Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
10 minutes ago, xgol said:

θα ζητήσω την ip σου και θα χουμε ασχημα ξεμπερδέματα. 

Και θα φας άκυρο, μόνο εισαγγελέας την ζητάει. 😛

• Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 162
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, xgol είπε

Για τους συνοδους δε ξερω τι θες να πεις.

Δηλαδή δεν ξέρεις ότι δεν προβλέπεται πουθενά "συνοδός";

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Occultist είπε

Εσύ ποιος νομίζεις ότι σε πληρώνει; Τα βγάζει ο Τσίπρας από το πορτοφόλι του;

Βρε ναι, εσυ με πληρωνεις, απλα έχουμε κατι χρωστουμενα 😂😂😂

Μόλις τώρα, ThReSh είπε

Και θα φας άκυρο, μόνο εισαγγελέας την ζητάει. 😛

Κατοπιν μηνυσης ;)

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Occultist είπε

Εσύ ποιος νομίζεις ότι σε πληρώνει; Τα βγάζει ο Τσίπρας από το πορτοφόλι του;

Πόσο ελεεινή νοοτροπία είναι αυτή, πραγματικά...

Θέλω επίσης να το πεις κατάμουτρα σε έναν γιατρό ή έναν μπάτσο αυτό, γιατί από το net η μαγκιά πάει σύννεφο, από κοντά κότες που έλεγε κι ο μεγάλος... 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Lanike71 είπε

Δηλαδή δεν ξέρεις ότι δεν προβλέπεται πουθενά "συνοδός";

Τι σχεση εχει ο ιατρος σε μια κλινικη, με τους κανονες που διεπουν τη λειτουργία της, το νοσηλευτικο προσωπικό και τους συνοδους? Καπου σε εχασα.

Δε καθοριζω εγω ουτε τι κανουν οι νοσηλευτές ουτε τι θα επιτρεπεται στους συνοδους. 

Ποια ειναι η απορια σου?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, vgeovai είπε

Το ερώτημα είναι φιλε μου, εσύ ποτε θα μάθεις σε τι επίπεδο να μιλάς στον κόσμο. Αν νομίζεις ότι για κάποιο λόγο αξίζεις περισσότερο σεβασμό από οποιονδήποτε εδώ μέσα, τι να σου πω. Καλές γιορτές.

Ενα δακρυ κύλησε. 

Δεν αφησα εγω υπόνοιες για φακελακια κτλ.

Να ξερουμε και τι γραφουμε, ε.

Εκτος αν το εκανα, οποτε να με παρατηρησεις με τον ιδιο τροπο και να το πάρω πισω, δεν εχω κανενα προβλημα.

Καλες γιορτες.

Επεξ/σία από xgol
Δημοσ.

Τι έγινε ρε παιδιά; Σταμάτησαν να ειναι οι κακοί φαρμακοποιοί το πρόβλημα σας και πιάσατε τους γιατρούς; 🤣

Δημοσ.
Μόλις τώρα, yonah είπε

Τι έγινε ρε παιδιά; Σταμάτησαν να ειναι οι κακοί φαρμακοποιοί το πρόβλημα σας και πιάσατε τους γιατρούς; 🤣

Σειρά έχουμε όσοι δουλεύουμε στις κλινικές μελέτες, που δεν δίνουμε το φάρμακο για τον καρκίνο απλά για να έχουμε δουλειά

• Like 1
Δημοσ.

Το σίγουρο είναι ότι σε καμία 15αρια χρόνια θα ψάχνουμε τους ιατρούς με το κυαλι με τόσους που έχουν φύγει έξω,ίσως τότε να καταλάβουμε  την αξια τους.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, yonah είπε

Κανεις δε μιλησε για κακους φαρμακοποιους ΜΟΝΟ. Αλλα υπαρχουν σοβαρα θεματα για τα οποια είναι  (συν)υπεύθυνοι. 

Π.χ. https://www.google.com/amp/s/www.protothema.gr/ugeia/article/728710/proti-stin-katanalosi-adiviotikon-i-ellada-/AMP/

Δημοσ.

Και να χτυπάς το κουδούνι και μετά από ένα τέταρτο να βγαίνει νευριασμένος να σε ρωτάει:
-TΙ ΘΕΣ;
Τίποτα απλά πέρασα μέσα στα μαύρα χαράματα να σε ξυπνήσω...

Δημοσ.

Νομίζω το εξαντλήσαμε και με το παραπάνω το θέμα..... πάμε να χαζέψουμε σε dresslilly και gearbest τώρα !!  😄

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2 ώρες πριν, lightsout είπε

Προτού σχολιάζεις, ειδικά όταν το κάνεις με τέτοιο στόμφο, διάβαζε όλα τα σχόλια.

Διάβασε λοιπόν σε τι απάντησα και τα ξαναλέμε.

Δεν θα μου έκανε καθόλου εντύπωση αν υπάρχει κόσμος ο οποίος δεν ξέρει ότι άλλο το "εφημερεύον" από το "διανυκτερεύον"

Σε ό,τι και να απάντησες, αυτό που απάντησες είναι πατάτα. Δεν γίνεται να απολυθεί κανείς ιδιωτικός γιατρός, τουλάχιστον δεν είναι αυτό που συνηθίζεται κατά μεγάλο ποσοστό

2 ώρες πριν, xgol είπε

Καλώς τον έξυπνο!

Λοιπόν για να μας διαβάσουν και κάποιοι που ίσως δε βρίσκονται στον πλανήτη Άρη, αλλά στην Ελλάδα του 2018.

1.       «αν δε σας αρέσει να φύγετε να πάτε αλλού!»

Προφανώς έξυπνε φίλε μου, αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που οδήγησε στην υποστελέχωση των νοσοκομείων. Επειδή σε πολλούς ιατρούς «δεν άρεσε» η κατάσταση, έφυγαν! Αυτό ποιον νομίζεις ότι επηρεάζει περισσότερο? Τον ιατρό που αναγκάζεται να δουλεύει διπλά και τριπλά μόνο? Ή και τον ασθενή, που θα δει ένα νοσοκομείο με τρομερές ελλείψεις σε προσωπικό, που θα αναγκαστεί να τον κοιτάξει στα επείγοντα ο ειδικευόμενος του 1μήνα, με 0 εμπειρία και χωρίς ουσιαστική επίβλεψη?

Που θα χρειαστεί να περιμένει διπλάσιο και τριπλάσιο χρονικό διάστημα, γιατί απλά η αναλογία ιατρών/ασθενών είναι τραγική?

Δυο σελίδες πιο πίσω μάλιστα παρατέθηκε περιστατικό που ο ένας γιατρός έλειπε σε διακομιδή, ο άλλος δε μπορούσε να συνοδέψει ασθενή γιατί θα έμενε το Κέντρο Υγείας χωρίς ιατρό (!!), οπότε ο ασθενής διεκομίσθη χωρις συνοδεία γιατρού και εξέπνευσε!

Νομίζεις ότι θα βελτιώσεις τα πράγματα λέγοντας το παραπάνω, ή καταλαβαίνεις σαν «έξυπνος» άνθρωπος που εσύ είσαι, πως σκάβεις το λάκκο σου με τον να προτρέπεις τους ιατρούς να αποδεχτούν την κατάσταση, αλλιώς να φύγουν?

2.       ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ #1

Πρόσφατα εγκαταστάθηκε σε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο σύστημα, με το οποίο όλοι οι εργαζόμενοι εντος αυτού θα χτυπούν κάρτα, για να φαίνεται το ωράριό τους. Όλοι?? ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ! Εξαιρούνται οι ιατροί!! Μα γιατί άραγε? Τόσο βύσματα και τόσο αργόσχολοι είναι ε?

Στο ίδιο νοσοκομείο, τώρα για τις γιορτές, και για να πάρουν ένα 5μερο άδεια οι ειδικευόμενοι, το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί ως εξής.

Δευτέρα π.χ. Κλειστή εφημερία, 8 – 8 το πρωι της Τρίτης.

Τρίτη δουλειά μέχρι τις 4 το μεσημέρι, και κατόπιν ΤΕΠ (γιατί οι άλλοι 3 ειδικευόμενοι είναι στην ανοιχτή εφημερία που έχει το νοσοκομείο). Μέχρι τις 4 το πρωί της Τετάρτης (που συνήθως είναι 6-7 το πρωι, μέχρι να διευθετήσεις τα περιστατικά που μπήκαν μέχρι τις 4 που είναι η βάρδια σου). Τετάρτη πρωι δουλεία, μέχρι τις 7-8 το απόγευμα, επειδή έλειπες από την κλινική και πρέπει να ενημερωθείς και να φτιάξεις τους ασθενείς σου, για την επόμενη επίσκεψη.

Άρα Δευτέρα 8πμ μέχρι Τετάρτη 8μμ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΑΥΠΝΟΣ.

Το θέμα δεν είναι αν θα κάνεις λάθη, είναι πόσα θα κάνεις και τι βαρύτητας θα είναι, ακόμα και αν είσαι ιατρός – Θεός. Εις βάρος ποιανού θα είναι τα λάθη έξυπνε φίλε μου? 2-0.

3.       Σε αυτές τις συνθήκες ακούς λοιπόν το περιβόητο «εγώ σε πληρώνω».

Δηλαδή, επικαλείσαι πως (έμμεσα ή άμεσα, δεν έχει σημασία), με πληρώνεις, άρα υφίσταται μεταξύ μας η σχέση εργοδότη – υπαλλήλου.

Aυτή η φράση εκστομίζεται από άτομα που περιμένουν 1-2-5-10 ώρες ή όσο κρίνεις εσύ ότι πρέπει να περιμένουν, γιατί παράλληλα έχεις να ασχοληθείς με πιο επείγοντα περιστατικά, ενώ αυτοί θέλουν να τους δεις άμεσα, να παρατήσεις οτιδήποτε άλλο, και ας καίγεται το σύμπαν γύρω σου.

Οπότε αφού λοιπόν εσύ επικαλείσαι τέτοια σχέση, που θα με αναγκάσει να στρέψω τις γνώσεις, την εμπειρία μου σε σένα και να σου αφιερώσω τον χρόνο μου ΟΧΙ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΚΡΙΝΩ ΕΓΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΑ ΣΩΣΤΟ, αλλά κατά πως που επιτάσσει η σχέση αφεντικού – υπαλλήλου (που εσύ επικαλείσαι), τι πιο ορθό από πλευράς μου ΝΑ ΣΕ ΘΕΩΡΗΣΩ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ που ΜΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙΣ που πολλές φορές χρονίζουν.

Μονόπλευρα να με πληρώνεις και να απαιτείς θεωρώντας πως έχω υποχρέωση απέναντί σου, αλλά εσύ παράλληλα να μην έχεις καμία απέναντί μου, ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ, όσο «έξυπνο» και να θεωρείς τον εαυτό σου.

Γκέγκε?

4.       Νομιμότητα #2

Όλο το ΕΣΥ στηρίζεται στους ειδικευόμενους και στην παρανομία εις βάρος τους. Δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο που να ζητά ένας ειδικευόμενος, εκτός από το να τηρούνται τα νόμιμα (που δεν τηρούνται ποτέ). Ούτε καν στις πληρωμές και τα δεδουλευμένα (που σε κάποιες περιπτώσεις δε ξεπερνούν τα 2 ευρώ/ώρα).

Ποια είναι τα νόμιμα?

·         Ήρθες στα ΤΕΠ και δεν κρίνω πως έχεις κάτι σοβαρό? Θα σε διώξω και θα πληρώσεις στο νοσοκομείο που με απασχόλησες.

·         Θα υπάρχει πεπερασμένος αριθμός ασθενών που θα εξετάσω (για αποφυγή ιατρικού λάθους). Αν κλείσει το πλαφόν, θα σε δει άλλος, και δεν είμαι υπεύθυνος για το πόσο θα περιμένεις.

·         Ήρθες 8:01, ενώ εφημερεύω μέχρι τις 8, θα πας στο εφημερεύον νοσοκομείο.

·         Θα κάνω νόμιμα όσες εφημερίες που υπολογίζονται βάσει νόμου. Καμία παραπάνω, που και το ιατρικό προσωπικό εξαντλεί, και δεν πληρώνεται (!!!).

·         Θα παίρνω ρεπο από τη δουλειά μου όπως προβλέπεται από τον νόμο (και ποτέ δεν τηρείται), ίσα με τις μέρες που εφημερεύω. Και δεν με απασχολεί αν δεν υπάρχει εφημερεύον νοσοκομείο στο Νομό και πρέπει να ταξιδέψεις 200χλμ για το επόμενο.

·         Δε θα παίρνεις φάρμακα δε θα εξετάζεσαι και δε θα απασχολείς με κανένα τρόπο το ιατρικό/παραιατρικό προσωπικό, αν είσαι συνοδός. Θα συμμορφώνεσαι με τις υποδείξεις του προσωπικού, ή θα σου απαγορεύεται η είσοδος. Και ασθενής να είσαι, αν δεν έχεις περάσει από ΤΕΠ ή τακτικά ιατρεία, δεν θα εξυπηρετείσαι καθ οποιονδήποτε τρόπο.

·         Τραμπουκίζεις, ασχημονείς ή παρακωλύεις με οποιονδήποτε τρόπο τη λειτουργία του Νοσοκομείου, σε μπουζουριάζουν και γίνεται αυτόματα μήνυση από τη Διοίκησή του. Εκτός αν μου αυξήσουν τον μισθό, αναγνωρίζοντας μου πως λειτουργώ και σαν αστυνόμος.

Καταλαβαίνεις πως μπορώ να συνεχίσω επ άπειρον.

Ένα πράγμα χρειάζεται ο Έλληνας ασθενής. Να τον ταράξεις στην ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ. Τότε μόνο θα εκτιμήσει κάποια πράγματα που θεωρεί δεδομένα (που όμως είναι μονομερώς εις βάρος κάποιων – χωρίς να είναι και υποχρέωση μας στην τελική).

Γι αυτό έγραψα πιο πάνω, διεκδικήστε τα δικαιώματά σας, αλλά μάθετε και τις υποχρεώσεις σας!

Ό,τι να 'ναι. 

Για μία ακόμα φορά διαστρεβλώνεις τα πάντα, κάνοντας λογικά άλματα. Φυσικά, ακόμα να απαντήσεις στην απλή ερώτηση: 

ΑΠΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ; Θα απαντήσεις ποτέ σε αυτό ή θα συνεχίσεις να κάνεις το παπάκι που πάει στην ποταμιά; 

Πάμε να δούμε και αυτά που γράφεις. 

1) Εικάζεις ότι η υποστελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων είναι ότι δεν πληρώνονται πολλά οι γιατροί και φεύγουν; LOL ρε!!! LOL LOL LOL!!! Πόσα φούμαρα, έλεος!

ΠΟΣΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ; Όχι ανά ειδικότητα, αλλά γενικά; Προ κρίσης (2010) ήταν πάνω από 2000. Δεν θυμάμαι εάν αυτό ήταν μόνο για Αθήνα ή για όλη την Ελλάδα. Και έρχεσαι και λες ότι όλοι αυτοί δεν δουλεύουν στο δημόσιο ΕΠΕΙΔΗ ΠΗΓΑΝΕ ΚΑΙ  ΜΕΤΑ ΦΥΓΑΝΕ. 

Μάλιστα! 

2) Εάν δεν σου άρεσουν τα ωράρια του επαγγέλματός σου, άλλαξε επάγγελμα. Όλοι έχουν δυσκολίες, αλλά (για κάποιο λόγο) μόνο χαραμοφάηδες όπως δημόσιοι γιατροί κλαίνε. Καπετάνιοι, αυτοί έχουν καλό ωράριο και δνε πρέπει να κάνουν δύσκολες αποφάσεις, ε; Πιλότοι. Μμμμ. Άλλοι με καλό ωράριο και χωρίς δύσκολες αποφάσεις. Οδηγοί (νταλίκες, λεωφορεία), ναι ναι! Επάγγελμα με πολύ φυσιολογικό ωράριο και χωρίς δυσκολίες. 

Εν ολίγης, καλή η προσπάθεια για συναισθηματισμό μπας και λυπηθούμε τους κακομοίρηδες, αλλά δεν είναι κακομοίρηδες όμως. Τα πράματα είναι απλά. Δεν σου αρέσει ούτε το ωράριο ούτε και η πληρωμή; Δρόμο να δουλέψουν άλλοι. 

3) Ακόμα να απαντήσεις στην απλή ερώτηση, ΑΠΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ. Θα απαντήσεις ποτέ; ή πάλι γαργάρα, όπως έκανες ήδη; 

Επίσης, το ότι η σχέση εργοδότη-εργαζομένου αποκλείει το γεγονός να κάνεις σωστά την δουλειά σου, είναι ακριβώς ένας από τους λόγους που θέλετε χοντρό τρέξιμο να στρώσετε. Εάν είναι δυνατόν να λέγονται πράματα όπως: " ΟΧΙ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΚΡΙΝΩ ΕΓΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΙΚΑ ΣΩΣΤΟ, αλλά κατά πως που επιτάσσει η σχέση αφεντικού – υπαλλήλου"!!!!

4) Εάν δεν κάνει ο κλάδος σου τα νόμιμα και ζημειώνεται, δεν μου καίγεται καφί. Έχετε τον ΙΣΑ, ΙΣΕ, και ό,τι άλλο αρχίζει από ΙΣ, κάθιστε να τα λύσετε. Δεν είναι ευθύνη των πολιτών που σας πληρώνουν ούτε και κανενός άλλου. 

=====================================================================

Για άλλη μία φορά.. 

Όσο οι πολίτες ψαρώνουν από τους γιατρούς και τους φέρονται σαν τους μάγους της φυλής, αυτά θα κάνουν. Θα νομίζουν ότι είναι κάτι ξεχωριστό και πώς πρέπει να έχουν ειδική μεταχείριση. 

Όσες φορές όμως τους απειλήσεις με φορολογικά (όλοι, = 90% και πάνω, φοροδιαφεύγουν) ή με καταγγελίες γιατί δεν κάνουν αυτά που πρέπει, την ουρά στα σκέλια και κάνουν την δουλειά τους σαν όλους τους άλλους δημόσιους υπάλληλους. 

Όσο ψαρώνεις όμως, τόσο το παίζουν μάγοι της φυλής. 

Απλά πράγματα. Το κράτος είναι οι πολίτες. Όσο οι πολιτες αδιαφορούν για την ποιότητα των υπηρεσιών και δεν κάνουν κάτι, τόσο θα τους εκμεταλλεύονται. 

Επεξ/σία από Fortistis
  • Like 2
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...