Dr.Fuzzy Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 Έπεσαν στα χέρια μου ένα Mac Pro 1,1 και ένα 5,1 (συγκεκριμένα αυτό). Το 1,1 με το 32-bit EFI δεν πάει και πολύ μακρυά οπότε το αφήνουμε. Τρέχει officially μέχρι Lion και με patched EFI El Capitan. Για το 5,1 όμως όποιος έχει το ίδιο και γνωρίζει τι αναβαθμίσεις αξίζουν (SSD/CPU/GPU/USB3/USB-C) ας δώσει πληροφορίες και ας μου πει να αξίζει να ασχοληθώ.
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, Dr.Fuzzy είπε Για το 5,1 όμως όποιος έχει το ίδιο και γνωρίζει τι αναβαθμίσεις αξίζουν (SSD/CPU/GPU/USB3/USB-C) ας δώσει πληροφορίες και ας μου πει να αξίζει να ασχοληθώ. Τα 4,1 και 5,1 παίρνουν Mojave μεσω patch. CPU αφήνεις αυτό που έχει. GPU βάζεις μια RX 560 4gb (απλά πρόσεξε γιατί πιάνει δυο θέσεις οπότε μπορεί να μην έχεις θέση για τη κάρτα usb3/ usb-c). USB3/ USB-C πρέπει να πάρεις κάρτα pcie (απλά θέλει να το ψάξεις λίγο ποιο ακριβως είναι συμβατό με mac os x) SSD βάζεις κάνα TB samsung EVO/ PRO SATA 3 μαζί με ssd bracket (υπάρχει και option για pcie SSD αλλά δε ξέρω αν χωράει στο κουτί μαζί με τη κάρτα γραφικών και τη κάρτα usb3/ usb-c). Αν αξίζει ή όχι να ασχοληθείς είναι εντελώς υποκειμενικό. Εγώ θεωρώ ότι αξίζει γιατί το bottleneck συνήθως δεν είναι στη CPU. Α, μη ξεχάσεις να βάλεις και 16/32/64 GB ram. Ανάλογα το budget και τις ανάγκες σου. Edit: περισσότερα θα βρεις εδώ και θέλει λίγο διαβασμα. Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2018 από natural_sgf
Dr.Fuzzy Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Σ' ευχαριστώ. Βάσει αυτού, το 5,1 βλέπω ότι υποστηρίζει το τρέχον macOS, οπότε νομίζω δε χρειάζεται patch για το Mojave. GPU αν αλλάξω θα πάω σε NVIDIA γιατί χρειάζομαι CUDA. RAM πάει μέχρι 48GB με τις CPU που έχει το συγκεκριμένο. Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2018 από Dr.Fuzzy
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2018 32 λεπτά πριν, Dr.Fuzzy είπε Σ' ευχαριστώ. Βάσει αυτού, το 5,1 βλέπω ότι υποστηρίζει το τρέχον macOS, οπότε νομίζω δε χρειάζεται patch για το Mojave. Παίζει χωρίς patch αν αλλάξεις GPU. Αλλιώς θέλει patch, τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω εγώ. Αναφορά σε κείμενο Finally, this model is compatible with the current version of macOS Mojave (10.14) when equipped with a "recommended Metal-capable GPU." Η RAM πάει παραπάνω από 48 GB. Αναφορά σε κείμενο *Apple officially supports 32 GB of RAM in this model, but as first notedby OWC, it actually could support 64 GB of RAM. Later, OWC bumped this unofficial maximum RAM to 96 GB running Mac OS X 10.6 or 10.7, and yet again to 128 GB, but only when running a 64-bit version of Windows XP or later or Linux. Mac OS X only can support 96 GB of RAM.
Dr.Fuzzy Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2018 2 minutes ago, natural_sgf said: Παίζει χωρίς patch αν αλλάξεις GPU. Αλλιώς θέλει patch, τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω εγώ. Η RAM πάει παραπάνω από 48 GB. Ναι για την GPU συμφωνώ αλλά θα την αλλάξω οπότε δεν χρειάζομαι patch. Για την μνήμη εγώ διαβάζω αυτό: Quote By default, 8 GB of RAM is installed as four 2 GB modules. No slots free. *Apple officially supports 32 GB of RAM in this model, but third-parties have been able to successfully upgrade it to 48 GB of RAM.
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2018 27 λεπτά πριν, Dr.Fuzzy είπε Ναι για την GPU συμφωνώ αλλά θα την αλλάξω οπότε δεν χρειάζομαι patch. Για την μνήμη εγώ διαβάζω αυτό: 5 ώρες πριν, Dr.Fuzzy είπε Έπεσαν στα χέρια μου ένα Mac Pro 1,1 και ένα 5,1 (συγκεκριμένα αυτό). Από το λινκ που παρέθεσες στο αρχικό post εγώ βλέπω αυτό:
Dr.Fuzzy Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Όχι το πρώτο ήταν ενδεικτικό για το μοντέλο, my bad! Μετά έχω βάλει το συγκεκριμένο που έχω. Quote Σ' ευχαριστώ. Βάσει αυτού, το 5,1 βλέπω ότι υποστηρίζει... To οποίο έχει θέση και για δεύτερο CPU, άρα θα μπορούσα να προσθέσω. Επεξ/σία 9 Δεκεμβρίου 2018 από Dr.Fuzzy
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2018 13 ώρες πριν, Dr.Fuzzy είπε Όχι το πρώτο ήταν ενδεικτικό για το μοντέλο, my bad! Μετά έχω βάλει το συγκεκριμένο που έχω. To οποίο έχει θέση και για δεύτερο CPU, άρα θα μπορούσα να προσθέσω. Ναι οκ, το 'συγκεκριμένα αυτό' με μπέρδεψε και μένα. Επανέρχομαι για το αν αξίζει να το 'φτιάξεις΄. Κοίτα λίγο αυτό. Δεν είναι ακριβώς το ίδιο, αλλά close enough.
toples50 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2018 Το Mac Pro dual processor δέχεται μέχρι 160GB ram στο Mojave. Αξίζει να ασχοληθείς αυτά τα μηχανήματα είναι θηρία workstations και αναβαθμίζονται.Μπορεις να βάλεις μέχρι 12 πυρήνες και μέχρι την Nvidia 2080 αν θέλεις!
liospi Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2018 έχω ένα 4.1 (σε 5.1) και ένα 5.1 από τη μάνα του τα μηχανήματα, με αναβαθμίσεις, για την δική μου περίπτωση δεν θες κάτι άλλο παίρνουν: καινούριες κάρτες γραφικών, κυρίως amd, που παίζουν plug and play usb 3 SSD pcie + 4 θέσεις για εσωτερικούς δίσκους κ.λπ. θα περιμένω τον καινούριο PRO για να δω τι πουλιά θα πιάνει γιατί το 6.1, δεν.... 1
Dr.Fuzzy Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 On 12/12/2018 at 23:13, liospi said: έχω ένα 4.1 (σε 5.1) και ένα 5.1 από τη μάνα του τα μηχανήματα, με αναβαθμίσεις, για την δική μου περίπτωση δεν θες κάτι άλλο παίρνουν: καινούριες κάρτες γραφικών, κυρίως amd, που παίζουν plug and play usb 3 SSD pcie + 4 θέσεις για εσωτερικούς δίσκους κ.λπ. θα περιμένω τον καινούριο PRO για να δω τι πουλιά θα πιάνει γιατί το 6.1, δεν.... Αυτό που έχω (3.2GHz 4 Core) παίρνει μέχρι 48GB RAM. Γνωρίζεις αν μπορεί να πάρει NVME SSD σε PCIe που να είναι όμως bootable;
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 8 λεπτά πριν, Dr.Fuzzy είπε Αυτό που έχω (3.2GHz 4 Core) παίρνει μέχρι 48GB RAM. Γνωρίζεις αν μπορεί να πάρει NVME SSD σε PCIe που να είναι όμως bootable; Παίζει μόνο με High Sierra ή Mojave.
Dr.Fuzzy Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 4 minutes ago, natural_sgf said: Παίζει μόνο με High Sierra ή Mojave. Bootable NVME;
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, Dr.Fuzzy είπε Bootable NVME; Ναι, bootable. Το έψαχνα και για μένα το θέμα γιατί πριν το high sierra υποστήριζε μόνο ahci σε third party SSDs. Edit: θέλει Mojave τελικά για bootable στο MacPro. https://forums.macrumors.com/threads/mp5-1-bootrom-thread-140-0-0-0-0.2132317/page-59#post-26633623 Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2018 από natural_sgf
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα