spybol Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπερα. εχω 2 παλια πισι που μου κανουν την δουλεια μου, (phenom x6 και ι7 860) και λογω παλαιοτητας εχουν και οι δυο μητρικες ΜΟΝΟ legacy BIOS. Θελω να παρω νεα VGA που να μπορει να οδηγησει 4Κ μονιτορ (οχι για gaming σε αυτη την αναλυση, αλλα ως desktop). Ολες οι νεες καρτες εχουν UEFI vga BIOS. Καπου διαβασα οτι σε παλια motherboards μερικοι για να μπουταρουν ενεργοποιησαν το UEFI legacy mode, αλλιως η μητρικη δεν εκανε ποστ. Τωρα στην περιπτωση που το BIOS ειναι legacy, υπαρχει περιπτωση να υπαρχει θεμα? Στο youtube παντως υπαρχουν reviews με νεες VGA σε αρκετα παλια συστηματα! Συγκεκριμενα ενδιαφερομαι για την rx570 της sapphire... Ευχαριστω πολυ! Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2018 από spybol
EddieObscurant Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Για να χεις απλά εικονα και οχι επιταχυνση σε ταινιες, θελεις απλά μια κάρτα με displayport 1.2 και πανω ή hdmi 2.0 και πάνω για 4κ 60hz refresh rate. Displayport 1.2 μπορεις να βρεις και σε παλιοτερες κάρτες ενω hdmi 2.0 εχουν κυριως nvidia απο σειρα 9χ0 και πανω και amd απο 4χ0 και πανω και οι vega. Οτιδηποτε εχει uefi bios , εχει και legacy σαν fallback, ωστοσο επειδη μιλαμε για προιοντα με διαφορα κατασκευης μια δεκαετια στην πραξη ελαχιστοι το δοκιμαζουν με αποτελεσμα αρκετες φορες να υπαρχουν ασυμβατότητες. Απο το να μην εχεις εικονα στο post και στο bios αλλα να δουλευει κανονικα στα windows, μεχρι να μην δουλευει καθολου η κάρτα. Φυσικα μπορει να δουλευει και κανονικα απλά κανεις δεν μπορει να στο εγγυηθει απο πριν (ενω θα πρεπε) και θα πρεπει να κανεις δοκιμές, οποτε αγορασε απο καποιο μαγαζι που ειναι ευκολο στις επιστροφες και οχι κανα τυχαιο σκρουτζομαγαζο που θα σου βγαλει την παναγια για να επιστρεψεις μια κάρτα. Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2018 από EddieObscurant
spybol Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Μου απαντησαν και απο την sapphire οτι υποστηριζει και uefi και legacy mode.Επισης ειχα δοκιμασει παλια μια rx270x με uefi bios σε socket 775 και επαιζε μια χαρα.. Τι να πω, θα δοκιμασω την τυχη μου, ελπιζω να μην πεσω στην περιπτωση...
Aris_ Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 έχεις πρόβλημα μόνο αν έχεις κάνει εγκατάσταση uefi windows πράγμα που δεν ισχύει λόγο παλαιότητας , πχ. boot sticks , ssd χωρις ahci controller κλπ ,συνήθως τα καινουργια functionalities χάνονται οχι τα παλιά και το uefi θέλει τις βασικές παραμέτρους για να δει το hardware που υπάρχει και στο bios
Dr_73 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2018 Έχω σύστημα με ίδιο socket, 1156 , cpu i5 750 , με gtx 1060 και windows 10 . Κανένα πρόβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα