Προς το περιεχόμενο

Epic Games Store

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Aruil είπε

Βάζοντας τα στο steam. Και τι νόημα έχει αυτή η ερώτηση όταν μιλάμε για stores και όχι για drm? To γράφω κιόλας στο post μου. Άλλο να πεις ότι τα παιχνίδια της Bandai Namco είναι steam exclusive και άλλο να λες ότι πουλιούνται μόνο σε ένα store. Αν δεν πουλιούνται σε παραπάνω του ενός store, αυτά τα sites που παρέθεσα τι είναι?

εχεις απολυτο δικιο και συμφωνω πληρως μαζι σου. απο την στιγμη που πουλιουνται και σε αλλα stores εκτος Steam, τα παιχνιδια της Νamco δεν μπορουν να θεωρηθουν αποκλειστικοτητες του Steam, παρολο που αναγκαζεσαι να κατεβασεις τον client του και να κλειδωσεις την αγορα σου στο οικοσυστημα του.

επομενως με βαση την ολοσωστη εξηγηση σου, οι τιτλοι του EGS στην ουσια δεν ειναι αποκλειστικοτητες, απο την στιγμη που ειναι διαθεσιμοι και παραπανω του ενος store:

https://www.humblebundle.com/store/search?sort=bestselling&drm=epic

τα σεβη μου

• Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, KilliK said:

εχεις απολυτο δικιο και συμφωνω πληρως μαζι σου. απο την στιγμη που πουλιουνται και σε αλλα stores εκτος Steam, τα παιχνιδια της Νamco δεν μπορουν να θεωρηθουν αποκλειστικοτητες του Steam, παρολο που αναγκαζεσαι να κατεβασεις τον client του και να κλειδωσεις την αγορα σου στο οικοσυστημα του.

επομενως με βαση την ολοσωστη εξηγηση σου, οι τιτλοι του EGS στην ουσια δεν ειναι αποκλειστικοτητες, απο την στιγμη που ειναι διαθεσιμοι και παραπανω του ενος store:

τα σεβη μου

goalposts.jpg

Αλλά πέρα από αυτό, υπάρχει μια κάποια διαφορά μεταξύ του μπορείς να πουλήσεις οπουδήποτε θες και του θα πουλήσεις όπου σου πω εγώ βάσει συμβολαίου. Τα χουμε ξαναπεί δεκάδες φορές αυτά, δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνομαι. Στη μία περίπτωση κάνεις exclude στη άλλη όχι.

Ακόμα και να δεχτούμε ότι δεν είναι exclusives (αγνοώντας ότι ακόμα και η ίδια η epic αναφέρεται σε αυτά ως exclusives

) έχει ουσιαστική διαφορά ως επιχειρηματική κίνηση.

Επεξ/σία από Aruil
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, KilliK είπε

τα σεβη μου

Δεν θεωρούνται steam exclusive γιατί δεν πληρώνει ούτε υποχρεώνει το steam τον developer μας τα έχει μόνο στο client του. Είναι επιλογή του developer να έχει τον τίτλο του μόνο στο stream. Μπορεί οποιοσδήποτε στιγμή να το βάλει στο gog, egs  ή οπουδήποτε αλλού θέλει. 

Επεξ/σία από mike299
  • Like 3
Δημοσ.

Απορω πως βγαινουν ακομα WRC παιχνιδια.

Οι κριτικες τους δεν ειναι οτι το καλυτερο,απο πωλησεις ειναι αστα να πανε και ηδη το τελευταιο WRC7 εχει πεσει κατω απο 10ευρω σε προσφατη εκπτωση

https://steamdb.info/app/621830/graphs/

https://steamdb.info/app/621830/graphs/

Σοφη η επιλογη τους να πανε προς EGS μερια,τουλαχιστον να εχουν σιγουρη την επιταγη απο το μπλοκακι της Epic.

1 ώρα πριν, Aruil είπε

Μα καλα τωρα τα πιστευουν αυτα που ποσταρουν ή μαλλον καλυτερα τα διαβαζουν πρωτα πριν τα ανεβασουν?

Ποια βιομηχανια γενικοτερα θα αλλαξουν στο 70/30,πανε καλα?

Περαν τουτου εχω την αλλη απορια εγω.

Απο την στιγμη που το Metro Exodus τελικα δεν ειναι EGS exclusive για ενα χρονο μιας και βγηκε και στο Windows Store,για ποιο λογο δεν κυκλοφορει και στο Steam ?

• Like 1
Δημοσ.
8 minutes ago, Fulgore said:

Μα καλα τωρα τα πιστευουν αυτα που ποσταρουν ή μαλλον καλυτερα τα διαβαζουν πρωτα πριν τα ανεβασουν?

Ποια βιομηχανια γενικοτερα θα αλλαξουν στο 70/30,πανε καλα?

Περαν τουτου εχω την αλλη απορια εγω.

Απο την στιγμη που το Metro Exodus τελικα δεν ειναι EGS exclusive για ενα χρονο μιας και βγηκε και στο Windows Store,για ποιο λογο δεν κυκλοφορει και στο Steam ?

Να προσθέσω κάτι στην ερωτησή σου. Γιατί βγήκε στο Microsoft store όταν και αυτό είναι 70/30?

Όπως έχω ξαναπεί, να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα.

• Like 2
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Aruil είπε

Να προσθέσω κάτι στην ερωτησή σου. Γιατί βγήκε στο Microsoft store όταν και αυτό είναι 70/30?

Όπως έχω ξαναπεί, να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα.

Εδωσε η microsoft χρηματα στην Epic για να βγει το παιχνιδι στο store για να ενισχυσει το Game Pass για pc. Το μονο που μου ερχεται στο μυαλο.

Εκτος αν η συμφωνια που εκαναν τελικα για το Metro απλα ελεγε οτι δεν θα βγει μονο στο steam(κατι που φυσικα δεν εκαναν ποτε γνωστο,γιαυτο και προκαλεσε τετοια εντυπωση)για τον 1ο χρονο

Την ιδια στιγμη μαλιστα η ιδια η Microsoft που εχει δικο της store και δικα της studio με exclusives,τα φερνει και στο Steam

https://store.steampowered.com/app/976730/Halo_The_Master_Chief_Collection/

https://store.steampowered.com/app/1097840/Gears_5/

Δημοσ.
Just now, Fulgore said:

Εδωσε η microsoft χρηματα στην Epic για να βγει το παιχνιδι στο store για να ενισχυσει το Game Pass για pc. Το μονο που μου ερχεται στο μυαλο.

Εκτος αν η συμφωνια που εκαναν τελικα για το Metro απλα ελεγε οτι δεν θα βγει μονο στο steam(κατι που φυσικα δεν εκαναν ποτε γνωστο,γιαυτο και προκαλεσε τετοια εντυπωση)για τον 1ο χρονο

Την ιδια στιγμη μαλιστα η ιδια η Microsoft που εχει δικο της store και δικα της studio με exclusives,τα φερνει και στο Steam

https://store.steampowered.com/app/976730/Halo_The_Master_Chief_Collection/

https://store.steampowered.com/app/1097840/Gears_5/

Πιθανά σενάρια και τα δύο. Δίνω λίγες περισσότερες πιθανότητες στο δεύτερο.

Όσο για τις κινήσεις της Microsoft, εκεί που την είχα σε πολύ χαμηλή εκτίμηση τα τελευταία χρόνια έχει κάνει πολύ καλές (κατ' εμέ) κινήσεις. Το store ήταν και είναι μια από τις αποτυχίες της δυστυχώς (είναι μάλλον το μόνο store που θεωρώ χειρότερο από το EGS), αλλά το ότι φέρνει τα exclusive της στα Windows καθώς και ότι έχει συνεισφέρει απίστευτα σε open source πράγματα είναι μόνο υπέρ της. Μέχρι και τα build tools του Visual Studio έκανε δωρεάν, πράγμα που δεν περίμενα ποτέ.

Δημοσ.

Μπορει να μου εξηγησει πως γινεται η epic να δινει καθε εβδομαδα και ενα διαφορετικο παιχνιδι δωρεαν μεσα απο το store; Σε 1 χρονο θα τα εχει δωσει ολα! Την συμφερει κατι τετοιο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, elpaso1 είπε

Μπορει να μου εξηγησει πως γινεται η epic να δινει καθε εβδομαδα και ενα διαφορετικο παιχνιδι δωρεαν μεσα απο το store; Σε 1 χρονο θα τα εχει δωσει ολα! Την συμφερει κατι τετοιο;

Τα παιχνίδια που δίνει έχουν δοθεί τα περισσότερα σε bundles, αυτό σημαίνει ότι τα παίρνει φθηνά. Προσπαθεί να χτίσει "βιβλιοθήκη" για τον κάθε gamer γιατί έχει καταλάβει ότι αρκετοί είναι συλλέκτες που θαυμάζουν την παιχνιδοθήκη τους. Επενδύει στο παρόν έστω και αν χάνει, με σκοπό να κερδίσει στο μέλλον. Αν τους συμφέρει; Κανείς δεν το ξέρει, υποτίθεται ότι η epic έχει κάνει τους υπολογισμούς της και βλέπει ότι υπάρχει χώρος για αυτήν. Το πως θα εξελιχθεί θα το δούμε στην πορεία, έχει ενδιαφέρον πάντως.

Επεξ/σία από antbyron
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, antbyron said:

Τα παιχνίδια που δίνει έχουν δοθεί τα περισσότερα σε bundles, αυτό σημαίνει ότι τα παίρνει φθηνά. Προσπαθεί να χτίσει "βιβλιοθήκη" για τον κάθε gamer γιατί έχει καταλάβει ότι αρκετοί είναι συλλέκτες που θαυμάζουν την παιχνιδοθήκη τους. Επενδύει στο παρόν έστω και αν χάνει, με σκοπό να κερδίσει στο μέλλον. Αν τους συμφέρει; Κανείς δεν το ξέρει, υποτίθεται ότι η epic έχει κάνει τους υπολογισμούς της και βλέπει ότι υπάρχει χώρος για αυτήν. Το πως θα εξελιχθεί θα το δούμε στην πορεία, έχει ενδιαφέρον πάντως.

Δλδ δεν τα έχει δημιουργήσει η ίδια αυτά τα παιχνίδια που δίνει; Μόνο overwatch και fortnight; Και unreal! 

Επεξ/σία από elpaso1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μεχρι τις 8 Δεκεμβριου θα ειναι EGS exclusive το Ashen. Απο 9 Δεκεμβριου κυκλοφορει και για Steam και GoG.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 2
Δημοσ.

η επικ κρινει οτι ο μονος τροπος για να σπασει το μονοπωλειο του steam στην pc market ειναι μεσω των exclusives και εχουν δικιο...εχει αποδειχτει στο παρελθον οτι user friendly πολιτικες δεν λειτουργουν...θελει brute force, αλλος τροπος δεν υπαρχει...οποτε αν δεν εχετε κατι καλυτερο να προτεινετε, τσαμπα κλαιγεστε...

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, xavier είπε

η επικ κρινει οτι ο μονος τροπος για να σπασει το μονοπωλειο του steam στην pc market ειναι μεσω των exclusives και εχουν δικιο...εχει αποδειχτει στο παρελθον οτι user friendly πολιτικες δεν λειτουργουν...θελει brute force, αλλος τροπος δεν υπαρχει...οποτε αν δεν εχετε κατι καλυτερο να προτεινετε, τσαμπα κλαιγεστε...

Μήπως με χαμηλότερες τιμές???

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, xavier είπε

ποτε αποδειχτηκε αυτο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...