Προς το περιεχόμενο

Avengers: Endgame

overpower

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης

την ξαναειδα σημερα, ενω χτες ειδα και το iw. κατεληξα στο ιδιο συμπερασμα με τη πρωτη φορα που ειδα το end, μου φαινεται καλυτερη ταινια.

ειναι πιο αργη σιγουρα, δεν εχει οσο ξυλικι οσο το iw, αλλα με γεμιζει περισσοτερο το end.

δε ξερω, μονο οι σκηνες με το θανος μου αρεσαν στο iw, οπου δεν ηταν αυτος ηταν ψιλοαδιαφορη. ευτυχως τον βλεπαμε συνεχεια :P

στο end μ αρεσε που αν και το κλιμα ηταν βαρυ υπηρχαν πολλες κωμικες στιγμες. πολυ πιο συναισθηματικη ταινια εναντι του "ωμου" iw (με εξαιρεσεις). μαζι με τις διαφορες σκηνες απο τις ζωες των ηρωων γενικα ειχε πιο πολυ ποικιλια απ το "ξυλο, ξυλο, θανος, θανατος" του iw

επειδη ειμαι απ τους λιγους εδω μεσα που μ αρεσει πιο πολυ το end ειτε εχω περιεργα γουστα ή δε πρεπει να ξαναδειτε το iw γιατι θα "πεσει" στα ματια σας :P

υποψη δε μ ενδιαφερουν οι υπερηρωες. μικρος δεν εβλεπα τετοιου ειδους κινουμενα σχεδια ουτε διαβαζα τετοια κομικ. οποτε καποια στοιχεια της ταινιας που ξενερωσαν πολλους, εγω τα διασκεδασα :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

MEGA SPOILERS

Spoiler

αυτη τη στιγμη παιζει η φημη στο νετ οτι σημερα βγαινει το τρειλερ της νεας ταινιας του Spidey. και θα παρουσιασει το concept του multiverse, με τον Spidey να υπαρχει σε δυο διαφορετικα συμπαντα , αυτο του MCU και το αλλο της SONY με τον Venom. και ο λογος εγινε για να συνεχισει να χρησιμοποιει τον Spidey η Marvel για τις δικες της ταινιες, και η Sony για τις δικες της. 

αυτο φυσικα της δινει την δυνατοτητα να εισαγει στο δικο της συμπαν και πετυχημενους χαρακτηρες απο τα αλλα στουντιο χωρις να χρειαστει να τους κανει reboot, πχ ο Deadpool.  οπως επισης να συνεχισει να βγαζει ταινιες με τον Chris Evans ως Cap σε alternate universe/timeline.

αν ειναι αληθεια ολα αυτα, το MCU θα γινει οπως στα κομιξ, μια σαλατα απο διαφορετικες εκδοχες των ηρωων και των κοσμων τους χωρις την παραμικρη συνεχεια και συνοχη, απλως θα ειναι μια αφορμη για να συνεχισουν να λενε "ιστοριες" χωρις πραγματικα να συμβαινει κατι ουσιαστικο, χωρις αναπτυξη χαρακτηρων και γεγονοτων με συνεπειες.

ballsy Marvel, indeed 

Επεξ/σία από KilliK

• Super Moderators

Εντάξει ήταν. Καλύτερη από ό,τι περίμενα, σαφώς, αλλά αν υποτεθεί πως εξακολουθούσα να έχω δίλημμα, η απάντηση δόθηκε οριστικά με αυτή, την πλέον "ώριμη" και "βαριά" ταινία αυτού του είδους (από όσες έχω δει, κι αν εξαιρέσουμε τα αναρρίθμητα reboot του Σπάιντερμαν, νομίζω τις έχω δει όλες, συνήθως στην τηλεόραση): μου είναι αδύνατο να τις πάρω στα σοβαρά.

Θέλω να πω, οκ, δεν μπορώ να πάρω στα σοβαρά το "ανθρώπινο" στοιχείο, όταν έχει προηγηθεί άπειρο ξυλίκι με μηδέν "ρεαλισμό". Θα πει κάποιος, "γυρεύεις ρεαλισμό στα κόμιξ"; Σωστό κι αυτό, αλλά εφόσον απουσιάζει ο ρεαλισμός στη "δουλειά" (το ξυλίκι και γενικά τη δράση) δυσκολεύομαι πολύ να δω τους χαρακτήρες αυτούς ως ανθρώπους στο "σπίτι".

Μετά, αν καθίσεις να σκεφτείς το σενάριο, επίσης δεν αντέχει σε σοβαρή ανάλυση: δεν μιλάω για τις κοινωνικές προεκτάσεις της ταινίας στο δικό μας κόσμο (αν τον τάδε πρέπει να τον υποδύεται άντρας, γυναίκα, κάποιος που δεν θέλει να τον λες ούτε άντρα ούτε γυναίκα, τι ερωτικές προτιμήσεις έχει κτλ.) αλλά για το τι υποτίθεται πως συμβαίνει εκεί και τους φέρνει στο σημείο να κάνουν ό,τι κάνουν στην ταινία.

Λ.χ. [spoiler, προφανώς]:

Spoiler

Ο Χόκαϊ έχασε την οικογένειά του, τελείως: γυναίκα και τρία παιδιά. Από την οικογένεια του Χανκ Πιμ έμεινε ο γαμπρός, ο Μέρμηγκας, στο κβαντικό κόσμο. Για να έχει χαθεί ο μισός πληθυσμός, πάει να πει πώς κάποιου η οικογένεια βγήκε αλώβητη από αυτό το πράγμα (προσπερνάμε τελείως το μπακαλίστικό, "μειώνω τον πληθυσμό στο μισό για να ελλαττώσω την πίεση στο σύστημα, αλλά αφήνω ανέπαφους τους μηχανισμούς που οδήγησαν σε αυτή την αύξηση του πληθυσμού, ώστε σε 100 χρόνια από τώρα κάποιος άλλος Θάνος να χρειαστεί να χτυπήσει ξανά τα δαχτυλάκια του". Κάτι σαν τη "ρύθμιση" των ημιυπαίθριων...) Πού είναι η σύγκρουση μεταξύ αυτών που καταστράφηκαν από το τσακ του Θάνου, κι αυτών που τη σκαπούλαραν; Ο μόνος που αντιστέκεται είναι ο Άιρον Μαν, κι αυτός υποκύπτει στον ίδιο περίπου κινηματογραφικό χρόνο που πασχίζει ο Χόκαϊ με τη Σκάρλετ να αποφασίσουν ποιος θα θυσιαστεί για το πετράδι της ψυχής. (Παρενθετικά, στο IW νομίζω η αντίστοιχη σκηνή ήταν καλύτερη. Ίσως γιατί την πρώτη φορά υπήρχε το στοιχείο της έκπληξης, ενώ τη δεύτερη οι μόνοι που αιφνιδιάστηκαν από το ότι έπρεπε να θυσιαστεί κάποιος ήταν οι Εκδικητές όταν γύρισε ο Χόκαϊ μόνος του). Κι έχεις από τη μία τον Άντμαν να περιφέρεται σε γειτονιές που παρουσιάζουν εικόνα The Walking Dead (χιλιάδες παρατημένα αμάξια στο πάργκινγκ του γηπέδου, αλλά το φορτηγάκι του Πιμέικου κατέληξε για κάποιο λόγο σε ιδιωτικό χώρο φύλαξης που τα φύλακτρα πληρώνει ο Φούφουτος), κι έχεις από την άλλη οργανωμένα μνημεία στους εξαφανισμένους/νεκρούς σε απέραντα, απόλυτα περιποιημένα πάρκα, έχεις πρόσβαση σε υλικά και τεχνολογίες που σου επιτρέπουν να στήσεις το Time Heist τσακ-μπαμ με εμφάνιση high-tech και, γενικά, μια κοινωνία που από τη μιά υποτίθεται πως διαλύθηκε ψυχολογικά και κοινωνικοοικονομικά από το τσακ του Θάνου, κι από την άλλη σε ορισμένα σημεία συνεχίζει να λειτουργεί στο peak. Δεν έχει χρόνο να καθαρίσει τις γειτονιές, αλλά έχει χρόνο (και χρήμα) για να στήνει μνημεία. Εννοείται πως, το τι προκάλεσε το τσακ σε φτωχές/υπανάπτυκτες/απομονωμένες κοινωνίες (φαντάσου τώρα οι φυλές στον Αμαζόνιο...), ή τι απέγιναν άνθρωποι που δεν τους έλαχε ο κλήρος να εξαϋλωθούν αλλά έτυχε να βρίσκονται επιβάτες σε αεροπλάνο του οποίου εξαϋλώθηκαν οι πιλότοι, παραείναι "ψιλά γράμματα" για να συζητηθούν σε μια ταινία δράσης.

Και μετά κάθομαι και σκέφτομαι πως προσπαθώ να αναλύσω ταινία με υπερήρωες, και επανέρχομαι στο πρόβλημα να προσπαθείς να προσεγγίσεις ρεαλιστικά κάτι εξ ορισμού εξωπραγματικό. Όμως, για μένα το πρόβλημα είναι πως μετά, όταν καλούμαι να νοιαστώ για τον "άνθρωπο" πίσω από τη στολή, δυσκολεύομαι. Κι η "δράση" είναι τόσο στυλιζαρισμένη και εξωφρενική που εξ ορισμού δεν μπορείς να την πάρεις στα σοβαρά.

Λ.χ.:

Spoiler

Τελική μάχη, κι επειδή δεν πρέπει να κουβαλάνε το γάντι με τα μπιχλιμπίδια μόνο άντρες, μαζεύονται όλες οι γυναίκες-ηρωϊδες και ποζάρουν στο φακό, δεν τους επιτίθεται προφανώς κανείς για να μη χαλάσει η πόζα, πίσω δεν κοιτάει καμιά τους γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να ξεφυτρώσει εχθρός εκεί, και μετά "αέρα και σας φάγαμε". Όλοι είναι άτρωτοι, τρώνε γροθιές, τινάζονται είκοσι-τριάντα-πενήντα μέτρα πέρα, σπάνε βράχους με τα κορμιά τους μετά τη φάπα που δέχτηκαν, αλλά ενώ καλπάζουν πάνω σε ένα φτερωτό άλογο απλώνουν το σπαθί τους και θερίζουν την οστέινη πανοπλία ενός θηρίου με μέγεθος αεροπλανοφόρου... Μέσα από τη ζωή βγαλμένα, όλα αυτά (το αιώνιο πρόβλημα να χωρέσεις στους νόμους της φυσικής κάτι εξωπραγματικό από τη φύση του). 

Πάντως, ομολογώ πως στον κινηματογράφο επικράτησε ησυχία στις συγκινητικές στιγμές και έπεσε γνήσιο γέλιο με το απρόσμενο comic relief αυτής της ταινίας.

Υ.Γ. Δεν ξέρω πώς θα το συνεχίσουν (προφανώς τέτοια αγελάδα δεν θα την αφήσουν χωρίς άρμεγμα) αλλά δεν με βλέπω για κινηματογράφο την επόμενη φορά.

• Like 10

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, KilliK είπε

MEGA SPOILERS

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

αυτη τη στιγμη παιζει η φημη στο νετ οτι σημερα βγαινει το τρειλερ της νεας ταινιας του Spidey. και θα παρουσιασει το concept του multiverse, με τον Spidey να υπαρχει σε δυο διαφορετικα συμπαντα , αυτο του MCU και το αλλο της SONY με τον Venom. και ο λογος εγινε για να συνεχισει να χρησιμοποιει τον Spidey η Marvel για τις δικες της ταινιες, και η Sony για τις δικες της. 

αυτο φυσικα της δινει την δυνατοτητα να εισαγει στο δικο της συμπαν και πετυχημενους χαρακτηρες απο τα αλλα στουντιο χωρις να χρειαστει να τους κανει reboot, πχ ο Deadpool.  οπως επισης να συνεχισει να βγαζει ταινιες με τον Chris Evans ως Cap σε alternate universe/timeline.

αν ειναι αληθεια ολα αυτα, το MCU θα γινει οπως στα κομιξ, μια σαλατα απο διαφορετικες εκδοχες των ηρωων και των κοσμων τους χωρις την παραμικρη συνεχεια και συνοχη, απλως θα ειναι μια αφορμη για να συνεχισουν να λενε "ιστοριες" χωρις πραγματικα να συμβαινει κατι ουσιαστικο, χωρις αναπτυξη χαρακτηρων και γεγονοτων με συνεπειες.

ballsy Marvel, indeed 

Spoiler

Εγώ το είπα ότι από την στιγμή που λένε για Secret Wars θα υπάρξει multiverse. Βέβαια αποκλείεται να το κάνουν σαλάτα, υποτίθεται τον Cap δεν τον έβγαλαν λόγω μισθού όπως και τον Ironman? Άλλο τι δυνατότητες τους δίνει θεωρητικά και άλλο τι θα κάνουν στη πραγματικότητα. Επίσης, το τι θα κάνουν με το Venom ή άλλες ταινίες αφήνει εντελώς αδιάφορο το MCU. 

Τις ταινίες του Phase 4 τις ξέρουμε άλλωστε, η κινδυνολογία ότι ξαφνικά το MCU θα χάσει τη πετυχημένη συνταγή του ή είναι δική σου κινδυνολογία ή των τύπων στο Reddit. 

Επεξ/σία από Sethiros

Spoiler

Ενταξει μπορει ολοι οι αρχικοι avengers να ειχαν υψηλο μισθο, δλδ κοντα στα 300μυρια ολοι μαζι, αλλα η ταινια παει να βγαλει 2,5δις! Μλκ να τους πεταξουν ολους ετσι εξω.. Ακομα και ο hluk πλεον δε νομιζω να παιρνει μεγαλους ρολους, ο hawkeye λογικα θα μεινει με την οικογενεια του ξανα και ο thor ειναι αγνωστο τι μελλον θα εχει!

1 hour ago, elpaso1 said:
  Hide contents

Ενταξει μπορει ολοι οι αρχικοι avengers να ειχαν υψηλο μισθο, δλδ κοντα στα 300μυρια ολοι μαζι, αλλα η ταινια παει να βγαλει 2,5δις! Μλκ να τους πεταξουν ολους ετσι εξω.. Ακομα και ο hluk πλεον δε νομιζω να παιρνει μεγαλους ρολους, ο hawkeye λογικα θα μεινει με την οικογενεια του ξανα και ο thor ειναι αγνωστο τι μελλον θα εχει!

Spoiler

Ο Thor θα παιζει μπαλα στους GOTG

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, NT1G είπε

Πως φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι με budget 350 εκατομμύρια, τα 300 πήγαν στους πρωταγωνιστές;

Καλωσηρθες στο ιντερνετ. Αναφορικα στο 1ο λινκ λεει για RDJ στα 75m (οκ τα 300 ισως υπερβολη, αλλα στα λινκς δεν ειναι confirmed οι μισθοι)

Επεξ/σία από overpower

1 ώρα πριν, overpower είπε

Καλωσηρθες στο ιντερνετ. Αναφορικα στο 1ο λινκ λεει για RDJ στα 75m (οκ τα 300 ισως υπερβολη, αλλα στα λινκς δεν ειναι confirmed οι μισθοι)

Το net worth το ακριβώς σημαίνει? Πόσα θα έπρεπε να παίρνουν με βάση τις εισπράξεις?  Πόσα έχουν πάρει συνολικά από τις ταινίες?

Καταλαβαίνω ότι σημαίνει "αξία" αλλά δεν καταλαβαίνω πως μεταφράζεται αυτή η αξία σε έναν ηθοποιό

• Super Moderators
3 minutes ago, mike299 said:

Το net worth το ακριβώς σημαίνει? Πόσα θα έπρεπε να παίρνουν με βάση τις εισπράξεις?  Πόσα έχουν πάρει συνολικά από τις ταινίες?

Καταλαβαίνω ότι σημαίνει "αξία" αλλά δεν καταλαβαίνω πως μεταφράζεται αυτή η αξία σε έναν ηθοποιό

Net worth is the value of all assets, minus the total of all liabilities

Όχι εισόδημα, "περιουσία"...

• Thanks 1

41 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Net worth is the value of all assets, minus the total of all liabilities

Όχι εισόδημα, "περιουσία"...

Thanks.

Γνωρίζω την λογιστική έννοια της φράσης, αλλά εδώ νομίζω έχει άλλο νόημα. Μου φαίνεται πολύ δύσκολο πχ ο Cumberbatch να έχει net worth 10εκ με την επιτυχία του Holmes και τα 6.4 εκ αμοιβή του dr strange, όσα και η Larsson που έχει μόνο ένα εμπορικό ρόλο στην καριέρα της.

Στις σειρες πληρωνουν λιγοτερα. Επισης στο Endgame καποιοι ηθοποιοι μπορει

Spoiler

να επαιξαν και χωρις να πληρωθουν! Πανω απο το μισο καστ, ειτε δεν ειπε λεξη, ειτε ειπε 1,2 φρασεις μονο! Και τους εδειξαν απο 1-10 λεπτα μαξ!

4 λεπτά πριν, elpaso1 είπε

Στις σειρες πληρωνουν λιγοτερα. Επισης στο Endgame καποιοι ηθοποιοι μπορει

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

να επαιξαν και χωρις να πληρωθουν! Πανω απο το μισο καστ, ειτε δεν ειπε λεξη, ειτε ειπε 1,2 φρασεις μονο! Και τους εδειξαν απο 1-10 λεπτα μαξ!

Δεν θα το έλεγα, τα μεγάλα ονόματα έχουν μεταπηδήσει στην τηλεόραση γιατί οι μισθοί τους εκεί είναι μεγαλύτεροι από ότι στον κινηματογράφο. Μερικά παραδείγματα  big bang theory 1εκ ο καθένας ανά επεισόδιο, friends το ίδιο, two and a half men o Sheen πληρωνόταν 2εκ το επεισόδιο (αν θυμάμαι καλά). Ο Spacey 500Κ/επεισόδιο.

Δεν θα μου έκανε εντύπωση εάν για την σεζόν του Holmes έπαιρνε περισσότερα από ότι για το dr. strange

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...