Προς το περιεχόμενο

Avengers: Endgame

overpower

Προτεινόμενες αναρτήσεις

29 λεπτά πριν, kirileman είπε

Spoiler free και yolo!

Dude, έχω τόσο καιρό να γράψω σε forum που παρασύρθηκα χαχα. Σόρρυ αν στο χάλασα ή σε όποιον το χάλασα. Διορθώθηκε. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, tempes είπε

Πείτε λίγο όσοι το είδατε, αξίζει να το δούμε σε 3d

Για μένα δεν αξίζει, πέρσι είχα δει το IG 3D και άξιζε 100%.

• Thanks 1

1 ώρα πριν, xavier είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Δεν θα σας πω τίποτα για το «Avengers End Game» διότι δεν θέλω με κάποια αποκάλυψη να σας στερήσω ένα έστω δευτερόλεπτο απόλαυσης. Η ταινία είναι ένα δώρο στους πιστούς της Marvel, σε όλους εμάς, που από το 2008 που ξεκίνησε η τρομερή σειρά που τώρα κλίνει (;), περιπλανηθήκαμε στο σύμπαν της. Είναι παράξενο, αλλά αντί να ευχαριστήσουμε εμείς τη Marvel για τις μικρές ή τις μεγάλες απολαύσεις, που μας χάρισε αυτά τα εννέα χρόνια, το κάνει αυτή και μάλιστα με τον πλέον γενναιόδωρο τρόπο: με μια ταινία που προορίζεται αποκλειστικά για τους πιστούς και που αποτελεί κορύφωση όλων των προηγούμενων ιστοριών και συγχρόνως περίληψή τους. Την ώρα της προβολής παρελθόν και πραγματικότητα γίνονται ένα  - το μέλλον μπορεί να περιμένει: αυτό που συμβαίνει στο End Game, συμβαίνει και με μας που το παρακολουθούμε.

Θα σπάσει ταμεία

Τις δυο πρώτες μέρες που ξεκίνησε την πορεία του οι πιο πολλές αίθουσες ήταν κατάμεστες και στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για μια ταινία, που είναι όντως αδύνατο να παρακολουθήσει κανείς, αν δεν έχει δει τις προηγούμενες: μιλάω για όλες όσες διαδέχτηκαν το Iron Man του 2008. Κι όμως, μολονότι απευθύνεται μόνο στο κοινό της η ταινία θα σπάσει ταμεία γιατί το κοινό αυτό είναι γιγάντιο. Και πρέπει να πούμε μπράβο στη Marvel μόνο και μόνο γιατί κατάφερε και το έχτισε, σε μια εποχή μάλιστα που παγκοσμίως το σινεμά έχασε θεατές και φίλους.

Το 2008 οι ταινίες με θέμα τους σούπερ ήρωες είχαν σχεδόν τελειώσει. Τις ταινίες της δεκαετίας του ’90, με ήρωα τον Μπάτμαν, αυτές που γύρισε ο Τζόελ Σουμάχερ παίρνοντας την σκυτάλη από τον Τιμ Μπάρτον, τις είχαν δει σχετικά λίγοι funs – απόδειξη ότι μια ταινία που έπρεπε να γυριστεί το 1997 με κεντρικό ήρωα τον Ρόμπιν είχε ακυρωθεί. Ο Σαμ Ράιμι είχε παρουσιάσει μια καλούτσικι τριλογία με θέμα τον Σπάιντερ Μαν στις αρχές του 2000, όμως και αυτής η κατάληξη ήταν περίπου ίδια: η αιμορραγία σε εισιτήρια είχε ως κατάληξη ένα σχεδόν άδοξο φινάλε. Είχε συμβεί και παλιότερα με τον Σούπερμαν: ο κόσμος μετά από δυο, τρεις (το πολύ…) ταινίες κουραζόταν. Ο λόγος νομίζω ότι ήταν απλός: όλοι εστίαζαν πολλοί στην εμφάνιση του Σούπερ ήρωα ποντάροντας στα σίγουρα. Εικονοποιούσαν ιστορίες γνωστές στο μεγάλο κοινό: πόνταραν στο ό,τι το κοινό τις γνώριζε – διηγούνταν γνωστά παραμύθια προσθέτοντας σπέσιαλ εφέ. Ποιος δεν γνώριζε ότι ο Σπάιντερ μαν απέκτησε τις ικανότητές του όταν τον τσίμπησε ραδιενεργή αράχνη; Ποιος δεν θυμόταν ότι ο Μπατμαν έμεινε ορφανός και πάμπλουτος, όταν οι γονείς του εκτελέστηκαν; Ποιος δεν είχε γελάσει με το ότι οι Αμερικάνοι δεν έβλεπαν ότι ο Κλαρκ Κεντ και ο εξωγήινος Σούπερμαν είναι το ίδιο πρόσωπο; Ολοι τρέχαμε να δούμε ιστορίες που γνωρίζαμε, απλά για να δούμε πως τις έφτιαξαν. Κι όταν αυτές τελείωναν, κι έπρεπε να υπάρξουν άλλες που δεν τις ξέραμε καλά, οι πιο πολλοί χάναμε το κέφι μας. Πρώτα από όλα γιατί η αφήγηση τους, όταν δεν υπήρχε το κεφάλαιο της αρχής τους, μας φαινόταν αδύναμη. Ασχετη με τα λατρεμένα κόμικς.

Το 2005 ο ιδιοφυής Κρίστοφερ Νόλαν μας έδωσε τον πρώτο Μπατμαν που ήταν περισσότερο άνθρωπος, παρά σούπερ ήρωας. Το Batman Begins ήταν κατά κάποιο τρόπο η ληξιαρχική πράξη θανάτου της εποχής των σούπερ ηρώων: η ηρωϊκή τους διάσταση είχε μικρότερη σημασία από τις ανθρώπινες περιπέτειές τους. Η ίδια η Marvel έμοιαζε κι αυτή αυτό να το πιστεύει, λανσάροντας ήδη από το 2000 την κινηματογραφική εκδοχή των X men, που επίσης έμοιαζαν προβληματικοί χαρακτήρες με δυνάμεις που ποτέ δεν ζήτησαν. Και οι Χ men, μετά από τρεις μόνο ταινίες, «κρέμασαν»: ο Μπράιν Σίνγκερ αρνήθηκε να γυρίσει το τρίτο μέρος της τριλογίας, που έκανε μεν μεγάλες εισπράξεις, αλλά δεν είχε παρά ελάχιστη σχέση με τα δυο προηγούμενα. Αν τα προηγούμενα διδάσκουν, το συμπέρασμα που μπορούσε κάποιος να βγάλει πριν την εμφάνιση του Iron Man, ήταν ότι για να έχουμε κάτι της προκοπής με πρωταγωνιστές σούπερ ήρωες, χρειαζόμασταν μια φίρμα σκηνοθέτη με άποψη (Μπάρτον, Νόλαν, Σίνγκερ, Σαμ Ράιμι) και κάποιες ιστορίες που θα πρεπε αρχικά να πατάνε στο κόμικς της καταγωγής τους και μετά να ξεμακραίνουν. Και τότε η Marvel έκανε κάτι εντελώς κόντρα στο ρεύμα: είπε ότι αυτό που μετράει είναι μόνο οι ιστορίες – αρκεί να έχεις τον τρόπο να τις αφηγηθείς. Οι σούπερ ήρωες της σειράς των Avengers άρχισαν να εμφανίζονται ένας ένας για να δώσουν ζωή στα κόμικς της καταγωγής τους κι όχι για να γίνουν κάτι άλλο: ο κινηματογράφος, ως μέσο γραφής και αφήγησης, υπηρέτησε τις ιδέες του μακαρίτη του Σταν Λι για να τις τιμήσει, κι όχι για να παρουσιάσει τις δικές του εκδοχές. Κατά κάποιο τρόπο όλα έγιναν περισσότερο χάρτινα, για να γίνουν περισσότερο αληθινά, η περισσότερο ονειρικά – όπως το δει κανείς. Το ωραίο είναι ότι στην ολοκλήρωση του κύκλου, με το υπέροχο End Game, έρχεται η υπέρβαση. Το σύμπαν της Marvel, στέρεο όσο ποτέ, μπορεί πια να γεννήσει ιστορίες και να βάλει το σινεμά στα κόμικς. Το End Game έχει χιούμορ, έχει πρωταγωνιστές με χαρακτήρες, έχει σπουδαίους ηθοποιούς σε σπουδαίες στιγμές, έχει σενάριο, έχει εφέ, έχει ανατροπές, έχει εκπλήξεις. Κυρίως έχει τη δύναμη του μελό και τη μεγαλοπρέπεια της περιπέτειας, θα μπορούσε να είναι γουέστερν, αλλά και οικογενειακή ιστορία με μπαμπάδες και γιους, loosers και προδομένους που βρίσκουν την πίστη τους– είναι δηλαδή αμερικάνικο σινεμά.

Ενστάσεις που δεν έχουν νόημα 

Πάντα, όταν αυτές οι ταινίες κάνουν επιτυχία η ένσταση όσων δεν τις αντέχουν είναι ότι σε όλα αυτά υπάρχει λίγος κινηματογράφος, πολύ κομπιούτερ, λίγη δημιουργία, ελάχιστη έμπνευση. Συχνά επανέρχεται η κατηγορία ότι μιλάμε για ταινίες φτιαγμένες για ένα ειδικό κοινό με στόχο τα εισιτήρια των Village. Πάντα απαντάω ότι το πρώτο και το βασικό κριτήριο κρίσης μιας ταινίας θα πρέπει να είναι το κατά πόσο σέβεται το είδος: το είδος το σέβεσαι, ακόμα κι όταν το υπερβαίνεις. Στην προκειμένη περίπτωση, επειδή το είδος το δημιούργησε η Marvel, η συζήτηση δεν έχει σημασία: μπορείς να πεις δεν μου αρέσει τίποτα από αυτά – η απόρριψη δεν επιτρέπει όμως ενστάσεις. Από εκεί κι έπειτα πιστεύω ότι δεν υπάρχει ταινία που να μην είναι φτιαγμένη για ένα κοινό: όλες, που θέλουν κοινό, σε κάποιο κοινό στοχεύουν – ειδικά οι ταινίες των δημιουργών απευθύνονται σχεδόν πάντα σε ένα κοινό συγκεκριμένο, εκτός αν κάποιος πιστεύει πως ένα παιδί 16 χρονών μπορεί να δει Γκοντάρ και να ενθουσιαστεί. Οσο για τις αίθουσες, εξακολουθώ να θεωρώ ότι πρόβλημα δεν είναι οι γεμάτες αίθουσες, αλλά οι άδειες. Αν το σινεμά προοριζόταν για λίγους κι αν ο σκοπός ήταν να βλέπουμε τις ταινίες σε ένα ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο, που χωράνε δέκα άτομα, το σινεμά θα είχε πεθάνει σε χρόνο ρεκόρ. Αν και νομίζω πως πάντα θα βρισκόταν η Marvel για να το αναστήσει.

Δείτε, εσείς που πρέπει, το End Game σαν μια πασχαλιάτικη ταινία. Είναι μια ταινία με θαύματα και αναστάσεις. Μια ταινία ορόσημο για κάτι που μοιάζει ολοένα και περισσότερο με νέα θρησκεία…    

καρπετοπουλος τα γραφει ωραια

Τι σχέση έχουν τα Χ-ΜΕΝ με το σύμπαν της Μαρβέλ, έλεος!

5 λεπτά πριν, Vangelis_D9 είπε

Marvel είναι κι αυτά απλά προς το παρόν δεν εντάσσονται στο MCU

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Vangelis_D9 said:

Μιλαει γενικοτερα για το superhero  genre. Λεει και για την τριλογια του Νολαν αν προσεξες

Επεξ/σία από Kostasspil

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η τριλογία του Νολαν είναι ο,τι ανώτερο έχει να επιδείξει κινηματογραφικά το super hero genre. 

Το estimated domestic μόνο για Παρασκευή έφτασε στο αστρονομικό 156,7εκ. WTF! Παει για 350+ στο opening weekend. 

Επεξ/σία από Sethiros
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπερβολικά μελό μου φάνηκε η ταινία και χαζοβιόλικη. Δεν σου προκαλεί καμία συγκίνηση, παρόλο που θα μπορούσε στο τέλος. Οτι έγινε φάνηκε πολυ εκβιαστικό...

Το imax καλή εμπειρία με αρκετά καλό 3d.

Θεωρώ πως τα x-men είναι κλάσεις ανώτερα από τα avengers. Ισως βέβαια γιατί και τα κομικ είναι καλύτερα.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, Sethiros είπε

Ο μόνος λόγος για να διαβάσει κάποιος τα κομικς είναι για να εκτιμήσει ακόμα παραπάνω τις ταινίες που πήραν ένα μετριότατο υλικό για εφήβους σε δεκαετίες που δεν υπήρχε διαδίκτυο και το μετέτρεψαν σε κάτι πολύ καλύτερο. 

Σε άλλα νέα στο imdb θα κλείσει και αυτό στο minimum 8,5 όπως το IW αφού ξεπέρασε το φράγμα των 100.000 ψήφων με 9,2.
Στο foreign μέσα σε 2 μέρες ξεπέρασε τα 300m (305 για την ακρίβεια) χωρίς να έχουν υπολογιστεί όλες οι χώρες ενώ δεν έχει μεσολαβήσει ΠΣΚ και δεν υπάρχει ακόμα εκτίμηση για το domestic αν και πιθανολογείται ότι θα πλησιάσει τα 300m κάνοντας νέο ρεκόρ στα opening weekends.  

Με συγχωρείς πάρα πολύ, αλλά τα κόμικς:

1ον) Δεν είναι για έφηβους. Είναι για ενήλικες. Αν πας ποτέ σε σωστό κομιξάδικο θα δεις ότι υπάρχει "παιδικό section". Αυτός ο αστικός μύθος ότι τα κόμικς είναι για παιδιά και εφήβους είναι ακριβώς αυτό. Ένας αστικός μύθος.

2ον) Εεεμ, τα κόμικς υπάρχουν ακόμα? Δεν έχουν σταματήσεις να κυκλοφορούν από τότε που ξεκίνησαν και βγάζουν συνέχεια καινούριες, σύγχρονες ιστορίες?

Επίσης το MCU δεν έγινε γιατί δεν ξεπεράστηκε η τέχνη των κόμικς. Ίσα ίσα που ζούμε την 2η χρυσή εποχή των κόμικς. Το MCU υπάρχει γιατί είναι η κότα που γεννάει τα χρυσά αυγά της Ντίσνεϊ. Και επειδή έχει τόσο δυνατό κοινό από τα κόμικς, δεν χρειάζεται να ιδρώσουν και για τα σενάρια. Οι σύγχρονες ιστορίες των κόμικς είναι ανώτερες του MCU. Κατά πολύ.

Αν σου έλεγα που γράφω τις βαθμολογίες στο IMDB. Ή τι λένε το κοινό και οι κριτικοί. Όταν βγήκε η Λάμψη του Κιούμπρικ, πήρε υποψηφιότητα για χρυσό βατόμουρο. Η Λάμψη. Και ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ. Έλα σε 15-20 χρόνια και πες μου τι θα λένε για το Endgame. Και πόσοι από μας θα παραδέχονται ανοιχτά ότι το είδαν και τους άρεσε. Βασικά όχι, έλα σε κανά μήνα και πες μου αν θυμάσαι τίποτα από την ταινία, χωρίς να την έχεις ξαναδεί. Όσο θυμόμαστε το Avatar και τα 2 δις του, άλλο τόσο θα θυμόμαστε και αυτή την εντυπωσιακή πατάτα.

Επεξ/σία από Scullbag
  • Like 6

1 λεπτό πριν, Scullbag είπε

1ον) Δεν είναι για έφηβους. Είναι για ενήλικες. Αν πας ποτέ σε σωστό κομιξάδικο θα δεις ότι υπάρχει "παιδικό section". Αυτός ο αστικός μύθος ότι τα κόμικς είναι για παιδιά και εφήβους είναι ακριβώς αυτό. Ένας αστικός μύθος.

2ον) Εεεμ, τα κόμικς υπάρχουν ακόμα? Δεν έχουν σταματήσεις να κυκλοφορούν από τότε που ξεκίνησαν και βγάζουν συνέχεια καινούριες, σύγχρονες ιστορίες?

Επίσης το MCU δεν έγινε γιατί δεν ξεπεράστηκε η τέχνη των κόμικς. Ίσα ίσα που ζούμε την 2η χρυσή εποχή των κόμικς. Το MCU υπάρχει γιατί είναι η κότα που γεννάει τα χρυσά αυγά της Ντίσνεϊ. Και επειδή έχει τόσο δυνατό κοινό από τα κόμικς, δεν χρειάζεται να ιδρώσουν και για τα σενάρια. Οι σύγχρονες ιστορίες των κόμικς είναι ανώτερες του MCU. Κατά πολύ.

Αν σου έλεγα που γράφω τις βαθμολογίες στο IMDB. Ή τι λένε το κοινό και οι κριτικοί. Όταν βγήκε η Λάμψη του Κιούμπρικ, πήρε υποψηφιότητα για χρυσό βατόμουρο. Η Λάμψη. Και ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

Για τις σύγχρονες ιστορίες των κόμικς συμφωνώ. Ίσως θα έπρεπε να διευκρινίσω ότι μιλάω για τις παλαιότερες συγκεκριμένα. Σε κάθε περίπτωση δεν εμπιστευόμαστε ποτέ τους comic fans. 

6 λεπτά πριν, Sethiros είπε

Για τις σύγχρονες ιστορίες των κόμικς συμφωνώ. Ίσως θα έπρεπε να διευκρινίσω ότι μιλάω για τις παλαιότερες συγκεκριμένα. Σε κάθε περίπτωση δεν εμπιστευόμαστε ποτέ τους comic fans. 

Τι πάει να πει μιλάς για τις παλαιότερες? Οι δημιουργοί του MCU δεν έχουν πρόσβαση σε κόμικς που βγήκαν μετά τη δεκαετία του 60? Γι'αυτό είναι τίγκα στην προπαγάνδα/σεξισμό/Αμερικάνικο όνειρο το MCU? Λοιπόν αυτό δεν το είχα σκεφτεί. Τσάμπα παιδεύεται ο Phil Noto δηλαδή.

Εν πάση περιπτώσει έχεις δίκιο. Σαν comic fans έχουμε πιο υψηλά στάνταρ. Προσωπικά σαν δημιουργός στον κινηματογράφο έχω πιο υψηλά στάνταρ. Γι'αυτό και είπα ότι όσοι πάνε σε αυτές τις ταινίες για τον χαβαλέ, τζάμπα τσιτώνονται με εμάς τους υπόλοιπους που θέλουμε κάτι καλύτερο. Γενικά όταν αντιμετωπίζει κανείς οτιδήποτε στη ζωή επιφανειακά δεν έχει λόγο να εκνευρίζεται με αυτούς που παίρνουν πιο σοβαρά τα πράγματα.

15 λεπτά πριν, Scullbag είπε

Αν σου έλεγα που γράφω τις βαθμολογίες στο IMDB. Ή τι λένε το κοινό και οι κριτικοί. Όταν βγήκε η Λάμψη του Κιούμπρικ, πήρε υποψηφιότητα για χρυσό βατόμουρο. Η Λάμψη. Και ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ. Έλα σε 15-20 χρόνια και πες μου τι θα λένε για το Endgame. Και πόσοι από μας θα παραδέχονται ανοιχτά ότι το είδαν και τους άρεσε. Βασικά όχι, έλα σε κανά μήνα και πες μου αν θυμάσαι τίποτα από την ταινία, χωρίς να την έχεις ξαναδεί. Όσο θυμόμαστε το Avatar και τα 2 δις του, άλλο τόσο θα θυμόμαστε και αυτή την εντυπωσιακή πατάτα.

Εμένα θα συνεχίζει να μου αρέσει πάντως, όπως και το Avatar.... ίσως αν υπήρχε το ίδιο internet και το 1991 να ήταν πατάτα και το Terminator 2 (όχι ότι συγκρίνω αυτό το αριστούργημα με οποιοδήποτε avengers)...

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η άποψη μου για παράδειγμα να είναι η λάθος επειδή μου άρεσε. Γιατί οι κουβέντες μας να μην σταματάνε στο "εμένα μου άρεσε γι αυτό το λόγο" και "εμένα δεν μου άρεσε για τον άλλο λόγο";

• Like 4

Μόλις τώρα, godslayerxp είπε

Εμένα θα συνεχίζει να μου αρέσει πάντως, όπως και το Avatar.... ίσως αν υπήρχε το ίδιο internet και το 1991 να ήταν πατάτα και το Terminator 2 (όχι ότι συγκρίνω αυτό το αριστούργημα με οποιοδήποτε avengers)...

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η άποψη μου για παράδειγμα να είναι η λάθος επειδή μου άρεσε. Γιατί οι κουβέντες μας να μην σταματάνε στο "εμένα μου άρεσε γι αυτό το λόγο" και "εμένα δεν μου άρεσε για τον άλλο λόγο";

Εεεμ, άλλο το "μου αρέσει η τάδε ταινία", άλλο το "η τάδε ταινία είναι καλή", άλλο το "η τάδε ταινία έβγαλε πολλά λεφτά". Μην μου μπλέκεις τα πράγματα.

Σου αρέσει το Endgame? Καλά κάνει και σου αρέσει. Κανένα πρόβλημα. Και εμένα μου αρέσει το Sharknado, τι πάει να πει αυτό? Είναι το Endgame καλή ταινία επειδή σου αρέσει εσένα, ή είναι κακή επειδή δεν μου αρέσει εμένα? Όχι, ο χρόνος θα κρίνει. Αυτό εννοούσα με το σχόλιό μου. Πολύ προσωπικά τα παίρνετε όλα εδώ μέσα.

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, tempes είπε

Σκέφτομαι για 3d, στο odeon θεσσαλονικης, πρώην ster cinemas

Όχι. Όχι. Οχι. Είδα την ταινία και στο οντεον Μακεδονία και imax. Μην πας για κανέναν λόγο. Απαράδεκτη εμπειρία...

Επεξ/σία από vaggos400

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...