mousteris Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 Καλησπέρα φίλοι μου, Αντιμετωπίζω ένα σοβαρό καθημερινό πρόβλημα με το ίντερνετ/WiFi στο σπίτι μου. Ενώ τα smartphones που χρησιμοποιούμε στα υπνοδωμάτια έχουν τέλειο σήμα, το σταθερό PC και το laptop έχουν πραγματικά κακό σημα. Το PC είναι 10τιας με κάρτα/κεραία TP link οχι τόσο παλιά και έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα απ όλα. Έχει καταντήσει κουραστικό στη χρήση του δλδ. Το laptop ολοκαίνουργιο Dell, αντιμετωπίζει κι αυτό το ίδιο πρόβλημα, ελάχιστο σήμα, δλδ λίγες γραμμές και αποσυνδέσεις. Όσο για τα κινητά όλα καλά. Φουλ σήμα και οι δύο συσκευές. Είναι κάτι που κάνω λάθος; Είναι κάποια ρύθμιση που πρέπει να ενεργοποιηθεί; Καθώς στα ίδια σημεία διαφορετικές συσκευές δεν είναι ότι έχουν κάποια διαφορά, αλλά τεράστια διαφορά. Να σημειώσω πως μιλάμε για αποστάσεις ούτε 8 μέτρων απ το μόντεμ ρούτερ και για τοίχους κανονικούς... Θέλω να πω ότι το σήμα δε θα πρέπε να ναι τόσο αδύναμο. Αυτό όμως που δε καταλαβαίνω είναι γιατί είναι "επιλεκτικά" αδύναμο. Πρέπει να αλλάξω μόντεμ ρούτερ; Κεραία στον σταθερο; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας, Mousteris.
poulinos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 17 hours ago, mousteris said: Καλησπέρα φίλοι μου, Αντιμετωπίζω ένα σοβαρό καθημερινό πρόβλημα με το ίντερνετ/WiFi στο σπίτι μου. Ενώ τα smartphones που χρησιμοποιούμε στα υπνοδωμάτια έχουν τέλειο σήμα, το σταθερό PC και το laptop έχουν πραγματικά κακό σημα. Το PC είναι 10τιας με κάρτα/κεραία TP link οχι τόσο παλιά και έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα απ όλα. Έχει καταντήσει κουραστικό στη χρήση του δλδ. Το laptop ολοκαίνουργιο Dell, αντιμετωπίζει κι αυτό το ίδιο πρόβλημα, ελάχιστο σήμα, δλδ λίγες γραμμές και αποσυνδέσεις. Όσο για τα κινητά όλα καλά. Φουλ σήμα και οι δύο συσκευές. Είναι κάτι που κάνω λάθος; Είναι κάποια ρύθμιση που πρέπει να ενεργοποιηθεί; Καθώς στα ίδια σημεία διαφορετικές συσκευές δεν είναι ότι έχουν κάποια διαφορά, αλλά τεράστια διαφορά. Να σημειώσω πως μιλάμε για αποστάσεις ούτε 8 μέτρων απ το μόντεμ ρούτερ και για τοίχους κανονικούς... Θέλω να πω ότι το σήμα δε θα πρέπε να ναι τόσο αδύναμο. Αυτό όμως που δε καταλαβαίνω είναι γιατί είναι "επιλεκτικά" αδύναμο. Πρέπει να αλλάξω μόντεμ ρούτερ; Κεραία στον σταθερο; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας, Mousteris. για αρχη δοκιμασε αλλαγη καναλι στο ασυρματο
mousteris Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, poulinos είπε για αρχη δοκιμασε αλλαγη καναλι στο ασυρματο Δυστυχώς έχει μονο 2,4 GHz, εάν εννοείς κανάλι τα GHz της συσκευής. Αλλιώς στο WLAN Global Configuration έπαιξα από εκεί που λέει Channel 1, το άλλαξα σε 2, 3 , 5 χωρις διάφορα. Είναι κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω ή δεν έχω καταλάβει;
poulinos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2019 On 08/12/2018 at 16:44, mousteris said: Δυστυχώς έχει μονο 2,4 GHz, εάν εννοείς κανάλι τα GHz της συσκευής. Αλλιώς στο WLAN Global Configuration έπαιξα από εκεί που λέει Channel 1, το άλλαξα σε 2, 3 , 5 χωρις διάφορα. Είναι κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω ή δεν έχω καταλάβει; ναι τα channel εννοουσα. δοκιμασε να το μετακινησεις λιγο τυπικα ή κανα Hard reset.αν εχεις channel width(bandwidt) δοκιμασε να το αλλαξεις.εναλλακτικα αν εχεις vdsl ζητα το speedport plus που εχει και 5ghz
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα