kavaliotis Δημοσ. 1 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2004 Παιδια αν εχει καποιος οποιαδηποτε απο τις 2 ψηφιακες μηχανες ή αν ξερει περισσοτερα πραγματα, ας μου πει γιατι ειμαι σε διλημμα...Μαλλον για την Sony παω αλλα λεμε τωρα...
dim_b Δημοσ. 1 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2004 Δεν ξέρω γιά τη Sony αλλά από την Canon A70 που έχω είμαι ενθουσιασμένος. Με δεδομένο ότι η Α80 είναι ακόμα καλύτερη, θα την πρότεινα ανεπιφύλακτα. Προσφέρει ρυθμίσεις που πολύ δύσκολα θα βρεις σε compact μηχανή. Καλύτερα βέβαια να ρωτήσεις και στο dpgr πριν αποφασίσεις ποιά θα αγοράσεις.
kavaliotis Δημοσ. 1 Μαρτίου 2004 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2004 Ρωτησα man απλα δεν βλεπω πολυ κινητικοτητα να σου πω την αληθεια εκει... Τεσπα επειδη ειδα και την Α70, στην Α80 ριξανε την αναλυση του βιντεο στα 320χ240...Απλα ανεβασανε τα MPixels της μηχανης... Σημερα θα κατεβω μια βολτα στον Γερμανο που ειναι ο αποκλειστικος που φερνει την Ρ12 στην Ελλαδα για να την δω απο κοντα, ειδα στο σιτε οτι επεσε η τιμη της στα 499 ευρω τελικη και ισως την προτιμησω τελικα λογω του 640x480 @ 30fps βιντεο και οτι ειναι 5.1MP αντι για 4MP που ειναι η Α80 (οχι οτι παιζει διαφορα αλλα λεμε τωρα...)... Οι manual ρυθμισεις ειναι ενα συν, αλλα να σου πω την αληθεια δεν νομιζω οτι θα ασχοληθω, στο αυτοματο θα μεινω...Τεσπα θα δειξει, αν μπορει να βοηθησει και κανεις αλλος...
dim_b Δημοσ. 1 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2004 Κι εγώ, καθότι άσχετος με τη φωτογραφία, πίστευα ότι δε θα χρησιμοποιούσα τις manual ρυθμίσεις, αλλά σε πολλές περιπτώσεις έχουν αποδειχθεί πολύ χρήσιμες (ειδικά όταν θέλεις να φωτογραφίσεις σε δύσκολες συνθήκες χωρίς φλάς). Γιά το βίντεο έχεις δίκιο, δεν το θυμόμουν. Βέβαια και η Α70, στα 640x480 τραβάει μόνο 30" οπότε συνήθως χρησιμοποιώ 320x240. Νομίζω ότι η sony δεν έχει περιορισμό στη διάρκεια του βίντεο στη μεγάλη ανάλυση (η P10 που έχει ένας φίλος δεν έχει).
kratsman Δημοσ. 1 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2004 Εγω εχω την P10 τελειες φωτογραφιες ακομη και στο μαυρο σκοταδι επισης γραφει βιντεο χωρις περιορισμο και δεν χρειαζεται προγραμα για να κατεβασεις τις φωτογραφιες την βλεπει σαν removable disk το μονο προβλημα ειναι οτι θα χρειαστεις και καρτα μνημης μεγαλυτερη εχω μια καρτα 256MB και χωραει πανω απο 100 σε 5.1MP με την δικια της καρτα 12 φωτο σε 5.1mp
Cue Δημοσ. 1 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2004 Προσωπική άποψη. Πρώτη κάμερα που πήρα ήταν η SONY P-50, 2 mpx, auto. Με την ίδια λογική και εγώ είπα σιγά μην ασχολειθώ με manual ρυθμίσεις κτλ κτλ. Μετά από 2 μήνες την πούλησα και πήρα την Canon S30! Άμα αρχίζεις και βγάζεις φώτος μετά γλυκαίνεσαι. Θα θες να πειραματιστείς, να βγάλεις φωτογραφίες που χρειάζοντε manual ρυθμίσεις και δε θα μπορείς! Ειδικά βραδυνές. Αν είναι να αγοράσεις φωτογραφική και δεν έχεις την οικονομική ευχέρια να την αλλάξεις σε σχετικά μικρό διάστημα τότε θα σου έλεγα να πάρεις manual! Όσον αφορά τις δύο μηχανές (A80, P12) η Α80 υπερτερεί και στο macro (5cm vs 10cm) και στην ταχύτητα φακού (15sec - 2sec) και φυσικά στις manual ρυθμίσεις! Επίσης υποστηρίζει CF (φτηνότερο) και έχει και το twisted LCD που σου δίνει extra επιλογές στις λήψεις. Για να μην αναφερθούμε στο ότι η Canon έχει και μια προιστορία στις φωτογραφικές μηχανές σε σχέση με την SONY που απλά έχει το όνομα. Κάποια στιγμή όταν ξανα αγόρασα digital το καλοκαίρι (μου κλέψανε την S30) πήρα την Sony V1 εντυπωσιασμένος από τα χαρακτηριστικά της indeed, αλλά μετά απο 2 μέρες την επέστρεψα μιας και δεν έμεινα ικανοποιημένος από την ποιότητα έχοντας δει την Canon. Τώρα μόλις παρήγγειλα την Canon A60 (99 λίρες!).
kavaliotis Δημοσ. 1 Μαρτίου 2004 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2004 Βασικα πηγα σημερα στον Γερμανο και την ειδα απο κοντα την Ρ12, μου αρεσε απο μπροστα αλλα μου φανηκε λιγο ψευτικο το πισω μερος της που ειναι η οθονη, ισως ομως εφταιγε το οτι ειναι σχεδον μαυρο, ηταν στην βιτρινα οποτε το επιανε ο καθενας και ισως την εχουν και μηνες εκει...Παντως μου αρεσε, ενω η Canon μου φανηκε μεγαλουτσικη και αχαρη αν και η αποσπωμενη οθονη μου αρεσε... Παντως μαλλον την Ρ12 θα παρω...Και η μνημη δεν ειναι ακριβη, 115 ευρω κανουν τα 256ΜΒ που θα παρω και ειναι και PRO, δηλαδη θα μπορω να τραβαω βιντεο απεριοριστου χρονου σε αναλυση 640x480@30fps... Αν οπως τα λεει και ο φιλος kratsman τραβαει καλες φωτογραφιες, ε τοτε δεν εχω προβλημα...
a123xxsp Δημοσ. 2 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2004 Πολύ βασικό το βιντεάκι αν και δεν είναι αυτός ο ρόλος τους...Έχω την Α70 και έχει κάποιο ελαφρό πρόβλημα με soft focus σε συνθήκες χανηλού φωτισμού (έχει συζητηθεί σε πολλά φόρουμ χωρίς να έχει βρεθεί λύση), παρόλα αυτά όμως πάλι κάνον θα έπαιρνα... Το κακό με τα βιντεάκια στις ψηφιακές είναι ότι ποιάνουν πολύ χώρο... αλλά πάρα πολύ...
dpolal Δημοσ. 2 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2004 Βασικα πηγα σημερα στον Γερμανο και την ειδα απο κοντα την Ρ12, μου αρεσε απο μπροστα αλλα μου φανηκε λιγο ψευτικο το πισω μερος της που ειναι η οθονη, ισως ομως εφταιγε το οτι ειναι σχεδον μαυρο, ηταν στην βιτρινα οποτε το επιανε ο καθενας και ισως την εχουν και μηνες εκει...Παντως μου αρεσε, ενω η Canon μου φανηκε μεγαλουτσικη και αχαρη αν και η αποσπωμενη οθονη μου αρεσε... Παντως μαλλον την Ρ12 θα παρω...Και η μνημη δεν ειναι ακριβη, 115 ευρω κανουν τα 256ΜΒ που θα παρω και ειναι και PRO, δηλαδη θα μπορω να τραβαω βιντεο απεριοριστου χρονου σε αναλυση 640x480@30fps... Αν οπως τα λεει και ο φιλος kratsman τραβαει καλες φωτογραφιες, ε τοτε δεν εχω προβλημα... Βρε φίλε, αν είναι να την αγοράσεις με κριτήρια το μέγεθος και την ομορφιά τότε δεν είχε νόημα το όλο θέμα. Αφού βλέπεις ότι όλοι σχεδόν σου πρότειναν την Canon και από άποψη καλών φωτό και ποιότητας και από άποψη δυνατοτήτων αλλά και από άποψη παράδοσης του κατασκευαστή. Το ότι η sony βγάζει καλές φωτό λογικό είναι, αλλά δεν είναι καλύτερες από εκείνες της canon σίγουρα. Και πίστεψε με όσο Auto και αν είναι η μηχανή, όσο και αν βαριέσαι να αλλάζεις ρυθμίσεις κάποια στιγμή θα τις χρειαστείς, γιατί να μην τις έχεις. Τέσπα, φιλικά στα λέω όλα, μην με παρεξηγείς. Απλά ΚΑΙ εγώ σου προτείνω ανεπιφύλακτα την Canon. (εγώ έχω εδώ και τρία χρόνια την Canon Powershot A20, 2,1Mpixels και είναι απλά ΑΨΟΓΗ 8) )
a123xxsp Δημοσ. 2 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2004 Φίλε πέρασα και εγώ από Α20 (μετά Α40 μετά Α70) σε διαβεβαιώ ότι η Α20 είναι ποιοτικά καλύτερη και από την Α70 (σαν κατασκευή) +ότι οι φωτογραφίες που έχω από την Α20 είναι καλύτερες από την Α40
kavaliotis Δημοσ. 2 Μαρτίου 2004 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2004 Nαι αλλα μην ξεχνας οτι ο Ελληνας λεει την γνωμη του χωρις να εχει δοκιμασει το κατι διαφορετικο! Οσοι εχουνε Sony, μου λενε "παρε ανεπιφυλακτα Sony!". Οσοι εχουν Canon,"παρε ανεπιφυλακτα Canon!". Oσο για την ομορφια της μηχανης, ναι ειναι πολυ σημαντικο κριτηριο για μενα, δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν ειναι για σενα πχ...Θα την εχω μαζι μου οπου παω, οποτε λογικο ειναι να θελω να μ'αρεσει! Δεν θα δωσω και 100δρχ να την παρω...Ασε που το θεμα ειναι οτι ειδα την Canon απο κοντα και μου φανηκε λιγο μεγαλουτσικη και αχαρη (για μενα), ενω η Sony μικρη και ομορφη...Βεβαια ποτε δεν ξερεις...Απλα εκανα το τοπικ για να ακουσω γνωμες, καποια προβληματα που εχει η καθε μια κτλ...
HexStatic Δημοσ. 2 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2004 Kavaliotis prosfata phra tin p12...kaloutsiki einai ..gia ta lefta tis tha mporouse na einai kai kalyterh... ena kako einai oti ama kaneis ena setting se ena mode .. krataei to idio setting kai sta alla modes... opote ousiastika axristeuei tin ousia twn diaforetikwn modes. Stin nikon pou eixa palia ebazes diaforetika settings se diaforetika modes kai analwgos tin peristasi epegeles grigora to mode pou eixes setarei prin kai ekanes tin doulia sou.. stin p12 den simbainei to idio.. ALo kako einia oti bgazei mono 3 pictures se sequence .. kai meta argei para polly gia na ta kanei recording kai prepei na perimeneis gia na bgaleis alles 3 fotos.H nikon pou eixa ebgaze gurw sta 6 me 8 an thimamai kala. Ena kalo pou exei einai oti mporeis na kaneis dika sou folders mesa sto memory stick kai na swzeis tis fotos se diaforetika folders. Me liga logia kalh kamera einai .. alla tha mporouse kai kalyteri. To kalo me tis sony einai oti exoune para polla accesories (fakous kai loipa) Parola auta skeftomai na ksanagorasw tin nikon 3100 pou eixa ... giati se polles periptwseis einai pio boliki apo tin sony.
dpolal Δημοσ. 5 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2004 Nαι αλλα μην ξεχνας οτι ο Ελληνας λεει την γνωμη του χωρις να εχει δοκιμασει το κατι διαφορετικο! Οσοι εχουνε Sony, μου λενε "παρε ανεπιφυλακτα Sony!". Οσοι εχουν Canon,"παρε ανεπιφυλακτα Canon!". Oσο για την ομορφια της μηχανης, ναι ειναι πολυ σημαντικο κριτηριο για μενα, δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν ειναι για σενα πχ...Θα την εχω μαζι μου οπου παω, οποτε λογικο ειναι να θελω να μ'αρεσει! Δεν θα δωσω και 100δρχ να την παρω...Ασε που το θεμα ειναι οτι ειδα την Canon απο κοντα και μου φανηκε λιγο μεγαλουτσικη και αχαρη (για μενα), ενω η Sony μικρη και ομορφη...Βεβαια ποτε δεν ξερεις...Απλα εκανα το τοπικ για να ακουσω γνωμες, καποια προβληματα που εχει η καθε μια κτλ... Ρίξε μια ματιά στον Στήβ http://www.steves-digicams.com Από τα καλύτερα sites... Πάντως λάβε ύπόψιν και το γεγονός ότι η canon οφείλει το μεγάλο της μέγεθος και βάρος στο ότι πέρνει 4 μπαταρίες ΑΑ σε αντίθεση με την sony. Αυτό βέβαια ΔΕΝ είναι απαραίτητα και ελλάτωμα, αισθάνεσαι την μηχανή καλύτερα στο χέρι σου όταν την κρατάς, έχει καλύτερη λαβή και ακόμα και αν αδειάσουν οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες πετάγεσαι στο περίπτερο και πέρνεις 4 αλκαλικές και συνεχίζεις να τραβάς. Με την sony θα ψάχνεις να βρεις μπρίζα..
polaki Δημοσ. 5 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2004 Ego eixa tin Sony p31, kai meta piga stin P7. Kai oi 2 fotografikes me afisan polu ikanopoiimeno an kai i empeiria mou apo alles einai arketa periorismeni. Apo sony exo kai tin U20 os mikri kai kathimerini, alla ousiastika to kalo tis einai MONO to elaxisto megethos, kata t'alla i poiotita fotografias einai XALIA se sxesi me tin p31 (pou einai kai afti 2MP). Afto pou mou aresei apo tis Sony einai oti einai dizainates, giati kai se mena einai megalo provlima to na mou aresei afto pou exo me dedomeno oti tha tin kouvalao mazi mou. An kai gia sena einai toso simandiko, tote anagastika pas gia tin Sony. O Steve pantos exei fotografies gia oles tis mixanes opote des kai sigrine! Ego edo kai 4 mines zaxarono tin V1 alla akoma eimai anapofasistos.. Aksizei na soutaro tin P7 gia tin V1?..
HexStatic Δημοσ. 5 Μαρτίου 2004 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2004 Nαι αλλα μην ξεχνας οτι ο Ελληνας λεει την γνωμη του χωρις να εχει δοκιμασει το κατι διαφορετικο! Οσοι εχουνε Sony' date=' μου λενε "παρε ανεπιφυλακτα Sony!". Οσοι εχουν Canon,"παρε ανεπιφυλακτα Canon!". Oσο για την ομορφια της μηχανης, ναι ειναι πολυ σημαντικο κριτηριο για μενα, δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν ειναι για σενα πχ...Θα την εχω μαζι μου οπου παω, οποτε λογικο ειναι να θελω να μ'αρεσει! Δεν θα δωσω και 100δρχ να την παρω...Ασε που το θεμα ειναι οτι ειδα την Canon απο κοντα και μου φανηκε λιγο μεγαλουτσικη και αχαρη (για μενα), ενω η Sony μικρη και ομορφη...Βεβαια ποτε δεν ξερεις...Απλα εκανα το τοπικ για να ακουσω γνωμες, καποια προβληματα που εχει η καθε μια κτλ...[/quote'] Ρίξε μια ματιά στον Στήβ http://www.steves-digicams.com Από τα καλύτερα sites... Πάντως λάβε ύπόψιν και το γεγονός ότι η canon οφείλει το μεγάλο της μέγεθος και βάρος στο ότι πέρνει 4 μπαταρίες ΑΑ σε αντίθεση με την sony. Αυτό βέβαια ΔΕΝ είναι απαραίτητα και ελλάτωμα, αισθάνεσαι την μηχανή καλύτερα στο χέρι σου όταν την κρατάς, έχει καλύτερη λαβή και ακόμα και αν αδειάσουν οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες πετάγεσαι στο περίπτερο και πέρνεις 4 αλκαλικές και συνεχίζεις να τραβάς. Με την sony θα ψάχνεις να βρεις μπρίζα.. Auto pou leei o/h dpolal2 einai gegonos oso afora tis mpataries... me tin coolpix 3100 pote den eixa problima oso afora tis mpataries gia ton aploustato logo oti stin anagh tha petagomouna se ena periptero kai tha ekana tin doulia mou ... parolo auto ta pragmata den einai kai toso tragika oso afora tin siggekrimenh sony. Otan tin agorazeis sou dinoune mia extra infolithium bataria opote an kikloforeis me tis 2 mpataries den tha exeis kanena problima. Plus to oti h infolithium sou leei posi wra akoma tha kratisei i mpataria pou einai polly simantiko .. Me tin niKon pou eixa eprepe na upologizw sto peripou.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.