Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, l_kostas είπε

Καλησπέρα, σκέφτομαι να αγοράσω για πρώτη φορά πικάπ και με το μέχρι στιγμής ψάξιμο είμαι ανάμεσα στα παρακάτω:

1) https://www.odes.gr/el/hi-fi/pickup-accessories/pickup-hi-fi/audio-technica-at-lp60x-bluetooth-black-belt-drive.html  (μου αρέσει που έχει bluetooth)

2) https://www.odes.gr/el/hi-fi/pickup-accessories/pickup-hi-fi/ion-air-lp-wood.html (επίσης bluetooth, φτηνότερο)

3) https://www.public.gr/product/ihos/pikap/pikap-lenco-ls-300-wood/prod9660090pp/ (μαζί με ηχεία, έχει bluetooth αλλά δεν ξέρω αν στέλνει ήχο σε ηχεία ή είναι μόνο για είσοδο ήχου)

Ποιό θεωρείτε ότι είναι μια καλή επιλογή? Θέλω να βρω κάτι σε αυτό το μπάτζετ και με προενισχητή. Ηχεία δεν έχω, οπότε αν δεν πάρω αυτό με τα ηχεία, σκέφτομαι να πάρω ένα ηχείο bluetooth.

Aνεβα λιγο ακομα σε μπατζετ και πηγαινε στο εξαιρετικο AT-LP120 της audiotechnica, για entry level μιλωντας. Το βρισκεις και μτχ σε κατασταση καινουργιου γυρω στα 200.

Διαθετει ενσωματωμενο phono-προενισχυτη επισης. Safe επιλογη για αρχη. Κι αν το σπορ στην πορεια σου αρεσει και μπορεις να το χρηματοδοτεις, τοτε προχωρας σε μια ακομα καλυτερη κεφαλοβελονα και απο εκει και περα εχει πικαπ, βραχιονες, κεφαλες κλπ accessories, κυριολεκτικα για καθε πορτοφολι.

Ομως δεν εχει νοημα να πας σε ηχειο bluetooth, μπλεκεις δυο διαφορετικες φιλοσοφιες μαζι και στο τελος εχεις τα μειονεκτηματα και των δυο. Αν πας σε βινυλιο θα πρεπει να παιξεις end-to-end καλωδιο και αναλογικα, απο το πικαπ ως το ηχειο. Αν αυτο δε μπορεις να το κανεις και σκεφτεσαι bluetooth ηχεια και λοιπα συμπράγκαλα κλπ τοτε σε καλυπτουν source τυπου youtube,spotify, mp3 κλπ

Warning: Αν δεν εχεις ηδη συλλογη βινυλιων, προσεξε καλα σε τι τιμες παιζουν τα βινυλια που σε ενδιαφερουν να βαλεις στη συλλογη σου...Διοτι πολλοι την πατανε ετσι, νομιζοντας οτι ολο το budget ειναι για ενα αξιοπρεπες πικαπ. Και μετα που εχουν αγορασει το πικαπ και ψαχνουν βινυλια αντιλαμβανονται οτι  ενα βινυλιο που θελουν μπορει να κοστιζει παραπανω απο ολοκληρο το πικαπ και τρωνε την ξενερα τους.

Επεξ/σία από BackFromHell
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν εχεις καθολου συστημα για να ακους μουσικη. Ξεκινα να αγορασεις κατι για να ακους μουσικη. Παρε 2 ενεργα ηχεια αν μιλαμε για υπολογιστη.

ε και δες να συνδεεται και  το πικαπ πανω σε αυτα, το πικαπ θα μπει αργοτερα. Αγορασε spotify ή apple music ή tidal HiFi γιατι θα τα βαρεθεις τα βινιλια και θα θες να ακουσεις κατι νεο και με καλυτερη ποιοτητα,

Επεξ/σία από Zerg13
  • Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
Στις 26/8/2019 στις 1:03 ΠΜ, BackFromHell είπε

Aνεβα λιγο ακομα σε μπατζετ και πηγαινε στο εξαιρετικο AT-LP120 της audiotechnica, για entry level μιλωντας. Το βρισκεις και μτχ σε κατασταση καινουργιου γυρω στα 200.

Διαθετει ενσωματωμενο phono-προενισχυτη επισης. Safe επιλογη για αρχη. Κι αν το σπορ στην πορεια σου αρεσει και μπορεις να το χρηματοδοτεις, τοτε προχωρας σε μια ακομα καλυτερη κεφαλοβελονα και απο εκει και περα εχει πικαπ, βραχιονες, κεφαλες κλπ accessories, κυριολεκτικα για καθε πορτοφολι.

Ομως δεν εχει νοημα να πας σε ηχειο bluetooth, μπλεκεις δυο διαφορετικες φιλοσοφιες μαζι και στο τελος εχεις τα μειονεκτηματα και των δυο. Αν πας σε βινυλιο θα πρεπει να παιξεις end-to-end καλωδιο και αναλογικα, απο το πικαπ ως το ηχειο. Αν αυτο δε μπορεις να το κανεις και σκεφτεσαι bluetooth ηχεια και λοιπα συμπράγκαλα κλπ τοτε σε καλυπτουν source τυπου youtube,spotify, mp3 κλπ

Warning: Αν δεν εχεις ηδη συλλογη βινυλιων, προσεξε καλα σε τι τιμες παιζουν τα βινυλια που σε ενδιαφερουν να βαλεις στη συλλογη σου...Διοτι πολλοι την πατανε ετσι, νομιζοντας οτι ολο το budget ειναι για ενα αξιοπρεπες πικαπ. Και μετα που εχουν αγορασει το πικαπ και ψαχνουν βινυλια αντιλαμβανονται οτι  ενα βινυλιο που θελουν μπορει να κοστιζει παραπανω απο ολοκληρο το πικαπ και τρωνε την ξενερα τους.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα..

Θέλω πικαπ! Δεν γνωρίζω πως δουλεύουν και γι'αυτό χρειάζομαι βοήθεια. Έχω spotify, deezer, youtube, cd player, mad tv,  κλπ... κανένα δεν παίζει βινύλια (που έχω ήδη κάποια).

Έχω ηχεία 5.1 και εκεί ακούω μουσική. Για μεγαλύτερη φορητότητα ψάχνω έτσι κι αλλιώς να αγοράσω ένα ηχείο bluetooth οπότε σκέφτηκα να τα συνδιάσω. Φαντάστηκα ότι ο ήχος από το πικαπ θα είναι ίδιος ανεξάρτητα της ασύρματης σύνδεσης. Αν όχι θα το κάνω ενσύρματα σίγουρα.

Στο θέμα μας..Η διαφορά του LP120 με το LP60 είναι το direct drive με το belt drive? Σίγουρα θα είναι καλύτερο, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει για την απλή χρήση που το θέλω. Μάλλον πρέπει να τα δω και από κοντά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, l_kostas είπε

Θέλω πικαπ! Δεν γνωρίζω πως δουλεύουν και γι'αυτό χρειάζομαι βοήθεια. Έχω spotify, deezer, youtube, cd player, mad tv,  κλπ... κανένα δεν παίζει βινύλια (που έχω ήδη κάποια).

Έχω ηχεία 5.1 και εκεί ακούω μουσική. Για μεγαλύτερη φορητότητα ψάχνω έτσι κι αλλιώς να αγοράσω ένα ηχείο bluetooth οπότε σκέφτηκα να τα συνδιάσω. Φαντάστηκα ότι ο ήχος από το πικαπ θα είναι ίδιος ανεξάρτητα της ασύρματης σύνδεσης. Αν όχι θα το κάνω ενσύρματα σίγουρα.

Στο θέμα μας..Η διαφορά του LP120 με το LP60 είναι το direct drive με το belt drive? Σίγουρα θα είναι καλύτερο, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει για την απλή χρήση που το θέλω. Μάλλον πρέπει να τα δω και από κοντά.

Λοιπον παμε λιγο να τα παρουμε ενα ενα.

Το πικαπ βγαζει στερεοφωνικο αναλογικο ηχο πολυ χαμηλου volume. Αυτος ειναι ο λογος που χρειαζεται προενισχυτης. Καποια πικαπ  ερχονται με ενσωματωμενο, ενω καποια αλλα χρειαζονται εξωτερικο προενισχυτη (λεγεται και phono pre-amplifier). Υπαρχουν audio ενισχυτες που εχουν κι αυτοι τετοιο προενισχυτη ενσωματωμενο, αρα και σε μια τετοια περιπτωση εισαι καλυμενος αν δεν εχει το πικαπ σου. Η τριτη λυση που προτιμουν οι audiophiles ειναι εξωτερικο solid προενισχυτη για το πικαπ, αλλα κοστιζει. Οποτε στη περιπτωση σου πρεπει να δεις για πικαπ ή ενισχυτη με ενσωματωμενο phono.

Κι αφου ο ηχος εχει φτασει πλεον σε επιθυμητα επιπεδο για να προχωρησει ενας ενισχυτης σε περαιτερω ενισχυση, θες αυτονοητα εναν ενισχυτη. Για τετοια χρηση προτεινονται στερεοφωνικοι (2καναλοι) ενισχυτες.

Τωρα απο τον ενισχυτη θα τροφοδοτησεις τα ηχεια σου πλεον τα οποια σε τετοιες περιπτωσεις, οπως καταλαβαινεις, επισης προτεινεται να ειναι 2  (και optional subwoofer, αν δε σε ικανοποιει το μπασο των ηχειων).

Αυτο ειναι το σωστο setup ενος πικαπ. Δεν προτεινονται 5.1, δεν προτεινονται blueooth ηχεια (διοτι ψηφιοποιουν τον ηχο, αρα θεωρητικα χανεις και το βασικο πλεονεκτημα του αναλογικου μεσου). Θα παιξουν μεν, αλλα ειτε θα σου βαλουν περισσοτερα προβληματα, ειτε απλως δε θα αποδιδουν αυτο που το βινυλιο μπορει να δωσει.

Στα του πικαπ τωρα. Το LP120 ειναι workhorse γενικα. Ειναι dj-oriented μεν, ωστοσο επειδη προκειται περι (καλου) κλωνου του θρυλικου technics MK2, ειναι στιβαρη κατασκευη με εξαιρετικο μοτερ (το OEM της technics). Για το λογο αυτο ειναι σκαλες πανω απο το LP60 και αξιζει για τη διαφορα τιμης που εχουν, δεν μιλαμε για ενα μικρο upgrade που θα ενδιεφερε εναν ψείρα του ηχου. Ειναι ενα μηχανακι που θα το παρεις και θα σου μεινει χρονια. Τo LP60 επισης αξιοπρεπαστο (αγνοησε ποστ πληρους αγνοιας οτι καταστρεφει δισκους-αν ρυθμιστει σωστα δεν καταστρεφει τιποτα, οπως αλλωστε συμβαινει και με πικαπ των 10.000 ευρω, αν τα κακορυθμισεις διαλυουν τα βινυλια). Belt drive vs direct drive η επομενη διαφορα οπως σωστα λες, δεν ειναι θεμα που χρειαζεται να σε απασχολει. Για home use προτεινεται το belt γενικα, απο την αλλη για αρχαριο προτεινω με κλειστα ματια DD.

Καταληγοντας, πρεπει να αλλαξεις τελειως "πλευση" απο το θεμα bluetooth ηχειου και επειτα να φυγεις απο την ιδεα του 5.1. Αυτο συνεπαγεται οτι χρειαζεται ΚΑΙ στερεοφωνικο ενισχυτη ΚΑΙ hifi ηχεια.

Δες τα κι απο κοντα και καλη αρχη.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, l_kostas είπε

Τη φορητότητα με το πικάπ που την είδες; Επειδή θα στέλνεις ήχο σε φορητό ηχείο bluetooth;. Μέχρι 10 μέτρα δηλαδή και χωρίς εμπόδια ενδιάμεσα υπολόγισε ότι θα μπορείς να κινηθείς. Δηλαδή φορητότητα γιοκ. Γι' αυτό καλύτερα όλα αυτά που αναφέρεις spotify, deezer, youtube να τα αναπαράγεις από το κινητό και να στέλνεις τον ήχο με Bluetooth σε κάποιο φορητό ηχειάκι.

Πάμε παρακάτω. Έχεις CD player και θέλεις και πικάπ. Προφανώς για ρετρό λόγους καθώς δεν υπάρχει κάποια χρησιμότητα στο εν λόγω μέσο (βινύλιο) σήμερα. Δεν έχει καν επαρκές δυναμικό εύρος για αναπαραγωγή υψηλής πιστότητας και σε ό,τι αφορά τη λειτουργικότητά του, άστα βράστα. Βέβαια περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Εδώ άλλοι κάνουν συλλογή από... μουσκέτα. 😁

Το πικακάκι για να έχει νόημα κάπως, θέλει και κάποιον ολοκληρωμένο στερεοφωνικό Hi-Fi ενισχυτή με είσοδο phono προφανώς, και ηχεία που θα συνδεθούν επάνω στον ενισχυτή. Αυτά γι' αρχή, για να μπορέσεις να ακούσεις τέλος πάντων την όποια ποιότητα μπορεί να έχει το συγκεκριμένο μέσο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, mitspetr είπε

Τη φορητότητα με το πικάπ που την είδες; Επειδή θα στέλνεις ήχο σε φορητό ηχείο bluetooth;. Μέχρι 10 μέτρα δηλαδή και χωρίς εμπόδια ενδιάμεσα υπολόγισε ότι θα μπορείς να κινηθείς. Δηλαδή φορητότητα γιοκ. Γι' αυτό καλύτερα όλα αυτά που αναφέρεις spotify, deezer, youtube να τα αναπαράγεις από το κινητό και να στέλνεις τον ήχο με Bluetooth σε κάποιο φορητό ηχειάκι.

Πάμε παρακάτω. Έχεις CD player και θέλεις και πικάπ. Προφανώς για ρετρό λόγους καθώς δεν υπάρχει κάποια χρησιμότητα στο εν λόγω μέσο (βινύλιο) σήμερα. Δεν έχει καν επαρκές δυναμικό εύρος για αναπαραγωγή υψηλής πιστότητας και σε ό,τι αφορά τη λειτουργικότητά του, άστα βράστα. Βέβαια περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Εδώ άλλοι κάνουν συλλογή από... μουσκέτα. 😁

Το πικακάκι για να έχει νόημα κάπως, θέλει και κάποιον ολοκληρωμένο στερεοφωνικό Hi-Fi ενισχυτή με είσοδο phono προφανώς, και ηχεία που θα συνδεθούν επάνω στον ενισχυτή. Αυτά γι' αρχή, για να μπορέσεις να ακούσεις τέλος πάντων την όποια ποιότητα μπορεί να έχει το συγκεκριμένο μέσο.

Αν ειναι να παρει κανα ενισχυτη με 200€ και αλλα τοσα για ηχεια το λιγοτερο, φτασαμε τα 400€ για να ακουει τα βινιλια που λεει :) και καλυτερα να εχει και spotify deezer κτλ ο ενισχυτης, (μακαρι να φτανουν τα 200€) γιατι εδω πλεον μιλαμε στηνω συστημα της προκοπης για να ακουω βινιλιο :) ας ακουει μαζι και τιποτα αλλο καλυτερα.

Επεξ/σία από Zerg13
Δημοσ.

Το θέμα αφορά την αγορά πικάπ, ασχέτως αν πρόκειται για πηγή που μόνο προβλήματα έχει διαπιστωμένα δεκαετίες τώρα. Θέλει πικάπ και αυτό θα έχει. Μπορεί να του αρέσει να βλέπει την ετικέτα να γυρνά γύρω γύρω 33 φορές το λεπτό. Περί ορέξεως όπως προείπα... κολοκυθόπιτα.

Εκεί πάνω κάτω θα τα υπολογίσει, στα 600+ ευρώ. Με λιγότερα δεν γίνεται. Ακόμα και να πήγαινε σε αυτοενισχυόμενα ηχεία με είσοδο phono, πάλι στα ίδια λεφτά θα κατέληγε.

Υπάρχουν και τα παιχνίδια πικάπ βαλιτσάκια βέβαια. Δεν παίζουν καθόλου καλά αλλά είναι ΟΚ για... ντεκόρ. Και μετά μπορεί να αφήσει τη φαντασία του ελεύθερη. Για παράδειγμα παίρνει ένα πικαπ με ενσωματωμένο phono προενισχυτή. Παίρνει σήμα line από το πικάπ και το στέλνει σε μια αναλογική είσοδο του 5.1 που έχει. Tupustee όλο και κάποια θα έχει διαθέσιμη. Και πατάει από πάνω ένα DSP από το μασήνι να γαργαλιέται με βινυλιακό ψευδοσαράουντ... . Θα έχει κι αυτό την πλάκα του.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Άρχισα να μπαίνω στο κλίμα σιγά σιγά και θα κινηθώ προς αυτή την κατεύθυνση για να γίνει κάτι αξιοπρεπές. Θα τα δω και από κοντά με την πρώτη ευκαιρία για καλύτερη άποψη! 

Δημοσ.

Ναι έτσι να κάνεις. Το τι αρέσει σε σένα είναι δικός σου λογαριασμός. Στην τελική πρόκειται για πράματα που βγάζουν γούστα. Αφού δεν είναι είδος πρώτης ανάγκης (πλυντήριο, κουζίνα, ψυγείο, θαλαμηγός... 😋 ) ανεξάρτητα από το τι πιστεύω εγώ ας πούμε που δεν θεωρώ τη συγκεκριμένη πηγή κάτι άλλο από ταλαιπωρία σκέτη, από τη στιγμή που εσύ γουστάρεις.... τα υπόλοιπα είναι περιττά. Οδηγούμε με τις πληροφορίες μας επί του συγκεκριμένου topic εκείνον που τον ενδιαφέρει η αγορά πικάπ, άσχετα με το αν διαφωνούμε με την επιλογή του για τον τύπο της πηγής που έχει επιλέξει.

Κοίτα να χαρείς απλά αυτό που γουστάρεις ως επιλογή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτή είναι η δική μου κόκκινη γραμμή. Και όποια βοήθεια σ' αυτό καλοδεχούμενη.

Τα υπόλοιπα είναι ψυχαναγκασμός.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, l_kostas είπε

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Άρχισα να μπαίνω στο κλίμα σιγά σιγά και θα κινηθώ προς αυτή την κατεύθυνση για να γίνει κάτι αξιοπρεπές. Θα τα δω και από κοντά με την πρώτη ευκαιρία για καλύτερη άποψη! 

Προχωρα αφοβα, θα το απολαυσεις, τοσο το μεσο, τοσο τον ηχο, τοσο τα artworks (εξωφυλλα, εσωφυλλα κλπ), τοσο την ιδεα οτι εχεις κατι χειροπιαστο απο τους αγαπημενους σου καλιτεχνες, τοσο το να φτιαχνεις σιγα σιγα τη συλλογη σου στην οποια θα αφιερωσεις χρονο, χωρο (βιβλιοθηκες/ραφια) και χρημα η οποια θα μεινει σε εσενα και τα παιδια σου (παρεπιπτοντως εκτινασονται και οι αξιες τους τελευταια), οσο και την "ιεροτελεστια" που συνοδευει την ακροαση και τελικα σε κανει κατα καποιο τροπο να συμμετεχεις στην ολη διαδικασια (αυτο που αλλοι θα σου πουν οτι ειναι μια ταλαιπωρια και μιση). Το μεσο αυτο δεν γνωριζει τυχαια την τρομακτικη ανοδο που εχει τα τελευταια χρονια, ουτε ειναι τυχαιο οτι πολλα νεα albums βγαινουν πλεον και σε βινυλιο. Η ζητηση υπαρχει και πιστεψε με, δεν ειναι επειδη ξαφνικα τους επιασε ολους το retro και η νοσταλγια (γιατι ας πουμε δεν τους επιασε η ιδια νοσταλγια για τις...βιντεοκασετες στο κομματι της εικονας; ). Ειναι και η νοσταλγια για καποιους, αλλα οταν πας σε δισκαδικα και βλεπεις και 20ρηδες, καταλαβαινεις οτι η φαση δεν απευθυνεται μονο στους γκριζομαληδες που νοσταλγησαν τα παρτυ πανω απο τα mk2 τους.

Μη ξεχνας, περι ορεξεως κολοκυθοπιτα. Σε ενα τεχνολογικο φορουμ και δη κομπιουτερικο προφανως το 95% θα σου πει "μεινε στα κλικ και την χλιδα του spotify και πανε παρε κανα ποντικι razer με λεντάκια, καμια καρτα γραφικων να γουσταρεις και κανα ζευγαρι ηχεια για το pc, και μην ταλαιπωρεισαι αδερφε".

*Βολικα τα spotify κλπ για μια πηγμενη μερα για να βαλεις εκει στα γρηγορα κατι να παιζει, δεν λεω. Ακομα πιο βολικο για αυτους που η σχεση τους με την μουσικη περιοριζεται στο να παιξει το 3λεπτο radio edit του Χ hit αυτου του καλοκαιριου και να παμε στο επομενο. Επισης βολικο για πιο "ψαγμενους" που αρεσκονται στο να εχουν ολη τη δισκογραφια τους με ενα κλικ (κατι που ευκολα και με μικρο κοστος μπορεις να κανεις παραλληλα με το βινυλιο βεβαιως, οπως οι περισσοτεροι).

Εγω λοιπον θα σου πω να μπεις και σε κανενα γειτονικο φορουμ πιο ειδικευμενο στο θεμα και με ατομα που γνωριζουν πολυ καλυτερα το αντικειμενο (δηλαδη φορουμ για ηχο) που θα σου πουν τα αναποδα απο οσα διαβαζεις στο τεχνολογικο (ακομα και στο θεμα ποιοτητας ηχου που εδω στο παρουσιαζουν hands down οτι το βινυλιο... υστερει ή οτι τα crackles-pops ειναι δεδομενα σε ενα δισκο...και στην ακριβως επομενη προταση σου αντιπροτεινουν καρασυμπιεσμενο format για την...καλυτερη ποιοτητα του) . Και γενικα συγκεντρωσε αποψεις, αν προβληματιζεσαι για κατι. Που δεν βλεπω να προβληματιζεσαι (και καλα κανεις), αλλα λεω μηπως η πενταπλη επαναληψη των ιδιων "επιχειρηματων" που προηγηθηκε προκειμενου να "αλλαξοπιστησεις", σου δημιουργησε τυχον προβληματισμους.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, mitspetr είπε

Ναι έτσι να κάνεις. Το τι αρέσει σε σένα είναι δικός σου λογαριασμός. Στην τελική πρόκειται για πράματα που βγάζουν γούστα. Αφού δεν είναι είδος πρώτης ανάγκης (πλυντήριο, κουζίνα, ψυγείο, θαλαμηγός... 😋 ) ανεξάρτητα από το τι πιστεύω εγώ ας πούμε που δεν θεωρώ τη συγκεκριμένη πηγή κάτι άλλο από ταλαιπωρία σκέτη, από τη στιγμή που εσύ γουστάρεις.... τα υπόλοιπα είναι περιττά. Οδηγούμε με τις πληροφορίες μας επί του συγκεκριμένου topic εκείνον που τον ενδιαφέρει η αγορά πικάπ, άσχετα με το αν διαφωνούμε με την επιλογή του για τον τύπο της πηγής που έχει επιλέξει.

Κοίτα να χαρείς απλά αυτό που γουστάρεις ως επιλογή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτή είναι η δική μου κόκκινη γραμμή. Και όποια βοήθεια σ' αυτό καλοδεχούμενη.

Τα υπόλοιπα είναι ψυχαναγκασμός.

Οπως το πες, περι ορεξεως... Εσυ το λες ταλαιπωρια, εγω το λεω οτι μονο με το βινυλιο απολαμβανω μουσικη, και καθομαι να ακουσω μουσική και τιποτα αλλο...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, dakangr είπε

Οπως το πες, περι ορεξεως... Εσυ το λες ταλαιπωρια, εγω το λεω οτι μονο με το βινυλιο απολαμβανω μουσικη, και καθομαι να ακουσω μουσική και τιποτα αλλο...

E ναι άμα είναι να μιλήσουμε για γούστα και όχι για hi-fi φυσικά μπορούμε να μιλάμε για οτιδήποτε. Για παράδειγμα πόση ζάχαρη βάζεις στο κέικ; Σου αρέσουν οι ξανθιές οι μελαχρινές ή οι κοκκινομάλες περισσότερο; Και διάφορα άλλα.

Αλήθεια πως λες ότι κάθεσαι να ακούσεις μουσική; Αφού πρέπει να σηκώνεσαι να αλλάξεις πλευρά... .😂

Αστειεύομαι προφανώς. Ό,τι ευχαριστεί τον καθένα... .

Επεξ/σία από mitspetr
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...