Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αφήνεις SATA μόνο τον σκληρό που θες να κάνεις εγκατάσταση και κάνεις boot από το USB drive ως πρώτη συσκευή η πατώντας στο POST F12 και το επιλέγεις. Ξεκίνα το Setup κάνεις Delete τον 500αρι και κάνεις New Volume. Πατάς όλα οκ και next αφού θα έχει γίνει MBR, όταν τελειώσει η εγκατάσταση ΠΛΗΡΩΣ βάζεις ότι SATA έχεις πατάς Power On και ψεκάσατε τελειώσατε.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, BlueBlood7 είπε

Συνέλθετε. Τι σχέση έχουν τα achi, ide όταν δεν βρίσκει δίσκο?

ωραίο υφάκι, ότι πρέπει για φόρουμ. Τον δίσκο είπε οτι τον βλέπει στο bios. Σε παλιά μηχανήματα μου έχει τύχει να σταματάει στο συγκεκριμένο σημείο όταν έχει γίνει αυτή η αλλαγή.

Επεξ/σία από nagapit
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι ωραίο υφάκι για να σταματήσεις να γράφεις μπαρούφες. Το Disk Boot Failure σημαίνει ότι δεν βρίσκει καν λειτουργικό. Δεν μπορεί να βρει boot drive για τον Α ή Β λόγο.

Επεξ/σία από BlueBlood7
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 8/12/2018 στις 5:30 ΜΜ, koula25 είπε

Τι ακριβώς κανει αυτο ??

Θα ξεκινήσεις τον υπολογιστή σου με μια ελαφριά έκδοση τον win 10 από εκεί θα βρεις κάποια προγράμματα τα οποία μπορούν να σε κάνουν  επιδιόρθωση τον win10 ή να κάνεις εξέταση του δίσκο για τυχών αλλά προβλήματα.

Δες ποιο αναλυτικά τι σου λέει το site για το τη μπορείς να κάνεις.   

Επεξ/σία από tomeap
Δημοσ.
Στις ‎8‎/‎12‎/‎2018 στις 12:12 ΜΜ, doctor2014 είπε

Χρησιμοποίησε το Rufus για να εγκαταστήσεις τα windows στο στικάκι και δημιούργησε partition MBR και όχι UEFI. Οι παλιές μητρικές έχουν θέμα όταν εγκαθιστάς windows σε πολύ μεγάλους σκληρούς. Αυτοί είναι μόνο για UEFI. Σύνδεσε μετά μόνο τον 500ρι και εγκατέστησε τα windows εκεί. Μετά κλείσε, σύνδεσε τον 3TB και κάνε του format μέσα απο τα Windows

Αυτό που είπες το έκανα, αλλά τα windows τα πέρασα στον 3ρι TB, γιατί τον 500ρι τον είχα από παλιά, χάλασε, τον πήγα να τον φτιάξουν, και μέχρι να γίνει αυτό, πήρα τον 3ρι..
και αργότερα απλά ξαναέβαλα τον 500ρι..

τελικά όλα καλά, έφτιαξε το pc χάρη στο rufus, έκανα αυτό που μου είπες, το έβαλα στο mbr και δούλεψε, είναι πρόβλημα που έβαλα τα windows στον 3ρι ??
βέβαια από τα 3ΤΒ αναγνωρίζει μόνο τα 2, αλλά από ότι μου είπαν τα παιδιά είναι λογικό, γτ είναι παλιό το PC, παλιά η μητρική για αυτό γίνεται αυτό...
θέλω να σε ρωτήσω κάτι άλλο.. αυτό το mbr, έχει να κάνει καθόλου με την ταχύτητα του σκληρού ?? δλδ θα είναι πιο αργός ???

επίσης σε περίπτωση που κάνω αναβάθμιση, θα χρειαστεί πάλι να περάσω τα windows με UEFI ???

Στις ‎11‎/‎12‎/‎2018 στις 8:05 ΠΜ, tomeap είπε

Θα ξεκινήσεις τον υπολογιστή σου με μια ελαφριά έκδοση τον win 10 από εκεί θα βρεις κάποια προγράμματα τα οποία μπορούν να σε κάνουν  επιδιόρθωση τον win10 ή να κάνεις εξέταση του δίσκο για τυχών αλλά προβλήματα.

Δες ποιο αναλυτικά τι σου λέει το site για το τη μπορείς να κάνεις.   

Πέρασα τα Windows 10 Pro, είναι βαριά ??
και από που θα βρω τα προγράμματα που λες, σε πιο σιτε ??

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε

Όχι το mbr δεν έχει να κάνει με την ταχύτητα.

Όταν θα κάνω αναβάθμιση, θα χρειαστεί να τα ξαναπεράσω με UEFI ??

Δημοσ.
Just now, koula25 said:

Το σύστημα σου είναι πολύ παλιό και τα Win 10 είναι μια χαρά αλλά οριακά, όχι για πολλά. Βασικά το PC σου δεν είναι για κανένα λειτουργικό, εγώ θα το έκανα ένα μηχάνημα να τρέχω ROMS/EMULATORS με XP.

UEFI πάντα.

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, koula25 είπε

Δεν διαθέτει UEFI η μητρική σου. Το BIOS της μητρικής σου είναι απλό και όχι UEFI. 

Τώρα όταν εννοείς αναβάθμιση τι εννοείς? Να πάρεις καινούργιο μηχάνημα?

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε

Δεν διαθέτει UEFI η μητρική σου. Το BIOS της μητρικής σου είναι απλό και όχι UEFI. 

Τώρα όταν εννοείς αναβάθμιση τι εννοείς? Να πάρεις καινούργιο μηχάνημα?

Ναι ακριβώς, cpu, mobo, ram

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Mindworm είπε

Βασικά το PC σου δεν είναι για κανένα λειτουργικό, εγώ θα το έκανα ένα μηχάνημα να τρέχω ROMS/EMULATORS με XP.

Χαλάρωσε ρε συ. Τι είναι αυτά που λες!

Δε ξέρω τα πλήρη specs του μηχανήματος (koula25 πες τα χαρακτηριστικά) αλλά αν έχει 4gb ram και πάνω και έναν καλό c2d με τον ssd και την αυτόνομη κάρτα γραφικών είναι όχι μόνο καλά αλλά πολύ καλά, εκτός αν μιλάμε για καινούργια παιχνίδια οπότε αλλάζει το πράγμα. Όχι όμως και MAME με XP, μην τα ισοπεδώσουμε όλα. Έχω στο γραφείο10άρια σε c2d 2,8 με 4GB DDR3 και μηχανικό δίσκο wd raptor στις 10000 στροφές χωρίς κάρτα γραφικών και το μηχάνημα είναι άψογο σε όλα (εκτός από παιχνίδια είπαμε).

Δημοσ.
3 ώρες πριν, koula25 είπε

Ναι ακριβώς, cpu, mobo, ram

Πιθανότατα θα χρειαστείς νέα εγκατάσταση των win. Πάρε και ssd για να βάλεις εκεί το λειτουργικό. Είναι απαραίτητος πλέον.

Δημοσ.
4 hours ago, micos000 said:

Χαλάρωσε ρε συ. Τι είναι αυτά που λες!

Δε ξέρω τα πλήρη specs του μηχανήματος (koula25 πες τα χαρακτηριστικά) αλλά αν έχει 4gb ram και πάνω και έναν καλό c2d με τον ssd και την αυτόνομη κάρτα γραφικών είναι όχι μόνο καλά αλλά πολύ καλά, εκτός αν μιλάμε για καινούργια παιχνίδια οπότε αλλάζει το πράγμα. Όχι όμως και MAME με XP, μην τα ισοπεδώσουμε όλα. Έχω στο γραφείο10άρια σε c2d 2,8 με 4GB DDR3 και μηχανικό δίσκο wd raptor στις 10000 στροφές χωρίς κάρτα γραφικών και το μηχάνημα είναι άψογο σε όλα (εκτός από παιχνίδια είπαμε).

Ε εντάξει δεν είπα ότι είναι και για πέταμα, την γνώμη μου είπα τι θα έκανα εγώ. Με 4gb μόλις κάνει Setup θα τρέχει στα Performances να ξετικάρει όλα τα effects των Windows να μην την καταναλώνουν, ιδικά αν είναι DDR2-3. Επειδή εχω εταιρεία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου κάναμε πρόπερσι ένα upgrade σε κάποια κομμάτια του εξοπλισμού, μέχρι πέρσι τα παλιά τρέχαν σε Win 10 VM μετά τα updates της MS γίνανε "dummies" με μια αναβάθμιση όλων με SSDs συστοιχίες και τρέχουν πλέων σαν backup copies κάθε 2ωρο των δεδομένων των χρηστών με Unix πάνω σε μονάδα εφεδρική ρεύματος ετσι ώστε σε extreme καταστάσεις να μην υπάρχει το παραμικρό Downtime. Αλλά από ότι εχω καταλάβει η κοπέλα θέλει να τρέχει 5-6 tabs με FB, HTML5 και κάνα Flash με Skype, ε τότε μιλάμε ότι πιάνει όρια και θα σέρνεται, όχι ότι δεν θα ανταποκρίνεται.

Εγώ ψηφίζω minimum άλλα 4gb ram να γίνουν 8 και αν είναι σε χαμηλές συχνότητες αυτή που έχει τώρα ας την αλλάξει με γρηγορότερες και φυσικά SSD. Τότε γίνετε  δουλίτσα στο χαλαρό και όχι πολύ extreme, αν θέλει και GPU μια με 2gb θα είναι μια χαρά.

• Like 2
Δημοσ.
20 ώρες πριν, koula25 είπε

Αυτό που είπες το έκανα, αλλά τα windows τα πέρασα στον 3ρι TB, γιατί τον 500ρι τον είχα από παλιά, χάλασε, τον πήγα να τον φτιάξουν, και μέχρι να γίνει αυτό, πήρα τον 3ρι..
και αργότερα απλά ξαναέβαλα τον 500ρι..

τελικά όλα καλά, έφτιαξε το pc χάρη στο rufus, έκανα αυτό που μου είπες, το έβαλα στο mbr και δούλεψε, είναι πρόβλημα που έβαλα τα windows στον 3ρι ??
βέβαια από τα 3ΤΒ αναγνωρίζει μόνο τα 2, αλλά από ότι μου είπαν τα παιδιά είναι λογικό, γτ είναι παλιό το PC, παλιά η μητρική για αυτό γίνεται αυτό...
θέλω να σε ρωτήσω κάτι άλλο.. αυτό το mbr, έχει να κάνει καθόλου με την ταχύτητα του σκληρού ?? δλδ θα είναι πιο αργός ???

επίσης σε περίπτωση που κάνω αναβάθμιση, θα χρειαστεί πάλι να περάσω τα windows με UEFI ???

Πέρασα τα Windows 10 Pro, είναι βαριά ??
και από που θα βρω τα προγράμματα που λες, σε πιο σιτε ??

https://www.hirensbootcd.org/

8 λεπτά πριν, tomeap είπε

δεν θα έχεις πρόβλημα με την ταχύτητα του δίσκου σε αυτό θα βρεις και προγράμματα που την μετράνε αυτά έχει μέσα

όσο για τα win10 κλειδώνουν με το hardware που έχεις τάρα αν αλλάξεις κάτι το σοβαρά στο σύστημα σου φτου και από την αρχή

επίσης δες και αυτό για ενημέρωση http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleid=2183&page=3

Hiren’s BootCD PE x64 (v1.0.1)

BCD-MBR Tools

• BootIce v1.3.3
  • EasyBCD v2.3

Hard Disk Tools – Data Recovery

• CheckDisk GUI v1.2.0
  • Lazesoft Data Recovery v4.0.0.1
  • Puran Data Recovery v1.2.0
  • Puran File Recovery v1.2.0
  • Recuva v1.53.0.1087
  • Runtime GetDataBack for FAT v4.3.3
  • Runtime GetDataBack for NTFS v4.3.3
  • Runtime GetDataBack Simple v5.0.0
  • Runtime NAS Data Recovery v4.0.0
  • Runtime RAID Reconstructor v4.4.0
  • Runtime RAID Recovery for Windows v4.0.0

Hard Disk Tools – Defrag

• Defraggler v2.22.33.995

Hard Disk Tools – Diagnostic

• GSmartControl v1.1.3
  • HDDScan v4.0
  • HDTune v2.55
  • WD Data Lifeguard Diagnostics v1.31

Hard Disk Tools – Disk Explorer

• Runtime Captain Nemo v7.0.0
  • Runtime DiskExplorer for FAT v4.3.2
  • Runtime DiskExplorer for Linux v4.3.6
  • Runtime DiskExplorer for NTFS v4.3.2

Hard Disk Tools – Imaging

• Acronis TrueImage 2018 build 11530
  • AOMEI Backupper v4.1.0
  • Lazesoft Disk Image & Clone v4.0.0.1
  • Macrium Reflect PE v7.1.3196
  • Runtime DriveImage XML v2.6.0

Hard Disk Tools – Partition Tools

• AOMEI Partition Assistant v7.0.1
  • Macrorit Partition Extender v4.9.3

Hard Disk Tools – Security

• HDD Low Level Format Tool v4.40

Windows Recovery

• Lazesoft Windows Recovery v4.0.0.1

Other Tools

• FSViewer v6.5.0
  • Free Office rev 703
  • Sumatra PDF v3.1.2
  • 7-Zip v18.05
  • ExamDiff Pro v10.0.0.6
  • HxD v2.0.0
  • Notepad++ v7.5.6
  • WinMerge v2.14

Removable Drive Tools

• CDBurnerXP v4.5.8.6795
  • Rufus v3.0.1304

Security – AntiVirus

• ESET Online Scanner v2.0.22
  • Malwarebytes Anti-Malware v2.2.1.1043

Security – KeyFinders

• ProduKey v1.92
  • ShowKeyPlus v1.0.6610

Security – Passwords

• Lazesoft Password Recovery v4.0.0.1
  • NT Password Edit v0.7

System Tools

• CPU-Z v1.85.0
  • GPU-Z v2.9.0
  • HWInfo v5.84-3450
  • Speccy v1.32.740
  • TechBench ISO Downloader v4.13
  • WinNTSetup v3.9.0
  • Attribute Changer v9.0
  • CCleaner v5.43.6522
  • Change Keyboard Layout v1.0.0
  • Dependency Walker v2.2.6
  • Registry Backup v3.5.3
  • Regshot v2.0.1.70
  • SysInternals Suite
  • Windows PowerShell v1.0

Network

• Aero Admin v4.5
  • Teamviewer v6.0.10511
  • Acrylic Wi-Fi Home v3.3.0
  • Chrome v67.0.3396.62
  • Mozilla Firefox v60.0.1.6710
  • PENetwork v0.59.0.4
Δημοσ.
2 hours ago, tomeap said:

όσο για τα win10 κλειδώνουν με το hardware που έχεις τάρα αν αλλάξεις κάτι το σοβαρά στο σύστημα σου φτου και από την αρχή

Λάθος, αγοράζεις από ebay Retail key για ενεργοποίηση με $5 και κάνεις όσες ενεργοποιήσεις θες όπως εγώ και πολλοί άλλοι.

• Like 8

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...