koula25 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 Καλησπέρα παιδιά.. έχω ένα σοβαρό πρόβλημα με τα windows 10.. καταρχας να σας πω ότι έχω 2 σκληρούς δίσκους.. έναν 3ΤΒ και έναν 500GB.. είχα βγάλει τον έναν μια εβδομάδα πριν.. και χθες βράδυ, ενώ καθόμουν στον υπολογιστή μου ειπα να τον ξανασυνδεσω.. και τον ξανασυνδεσα.. αλλα ο υπολογιστής δεν ανοιγη καθόλου, βγαζει black screen, και λεει boot failour, please insert a disk.. και ειπα κατσε να τον ξαναβγαλω, τον ξαναεβγαλα. και παλι τα ιδια.. και ειπα κατσε να ξαναπερασω τα windows απο ενα φλασακι που εχω, να κανω boot δλδ τα windows για format, αλλα μάταια, παλι δεν γινεται τιποτα.. βαζω φλασακι, γτ δεν εχω cd rom.. θελω πολυ την βοηθεια σας, ευχαριστω πολυ...
doctor2014 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 Έχεις τη μονάδα usb πρώτη σε boot priority; Δοκίμασε τα παρακάτω αν θέλεις α) αφαίρεσε τη μπαταρία από τη μητρική για ένα λεπτό και μετά ξαναβάλτη β) αφαίρεσε όλους τους σκληρούς και κάνε μια εκκίνηση μετά κλείσε το pc και σύνδεσέ τα ξανά
Lifehacker Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Αναφορά σε κείμενο καταρχας να σας πω ότι έχω 2 σκληρούς δίσκους.. έναν 3ΤΒ και έναν 500GB.. είχα βγάλει τον έναν μια εβδομάδα πριν. όταν τον αποσύνδεσες (από πού? τον είχες εσωτερικά με sata? ποιον δίσκο από τους 2?), μετά συνέχισε να δουλεύει? Πού τα εγκατέστησες-σε ποιον δίσκο?(λογικά τον 500αρι) αλλά ας το σιγουρέψουμε. Δεν βρίσκει τον εκκινήσιμο δίσκο, μπορεί αρχικά να χρειαζόταν μια αλλαγή ρύθμισης στο bios αλλά τώρα μπορεί να έχεις χαλασμένο λειτουργικό σύστημα. Κοίτα στο bios για boot order-boot priority-first drive ή κάτι παρόμοιο και βάλε πρώτο τον δίσκο που έχει το λειτουργικό σύστημα. Αφαίρεσε οτιδήποτε έχεις συνδεμένο.. dvd drive ή άλλο σκληρό δίσκο, usb stick, πλην του δίσκου που εγκατέστησες τα windows και άνοιξέ τον. Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2018 από Lifehacker
koula25 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, Lifehacker είπε όταν τον αποσύνδεσες (από πού? τον είχες εσωτερικά με sata? ποιον δίσκο από τους 2?), μετά συνέχισε να δουλεύει? Πού τα εγκατέστησες-σε ποιον δίσκο?(λογικά τον 500αρι) αλλά ας το σιγουρέψουμε. Δεν βρίσκει τον εκκινήσιμο δίσκο, μπορεί αρχικά να χρειαζόταν μια αλλαγή ρύθμισης στο bios αλλά τώρα μπορεί να έχεις χαλασμένο λειτουργικό σύστημα. Κοίτα στο bios για boot order-boot priority-first drive ή κάτι παρόμοιο και βάλε πρώτο τον δίσκο που έχει το λειτουργικό σύστημα. Αφαίρεσε οτιδήποτε έχεις συνδεμένο.. dvd drive ή άλλο σκληρό δίσκο, usb stick, πλην του δίσκου που εγκατέστησες τα windows και άνοιξέ τον. Ειναι Sata εσωτερικος, τον αποσύνδεσα ενώ ο υπολογιστής δούλευε ακομα, αλλα δεν εγινε κατι, γιατι ειναι ο 500ρης, κ τον εχω σαν δεύτερο.. χθες που τον σύνδεσα, κατευθείαν έβγαλε black screen.. τα windows τα εχω στον 3ρι TB.. Το θεμα ειναι οτι βαζω μονο τον 3ρι, εκει που εχω τα windows δλδ, αλλα παλι δεν κανει εκκίνηση, 1 ώρα πριν, doctor2014 είπε Έχεις τη μονάδα usb πρώτη σε boot priority; Δοκίμασε τα παρακάτω αν θέλεις α) αφαίρεσε τη μπαταρία από τη μητρική για ένα λεπτό και μετά ξαναβάλτη β) αφαίρεσε όλους τους σκληρούς και κάνε μια εκκίνηση μετά κλείσε το pc και σύνδεσέ τα ξανά Τίποτα δεν εγινε δυστηχως.. την μπαταρια να την βγάλω ενώ δουλευει ο υπολογιστής ;;
headbanger Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 θέσε σωστά τις συσκευές εκκινησης. τίποτα δεν χάθηκε 1
koula25 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, headbanger είπε θέσε σωστά τις συσκευές εκκινησης. τίποτα δεν χάθηκε Τι εννοεις ;; Εναν υπολογιστη ειχα ολο κιολο, παει κ αυτος ρε γαμωτο.. 😰😰😰
micos000 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 58 λεπτά πριν, koula25 είπε Τι εννοεις ;; Εναν υπολογιστη ειχα ολο κιολο, παει κ αυτος ρε γαμωτο.. 😰😰😰 Μπες στο bios, βρες το boot priority των συσκευών εκκίνησης και φρόντισε να είναι πρώτος ο δίσκος με τα windows. 1
koula25 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 36 λεπτά πριν, buuren είπε Αλλαξες θυρα στο δισκο του λειτουργικου? Τι εννοεις να αλλάξω θύρα ;; 28 λεπτά πριν, micos000 είπε Μπες στο bios, βρες το boot priority των συσκευών εκκίνησης και φρόντισε να είναι πρώτος ο δίσκος με τα windows. Πως θα το κανω αυτο ;; 40 λεπτά πριν, micos000 είπε Μπες στο bios, βρες το boot priority των συσκευών εκκίνησης και φρόντισε να είναι πρώτος ο δίσκος με τα windows. Αυτα τα εκανα.. 44 λεπτά πριν, micos000 είπε Μπες στο bios, βρες το boot priority των συσκευών εκκίνησης και φρόντισε να είναι πρώτος ο δίσκος με τα windows. Αλλα παραμένει κολλημένο εδω..
buuren Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 Εννοω αν εβαλες/αλλαξες σε αλλη θυρα sata το δισκο απο την θυρα που ηταν την πρωτη φορα συνδεδεμενος. Βλεπω οτι πρωτος ειναι ο 3tb δισκος που εχει το λειτουργικο οποτε δεν θα επρεπε να ειχες προβλημα.
koula25 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 13 λεπτά πριν, buuren είπε Εννοω αν εβαλες/αλλαξες σε αλλη θυρα sata το δισκο απο την θυρα που ηταν την πρωτη φορα συνδεδεμενος. Βλεπω οτι πρωτος ειναι ο 3tb δισκος που εχει το λειτουργικο οποτε δεν θα επρεπε να ειχες προβλημα. Ναι άλλαξα και θύρα.. Έβαλα κ πρώτο τον σκληρό στο disk priority.. παταω με το F12 να τρέξει το usb που εχω μεσα τα windows για να το κανω FORMAT, αλλα κ παλι μένει στο ιδιο σημείο black screen.. Τι να κανω, τι μπορει να ειναι ;;
BlueBlood7 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 2 ώρες πριν, koula25 είπε Ειναι Sata εσωτερικος, τον αποσύνδεσα ενώ ο υπολογιστής δούλευε ακομα, αλλα δεν εγινε κατι, γιατι ειναι ο 500ρης, κ τον εχω σαν δεύτερο.. χθες που τον σύνδεσα, κατευθείαν έβγαλε black screen.. τα windows τα εχω στον 3ρι TB.. Το θεμα ειναι οτι βαζω μονο τον 3ρι, εκει που εχω τα windows δλδ, αλλα παλι δεν κανει εκκίνηση, Τίποτα δεν εγινε δυστηχως.. την μπαταρια να την βγάλω ενώ δουλευει ο υπολογιστής ;; Ενώ ο υπολογιστής ήταν ανοιχτός τράβηξες το καλώδιο από τον δίσκο?
koula25 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 Μόλις τώρα, BlueBlood7 είπε Ενώ ο υπολογιστής ήταν ανοιχτός τράβηξες το καλώδιο από τον δίσκο? Ναι, αλλα τον 500ρι, δεν ειναι εκει τα windows, τα windows τα εχω στον 3ΤΒ, και τωρα εχω μονο τον 3ΤΒ με τα windows μεσα, αλλα δεν ανοίγη, ενώ θα επρεπε να ανίξη
BlueBlood7 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 Πολύ κακό αυτό που έκανες. Δεν αποσυνδέουμε δίσκους ενώ είναι ανοικτός ο υπολογιστής. Αυτό το κάνουμε με εξωτερικούς δίσκους που τους συνδέουμε με usb. Είναι πιθανόν να προκάλεσες πρόβλημα στον δίσκο τον 500άρη ο οποίος είναι επίσης πιθανόν να να περιείχε εγγραφές από τον 3TB με αποτέλεσμα να μην μπορείς να μπεις στα win. Στο BIOS τον βλέπει τον 500αρη? Στον 500αρη έχεις βάλει και τα 2 καλώδια?
koula25 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2018 4 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε Πολύ κακό αυτό που έκανες. Δεν αποσυνδέουμε δίσκους ενώ είναι ανοικτός ο υπολογιστής. Αυτό το κάνουμε με εξωτερικούς δίσκους που τους συνδέουμε με usb. Είναι πιθανόν να προκάλεσες πρόβλημα στον δίσκο τον 500άρη ο οποίος είναι επίσης πιθανόν να να περιείχε εγγραφές από τον 3TB με αποτέλεσμα να μην μπορείς να μπεις στα win. Στο BIOS τον βλέπει τον 500αρη? Στον 500αρη έχεις βάλει και τα 2 καλώδια? Στο bios φαίνονται κ τα δυο, στο disk priority αν εννοεις, ειναι συνδεμένα κ τα δυο ναι, το ενα ειναι το καλοδιο που παίρνει ρεύμα, κ το αλλο ειναι το sata
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα