Προς το περιεχόμενο

Μετάβαση από Ubuntu 18.04 σε Elementary OS


Asevastos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, βρήκα τυχαία μια Ubuntu-based διανομή που ονομάζεται Elementary OS. Μου άρεσε πάρα πολύ το UI(θυμίζει MacOS) και σκέφτομαι να το δοκιμάσω. Μη γνωρίζοντας όμως πολλά από Linux γενικότερα, θα ήθελα να ρωτήσω 2 πραγματάκια:

Πρώτον, πώς εγκαθιστώ το νέο λειτουργικό; Το κάνω μέσω Ubuntu;
Δεύτερον, σε ένα review έλεγε ότι δε μπορείς να κάνεις εγκατάσταση snaps, κάτι τέτοιο. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Έχει δικό του App Store το λειτουργικό, δε θα μπορώ να εγκαταστήσω όλα τα προγράμματα που έχω και στο Ubuntu 18.04(Browsers, IDEs, Spotify etc); 

Επεξ/σία από Asevastos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσωπικα δεν θα πηγαινα σε elementary os , κυριως λογω εμφανισης αλλα οκ , γουστα ειναι αυτα.Αν και εχω την εντυπωση οτι ηταν λιγο βαρυ λογω του γεγονοτος οτι το χουν φορτωσει με φρουφρου και αρωματα...παμε παρακατω..

1.Ο πιο ευκολος τροπος ειναι να φτιαξεις ενα usb stick με το iso του elementary.Αν δεν εχεις προσβαση σε windows pc , αναγκαστικα θα το κανεις μεσα απο το ubuntu.Υπαρχουν σχετικα προγραμματα.Ενα που μου ερχεται στο μυαλο ειναι το etcher , ψαξτο να το βαλεις και δες αν θα γινει δουλεια.

2.Ολες οι διανομες εχουν το δικο τους "app store".Απλα επειδη δεν γινεται να βαλεις πακετο που προοριζεται για την διανομη Α στην διανομη Β , βγηκαν κατι νεα προτυπα πακετοποιησης των προγραμματων οπως π.χ. snaps , flatpak , appimage , που παιζουν σε ολες τις διανομες.Απο την στιγμη που μπορεις να κανεις εγκατασταση snaps στο ubuntu , ειναι καρασιγουρο οτι μπορεις και στο elementary που στηριζεται στο ubuntu.Εδω οι οδηγιες.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμένα η εμφάνιση είναι που με τραβάει. Dual boot είναι το laptop, έχω windows. Οπότε βάζω το stick με το iso και κάνω κανονικά εγκατάσταση στο partition του Ubuntu; Θα παραμείνει dual boot, έτσι; Όποτε το ανοίγω θα μου βγάζει το μενού να επιλέξω OS όπως τώρα, σωστά; 

Οκ, ευχαριστώ για την απάντηση στο δεύτερο ερώτημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορεις να φορματαρεις το partition των Ubuntu οποτε με 2 partition 8α μεινεις και παλι. Θα συμφωνήσω παντως οτι το elementary δεν ειανι και η καλυτερη ιδεα. Παρεπιπτοντως απο το να ασχολεισαι με νεες εγκαταστασεις αν ψαχτεις μπορεις να customareis παρα πολυ ολες τις διανομες. Μπορεις να κανεις τα Ubuntu σου να δειχνουν σαν Elementary, αφου τα εχεις βολευτει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πιστεύω πως αυτό που θέλεις είναι κάτι τέτοιο. Το έφτιαξα στο βασικό gnome. Θέμα MacOS Space Gray, Gnome Extension Dash to Dock, icons Flat Remix Dark.

Θα τα βρείς όλα στο https://www.gnome-look.org/

808180446_Screenshotfrom2018-12-1423-25-45.png.a0ee4521824ca5cb989a18d467e77acc.png

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...