Sethiros Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Μόλις τώρα, kirileman είπε Thanx. To Endgame να ευχαριστείς που σε ώθησε να ανακαλύψεις ότι θα αναζητάς πλέον και άλλα πράγματα από την 7η τέχνη. Γιατί το Endgame περιμέναμε όλοι. 1
spyroskonst Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 59 λεπτά πριν, Wayward είπε Και αφού δεν άρεσε σε εσένα γιατί να μην το χαλάσεις με την οθόνη του κινητού σου και στους γύρω σου ε? Ήμουν μόνος μου σε όλη την σειρά! 52 λεπτά πριν, cabdik είπε Συγνωμη αλλα ολα αυτα που λες, ερχονται σε αντιφαση με τις πραξεις σου....!!! 1 αν δεν εισαι (απο οτι αφηνεις να εννοηθει), κανας φανατικος του ειδους, γιατι πηγες τρεχοντας, τις πρωτες μερες προβολης, να το δεις, και δεν περιμενες να διαβασεις πρωτα αποψεις απο παιδια που το ειδαν? 2 αφου εκανες το καλο και πηγες, επρεπε να περασουν 3+ ωρες για να καταλαβεις οτι δεν σου αρεσει και δεν σηκωθηκες να φυγεις στο διαλλειμα...??? καλυτερα να ετρωγες σουβλακια το εισητηριο που χαλασες.........!!!! μεγαλυτερο οφελος θα ειχες......!!! Σε πολλές περιπτώσεις οι γνώμες αντικρούονται. Τα πρώτα reviews & γνώμες πχ για τον πάνθηρα ήταν με τα καλύτερα λόγια. Πατατούλα βγήκε όμως η ταινία, τουλάχιστον για εμένα. Ήμουν τόσο πορωμένος να την δω, που δεν ήθελα να έχω κανένα σποιλερ. Άντεξα και δεν είχα μπει τόσο καιρό σε κανενά forum, καμία γνώμη, κανένα βίντεο και κανένα τρειλερ. Άρα την είδα όσο πιο τυπικά χωρίς biased σκέψεις/γνώμες/σκηνές απο την ταινία. Και έμεινα μέχρι το τέλος, γιατί το κέρατό μου έδωσα 8 λίρες να την δω, κοιμήθηκα 3 ώρες μόνο και μετά δούλευα 12ωρο, συν έλεγα συνέχεια ότι η "μάχη στο τέλος θα με αποζημιώσει". Πού να'ξερα....
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 5 λεπτά πριν, Sethiros είπε To Endgame να ευχαριστείς που σε ώθησε να ανακαλύψεις ότι θα αναζητάς πλέον και άλλα πράγματα από την 7η τέχνη. Γιατί το Endgame περιμέναμε όλοι. Πρώτο φορα βάζω άτομο σε ignore list έχοντας διαβάσει posts του μετρημένα στα δάχτυλα. Congrats! 1 2
epicouros Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Ο καθένας μας εχει διαφορετική άποψη και πρέπει να γίνεται σεβαστή. Προσωπικά εμένα μου έδωσε την εντύπωση ότι άλλοι είχαν γράψει και σκηνοθετήσει το IW και άλλοι το EG, μου έβγαζε μια προχειρότητα η ταινία, σαν να βαριοντουσαν και να είπαν άντε πάμε να τελειώνουμε, θεωρώ το IW πολύ πιο καλύτερη ταινία. Επεξ/σία 27 Απριλίου 2019 από epicouros 7
coffeex Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 19 λεπτά πριν, epicouros είπε Ο καθένας μας εχει διαφορετική άποψη και πρέπει να γίνεται σεβαστή. Προσωπικά εμένα μου έδωσε την εντύπωση ότι άλλοι είχαν γράψει και σκηνοθετήσει το IW και άλλοι το EG, μου έβγαζε μια προχειρότητα η ταινία, σαν να βαριοντουσαν και να είπαν άντε πάμε να τελειώνουμε, θεωρώ το IW πολύ πιο καλύτερη ταινία. Δεν ισχύει γιατί τότε δεν θα έμπαιναν καν στον κόπο να βάλουν ένα κάρο easter eggs.
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 2 ώρες πριν, Sethiros είπε Θα πάω εγώ τρίτη φορά για να καλύψω τη χασούρα από σένα. Αφού δεν το έχετε με τις προβλέψεις, αφήστε το καλύτερα που παρουσιάζετε τη δική σας κρίση ως θέσφατη πραγματικότητα. Ο άλλος τα ίδια έγραφε για το IW. Νισάφι. Ωραία μέρα έχει έξω. Εισαι fan και του star wars? Ο δεκεμβρης δεν ειναι μακρια, αν ειναι να αρχισουμε να προετοιμαζομαστε ψυχολογικα.
Kostasspil Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 37 minutes ago, coffeex said: Δεν ισχύει γιατί τότε δεν θα έμπαιναν καν στον κόπο να βάλουν ένα κάρο easter eggs. Κι εσπαγα το κεφαλι μ ν καταλαβω ποιος ηταν αυτος που εδειξαν Spoiler ο πιτσιρικας απ το ΙΜ3 2
Sethiros Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Capt.staros είπε Εισαι fan και του star wars? Ο δεκεμβρης δεν ειναι μακρια, αν ειναι να αρχισουμε να προετοιμαζομαστε ψυχολογικα. Όχι, δεν είμαι. Έχω δει μόνο τα episode I και II που ήταν μάπα και σταμάτησα. Φαντάζομαι ότι η Disney θα έχει κάνει πολύ καλύτερη δουλειά για να σκούζετε έτσι. Επεξ/σία 27 Απριλίου 2019 από Sethiros
DelsinGR Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Προσωπικά ευχαριστήθηκα τη ταινία όσο δεν πάει. Μου έδωσε αυτό που ήθελα μετά το infinity war. Μια ταινία για τους Avengers. Δράση είχε πάρα μόνο στο τέλος που σε σχέση με το IW είδαμε μια καταπληκτική μάχη στη Νέα Υόρκη, αλλά αυτό που έδειξαν ήταν εκπληκτικό. Ναι, είχε θέματα γιατί υπήρχαν πολλοί προταγωνιστές και δεν μπορούσαν να ασχοληθούν με όλους όσο ήθελαν. Λογικό και από μια ταινία του cinema η οποία έχει όρια. Το σενάριο κύλησε αρκετά καλά χωρίς κάποια μεγάλη κοιλιά με το character development ήταν εξαιρετικό μπορώ να πω. Ευχαριστήθηκα που είδαμε ελάχιστα πράγματα από τους τελευταίους ήρωες του MCU καθώς ήταν επετιακή ταινία και δεν χρειαζόταν να κλέψει το spotlight άλλος. Spoiler Το τέλος σε γενικές γραμμές το περίμενα να είναι έτσι και δεν με χάλασε. Είχε πολύ ωραίο κλείσιμο για τον Cap. Όσο για τον Tony..δεν χαλάστηκα, το περίμενα. Μου άρεσε που προχώρησε επιτέλους στη ζωή του, και δεν ξέρω αν δεν το τελείωναν έτσι πως θα μπορούσαν να τον βγάλουν από το MCU. Στη σύνταξη αποκλείεται να έβγαινε. Βέβαια υπήρξαν και τρύπες με τη ταινία, όπως το τι άλλαξε στο σύμπαν αφού ο Cap έμεινε σε εκείνη τη χρονολογική περίοδο. Τα γεγονότα με την Carter άλλαξαν; Επίσης δεν ήταν λίγο περίεργο για τον Cap να αφήσει έτσι τη γη; Ήταν σίγουρος πως ο Thanos ήταν η μεγαλύτερη απειλή και τώρα όλα καλά; Καταλαβαίνω πως δεν μπορούν να δώσουν τρομερή βάση στα πάντα γιατί μιλάε για ταινίες και όχι comics που μπορούν να εξηγούν τα πράγματα σε sub stories κλπ. Βέβαια είδα και κάποια πραγματάκια τα οποία δεν μου άρεσαν και έχουν να κάνουν με την All New Marvel. Θα αρχίσω από το πιο απλό. Ο Thor είχε φάση ναι αλλά ίσως δεν χρειαζόταν να τον γελοιποιήσουν τόσο. Δεν είχα θέμα που πήγε προς τα εκεί το πράγμα, αλλά ίσως ήθελε λίγο λιγότερο. Τα μεγαλύτερα μου παράπονα είναι με την Brie Larson και το πως η Marvel έχει τα τελευταία χρόνια μια μανία με το φεμινισμό. Λοιπόν, όχι δεν έχω δει το CM. Ο λόγος είναι ότι η Larson είναι τοξική προς το κοινό της. Θα περιμένω να βγει σε blu ray αλλά από όσα διαβάζω και ακούω από γνωστούς, φίλους αλλά και το internet, είναι πως σαν CM είναι κακή. Καθόλου προσωπικότητα. Ψυχρή και τίποτα άλλο. Έ, παιδιά στο Endgame αυτό το πράγμα είδα. Στα 15 λεπτά που την είδα, δεν είχα απαίτηση για ερμηνεία Oscar. Αλλά είδα την ιδια έκφραση στα 15 αυτά λεπτά. Δεν άλλαξε καθόλου. Spoiler Της μιλάει ο Spiderman και του απαντάει λες και είναι ο γ@μηκουλας του MCU. Τις παιζει με τον Thanos, προσπαθεί να φανεί εκνευρισμένη. Αυτό. Προσπαθεί. Καθόλου έκφραση. Στο Scott Pilgrim ήταν πολύ πολύ καλύτερη από αυτό που είδα εγώ τώρα. Το τελευταίο που με χάλασε λοιπόν είναι ο φεμινισμός. Δείχνει στο τέλος το κλασσικό "γυναίκες ενωμένες, ποτέ νικημένες". δεν είχα θέμα με το πως εκετελέστηκε η σκηνή γιατί τα σάρωσαν όλα και μου άρεσε. Αυτό που ήταν κάκιστο είναι που τις βλέπεις να μαζεύονται όλες και να ακούγεται η κλασσική ατάκα "she is not alone" και σε σιγά σιγά εμφανίζονται όλες. Black Widow και Scarlet Witch δεν χρειάστηκαν ποτέ τέτοιες σκηνές για να δείξουν πόσο γαμάτες είναι. All in all, ναι μου άρεσε η ταινία. Πολύ περισσότερο από ότι ίσως δείχνω με το σχόλιο μου, απλά είχε κάποια θέματα τα φάνηκαν πολύ άσχημα στο μάτι. Γουστάρω Marvel αλλά δεν θα πω ευχαριστώ με ότι και να μου δώσει ακόμα και να είναι σκατούλες. Κάποιοι το κάνουν δυστυχώς. Anyway ελπίζω το MCU να συνεχίσει έτσι καλά και όχι όπως φοβάμαι ότι θα συνεχίσει. Επεξ/σία 27 Απριλίου 2019 από DelsinGR 1
xavier Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Spoiler Δεν θα σας πω τίποτα για το «Avengers End Game» διότι δεν θέλω με κάποια αποκάλυψη να σας στερήσω ένα έστω δευτερόλεπτο απόλαυσης. Η ταινία είναι ένα δώρο στους πιστούς της Marvel, σε όλους εμάς, που από το 2008 που ξεκίνησε η τρομερή σειρά που τώρα κλίνει (;), περιπλανηθήκαμε στο σύμπαν της. Είναι παράξενο, αλλά αντί να ευχαριστήσουμε εμείς τη Marvel για τις μικρές ή τις μεγάλες απολαύσεις, που μας χάρισε αυτά τα εννέα χρόνια, το κάνει αυτή και μάλιστα με τον πλέον γενναιόδωρο τρόπο: με μια ταινία που προορίζεται αποκλειστικά για τους πιστούς και που αποτελεί κορύφωση όλων των προηγούμενων ιστοριών και συγχρόνως περίληψή τους. Την ώρα της προβολής παρελθόν και πραγματικότητα γίνονται ένα - το μέλλον μπορεί να περιμένει: αυτό που συμβαίνει στο End Game, συμβαίνει και με μας που το παρακολουθούμε. Θα σπάσει ταμεία Τις δυο πρώτες μέρες που ξεκίνησε την πορεία του οι πιο πολλές αίθουσες ήταν κατάμεστες και στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για μια ταινία, που είναι όντως αδύνατο να παρακολουθήσει κανείς, αν δεν έχει δει τις προηγούμενες: μιλάω για όλες όσες διαδέχτηκαν το Iron Man του 2008. Κι όμως, μολονότι απευθύνεται μόνο στο κοινό της η ταινία θα σπάσει ταμεία γιατί το κοινό αυτό είναι γιγάντιο. Και πρέπει να πούμε μπράβο στη Marvel μόνο και μόνο γιατί κατάφερε και το έχτισε, σε μια εποχή μάλιστα που παγκοσμίως το σινεμά έχασε θεατές και φίλους. Το 2008 οι ταινίες με θέμα τους σούπερ ήρωες είχαν σχεδόν τελειώσει. Τις ταινίες της δεκαετίας του ’90, με ήρωα τον Μπάτμαν, αυτές που γύρισε ο Τζόελ Σουμάχερ παίρνοντας την σκυτάλη από τον Τιμ Μπάρτον, τις είχαν δει σχετικά λίγοι funs – απόδειξη ότι μια ταινία που έπρεπε να γυριστεί το 1997 με κεντρικό ήρωα τον Ρόμπιν είχε ακυρωθεί. Ο Σαμ Ράιμι είχε παρουσιάσει μια καλούτσικι τριλογία με θέμα τον Σπάιντερ Μαν στις αρχές του 2000, όμως και αυτής η κατάληξη ήταν περίπου ίδια: η αιμορραγία σε εισιτήρια είχε ως κατάληξη ένα σχεδόν άδοξο φινάλε. Είχε συμβεί και παλιότερα με τον Σούπερμαν: ο κόσμος μετά από δυο, τρεις (το πολύ…) ταινίες κουραζόταν. Ο λόγος νομίζω ότι ήταν απλός: όλοι εστίαζαν πολλοί στην εμφάνιση του Σούπερ ήρωα ποντάροντας στα σίγουρα. Εικονοποιούσαν ιστορίες γνωστές στο μεγάλο κοινό: πόνταραν στο ό,τι το κοινό τις γνώριζε – διηγούνταν γνωστά παραμύθια προσθέτοντας σπέσιαλ εφέ. Ποιος δεν γνώριζε ότι ο Σπάιντερ μαν απέκτησε τις ικανότητές του όταν τον τσίμπησε ραδιενεργή αράχνη; Ποιος δεν θυμόταν ότι ο Μπατμαν έμεινε ορφανός και πάμπλουτος, όταν οι γονείς του εκτελέστηκαν; Ποιος δεν είχε γελάσει με το ότι οι Αμερικάνοι δεν έβλεπαν ότι ο Κλαρκ Κεντ και ο εξωγήινος Σούπερμαν είναι το ίδιο πρόσωπο; Ολοι τρέχαμε να δούμε ιστορίες που γνωρίζαμε, απλά για να δούμε πως τις έφτιαξαν. Κι όταν αυτές τελείωναν, κι έπρεπε να υπάρξουν άλλες που δεν τις ξέραμε καλά, οι πιο πολλοί χάναμε το κέφι μας. Πρώτα από όλα γιατί η αφήγηση τους, όταν δεν υπήρχε το κεφάλαιο της αρχής τους, μας φαινόταν αδύναμη. Ασχετη με τα λατρεμένα κόμικς. Το 2005 ο ιδιοφυής Κρίστοφερ Νόλαν μας έδωσε τον πρώτο Μπατμαν που ήταν περισσότερο άνθρωπος, παρά σούπερ ήρωας. Το Batman Begins ήταν κατά κάποιο τρόπο η ληξιαρχική πράξη θανάτου της εποχής των σούπερ ηρώων: η ηρωϊκή τους διάσταση είχε μικρότερη σημασία από τις ανθρώπινες περιπέτειές τους. Η ίδια η Marvel έμοιαζε κι αυτή αυτό να το πιστεύει, λανσάροντας ήδη από το 2000 την κινηματογραφική εκδοχή των X men, που επίσης έμοιαζαν προβληματικοί χαρακτήρες με δυνάμεις που ποτέ δεν ζήτησαν. Και οι Χ men, μετά από τρεις μόνο ταινίες, «κρέμασαν»: ο Μπράιν Σίνγκερ αρνήθηκε να γυρίσει το τρίτο μέρος της τριλογίας, που έκανε μεν μεγάλες εισπράξεις, αλλά δεν είχε παρά ελάχιστη σχέση με τα δυο προηγούμενα. Αν τα προηγούμενα διδάσκουν, το συμπέρασμα που μπορούσε κάποιος να βγάλει πριν την εμφάνιση του Iron Man, ήταν ότι για να έχουμε κάτι της προκοπής με πρωταγωνιστές σούπερ ήρωες, χρειαζόμασταν μια φίρμα σκηνοθέτη με άποψη (Μπάρτον, Νόλαν, Σίνγκερ, Σαμ Ράιμι) και κάποιες ιστορίες που θα πρεπε αρχικά να πατάνε στο κόμικς της καταγωγής τους και μετά να ξεμακραίνουν. Και τότε η Marvel έκανε κάτι εντελώς κόντρα στο ρεύμα: είπε ότι αυτό που μετράει είναι μόνο οι ιστορίες – αρκεί να έχεις τον τρόπο να τις αφηγηθείς. Οι σούπερ ήρωες της σειράς των Avengers άρχισαν να εμφανίζονται ένας ένας για να δώσουν ζωή στα κόμικς της καταγωγής τους κι όχι για να γίνουν κάτι άλλο: ο κινηματογράφος, ως μέσο γραφής και αφήγησης, υπηρέτησε τις ιδέες του μακαρίτη του Σταν Λι για να τις τιμήσει, κι όχι για να παρουσιάσει τις δικές του εκδοχές. Κατά κάποιο τρόπο όλα έγιναν περισσότερο χάρτινα, για να γίνουν περισσότερο αληθινά, η περισσότερο ονειρικά – όπως το δει κανείς. Το ωραίο είναι ότι στην ολοκλήρωση του κύκλου, με το υπέροχο End Game, έρχεται η υπέρβαση. Το σύμπαν της Marvel, στέρεο όσο ποτέ, μπορεί πια να γεννήσει ιστορίες και να βάλει το σινεμά στα κόμικς. Το End Game έχει χιούμορ, έχει πρωταγωνιστές με χαρακτήρες, έχει σπουδαίους ηθοποιούς σε σπουδαίες στιγμές, έχει σενάριο, έχει εφέ, έχει ανατροπές, έχει εκπλήξεις. Κυρίως έχει τη δύναμη του μελό και τη μεγαλοπρέπεια της περιπέτειας, θα μπορούσε να είναι γουέστερν, αλλά και οικογενειακή ιστορία με μπαμπάδες και γιους, loosers και προδομένους που βρίσκουν την πίστη τους– είναι δηλαδή αμερικάνικο σινεμά. Ενστάσεις που δεν έχουν νόημα Πάντα, όταν αυτές οι ταινίες κάνουν επιτυχία η ένσταση όσων δεν τις αντέχουν είναι ότι σε όλα αυτά υπάρχει λίγος κινηματογράφος, πολύ κομπιούτερ, λίγη δημιουργία, ελάχιστη έμπνευση. Συχνά επανέρχεται η κατηγορία ότι μιλάμε για ταινίες φτιαγμένες για ένα ειδικό κοινό με στόχο τα εισιτήρια των Village. Πάντα απαντάω ότι το πρώτο και το βασικό κριτήριο κρίσης μιας ταινίας θα πρέπει να είναι το κατά πόσο σέβεται το είδος: το είδος το σέβεσαι, ακόμα κι όταν το υπερβαίνεις. Στην προκειμένη περίπτωση, επειδή το είδος το δημιούργησε η Marvel, η συζήτηση δεν έχει σημασία: μπορείς να πεις δεν μου αρέσει τίποτα από αυτά – η απόρριψη δεν επιτρέπει όμως ενστάσεις. Από εκεί κι έπειτα πιστεύω ότι δεν υπάρχει ταινία που να μην είναι φτιαγμένη για ένα κοινό: όλες, που θέλουν κοινό, σε κάποιο κοινό στοχεύουν – ειδικά οι ταινίες των δημιουργών απευθύνονται σχεδόν πάντα σε ένα κοινό συγκεκριμένο, εκτός αν κάποιος πιστεύει πως ένα παιδί 16 χρονών μπορεί να δει Γκοντάρ και να ενθουσιαστεί. Οσο για τις αίθουσες, εξακολουθώ να θεωρώ ότι πρόβλημα δεν είναι οι γεμάτες αίθουσες, αλλά οι άδειες. Αν το σινεμά προοριζόταν για λίγους κι αν ο σκοπός ήταν να βλέπουμε τις ταινίες σε ένα ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο, που χωράνε δέκα άτομα, το σινεμά θα είχε πεθάνει σε χρόνο ρεκόρ. Αν και νομίζω πως πάντα θα βρισκόταν η Marvel για να το αναστήσει. Δείτε, εσείς που πρέπει, το End Game σαν μια πασχαλιάτικη ταινία. Είναι μια ταινία με θαύματα και αναστάσεις. Μια ταινία ορόσημο για κάτι που μοιάζει ολοένα και περισσότερο με νέα θρησκεία… καρπετοπουλος τα γραφει ωραια 1
tempes Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Πείτε λίγο όσοι το είδατε, αξίζει να το δούμε σε 3d
Sethiros Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 9 λεπτά πριν, tempes είπε Πείτε λίγο όσοι το είδατε, αξίζει να το δούμε σε 3d Εμένα μου άρεσε και γι' αυτό μεθαύριο θα το ξαναδω σε 3d. Σε άλλον διάβασα παραπίσω ότι δεν του άρεσε. Είναι τελείως υποκειμενικό για τον καθένα το αν αξίζει. Προφανώς και δεν είναι το Avatar.
tempes Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Σκέφτομαι για 3d, στο odeon θεσσαλονικης, πρώην ster cinemas
kirileman Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 Δημοσ. 27 Απριλίου 2019 38 λεπτά πριν, DelsinGR είπε Προσωπικά ευχαριστήθηκα τη ταινία όσο δεν πάει. Spoiler free και yolo!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα