geormitk Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2018 Καλησπέρα σε όλους. Γράφω αυτό εδώ γιατι μάλλον έχω θέμα με την καινούργια κάρτα γραφικών rx570 4gb που είχε προσφορά το πλαίσιο. Πέρασα κανονικά windows, και το pc εδειχνε να πηγαινει καλα. Καθώς έβαλα το παιχνιδι dota 2 , μόλις το ανοίγω και ξεκινάω να παίξω, φριζάρει για 3-4 δευτερολεπτα και επανέρχεται. Την κάρτα την έχω συνδεδεμένη σε ένα τροφοδοτικό corsair 550watt που αγόρα πριν λίγες μέρες, με 6+2 pin. (Δεν έχω συνδεδεμένο το προαιρετικό 6pin δηλαδή). Χώρις να μπορώ να είμαι σίγουρος, παρατηρώ διαφορετικό ήχο απο το pc (πιθανότατα απο την κάρτα γραφικών) σαν το γνωστό coil whine μόνο όσο είμαι μέσα στο game. Κάποιες φορές το game κλέινει μόνο του. Ξέρετε τι μπορεί να φταίει??? Η μητρική μου είναι η Asrock Β450 pro4 και η κάρτα γραφικών είναι συνδεδεμένη στην κάτω θέση απο τις δύο. Ο δίσκος m.2 που έχω είναι συνδεδεμένος στην θέση Μ2_2.
Sheogorath Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, geormitk είπε Καλησπέρα σε όλους. Γράφω αυτό εδώ γιατι μάλλον έχω θέμα με την καινούργια κάρτα γραφικών rx570 4gb που είχε προσφορά το πλαίσιο. Πέρασα κανονικά windows, και το pc εδειχνε να πηγαινει καλα. Καθώς έβαλα το παιχνιδι dota 2 , μόλις το ανοίγω και ξεκινάω να παίξω, φριζάρει για 3-4 δευτερολεπτα και επανέρχεται. Την κάρτα την έχω συνδεδεμένη σε ένα τροφοδοτικό corsair 550watt που αγόρα πριν λίγες μέρες, με 6+2 pin. (Δεν έχω συνδεδεμένο το προαιρετικό 6pin δηλαδή). Χώρις να μπορώ να είμαι σίγουρος, παρατηρώ διαφορετικό ήχο απο το pc (πιθανότατα απο την κάρτα γραφικών) σαν το γνωστό coil whine μόνο όσο είμαι μέσα στο game. Κάποιες φορές το game κλέινει μόνο του. Ξέρετε τι μπορεί να φταίει??? Η μητρική μου είναι η Asrock Β450 pro4 και η κάρτα γραφικών είναι συνδεδεμένη στην κάτω θέση απο τις δύο. Ο δίσκος m.2 που έχω είναι συνδεδεμένος στην θέση Μ2_2. Καλησπέρα, Γιατί δεν βάζεις το 6πινο (όχι πως το χρειάζεται αλλά κουμπωστο ρε αδερφέ) να σιγουρευτούμε ότι δεν φταίει αυτό; Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2018 από Sheogorath
geormitk Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2018 Καλημέρα. Εχθές το βράδυ που το κοιτούσα δεν έβρισκα να έχει καλώδιο άλλο 6 pin. Το τροφοδοτικό είναι ένα semi modular corsair mx 550. Χωρίς το m. 2 δεν θα μπορώ να μπουταρω γιατί δεν έχω άλλο δίσκο. Η ίδια κάρτα γραφικών στο δικό μου pc με 500 watt τροφοδοτικό παίζει μια χαρά. Σε 6 pin το μόνο που βρίσκω είναι η προέκταση του ήδη συνδεδεμένου καλωδίου τροφοδοσίας ρεύματος στη κάρτα αλλά κάτι μου λέει ότι είναι πολύ λάθος να συνδέσω αυτό σαν έξτρα 6 pin. Θα βγάλω την κάρτα και θα την βάλω στο δικό μου pc να δω τι τι γίνεται και θα σας ενημερώσω
spybol Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2018 Καλησπερα. Αν δεν εχει το τροφοδοτικο σου δευτερο 6πινο για pcie, μπορεις να αγορασεις εναν μετατροπεα molex to pcie 6 pin με κοστος 2-3 ευρω. Επισης βαλε την καρτα στο ΠΑΝΩ pcie, εκει δουλευει σωστα (pcie 3.0 x16). Το κατω στην δικη σου μητρικη asrock ειναι pcie 2.0 x4!
geormitk Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2018 Θα δοκιμάσω αύριο να αλλάξω την θέση της κάρτας. Υπάρχει περίπτωση να είναι απλά αυτό το πρόβλημα?
3DJIN Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) ειδα το μανουαλ της μητρικης,αμα βαλεις στο πανω τον μ2 τοτε το κατω pciex παιρνει τον πουλο,αρα βαλε την καρτα στο 16αρι (το πανω ) Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2018 από 3DJIN
Ntinaras Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Το coil whine ειναι απο το τροφοδοτικο μαλλον. Χωρις να σημαινει οτι εχει προβλημα
Sheogorath Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 14 ώρες πριν, geormitk είπε Καλημέρα. Εχθές το βράδυ που το κοιτούσα δεν έβρισκα να έχει καλώδιο άλλο 6 pin. Το τροφοδοτικό είναι ένα semi modular corsair mx 550. Χωρίς το m. 2 δεν θα μπορώ να μπουταρω γιατί δεν έχω άλλο δίσκο. Η ίδια κάρτα γραφικών στο δικό μου pc με 500 watt τροφοδοτικό παίζει μια χαρά. Σε 6 pin το μόνο που βρίσκω είναι η προέκταση του ήδη συνδεδεμένου καλωδίου τροφοδοσίας ρεύματος στη κάρτα αλλά κάτι μου λέει ότι είναι πολύ λάθος να συνδέσω αυτό σαν έξτρα 6 pin. Θα βγάλω την κάρτα και θα την βάλω στο δικό μου pc να δω τι τι γίνεται και θα σας ενημερώσω Βάλε το αυτό. Για αυτό υπάρχει.
50EuroUser Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Η κάρτα γραφικών πρέπει να μπεί στο PCIe 3.0 X16 που είναι το πάνω. Το 2ο τρέχει μέσω Chipset σε ταχύτητα PCIe 2.0 X4, χοντρικά για την ιστορία και μόνο ή διαφορά σε bandwidth είναι -> PCIe 3.0 X16 ~16GB/sec PCIe 2.0 X4 ~2GB/sec Μιλάμε για αυτογκόλ με ψαλιδάκι απο το κέντρο έχεις βάλει ... Βάλε και το 6αρι δεν έχει σημασία που είναι απο το ίδιο καλώδιο, δεν χάνεις τίποτα η κάρτα κάπου ~180W τραβάει max πάντως.
GBorb Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Αν την κανεις και undervolt κατεβαινει στα 105 W χωρις να χασεις τιποτα
geormitk Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Θα κάνω τις δοκιμές το απόγευμα και θα σας ενημερώσω
geormitk Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Επανέρχομαι παίδες λέγοντας τα εξής: Αλλαξα την θύρα και την εβαλα πανω την καρτα. Δείχνει και ingame να συμπεριφερεται σωστα. Απο τι θυμάμαι όμως ακόμα και οταν το είχα πρωτοστήσει, στο σπίτι μου συμπεριφερόταν σχετικα οκ ενω στο σπιτι του φίλου έκανε χαζομάρες. Τελικά όντως το coil whine προερχεται απο το τροφοδοτικο, και γινεται μόνο in game. Σε περίπτωση δε, που ενεργοποιήσω freesync και πέσουν τα fps στα 60, μειώνεται αισθητά και ο ήχος. Δύο ερωτήσεις. Υπάρχει περίπτωση αν συνδέσω την πρόεκταση του ΗΔΗ συνδεδεμένου καλώδιου τροφοδοσίας pcie στην 6pin θύρα( την προαιρετική της κάρτας) να κάψω τίποτα? Μήπως έτσι απαλοίψω και τον ήχο? (ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ γιατί μου φαίνεται οτι αν συνδέσω δυο φορές το ίδιο καλώδιο στην ίδια κάρτα, μου φαίνεται σαν κλειστό κύκλωμα και φοβάμαι μην κάνει κάποιο βραχυκυκλωμα). Εφόσον στο σπίτι του φίλου πάει κάτι λάθος, με ποιά σειρά πρέπει να δώ τι μπορέι να φταίει? Πρώτα καλώδια τροφοδοσίας ρεύματος, μετά πολύμπριζο και μετα τί? Εφόσον κάποιος μπορεί να πάμε σε Pm ακόμα καλύτερα. Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2018 από geormitk
3DJIN Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 φιλε οταν ειμαστε παντελως ασχετοι με το αντικειμενο δεν αναλαμβανουμε να στησουμε υπολογιστες αλλων κανε οτι πειραματα θες στο δικο σου μεχρι να μαθεις και οταν μαθεις ξεκινα να βοηθας αλλα ατομα,τωρα εισαι επικινδυνος διαβασε το φορουμ και παιξε πανω στο δικο σου συστημα 4
geormitk Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, 3DJIN είπε φιλε οταν ειμαστε παντελως ασχετοι με το αντικειμενο δεν αναλαμβανουμε να στησουμε υπολογιστες αλλων κανε οτι πειραματα θες στο δικο σου μεχρι να μαθεις και οταν μαθεις ξεκινα να βοηθας αλλα ατομα,τωρα εισαι επικινδυνος διαβασε το φορουμ και παιξε πανω στο δικο σου συστημα Είναι παντελώς άτοπο αυτό που λές. Έχω τελειώσει μηχανικός πληροφορικής, απλά τα εργασιακά μου ειναι διαφορετικά αυτό το διάστημα και γιαυτό έχω χάσει την μπαλα. Οσον αφορά το συγκεκριμένο πρόβλημα, ακόμα και αν είσαι έμπειρος δεν μπορείς να καταλάβεις τι τρέχει. Στο θέμα μας, ο υπολογιστής στον χώρο μου λειτουργεί άψογα. Στο χώρο του φίλου, συνεχίζει να κάνει αποσυνδέσεις (παρατηρήθηκε πως αυτά τα 3-4 δευτερόλεπτα φαίνεται το εικονίδιο του δικτύου να υπάρχει αποσύνδεση). Υπάρχει περίπτωση να φταίει το πολύμπριζο που χρησιμοποιεί ή το καλώδιο ethernet το οποίο είναι 20 μέτρα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα