Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, ScorpioX777 είπε

Η Αμερικη εβαλε τον Καναδα να την συλλαβει την οποια Αμερικη εβαλε η Apple γιατι την περασε σε πωλησεις.

Και εδώ η Apple από πίσω; Κάποιοι βλέπετε δαγκωμένα μήλα στον ύπνο σας και ξυπνάτε κάθιδροι... δεν εξηγείται αλλιώς...

Επεξ/σία από Zus
  • Like 1
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Undertaker25 είπε

Ενώ η Κίνα λατρεμένη χώρα με τον κόσμο να δουλεύει σαν σκλάβος, με απλήρωτες υπερωρίες, σε κακές συνθήκες και πολλές φορές εξαναγκαστικά, χωρίς ελευθερία λόγου, χωρίς εκλογές, με ελεγχόμενη δικαιοσύνη, με στρατόπεδα συγκέντρωσης και επανεκπαίδευσης, με θρησκευτικές διώξεις, με αντιφρονούντες που εξαφανίζονται μέσα σε μια νύχτα, με εκατομμύρια να υποσιτίζονται στην ύπαιθρο και να μην έχουν πρόσβαση σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης και όλα αυτά σε μια ατμόσφαιρα που σπάει το ένα ρεκόρ μόλυνσης μετά το άλλο.

Αλλά σήμερα κακός και μισητός είσαι μόνο αν έχεις αντίστοιχη εξωτερική πολιτική. Αν βασανίζεις τον λαό σου δεν ενοχλεί κανέναν.

Κάποιοι είμαστε πιο επικριτικοί με τις ΗΠΑ γιατί υποτίθεται ότι όντως έχουν υπάρξει και δηλώνουν ακόμη ότι είναι ακόμα εγγυητής της ειρήνης, της δημοκρατικότητας, της ελευθερίας, έννοιες που εξατμίζονται σιγά σιγά τις τελευταίες δεκαετίες. Δεν θα κάτσω να συγκρίνω την Κίνα με τις ΗΠΑ με τον ίδιο τρόπο. Ούτως η άλλως εμείς ως χώρα της Δύσης (καλώς ή κακώς), έχουμε επιλέξει την αμερικανική κουλτούρα να βάλουμε μέσα στα σπίτια μας (καλώς ή κακώς) και να αντιγράφουμε (κινηματογράφος, τηλεόραση, κλπ κλπ), οπότε δικαιούμαστε πολύ περισσότερο να είμαστε αυστηροί και επικριτικοί για το που βαδίζει και πως χειρίζεται τις καταστάσεις.

Αν κάνεις κάποια κουβέντα με τους περισσότερους που ίσως θεωρείς γραφικούς επειδή θα βρίσουν τις ΗΠΑ με συνοπτικές διαδικασίες, θα δεις ότι έχουν κατά βάθος μετριοπαθείς απόψεις όπως περίπου η δική μου, και ότι δεν είναι απλά κομπλεξάκια που απλά μισούν τις ΗΠΑ έτσι για να το παίξουν εναλλακτικοί.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ilias.ilias είπε

Οντως  στην Κινα βασανιζουν τον λαο ...οπως και οι Αμερικανοι βασανιζουν τους λαους.

Εγώ δεν είπα το αντίθετο. Άλλοι είναι εκείνοι που ασκούν μονόπλευρη κριτική.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Tableto είπε

Είναι η κορη του ιδρυτή της εταιρίας και κληρονόμος , οτι λεει το αρθρο , δεν εχει σχέση η apple , παραβίασαν τις κυρώσεις στο Ιραν , στην αμερική σε αντίθεση με την ελλάδα καποια πραγματα λειτουργουν καλύτερα και αυτό φαινεται πολυ παραξενο αν εχεις συνηθίσει στο χαβαλε

Δεν εχω καταλαβει κατι, αν μπορεις να μου το εξηγήσεις,

επειδη η Αμερική αποφασισε ότι πρεπει να επιβληθουν κυρωσεις σε μια χωρα πρεπει ολες οι υπολοιπες χωρες να συμμορφωνονται αλλιως οι παραβατες θα  συλλαμβανονται (οπουδηποτε στο κοσμο)? :blink:

3 ώρες πριν, ilias.ilias είπε

Αμερικανικες κυρώσεις εχουν επιβληθεί στο Ιράν....οι Κινεζοι τι σχεση εχουν!Εκτος φυσικα και αν οι Αμερικανοι αποφασιζουν για ολο τον κοσμο και ολοι ΠΡΕΠΕΙ να υπακουσουν.

Την ιδια απορια εχω κι εγω. Δηλαδη αν αυριοι οι αμερικανοι αποφασισουν ότι θα πινουμε το καφε μας αποκλειστικα με το αριστερο χερι, οποιος πιαστεί οπουδηποτε στο κοσμο να τον πινει με το δεξι θα συλλαμβανεται?

Επεξ/σία από rus
  • Thanks 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, DrLo είπε

Ευτυχώς που υπάρχει η Κίνα να προστατευει την έννοια της ελευθερίας.

E βεβαια το αμερικα ειναι οι σωτηρες των λαων ... οπου πανε σφαζουν κοσμο για την ελευθερια...

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, rus είπε

Δεν εχω καταλαβει κατι, αν μπορεις να μου το εξηγήσεις,

επειδη η Αμερική αποφασισε ότι πρεπει να επιβληθουν κυρωσεις σε μια χωρα πρεπει ολες οι υπολοιπες χωρες να συμμορφωνονται αλλιως οι παραβατες θα  συλλαμβανονται (οπουδηποτε στο κοσμο)? :blink:

Την ιδια απορια εχω κι εγω. Δηλαδη αν αυριοι οι αμερικανοι αποφασισουν ότι θα πινουμε το καφε μας αποκλειστικα με το αριστερο χερι, οποιος πιαστεί οπουδηποτε στο κοσμο να τον πινει με το δεξι θα συλλαμβανεται?

η απάντηση σε αυτό που με ρωτάς είναι απλή , ναι !

κοίτα αυτή δεν έστειλε Huawei  εξοπλισμό στο Ιράν , οι αμερικάνοι δεν απαγόρεψαν τους κινέζους να στείλουν εκεί την τεχνολογία τους , το εμπάργκο που επέβαλε η αμερική στο Ιράν αφορούσε αμερικάνικο τεχνολογικό εξοπλισμό , αυτή τι έκανε , έκανε μια proxy εταιρία στο Hong Kong τη skycom και μέσω αυτής της εταιρίας έσπασε το εμπάργκο στέλνοντας αμερικανικο τεχνολογικό εξοπλισμό της Hewlett Packard στο Ιράν,

το ίδιο έκανε και η ΖΤΕ στέλνοντας στο Ιράν αμερικάνικη τεχνολογία όχι κινέζικη

τωρα περισσότερες λεπτομέρειες δεν ξερω τι παιζει με τις διεθνείς συνθήκες σε αυτές τις περιπτώσεις αλλά παραβίασε καποιους κανόνες η κόρη του Huawei , τι θα γίνει θα δούμε

Επεξ/σία από Tableto
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάγκες η Κίνα έχει δικτατορία. Μπορεί να αφήσει τον κόσμο να πεινάσει για μήνες κι ας πεθάνουν μερικά εκατομμύρια (ο Μάο καθάρισε 100.000.000 στην "πολιτιστική επανάσταση"). Οι αμερικάνοι χωρίς ΟΛΟ το hardware, τα κινητά, τα πλαστικά δώρα, τα gadgets που παράγονται στην Κίνα πόσο θα αντέξουν; Οι ΗΠΑ δεν παράγουν ΤΙΠΟΤΑ. Όλα στην Κίνα γίνονται. Όσο για το "δολλάριο", αν η Κίνα αποφασίζει να ξεπουλήσει, έστω κοψοχεριά, τα τρις αμερικανικά ομόλογα που έχει στα χέρια της δεν το σώζουν το δολλάριο όλα τα πιεστήρια της FED να δουλεύουν μέρα νύχτα.

Όταν εκμεταλλεύεσαι σκληρά τον άλλο για δικό σου όφελος και περιμένεις ότι δεν θα ξυπνήσει κάποια στιγμή, είσαι ανιστόρητος...

Επεξ/σία από cp5120
  • Like 2
Δημοσ.

Πάντως, απο φάτσα η συλληφθείσα, σκίζει... Μόνο οι ουλές της λείπουν  για να την περάσει κανείς για συνταξιούχα εκτελέστρια τηςΤριάδας...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, Nick_apple82 είπε

Η ΗΠΑ είναι η πιο ανεπτυγμένη χώρα στον κόσμο είτε σας αρέσει είτε όχι..

Απλά διαθέτει τα πιο γερά πορτοφόλια τα οποία ελέγχουν προς ίδιο όφελος  την τεχνολογία των άλλων χωρών.:P

Η ΗΠΑ μία NASA διαθέτει και αυτή ασχολείται με το να παίζει playstation με ένα αυτοκινούμενο αμαξάκι στον Άρη.

7 ώρες πριν, ilias.ilias είπε

Αμερικανικες κυρώσεις εχουν επιβληθεί στο Ιράν....οι Κινεζοι τι σχεση εχουν!Εκτος φυσικα και αν οι Αμερικανοι αποφασιζουν για ολο τον κοσμο και ολοι ΠΡΕΠΕΙ να υπακουσουν.

Έχεις την εντύπωση ότι γίνεται το αντίθετο και φωνάζεις;;;;

Επεξ/σία από papoys1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Tableto είπε

κοίτα αυτή δεν έστειλε Huawei  εξοπλισμό στο Ιράν , οι αμερικάνοι δεν απαγόρεψαν τους κινέζους να στείλουν εκεί την τεχνολογία τους , το εμπάργκο που επέβαλε η αμερική στο Ιράν αφορούσε αμερικάνικο τεχνολογικό εξοπλισμό , αυτή τι έκανε , έκανε μια proxy εταιρία στο Hong Kong τη skycom και μέσω αυτής της εταιρίας έσπασε το εμπάργκο στέλνοντας αμερικανικο τεχνολογικό εξοπλισμό της Hewlett Packard στο Ιράν,

A αυτό εγινε? Μεσολαβησε για να παει αμερικανικος εξοπλισμος στο Ιραν? Λαθρεμπορια δηλαδη?  

Επεξ/σία από rus
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, cp5120 είπε

...Οι ΗΠΑ δεν παράγουν ΤΙΠΟΤΑ. Όλα στην Κίνα γίνονται....

Jack Daniels φίλος. Θα σέβεστε. 

Tennessee Born and Raised.

• Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, papoys1 είπε

Απλά διαθέτει τα πιο γερά πορτοφόλια τα οποία ελέγχουν προς ίδιο όφελος  την τεχνολογία των άλλων χωρών.:P

Η ΗΠΑ μία NASA διαθέτει και αυτή ασχολείται με το να παίζει playstation με ένα αυτοκινούμενο αμαξάκι στον Άρη.

Λες να το γραφω αυτο,ενω πιστευω οτι γινεται το αντιθετο?Και δεν φωναξα...γιατι σε ξυπνησα?

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Zus είπε

Και εδώ η Apple από πίσω; Κάποιοι βλέπετε δαγκωμένα μήλα στον ύπνο σας και ξυπνάτε κάθιδροι... δεν εξηγείται αλλιώς...

Εξηγειται...δεν εχω και εγω δικαιωμα μετα απο 3 χρονια στο forum να μπω μια φορα σε federer mode.:rolleyes:

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, stafaf είπε

Jack Daniels φίλος. Θα σέβεστε. 

Tennessee Born and Raised.

Μεχρι   να   παρουν   πρεφα   οτι   στην  κινα    θα   το   φτιαχνουν  στο   1/3    του   τωρινου   κοστους....:P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...