Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ajaxmonkey4hire είπε

Είχε δηλαδή την υποχρέωση να προσπαθήσει περισσότερο! Τι και αν είχε και τις δικές του τις δουλειές; Τι και αν δεν του έμενε περισσότερος χρόνος;

Έπρεπε να τα αφήσει όλα για να ικανοποιήσει εσένα. Μεγάλη ιδέα έχεις για τον εαυτό σου φίλε!

Δεν θα ελεγα τιποτα, αυτος μου επιτεθηκε εξαλλου πριν μερικα posts λεγοντας μου οτι ψαχνω για κοροιδα αναφερομενος στο γεγονος.

Και στο κατω-κατω μερικοι αφου δεν θελουν να ψαξουν καλα να βρουν την πηγη του προβληματος τι ζητανε να τους δωσεις access?

6 λεπτά πριν, PC_MAGAS είπε

Well θα ξαναγίνω καυστικός, το εν λόγο άτομο έκανε ότι μπορούσε ΔΩΡΕΑΝ είτε ήξερε είτε όχι και προσφέρθηκε με την καλή καρδιά να βοηθήσει. Και εγώ ρωτώ στο forum διάφορα αλλά εαν δεν λάβω από εδώ ικανοποιητική απάντηση τουλάχιστον δεν προσβάλλω τον άλλον. Ρωτώ και αλλού ή παράλληλα παλεύω για την λύση.

Ακόμη να είσαι ΕΥΓΝΩΜΩΝ γι αυτό που μπόρεσε όσο μπόρεσε, έστω που πήρε access για να δει το πρόβλημά σου, ξέρεις το να εντοπίσεις το πρόβλημα είναι η μίση λύση. Εάν έκανε εσκεμμένα και εκούσια ζημιά, τότε το αλλάζει το πράγμα, αλλά μπήκε και πήγε να σε βοηθήσει ΔΩΡΕΑΝ. Άρα αυτό που κάνεις είναι αχαριστία και Bossiliki σε άτομα που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ σου.

Ναι μες είμαι τρίτος ΑΛΛΑ θα συμφωνήσω με τους υπόλοιπους συμφορουμίτες και ζητώ να σταματήσει αυτό το flamewar ΑΜΕΣΑ. Είναι άσκοπη σπατάλη χώρου στους servers του Insomnia το να γεμίζουμε τέτοιου είδους σχόλια. Και ξέρεις @thessalonik καμιά φορά δεν χρειάζεται να πληρώσεις αλλά μπορείς να πεις ένα ευχαριστώ, και αυτό δωρεάν είναι.

E δώσε και σε μένα όχι μόνο εσύ να μας φας όλα τα popcorn.

To θεμα κολλαει στο οτι εγω μεν χαρηκα οταν ειδα προθυμια να με βοηθησει στο να λυσω ενα προβλημα που ειχα και μετα εισεπραξα απογοητευση που δεν προσπαθησε αρκετα.

Αυτα και κλειν την παρενθεση , δεν συνεχιζω αλλο περι εκεινου του θεματος.

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, thessalonik είπε

Δεν θα ελεγα τιποτα, αυτος μου επιτεθηκε εξαλλου πριν μερικα posts λεγοντας μου οτι ψαχνω για κοροιδα αναφερομενος στο γεγονος.

Και στο κατω-κατω μερικοι αφου δεν θελουν να ψαξουν καλα να βρουν την πηγη του προβληματος τι ζητανε να τους δωσεις access?

Δίκιο! Του έκανες μεγάλη χάρη. Σου ζήτησε access, του το έδωσες και δεν ειπε ούτε ένα ευχαριστώ ο αχάριστος!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, thessalonik είπε

To θεμα κολλαει στο οτι εγω μεν χαρηκα οταν ειδα προθυμια να με βοηθησει στο να λυσω ενα προβλημα που ειχα και μετα εισεπραξα απογοητευση που δεν προσπαθησε αρκετα.

Και πάλι είχε την προθυμία να σε βοηθήσει ΤΣΑΜΠΑ αλλά μην πατας την προθυμία του άλλου και μην απαιτείς απλά πες του "Ευχαριστώ φίλε αλλά τελικά κατέληξα στην X-Y λύση."

Επεξ/σία από PC_MAGAS
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ajaxmonkey4hire είπε

Δίκιο! Του έκανες μεγάλη χάρη. Σου ζήτησε access, του το έδωσες και δεν ειπε ούτε ένα ευχαριστώ ο αχάριστος!

Αλλο σου ειπα. Οτι απο την μια χαιρεισαι ακι ενθυσιαζεσαι επειδη εχεις καποιον να σε βοηθησει και απο την αλλη στενοχωριεσαι γιατι διαπιστωνσει οτι δεν πολυενδιαφερεται να το κανει.

4 λεπτά πριν, PC_MAGAS είπε

Και πάλι είχε την προθυμία να σε βοηθήσει ΤΣΑΜΠΑ αλλά μην πατας την προθυμία του άλλου και μην απαιτείς απλά πες του "Ευχαριστώ φίλε αλλά τελικά κατέληξα στην X-Y λύση."

Τον ευχαριστησα μεν αρχικα για την προθυμια, αλλα επειδη καιγομον για λυση μετα εκνευριστηκα που δεν ασχοληθηκε λιγο σοβαρα. Απογοητευτηκα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, thessalonik είπε

Αλλο σου ειπα. Οτι απο την μια χαιρεισαι ακι ενθυσιαζεσαι επειδη εχεις καποιον να σε βοηθησει και απο την αλλη στενοχωριεσαι γιατι διαπιστωνσει οτι δεν πολυενδιαφερεται να το κανει.

Μπορείς να εκφράσεις την απογοήτευση σου offline  στο σπίτι σου ;) και δεν χρειάζεσαι να πικραθείς. Και στο φινάλε φινάλε δεν είναι υποχρεωμένος να πολυενδιαφέρετε.

Επεξ/σία από PC_MAGAS
Δημοσ.
Μόλις τώρα, PC_MAGAS είπε

Αλλά μπορείς να εκφράσεις την απογοήτευση σου offline  στο σπίτι σου ;).

Εδω προκαλουμαι, εδω απαντω!

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, thessalonik είπε

Υπάρχει βέβαια και η εναλλακτική λύση. Μαθαίνεις λίγο htm5 kai css, βάζεις 30 με 40 tags και 30 με 40 styles και κάνεις το δικό σου template. Όσο αρχάριος και να είναι κανείς, αν αφιερώσει ΜΙΑ μέρα θα φτιάξει κάτι που είναι 1000 φορές καλύτερο από αυτό που έχεις τώρα. Γιατί δεν ξεκινάς λοιπον; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, thessalonik είπε

Εδω προκαλουμαι, εδω απαντω!

Όμως απάντησες με αγένεια ενός μπορούσες εάν σε προκαλούσε να τον έφερνες ευγενικά στην θέση σου.
Πχ. "Ναι μεν με βοήθησες και σε ευχαριστώ γι αυτό. Αλλά το να με λες ότι ψάχνω για κορόιδο με προσβάλεις ενώ πιστεύω δεν σε πρόσβαλα. Εαν τυχών σε προσέβαλα απολογούμαι γι αυτό"

Όμως η συμπεριφορά σου στο Thread δείχνει ότι ο φίλτατος @mad-proffessor έχει δίκιο λόγο ότι:

• Προσφέρεις Web Desighn και well ζητάς βοήθεια όχι για ένα HTML/CSS πρόβλημα πχ. δυσκολεύομαι να βάλω position αυτό το Button εκεί αλλά για μια ΠΛΗΡΗΣ εργασία.
  • Την πλήρη εργασία/υπηρεσία την ΠΟΥΛΑΣ άρα σημαίνει ότι έχεις έναν υπάλληλο/συνεργάτη να σου σχεδιάζει και να σου αναπτύσσει σελίδες και έρχεσαι και ζητάς ουσιαστικά τσάμπα εργασία.

Άρα δεν υποτιμά μόνο εσένα αλλά και την εταιρεία σου πράγμα που σε οδηγεί απώλεια τζίρου, πελατών + κακή διαφήμιση για τις υπηρεσίες σου που προσφέρει η εταιρεία σου. Γι αυτό αποτελεί το last tip μου.

Επεξ/σία από PC_MAGAS
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το μονο σιγουρο ειναι οτι οποιος γκουγκλαρει το domain σου θα βγει πρωτο αποτελεσμα αυτο το νημα, οποτε καλυτερα να το κλεισεις το μαγαζακι σου και να ασχοληθεις με κατι αλλο, ακομα και αν αλλαξεις domain με τα μυαλα που κουβαλας και με την λανθασμενη αντιληψη του πως λειτουργουν τα πραγματα στο κλαδο που αφορα το συγκεκριμενο sub παλι απατος θα πας. 

Νομιζεις οτι με 0€ θα βρεξει ευρωπουλα αλλα το μονο που εχεις καταφερει μεχρι σημερα ειναι να κατσεις πανω στον προεδρο.

Αλλα τι ξερουμε εμεις, ως γνωστον ειμαστε αγραμματοι, βρωμανε τα ποδια μας και αμα γινομαστε ωμοι και καυστικοι τοτε ειμαστε τα κακα παιδια που «πεφτουμε» να φαμε τον αλλο. Δε βαριεσαι, τοσα χρονια εδω μεσα και ακομα να βαρεθουμε, το διασκεδαζουμε.

1 ώρα πριν, thessalonik είπε

Κανε μου μια απλη ελκυστικη σελιδα παρουσιασης και θα σου ανοιξω αccount για 6μηνες στον server.

Εχω πολλα σουρωτηρια στο σπιτι, δε θελω αλλο.

Επεξ/σία από Predatorkill
Δημοσ.

Ρε Thessalonik,

γιατί δε διαβάζεις τα σχόλια των από πάνω και η πρώτη σου αντίδραση είναι να βγάλεις αντίδραση;

Δηλώνεις ότι θέλεις να διατηρείς εταιρεία web hosting.  Ασχολήσου καταρχήν με το να φτιάξεις τη δική σου σελίδα και μετά ζήτα από πελάτες να σε εμπιστευτούν.  Δε γίνεται διαφορετικά.  Απλά δε γίνεται.  Φαντάζομαι γνωρίζεις ΠΟΣΟ ανταγωνισμό έχει ο κλάδος, με τόσες εταιρείες που κάνουν ΗΔΗ αυτό που πας να ξεκινήσεις.  Βρες κάποιο Web Developer να σου φτιάξει το site.  Αν πεις σε φίλο σου καθώς δε θέλεις να πληρώσεις, να ξέρεις είναι λάθος νοοτροπία το θέλω να μου φτιάξετε κάτι τζάμπα για να βγάλω λεφτά από αυτό.  Στην τελική, κέρνα τον σουβλάκια για 6 μήνες να σου φτιάξει κάτι καλύτερο από το υπάρχον (δε θα πρέπει να είναι και πολύ δύσκολο).  Και πάλι αν δεν έχει το χρόνο διάθεση να ασχοληθεί πραγματικά ή δε ξέρει (δεν είναι όλοι όσοι δηλώνουν Web Developers Web Developers), απογοητευμένος θα μείνεις από το αποτέλεσμα.  Έχω στήσει και γω Wordpress (& Joomla & άλλα CMS) αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είμαι Web Developer, απλά πάτησα 30-40 κουμπιά με τη σωστή σειρά και έτοιμο ένα απλό website.

Η σωστή λύση είναι όπως είπαν παραπάνω να πληρώσεις για κάτι σωστό (και να υπάρχει και η αντίστοιχη δυνατότητα να απαιτήσεις κάτι, γιατί σε φάση δωρεάν δε μπορείς να απαιτείς) ή να το κάνεις μόνος σου αφού μάθεις τα βασικά στο κομμάτι που σε ενδιαφέρει. 

Σε κάθε περίπτωση, εγώ θα άλλαζα το κύριο domain μου σε κάτι άλλο και στο νέο domain θα υπήρχε κατευθείαν η νέα σελίδα, όχι αυτή που έχεις τώρα, και ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, βάλε ένα πιστοποιητικό SSL στο site, web hosting θέλεις να πουλάς.  Το Not Secure με κόκκινη ειδοποίηση στον Chrome θα κάνει υποψήφιους πελάτες να φύγουν τρέχοντας.

Αυτά από μένα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πραγματικά δεν ξέρω αν τρολλάρει ο φίλος ή μιλάει σοβαρά.

Πάντως είναι χαρακτηριστικό ότι έτρεχε 3-4 sites σε ένα vps και του έκανα κάποια enhancements όπως apache hardening για λόγους ασφαλείας και επίσης εγκατέστησα php-fpm τρέχοντας την ως mod_fcgi ενώ έτρεχε τα sites με mod_php (η απόκριση μπορεί να βελτιώθηκε και 30%-50%). Αυτό στα μάτια του μπορεί να μη φαίνεται αλλά δεν του λεει κάποιος ότι εγω μπορεί να έχω χάσει πόσα χρόνια απο τη ζωή και την καριέρα μου για να μάθω αυτές τις χαζομάρες.

Σίγουρα μετά δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα στον php κώδικα του ενός site γιατί είχε εγκατηστημένο παλιό cms (e-shop). Μου ζητούσε να αλλάξω το κώδικα php του cms και επειδή δεν είχα όρεξη μου την είπε κι απο πάνω... απίστευτος. Το μόνο που είχε να κάνει ο "φίλος" ήταν να αναβαθμίσει όλα τα πακέτα του server του (php,httpd κλπ).

Επεξ/σία από mad-proffessor
  • Like 4
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, mad-proffessor είπε

Πραγματικά δεν ξέρω αν τρολλάρει ο φίλος ή μιλάει σοβαρά.

Πάντως είναι χαρακτηριστικό ότι έτρεχε 3-4 sites σε ένα vps και του έκανα κάποια enhancements όπως apache hardening για λόγους ασφαλείας και επίσης εγκατέστησα php-fpm τρέχοντας την ως mod_fcgi ενώ έτρεχε τα sites με mod_php (η απόκριση μπορεί να βελτιώθηκε και 30%-50%). Αυτό στα μάτια του μπορεί να μη φαίνεται αλλά δεν του λεει κάποιος ότι εγω μπορεί να έχω χάσει πόσα χρόνια απο τη ζωή και την καριέρα μου για να μάθω αυτές τις χαζομάρες.

Σίγουρα μετά δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα στον php κώδικα του ενός site γιατί είχε εγκατηστημένο παλιό cms (e-shop). Μου ζητούσε να αλλάξω το κώδικα php του cms και επειδή δεν είχα όρεξη μου την είπε κι απο πάνω... απίστευτος. Το μόνο που είχε να κάνει ο "φίλος" ήταν να αναβαθμίσει όλα τα πακέτα του server του (php,httpd κλπ).

Ε και συ, "δεν ήταν τίποτα" ένα απλό upgrade, δε το έκανες και αυτό με την ευκαιρία;  Και ότι έσπαγε μετά, θα το έφτιαχνες και αυτό στο πι και φι, ψιλοπράματα.

Κακώς ασχολήθηκες εξαρχής και έφαγες χρόνο όπως καταλαβαίνεις.  Με πορδές δεν έβαψε κανείς ποτέ αυγά.  Του ανέφερα τη λύση παραπάνω, να μάθει να τα στήνει και να τα διαχειρίζεται μόνος του ή να προσλάβει έναν επαγγελματία επί πληρωμή.  Δεν υπάρχει κάτι άλλο. 

Τώρα αν επιλέξει να ακολουθήσει όλες τις συμβουλές που δόθηκαν στο thread, δικό του γούστο και καπέλο.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, BlaCkPit είπε

Και ότι έσπαγε μετά, θα το έφτιαχνες και αυτό στο πι και φι, ψιλοπράματα.

Για αυτό και δεν γίνονται αυτές οι δουλειές στο τσάμπα. Την έπαθα και εγώ αρκετές φορές. Κάνεις κάτι στα γρήγορα να βοηθήσεις κάποιον και σου έρχεται με την απαίτηση να το συντηρείς δωρεάν για πάντα με την λογική του "You touched IT now you own IT". Το συμπέρασμα από όλα αυτά:

Don't touch it unless you really own it or you are getting paid by the one who owns it.

Επεξ/σία από ajaxmonkey4hire
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...