Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας παιδιά. Ετοιμάζομαι για νέο pc και όπως έχω γράψει στον τίτλο προσπαθώ να ετοιμάσω για πρώτη φορά ένα σωστό και λειτουργικό (σύμφωνα με τις ανάγκες μου). Θέλω ένα δυνατό mid range pc, δυνατό στο gaming και ικανοποιητικό multitasking. Οπότε κατέληξα στο ότι ένας ryzen 5 είναι κοντά σε αυτό που θέλω. Λοιπόν, θα σας αφήσω από κάτω το build που έχω φτιάξει έως τώρα και θέλω την παρέμβασή σας για να διορθώσω κάποιες από τις αγορές πριν κάνω την τελική παραγγελία. Ξεκινάμε:

Επεξεργαστής: CPU AMD RYZEN 5 2600X 4.25GHZ 6-CORE WITH WRAITH SPIRE BOX

Κάρτα γραφικών:  Sapphire Radeon RX 580 Pulse 4GB

Μητρική: ΜΗΤΡΙΚΗ ASROCK B450M PRO4 RETAIL

Κουτί: PHANTEKS ECLIPSE P400 MIDI-TOWER TEMPERED GLASS WHITE (Θέλω ένα κουτί που να μου δίνει πολλές δυνατότητες αναβάθμισης, οπότε προτείνετε μου ελεύθερα)

Μνήμη ram: RAM HYPERX HX432C16PB3K2/16 XMP HYPERX PREDATOR 16GB (2X8GB) DDR4 3200MHZ DUAL CHANNEL KIT

SSD: SSD SAMSUNG MZ-V7E250BW 970 EVO 250GB V-NAND NVME PCIE GEN 3.0 X4 M.2 2280

Σκληρός δίσκος: HDD TOSHIBA HDWD110UZSVA P300 1TB SATA3 BULK

Οθόνη: ΟΘΟΝΗ SAMSUNG S24F352 24'' LED FULL HD BLACK

Τροφοδοτικό: PSU COOLERMASTER MASTERWATT 550W

Σύνολο: 1165 ευρώ

Εάν εντοπίσετε ότι κάποια μέρη είναι υπερβολικά overkill, ή μπορούν να δημιουργήσουν ανισορροπία στο σύστημα, θα παρακαλούσα να το αναφέρετε και να μου προτείνετε εναλλακτικές λύσεις. Ως αρχάριος ζητάω τη βοήθειά σας. Θα παρακαλούσα να απαντήσουν υπεύθυνα όσοι γνωρίζουν και είναι σίγουροι για τις προτάσεις τους.

Επεξ/σία από kite26
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, kite26 είπε

Γεια σας παιδιά. Ετοιμάζομαι για νέο pc και όπως έχω γράψει στον τίτλο προσπαθώ να ετοιμάσω για πρώτη φορά ένα σωστό και λειτουργικό (σύμφωνα με τις ανάγκες μου). Θέλω ένα δυνατό mid range pc, δυνατό στο gaming και ικανοποιητικό multitasking. Οπότε κατέληξα στο ότι ένας ryzen 5 είναι κοντά σε αυτό που θέλω. Λοιπόν, θα σας αφήσω από κάτω το build που έχω φτιάξει έως τώρα και θέλω την παρέμβασή σας για να διορθώσω κάποιες από τις αγορές πριν κάνω την τελική παραγγελία. Ξεκινάμε:

Επεξεργαστής: CPU AMD RYZEN 5 2600X 4.25GHZ 6-CORE WITH WRAITH SPIRE BOX

Μητρική: ΜΗΤΡΙΚΗ GIGABYTE Z370 HD3 RETAIL

Κουτί: PHANTEKS ECLIPSE P400 MIDI-TOWER TEMPERED GLASS WHITE (Θέλω ένα κουτί που να μου δίνει πολλές δυνατότητες αναβάθμισης, οπότε προτείνετε μου ελεύθερα)

Μνήμη ram: RAM HYPERX HX432C16PB3K2/16 XMP HYPERX PREDATOR 16GB (2X8GB) DDR4 3200MHZ DUAL CHANNEL KIT

SSD: SSD SAMSUNG MZ-V7E250BW 970 EVO 250GB V-NAND NVME PCIE GEN 3.0 X4 M.2 2280

Σκληρός δίσκος: HDD TOSHIBA HDWD110UZSVA P300 1TB SATA3 BULK

Οθόνη: ΟΘΟΝΗ SAMSUNG S24F352 24'' LED FULL HD BLACK

Ψύξη: DEEPCOOL MAELSTROM 120T LIQUID CPU COOLER BLUE

UPS: EATON 5Ε 850I USB UPS 850VA/480W

Τροφοδοτικό: PSU COOLERMASTER MASTERWATT 550W

Σύνολο: 1085,10 ευρώ

Εάν εντοπίσετε ότι κάποια μέρη είναι υπερβολικά overkill, ή μπορούν να δημιουργήσουν ανισορροπία στο σύστημα, θα παρακαλούσα να το αναφέρετε και να μου προτείνετε εναλλακτικές λύσεις. Ως αρχάριος ζητάω τη βοήθειά σας. Θα παρακαλούσα να απαντήσουν υπεύθυνα όσοι γνωρίζουν και είναι σίγουροι για τις προτάσεις τους.

Ευτυχώς έκανες τον κόπο να γράψεις πριν παραγγείλεις.

Δεν υπάρχει περίπτωση να δουλέψουν τα κομμάτια που επέλεξες γιατί: 

α) Η μητρική είναι για ιντελ επεξεργαστές.

β) Δεν έχεις βάλει κάρτα γραφικών.

Ps: Γράψε τι παιχνίδια θα θέλεις να παίζεις με το καινούργιο pc

Επεξ/σία από leros2004
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1)Κοιτάς μητρικές b450 και x470.

Οι z370 είναι για intel.

2)Κάρτα γραφικών δεν έχεις. Είναι το πρώτο που επιλέγεις σε ένα gaming pc μαζί με οθόνη. Το ups  βγαλτο από την πρόταση ασ'το για μετά. Τα τροφοδοτικά όπως αυτό που έχεις σε εξασφαλίζουν σε περίπτωση διακοπής.

3)

Κουτί στο price range που κοιτάς έχει καλύτερα αλλά είναι καλή επιλογή. Σίγουρα όμως θα πέσεις σε φθηνότερο λόγω κάρτας γραφικών.

4) Γραψε συνολικό ποσό που διαθέτεις για πύργο-οθονη, αν θα κάνεις oc,αν θα το συναρμολογήσεις μόνος, τι προγράμματα  χρησιμοποιείς  και  ποια games παίζεις περισσότερο.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Τέλεια, άρα βγαίνει το ups από το build. Εχει να μου προτείνει κάποιος μια καλή κάρτα γραφικών σε λογική τιμή;

Δημοσ.

Απαντησε και στα υπόλοιπα που σου έγραψα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Budget πάνω κάτω όσο βγαίνει το σύνολο του συστήματος στο πρώτο ποστ.  Έκανα edit και έβαλα μια άλλη μητρική, την ASROCK B450M PRO4 RETAIL. Κάρτα γραφικών σκέφτομαι την Sapphire Radeon RX 580 Pulse 4GB. Άρα λέτε να πάω σε ένα πιο φθηνό midi tower και να πάρω κάρτα γραφικών σωστά; Θα μπορούσα να αφήσω και την ψύκτρα για μετά;

Επεξ/σία από kite26
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, kite26 είπε

Budget πάνω κάτω όσο βγαίνει το σύνολο του συστήματος στο πρώτο ποστ.  Έκανα edit και έβαλα μια άλλη μητρική, την ASROCK B450M PRO4 RETAIL. Κάρτα γραφικών σκέφτομαι την Sapphire Radeon RX 580 Pulse 4GB. Άρα λέτε να πάω σε ένα πιο φθηνό midi tower και να πάρω κάρτα γραφικών σωστά; Θα μπορούσα να αφήσω και την ψύκτρα για μετά;

Ναι δεν χρειάζεσαι ψύκτρα καθόλου με Mid oc.

1100 δηλαδή φτάνεις;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, radiohead είπε

Ναι δεν χρειάζεσαι ψύκτρα καθόλου με Mid oc.

1100 δηλαδή φτάνεις;

Κοίτα, σκέφτομαι να το πάρω με δόσεις από e-shop, οπότε θα το παραγγείλω από εκεί. Τώρα για κάρτα γραφικών ή αυτή που έγραψα από άλλο μαγαζί ή από το e-shop την VGA SAPPHIRE PULSE RADEON RX570 4GB GDDR5 PCI-E RETAIL

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kite26 είπε

Κοίτα, σκέφτομαι να το πάρω με δόσεις από e-shop, οπότε θα το παραγγείλω από εκεί. Τώρα για κάρτα γραφικών ή αυτή που έγραψα από άλλο μαγαζί ή από το e-shop την VGA SAPPHIRE PULSE RADEON RX570 4GB GDDR5 PCI-E RETAIL

με σκοτώνεις 😫

Δημοσ.
Μόλις τώρα, radiohead είπε

με σκοτώνεις 😫

Είπα κάτι κακό; Ξαναλέω, δεν κάνω τον έξυπνο την γνώμη σας ζητάω, κάθε πρόταση δεκτή.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kite26 είπε

Είπα κάτι κακό; Ξαναλέω, δεν κάνω τον έξυπνο την γνώμη σας ζητάω, κάθε πρόταση δεκτή.

με σκοτώνεις με το eshop δεν είπες κάτι κακό :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, radiohead είπε

με σκοτώνεις με το eshop δεν είπες κάτι κακό :)

E, το να πάω να πάρω έτοιμο turbo x από πλαίσιο θα ήταν πολύ χειρότερο νομίζω...Τουλάχιστον και με τη δική σας άποψη θα βελτιωθώ!

56 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Ευτυχώς έκανες τον κόπο να γράψεις πριν παραγγείλεις.

Δεν υπάρχει περίπτωση να δουλέψουν τα κομμάτια που επέλεξες γιατί: 

α) Η μητρική είναι για ιντελ επεξεργαστές.

β) Δεν έχεις βάλει κάρτα γραφικών.

Ps: Γράψε τι παιχνίδια θα θέλεις να παίζεις με το καινούργιο pc

Θέλω να παίζω απροβλημάτιστα όλα τα παιχνίδια (και μελλοντικά), έστω και με μικρές υποχωρήσεις στα γραφικά για να μείνει λογικό το budget.

Επεξ/σία από kite26
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kite26 είπε

E, το να πάω να πάρω έτοιμο turbo x από πλαίσιο θα ήταν πολύ χειρότερο νομίζω...Τουλάχιστον και με τη δική σας άποψη θα βελτιωθώ!

Θέλω να παίζω απροβλημάτιστα όλα τα παιχνίδια (και μελλοντικά), έστω και με μικρές υποχωρήσεις στα γραφικά για να μείνει λογικό το budget.

Δόσεις με κάρτα κάνουν πολλά καταστήματα, δεν είναι μόνο το eshop.

Όλα το ποσό θα είναι σε δόσεις ή θα δώσεις και μετρητά ? 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, kite26 είπε

Κουτί υπερπαραγωγή Nvme και 2tb αποθηκευτικό rx 580 8gb οθόνη ips 24'' 75hz freesync μητρική που παίρνει oc μνήμες στα 3200 με ένα κλίκ

Σύνολο 1080€ δες να σου κάνουν δόσεις με πιστωτική άν έχεις

dexter.JPG.3e4eaef84f63a10df8043cc781fe7046.JPG

newstore_gr.JPG.c7c46fe8b2b68098089db0b483af6c66.JPG

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...