afterhours Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Razor333 είπε Οχι δεν ειπα οτι γενικα το multiframe NR σαν concept ειναι απατη, στην πραξη και το night sight της google multiframe NR ειναι. Της sony τουλαχιστον αν μιλαμε για το ιδιο πραγμα, η ρυθμιση που ανοιγει μονο σε jpeg στο ρυθμισεις iso και παιρνει 3 γρηγορα καρε σε υψηλοτερο iso και τα κανει stacking, sorry αλλα εμενα δεν με εντυπωσιασε ποτε, υπερβολικο noise reduction σε σημειο που εχει χαθει καθε λεπτομερεια, προτιμουσα με τις sony λιγο περισσοτερο θορυβο που μπορουσα να μαζεψω στο post και να μεινει και καποια λεπτομερεια, αν και γενικα βραδι αν μπω στην διαδικασια για φωτογραφικη βολτα δεν παιζει να μην εχω τριποδο, για καμια snapshot απευθειας απο την φωτογραφικη, σε καποιο οριακο σημειο ισως και να κανει δουλεια, ουτε καν την ιδια που μπορει να κανουν και τα κινητα πλεον με το κατα πολυ ανωτερο multiframe NR που εχουν. Μα γι αυτο εγραψα και εγω οτι δεν ειναι το βελτιστο επειδη σου δινει το αποτελεσμα σε jpg.... Στην Α77ΙΙ μπορεις να ρυθμισεις να κανει stacking με 12 καρε οχι μονο με 3... Εδω και καιρο τραβαω μονο RAW. Επομενως οποτε κανω stacking χειροκινητα σε στατικα θεματα παντα το κανω με τα RAW αρχεια αλλα τοτε στην αρχη πειραματιζομουνα με το Multiframe NR...μπορεις στην δικη μου καμερα τουλαχιστον να ορισεις jpeg noise reduction το OFF...ειναι μια πολυ σημαντικη και χρησιμη επιλογη για οσους τραβανε JPG Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2018 από afterhours Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, chessplayer-alexis είπε Επειδή μου αρέσει τόσο η τεχνολογία όσο και η φωτογραφία (για διαφορετικούς λόγους), έκανα τον κόπο και αγόρασα το Huawei Mate 20 Pro αναβαθμίζοντας από το One Plus 5t. Για λίγο έπιασα στα χέρια μου και το «απλό» Huawei 20Pro που το μεταβίβασα στη συνέχεια στο γιο μου … Οι εντυπώσεις μου είναι οι εξής (ύστερα από ~250 φωτογραφίες κάτω από διάφορες συνθήκες): 1. Τα πράγματα στα κινητά έχουν βελτιωθεί σημαντικά σε σχέση με πριν 2-3 χρόνια. 2. Η Huawei έχει πράγματι θέσει ψηλά τον πήχη (συγκρίνοντάς την με την One Plus (καθώς είμαι «απλός χρήστης» και δεν έχω πρόσβαση σε άλλες μάρκες, Pixel & Samsung) 3. Το ΑΙ έχει προσθέσει πράγματα 4. Η απόσταση από DSLR είναι … αβυσσαλέα! Παραθέτω κάποια δείγματα …. https://flic.kr/p/2cJRJmq https://flic.kr/p/Q5ALKn Παράλληλα έβαλα ένα δείγμα από το ίδιο θέμα (η μία πλευρά ενός πέτρινου σπιτιού) τραβηγμένο με μια αρχαία (backup) DSLR (Canon 400D) με αισθητήρα ... 10MP, ISO100 και φακό τον EFS 18-135 (που κοστίζει περίπου 200€ ενώ το σώμα - σήμερα - θα το πάρει κανείς μάλλον ... δωρεάν ...). https://flic.kr/p/2cJRJxN https://flic.kr/p/Q5AM8B https://flic.kr/p/2dLf7vL στα 18-24 και 135 mm αντίστοιχα ================================= Εκτιμώ ότι μετά από μια τέτοια "απλοϊκή" σύγκριση, δεν έχει νόημα καμία περαιτέρω κουβέντα περί συγκρίσεων. Το Mate20 Pro είναι καλό αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με DSLR .... έλεος ... Σε πορτραίτα και indoor καταστάσεις είναι "καλό" αλλά σίγουρα είναι αμφίβολο για το εάν έχει νόημα να δώσει κανείς ~ 1.000€ για τα αποτελέσματα αυτά .... Η επεξεργασία ακόμα και των raw αρχείων (όπως δοκίμασα - πιστέψτε με) είναι .... αδύνατο να αλλάξει δραματικά τα αποτελέσματα ειδικά όταν χρειάζεται να γίνει κάποιο κροπάρισμα. Το χρώμα του δέρματος είναι "αρκετά ψεύτικο" και εξακολουθεί να μοιάζει να έχει γίνει "ζωγραφική με νερομπογιές". Το τεχνητό "βάθος πεδίου" είναι όμορφο στην οθόνη του κινητού αλλά μάλλον ... μόνο εκεί! Σε μια κανονική οθόνη 24" (και όχι TV 50-65") το αποτέλεσμα αρχίζει να γίνεται ... απογοητευτικό :). Πέστα γιατι ο petit Nicola που απο φωτογραφια εχει σχεση μονο με οτι βρισκει στο internet μας εχει ζαλισει μην γνωριζοντας καν να κανει μια σωστη συγκριση κολλημενος με equivalents... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Razor333 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 12 λεπτά πριν, afterhours είπε Μα γι αυτο εγραψα και εγω οτι δεν ειναι το βελτιστο επειδη σου δινει το αποτελεσμα σε jpg.... Στην Α77ΙΙ μπορεις να ρυθμισεις να κανει stacking με 12 καρε οχι μονο με 3... Εδω και καιρο τραβαω μονο RAW. Επομενως οποτε κανω stacking χειροκινητα σε στατικα θεματα παντα το κανω με τα RAW αρχεια αλλα τοτε στην αρχη πειραματιζομουνα με το Multiframe NR...μπορεις στην δικη μου καμερα τουλαχιστον να ορισεις jpeg noise reduction το OFF...ειναι μια πολυ σημαντικη και χρησιμη επιλογη για οσους τραβανε JPG Εχω χρησιμοποιησει την ενσωματωμενη λειτουργια στην a7 και αυτη την εφαρμογη στην nex5r, δεν μπορω να πω οτι ειδα κατι ενδιαφερον να με κερδισει. θα το δοκιμασω ξανα, μιας και θα εχω την ευκαιρια να εχω δανεικη μια a6000 για αρκετες μερες. Με το stacking και σε raw εχω πειραματιστει μονο σε milkyway και μονο πανω σε τριποδο, δοκιμασα αντι για μια εκθεση π.χ. 20 sec iso 3200, να παρω πολλες 1-2 sec με iso 12800+, δεν μου αρεσε το αποτελεσμα. Γενικα για στατικα την νυχτα και στο χερι, το μονο που μου εχει δωσει ικανοποιητικα αποτελεσματα ειναι wide φακοι, οσο το δυνατον πιο φωτεινοι και με σταθεροποιηση φυσικα, με οσο το δυνατον χαμηλοτερη ταχυτητα, στην ριπη για να βγει 1 χρησιμη στις τοσες που δεν θα ειναι τοσο κουνημενη. Εσυ μιλας για πολλες φωτογραφιες (στο χερι παντα) σε υψηλοτερη ταχυτητα ωστε να μην ειναι καμια κουνημενη, αρα τουλαχιστον 2-3 φορες πανω το iso, ωστε να κανεις μετα stacking/alignment/average στο pc. Θα το δοκιμασω και θα επανελθω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MAFAKA Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 Αβυσσαλέα δεν είναι σίγουρα η διαφορα. https://ibb.co/hFPb5fB https://ibb.co/YNrJZXn Αν και δεν είναι 100% "επιστημονική" η σύγκριση, iPhone XS Max vs Sony A7R/FE24-70. Μετατροπή από RAW σε JPEG και επεξεργασία "στο πόδι" για τη mirrorless. OOC για το κινητό. Το φως ήταν μια λάμπα. Λήψη στο χέρι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
afterhours Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Razor333 είπε Εσυ μιλας για πολλες φωτογραφιες (στο χερι παντα) σε υψηλοτερη ταχυτητα ωστε να μην ειναι καμια κουνημενη, αρα τουλαχιστον 2-3 φορες πανω το iso, ωστε να κανεις μετα stacking/alignment/average στο pc. Θα το δοκιμασω και θα επανελθω. Η δικη μου καμερα εχει IBIS ...με τον 35αρη f1.8 τραβαω (οταν το κανω) σε ταχυτητες 1/15 1/20 χωρις προβλημα...απλα επειδη αν τραβας σε σκοταδιλες και με 1/15 μπορει να ζητησει ISO 10000 σε τετοιες περιπτωσεις ειναι χρησιμο το στακινκ (ολα αυτα αν δεν μπορεις φυσικα να εχεις τριποδο μαζι) Αν πχ εχεις φακο πανω f1.4 και με ταχυτητα 1/20 σου ζητησει ISO 800 δεν εχεις καποιο θεμα... ολες οι σοβαρες καμερες ειναι καθαρες σε ISO 800 1 ώρα πριν, SeNNinhA είπε Πέστα γιατι ο petit Nicola που απο φωτογραφια εχει σχεση μονο με οτι βρισκει στο internet μας εχει ζαλισει μην γνωριζοντας καν να κανει μια σωστη συγκριση κολλημενος με equivalents... Του εκανα εισηγηση να τα πααρατησει ολα και να παει για ενα χρονο σε φωτο-σαφαρι και να επιστρεψει με το παραγομενο εργο... επειδη ειναι ατιθασος μαθητης δεν νομιζω να με ακουσει. 46 λεπτά πριν, MAFAKA είπε Αβυσσαλέα δεν είναι σίγουρα η διαφορα. https://ibb.co/hFPb5fB https://ibb.co/YNrJZXn Αν και δεν είναι 100% "επιστημονική" η σύγκριση, iPhone XS Max vs Sony A7R/FE24-70. Μετατροπή από RAW σε JPEG και επεξεργασία "στο πόδι" για τη mirrorless. OOC για το κινητό. Το φως ήταν μια λάμπα. Λήψη στο χέρι. Μια χαρα και το iphone και η A7R...για να γινει ομοια συγκριση βεβαια επειδη και το iphone κανει στακ να κανει τον ιδιο αριθμο στακ και στην Α7R και μετα να ερθει και ο νικολας και να κανουμε συγκριση σε 100% pixel peeping....😀 Περα απο τη πλακα ισχυει αυτο που ξανα-εγραψα ...τραβηξτε φωτο με οτι σας κανει κεφι αρκει να μην αραχνιαζουν οι καμερες. Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2018 από afterhours 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 30 λεπτά πριν, afterhours είπε Του εκανα εισηγηση να τα πααρατησει ολα και να παει για ενα χρονο σε φωτο-σαφαρι και να επιστρεψει με το παραγομενο εργο 🤣🤣🤣 Καλό ανέδοτο!!! Εδω δεν βγαζει φωτογραφιες ουτε με το κινητο του απο τον καναπε!!! 32 λεπτά πριν, afterhours είπε ο... επειδη ειναι ατιθασος μαθητης δεν νομιζω να με ακουσει. 🤣🤣 Είπες μαθητής??? Εδω μιλάμε για Guru! Πως τον υποβιβαζεις σε απλο μαθητη. Και ο μαθητης προυποθετει την ιδιοτητα να ακούει και να μαθαινει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Razor333 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, chessplayer-alexis είπε Επειδή μου αρέσει τόσο η τεχνολογία όσο και η φωτογραφία (για διαφορετικούς λόγους), έκανα τον κόπο και αγόρασα το Huawei Mate 20 Pro αναβαθμίζοντας από το One Plus 5t. Για λίγο έπιασα στα χέρια μου και το «απλό» Huawei 20Pro που το μεταβίβασα στη συνέχεια στο γιο μου … Οι εντυπώσεις μου είναι οι εξής (ύστερα από ~250 φωτογραφίες κάτω από διάφορες συνθήκες): 1. Τα πράγματα στα κινητά έχουν βελτιωθεί σημαντικά σε σχέση με πριν 2-3 χρόνια. 2. Η Huawei έχει πράγματι θέσει ψηλά τον πήχη (συγκρίνοντάς την με την One Plus (καθώς είμαι «απλός χρήστης» και δεν έχω πρόσβαση σε άλλες μάρκες, Pixel & Samsung) 3. Το ΑΙ έχει προσθέσει πράγματα 4. Η απόσταση από DSLR είναι … αβυσσαλέα! Παραθέτω κάποια δείγματα …. https://flic.kr/p/2cJRJmq https://flic.kr/p/Q5ALKn Παράλληλα έβαλα ένα δείγμα από το ίδιο θέμα (η μία πλευρά ενός πέτρινου σπιτιού) τραβηγμένο με μια αρχαία (backup) DSLR (Canon 400D) με αισθητήρα ... 10MP, ISO100 και φακό τον EFS 18-135 (που κοστίζει περίπου 200€ ενώ το σώμα - σήμερα - θα το πάρει κανείς μάλλον ... δωρεάν ...). https://flic.kr/p/2cJRJxN https://flic.kr/p/Q5AM8B https://flic.kr/p/2dLf7vL στα 18-24 και 135 mm αντίστοιχα ================================= Εκτιμώ ότι μετά από μια τέτοια "απλοϊκή" σύγκριση, δεν έχει νόημα καμία περαιτέρω κουβέντα περί συγκρίσεων. Το Mate20 Pro είναι καλό αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με DSLR .... έλεος ... Σε πορτραίτα και indoor καταστάσεις είναι "καλό" αλλά σίγουρα είναι αμφίβολο για το εάν έχει νόημα να δώσει κανείς ~ 1.000€ για τα αποτελέσματα αυτά .... Η επεξεργασία ακόμα και των raw αρχείων (όπως δοκίμασα - πιστέψτε με) είναι .... αδύνατο να αλλάξει δραματικά τα αποτελέσματα ειδικά όταν χρειάζεται να γίνει κάποιο κροπάρισμα. Το χρώμα του δέρματος είναι "αρκετά ψεύτικο" και εξακολουθεί να μοιάζει να έχει γίνει "ζωγραφική με νερομπογιές". Το τεχνητό "βάθος πεδίου" είναι όμορφο στην οθόνη του κινητού αλλά μάλλον ... μόνο εκεί! Σε μια κανονική οθόνη 24" (και όχι TV 50-65") το αποτέλεσμα αρχίζει να γίνεται ... απογοητευτικό :). Βαλε 2 φωτογραφιες απο την ιδια αποσταση στα 28mm απο καμερα και κινητο και ασε μας να κρινουμε εμεις την ευκρινεια, γιατι κανενας δεν περιμενε οτι το huawei θα ειναι αστερι σε τοσο crop απο 40mp. Eδω δεν ειναι αστερια οι full frame σε τοσο crop απο 40mp, χωρις top of the line φακους. Γενικα ξερεις πολυ καλα τι εκανες, στην συγκεκριμενη δοκιμη. Επισης θελω να δω και μερικες σε συνθηκες που ειναι no go για την συγκεκριμενη και πολλες ακομα canon. Βγαλε μερικες σε high contrast να δουμε τι δινει η 400d out of camera σε σχεση με το huawei και το hdr που εχει. Βγαλε ενα πορτραιτο κοντρα ηλιο, ηλιοβασιλεμα που ειναι no go να δουμε ποσο μαυρο θα ειναι το προσωπο η ποσο καμμενο το ηλιοβασιλεμα. Επισης νυχτερινες απο την 400d δεν ειδαμε καθολου, βλεπω ενα crop που δεν ξερουμε καν ποσο προσπαθησες (μαλλον καθολου), γιατι εχω δει απο το night mode του p20pro και μονο κακο δεν το λες, σε νορμαλ resize παντα απο τα 40mp, δειχνουν πολυ ωραια τα δειγματα σε 2K monitor τουλαχιστον, τωρα crop απο 40mp σε κουνημενο δειγμα, προφανεστατα θα ειναι αισχρο, το ιδιο αισχρο θα ειναι και απο a7riii. Γενικα πολυ αμφιβαλλω αν θα το πιασεις κιολας με την 400d στα 18mm f/3.5 και με 1/5 να κατεβεις στο χερι, αλλα εδω ειμαστε να μας διαψευσεις, αλλα παρακαλω με ολοκληρες φωτογραφιες οχι crop. Οποιος ειναι γνωστης, ξερει πολυ καλα που δεν παει η 400d και οτι υπαρχουν συνθηκες και θεματα που οχι αβυσσαλεα διαφορα δεν εχει με καλα κινητα, ουτε καν τα πιανει. Θα μπορουσες να πεις οτι εχεις οπτικο zoom και σιγουρα δεν προκειται με crop και αλχημειες να το χτυπησει ενα κινητο, οτι εχεις τον ελεγχο στο βαθος πεδιο χωρις trick, μπορεις να κανεις ανετα παρεμβασεις και πιο προχωρημενο ειδος φωτογραφιας με διαφορους φακους και φιλτρα, που δεν θα μπορεσεις με το κινητο, αλλα να λες γενικα και αοριστα αβυσσαλεα διαφορα, ειναι λαθος, γιατι μπορει να διαβαζουν και μεση χρηστες κινητου και να πανε να αγορασουν καμια 400d απο τα πανερια με 50€, να δουνε την αβυσσαλεα διαφορα. Ο μεσος χρηστης που εχει μαθει σε αυτα που προσφερουν τα πιο προσφατα κινητα, αν παει να τα ψαξει σε μια παλια φωτογραφικη οπως η 400d (ακομα και πιο καινουριες) θα παρει μην πω καλυτερα τι θα παρει και το ξερεις πολυ καλα. Υπαρχουν παρα πολλοι απογοητευμενοι που πιστευαν, οτι αν παρουν φωτογραφικη θα βγαζουν παντου και παντα αψογα με ασυγκριτα καλυτερη ποιοτητα απο το κινητο τους, χωρις θορυβο και τελεια εκθεση σε ολες τις συνθηκες, μετα αγοραζουν καποια dslr και την παρατανε στο συρταρι τους, γιατι καταλαβαν χωρις κοπο και pp στο pc, δεν υπαρχει περιπτωση να βγαλουν κατι πραγματικα καλυτερο, απευθειας απο την φωτογραφικη, απο αυτο που παιρνουν με ενα κλικ στα κινητα τους, χωρις να κουβαλανε και ενα επιπλεον και μαλιστα βαρυ εξοπλισμο. Οσο για τις τιμες, δεν δινεις τα 1000€ για την φωτογραφικη οποιουδηποτε κινητου, αν καποιος ηταν να παρει π.χ. το one plus στα 500€ και εδωσε 1000€ γιατι ψαρωσε με την φωτογραφικη του mate20pro/iphonexr/note9 ειναι κοροιδο και μολις πεταξε 500€ στον καδο, βαλε απλα την τελευταια gcam 6.1 στο one plus και σε πολλα ακομα φθηνοτερα/παλιοτερα κινητα και με την μια πηρες το hdr+ και το night shot, οπως επισης και καλυτερο (οσο καλυτερο μπορει να ειναι) computational ''bokeh'', ακομα και μονη καμερα να εχει το κινητο σου. Για εμενα το κινητο απλα ειναι μια συμπληρωματικη συσκευη, δεν προκειται να γινει η αποκλειστικη μου φωτογραφικη, υπαρχουν περιπτωσεις που αβιαστα και χωρις κοπο βγαζει μια καλη και χρησιμη φωτογραφια, μπορει να μην αξιζει δαφνες και βραβεια απο τεχνικη αποψη, μπορει να μην εκτυπωνεται σε billboard, αλλα εν ετει 2018 δεν εκτυπωνουν ουτε σε 10x13 οι περισσοτεροι, το πολυ πολυ να κατσουν να δουνε στην TV απο αποσταση 3m τις φωτογραφιες που τραβηξαν στις διακοπες και θα ειναι περισσοτερο απο καλες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
afterhours Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Για τις εκτυπωσεις που λες να σχολιασω.... Εκτυπωσα προσφατα μια φωτο απο ταξιδι του 2008 σε διαστασεις 21x30 απο μια "αθλια" κομπακτ οπως εκτιμουσα της εποχης (10Μpixel ,1/2.3" αισθητηρας τυπου κινητου κλπ).Επεσε αρκετη δουλεια στο photoshop για να την φερω εκει που ηθελα σε εκτυπωση και σε σωστα χρωματα αλλα και παλι δεν ειχα ελπιδες για κατι καλο...ημουν προκατειλημμενος αρνητικα εξ' αρχης. Το θεμα ομως της φωτο ηταν υπεροχο γι αυτο πηγε για εκτυπωση προφανως. Το αποτελεσμα αφου εκτυπωθηκε (σε γνωστο φωτογραφο φιλο- εμπειρο τεχνικο εκτυπωσης) με εχει εντυπωσιασει αρκετα αλλα και τους υπολοιπους μη σχετικους με την φωτογραφια που την εχουν δει... Γενικα η εκτυπωση εχει αρετες σαν κατι το υλικο χειροπιαστο με υποσταση αλλα και κρυβει αρκετες τεχνικες ατελειες αναλογα με την υλοποιηση/τεχνολογια εκτυπωσης.Και με ενα καλο θεμα να υποστηριξει την εκτυπωση εχουμε την καταλληλη συνταγη για να ειναι χαρουμενοι οι κατοχοι της εκτυπωμενης φωτογραφιας. Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2018 από afterhours Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Razor333 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, afterhours είπε Η δικη μου καμερα εχει IBIS ...με τον 35αρη f1.8 τραβαω (οταν το κανω) σε ταχυτητες 1/15 1/20 χωρις προβλημα...απλα επειδη αν τραβας σε σκοταδιλες και με 1/15 μπορει να ζητησει ISO 10000 σε τετοιες περιπτωσεις ειναι χρησιμο το στακινκ (ολα αυτα αν δεν μπορεις φυσικα να εχεις τριποδο μαζι) Αν πχ εχεις φακο πανω f1.4 και με ταχυτητα 1/20 σου ζητησει ISO 800 δεν εχεις καποιο θεμα... ολες οι σοβαρες καμερες ειναι καθαρες σε ISO 800 Δεν διαφωνω καπου, φυσικα αν εχεις και ibis και 1.8 wide φακο σε full frame, πρεπει να εισαι καλυτερος σε στατικα απο τα κολπα των κινητων, αν δεν ησουν τι να πω; To stacking αν μπορεις να το κανεις σχεδον στην ιδια ταχυτητα που κατεβαινεις ετσι και αλλιως χωρις να παιρνεις αβερτα κουνημενες, φυσικα και θα ειναι καλυτερο. Απο την αλλη αν πιεσεις λιγο πιστευω με ibis και 35αρη φακο, εστω με ριπες, μια καλη βγαινει και στο 1/5, μπορει και πιο χαμηλο, τωρα ειναι αναλογα και την καμερα, υπαρχουν 4/3 που τραβας ολοκληρα sec handheld (😛). 1 λεπτό πριν, afterhours είπε Για τις εκτυπωσεις που λες να σχολιασω.... Εκτυπωσα προσφατα μια φωτο απο ταξιδι του 2008 σε διαστασεις 21x30 απο μια "αθλια" κομπακτ οπως εκτιμουσα της εποχης (10mpixel 1/2" αισθητηρας τυπου κινητου κλπ).Επεσε αρκετη δουλεια στο photoshop για να την φερω εκει που ηθελα σε εκτυπωση και σε σωστα χρωματα αλλα και παλι δεν ειχα ελπιδες για κατι καλο...ημουν προκατειλημμενος αρνητικα εξ' αρχης. Το αποτελεσμα αφου εκτυπωθηκε (σε γνωστο φωτογραφο φιλο- εμπειρο τεχνικο εκτυπωσης) με εχει εντυπωσιασει αρκετα αλλα και τους υπολοιπους μη σχετικους με την φωτογραφια που την εχουν δει... Γενικα οι εκτυπωση και εχει αρετες σαν κατι το υλικο χειροπιαστο με υποσταση αλλα και κρυβει αρκετες τεχνικες ατελειες αναλογα με την υλοποιηση/τεχνολογια εκτυπωσης. H εκτυπωση κρυβει πολλα, ουτε τρελη ευκρινεια χρειαζεσαι, ουτε καποια τρελη αναλυση, το 21x30cm ειναι στην ουσια Α4, μικροτερο μεγεθος και απο μια οθονη 15.6''. Τι αναλυση μπορει να θελεις για να βλεπεις τελεια μια φωτογραφια σε 15.6'' , 1mp αντε 2mp αν ειναι 1080p και η οθονη ειναι πιο απαιτητικη απο το χαρτι. Θεωρω δεν χρειαζεσαι κατι τρελο για ακομα πιο μεγαλες εκτυπωσεις. Τωρα οταν οι περισσοτεροι παιζουν με insta δλδ 1mp, αντε κανα flickr στα 2-8mp αναλογα το μονιτορ που εχουν, τι απαιτησεις μπορει να υπαρχουν, κυριως για οσους ειναι σε κινητο ταμπλετ και λαπτοπ, δλδ την πλειοψηφια. Oι λιγοι που εχουν μεγαλα μονιτορς και πανω απο μια αλφα αναλυση, προφανεστα αν κολησουν στο μονιτορ και κανουν και zoom, θα δουνε πολλες ατελειες, η μεγαλη αναλυση ειναι καθαρα θεμα δυνατοτητας crop, παρα billboard εκτυπωσης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, Razor333 είπε Βαλε 2 φωτογραφιες απο την ιδια αποσταση στα 28mm απο καμερα και κινητο και ασε μας να κρινουμε εμεις την ευκρινεια, γιατι κανενας δεν περιμενε οτι το huawei θα ειναι αστερι σε τοσο crop απο 40mp. Eδω δεν ειναι αστερια οι full frame σε τοσο crop απο 40mp, χωρις top of the line φακους. Γενικα ξερεις πολυ καλα τι εκανες, στην συγκεκριμενη δοκιμη. Επισης θελω να δω και μερικες σε συνθηκες που ειναι no go για την συγκεκριμενη και πολλες ακομα canon. Βγαλε μερικες σε high contrast να δουμε τι δινει η 400d out of camera σε σχεση με το huawei και το hdr που εχει. Βγαλε ενα πορτραιτο κοντρα ηλιο, ηλιοβασιλεμα που ειναι no go να δουμε ποσο μαυρο θα ειναι το προσωπο η ποσο καμμενο το ηλιοβασιλεμα. Επισης νυχτερινες απο την 400d δεν ειδαμε καθολου, βλεπω ενα crop που δεν ξερουμε καν ποσο προσπαθησες (μαλλον καθολου), γιατι εχω δει απο το night mode του p20pro και μονο κακο δεν το λες, σε νορμαλ resize παντα απο τα 40mp, δειχνουν πολυ ωραια τα δειγματα σε 2K monitor τουλαχιστον, τωρα crop απο 40mp σε κουνημενο δειγμα, προφανεστατα θα ειναι αισχρο, το ιδιο αισχρο θα ειναι και απο a7riii. Γενικα πολυ αμφιβαλλω αν θα το πιασεις κιολας με την 400d στα 18mm f/3.5 και με 1/5 να κατεβεις στο χερι, αλλα εδω ειμαστε να μας διαψευσεις, αλλα παρακαλω με ολοκληρες φωτογραφιες οχι crop. Οποιος ειναι γνωστης, ξερει πολυ καλα που δεν παει η 400d και οτι υπαρχουν συνθηκες και θεματα που οχι αβυσσαλεα διαφορα δεν εχει με καλα κινητα, ουτε καν τα πιανει. Θα μπορουσες να πεις οτι εχεις οπτικο zoom και σιγουρα δεν προκειται με crop και αλχημειες να το χτυπησει ενα κινητο, οτι εχεις τον ελεγχο στο βαθος πεδιο χωρις trick, μπορεις να κανεις ανετα παρεμβασεις και πιο προχωρημενο ειδος φωτογραφιας με διαφορους φακους και φιλτρα, που δεν θα μπορεσεις με το κινητο, αλλα να λες γενικα και αοριστα αβυσσαλεα διαφορα, ειναι λαθος, γιατι μπορει να διαβαζουν και μεση χρηστες κινητου και να πανε να αγορασουν καμια 400d απο τα πανερια με 50€, να δουνε την αβυσσαλεα διαφορα. Ο μεσος χρηστης που εχει μαθει σε αυτα που προσφερουν τα πιο προσφατα κινητα, αν παει να τα ψαξει σε μια παλια φωτογραφικη οπως η 400d (ακομα και πιο καινουριες) θα παρει μην πω καλυτερα τι θα παρει και το ξερεις πολυ καλα. Υπαρχουν παρα πολλοι απογοητευμενοι που πιστευαν, οτι αν παρουν φωτογραφικη θα βγαζουν παντου και παντα αψογα με ασυγκριτα καλυτερη ποιοτητα απο το κινητο τους, χωρις θορυβο και τελεια εκθεση σε ολες τις συνθηκες, μετα αγοραζουν καποια dslr και την παρατανε στο συρταρι τους, γιατι καταλαβαν χωρις κοπο και pp στο pc, δεν υπαρχει περιπτωση να βγαλουν κατι πραγματικα καλυτερο, απευθειας απο την φωτογραφικη, απο αυτο που παιρνουν με ενα κλικ στα κινητα τους, χωρις να κουβαλανε και ενα επιπλεον και μαλιστα βαρυ εξοπλισμο. Οσο για τις τιμες, δεν δινεις τα 1000€ για την φωτογραφικη οποιουδηποτε κινητου, αν καποιος ηταν να παρει π.χ. το one plus στα 500€ και εδωσε 1000€ γιατι ψαρωσε με την φωτογραφικη του mate20pro/iphonexr/note9 ειναι κοροιδο και μολις πεταξε 500€ στον καδο, βαλε απλα την τελευταια gcam 6.1 στο one plus και σε πολλα ακομα φθηνοτερα/παλιοτερα κινητα και με την μια πηρες το hdr+ και το night shot, οπως επισης και καλυτερο (οσο καλυτερο μπορει να ειναι) computational ''bokeh'', ακομα και μονη καμερα να εχει το κινητο σου. Για εμενα το κινητο απλα ειναι μια συμπληρωματικη συσκευη, δεν προκειται να γινει η αποκλειστικη μου φωτογραφικη, υπαρχουν περιπτωσεις που αβιαστα και χωρις κοπο βγαζει μια καλη και χρησιμη φωτογραφια, μπορει να μην αξιζει δαφνες και βραβεια απο τεχνικη αποψη, μπορει να μην εκτυπωνεται σε billboard, αλλα εν ετει 2018 δεν εκτυπωνουν ουτε σε 10x13 οι περισσοτεροι, το πολυ πολυ να κατσουν να δουνε στην TV απο αποσταση 3m τις φωτογραφιες που τραβηξαν στις διακοπες και θα ειναι περισσοτερο απο καλες. Φίλε μου, δεν καταλαβαίνω ακριβώς ποιο είναι το θέμα σου, αν και - εάν κατάλαβα καλά - νομίζεις ότι είμαι Mate Hater. Α. Να σου πω κατ' αρχήν ότι 1. έχω αγοράσει 2 κομμάτια και 2. ότι δεν επέστρεψα το δικό μου (αν και έχω λίγη πρασινίλα που έχω σε low light συνθήκες). Β. Χρησιμοποίησα την 400d για να υπάρξει έστω και μια μικρή πιθανότητα, να πλησιάσει το Mate την DSLR. (Δεν έβαλα την 80d, ούτε πολυ περισσότερο την 6d ii) Γ. Χρησιμοποίησα τον 18-135 για τους ίδιους λόγους, ως (σχεδόν) κιτ φακό ... και δεν έβαλα ούτε κάποιον prime αλλά ούτε και τον Tamron 24-70/G2 διότι θα ήταν άδικο από τη στιγμή που μόνο ο φακός κοστίζει σχεδόν όσο το Mate. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_73 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 35 λεπτά πριν, chessplayer-alexis είπε Tamron 24-70/G2 διότι θα ήταν άδικο από τη στιγμή που μόνο ο φακός κοστίζει σχεδόν όσο το Mate. Από e-infin , έρχεται στα 800- ευρώ αυτός , οπότε το κινητό , κάνει παραπάνω από το φακό . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MAFAKA Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, Dr_73 είπε Από e-infin , έρχεται στα 800- ευρώ αυτός , οπότε το κινητό , κάνει παραπάνω από το φακό . Αξιόπιστο site; Δεν το γνωρίζω. Οι τιμές πάντως εξαιρετικές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, MAFAKA είπε Αξιόπιστο site; Δεν το γνωρίζω. Οι τιμές πάντως εξαιρετικές. Ναι και στους δύο! Ο φακός είναι στα 800 χοντρικά αλλά τσίμπησα το Mate με το 20 επιστροφή της Eurobank οπότε είμαστε περίπου στα ίδια. ===================================================================== Για να δεις τι συμβαίνει εδώ – και θα αφήσω τους χαρακτηρισμούς που αφορούν το άτομό σου [Razor333] αφού πιστεύω ότι το post μπορεί να διαβαστεί και από κάποιον που πραγματικά ενδιαφέρεται και όχι απλώς θέλεις να επιβεβαιώσει κάτι που ήδη γνωρίζει – στη φωτογραφία με τα δέντρα. Εδώ το πρόβλημα προκύπτει από το iso 800. Στην οθόνη του κινητού τα πράγματα μοιάζουν όμορφα. Αν μεγεθύνει κανείς στο 100% στην οθόνη (δουλεύω σε μια hd της Dell αυτήν τη στιγμή) βλέπει ότι τα χρώματα στα ξύλινα κάγκελα γίνονται σαν νερομπογιές …. Το ίδιο συμβαίνει και με τα πρόσωπα (κυρίως βραδινές). Στις ημερήσιες – όπως φαίνεται πεντακάθαρα στις φωτογραφίες του σπιτιού – το πρόβλημα αρχίζει να φαίνεται όσο πλησιάζουμε στο 100% crop. Φαντάζομαι – με τα λίγα που καταλαβαίνω από αλγορίθμους, τεχνητή νοημοσύνη κλπ – πως αυτό σχετίζεται με τον τρόπο που προσπαθεί να συμπληρώσει την εικόνα η ΑΙ αφού έχει προσλάβει ελάχιστα φωτόνια εν συγκρίσει με τον αισθητήρα της DSLR (ακόμα και της 400d). Επίσης, - από τα λίγα που καταλαβαίνω – αυτός είναι και ο μόνος τρόπος για να βγει κάποια φωτογραφία. Τα εικονοστοιχεία πρέπει να συμπληρωθούν ψηφιακά. Αφού δεν υπάρχουν πραγματικά οπτικά στοιχεία. Ας δούμε τώρα τη φωτογραφία με την τηλεφωνική συσκευή που βρίσκεται πάνω στο γραφείο: φωτισμός μια λάμπα που δίνει φωτισμό (~40 Watt ισοδύναμη). Οι πρώτες τρεις είναι του mate20 και οι υπόλοιπες 4 είναι με την 400d + 18-135 και πρόγραμμα Ρ. Σαφώς και οι λήψεις του Mate «στέκονται» αλλά αν θελήσει κανείς «να δει καλύτερα» θα δει αμέσως ότι η ΑΙ έκανε παστέλ. Αντίθετα, η 400d σε βασική σύνθεση, κατάφερε ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα με ταχύτητες 1/30 περίπου και iso 800. Φυσικά, όλες οι φωτό είναι στο χέρι. Στην τελευταία με το Mate έβαλα αντίστροφη μέτρηση προκειμένου να εξουδετερώσει τυχόν αρνητική επίδραση που θα είχε στη φωτογραφία το κούνημα του χεριού μου. Νομίζω όμως ότι ακόμα δεν τρέμουν τα χέρια μου τόσο πολύ … 😊 ===================================================================================== Και όλα τα παραπάνω δεν τα γράφω ως Hater διότι απλά δεν είμαι. Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2018 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 Ο μεσος χρηστης τραβαει snapshots στην καλυτερη των περιπτωσεων και προσφατως selfies....!!! Οποτε λεω να τον αφησουμε απ εξω μιας και μιλαμε για πραγματικες δυνατοτητες των καμερων. Ο μεσος χρηστης και σε ενα φωτογραφικο στουντιο να τον βαλεις με τον top of the line εξοπλισμο θα ψαχνει να βρει το κουμπι του auto. Κανονικα θα πρεπει να μιλαμε για τον μεσο ερασιτεχνη φωτογραφο κατι που ειναι διαφορετικο απο τον μεσο χρηστη. Οποτε σαφως θα μιλησουμε και για επεξεργασια και για raw και για stack ή οτι αλλο ως ενα λογικο επιπεδο. Επισης για οποιον παρακολουθει τα τεκταινομενα στα smartphones οντως ο κοσμος ειναι διατεθημενος και δινει τα 1000+€ απλα και μονο γιατι του ειπαν οτι η καμερα του κινητου ειναι καλυτερη απο του προηγουμενου απλα μοντελου. Παροτι οι απαιτησεις τους ειναι επιπεδου instagram και στην ουσια οι καμερες εχουν πραγματικη βελτιωση σε διαφορα ποιοτητας (συγκρινομενη με μια απλη entry level φωτογραφικη) ελαχιστοτατη. Ο κοσμος θελει να βγαζει βραβευμενες φωτογραφιες αλλα μονο με ενα κλικ. Αλλα η φωτογραφια ειναι καλλιτεχνια και καμια ΑΙ δεν μπορει να εχει την μοναδικότητα της προσωπικης ματιας του καλλιτεχνη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 Share Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Ο μεσος χρηστης τραβαει snapshots στην καλυτερη των περιπτωσεων και προσφατως selfies....!!! Οποτε λεω να τον αφησουμε απ εξω μιας και μιλαμε για πραγματικες δυνατοτητες των καμερων. Ο μεσος χρηστης και σε ενα φωτογραφικο στουντιο να τον βαλεις με τον top of the line εξοπλισμο θα ψαχνει να βρει το κουμπι του auto. Κανονικα θα πρεπει να μιλαμε για τον μεσο ερασιτεχνη φωτογραφο κατι που ειναι διαφορετικο απο τον μεσο χρηστη. Οποτε σαφως θα μιλησουμε και για επεξεργασια και για raw και για stack ή οτι αλλο ως ενα λογικο επιπεδο. Επισης για οποιον παρακολουθει τα τεκταινομενα στα smartphones οντως ο κοσμος ειναι διατεθημενος και δινει τα 1000+€ απλα και μονο γιατι του ειπαν οτι η καμερα του κινητου ειναι καλυτερη απο του προηγουμενου απλα μοντελου. Παροτι οι απαιτησεις τους ειναι επιπεδου instagram και στην ουσια οι καμερες εχουν πραγματικη βελτιωση σε διαφορα ποιοτητας (συγκρινομενη με μια απλη entry level φωτογραφικη) ελαχιστοτατη. Ο κοσμος θελει να βγαζει βραβευμενες φωτογραφιες αλλα μονο με ενα κλικ. Αλλα η φωτογραφια ειναι καλλιτεχνια και καμια ΑΙ δεν μπορει να εχει την μοναδικότητα της προσωπικης ματιας του καλλιτεχνη. Συμφωνώ σε γενικές γραμμές μ' όσα γράφεις. Προσωπικά εκτιμώ θετικά τις εξελίξεις της ΑΙ και νομίζω ότι απλώς δεν πρέπει να την υπερεκτιμήσουμε. Προφανώς, ο οπαδός (ή ... influencer ... αν το λέω σωστά) του Instagram ή FB θα θέλει να βγει ομορφότερος από τον διπλανό του και αυτό μπορεί να είναι ο κυριώτερος λόγος που θα πάρει το επόμενο καλύτερο smartphone. Η χρήση που κάνω εγώ προσωπικά είναι snapshots εκεί που δεν έχω πάρει φωτογραφική μηχανή. Εκτιμώ επίσης το selfie stick καθώς σου δίνει μεγαλύτερη σταθερότητα + ελευθερία στις λήψεις ενώ είναι χρήσιμη σε ταξίδια ή παρεΐστικες καταστάσεις όπου και πάλι δεν υπάρχει DSLR + τρίποδο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις