικο οποτε 12gb ειναι μια χαρα. Αν τα περασει αυτα τοτε εχει καποιο conflict απο καποιο προγραμμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 82 βαθμοί είναι πάρα πολλοί, δε καταλαβαίνω γιατί επιμένεις για overclock στα 4,3 GHz, δεν έχει νόημα. Βάλε PBO και αρνητικό offset voltage και είσαι μια χαρά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ronnie1985 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Καταλαβα... Οποτε prime95 για cpu κ memory stability κ ο θεος βοηθος. Αν τα περασει επιτυχως δεν χρειαζεται να δοκιμαζω αλλα τεστ αλλα προγραμματα. Και το aida64 το εχω μονο για παρακολουθηση θερμοκρασιων. (Αν και θα με τρωει σιγουρα, γιατι σε αυτο αποτυγχανει, αλλα αν εχει συμβει κ σε αλλα builds κ δεν ειναι κατι περιεργο τοτε κομπλε) Κατι ακομα, επειδη δεν ειμαι στο pc μπροστα κ δεν εχω δουλεψει ποτε το prime95, χρειαζεται κατι αλλο απο ρυθμισεις; Καπου διαβαζα fft sizes κλπ. Αλλαζω κατι; Ποση ωρα να το αφησω να τρεχει; Οταν βαλω καλη ψυξη σιγουρα θα το τρεξω περισσοτερη αν χρειαστει. Τωρα βαραει 85αρια με στοκ ψυκτρα. Το κουτι εχει εναν 140μπροστα κ εναν 120αρι fan πισω. Καποια στιγμη θα τα ενισχυσω κ αυτα... Ευχαριστω πολυ κ παλι! 6 λεπτά πριν, malakudi είπε 82 βαθμοί είναι πάρα πολλοί, δε καταλαβαίνω γιατί επιμένεις για overclock στα 4,3 GHz, δεν έχει νόημα. Βάλε PBO και αρνητικό offset voltage και είσαι μια χαρά. Φιλε μου δε προσοαθω να κανω overclock τη cpu. Ασε που εχω κ στοκ ψυκτρα. Τα εχω ολα default στο bios. Το docp δοκιμαζουμε κ προσπαθουμε να δουμε αν ειναι stable στις 3200 που ειναι το profile στις μνημες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε Καταλαβα... Οποτε prime95 για cpu κ memory stability κ ο θεος βοηθος. Αν τα περασει επιτυχως δεν χρειαζεται να δοκιμαζω αλλα τεστ αλλα προγραμματα. Και το aida64 το εχω μονο για παρακολουθηση θερμοκρασιων. (Αν και θα με τρωει σιγουρα, γιατι σε αυτο αποτυγχανει, αλλα αν εχει συμβει κ σε αλλα builds κ δεν ειναι κατι περιεργο τοτε κομπλε) Κατι ακομα, επειδη δεν ειμαι στο pc μπροστα κ δεν εχω δουλεψει ποτε το prime95, χρειαζεται κατι αλλο απο ρυθμισεις; Καπου διαβαζα fft sizes κλπ. Αλλαζω κατι; Ποση ωρα να το αφησω να τρεχει; Οταν βαλω καλη ψυξη σιγουρα θα το τρεξω περισσοτερη αν χρειαστει. Τωρα βαραει 85αρια με στοκ ψυκτρα. Το κουτι εχει εναν 140μπροστα κ εναν 120αρι fan πισω. Καποια στιγμη θα τα ενισχυσω κ αυτα... Ευχαριστω πολυ κ παλι! Φιλε μου δε προσοαθω να κανω overclock τη cpu. Ασε που εχω κ στοκ ψυκτρα. Τα εχω ολα default στο bios. Το docp δοκιμαζουμε κ προσπαθουμε να δουμε αν ειναι stable στις 3200 που ειναι το profile στις μνημες. Συγνώμη μπέρδεψα το δικό σου post με ένα άλλο. Σε κάθε περίπτωση 82 βαθμοί ακόμα και για το στοκ fan είναι πάρα πολλοί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 12 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε Καταλαβα... Οποτε prime95 για cpu κ memory stability κ ο θεος βοηθος. Αν τα περασει επιτυχως δεν χρειαζεται να δοκιμαζω αλλα τεστ αλλα προγραμματα. Και το aida64 το εχω μονο για παρακολουθηση θερμοκρασιων. (Αν και θα με τρωει σιγουρα, γιατι σε αυτο αποτυγχανει, αλλα αν εχει συμβει κ σε αλλα builds κ δεν ειναι κατι περιεργο τοτε κομπλε) Κατι ακομα, επειδη δεν ειμαι στο pc μπροστα κ δεν εχω δουλεψει ποτε το prime95, χρειαζεται κατι αλλο απο ρυθμισεις; Καπου διαβαζα fft sizes κλπ. Αλλαζω κατι; Ποση ωρα να το αφησω να τρεχει; Οταν βαλω καλη ψυξη σιγουρα θα το τρεξω περισσοτερη αν χρειαστει. Τωρα βαραει 85αρια με στοκ ψυκτρα. Το κουτι εχει εναν 140μπροστα κ εναν 120αρι fan πισω. Καποια στιγμη θα τα ενισχυσω κ αυτα... Ευχαριστω πολυ κ παλι! Φιλε μου δε προσοαθω να κανω overclock τη cpu. Ασε που εχω κ στοκ ψυκτρα. Τα εχω ολα default στο bios. Το docp δοκιμαζουμε κ προσπαθουμε να δουμε αν ειναι stable στις 3200 που ειναι το profile στις μνημες. οχι μονο αυτο που σου ειπα τρεχτο για καμια ωριτσα, βαλε το vcore οπως σου ειπα πιο πανω offset - 0.075v ,docp enabled. Για θερμοκρασιες κατεβασε το hwinfo εχει ολους τους σενσορες και ειναι αξιοπιστο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ronnie1985 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, akoinonitos είπε οχι μονο αυτο που σου ειπα τρεχτο για καμια ωριτσα, βαλε το vcore οπως σου ειπα πιο πανω offset - 0.075v ,docp enabled. Για θερμοκρασιες κατεβασε το hwinfo εχει ολους τους σενσορες και ειναι αξιοπιστο. Εννοεις με τα 16 παραθυρακια; Κ το prime να μην το κατεβασω; Οκ! Το offset που περιπου βρισκεται στο bios; 21 λεπτά πριν, malakudi είπε Συγνώμη μπέρδεψα το δικό σου post με ένα άλλο. Σε κάθε περίπτωση 82 βαθμοί ακόμα και για το στοκ fan είναι πάρα πολλοί. Ειναι αλλα με 2600x κ στοκ ψυκτρα κ ρευματα εχω διαβασει κ απο αλλους πανω σε στρεςς τεστ παρομιες θερμοκρασιες... οποτε ελπιζω να ειναι φυσιολογικες για τις συνθηκες αυτες... Επεξ/σία 12 Δεκεμβρίου 2018 από Ronnie1985 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε Εννοεις με τα 16 παραθυρακια; Κ το prime να μην το κατεβασω; Οκ! Το offset που περιπου βρισκεται στο bios; Ειναι αλλα με 2600x κ στοκ ψυκτρα κ ρευματα εχω διαβασει κ απο αλλους πανω σε στρεςς τεστ παρομιες θερμοκρασιες... οποτε ελπιζω να ειναι φυσιολογικες για τις συνθηκες αυτες... οχι ρε συ το prime95 , στο bios στην καρτελα aitweak Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ronnie1985 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 17 λεπτά πριν, akoinonitos είπε οχι ρε συ το prime95 , στο bios στην καρτελα aitweak Οκκκκ. Ανακεφαλαιωση. Prime95 μια ωρα τρεξιμο με μνημη 12gb. (Ολες τις αλλες ρυθμισεις fft κλπ τις αφηνω default) ταυτοχρονα με hwinfo για να παρακολουθω σωστα; Διαγραφω aida64 κ βλεπω μονο με hwinfo ολες τις θερμοκρασιες. (Πιστευω να δειχνει κ vrm) Κ στο offset στο bios να δειχνει 0.075v ΥΓ. Αφου εφτασε 85 βαθμους με aida64, σιγουρα θα φτασει κ με prime95. Μη παει κ παραπανω μονο.. μπορει να παθει τπτ η cpu μια ωρα με τοσες θερμοκρασιες; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, Ronnie1985 είπε Οκκκκ. Ανακεφαλαιωση. Prime95 μια ωρα τρεξιμο με μνημη 12gb. (Ολες τις αλλες ρυθμισεις fft κλπ τις αφηνω default) ταυτοχρονα με hwinfo για να παρακολουθω σωστα; Διαγραφω aida64 κ βλεπω μονο με hwinfo ολες τις θερμοκρασιες. (Πιστευω να δειχνει κ vrm) Κ στο offset στο bios να δειχνει 0.075v ΥΓ. Αφου εφτασε 85 βαθμους με aida64, σιγουρα θα φτασει κ με prime95. Μη παει κ παραπανω μονο.. μπορει να παθει τπτ η cpu μια ωρα με τοσες θερμοκρασιες; Σε όλα ναι ,προσοχή το offset να ειναι (-) 0.075v ,οχι δεν θα παθει τπτ στοκ ειναι αλιμονο αν παθαιναν κατι ετσι ευκολα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ronnie1985 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2018 9 ώρες πριν, akoinonitos είπε Σε όλα ναι ,προσοχή το offset να ειναι (-) 0.075v ,οχι δεν θα παθει τπτ στοκ ειναι αλιμονο αν παθαιναν κατι ετσι ευκολα. Εχει blind test το οποιο τεσταρει μνημες πιο πολυ. Αλλιως custom οπως ειπες με 12gb ραμ. Στα αλλα αλλαζω κατι; fft size; Επισης τα 85αρια με στοκ ψυκτρα σε aida64 ειναι φυσιολογικα; Η κατι παιζει με την παστα; Γιατι δεν ειχα αλλαξει αφησα αυτη που ειχε η ψυκτρα πανω κ μερα την εγκατασταση παρατηρησα κ στις 4 μεριες της cpu να εχει ξεχειλισει λιγο η παστα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα