Sir_Teraflop Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 2 λεπτά πριν, Malthador είπε Στο προηγούμενο μήνυμά σου βαριέμαι να απαντήσω, είναι πολλά τα λάθη που κάνεις και δεν θα οδηγήσει πουθενά, αλλά επειδή προφανώς η μπηχτή εδώ πάει σε μένα, σου έχω ήδη απαντήσει πέντε μήνες πριν: Δεν έχω ταχθεί ποτέ κατά των exclusives γενικά, έχω ταχθεί κατά των exclusives όταν αυτά δεν μου αποφέρουν κανένα απολύτως κερδος, εμένα προσωπικά, σαν καταναλωτή. Καταρχήν δεν σκάω μπηχτές. Αν θέλω να πω μπηχτή σε κάποιον του την λέω στα ίσια και προφανώς αυτή ήταν για το ooblets και την εξήγησή σου προς εσένα αν θες να απαντήσεις. Δεύτερον από πότε, οποιοδήποτε exclusive, είτε full είτε timed απέφερε κάποιο κέρδος στον καταναλωτή? Το ζήτημα το έβαλα στην συζήτηση, γιατί δεν μπορώ να διαβάζω post του στυλ "από εδώ η γυναίκα μου και από εδώ η γκόμενα μου? έτσι? 2 λεπτά πριν, Snoob είπε @Sir_Teraflop Αφού "εύκολα μπορούμε να αντικρούσουμε" τα επιχειρήματα, ας τα αντικρούσουμε, αντί να πετάμε στον αέρα μπηχτές για δήθεν "backstabing" και κατινιές. Και καπάκι πόσο δύσκολο είναι να προωθήσουμε το διάλογο... Λοιπόν, για να ξέρουμε τι λέμε: Από μια σύνθετη και πολυεπίπεδη έρευνα, επέλεξες να παραθέσεις μία παράμετρο η οποία αποτυπώνει μια εντύπωση και όχι ένα μετρήσιμο δεδομένο. Απάντησα πως, τα μετρήσιμα αντικειμενικά στοιχεία και όχι οι υποκειμενικές εντυπώσεις, (από την ίδια έρευνα) αποδεικνύουν πως το Steam αποτελεί για πάνω από έναν στους δύο που επιλέγει να διαθέσει το παιχνίδι του εκεί, τα 3/4 των εσόδων τους. Επομένως, τα αντικειμενικά δεδομένα διαψεύδουν την υποκειμενική εντύπωση. Σε κάθε περίπτωση, όπως έχω επισημάνει πλείστες όσες φορές, η σπουδαιότερη επιτυχία μιας εταιρίας που έχει κατηγορηθεί για πρακτικές εργασιακού μεσαίωνα με "εθελοντικές" υπερωρίες και εβδομαδιαία ωράρια των 70-100 ωρών, μια εταιρία που αιφνιδιάζει τους συνεργάτες της με εκπτώσεις (ακόμη και σε ακυκλοφόρητα παιχνίδια) και πριν καταλάβει πως αυτή φταίει για τον αιφνιδιασμό, προλαβαίνει να τους βρίσει και να τους χαρακτηρίσει άπληστους, έχει καταφέρει να πουλήσει επιτυχώς την παραμύθα πως έρχεται να φέρει το οτιδήποτε νέο στο χώρο και δήθεν "μάχεται" το Steam (ενώ στην πραγματικότητα μάχεται εμάς), πραγματικά είναι επιτυχία πρώτου μεγέθους. Το όχι έχει καταφέρει το EGS τα τεράστια -απολύτως τεκμηριωμένα- προβλήματά του, τα τα κρύβει πίσω από τη δήθεν πάλη με το Steam και το τιμημένο "Γιατί, οι άλλοι καλύτεροι ήταν;" είναι ένας θρίαμβος. Τίνος πράγματος, δεν θα ήθελα να πω. Αυτά τα περί εργασιακού μεσαίωνα, τα ακούω βερεσέ γιατί αλλιώς θα θεωρήσω ότι με υποτιμάς. Παίρνεις ένα δύστυχες δεδομένο, δυστυχώς δεδομένο όμως για την βιομηχανία, που συμβαίνει στην Rockstar, στην Activision όπου θες ρε παιδί μου, μέχρι και στην Sony (είδες πόσο γέρασε με το GOW ο Balrog σε 5 χρονάκια που είχε ΚΑΙ funding?) και μου το παρουσιάζεις ως επιχείρημα εναντίον του EGS. Ε και o Kojima παραδέχεται ότι κάνει crunching για το DS. Η Epic φταίει και για αυτό? Ε όχι - συζήτηση δεν γίνεται έτσι και περί αυτού οι "κατινιές." Ότι ανέφερα, το ανέφερα γιατί το (μόνο) παράπονο μου από εσένα είναι ότι τα σχόλια σου, κατά την εκτίμησή μου, όχι ότι δεν είναι ενδιαφέροντα ή τεκμηριωμένα αλλά ο τρόπος γραφής σου και με όλο το θάρρος αν μου επιτρέπεις, είναι εριστικός και παροτρύνει (όχι όμως γεννά - δεν ευθύνεσαι εσύ για αυτό) εριστικά σχόλια. Όσο για τα metrics, ε εντάξει λογικό δεν είναι αυτό? Όποιος έχει την πίτα έχει και τον σκύλο χορτάτο. Δεν μου κάνει εντύπωση. Υπάρχουν όμως και άλλα metrics όπως οι αλγόριθμοι του Steam κτλ. και εν πάσει περιπτώσει δεν με γελάει το γεγονός ότι το EGS είναι curated ακόμα και αν είναι από ανικανότητα των δημιουργών του. (βλ. tweet του Sweeney όπου παραδέχεται ότι η διαδικασία είναι manual). 2
Moderators Malthador Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Moderators Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 31 minutes ago, Sir_Teraflop said: Δεύτερον από πότε, οποιοδήποτε exclusive, είτε full είτε timed απέφερε κάποιο κέρδος στον καταναλωτή? Πάμε πάλι: Τα 1st και 2nd-party exclusives σε όλες τις πλατφόρμες βρίσκονται στο range μεταξύ «πολύ καλού» και «αριστουργήματος». Οπότε ο καταναλωτής έχει αυτό το κέρδος ως αποτέλεσμα του exclusivity: παίζει αριστουργήματα που σε άλλη περίπτωση δεν θα τα έπαιζε*. Το timed exclusivity που προσφέρει η Epic τι κέρδος μου αποφέρει εμένα ως καταναλωτή; Τι κερδίζω από το Borderlands 3 σε σχέση με το αν το έπαιζα στο Steam; *Για παράδειγμα, μπράβο στην Epic που φέρνει τα Quantic Dream games στην πλατφόρμα της και ας τα κρατήσει για πάντα exclusives, εφόσον τα χρηματοδότησε. Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2019 από Malthador
Super Moderators Snoob Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Super Moderators Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 @Sir_Teraflop Αφού δεν γίνεται η συζήτηση έτσι (και, συγγνώμη αν σε θίξω, το τι "ακούς βερεσέ" μου είναι παγερά αδιάφορο, και οι εφιαλτικές πρακτικές μιας εταιρίας που έχει το θράσσος να κάνει υποδείξεις στον ανταγωνισμό της για το πώς θα αμοίβεται για τις υπηρεσίες που παρέχει είναι ζήτημα απολύτως συναφές με την υποκρισία των δήθεν λευκών ιπποτών του EGS), και "περί αυτού οι κατινιές", μη γράφεις μετά ασυναρτησίες πως τάχα μου δεν αμολάς μπηχτές, γιατί αν κάποιος υποτιμά τη νοημοσύνη του άλλου όταν πάει και κρύβεται πίσω από το δαχτυλάκι του και τάχα μου είναι υπεράνω και δεν ρίχνει μπηχτές, αυτός σίγουρα δεν είμαι εδώ. Όταν κάποιοι γράφανε εδώ μέσα για υποκριτές, τότε ήταν καλά, ε; Κατά τα άλλα, εγώ είμαι εριστικός. Όταν κάποιοι έγραφαν για fanboys του Steam και haters, ηταν καλά, ε; Κατά τα άλλα, εγώ είμαι ο εριστικός. Οκ. Όμως, για να μη σε διευκολύνω να πετάξεις κι άλλο τη μπάλα στην εξέδρα, να επανέλθω σε αυτό που λέω: Για τα metrics: δεν απαντάς σε αυτό που γράφω: όταν ο ένας στους δύο από αυτούς που ανεβάζουν το παιχνίδι τους στο Steam, ουσιαστικά ζει από το Steam, τα ποσοστά ικανοποίησης για το αν αξίζει το Steam το μερίδιο που παίρνει δεν συνάδουν με την πραγματικότητα.Το "δεν μου κάνει εντύπωση", λυπάμαι, αλλά είναι "απάντηση" κατηγορίας "Εγώ τα ακούω βερεσέ". Ε, με "απαντήσεις" του στυλ "αυτό δεν το μετράω, αυτό δεν το υπολογίζω, αυτό δεν μου κάνει εντύπωση" τι διάλογος να γίνει; Εγώ ανέφερα συγκεκριμένα στοιχεία που εξηγούν την άποψή μου γιατί το ποσοστό δυσαρέσκειας δεν λέει τίποτε για το αν αντικειμενικά αξίζει το Steam το ποσοστό που ζητάει (Με άλλα λόγια: Μπορεί να μην το αξίζει, αλλά η δυσαρέσκεια δεν είναι στοιχείο που να αποδεικνύει τίποτε πέρα από το ότι κάποιοι -κι εδώ πρέπει να γίνει κι ένα σχόλιο για τον φαιδρά μικρό αριθμό των respondents που εμφανίζονται στο συγκεκριμένο γράφημα σε σχέση με αυτούς που συμμετείχαν στην έρευνα- δεν χαίρονται με το ποσοστό που δίνουν (οποία έκπληξη) όμως τελικά δεν αποδεικνύει τίποτε σε σχέση με το ποσοστό και, σίγουρα, δεν απαντά στο δικό μου επιχείρημα.
Fulgore Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 2 ώρες πριν, Sir_Teraflop είπε Αν είχα ένα ευρώ κάποτε - ξέρεις τότε που κυκλοφόρησε το Steam, για όσους εύχονταν στα σχόλια τους: να πάει άπατο, να καεί στην πυρά, θα βλάψει το PC Gaming ανεπανόρθωτα, το διαβολικό ψηφιακό μέλλον κλπ. κλπ., να είσαι σίγουρος ότι σήμερα θα ήμουν δισεκατομμυριούχος. Και πριν 3 χρονια που ξεκινησε η Microsoft την ολη κινηση με το windows(10)store της με τα τοτε πρωτα παιχνιδια gears of war ultimate edition και Quantum Break,και τοτε υπηρχαν παρα πολλα θεματα που ειχε το store της. Και τοτε καποιοι βγαζανε αφρους απο το στομα τους και θαβανε την εταιρεια. Βεβαια αλλο Microsoft και αλλο Epic Games απο πλευρας υποστηριξης και γενικης παρουσιας στον χωρο. Αν ειναι οντως να εχουμε καποιον να παρει μεριδιο απο την Valve και να λειτουργει ανταγωνιστικα,10φορες να ειναι η MS παρα η Epic αν η τελευταια συνεχισει να κανει τα δικα της. 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Super Moderators Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Αν, προκειμένου να "ανταγωνιστεί" το Steam και να αποκτήσει μερίδιο, πατάει από κάτω την indie σκηνή και υφαρπάζει ήδη χρηματοδοτημένους τίτλους, αν σε αναγκάζει να εγκαταστήσεις ένα client της πλάκας προκειμένου να παίξεις ένα παιχνίδι που πλήρωσες ήδη για να υπάρξει και η πρώτη του αντίδραση σε κάθε στραβή είναι να ρίχνει ευθύνες σε συνεργάτες που αιφνιδίασε με τις υποχρεωτικές εκπτώσεις ή να υπαινίσσεται πως όσοι είχαν πρόβλημα με τα εξαφανισμένα παιχνίδια από το λογαριασμό τους κάποια στραβή είχαν κάνει γιατί δεν μπορεί ο καρβουνιάρης να έφταιγε, όχι, να τον βράσω τον ανταγωνισμό. Χίλιες φορές GOG. Ένα εκατομμύριο φορές DRM-free κατευθείαν από το developer. Αλλά, βολεύει το παραμύθι πως ανταγωνίζεται το Steam, ο τύπος που η πρώτη του αντίδραση είναι να κατηγορήσει τους πάντες εκτός από το άθλιο client και τους ανεπαρκείς συνεργάτες του. Ο τύπος που δεν έχει πρόβλημα να πατάει τους υπαλλήλους του από κάτω αλλά υποτίθεται πως νοιάζεται τόσο πολύ για τους devs ώστε τους προσφέρει τα πάντα και έχει και μούτρα να κάνει υποδείξεις στους ανταγωνιστές του για το πώς να λειτουργήσουν, ο άμωμος προστάτης των τεχνών. Αλλά, ούτε αυτό στρέγει. Φούλια μου, που λέγαμε και μικροί. Αφού καταφέρνει και πείθει με τέτοια καταγέλαστα ανακόλουθη συμπεριφορά, πραγματικά μπράβο του. Πιο απλά δεν μπορώ να το εξηγήσω και, ειλικρινά, μετά από 92 σελίδες, δεν αξίζει και τον κόπο να ασχοληθώ περισσότερο. Καλή συνέχεια. 1 1
p4n0s86 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 1 ώρα πριν, Snoob είπε Όταν κάποιοι γράφανε εδώ μέσα για υποκριτές, τότε ήταν καλά, ε; Βρε Snoob (το μικρό σου όνομα ποιο είναι?) είχα την εντύπωση ότι είχε λυθεί αυτή η παρεξήγηση στον τρόπο που το είπα, αλλά βλέπω ότι το ανασύρεις πάλι και το παρουσιάζεις με την κακή του έννοια. Τα λόγια μου ήταν "κάποιοι φέρονται υποκριτικά", όχι "είναι υποκριτές". Ναι θα μου πεις όχι Γιάννη, Γιαννάκη, αν φέρεσαι είσαι κιόλας αυτό το επίθετο που σου αποδίδουν, όμως έχει μεγάλη διαφορά στην ουσία του πως το εννοείς και δυστυχώς αυτό είναι απροσπέλαστο εμπόδιο όταν προσπαθείς να εκφραστείς με ένα πληκτρολόγιο. Οι προθέσεις μου ήταν εξ' αρχής φιλικές και όπως για παράδειγμα θα πω σε έναν φίλο μου "μη φέρεσαι ηλίθια" χωρίς να τον λέω κυριολεκτικά ηλίθιο, έτσι κι εδώ προσπάθησα να πω (ανάθεμα την ώρα και τη στιγμή που το έκανα) ότι σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν καταναλωτές που φέρονται υποκριτικά και φωνάζουν για κάτι, όταν την ίδια στιγμή δέχονται κάτι παρόμοιο κάπου αλλού και δεν κρατάνε μια πάγια στάση (όπως για παράδειγμα εσύ, με τα λεγόμενα σου μάλιστα να με βρίσκουν σύμφωνο στην πλειοψηφία τους). Τώρα γιατί με βγάζεις στη σέντρα πάλι; 1
icenex Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Αν θυμαμαι καλα καποιος αλλος ειπε ειστε υποκριτες κτλ....Δεν νομιζω να αναφερετε σε σενα τωρα παιζει να κανω και λαθος εχουν γραφτει καμποσα.. Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2019 από icenex 1
Sir_Teraflop Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Προφανώς και αυτοί ακολούθησαν το επιτυχημένο παράδειγμα του EGS: Είχα σκοπό να ποστάρω κάτι τέτοιο για να πάρω 200 likes εκεί έστω και /haha, αλλά προφανώς δεν με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Πως το είπαμε αυτό? Καπιταλισμό νομίζω. Το Steam προφανώς το ανταγωνίζεσαι με τριαντάφυλλα υποθέτω. Θα το ξαναγράψω ΜΗΠΩΣ και γίνει κατανοητό: Από ποια πλευρά σχολιάζουμε? - Του πελάτη? - Του developer? - Του σκεπτόμενου πελάτη? ή του πιτσιρικά καμένου στο fortnite όπως αναφέρθηκε? (citation needed για τον "καμένο") Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2019 από Sir_Teraflop
panoc Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) Hint : Τους πληρωσε για να του φτιαξουν μια/πολλες σειρα/τανια κλπ, δε τους πληρωσε για να γραψουν το ΗΒΟ οπου δε πιανει μελανι και δωσουν την επομενη σεζον του GoT στο Netflix. Oτι κανει δηλαδη η ΕΑ με τη Dice, η Nintento/Sony με τους devs των παιχνιδιων της, η η ιδια η Epic για το fortnite της κλπ. Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2019 από panoc
Sir_Teraflop Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) @panocΝομίζω ότι ήταν κατανοητό το παράδειγμα που ήθελα να δώσω: όλες οι εταιρείες σε διαφόρους τομείς που δραστηριοποιούνται πληρώνουν για αποκλειστικότητα σε περιεχόμενο προκείμενου να ξεχωρίσει η πλατφόρμα τους. Και δεν είναι ότι Sony/MS όπως αναφέρεις δεν έχουν πληρώσει τρίτους, για αποκλειστικότητα σε τίτλους μόνιμη ή χρονικά περιορισμένη, ακόμα και για περιεχόμενο (DLC π.χ.). Απλώς σε κάποιους τομείς (cinema/ταινίες) μας φαίνεται λογικό και αυτονόητο, ενώ στο gaming, επειδή είναι το χόμπι μας εικάζω, είμαστε αυστηροί σε τέτοιες πρακτικές. Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2019 από Sir_Teraflop
Moderators Praetorian Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 Moderators Δημοσ. 9 Αυγούστου 2019 43 λεπτά πριν, Sir_Teraflop είπε Απλώς σε κάποιους τομείς (cinema/ταινίες) μας φαίνεται λογικό και αυτονόητο, ενώ στο gaming, επειδή είναι το χόμπι μας εικάζω, είμαστε αυστηροί σε τέτοιες πρακτικές. Μετά από όσα γράφτηκαν, εσύ εικάζεις(!) ότι η "αυστηρότητα" είναι για τις timed exclusive πρακτικές(!), επειδή πρόκειται για το χόμπι μας(!). Ε, δεν είναι έτσι.
Sartiv Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 Εχω μια απορια, αν μπορεσετε να μου το εξηγησετε. Γιατι πχ το mutant: road to eden το προσφερουν δωρεαν ,οταν εχει ακομα ζητηση και κοστιζει πχ 35€ στο steam; Πως χαρακτηριζεται (εμπορικα) αυτη η κινηση;
firepc Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 3 ώρες πριν, Sartiv είπε Εχω μια απορια, αν μπορεσετε να μου το εξηγησετε. Γιατι πχ το mutant: road to eden το προσφερουν δωρεαν ,οταν εχει ακομα ζητηση και κοστιζει πχ 35€ στο steam; Πως χαρακτηριζεται (εμπορικα) αυτη η κινηση; τους κοβει χοντρο check η Epic Στο steam παραμενει στα 35€ για να τσιμπανε απ αυτους που δεν θελουν να βλεπουν το EGS ουτε ζωγραφιστο
Fulgore Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 Τον Μαρτιο το εν λογω παιχνιδι ειχε μπει μαζι με αλλα στο Humble Bundle του μηνα για μολις 10ευρω.
mike299 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Sartiv είπε Εχω μια απορια, αν μπορεσετε να μου το εξηγησετε. Γιατι πχ το mutant: road to eden το προσφερουν δωρεαν ,οταν εχει ακομα ζητηση και κοστιζει πχ 35€ στο steam; Πως χαρακτηριζεται (εμπορικα) αυτη η κινηση; Για να το κάνεις claim στο egs και μετά να το παίξεις από το θείο με καθαρή συνείδηση ( ως νόμιμος κάτοχος του παιχνιδιού πια) Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2019 από mike299
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα