Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω το HP Pavilion g6-1104sv και εγκατέστησα  τα Win XP μήπως και γίνει usable για πρότζεκτ που χρειάζονται πολλά tabs. (Χρειάζομαι Windows, δε θέλω λινουξ).  Όλα καλά με την εγκατάσταση εκτός απο την κάρτα γραφικών.  Στο driver site της HP έχει 3 drivers και απο τις 3 μεγάλες μάρκες (nvidia, amd, Intel). Προσωπικά, δεν καταλαβαίνω πως γίνεται αυτό. Τέλος πάντων, εγκατέστησα το Intel hd graphics driver, και η οθόνη μαύρισε και ο μόνος τρόπος να διακρίνω το περιβάλλον ειναι να βάλω ένα φακό στην οθόνη ώστε να δω αμυδρά πολυ κάτι.  Ωστόσο αν χρησιμοποιήσω HDMI, τότε το περιβάλλον εμφανίζεται κανονικά στην τηλεόραση μου. Παίζει yt videos μια χαρά κλπ. Τι μου προτείνεται να κάνω. Της AMD ο driver δεν υποστηρίζει XP νομίζω,  Και για την nvidia δεν ξέρω ποιος αντιστοιχεί ωστε να ψάξω την αντίστοιχη έκδοση του για Win XP. 

Υπαρχει κάτι που μπορω να κάνω?

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Πρεπει να εχει Intel HD Graphics καρτα γραφικων, αλλα μαλλον ο driver που του βαζεις δεν παιζει με ΧΡ. Για δοκιμασε το παρακατω:

https://downloadcenter.intel.com/download/22642/Intel-HD-Graphics-Driver-for-Windows-XP-exe-

Παντως αν μπορεις βαλε του λιγη RAM και τα Win 10 θα παιξουν ανετα, τα ΧΡ πλεον παραειναι παλιο O/S...

Δημοσ.

Αν μπεις σε ασφαλή λειτουργία λειτουργεί η οθόνη; Αν όχι τότε δεν είναι θέμα drivers αλλά για κάποιο λόγο δε λειτουργεί ο φωτισμός της οθόνης.

Δημοσ.

Αν καταλαβαινω καλα το προβλημα το εχει μονο απο την στιγμη που μπηκε ο driver, πιθανον να δινει ενα περιεργο refresh rate για αυτο αχνοφαινεται...

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Greyfox77 είπε

η οθόνη μαύρισε και ο μόνος τρόπος να διακρίνω το περιβάλλον ειναι να βάλω ένα φακό στην οθόνη ώστε να δω αμυδρά πολυ κάτι

Δεν ξέρω αν το έκανε ο driver αλλά το παραπάνω είναι κλασσικό πρόβλημα φωτισμού οθόνης, οπότε αν το έκανε ο driver τότε στην ασφαλή λειτουργία θα δουλεύει κανονικά. Επίσης, ένα άλλο σημάδι είναι ότι ο φωτισμός της οθόνης παραμένει ανενεργός ακόμα και όταν μπουτάρει το λάπτοπ. Αν το κάνει και αυτό τότε ή κάηκε ο Inverter της οθόνης ή η λάμπα (ή οι λάμπες) που φωτίζουν την οθόνη από πίσω.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, micos000 είπε

Δεν ξέρω αν το έκανε ο driver αλλά το παραπάνω είναι κλασσικό πρόβλημα φωτισμού οθόνης, οπότε αν το έκανε ο driver τότε στην ασφαλή λειτουργία θα δουλεύει κανονικά. Επίσης, ένα άλλο σημάδι είναι ότι ο φωτισμός της οθόνης παραμένει ανενεργός ακόμα και όταν μπουτάρει το λάπτοπ. Αν το κάνει και αυτό τότε ή κάηκε ο Inverter της οθόνης ή η λάμπα (ή οι λάμπες) που φωτίζουν την οθόνη από πίσω.

Σε ασφαλή λειτουργία λειτουργία μια χαρά, απλά δεν χρησιμοποιεί τον driver και δεν παίζει κανένα vidéo. Γενικότερα, όλο είναι θέμα driver. Αν τον απεγκαταστησω, η φωτεινότητα και το lag επανέρχονται. Ίσως αυτός ο driver απευθύνεται μόνο για HDMI??

14 ώρες πριν, asmilon είπε

Πρεπει να εχει Intel HD Graphics καρτα γραφικων, αλλα μαλλον ο driver που του βαζεις δεν παιζει με ΧΡ. Για δοκιμασε το παρακατω:

https://downloadcenter.intel.com/download/22642/Intel-HD-Graphics-Driver-for-Windows-XP-exe-

Παντως αν μπορεις βαλε του λιγη RAM και τα Win 10 θα παιξουν ανετα, τα ΧΡ πλεον παραειναι παλιο O/S...

Αυτόν κατέβασα.

Δημοσ.

Ρε συ, τώρα κάθισα να δω το λάπτοπ και δεν υποστηρίζει xp, μόνο 7 και 8. Ίσως γι αυτό να σου κάνει τέτοια χαζά.

Αν ψάξεις, έχει μια έκδοση windows 7 aero blue lite που είναι αρκετά ελαφριά. Τη δοκίμασα σε virtual box και πάει καλά.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 9/12/2018 στις 11:57 ΠΜ, micos000 είπε

Ρε συ, τώρα κάθισα να δω το λάπτοπ και δεν υποστηρίζει xp, μόνο 7 και 8. Ίσως γι αυτό να σου κάνει τέτοια χαζά.

Αν ψάξεις, έχει μια έκδοση windows 7 aero blue lite που είναι αρκετά ελαφριά. Τη δοκίμασα σε virtual box και πάει καλά.

Μα πως προτείνεις αυτή την έκδοση, που δεν είναι επίσημη αλλά την έχει φτιάξει κάποιος τυχαίος. Που ξέρεις ότι δεν έχει κάνει μια τρυπάρα νααααα στο λειτουργικό, ή ότι δεν έχει απευθείας σύνδεση με τον τύπο. 

Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...