Fulgore Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, xavier είπε fulgore μη κανεις οτι δεν καταλαβαινεις....τα εσοδα του steam λεμε να πανε στους developers/publishers, οχι τα εξοδα μας.... οι κονσολες εχουν παιχνιδια, το pc εχει αποφαγια... Τι εννοεις οτι οι κονσολες εχουν παιχνιδια και το Pc αποφαγια?Εχεις δει απο περιεργεια την βιβλιοθηκη των παιχνιδιων του pc? Οχι μονο εχει σχεδον οτι multiplatform κυκλοφορει στην αγορα,αλλα εχει και πολλα που ειναι console exclusive για την μια εταιρεια πχ Street Fighter V(μονο για Pc,ps4)ή φυσικα τα exclusives του xbox. Γιαυτο λεω,αφηστε τα σαχλα περι 30% ποσοστου που κραταει το steam(ενω τοσο κρατανε και ολοι οι αλλοι)ή τους κακοιμοιρηδες τους developers που θα σωθουν απο το EGS και το 12% που τους κραταει,τσαμπα τα γραφετε γιατι κανεις στην πραξη δεν τα πιστευει αυτα ή εν μερη δεν τον ενδιαφερουν κιολας. Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2019 από Fulgore
Sir_Teraflop Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) @Fulgore Αν και δεν είναι επί του προκειμένου, οι developers σε μια συνδρομητική υπηρεσία τουλάχιστον στο Game Pass link με συνεντεύξεις των οποίων είχα ποστάρει κάτι σελίδες πριν (εδώ αν βαριέσαι να ψάχνεις) παίρνουν ένα flat rate. Οι λόγοι υποθέτω: - Recoup από έλλειψη πωλήσεων - Διαφήμιση για το Studio τους. - Επιπλέον έσοδα που έκαψε (έκανε ότι πωλήσεις είχε να κάνει). - Random reason Εσύ με την σειρά σου, έχεις την επιλογή να το παίξεις και να το τελειώσεις, να το παίξεις και να μην το τελειώσεις, έχεις τέλος πάντων την επιλογή να το αγοράσεις. Η επιλογή δική σου. Σίγουρα όμως δεν ξέρεις περισσότερα από την Capcom γιατί βγήκε το DMC 5 στο Game Pass σήμερα κάτι μήνες από την κυκλοφορία του. Τι σχέση έχει με αυτό που συζητάμε? 1. Για να πάμε την "μπάλα στην περιοχή σου", για χάρη της συζήτησης, έβλεπα την Gamescom σήμερα και μετά από παρουσιάσεις παιχνιδιών, έβλεπα στην τελευταία καρτέλα, στις πλατφόρμες, δίπλα από τα λογότυπα των Playstation, Xbox σε αρκετές περιπτώσεις και το Steam. Ξερό - σκέτο. Όχι PC (όπως σε αρκετά άλλα παιχνίδια). Από πότε το Steam έγινε η πλατφόρμα στην θέση της πλατφόρμας (PC) εεεεε???? 2. Η Sony σήμερα απέκτησε την Insomniac και η Nintendo στις 16.00 ανακοίνωσε ένα game timed exclusive. Στην μία περίπτωση κλειδώθηκαν IP για πάντα (Sony) στην άλλη για λίγο καιρό στυλ EGS. Προφανώς και η MS αγόρασε τα πόδια της σε Studio τώρα τελευταία. Αν τα είχε όμως τα Studio να αγνοούν τα PC και να μην βγάζουν τα Games τους σε PC, νομίζεις ότι θα είχα τα μούτρα να μιλήσω περί exclusivity? Εσύ έχεις αναφερθεί προσωπικά ότι δεν υπάρχει λόγος να πάρεις xbox επειδή τα παιχνίδια του βγαίνουν και σε PC. Κανένα πρόβλημα, όπως δεν έχω και εγώ με τις κινήσεις των Sony/Nintendo. Όταν όμως γίνεται συζήτηση περί exclusivity και μιλάμε για barrier που κοστίζει 300 ευρώ τουλάχιστον και όχι εγκατάσταση ΔΩΡΕΑΝ ενός software 200mb πως κάποιοι (αν όχι εσύ) μιλάνε περί exclusivity ωεο? Μήπως τελικά χρειάζεται και το PC Gaming κάποιο exclusivity? Κάποιο σπρώξιμο. Και από το Steam ρε παιδί μου. Δεν θα είχα θέμα. Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2019 από Sir_Teraflop
xavier Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 εννοω οτι δεν εχει zelda , δεν εχει god of war, δεν εχει last of us, δεν εχει horizon, δεν εχει spiderman , δεν εχει rdr. Γιατι δεν βγαινει το rdr on launch στα pc, γιατι στις κονσολες βγαζουν περισσοτερο χρημα, πιο ευκολα...Γιατι δεν βγαζουν χρηματα εξισου ευκολα στα pc, γιατι το development που χρειαζεται ειναι πολυ μεγαλυτερο, ποσσο μαλλον για τετοιου ειδους παιχνιδια, που δεν αντισταθμιζεται απο τα οφελη λογω του οικοσυστηματος της αγορας βιντεοπαιχνιδιων στα pc... μη γελιομαστε, ακομα και οσοι πουλανε παιχνιδια απο τους δικους τους launchers, χανουν παρα πολυ γιατι δεν ειναι στο steam... 1
Sir_Teraflop Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, Fulgore είπε Γιαυτο λεω,αφηστε τα σαχλα περι 30% ποσοστου που κραταει το steam(ενω τοσο κρατανε και ολοι οι αλλοι)ή τους κακοιμοιρηδες τους developers που θα σωθουν απο το EGS και το 12% που τους κραταει,τσαμπα τα γραφετε γιατι κανεις στην πραξη δεν τα πιστευει αυτα ή εν μερη δεν τον ενδιαφερουν κιολας. Όχι δεν είναι σάχλα καθόλου. Τα productions values ανεβαίνουν στον θεό και εκεί το ίδιο flat rate επειδή το επινόησε η Apple κάποτε. Όσο περνάει ο καιρός δεν νομίζεις ότι δεν είναι βιώσιμο αυτό σε μια πλατφόρμα που η πειρατεία ακόμα καλά κρατεί? Τι προσφέρει το Steam για τους devs? Doxxing, bombing forums, αλγόριθμους που έχουν καταρρεύσει λόγω μεγέθους και έλλειψη curation, sdk να κάνεις port σαν άνθρωπος τι. Ακόμα και στις κονσόλες θα έρθει αυτή η συζήτηση ή μάλλον έχει μεταλλαχθεί σε αγορά από τους platform holders των Studio. Η εποχή του ανεξάρτητου AAA developer τελειώνει (εκτός και αν τυγχάνει να είναι και publisher π.χ. EA) και εδώ κάνουμε συζήτηση αν το EGS πήρε exclusive το Oddworld και το Magic the Gathering. Τα πήρε 😂 χαχαχαχα Για να κλείσω, ακόμα και στην παρουσίαση της Gamescom σήμερα το σήμα της Unreal δέσποζε σε αρκετά games. Αυτό λέει από μόνο του πολλά. 18 λεπτά πριν, xavier είπε εννοω οτι δεν εχει zelda , δεν εχει god of war, δεν εχει last of us, δεν εχει horizon, δεν εχει spiderman , δεν εχει rdr. Εκεί γιατί δεν έχει "βιτριόλι" για το exclusivity? Και σιγά τα features του Nintendo e-shop ή μάλλον όλης της πλατφόρμας συνολικά. Την Sony που έχει και exclusives και τρύπα PSN που έπεσε ένα μήνα και και και γιατί δεν την κράζουμε? Δεν κατανοώ την λογική κάποιων, όταν σχολιάζουν περί exclusivity. Ή το δέχεσαι παντού ή δεν το δέχεσαι. Πως θα γίνει δηλαδή. Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2019 από Sir_Teraflop
kostasgpa Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 50 λεπτά πριν, Fulgore είπε Η οντως δεν καταλαβαινεις αυτα που γραφεις ή πουλας τρελα. Ας γινω ακομα πιο συγκεκριμενος μηπως και βγει ακρη(που δεν το βλεπω). Λες οτι εισαι με το μερος του EGS και κατα του steam επειδη οι developers παιρνουν παραπανω χρηματα/εσοδα ετσι? Πολυ ωραια λοιπον σε ρωταω εγω τωρα. Το δωρεαν παιχνιδακι που παιρνεις εσυ απο το EGS πχ το Alan Wake ή το Mutant,τι εσοδα εχει ο developer απο αυτο?Αν εχει πολυ λιγοτερα απο το να το αγορασεις κανονικα,τοτε γιατο το παιρνεις τσαμπε μεσω του EGS και δεν το αγοραζεις οπως φυσικα και ολοι οι αλλοι που το κανουν αυτο για να στηριξεις τον παραγωγο? Εσυ απο εδω και περα για να στηριζεις τους developers Και το EGS,θα αγοραζεις οτι παιχνιδι βγαινει αποκλειστικα στο EGS σε full price?Γιατι ειπες οτι εισαι κατα των υπολοιπων store που κρατανε παραπανω χρηματα και θες να στηριζεις τους developers ετσι δεν ειναι?Ε στην πραξη ετσι το κανεις,οχι γραφοντας λογια του αερα σε ενα forum. Γιατί αγόρι μου καλό πρέπει να είμαι με το EGS ή το Steam οπωσδήποτε; Ποιος σου είπε καρδιά μου ότι ο developer που επέλεξε να δίνει δωρεάν παιχνίδια μέσω EGS βγάζει λιγότερα χρήματα από το αν πουλούσε 10 κόπιες στα 60 ευρώ; 1
Fulgore Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, kostasgpa είπε Για νοήμονα όντα αυτονόητο είναι να πληρώνονται οι devs με το 88%. Ντροπή σε όσους στηρίζουν την πρακτική 70 30 και δεν υποστηρίζουν το Epic Store που πάει να φτιάξει την gaming βιομηχανία και να δίνει δίκαιη αμοιβή στους developers. Ολη αυτη η κουβεντα ξεκινησε απο αυτο εδω το post και για ποιο λογο πρεπει εμεις για αυτο το λογο να στηριζουμε το EGS. Και ανεφερα εγω μερικα παραδειγματα που στην πραξη ερχονται αντιθετα με το παραπανω περι παραπανω εσοδων προς τους developers. Στην πραξη βεβαια ποσοι ειναι αυτοι που το κανουν αυτο?Σχεδον κανενας.Γιατι ειπαμε οτι ο καθενας κοιταζει προφανως τι τον βολευει περισσοτερο. 1 ώρα πριν, xavier είπε μη γελιομαστε, ακομα και οσοι πουλανε παιχνιδια απο τους δικους τους launchers, χανουν παρα πολυ γιατι δεν ειναι στο steam... Αν κρινω απο τις πωλησεις των παιχνιδιων στο battle net,Uplay(το πιο καλοπουλημενο παιχνιδι για φετος το Division 2 στο Uplay)και Origin, δεν ισχυει αυτο που λες γενικα και αοριστα. 1 ώρα πριν, Sir_Teraflop είπε Δεν κατανοώ την λογική κάποιων, όταν σχολιάζουν περί exclusivity. Ή το δέχεσαι παντού ή δεν το δέχεσαι. Πως θα γίνει δηλαδή. Δεν το κατανοεις γιατι βαζεις στο ιδιο τσουβαλι τα timed exclusives με τα Καθαρα Exclusives(πχ Zelda,God Of War,Starcraft)γιαυτο και πολυ απλα δεν το δεχομαστε. Το οτι το Fortnite κυκλοφορει μονο στο EGS,ειδες να πειραξε κανενα?Γιατι αραγε? 1 ώρα πριν, kostasgpa είπε Γιατί αγόρι μου καλό πρέπει να είμαι με το EGS ή το Steam οπωσδήποτε; Δεν ξερω,ετσι εγραψες 2σελιδες πιο πισω 11 ώρες πριν, kostasgpa είπε Ντροπή σε όσους στηρίζουν την πρακτική 70 30 και δεν υποστηρίζουν το Epic Store που πάει να φτιάξει την gaming βιομηχανία και να δίνει δίκαιη αμοιβή στους developers. Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2019 από Fulgore
noFEARgr Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 Το 30% του steam είναι σε πωλήσεις κάτω του ενός εκατομμυριου , πανω απο αυτο ειναι 20% παντως.
kostasgpa Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, Fulgore είπε Ολη αυτη η κουβεντα ξεκινησε απο αυτο εδω το post και για ποιο λογο πρεπει εμεις για αυτο το λογο να στηριζουμε το EGS. Και ανεφερα εγω μερικα παραδειγματα που στην πραξη ερχονται αντιθετα με το παραπανω περι παραπανω εσοδων προς τους developers. Σου είναι τόσο δύσκολο παιδί μου να καταλάβεις ότι δεν είμαι fanboy κανενός store και στηρίζω εξίσου και τα δύο store και μακάρι να υπήρχαν περισσότερα για να υπάρχει ανταγωνισμός; 😫 Τις πρακτικές είναι που καταδικάζω, και σαφώς θα καταδικάσω αν τα ΑΑΑ games με πολλές πωλήσεις έχουν μικρότερο cut από τα μικρότερα indie games. https://www.polygon.com/2018/12/3/18123649/valve-steam-revenue-sharing Επίσης σαφώς και θα καταδικάσω το 70 30 και θα μουντζώσω όσους το επευφημούν. Αυτό δεν σημαίνει ότι θέλω να κλείσει το κάθε steam όπως κάνουν τα epic hate fanboys, μακάρι να συνεχίσει να υπάρχει και μακάρι να ανοιξουν άλλα δέκα stores. Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2019 από kostasgpa 1 1
Fulgore Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 Στις 19/8/2019 στις 3:05 ΜΜ, kostasgpa είπε Ντροπή σε όσους δεν υποστηρίζουν το Epic Store που πάει να φτιάξει την gaming βιομηχανία και να δίνει δίκαιη αμοιβή στους developers. Αφου δεν εισαι υπερ κανενος store,αυτο τοτε για ποιο λογο το εγραψες? Η μηπως δεν εχεις παρακολουθησει τι εχει συμβει τους τελευταιους μηνες με το EGS και εχεις κολλησει μονο στο 12% που κραταει απο τους developers? 1
kostasgpa Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 Τι έχει κάνει το EGS τους τελευταίους μήνες; 1
Moderators Malthador Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 Moderators Δημοσ. 20 Αυγούστου 2019 5 hours ago, kostasgpa said: Τις πρακτικές είναι που καταδικάζω, και σαφώς θα καταδικάσω αν τα ΑΑΑ games με πολλές πωλήσεις έχουν μικρότερο cut από τα μικρότερα indie games. https://www.polygon.com/2018/12/3/18123649/valve-steam-revenue-sharing Σε όλο τον πλανήτη έτσι λειτουργεί η χονδρική πώληση. Όταν αγοράσεις μία παλέτα προϊόντα, έχεις καλύτερη τιμή από το αν αγοράσεις ένα κιβώτιο. Επίσης το λινκ που έδωσες δεν αναφέρει κάπου ΑΑΑ games, αναφέρει νούμερα. Υπάρχουν και indie τίτλοι που έχουν φτάσει αυτά τα νούμερα. 1
Sir_Teraflop Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2019 22 ώρες πριν, Fulgore είπε Δεν το κατανοεις γιατι βαζεις στο ιδιο τσουβαλι τα timed exclusives με τα Καθαρα Exclusives(πχ Zelda,God Of War,Starcraft)γιαυτο και πολυ απλα δεν το δεχομαστε. Το οτι το Fortnite κυκλοφορει μονο στο EGS,ειδες να πειραξε κανενα?Γιατι αραγε? Το ότι αλλάζει ο σκοπός, δεν αλλάζει το αποτέλεσμα. Πάλι το PC μένει στην απέξω είτε timed είτε μη. Αυτό εννοούσα. Και προφανώς το σχόλιο μου πήγαινε εκτός από το exclusivity αλλά και στο consolidation που συντελείται στην βιομηχανία. Το επόμενο βήμα πιο είναι δηλαδή? Να αρχίσουν να αγοράζουν publishers? Και άντε η Nintendo αγοράζει κανένα timed exclusive και για λόγους πολλοί indy πάνε σε αυτή παρόλα αυτά ενίοτε χωρίς να ασχολούνται καν με έκδοση για PC. Η Sony κάνει αυτό που κάνει. Αν η M$ δεν έβγαζε και αυτά που βγάζει για PC στο τέλος τι θα έμενε? Ανησυχητικά τα πράγματα λέω εγώ σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στο hardware και το pricing. Όχι δεν είναι PC is doomed post (άλλωστε κατάπιε στο τέλος οποιαδήποτε πλατφόρμα στάθηκε απέναντί του) αλλά πάλι dark ages? 1 ώρα πριν, Malthador είπε Σε όλο τον πλανήτη έτσι λειτουργεί η χονδρική πώληση. Όταν αγοράσεις μία παλέτα προϊόντα, έχεις καλύτερη τιμή από το αν αγοράσεις ένα κιβώτιο. Επίσης το λινκ που έδωσες δεν αναφέρει κάπου ΑΑΑ games, αναφέρει νούμερα. Υπάρχουν και indie τίτλοι που έχουν φτάσει αυτά τα νούμερα. Εγώ νόμιζα ότι η χοντρική δουλεύει με προπαραγγελία (bulk) και όχι αν πιάνει στόχους... Τους οποίους πιο εύκολα πιάνει ένα παιχνίδι στα 60 παρά στα 6$...
Fulgore Δημοσ. 22 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2019 Το Hades που μεχρι τωρα ηταν EGS exclusive θα βγει και στο steam τελος του χρονου(ειναι απο τα πρωτα παιχνιδια του EGS που βγαινουν μετα απο καιρο στο Steam). Παρολα αυτα καποιοι φαινεται οτι δεν ειναι και τοσο χαρουμενοι με την ολη εξελιξη του EGS τελευταια https://steamcommunity.com/app/1145360/discussions/ Το καλυτερο σχολιο/απαντηση που πετυχα απο ολα αυτα τα θεματα ηταν το παρακατω σε ενα απο τα απο κατω σχολια ενος απο τα θεματα που εχουν ανοιχτει https://steamcommunity.com/app/1145360/discussions/0/1639794468039853310/ I wouldn't care at all. I like games and Supergiant make fantastic ones. Store wars are for people who want to be constantly unhappy and offended by something. ''Store Wars'' are good for consumer when they fight with prices not exclusivity.
Tobajara Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2019 13 ώρες πριν, Fulgore είπε Το Hades που μεχρι τωρα ηταν EGS exclusive θα βγει και στο steam τελος του χρονου(ειναι απο τα πρωτα παιχνιδια του EGS που βγαινουν μετα απο καιρο στο Steam). Εγώ πάντως θα το αγοράσω με χαρά. Έλεγξα αν ήταν exclusive ή timed exclusive και δεν έβγαλα ξεκάθαρο συμπέρασμα (Wikipedia πχ το αναφέρει σαν timed με παραπομπή σε χτεσινό άρθρο). Με βάση το ότι βγήκε ακριβώς ένα χρόνο μετά το early access στο EGS, μου φαίνεται timed που δεν είχε ανακοινωθεί ξεκάθαρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα