primeragt Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2018 Τα ομοιοπαθητικα δεν τα συστηνει καποιος φαρμακοποιος αντιθετα οι ιδιοι οι πελατες ερχονται και τα ζητανε γιατι πηγαν σε καποιον ομοιοπαθητικο και τους τα εγραψε. Μιλαμε για στειο κοστος του τυπου 2-5 ευρω για την θεραπεια (συνιθως γιατι υπαρχουν και πιο ακριβα). Τωρα για τα σουπερ μαρκετ ο νομος εχει βγει εδω και καιρο και το μονο που εχει καταφερει ειναι να δωσει το ελευθερο στις εταιρειες να αυξησουν τις τιμες τους (ωστε να αντισταθμισουν τις μειωσεις στα αλλα τους φαρμακα). Βιταμινες εχουν και τα σουπερ μαρκετ εδω και καιρο απλα δεν εχουν αυτες που θα θελαν οι πελατες. Αν τα ΜΗΣΥΦΑ βγαλουν και το κουπονι και εκπεσουν απο την κατηγορια φαρμακου θα πρεπει να ριξουν και την δραστικη στο μισο υποχρεωτικα. Αρα θα ακριβινουν. Παραδειγμα το tears naturale που εβγαλε το κουπονι εριξε τη δραστικη στο μισο και διπλασιασε και την τιμη, ερχετε δηλαδη ο πελατης και πληρωνει 4 φορες ακριβοτερα. 1
De@th L0rd Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλή καμόρα και συντεχνία είστε πάντως οι φαρμακοποιοί, σαν τους ταξιτζήδες ένα πράγμα και ούτε καν κάτι που είστε υποχρεωμένοι από το νόμο δε μπορείτε να κάνετε. Να κρατάτε το φαρμακείο ανοιχτό κ να είστε μέσα στην εφημερία. Στη επαρχία που είναι το πατρικό μου αυτή τη βρωμοδουλειά κάνουν όλοι, το κλείνουν και πάνε για ύπνο. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ! Εύχομαι να ανοίξει το επάγγελμα κάποια στιγμή ... Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2018 από De@th L0rd 3
primeragt Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2018 Εχει ανοιξει. Μπορει ο καθενας να γινει μετοχος σε ενα φαρμακειο αρκει ο συναιτερος να ειναι φαρμακοποιος.
Vasivouzoukos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 7 λεπτά πριν, De@th L0rd είπε ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ! Εύχομαι να ανοίξει το επάγγελμα κάποια στιγμή ... Στην Ελλάδα τα πάντα είναι θέμα κλίκας, αν είσαι με εμάς, αν είσαι με την ομάδα μας.κτλπ Είναι εύκολο λοιπόν να κατανοήσει κανείς παροιμίες τύπου '' κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει''. Αν δεν έχεις βύσμα δεν κάνεις τίποτα, ούτε στον στρατό, ούτε στην εργασία, ούτε στα νοσοκομεία, ούτε πουθενά. Είσαι ένα μηδενικό στην κυριολεξία αν οι γονείς σου είχαν τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια να μην σχετίζονται με κόμματα δεξιάς και αριστεράς. Όλα αυτά τα βύσματα λοιπόν συντάσσονται και οργανώνουν ομάδες για την προάσπιση και διασφάλιση των συμφερόντων τους. Ένας άσχετος είναι προφανές πως είναι αδύνατον να παρεισφρήσει και μένει στην απ'εξω και ας έχει τα κατάλληλα προσόντα. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως αναπτυσσόμενες (γκουχ γκουχ τριτοκοσμικές) κοινωνιές δίνουν βάση στην οικογενειοκρατία/ προσωπική γνωριμία και όχι στην αξιοκρατία. Ο φρύδιας είχε πει πως η Ελλάδα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο. Και είχε δίκιο. Με ποιους θα πας να τα βάλεις εσύ που είσαι αδύναμος και μόνος; Όλοι αυτοί που ανέφερες είναι αδιάσπαστο μέρος του συστήματος. Οι πολιτικοί θέλουν να έχουν απήχηση σε ομογενείς ομάδες διότι αυτό διασφαλίζει την μαζική και σίγουρη στήριξη (ψήφο). Χέστηκε για εσένα που είσαι ολομόναχος, άλλωστε οι περισσότεροι σαν και εσένα που δεν έχουν κάποιο συμφέρον (δηλαδή δεν τους έχουν τάξει πως θα στηρίξουν την ομάδα τους ή θα τους διορίσουν) δεν πάνε καν να ψηφίσουν. Τα κλειστά λοιπόν επαγγέλματα θα συνεχίσουν να υπάρχουν γιατί υπάρχουν από πίσω τους συμφέροντα. Είναι κατά κάποιο τρόπο εγκληματική οργάνωση με τη στήριξη του κράτους. Λυπηρό όταν συνειδητοποιήσεις πως δεν μπορείς να αλλάξεις τίποτα και έτσι το μόνο που μένει είναι να μεταναστεύσεις. Αργά ή γρήγορα άλλωστε και το τελευταίο κορόιδο του ιδιωτικού τομέα δεν θα αντέξει και θα πεθάνει υπό το βάρος των φόρων και του ψωροκόματου που του δίνουν για μισθό. Μέχρι όμως να τα κακαρώσει θα το αφαιμάξουν για να πηγαίνει ο κόπος του σε φοροφυγάδες ελεύθερους επαγγελματίες, άεργους του δημοσίου και συνταξιούχους σωμάτων ασφαλείας και ΔΕΚΟ. Αυτούς δηλαδή που είναι μέρος συστήματος. 5 2
DrLo Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 9 ώρες πριν, xgol είπε Μα είναι τόσο δύσκολο και κουραστικό επαγγελμα, με πενιχρες απολαβες, ειδικα τα τελευταία 30 χρόνια στην Ελλαδα.. Τους ζητας να κανουν και εφημεριες...?? Σε λιγο θα τους ζητησεις να σταματήσουν να δινουν αλογιστα αντιβωσεις κτλ κτλ, εχεις μεγαλο θράσος!!! Ο ιατρος κανει τι στο νοσοκομείο...? Ποιος γιατρος?? Γιατι εγω δεν ξερω κανεναν ασθενη να περιμενει στο νοσοκομειο και μετα να ειδοποιειται ο γιατρος να προσελθει απο το σπιτι του! Εγώ ξέρω .
xgol Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, DrLo είπε Εγώ ξέρω . Αλήθεια? Θα πας στα επείγοντα και ο γιατρος θα ναι σπιτι του? Θα μεινεις παρεα με τον καθαριστή μεχρι να ρθει??!
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 γελαω με καποιους "φαρμακοποιους" εδω μεσα. δεν εχω κατι με το επαγγελμα, δε με νοιαζει ποσα λεφτα βγαζεις και αν ξερεις απο φαρμακα, κλπ, αλλα καποια πραγματα που γραφτηκαν εδω μεσα ειναι... απιστευτα.
De@th L0rd Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 To πιο απίστευτο είναι ότι επειδή έχουν συνηθίσει τα συντεχνιακά προνόμιά τους, κάνουν εκπτώσεις στις ποιες υποχρεώσεις έχουν και ποιές όχι. Όταν εφημερεύεις όπως και στην ταινία του Βέγγου είσαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να είσαι εκεί να με εξυπηρετήσεις. Και μην ανησυχείς μπορεί να μην έρθω για λιποζάν άλλα για πχ για Mesulid για πονόδοντο. Ή αυτό μήπως δεν είναι επείγον κ άρα πρέπει να μη σε ενοχλήσω να 'σαι σπίτι σου να κοιμάσαι; Αυτό κανονικά όταν συμβαίνει θα έπρεπε να σου αφαιρούν την άδεια για ένα διάστημα, και να σε έβλεπα μετά. Σκοπιά θα βαράγατε με 45 καφέδες... 4
Exodia The Forbidden One Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 48 λεπτά πριν, De@th L0rd είπε To πιο απίστευτο είναι ότι επειδή έχουν συνηθίσει τα συντεχνιακά προνόμιά τους, κάνουν εκπτώσεις στις ποιες υποχρεώσεις έχουν και ποιές όχι. Όταν εφημερεύεις όπως και στην ταινία του Βέγγου είσαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να είσαι εκεί να με εξυπηρετήσεις. Και μην ανησυχείς μπορεί να μην έρθω για λιποζάν άλλα για πχ για Mesulid για πονόδοντο. Ή αυτό μήπως δεν είναι επείγον κ άρα πρέπει να μη σε ενοχλήσω να 'σαι σπίτι σου να κοιμάσαι; Αυτό κανονικά όταν συμβαίνει θα έπρεπε να σου αφαιρούν την άδεια για ένα διάστημα, και να σε έβλεπα μετά. Σκοπιά θα βαράγατε με 45 καφέδες... πριν δυο χρονια ειχα κρυωσει και δεν μπορουσα να ανασανω ειχε κλησει λαιμο και μύτη περιμενα να αλλαξει η μερα να παω στο φαρμακειο της γειτωνιας που εφημερευε και τελικα δεν ηταν ανοικτο, ευτηχως ειχε ο αδερφος μου μηχανακι και εφυγε απο την δουλεια να παει σε αλλο
vagos789 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Οταν είσαι εφημερεύον γιατί να θες να διώξεις τον πελάτη με το liposan ή το υγρό φακών; Δεν είσαι ήδη μέσα στο μαγαζί; Δεν θα σου δώσει λεφτά;( σε αντίθεση με τα συνταγογραφούμενα όπου θα σε στείλει στον ΕΟΠΠΥ για τσεκούρωμα) 2 1
Moderators Malthador Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Moderators Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 11 hours ago, primeragt said: Κανονικα τα φαρμακεια εφημερευουν μονο για τα πραγματικα επειγοντα περιστατικα και οχι για οτι "μ@λ@κι@" ξεχασε να παρει ο οποιοσδηποτε και γυρνωντας πχ απο τη βολτα του περασε να το αγορασει. Στην Αττικη τουλαχιστον ειναι πολυ συνηθες το φαινομενο αυτο. Δεν ειναι υποχρεομενος να εξυπηρετησει για κατι που δεν ειναι αναγκης. Δεν το καταλαβαίνω αυτό το σκεπτικό. Άσε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να εξυπηρετείς, δεν το γνωρίζω και δεν με νοιάζει. Επειδή το έχω ακούσει κι από γνωστό μου φαρμακοποιό αυτό το εξωφρενικό (του τη σπάει να διανυκτερεύει και να του ζητάνε παραφάρμακα), λύσε μου την απορία αν θες: έχεις μαγαζί και είσαι ανοιχτός. For the life of me, για ποιόν λόγο μπορεί να ξενερώνεις άμα μπαίνουν μέσα και σου ζητάνε υπερκοστολογημένες μαλακιούλες που τις χρεώνεις όσο θέλεις; Αφού είσαι που είσαι εκεί, γιατί βρίσκεις τόσο εκνευριστικό να κάνεις 100 ή 200 ευρώ τζίρο παραπάνω; Και εν τέλει, αν είναι τόσο ξενερωτικό να έρχεται ο άλλος στις 3 τη νύχτα να σου δίνει τα λεφτά του, γιατί κλαίγεστε -ως κλάδος- όταν σας λένε ότι τα έχετε κονομήσει; Σε όλα τα υπόλοιπα εμπορικά καταστήματα κάνουμε «κρα» για να ανεβάσουμε τους τζίρους μας, αλλά μόνο από φαρμακοποιό έχω ακούσει να λέει «ήρθε η ηλίθια στις 2 τη νύχτα να πάρει βρεφικό γάλα». Wtf δηλαδή... 5 4
opcorsa Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 παντως αν ερχομουν να παρω λιποζαν-ντεπον-καποτες και μου κανατε μανουρα θα σας εφτυνα απο το φινιστρινι που εχετε για παραθυρακι και αντε μετα να ανοιξεις ρολα να με κυνηγησεις (τι ακουμε θεε μου) 1
AristidisZ Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Μια εντελώς υποθετική ερώτηση: αν αύριο πρωί έβγαινε ένας νόμος που έλεγε ότι ο οποιοσδήποτε (με πτυχίο φαρμακοποιού προφανώς) μπορεί να ανοίξει φαρμακείο όπου γουστάρει, πως ακριβώς θεωρείτε ότι θα κατέληγε το πραμα ; Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2018 από AristidisZ 1
hexenlord Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Malthador είπε Δεν το καταλαβαίνω αυτό το σκεπτικό. Άσε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να εξυπηρετείς, δεν το γνωρίζω και δεν με νοιάζει. Επειδή το έχω ακούσει κι από γνωστό μου φαρμακοποιό αυτό το εξωφρενικό (του τη σπάει να διανυκτερεύει και να του ζητάνε παραφάρμακα), λύσε μου την απορία αν θες: έχεις μαγαζί και είσαι ανοιχτός. For the life of me, για ποιόν λόγο μπορεί να ξενερώνεις άμα μπαίνουν μέσα και σου ζητάνε υπερκοστολογημένες μαλακιούλες που τις χρεώνεις όσο θέλεις; Αφού είσαι που είσαι εκεί, γιατί βρίσκεις τόσο εκνευριστικό να κάνεις 100 ή 200 ευρώ τζίρο παραπάνω; Και εν τέλει, αν είναι τόσο ξενερωτικό να έρχεται ο άλλος στις 3 τη νύχτα να σου δίνει τα λεφτά του, γιατί κλαίγεστε -ως κλάδος- όταν σας λένε ότι τα έχετε κονομήσει; Σε όλα τα υπόλοιπα εμπορικά καταστήματα κάνουμε «κρα» για να ανεβάσουμε τους τζίρους μας, αλλά μόνο από φαρμακοποιό έχω ακούσει να λέει «ήρθε η ηλίθια στις 2 τη νύχτα να πάρει βρεφικό γάλα». Wtf δηλαδή... Ουτε εγω το καταλαβαινα (τουλαχιστον οχι στο πετσι μου, τον λογο τον επιανα , αλλα δεν "ενιωθα") μεχρι που ειδα το παρακατω: 2009 στο Καταρ τοτε, με εχουν στειλει για κονσαλτινγ σε κατασκευαστικη εταιρεια ελληνοκυπριακων συμφεροντων. Τοτε(ς) λοιπον ειχαν μολις τελειωσει καποιες κατοικιες σε μια απιστευτα ακριβη συνοικια του Καταρ που λεγεται "δε περλ". Εκει πουλουσαν απο βιλες μεχρι σπιτια των 45 τετραγωνικων (στουντιο) για αστρονομικα ποσα. απο 200κ ευρω για τα πιο μικρα μεχρι και μυριο και βαλε, για πενθζαουζ. Οι πωλητες, κυριως ελληνοκυπραιοι και λιβανεζοι ειχαν προμηθεια γυρω στο 1.5%-3% αναλογα την θεση τους. Μια μερα ηρθε ενας κακομοιρης ινδος (τους θεωρουν υποειδος, μετεξελιξη των δεινοσαυρων που δεν ακολουθησαν την Δαρβινια θεωρια) που ηθελε να αγορασει ενα στουντιο. Ο τυπος ειχε φερει μετρητα. ειχε φερει 200,000 γαμημενα ευρω σε ριαλια, μετρητα σε μια τσαντα. Δεν του εδινε σημασια κανεις.Τον ειχαν και περιμενε σε κατι καναπεδες με ενα καπουτσινο. Τεσπα, καποια στιγμη εγινε η πωληση και ο τυπος αφησε τα χρηματα σε ενα τραπεζι. Ο πωλητης μετρησε καποια χρηματα, προφανως την προμηθεια του και φωναξε εναν απο το λογιστηριο για να κανουν χαρτουρα για τα υπολοπια (γιατι κανονικα δεν πρεπει να παραλαμβανουν μετρητα). Ολα καλα, ριξανε και μερικα αστεια με το λακαμα τον ινδο (γελασα και γω ειναι η αληθεια) και πηγαμε ολοι σπιτακι μας. Την επομενη μερα ημουν οφ σαιτ και γυρισα πισω στην δουλεια στις 12 αντι για τις 7 το πρωι. Τα λεφτα ηταν ακομη στο τραπεζι. Κοσμος εμπαινε κοσμος εβγαινε και τα λεφτα ηταν ενα σακουλακι πανω στο γραφειο του. Μιλαμε για 5κ εουρω αφημενα εκει, η προμηθεια. Απο περιεργεια και μονο οταν σχολασαμε του λεω πατριωτη, θα στα φανε. Ξερεις τι γυρισε και μου ειπε? -Ποιος ασχολειται με πασατεμπους εδω μεσα. 15 γραμμες λοποιν για την απαντηση που περιμενες: Οταν εχουν φαει οι φαρμακοποιοι με χρυσα κουταλια (και καλα κανουν, αν δεν τα εκλεψαν) δεν δινουν μια για ενα μεταμεσονυκτιο κουφετακι. Οχι μονο δε δινουν μια, τσαντιζονται κιολα (ς). Και αυτο πηγαινει για ολους οχι μονο για του φαρμακοποιους αλλα για τον καθε ανθρωπο που εχει συνηθισει σε τεραστια ποσα. Τα μικρα του φαινονται τσιχλες. Υποθετω ειναι φυσιολογικο. Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2018 από hexenlord 11 3
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 51 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Μια εντελώς υποθετική ερώτηση: αν αύριο πρωί έβγαινε ένας νόμος που έλεγε ότι ο οποιοσδήποτε (με πτυχίο φαρμακοποιού προφανώς) μπορεί να ανοίξει φαρμακείο όπου γουστάρει, πως ακριβώς θεωρείτε ότι θα κατέληγε το πραμα ; προσφορα-ζητηση, αν υπηρχαν περισσοτεροι απ οσοι χωρανε καποιοι θα βαζαν λουκετο γιατι δε θα βγαινανε. που ειναι η διαφορα με οποιοδηποτε αλλη επιχειρηση, και γιατι να μη κλεισουμε ολα τα ελευθερα επαγγελματα με την ιδια λογικη? και για να απαντησω ευθεως σ αυτο που ρωτησες, θα βρισκαμε πιο ευκολα εφημερευων. οταν θα κανανε κρα να μαζεψουν πελατες εκει θα κατεληγε Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2018 από Επισκέπτης
Προτεινόμενες αναρτήσεις