Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Πήγα και τα ένσημα από το ΙΚΑ και την βεβαίωση της απόλυσης από τον εργοδότη. Η υπάλληλος δεν ήταν σίγουρη, είπε να κάνουμε την αίτηση και ότι γίνει. Καταλαβαίνετε ότι και οι ίδιοι οι υπάλληλοι δεν ξέρουν τι τους γίνεται με τους τόσους κανονισμούς που έχουν εκεί. Απλώς μου είπε να παρουσιαστώ σε 3 μήνες αυτοπροσώπως ώστε να πάρω τα λεφτά, αν τελικά τα δικαιούμαι. Τελικά πήγα μετά από 3 μήνες και μου είπαν ότι η αίτηση δεν έγινε δεκτή. Αυτό έγινε πριν 1 μήνα, τώρα είμαι στον 4ο μήνα που είμαι άνεργος. Τελικά έκανα αίτηση για ένα επίδομα 3μηνης παραμονής στα μητρώα του ΟΑΕΔ, αυτό ξέρω ότι το δικαιούμαι σίγουρα γιατί το είχα ξαναπάρει πριν 2-3 χρόνια που είχα ξαναδουλέψει και είχα ξαναπολυθεί, αλλά θέλουν πάλι να περιμένεις 3 μήνες και οι τρεις πρώτοι μήνες δεν μετράνε, μετράει από την στιγμή που θα κάνεις την αίτηση, και εγώ την έκανα πριν 1 μήνα.

τζαμπα την εκανες δεν θα παρεις ουτε μια δοση επειδη δε θα προλαβεις μεσα στο ετος να εισαι τρεις μηνες ανεργος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

τζαμπα την εκανες δεν θα παρεις ουτε μια δοση επειδη δε θα προλαβεις μεσα στο ετος να εισαι τρεις μηνες ανεργος

Με αυτούς που έχουμε μπλέξει το πιστεύω ότι δεν θα πάρω τίποτα. Όπως είπα ξεκίνησα και ένα μεταπτυχιακό πρόσφατα και δεν έχω πολλές ελπίδες. Μας είχαν ζητήσει και ΑΦΜ κατά την εγγραφή στο μεταπτυχιακό (επειδή μάλλον επειδή είναι με δίδακτρα, δεν είμαι σίγουρος, πλάκα πλάκα πρέπει να ρωτήσω και λογιστή αν θα δηλώσω τίποτα του χρόνου γιατί κανονικά την κάνω μόνος μου τη δήλωση), μια συμφοιτήτριά μου πήγε πρόσφατα στον ΟΑΕΔ για να ρωτήσει κάτι και την βρήκαν στο σύστημα ότι είναι φοιτήτρια χωρίς να τους το έχει αναφέρει.

Επεξ/σία από gokuthelegend
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, eidikos33 είπε

προσκομισες βεβαιωση εργοδοτη για τα ενσημα των τελευταιων μηνων και την απολυση κλπ? ποτε σου ειπαν οτι δεν εγινε δεκτη? οταν την υπεβαλλες δεν σου ειπαν αν δικαιουσαι η οχι για να ξερεις?

οταν υπεβαλλες δεν σου ειπαν αν δικαιουσαι το επιδομα η οχι? προσκομισες ολα τα χαρτια δηλαδη βεβαιωση ενσημων των τελευταιων 3 μηνων και την απολυση υπογεγραμμενη?

τα πηγα ολα αυτα, δεν ζητησαν κατι παραπάνω. Δεν μου ειπαν , ουτε για 40 μερες που λενε σε άλλους για την απόφαση.

• 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα και καλή χρονιά! Εγώ που παραιτήθηκα από τη δουλειά θα πρέπει να πάω πάλι από κοντά στον ΟΑΕΔ για ανανέωση του Δελτίου Ανεργίας (όχι ταμείο); Πρέπει να έχω πάλι χαρτιά ΑΦΜ, ΑΜΑ κλπ κλπ; 😵

Δημοσ.
2 ώρες πριν, konsoulito είπε

Καλησπέρα και καλή χρονιά! Εγώ που παραιτήθηκα από τη δουλειά θα πρέπει να πάω πάλι από κοντά στον ΟΑΕΔ για ανανέωση του Δελτίου Ανεργίας (όχι ταμείο); Πρέπει να έχω πάλι χαρτιά ΑΦΜ, ΑΜΑ κλπ κλπ; 😵

Καταρχην δεν πας για ανανεωση, το προηγουμενο δελτιο ακυρωθηκε οταν προσληφθηκες.Ολα απο την αρχη γινονται ξανα αφου θα παρεις νεο δελτιο.Οι κωδικοι για τις ηλεκτρονικες υπηρεσιες μενουν οι ιδιοι.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...