Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας...

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα..έχω 3 ανεμιστήρια 4-pin (2x140mm,1x120mm) τα οποία δεν φτάνουν σε μήκος να συνδεθούν στην μητρική.Επιπλέον δεν επαρκούν τα headers για να συνδεθούν όλα ξεχωριστά.Οι επιλογές μου είναι οι εξής:

1) Τα συνδέω σε μια σειρά (είναι τα Arctic pwm pst με διπλό βύσμα για αυτόν τον λόγο) και αγοράζω ένα extension σαν αυτό για να τα συνδέσω σε ένα header.Διάβασα πως η arctic θεωρεί πως είναι ασφαλές τέτοια συνδεσμολογία,εγώ πάλι σκέφτομαι πως ίσως σακατέψω την μητρική .

2)Χρησιμοποιώ αυτό το extension.Απ΄τι καταλαβαίνω το συνδέω κανονικά σε ένα fan header αλλά τραβάει ενέργεια από το molex.Πιο σέιφ  επιλογή,αλλά δεν γνωρίζω αν θα διατηρηθεί το pwm ή τα ανεμιστήρια θα δουλεύουν σε full speed.

3)Σύνδεση στην σειρά με το διπλό βύσμα και μετά αντάπτορας για molex.Χάνω σίγουρα το pwm αλλά είναι εντελώς τσάμπα🤣

Τι κάνουμε;

Δημοσ.

Καλησπέρα. Μόνο ένα header έχει η μητρική;

Σε ποια διάταξη θα τα βάλεις;

Δημοσ.

Έχω 2x120mm μπροστά,2x140mm πάνω και 1x120mm πίσω.Τα μπροστινά είναι άλλης εταιρείας με μακρύ καλώδιο που φτάνει μέχρι τα headers.Άλλο ένα header το τρώει η ψήκτρα, με αποτέλεσμα να μένουν μόλις 2 headers ελεύθερα. 

Δημοσ.

Καταρχήν βάλε τα 2 140 μπροστά.

Σε κάθε header βάλε 2 ανεμιστήρες. Ακόμα και στο header της ψύκτρας βάλε άν θες τον 120άρη εφόσον είναι Pwm. Δεν θα έχει κανένα πρόβλημα η μητρική.

Αυτό πάρε άν θές.

https://www.e-shop.gr/ek-water-blocks-ek-cable-y-splitter-2-fan-pwm-10cm-p-PER.812291

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξέχασα να αναφέρω πως έψαξα για 4pin splitter και δεν βρήκα κάνα σωστό μαύρο καλώδιο.Eshop εξαντλημένο.Έχεις τίποτα κατά νου;

Τώρα είδα την διόρθωση.Ευχαριστώ πολύ!!!

Επεξ/σία από gianniskou
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, gianniskou είπε

Ξέχασα να αναφέρω πως έψαξα για 4pin splitter και δεν βρήκα κάνα σωστό μαύρο καλώδιο.Eshop εξαντλημένο.Έχεις τίποτα κατά νου;

στο έβαλα πάνω. Σου λέει οτι είναι συμβατό ΚΑΙ με 3pin(dc)

Δημοσ.

Δεν θέλεις να βάλεις καποιον ομορφο και απλό fan controller σε κάποια ελέυθερη 5'25'' για να εχεις και ρυθμιση των στροφών manually?

Δημοσ.

Εχω το p400 ...το χα ψάξει λίγο αλλά λόγω της ιδιαιτερότητας του κουτιού ξεφεύγει η τιμή 

Έχω βάλει splitters αλλά δεν με τρελενει το αποτελεσμα

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, gianniskou είπε

Εχω το p400 ...το χα ψάξει λίγο αλλά λόγω της ιδιαιτερότητας του κουτιού ξεφεύγει η τιμή 

Έχω βάλει splitters αλλά δεν με τρελενει το αποτελεσμα

Ως προς; Έβαλες τα 140 μπροστά;

Δημοσ.

χαίρομαι που λύσατε το θέμα. Ρε παιδιά για να μην ανοίγω θέμα μιας και εσείς που γράφεται γνωρίζεται. Εχω την X470 prime pro asus και έχει 2 τετράπινα rgb headers 12v , θα μου δουλέψει κάθε ανεμιστηράκι με το aura + splitter ή θα χρειαστώ controller ? με coolmaster airpressure (αυτό της προσφοράς) μου δουλεύει κανονικά αλλά μόνο ένα που έχω κουμπωμένο επάνω. 

Δημοσ.

Αυτό της προσφοράς δεν ήρθε με δικό του controller;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...