Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dimoskoutr είπε

Καταλαβαίνεις ότι στην τιμή που θα πάρεις έναν καινούργιο επεξεργαστή για την am4 πλατφόρμα θα αλλάξεις μητρική επεξεργαστή στην άλλη ε αν πας πάλι σε embeded; Μια χαρά αναβαθμισιμοτητα είναι αυτό όταν δεν θες gaming...Ποιος του βγάζει τα μάτια που προτείνετε για htpc 2200g χωρίς να θέλει gaming δεν ξέρω...α και για να καταλαβαίνουμε τι σημαίνει πιο αδύναμος ο j5005... Όποιος θέλει ρίχνει μια ματιά...

https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Pentium-Silver-J5005-vs-AMD-Athlon-200GE/m487063vsm592714 είναι 10% πιο αργός από τον 200ge που προτείνατε εδώ...ε μην λέμε κουφά που ο άνθρωπος ήθελε 200-250 ευρώ να δώσει και τον φτάσαμε στα 300... Μια χαρά θα κάνει άψογα την δουλειά του και με τον j4105, τέρμα αθόρυβα... Που για πολλούς σε σαλόνι μετράει... Χωρίς καν να υπάρχει ανάγκη να τον κλείνει τόσο που καταναλώνει... Εγώ αυτό που πρότειναν τα παιδιά το έχω στο σαλόνι μου... Δεν μιλάω θεωρητικά... 

Edit: άντε confused να το καταλάβω, έχουμε διαφορετική γνώμη. Sad όμως; Γιατί φιλτατε; :-)

καλησπέρα,

επειδή ειμαι και εγω στην ιδια αναζήτηση,  και επειδή εγω θέλω να δουλεύει 24/7, τείνω προς τον j5005. θα τρέχει επιπλέων κάποια services που μεχρι τωρα τρέχουν με άνεση σε ενα orange pi.  έχεις μετρήσει καθόλου την συνολική κατανάλωση του συστήματος?

• Απαντ. 97
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Leon Scott Kennedy είπε

Οκ! Οπότε έχουμε και λέμε:

Αυτή τη μητρική με αυτό το τροφοδοτικό με αυτόν τον ssd και με αυτές τις μνήμες Σωστά;

Σύνολο κανά 270αρι.

Με αυτόν https://www.hellasphone.gr/index.php?route=product/product&product_id=43880858

όλα από hellasphone βγαίνουν 254€

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, radiohead είπε

Με αυτόν https://www.hellasphone.gr/index.php?route=product/product&product_id=43880858

όλα από hellasphone βγαίνουν 254€

Α, ωραία! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους!!!:)

Σημείωση: Θα επανέλθω με νέο θέμα. Μην εξαφανιστείτε πουλάκια μου!!!:D

Επεξ/σία από Leon Scott Kennedy
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, DioNiSis_000 είπε

καλησπέρα,

επειδή ειμαι και εγω στην ιδια αναζήτηση,  και επειδή εγω θέλω να δουλεύει 24/7, τείνω προς τον j5005. θα τρέχει επιπλέων κάποια services που μεχρι τωρα τρέχουν με άνεση σε ενα orange pi.  έχεις μετρήσει καθόλου την συνολική κατανάλωση του συστήματος?

Αν αυτά που θα τρέχει τα τρέχεις και με ένα pi τότε εγώ θα έπαιρνα τον j4105, ουσιαστικά η διαφορά των 35 ευρώ περίπου είναι και η διαφορά από τα 4 στα 8gb ram...έχουν 10-12% διαφορά στην απόδοση και δυστυχώς μεγάλη διαφορά στην τιμή...πάνω από 30%...δεν αξίζει η διαφορά, ξαναλέω εγώ τον πήρα γιατί τον είχε προσφορά το amazon...θα έπαιρνα τον 4105...τώρα στην κατανάλωση με έναν ssd του 2012 (που δεν τον λες και efficient) max έχω μετρήσει από την πρίζα 24 watt σε stress test!! Σε browsing, office και γενικά desktop περιβάλλον είναι αστεία η κατανάλωσή του για τέτοιων δυνατοτήτων μηχάνημα...όποιος θέλει ρωτάει οτιδήποτε ευχαρίστως να απαντήσω σε ότι μπορώ...και να δοκιμάσω ότι θέλετε να τρέξει...

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Αν αυτά που θα τρέχει τα τρέχεις και με ένα pi τότε εγώ θα έπαιρνα τον j4105, ουσιαστικά η διαφορά των 35 ευρώ περίπου είναι και η διαφορά από τα 4 στα 8gb ram...έχουν 10-12% διαφορά στην απόδοση και δυστυχώς μεγάλη διαφορά στην τιμή...πάνω από 30%...δεν αξίζει η διαφορά, ξαναλέω εγώ τον πήρα γιατί τον είχε προσφορά το amazon...θα έπαιρνα τον 4105...τώρα στην κατανάλωση με έναν ssd του 2012 (που δεν τον λες και efficient) max έχω μετρήσει από την πρίζα 24 watt σε stress test!! Σε browsing, office και γενικά desktop περιβάλλον είναι αστεία η κατανάλωσή του για τέτοιων δυνατοτήτων μηχάνημα...όποιος θέλει ρωτάει οτιδήποτε ευχαρίστως να απαντήσω σε ότι μπορώ...και να δοκιμάσω ότι θέλετε να τρέξει... 

σ' ευχαριστώ για την απάντηση,

κυριως η καταναλωση σε idle με νοιάζει λογικά θα ειναι κατω απο 20 watt.

αυτη τη στιγμη εχω το pi και ενα δισκο σε εξωτερικη θηκη 24/7 και καταναλώνω καπου 15watt συνολικα.  σε αυτο το  setup  το προβλημα μου ειναι βασικα στις χαμηλες ταχυτητες μεταφοράς αρχειων στο lan.

ταυτόχρονα εχω και το παλιο μου desktop, c2d e8400, μονο για media player. οχι 24/7 ομως.

με ενα pc με j5005 ή και j4105 αντικαθιστώ και τα 2 αυτα συστήματα σε ενα με καλυτερες επιδόσεις και στην κατανάλωση οσο του pi με το δισκο.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, DioNiSis_000 είπε

σ' ευχαριστώ για την απάντηση,

κυριως η καταναλωση σε idle με νοιάζει λογικά θα ειναι κατω απο 20 watt.

αυτη τη στιγμη εχω το pi και ενα δισκο σε εξωτερικη θηκη 24/7 και καταναλώνω καπου 15watt συνολικα.  σε αυτο το  setup  το προβλημα μου ειναι βασικα στις χαμηλες ταχυτητες μεταφοράς αρχειων στο lan.

ταυτόχρονα εχω και το παλιο μου desktop, c2d e8400, μονο για media player. οχι 24/7 ομως.

με ενα pc με j5005 ή και j4105 αντικαθιστώ και τα 2 αυτα συστήματα σε ενα με καλυτερες επιδόσεις και στην κατανάλωση οσο του pi με το δισκο.

Σε idle θεωρώ αρκετά κάτω από 20 watt εύκολα κιόλας...υποθέτω κοντά στα 10-12watt...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Βρε παιδιά τι άτυχος που είμαι. Τα παρήγγειλα και με πήραν τηλέφωνο σήμερα και μου είπαν ότι θα τα στείλουν σε 3-4 βδομάδες! Κι όχι μόνο αυτό, μου είπαν κι ότι υπάρχει περίπτωση για ακύρωση όλης της παραγγελίας! Τι να κάνω, να περιμένω ή να κοιτάξω να τα πάρω από αλλού; Μη περιμένω τσάμπα τόσο καιρό!

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και καλή χρόνια να έχουμε με υγεία και ευτυχία! 

Τελικά τα πήρα όλα μαζί από άλλο κατάστημα με διαφορά 10 ευρώ παραπάνω αλλά μου ήρθαν πολύ γρηγορότερα!

Καλά ε, μιλάμε το γουστάρω πολύ!😃 Όντως όπως είπε κι ένας φίλος πιο πάνω στα μηνύματα είναι τελείως αθόρυβο!😃

Σας ευχαριστώ πολύ για άλλη μία φορά!🙂 

Υ.Γ. Η μητρική αναφέρει ότι παίρνει και ασύρματη κάρτα δικτύου M.2 Key E. Ξέρει κανείς ποια είναι ακριβώς βρε παιδιά; 

Καλή επιλογή δεν θα είναι να υπάρχει και ένα ασύρματο wifi?

Επεξ/σία από Leon Scott Kennedy
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Leon Scott Kennedy είπε

Καλησπέρα και καλή χρόνια να έχουμε με υγεία και ευτυχία! 

Τελικά τα πήρα όλα μαζί από άλλο κατάστημα με διαφορά 10 ευρώ παραπάνω αλλά μου ήρθαν πολύ γρηγορότερα!

Καλά ε, μιλάμε το γουστάρω πολύ!😃 Όντως όπως είπε κι ένας φίλος πιο πάνω στα μηνύματα είναι τελείως αθόρυβο!😃

Σας ευχαριστώ πολύ για άλλη μία φορά!🙂 

Υ.Γ. Η μητρική αναφέρει ότι παίρνει και ασύρματη κάρτα δικτύου M.2 Key E. Ξέρει κανείς ποια είναι ακριβώς βρε παιδιά; 

Καλή επιλογή δεν θα είναι να υπάρχει και ένα ασύρματο wifi?

Εδώ είμαστε...νομίζω ότι μετά το τελευταίο bios update (που δεν το έχω καν δοκιμάσει, να μου πάει, έτσι όπως πρέπει να γίνει ε...) η ταχύτερη που υποστηρίζει είναι αυτή:

https://www.amazon.com/Intel-Wireless-Ac-9260-2230-Gigabit/dp/B079QJQF4Y παρόλο που εγώ έχω την μητρική (με τον j5005) από τον Οκτώβριο δεν έχω αξιωθεί να ψάξω για την wifi κάρτα...και στο amazon δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι γίνεται...η κάρτα έρχεται χωριστά από κεραίες; Μαζί; Δεν το έχω εξακριβώσει...από όσα διάβασα μάλλον χώρια....άντε βρες μετά και κεραίες...από Ελλάδα ούτε λόγος για να βρεις τέτοια κάρτα...μπλέξιμο μου φαίνεται...αν κάποιος βγάλει άκρη εγώ ψήνομαι να πάρω κάρτα δικτύου φυσικά.

Δημοσ.

καλησπερα,

πηρα και εγω τελικα τη μητρικη με τον j4105 .

την εχω σχεδον μια εβδομαδα τωρα και οι εντυπώσεις ειναι πολυ καλες, αν και ταλαιπωρήθηκα αρκετα την πρώτη μερα με το τροφοδοτικό.

αρχικα τη δοκιμασα με ενα corsair 550w και  δεν ηθελε να ανάψει με τίποτα.  μόλις έπαιρνε μπρος αναβόσβηνε το power led και έσβηνε. μη ξέροντας τι αλλο να δοκιμασω, βρηκα ενα παλιο τροφοδοτικό που ειχα στην αποθήκη. αφου το μετρησα με ενα πολυμετρο, να δω οτι λειτουργει , ειπα να το δοκιμασω παρόλο που ηταν με 20pin τροφοδοσια και οχι 24. και τελικα με αυτο δουλευει κανονικα με εξαίρεση οτι κατα τον τεματισμο δεν κλεινει μονο του παρολο που τερματίζει το λειτουργικο.

το δουλεψα μια μερα με windows οπου εκανα και το bios update και τωρα το εχω με kubuntu οπου θεωρω τα παει καλύτερα.

να πω οτι μετα το bios update χρειάστηκε clear cmos για να ξανακάνει boot παρόλο που στον οδηγο δεν το γραφει.

Δημοσ.
Στις 10/1/2019 στις 1:16 ΠΜ, dimoskoutr είπε

Εδώ είμαστε...νομίζω ότι μετά το τελευταίο bios update (που δεν το έχω καν δοκιμάσει, να μου πάει, έτσι όπως πρέπει να γίνει ε...) η ταχύτερη που υποστηρίζει είναι αυτή:

https://www.amazon.com/Intel-Wireless-Ac-9260-2230-Gigabit/dp/B079QJQF4Y παρόλο που εγώ έχω την μητρική (με τον j5005) από τον Οκτώβριο δεν έχω αξιωθεί να ψάξω για την wifi κάρτα...και στο amazon δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι γίνεται...η κάρτα έρχεται χωριστά από κεραίες; Μαζί; Δεν το έχω εξακριβώσει...από όσα διάβασα μάλλον χώρια....άντε βρες μετά και κεραίες...από Ελλάδα ούτε λόγος για να βρεις τέτοια κάρτα...μπλέξιμο μου φαίνεται...αν κάποιος βγάλει άκρη εγώ ψήνομαι να πάρω κάρτα δικτύου φυσικά.

Καλά, κατάλαβα. Θα φάμε πακέτο βλέπω και θα μπερδευτούμε! Οπότε μάλλον δεν μας βλέπω να βάζουμε wifi στο κουτί.:( 

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παιδιά μία ερώτηση. Στη μητρική J4105-ITX μπορούμε να βάλουμε άλλον επεξεργαστή η δεν παίρνει άλλον και βολευόμαστε με τον ενσωματωμένο που έχει ήδη; Δεν έχω κανένα πρόβλημα, απλά έλεγα μήπως βάλω κάποιον πιο δυνατό στο μέλλον.

Δημοσ.

Πρέπει να αλλάξεις τα παντα ακόμα και μνήμες αν θες να πας σε άλλη πλατφόρμα. Υποτίθεται htpc ήθελες τι να τον κάνεις τον δυνατότερο επεξεργαστή;

Δημοσ.

Όχι βρε΄συ δεν υπάρχει πρόβλημα, το γουστάρω με 1000 το htpc αυτό!!!:D Απλά ρωτάω από περιέργεια μήπως έβαζα κάποιον πιο καλό επεξεργαστή αργότερα.

Μόνο που δεν μπορώ να βρω άκρη στο παραπάνω θέμα με τη κάρτα wifi.:( Ποια ακριβώς είναι για να την πάρω. 

Κάποια καρτούλα ήχου θα μπορούσα να βάλω; Υπάρχει καμιά καλή με δυνατό, ποιοτικό ήχο; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...