Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βλεπω μετα λυπης οτι σχεδον ολα τα νεα λαπτοπ δεν εχουν dvd rom. Οτι εξηγηση και να μου δωσουν δεν με πειθει (ουτε και με την μη αποσπωμενη μπαταρια), ομως σε εντρι λεβελ περιπτωσεις τα περισσοτερα ειναι ελκυστικα και απο εκεί που δεν τα κοιταζα καθολου θα καταληξω μαλλον σε κατι τετοιο. Η απορια μου είναι η εξης. Windows πως βαζεις? ειδικα σε περιπτωσεις χωρις OS. Μπορεις να κανεις εγκατασταση απο usb? 

Δημοσ.

Ποσες φορες εχεις χρειαστει ενα DVD τα τελευταια χρονια; Ειδικα οταν εισαι στον δρομο; Αξιζει το εξτρα βαρος και ογκο στο εσωτερικο του laptop;

Για τους περισσοτερους η απαντηση ειναι οτι δε χρειαζονται πια τα DVD, σιγουρα οχι οπως πριν 10-15 χρονια. Για τους υπολοιπους υπαρχουν τα εξωτερικα DVD με USB συνδεση πχ ριξε μια ματια εδω: https://www.skroutz.gr/c/89/optical-drives/f/387134/exoteriki.html?keyphrase=usb+dvd

• Like 1
Δημοσ.

Ξερω οτι υπαρχουν εξωτερικα dvd απλα απο οτι θυμαμαι στα bios δεν δουλευαν τα usb για αυτο ρωταω. Ηθελα να βαλω windows με ασυρματο πληκτρολογιο δεν δουλευε και το εκανα με ενσυρματο. Μπορει να ηταν και θεμα driver βεβαια... Εγω για desktop χρηση το θελω κυριως οποτε δεν με νοιαζει τοσο πολυ η φορητοτητα. Προτιμω τα παραδοσιακα μηχανηματα με dvd και αποσπωμενη μπαταρια, αλλα ειναι ειδος προς εξαφανιση, οπως τα κινητά...

Δημοσ.

Μπορεις άνετα να κάνεις εγκατάσταση των windows (ή και αλλων λειτουργικών) μεσω usb, αλλωστε και η ίδια η microsoft δινει τα εργαλεια για να γινει. Αν θες το dvd για δική σου χρήση κρίνε και αγορασε με βαση τις αναγκες σου, αν όμως θεωρείς την εγκατάσταση των windows βασική αναγκη να υπάρχει dvd μην το κάνεις. 

Εγω θέλω το dvd γιατί θα το χρησιμοποιήσω 3-4 φορές το μήνα (και αν), ενω αντιθετα ο ξαδέρφος μου εχει να ανοιξει το dvd του laptop του πάνω απο τετράμηνο. 

Τα features οπως κατω καπάκι προσβασης και αποσπώμενη μπαταρία είναι και πάλι αναλογα με το χρήστη. Εμενα δε με νοιαζει καθολου η αποσπώμενη μπαταρία, γιατί αν την αλλαξω θα το κανω καθε 2-3 χρόνια, αλλά μου ειναι πολύ πιο σημαντικο το κατω καπακι προσβασης για δισκους, μνημες, wifi, κλπ. Αν πχ θελω να προσθεσω μνημη θα το κάνω μονος μου, ενώ ο ξάδερφος μου (που δεν εχει κατω καπάκι) πρεπει να το στειλει στην εταιρεία αν δεν θελει να χασει την εγγυηση. 

Αν αντιθετα η φορητοτητα ήταν σημαντικη και κουβαλούσα διπλές μπαταρίες, ναι θα ήθελα αποσπώμενη μπαταρια. 

Με δυο λογια, ΟΛΑ ειναι σωστα, απλά ψωνίζεις με βαση τις δικές ΣΟΥ αναγκες. 

Δημοσ.

Συμφωνώ και εγώ ότι το DVD είναι απαραίτητο.

Γιατί το βγάζεις και έχεις χώρο για έναν ακόμα σκληρό δίσκο. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...