Moderators Malthador Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 39 minutes ago, hexenlord said: Ουτε εγω το καταλαβαινα (τουλαχιστον οχι στο πετσι μου, τον λογο τον επιανα , αλλα δεν "ενιωθα") μεχρι που ειδα το παρακατω: 2009 στο Καταρ τοτε, με εχουν στειλει για κονσαλτινγ σε κατασκευαστικη εταιρεια ελληνοκυπριακων συμφεροντων. Τοτε(ς) λοιπον ειχαν μολις τελειωσει καποιες κατοικιες σε μια απιστευτα ακριβη συνοικια του Καταρ που λεγεται "δε περλ". Εκει πουλουσαν απο βιλες μεχρι σπιτια των 45 τετραγωνικων (στουντιο) για αστρονομικα ποσα. απο 200κ ευρω για τα πιο μικρα μεχρι και μυριο και βαλε, για πενθζαουζ. Οι πωλητες, κυριως ελληνοκυπραιοι και λιβανεζοι ειχαν προμηθεια γυρω στο 1.5%-3% αναλογα την θεση τους. Μια μερα ηρθε ενας κακομοιρης ινδος (τους θεωρουν υποειδος, μετεξελιξη των δεινοσαυρων που δεν ακολουθησαν την Δαρβινια θεωρια) που ηθελε να αγορασει ενα στουντιο. Ο τυπος ειχε φερει μετρητα. ειχε φερει 200,000 γαμημενα ευρω σε ριαλια, μετρητα σε μια τσαντα. Δεν του εδινε σημασια κανεις.Τον ειχαν και περιμενε σε κατι καναπεδες με ενα καπουτσινο. Τεσπα, καποια στιγμη εγινε η πωληση και ο τυπος αφησε τα χρηματα σε ενα τραπεζι. Ο πωλητης μετρησε καποια χρηματα, προφανως την προμηθεια του και φωναξε εναν απο το λογιστηριο για να κανουν χαρτουρα για τα υπολοπια (γιατι κανονικα δεν πρεπει να παραλαμβανουν μετρητα). Ολα καλα, ριξανε και μερικα αστεια με το λακαμα τον ινδο (γελασα και γω ειναι η αληθεια) και πηγαμε ολοι σπιτακι μας. Την επομενη μερα ημουν οφ σαιτ και γυρισα πισω στην δουλεια στις 12 αντι για τις 7 το πρωι. Τα λεφτα ηταν ακομη στο τραπεζι. Κοσμος εμπαινε κοσμος εβγαινε και τα λεφτα ηταν ενα σακουλακι πανω στο γραφειο του. Μιλαμε για 5κ εουρω αφημενα εκει, η προμηθεια. Απο περιεργεια και μονο οταν σχολασαμε του λεω πατριωτη, θα στα φανε. Ξερεις τι γυρισε και μου ειπε? -Ποιος ασχολειται με πασατεμπους εδω μεσα. 15 γραμμες λοποιν για την απαντηση που περιμενες: Οταν εχουν φαει οι φαρμακοποιοι με χρυσα κουταλια (και καλα κανουν, αν δεν τα εκλεψαν) δεν δινουν μια για ενα μεταμεσονυκτιο κουφετακι. Οχι μονο δε δινουν μια, τσαντιζονται κιολα (ς). Και αυτο πηγαινει για ολους οχι μονο για του φαρμακοποιους αλλα για τον καθε ανθρωπο που εχει συνηθισει σε τεραστια ποσα. Τα μικρα του φαινονται τσιχλες. Υποθετω ειναι φυσιολογικο. Σόρι, αλλά δεν έχει και πολύ σχέση το παράδειγμά σου. Προφανώς στο Κατάρ έχουν ένα ρατσισμό προς τους Ινδούς (και που δεν έχουν στα Εμιράτα, τέσπα), αλλά ακόμα και στην περίπτωσή σου, δεν γύρισε το boss να πει «διώχτον τον βλάκα, τι μας ήρθε εδώ πέρα». Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, τα πήρε με μειδίαμα και τα παρατήσε εκεί πέρα. Και στο κάτω κάτω της γραφής αυτόν τον είδε μια φορά και δεν θα τον ξαναδεί ποτέ του. Αυτό που γίνεται με τους φαρμακοποιούς είναι εξωφρενικό, μιας και εγώ που σήμερα έχω σηκωμάρες στις 4 τα ξημερώματα και θέλω Duo και βαζελίνη, θα είμαι ο ίδιος πελάτης που αύριο μεθαύριο θα σπάσω το πόδι μου ή θα συναχωθώ και θα πάω στο μαγαζί του να τα σκάσω πιο χοντρά. Δηλαδή, ο εν δυνάμει πελάτης του είναι ο ώχου-μωρέ-ο-μαλάκας-νυχτιάτικα και είναι ο ίδιος που του προμήθευσε τα χρυσά κουτάλια τόσα χρόνια. Και που 'σαι, εδώ δεν συζητάμε απλά ότι απλά τον γράφουν τα @@ τους όπως τον Ινδό, εδώ διαβάζουμε ιστορίες για αγενέστατα μπινελίκια και για αστυνομικά τμήματα (!). Αδιαννόητα πράγματα. 1
dtzgr Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Άλλο ήταν το νόημα της ιστορίας του hexenlord. 1
Moderators Malthador Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 minutes ago, dtzgr said: Άλλο ήταν το νόημα της ιστορίας του hexenlord. Το κατάλαβα το νόημα, ότι δεν γουστάρουν να ασχολούνται με φραγκοδίφραγκα νυχτιάτικα, όταν το πρωί τα κονομάνε χοντρά. Οπότε γιατί θίχονται όταν τους λες ότι τα κονομάνε χοντρά; Ο τύπος στην ιστορία το παραδέχτηκε ευθέως, οι φαρμακοποιοί κλαίγονται ότι δεν βγαίνουν κλπ. Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2018 από Malthador 2
AristidisZ Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 40 λεπτά πριν, Lezantas26 είπε προσφορα-ζητηση, αν υπηρχαν περισσοτεροι απ οσοι χωρανε καποιοι θα βαζαν λουκετο γιατι δε θα βγαινανε. που ειναι η διαφορα με οποιοδηποτε αλλη επιχειρηση, και γιατι να μη κλεισουμε ολα τα ελευθερα επαγγελματα με την ιδια λογικη? και για να απαντησω ευθεως σ αυτο που ρωτησες, θα βρισκαμε πιο ευκολα εφημερευων. οταν θα κανανε κρα να μαζεψουν πελατες εκει θα κατεληγε Πως είναι το ίδιο με κάθε επιχείρηση ; Στο δικό σου μαγαζί έχει τιμή επάνω το εμπόρευμα ή μήπως σου υπαγορεύει κάποιος το ποσοστό κέρδους με το οποίο υποχρεούσαι να δουλέψεις ;
Moderators Malthador Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Just now, AristidisZ said: Πως είναι το ίδιο με κάθε επιχείρηση ; Στο δικό σου μαγαζί έχει τιμή επάνω το εμπόρευμα ή μήπως σου υπαγορεύει κάποιος το ποσοστό κέρδους με το οποίο υποχρεούσαι να δουλέψεις ; Ψιλοάσχετο, απλά πατάω πάνω σε αυτό που λες για να κάνω ακόμα ένα πόιντ: υπάρχει και αυτή η δυσφορία, ότι «είμαστε οι μοναδικοί που μας λένε τι τιμή να βάλουμε στην πραμάτεια μας». Επομένως, ακόμα ένας παραπάνω λόγος για να θέλουν να πουλάνε λιποζάν τα μεσάνυχτα, όχι;
DrLo Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, xgol είπε Αλήθεια? Θα πας στα επείγοντα και ο γιατρος θα ναι σπιτι του? Θα μεινεις παρεα με τον καθαριστή μεχρι να ρθει??! Δεν είναι μόνο στα επείγοντα αυτοί που κάνουν εφημερία. Δεν αναφέρομαι σε αυτούς που κάνουν "κανονικά" εφημερία από το σπίτι τους (νομίζω "εφημερία ετοιμόητας" η κάπως έτσι) Εννωω γιατρός που προβλέπεται να κάνει εφημερία στο νοσόκομείο αλλά "χαριστικά" βρίσκεται σπίτι του. πχ Ακτινολόγος. Δε καταλαβαίνω γιατί σε εκπλήσσει ... είχαν δημοσιευθεί πολλά περιστατικά στο παρελθόν και σίγουρα θα υπάρχουν ακόμα. Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2018 από DrLo
Narayan Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 13 ώρες πριν, nightwalker1990 είπε οταν χρειαζεσαι η χρειαστεις κατι ομως στο φαρμακειο τρεχεις εκτος και εαν εχεις αποθεμα σπιτι σου για κατι το οποιο εισαι γνωστης δαιφορετικα θα σε παρει κωλοτεροριτα.. Μακάρι να είχανε μη συνταγογραφούμενα φάρμακα τα σούπερ μάρκετ, όπως σε άλλες χώρες, να μην με έβλεπαν ούτε μια φορά τον χρόνο οι φαρμακοποιοί.
AristidisZ Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, Malthador είπε Ψιλοάσχετο, απλά πατάω πάνω σε αυτό που λες για να κάνω ακόμα ένα πόιντ: υπάρχει και αυτή η δυσφορία, ότι «είμαστε οι μοναδικοί που μας λένε τι τιμή να βάλουμε στην πραμάτεια μας». Επομένως, ακόμα ένας παραπάνω λόγος για να θέλουν να πουλάνε λιποζάν τα μεσάνυχτα, όχι; Πρόσεξε, και εγώ δε μπορώ να καταλάβω την λογική "δε σου δίνω καπότες στην εφημερία" Από εκεί και πέρα, μιλάμε για επάγγελμα που αφενός δεν αποδίδει τόσα λεφτά όσα νομίζουν κάποιοι ότι δίνει, αφετέρου είσαι μόνιμα μέσα (γιατί πολύ απλά το κράτος σε πληρώνει μετά από 3 μήνες - αν είσαι τυχερός), πράγμα που δεν είναι τόσο εύκολο όσο θεωρούμε ότι είναι Και το λέω επειδή έχω γνωστή φαρμακοποιό που για κάποια χρόνια δε κοιμόταν, καθώς χρώσταγε συνέχεια και έτρεχε από δω κι από κει για να κλείσει τρύπες Τώρα για το κατά πόσον μια απελευθέρωση των φαρμακείων θα δημιουργήσει υγιή ανταγωνισμό. επίτρεψέ μου να έχω πολύ μεγάλες αμφιβολίες Το πιο πιθανόν είναι σε μια τέτοια περίπτωση να μαζευτούν ένας - δυο καρχαρίες, να μπουν μέχρι τα μπούνια μέσα και αφού στείλουν τους μικρούς για βρούβες, να κάνουν ότι γουστάρουν Βέβαια μετά θα σου κοπανάνε μια μελέτη που θα λέει ότι δεν βγαίνει να εφημερεύει π.χ. φαρμακείο στη Νίκαια και στον Ασπρόπυργο, και θα έχει 3 φαρμακεία ανοιχτά σε όλη την Αττική, θα σου λένε ότι το αντικαρκινικό που κάνει ένα 5χιλιαρο (και αφήνει μετά από 3 μήνες στον φαρμακοποιό ένα πενηντάρικο) δε το φέρνουμε, αλλά δε πειράζει, όλα θα είναι καλά γιατί θα έχει ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα 1
xgol Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, DrLo είπε Δεν είναι μόνο στα επείγοντα αυτοί που κάνουν εφημερία. Δεν αναφέρομαι σε αυτούς που κάνουν "κανονικά" εφημερία από το σπίτι τους (νομίζω "εφημερία ετοιμόητας" η κάπως έτσι) Εννωω γιατρός που προβλέπεται να κάνει εφημερία στα Ακτινολόγος Οταν θα πας στο νοσοκομειο θα σε κοιταξει αμεσα γιατρός ΑΝ εχεις κατι επείγον. Ο ειδικος στην ειδικοτητα πρωτης γραμμης (Παθολογος/Χειρουργός) που εφημερευει θα βρισκεται εντος του νοσοκομείου ΑΝ χρειαστεί, για να σε εξετασει. Αλλιως θα σε εξυπηρετησει ο ειδικευόμενος (ναι κι αυτος γιατρός είναι). Ειδικευομενοι ακτινολογοι είναι παντα stand by εντος του νοσοκομείου, οταν εφημερευει. Επισης ελπιζω να αντιλαμβανεσαι ποιες ειδικοτητες είναι ζωτικης σημασιας για επειγοντα περιστατικά. Όλα τα αλλα είναι ιστορίες. Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2018 από xgol 1
DrLo Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, xgol είπε Οταν θα πας στο νοσοκομειο θα σε κοιταξει αμεσα γιατρός ΑΝ εχεις κατι επείγον. Ο ειδικος στην ειδικοτητα πρωτης γραμμης (Παθολογος/Χειρουργός) που εφημερευει θα βρισκεται εντος του νοσοκομείου ΑΝ χρειαστεί, για να σε εξετασει. Αλλιως θα σε εξυπηρετησει ο ειδικευόμενος (ναι κι αυτος γιατρός είναι). Επισης ελπιζω να αντιλαμβανεσαι ποιες ειδικοτητες είναι ζωτικης σημασιας για επειγοντα περιστατικά. Όλα τα αλλα είναι ιστορίες. Χαζομάρες. ΌΧΙ δεν αντιλαμβάνομαι ποιες ειδικότητες είναι ζωτικής σημασίας και ποιές όχι, γιατί δε χρειάζεται να το αντιλαμβάνομαι. Χρειάζεται αυτόν που πληρώνω να κάνει μια δουλειά να τη κάνει ακόμα και αν είναι άχρηστη. Και ο σκουπιδιάρης αν δε μαζέψει τα σκουπίδια μια μέρα θα τα μαζέψει την επόμενη. Δε θα πεθάνει κανείς. Γιατί από αυτό έχεις την απαίτηση να πηγαινει στη δουλειά του κάθε μέρα? Ο συγκεκριμένος γιατρός έχει υποχρεώση να βρίσκεται στο πόστο του και πληρώνεται για αυτό. Τελεία. Αν δε γουστάρει να πάρει να κάνει κάτι άλλο στη ζωή του. και ξαναλέω για όσους δε μποτούν να το καταλάβουν. Δε μιλάω για τις "ετοιμότητας" που είναι αυτές ας πούμε έχουν κριθεί ως μη "επίγουσες" αλλά για τις κανονικές. Αυτό που περιγράφεις είναι οι ετοιμότητας. Από τη στιγμή που μια εφημερία προβλέπει να είναι ο γιατρός εκεί, έχει κάποιος κρίνει ήδη (και δε χρειάζεται να το κάνω εγώ) ότι η παρούσία του ΕΙΝΑΙ "ζωτικής σημασίας για τα επείγοντα περιστατικά". Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2018 από DrLo 4 1
xgol Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Να κατσεις να αντιληφθεις. Και να μην τα βγαζεις "χαζομαρες" επειδη εισαι ημιμαθης. ΔΕΝ υπαρχει γενική εφημερία χωρις ακτινολογο, ειδικευόμενο ή ειδικό. Τελεία. Τωρα αν καποια κλινική κρίνει πως ο ειδικός θα εφημερευει απο το σπίτι του και θα του σταλεί στο mail αν παραστεί η αναγκη, κάποια εξεταση που εχει λεπτα σημεια και χρίζει διαφοροδιαγνωσης (που συνηθως θα χρειαστει σε δευτερο χρονο), εσενα σαν ασθενή που σε επηρεάζει? Και γνωριζω πως καποιες κλινικες ειναι υποστελεχωμενες και λειτουργούν έτσι. Και καλα κάνουν. Θελετε παντως καποιον να σας ταραξει στη νομιμότητα. -Μου ρθες 8:01? Εφυγες, εφημερευει άλλο νοσοκομείο. -Μου ρθες επειδη πονας 20 μερες ή για να δω ενα εξανθημα που χεις 2 μηνες? Έφυγες, κλεισε ραντεβου σε τακτικά. Και ΠΛΗΡΩΣΕ στο νοσοκομειο, που απασχολησες ιατρικο/παραϊατρικο προσωπικο για κατι ΜΗ ΕΠΕΙΓΟΝ (αμην και ποτε να νομοθετηθει το συγκεκριμενο). -Εχω κανει τις εφημεριες που προβλεπονται απο τον Νομο (και που πληρωνονται), για τις υπολοιπες μερες που δεν υπαρχει ιατρος, ΔΕΝ ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΥΜΕ. (Γιατί να κατσω να κανω παραπανω εφημεριες - ενιοτε απληρωτες??) Ξαναλεω, περιμενω να μου πεις νοσοκομειο που φτανει ασθενης-επειγον περιστατικό και δεν εξεταζεται αμεσα απο ιατρο, επειδη αυτος ειναι στο σπιτι του. Αλλιως είσαι συκοφαντης. 27 λεπτά πριν, DrLo είπε Χρειάζεται αυτόν που πληρώνω Τι εννοεις με αυτο? Ποιον θεωρεις οτι πληρώνεις? Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2018 από xgol 2
Moderators Malthador Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 1 hour ago, AristidisZ said: Πρόσεξε, και εγώ δε μπορώ να καταλάβω την λογική "δε σου δίνω καπότες στην εφημερία" Από εκεί και πέρα, μιλάμε για επάγγελμα που αφενός δεν αποδίδει τόσα λεφτά όσα νομίζουν κάποιοι ότι δίνει, αφετέρου είσαι μόνιμα μέσα (γιατί πολύ απλά το κράτος σε πληρώνει μετά από 3 μήνες - αν είσαι τυχερός), πράγμα που δεν είναι τόσο εύκολο όσο θεωρούμε ότι είναι Ε άρα είτε δεν κονομάνε από τα φαρμάκα και θέλουν να πουλάνε παραφάρμακα, είτε κονομάνε από τα φάρμακα και δεν γουστάρουν να πουλάνε παραφάρμακα. Δεν μπορεί να ισχύουν και τα δύο. 1
AristidisZ Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, Malthador είπε Ε άρα είτε δεν κονομάνε από τα φαρμάκα και θέλουν να πουλάνε παραφάρμακα, είτε κονομάνε από τα φάρμακα και δεν γουστάρουν να πουλάνε παραφάρμακα. Δεν μπορεί να ισχύουν και τα δύο. Στην περίπτωση της γνωστής είναι το πρώτο, μου έχει πει ότι ευτυχώς που έχουν αυτά γιατί με τον ΕΟΠΠΥ μόνο θα ήταν για φούντο Τώρα, τι να σου πω, δεν έχω πάει ποτέ 3 το πρωί να πάρω υγρό φακών επαφής για να δω πως θα αντιδράσει ένας φαρμακοποιός και αν θα τσαντιστεί, όπως λένε πολλοί στο παρόν νήμα (που προφανώς δε το έχουν βγάλει από το στομάχι τους, κάτι θα έχουν κατά νου για να το λένε)
Fortistis Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Άλλη μία φορά. ΔΕΝ φταίνε ούτε οι φαρμακοποιοί αλλά ούτε και οι γιατροί. Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΦΤΑΙΕΙ. Όταν γίνονται τέτοια και κανείς δεν κάνει έστω και μία καταγγελία, τότε γιατί να σταματήσουν να γίνονται; Αφού κανείς δεν ενοχλείται, κανείς δεν νοιάζεται. Θα συνεχίζουν οι φαρμακοποιοί και γιατροί να φέρονται όπως φέρονται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις