Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, jmmys είπε

Πριν πόσο καιρο πήρες το δίπλωμα οδήγησης;Σοβαρά το εννοώ.

Τι σε κάνει να υποθέτεις πως έχει δίπλωμα;

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εεμμ ναι,έχεις δίκαιο,δίπλωμα και αυτα που λέει δεν συμπίπτουν.

Δημοσ.

Δεν εχω διπλωμα,τι σχεση εχει αυτο?

Ευχαριστω για την βοηθεια καταρχας.

Εμενα μου φαινεται παραξενο να λειτουργει ετσι γιατι κυριολεκτικα δεν χρησιμοποιώ καν φρενο σε stop and go κινηση.Αφηνω το γκαζι και το αμαξι σε λιγα δευτερόλεπτα είναι σχεδόν σταματημενο.

Ακομα δηλαδή και 3η να εχεις στα 2k rpm η μηχανή θα κοβει?

• Sad 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, DYEL είπε

Ακομα και 6η στα 150χλμ θα κοβει...απλα πολυ λιγο λογω ροπης...3η με 2k rpm και 40χλμ θα πεσεις στα 30χλμ σε πολυ λιγα μετρα...Φυσικα παιζουν ρολο και ενα καρο αλλα  πραγματα...οπως τι αυτοκινητο ειναι αν ο δρομος ειναι βρεγμενος αν τα ελαστικα ειναι σωστα φουσκωμενα αν στριβεις  η πας ευθεια αν αν αν...ο κανονας ομως ειναι οτι οταν εχεις ταχυτητα και εγοσον τα γραναζια των ταχυτητων γυρνανε παραγεται τριβη και αρα το αμαξι σταματαει αργα η γρηγορα

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, DYEL είπε

Η μηχανή αν δεν πατάς γκάζι έχει την τάση να ρίχνει τις στροφές της στο ρελαντί(~750σ.α.λ.), συνεπώς ναι, εφόσον οι στροφές είναι στις 2.000 και αφήσεις γκάζι η μηχανή θα επιβραδύνει το αυτοκίνητο ότι ταχύτητα και να έχεις στο κιβώτιο.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, DYEL είπε

Ευχαριστω για την βοηθεια καταρχας.

Εμενα μου φαινεται παραξενο να λειτουργει ετσι γιατι κυριολεκτικα δεν χρησιμοποιώ καν φρενο σε stop and go κινηση.Αφηνω το γκαζι και το αμαξι σε λιγα δευτερόλεπτα είναι σχεδόν σταματημενο.

Ελα ντε, τι σχεση μπορει να εχει το ποσο καιρο εχεις διπλωμα με την ερωτηση σου... Εκτος αν θες να δειξεις ποσο αλητακος εισαι και οδηγεις αμαξι χωρις διπλωμα,τοτε παω πασο .

Δημοσ.
8 ώρες πριν, DYEL είπε

Εστω ότι πηγαινω με 40 και εχω 3η ταχυτητα,το αμαξι μου "φρεναρει" μολις αφήσω το γκαζι όπως όταν χρησιμοποιούμε την μηχανή για να φρεναρουμε.Αλλα προφανως αυτό δεν θα επρεπε να συμβαινει όταν παω τοσο αργα και εχω αυτην την ταχυτητα.

Αν όμως κανω το ιδιο πραγμα και βαλω νεκρα το αμαξι κραταει τα χιλιόμετρα που πηγαινω χωρις να μειωνει ταχυτητα.

Ειδικα όταν ξεκιναω από 0 χιλιόμετρα όταν βαλω δευτερα και είμαι πες με 20 χιλιόμετρα,αν αφισω το γκαζι το αυτοκινητο "φρεναρει" πολύ αισθητα και απότομα.

Ζοριζεται πολύ το αμαξι να ανεβασει χιλιόμετρα λες και κατι παει κοντρα να το φρεναρει,αν όμως αναπτύξω ταχυτητα και το βαλω στην νεκρα τοτε διατιρει τα χιλιόμετρα που παω.

Πρεπει να παταω συνεχεια το γκαζι για να κρατησει την ταχυτητα που παω το αμαξι.

Ελπιζω να βγαζει νοημα αυτό που εγραψα.

Φίλε τι αμάξι εχεις ; 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, De@th L0rd είπε

Παρόλα αυτά έχω παρατηρήσει το φαινόμενο ότι οι οδηγοί "παλαιάς κοπής" που έμαθαν να οδηγούν με καρμπυρατέρ, επιμένουν να οδηγούν με νεκρά στις κατηφόρες για να κάνουν "οικονομία" 😂

με ολο τον σεβασμο αλλα δεν το κανουμε συνεχεια μονο λογο οικονομιας ισως ειναι και θεμα συνηθειας.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, adsl2+ είπε

Υπάρχει και το ενδεχόμενο να πηγαίνει μπλοκαρισμένο λόγω βλάβης στο σύστημα φρένων 

Ό9χι γιατί όπως λέει με νεκρά δεν κόβει.

Εγώ θα έλεγα ότι όλα είναι φυσιολογικά.Να φοβόσουν όταν είχες 2α ή 3η και αφήνοντας το γκάζι το αυτοκίνητο δεν έκοβε.Έτσι πρέπει να είναι όσο πιο μικρή ταχύτητα στο κιβώτιο τόσο πιο πολύ θα κόβει αν αφήνει το γκάζι.

• Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, DYEL είπε

Almera n15

Το ότι κόβει δείχνει ότι έχει καλή συμπίεση η μηχανή η  οποία κρατάει το αυτοκίνητο όταν αφήσεις γκάζι.Αν η συμπίεση ήταν πεσμένη και η μηχανή χάρχαλο τότε και χωρίς γκάζι θα πήγαινε σφαίρα.:D

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, DYEL είπε

Χωρίς πρόθεση προσβολής.........απλά ασχολίαστιο.....αλλά και το να ρωτάς γιατί κόβει το αμάξι με κουμπωμένη ταχύτητα απλά δείχνει οτι δεν έχεις ιδέα απο οδήγηση αυτοκινήτου!!!Απλά επικίνδυνος....πρόλαβέ το πριν να είναι αργά...

Επεξ/σία από chsam
Δημοσ.
3 ώρες πριν, nightwalker1990 είπε

με ολο τον σεβασμο αλλα δεν το κανουμε συνεχεια μονο λογο οικονομιας ισως ειναι και θεμα συνηθειας.

Το 1990 ειναι το έτος γέννησης σου?? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...