oceanbreeze Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στην παρέα, εχω εναν SAMSUNG 850EVO SSD 250GB τον οποιο τον έχω κρυπτογραφήσει μέσα από το BIOS. Υποστηρίζει SED (Self Encrypting Drive) feature. Είναι δηλαδή hardware encrypted και οχι software encrypted πχ.με Bitlocker ή VeraCrypt κλπ. Η ερώτηση είναι η εξής. Εαν μεταφέρω τον εν λόγω κρυπτογραφημένο SSD σε ένα άλλο διαφορετικό laptop θα το αναγνωρίσει? Θα μπορώ να δώ τα άρχεια που εχει μέσα? Εννοείται οτι γνωρίζω το password. Με ενδιαφέρει περισσοτερο να ξέρω σε περίπτωση που πχ καεί η μητρική. Θα μπορεσω να ανακτήσω τα αρχεία μου ή στην συγκεκριμένη περίπτωση αχρηστεύεται ο σκληρός? ευχαριστώ! Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2018 από oceanbreeze Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fujitsuA530 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2018 Διαβάζω αντιφατικά πράγματα στο web. Εδώ (https://superuser.com/questions/1104296/samsung-ssd-840-850-pro-with-encryption-how-does-portability-work ) κάποιος αναφέρει πρόβλημα μετά τη μεταφορά και ο άλλος τον ρωτάει αν είναι βέβαιο ότι αποθήκευσε τον κωδικό στον ssd και όχι στο BIOS του πρώτου υπολογιστή. Σύμφωνα με τη Samsung το password αποθηκεύεται στην ίδια τη NAND ( https://www.samsung.com/semiconductor/insights/news-events/full-disk-encryption-comes-to-solid-state-drives/ = encryption keys and access credentials are generated and stored within the drive hardware, they never leave its confines and are never held in the operating system or by application software ), άρα σε οποιοδήποτε υπολογιστή ο δίσκος μπορεί να ξανα-αποκρυπτογραφηθεί. Εσύ όμως για να είσαι σίγουρος, πρέπει να κάνεις μια δοκιμή, έστω με εξωτερική θήκη σε άλλον υπολογιστή. Και επίσης - προηγουμένως !! - να έχεις κάνει backup τα πολύτιμα αρχεία και σε άλλο μέσο, για οποιαδήποτε περίπτωση. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oceanbreeze Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 ευχαριστω για την απαντηση ! ακομα δεν εχω καταφερει να κανω το τεστ. Δεν εχω ευκολη προσβαση σε αλλο laptop. Οταν το κανω θα ενημερωσω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα