Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, buuren είπε

Ριξτε μια ματια εδω για καποιες ιδεες

https://www.bleepingcomputer.com/forums/t/640378/windows-10-wont-boot-anymore-after-connecting-new-hard-drive/

Μηπως εχουν αλλαξει τα γραμματα των δισκων και εκει ειναι το προβλημα? 

Τι εννοεις να έχουν αλλάξει τα γράμματα ;; Πχ απο c σε d ??

Και ετσι να ειναι, τους βαζω και ξεχωριστά, κ παλι Τίποτα δεν γινεται..

Δημοσ.

Ναι αυτο εννοω. Δες λιγο το λινκ. Δοκιμασε επισης ενα repear οπως λενε στο νημα που εβαλα πριν.

Δημοσ.

Βγάζεις οποιαδήποτε περιφερειακή συσκευή έχεις από φλασάκια μέχρι εκτυπωτές. Αφήνεις μόνο ποντίκι-πληκτρολόγιο.

Συνδέεις κανονικά και τους δύο δίσκους με τα δύο τους καλώδια. Αν κολλήσει πάλι στην μαύρη οθόνη βγάλτη πάλι μια φωτό και ανέβασέ την.

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε

Βγάζεις οποιαδήποτε περιφερειακή συσκευή έχεις από φλασάκια μέχρι εκτυπωτές. Αφήνεις μόνο ποντίκι-πληκτρολόγιο.

Συνδέεις κανονικά και τους δύο δίσκους με τα δύο τους καλώδια. Αν κολλήσει πάλι στην μαύρη οθόνη βγάλτη πάλι μια φωτό και ανέβασέ την.

Τωρα εχω συνδεμένους κ τους δυο σκληρούς, αφαίρεσα οτι τίποτε αλλο.. κ μου βγάζει παλι αυτο:

(Άλλαξα κ το disk priority στο 3ρι που εχω τα windows)

351B654E-D3D8-4FBB-A8E2-D4A002D49B70.jpeg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάποιος δίσκος έχει πρόβλημα ή το τροφοδοτικό τα έχει παίξει ή κάποιο σατα καλώδιο έχει πρόβλημα.

Το μύνημα αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να βρει δίσκο.

Αρχικά αν έχεις άλλα καλώδια σατα τα δοκιμάζεις και βγάζεις αυτά που έχεις τώρα.

Το 2ο που πρέπει να κάνεις είναι να δοκιμάσεις άλλο τροφοδοτικό

Και το 3ο είναι να δοκιμάσεις τους δίσκους σε άλλο pc ως δευτερεύοντες δίσκοι.

Ποιο τροφοδοτικό έχεις? Γράψε επίσης ποια μητρική και επεξεργαστή έχεις. Σίγουρα είναι παλιό το μηχάνημα.

Επεξ/σία από BlueBlood7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε

Κάποιος δίσκος έχει πρόβλημα ή το τροφοδοτικό τα έχει παίξει ή κάποιο σατα καλώδιο έχει πρόβλημα.

Το μύνημα αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να βρει δίσκο.

Αρχικά αν έχεις άλλα καλώδια σατα τα δοκιμάζεις και βγάζεις αυτά που έχεις τώρα.

Το 2ο που πρέπει να κάνεις είναι να δοκιμάσεις άλλο τροφοδοτικό

Και το 3ο είναι να δοκιμάσεις τους δίσκους σε άλλο pc ως δευτερεύοντες δίσκοι.

Ποιο τροφοδοτικό έχεις? Γράψε επίσης ποια μητρική και επεξεργαστή έχεις. Σίγουρα είναι παλιό το μηχάνημα.

Ναι ναι, το σύστημα ειναι παλιό..

εχω 4GB RAM..

intel core2duo E8400..

Gpu: Gigabyte GTX 750ti

Τροφοδοτικό Thermaltake smartSE 530W

mobo: Gigabyte ga-p31-ds3l

Το κουτί ειναι αυτο:

image.jpg

Επεξ/σία από koula25
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατά 99,9% τα έπαιξε λίγο το BIOS με το βάλε/βγάλε και έχει μπερδευτεί.
Πρέπει να συνδέσεις τους δίσκους όπως και πρίν και να βεβαιωθείς ότι το BIOS θα κοιτάξει να μπουτάρει από τον σωστό δίσκο.

ΔΕΝ είναι σε καμμία περίπτωση πρόβλημα των Win10 αυτό και δεν χρειάζεται φορμάτ αν τους ρυθμίσεις όπως ήταν.

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, dpolal είπε

Κατά 99,9% τα έπαιξε λίγο το BIOS με το βάλε/βγάλε και έχει μπερδευτεί.
Πρέπει να συνδέσεις τους δίσκους όπως και πρίν και να βεβαιωθείς ότι το BIOS θα κοιτάξει να μπουτάρει από τον σωστό δίσκο.

ΔΕΝ είναι σε καμμία περίπτωση πρόβλημα των Win10 αυτό και δεν χρειάζεται φορμάτ αν τους ρυθμίσεις όπως ήταν.

Τι εννοείς να τους ρυθμίσω σωστα ;;

εχω σε disk priority το δίσκο με τα windows..

Δημοσ.

Ειναι δυσκολο να τρεξεις ενα Linux usb να δεις τι παιζει, να δεις και αν βλεπει τα Windows μεσα απ το live; Στην τελικη κανε και εγκατασταση το Linux στο δισκο που θες.

Δημοσ.

Λοιπόν,  το πρόβλημα είναι ότι δεν βλέπει εκκινήσιμο δίσκο, ίσως είχαν περαστεί λάθος τα windows πχ τα αρχεία εκκίνησης να εγγράφηκαν στον δίσκο των 500GB και τα υπόλοιπα στον δίσκο των 3TB,  πρέπει να κάνεις εγκατάσταση των windows εκ νέου στον δίσκο που θές. Και αν δεν βρίσκει το usb stick σου που έχεις μέσα τα windows ξαναφτιάξ'το από σίγουρα καλό iso ή dvd. Το πρώτο βήμα είναι αυτό, αν δεν λυθεί θα πάμε στο δεύτερο..

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, koula25 είπε

Τι εννοείς να τους ρυθμίσω σωστα ;;

εχω σε disk priority το δίσκο με τα windows..

Από την εικόνα που έχεις ανεβάσει βλέπω ότι οι δίσκοι αναγνωρίζονται κανονικά από το BIOS αλλά για κάποιο λόγο ο υπολογιστής δεν μπορεί να βρεί από πού να μπουτάρει παρόλο που λες ότι έχεις ορίσει αυτόν με τα Windows στο priority.
Το οποιό σημαίνει ότι οι δίσκοι ίσως ήταν ανάποδα (Primary master o 2TB και secondary slave o 500ρης) ή ίσως τα Windows να μπήκαν στον έναν δίσκο αλλά το αρχείο εκκίνησης τους να εκάστε στον άλλον. (συμβαίνει κάποιες φορές)

Παίξε λίγο με την σειρά που είναι συνδεμένοι μπας και τους δεί όπως πριν και μπουτάρει. (άλλαξε τους τα καλώδια sata)

Δημοσ.
19 ώρες πριν, koula25 είπε

Καλησπέρα παιδιά..

έχω ένα σοβαρό πρόβλημα με τα windows 10..
καταρχας να σας πω ότι έχω 2 σκληρούς δίσκους.. έναν 3ΤΒ και έναν 500GB.. είχα βγάλει τον έναν μια εβδομάδα πριν..

και χθες βράδυ, ενώ καθόμουν στον υπολογιστή μου ειπα να τον ξανασυνδεσω.. και τον ξανασυνδεσα.. αλλα ο υπολογιστής δεν ανοιγη καθόλου,
βγαζει black screen, και λεει boot failour, please insert a disk.. και ειπα κατσε να τον ξαναβγαλω, τον ξαναεβγαλα. και παλι τα ιδια..
και ειπα κατσε να ξαναπερασω τα windows απο ενα φλασακι που εχω, να κανω boot δλδ τα windows για format, αλλα μάταια, παλι δεν γινεται τιποτα..
βαζω φλασακι, γτ δεν εχω cd rom..
θελω πολυ την βοηθεια σας,

ευχαριστω πολυ...

μπες εδώ και θα βρεις την λύση στο πρόβλημα σου

θα το φορτώσεις σε ένα usb και θα κάνεις την δουλειά σου

τα υπόλοιπα θα τα ανακαλύψεις μόνος σου , αν θέλεις να μάθεις !

https://www.hirensbootcd.org/

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, BlueBlood7 είπε

Πολύ κακό αυτό που έκανες. Δεν αποσυνδέουμε δίσκους ενώ είναι ανοικτός ο υπολογιστής. Αυτό το κάνουμε με εξωτερικούς δίσκους που τους συνδέουμε με usb.

Δεν παθαίνουν μηχανικά τίποτα . 

1 ώρα πριν, fearless είπε

Ειναι δυσκολο να τρεξεις ενα Linux usb να δεις τι παιζει, να δεις και αν βλεπει τα Windows μεσα απ το live; Στην τελικη κανε και εγκατασταση το Linux στο δισκο που θες.

+1

Απλα δε νομίζω να χρειάζεται εγκατάσταση , απλά τσεκάρεις το smart του σκληρού .

Δημοσ.

Μια μικρολα περιπτωση να χαλασε κατι στη μητρικη τραβωντας τον δισκο σε λειτουργια? Το οτι τους βλεπει ισως δε σημαινει οτι μπορει να τους διαχειριστει πληρως. Ακομα και αν χτυπησαν τα windows μονο με τον 3ρη θα κολλαγε στην εκκινηση. Τυχερη μαντεψια ασχετου, οχι αποψη τεχνικου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...