Super Moderators Snoob Δημοσ. 7 Αυγούστου 2019 Super Moderators Δημοσ. 7 Αυγούστου 2019 Λίγα πράγματα είναι απογοητευτικότερα από το να διαβάζεις λογίδρια περί Ελλήνων πολιτικών (ο ορισμός του ό,τι να 'ναι, να πρέπει να διαβάσεις πέντε φορές μια πρόταση για να βγάλεις νόημα και πάλι...), βασισμένα σε ό,τι έχει αρπάξει το αυτί του καθενός από εδώ κι από εκεί. Ο βασικός λόγος είναι πως αυτά ακριβώς είναι τα άτομα στα οποία απευθύνονται οι δημαγωγοί: τους δήθεν ψαγμένους, που κάτι πήρε το αυτί τους στο περίπου και σχημάτισαν άποψη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η αποστοφή για το "κράξιμο" που έφαγε το EGS επειδή έδινε τα παιχνίδια... "πολύ φθηνά". Τι συνέβη στην πραγματικότητα: Το "κράξιμο", πρώτον, δεν το έφαγε από τους καταναλωτές, αλλά από τους ίδιους τους συνεργαζόμενους devs. O λόγος που έπεσε το κράξιμο (επαναλαμβάνω, από τους devs) ήταν πως το EGS ανακοίνωσε εκπτώσεις με καθολική εφαρμογή στο κατάστημα, χωρίς να ενημερώσει προηγουμένως τους devs που έχουν τα προϊόντα τους εκεί και χωρίς να υπάρχει opt out επιλογή. Το αποτέλεσμα ήταν, ολοκαίνουργια παιχνίδια (ακόμη και κάποια που μετρούσαν ελάχιστες ημέρες στο ΕΑ) να εμφανιστούν με τεράστιες εκπτώσεις, οι οποίες (όπως ήταν αναπόφευκτο) ερμηνεύτηκαν ως ένδειξη πως το παιχνίδι ήταν για τα μπάζα, με αποτέλεσμα να συμπαρασύρουν τις πωλήσεις και αυτών που ήταν διαθέσιμα σε άλλες πλατφόρμες (καλή ώρα το Masquerade 2). Developers που δεν ήξεραν τίποτε για τις εκπτώσεις (όπως η Paradox) αναγκάστηκαν να περιφρουρήσουν τα παιχνίδια τους με άκομψο τρόπο. Ένα από τα ταλέντα που στελεχώνουν το EGS, ο Σεργκέι Γκαλιόνκιν, αργότερα παραδέχτηκε πως δεν είχαν ενημερωθεί οι devs και η μόνη opt out επιλογή ήταν να βγει τελείως το παιχνίδι από το EGS (αυτά παθαίνεις όταν έχεις για client μια μπακατέλα): διαβάστε σχετικά εδώ. Το πρόβλημα προκλήθηκε από την ανικανότητα του EGS να ενημερώσει στοιχειωδώς τους συνεργαζόμενους devs. Δεν τους "έκραξε" κανείς άλλος πέρα από τους συνεργάτες τους που το EGS έφερε σε δυσχερή θέση . Aυτά τα ολίγα, για να κάνουμε συζήτηση επί των πραγματικών δεδομένων και όχι ό,τι άρπαξε το αυτί του καθενός στο περίπου. 6
Moderators Praetorian Δημοσ. 7 Αυγούστου 2019 Moderators Δημοσ. 7 Αυγούστου 2019 Τα free games αν και εκ πρώτης οψεως θετική κίνηση για όσους δεν τα εχουν ήδη (καποια εχουν δοθεί σε pwyw bundles ή και giveaways αλλού) ειναι προσωρινή τακτική marketing μη βιώσιμη μακροχρόνια. Την εψουν ακολουθήσει και άλλοι σε τέτοιες μορφές μαζικου "ξεπουληματος" (πχ uplay. Origin) για να χτισουν οι νεοι χρήστες βιβλιοθηκες εκει και να πειστουν να δοκιμασουν τον client. Δεν ειναι πρωτοτυπια της epic και δεν ειναι χωρίς strings attached (χρειάζεσαι τον προβληματικό client για να παίξεις ).
Moderators Malthador Δημοσ. 7 Αυγούστου 2019 Moderators Δημοσ. 7 Αυγούστου 2019 1 hour ago, stafftw said: Από τα ίδια άτομα που έλεγαν και έχουν κάνει αγώνα εδω πέρα ακούμε ότι για ένα game (ooblets η πως λέγεται) που δε θέλει να το παίξει κανείς (ενώ ξερωγώ το phoenix point και το mechwarrior και όλα τα υπόλοιπα που συζητάμε τόσο καιρό θα θέλει να τα παίξει ΟΟΛΟΣ ο πλανήτης χαχα) βγήκε ο dev και εξηγεί ότι πάει με epic επειδή επενδύει για να βγει ένα game σε αντίθεση με όλα τα άλλα stores (εξαιρείται το gog) και δέχτηκε επιθέσεις και απλά ευνοείται το επιχείρημα οτι κάνει λάθη η epic επομένως πρέπει να σταματήσουν να κάνουν ολές τις κατηγορίες που τους έχετε προσάψει; Για να βάζουμε στην πραγματική τους διάσταση τα πράγματα, ώστε να μην υπάρχει ούτε το παραμικρό ενδεχόμενο παρερμηνείας: 1) Βγήκε ο dev είπε ότι πάει EGS exclusive κάνοντας bullying παράλληλα. 2) Βγήκαν κάποιοι ανεκδιήγητοι με τη σειρά τους και του έκαναν bullying. 3) Έβγαλε ανακοίνωση η Epic ότι καταδικάζει το bullying, κάνοντας γαργάρα ότι ο συνεργάτης της το ξεκίνησε. Context λοιπόν.
stafftw Δημοσ. 7 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2019 4 ώρες πριν, Snoob είπε Λίγα πράγματα είναι απογοητευτικότερα από το να διαβάζεις λογίδρια περί Ελλήνων πολιτικών (ο ορισμός του ό,τι να 'ναι, να πρέπει να διαβάσεις πέντε φορές μια πρόταση για να βγάλεις νόημα και πάλι...), βασισμένα σε ό,τι έχει αρπάξει το αυτί του καθενός από εδώ κι από εκεί. Ο βασικός λόγος είναι πως αυτά ακριβώς είναι τα άτομα στα οποία απευθύνονται οι δημαγωγοί: τους δήθεν ψαγμένους, που κάτι πήρε το αυτί τους στο περίπου και σχημάτισαν άποψη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η αποστοφή για το "κράξιμο" που έφαγε το EGS επειδή έδινε τα παιχνίδια... "πολύ φθηνά". Τι συνέβη στην πραγματικότητα: Το "κράξιμο", πρώτον, δεν το έφαγε από τους καταναλωτές, αλλά από τους ίδιους τους συνεργαζόμενους devs. O λόγος που έπεσε το κράξιμο (επαναλαμβάνω, από τους devs) ήταν πως το EGS ανακοίνωσε εκπτώσεις με καθολική εφαρμογή στο κατάστημα, χωρίς να ενημερώσει προηγουμένως τους devs που έχουν τα προϊόντα τους εκεί και χωρίς να υπάρχει opt out επιλογή. Το αποτέλεσμα ήταν, ολοκαίνουργια παιχνίδια (ακόμη και κάποια που μετρούσαν ελάχιστες ημέρες στο ΕΑ) να εμφανιστούν με τεράστιες εκπτώσεις, οι οποίες (όπως ήταν αναπόφευκτο) ερμηνεύτηκαν ως ένδειξη πως το παιχνίδι ήταν για τα μπάζα, με αποτέλεσμα να συμπαρασύρουν τις πωλήσεις και αυτών που ήταν διαθέσιμα σε άλλες πλατφόρμες (καλή ώρα το Masquerade 2). Developers που δεν ήξεραν τίποτε για τις εκπτώσεις (όπως η Paradox) αναγκάστηκαν να περιφρουρήσουν τα παιχνίδια τους με άκομψο τρόπο. Ένα από τα ταλέντα που στελεχώνουν το EGS, ο Σεργκέι Γκαλιόνκιν, αργότερα παραδέχτηκε πως δεν είχαν ενημερωθεί οι devs και η μόνη opt out επιλογή ήταν να βγει τελείως το παιχνίδι από το EGS (αυτά παθαίνεις όταν έχεις για client μια μπακατέλα): διαβάστε σχετικά εδώ. Το πρόβλημα προκλήθηκε από την ανικανότητα του EGS να ενημερώσει στοιχειωδώς τους συνεργαζόμενους devs. Δεν τους "έκραξε" κανείς άλλος πέρα από τους συνεργάτες τους που το EGS έφερε σε δυσχερή θέση . Aυτά τα ολίγα, για να κάνουμε συζήτηση επί των πραγματικών δεδομένων και όχι ό,τι άρπαξε το αυτί του καθενός στο περίπου. Καλα δε μιλάω για από εδώ και από εκει για εδω μέσα μιλάω κατά τα άλλα δε διαφωνώ σε αυτό που λές απλά τα μεγαλοποιούν για να αποδείξουν κάτι που αλλιώς δεν μπορούν κάπως έτσι το εκλαμβάνω, δηλαδή τι με νοιάζει εμένα σαν καταναλωτή αν δεν ενημερώθηκε ο dev και τι τον ενδιαφέρει αυτόν αν πάρει τα λεφτά του κανονικά, δηλαδή τα κλειδάδικα που λέμε τόσο καιρό ότι είναι ωραία και καλά για το steam και δεν είναι μονοπώλιο το ίδιο δεν κάνουν με τις τιμές των games? Η εκει δεν ευτελίζεται το προίον τους; Με αυτούς δε διαφωνούν οι ίδιοι που διαφώνησαν με την epic; 4 ώρες πριν, Praetorian είπε Τα free games αν και εκ πρώτης οψεως θετική κίνηση για όσους δεν τα εχουν ήδη (καποια εχουν δοθεί σε pwyw bundles ή και giveaways αλλού) ειναι προσωρινή τακτική marketing μη βιώσιμη μακροχρόνια. Την εψουν ακολουθήσει και άλλοι σε τέτοιες μορφές μαζικου "ξεπουληματος" (πχ uplay. Origin) για να χτισουν οι νεοι χρήστες βιβλιοθηκες εκει και να πειστουν να δοκιμασουν τον client. Δεν ειναι πρωτοτυπια της epic και δεν ειναι χωρίς strings attached (χρειάζεσαι τον προβληματικό client για να παίξεις ). Δεν είπα ότι είναι πρωτοτυπία, αλλά έχει βάλει και ορισμένα games καινούρια και ποιοτικά και οι άλλοι τα κάνουν δε λέω απλά αυτοί σου λένε κάθε εβδομάδα θα έχω ένα (έχω μαζέψει 31 games έτσι) 3 ώρες πριν, Malthador είπε Για να βάζουμε στην πραγματική τους διάσταση τα πράγματα, ώστε να μην υπάρχει ούτε το παραμικρό ενδεχόμενο παρερμηνείας: 1) Βγήκε ο dev είπε ότι πάει EGS exclusive κάνοντας bullying παράλληλα. 2) Βγήκαν κάποιοι ανεκδιήγητοι με τη σειρά τους και του έκαναν bullying. 3) Έβγαλε ανακοίνωση η Epic ότι καταδικάζει το bullying, κάνοντας γαργάρα ότι ο συνεργάτης της το ξεκίνησε. Context λοιπόν. Οκ, κατάλαβα πως το εννοείς, αν και δεν το βλέπω ακριβώς σαν bullying να πείς ότι ειναι παράλογο αυτό που γίνεται τόσο με το hate προς το egs όσο και με την πειρατεία ...τέλος πάντων οι απαντήσεις της epic όντως είναι ερασιτεχνικές και δε δίνω καμία βάση γενικά.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Super Moderators Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 13 ώρες πριν, stafftw είπε Καλα δε μιλάω για από εδώ και από εκει για εδω μέσα μιλάω κατά τα άλλα δε διαφωνώ σε αυτό που λές απλά τα μεγαλοποιούν για να αποδείξουν κάτι που αλλιώς δεν μπορούν κάπως έτσι το εκλαμβάνω, δηλαδή τι με νοιάζει εμένα σαν καταναλωτή αν δεν ενημερώθηκε ο dev και τι τον ενδιαφέρει αυτόν αν πάρει τα λεφτά του κανονικά, δηλαδή τα κλειδάδικα που λέμε τόσο καιρό ότι είναι ωραία και καλά για το steam και δεν είναι μονοπώλιο το ίδιο δεν κάνουν με τις τιμές των games? Η εκει δεν ευτελίζεται το προίον τους; Με αυτούς δε διαφωνούν οι ίδιοι που διαφώνησαν με την epic; [...] Τον ενδιαφέρει γιατί δεν ενημερώθηκε. Γιατί ανήκει σε εκείνη την ανώμαλη κατηγορία ανθρώπων που, όταν τους τον φοράνε, δεν λένε "εντάξει μωρέ, δεν έγινε και τίποτε", αλλά τα παίρνουν στο κρανίο. Τον ενδιαφέρει, γιατί το ίδιο παιχνίδι το πουλάει και στο δικό του site, και βρέθηκε ξαφνικά να απολογείται στον κόσμο που μισή ώρα πριν αγόραζε από εκεί, γιατί δεν έδινε την ίδια προσφορά και στο site του, ενώ δεν είχε ερωτηθεί καν για να συμμετάσχει στις εκπτώσεις του EGS. Τον ενδιαφέρει, γιατί όταν βγαίνει ένα παιχνίδι ακυκλοφόρητο με -70% όχι σε κάποιο κλειδάδικο (που δεν υπήρχε πουθενά τέτοια τιμή), αλλά σε επίσημο μεταπωλητή, δεν θέλει πολύ να κυκλοφορήσει βρώμα πως το παιχνίδι είναι μπακατέλα σαν το client του Τιμόθεου. Τον ενδιαφέρει, γιατί ενώ δεν ήταν καν ενήμερος και ο καρβουνιάρης του Τιμόθεου δεν του έδινε καν ένα ρημάδι opt out, ένας Ρώσος παρατρεχάμενος του Τιμόθεου πρώτα βγήκε και τον έβρισε πως είναι άπληστος (εδώ) μέχρι να στροφάρει, να καταλάβει τι χοντράδα παίχτηκε και να κοιτάξει να τα μαζέψει (εδώ). Tον ενδιαφέρει, γιατί η Paradox είναι στιβαρή εταιρία με σωρεία σημαντικών τίτλων, που χρηματοδοτεί indie προσπάθειες χωρίς να τις κλειδώνει πίσω από αποκλειστικότητες, κι όχι κάποιος σχολασμένος που δεν έχει στον ήλιο μοίρα και θα κάτσει να τον βρίζει ο κάθε παρατρεχάμενος του Τιμόθεου χωρίς να μιλάει. Εσένα, ως καταναλωτή, δεν σε νοιάζει (αρκεί να μην ακούσω πάλι σε πρώτη ευκαιρία τα γνωστά δακρύβρεχτα για το πόσο νοιάζεται ο Τιμόθεος τους devs). Κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν το λάθος και απέκτησαν το παιχνίδι σε εξαιρετική τιμή που δεν πρόκειται να το δούμε να πέφτει σε αυτά τα επίπεδα πριν το 2022 (και μπορεί να λέω νωρίς), οπότε μαγκιά τους. Απλά, άλλο ο ανταγωνισμός, άλλο το να έχεις σταθερά δεκαπέντε επιλογές από πού θα αγοράσεις, γνήσια και νόμιμα (χώρια τα κλειδάδικα, άλλη κατηγορία αυτή) και τελείως άλλο να περιμένεις πότε θα παίξει μπινιά ή βλακεία στο EGS σε βάρος των developers που υποτίθεται πως ο Τιμόθεος περιβάλλει με στοργή και προδέρμ. 3 1
Moderators Malthador Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Moderators Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 (επεξεργασμένο) 15 hours ago, stafftw said: Καλα δε μιλάω για από εδώ και από εκει για εδω μέσα μιλάω κατά τα άλλα δε διαφωνώ σε αυτό που λές απλά τα μεγαλοποιούν για να αποδείξουν κάτι που αλλιώς δεν μπορούν κάπως έτσι το εκλαμβάνω, δηλαδή τι με νοιάζει εμένα σαν καταναλωτή αν δεν ενημερώθηκε ο dev και τι τον ενδιαφέρει αυτόν αν πάρει τα λεφτά του κανονικά, δηλαδή τα κλειδάδικα που λέμε τόσο καιρό ότι είναι ωραία και καλά για το steam και δεν είναι μονοπώλιο το ίδιο δεν κάνουν με τις τιμές των games? Η εκει δεν ευτελίζεται το προίον τους; Με αυτούς δε διαφωνούν οι ίδιοι που διαφώνησαν με την epic; Κάτσε γιατί θα εκραγεί το κεφάλι μου κάποια στιγμή σε αυτό το νήμα, δεν παίζει: τόσο καιρό δεν λέτε τι καλό που κάνει στους devs το EGS, που τους σκέφτεται, τους μοιράζει μεγαλύτερη προμήθεια και τους στέλνει Τσέχες με DD μπούστο να τους κάνει μασάζ; Έχεις 2-3-5 devs οι οποίοι αφαίρεσαν τα games τους από το EGS, πράγμα που -σημειωτέον- δεν έχει γίνει ποτέ στο Steam, μια αγορά που κατακλύζεται από κλειδάδικα. Δεν είναι αυτονόητο ότι αυτό για το οποίο καυχιέται το EGS (το μασαζάκι στους devs δηλαδή) έχει πάει στραβά; Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2019 από Malthador 1
Fulgore Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Ρε παιδια γιατι το κουραζετε τσαμπα αφου τα ξερετε ηδη στο γιατι γραφεται οτι γραφεται? Ειπαμε το τυρακι με τα δωρεαν παιχνιδια καλα κραταει ως τωρα,γιαυτο και βλεπουμε και δικηγορους του διαβολου να ξεπεταγονται ξαφνικα. Ολα τα αλλα ειναι κλασσικα να χαμε να λεγαμε. Ποιος νορμαλ ανθρωπος θα κατσει να υποστηριξει ενα store που στην παρουσα φαση του οχι μονο εχει σημαντικες ελλειψεις σε σχεση με τα αλλα store(περαν του steam),αλλα δεν ειναι καν 100% ασφαλες για συναλλαγες? Ποσοι θα πανε να ακουμπησουν πολλα χρηματα σε ενα store(περαν τα καμμενα πιτσιρίκια του Fortnite) χωρις email verification,με λιγους τροπους πληρωμης,που αν δειτε και παλιοτερα μεχρι και στα refund υπηρχε προβλημα?
Ryzenlake Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Στις 7/8/2019 στις 1:02 ΠΜ, p4n0s86 είπε Επειδή θεωρώ ότι παριστάνεις πως δεν καταλαβαίνεις, θα το κάνω πενηνταράκια λοιπόν. Ξέχνα το EGS, δεν υπάρχει. Καλά ως εδώ; Με το trojan στα torrents γιατί δεν έχεις πρόβλημα και το θεωρείς "αναγκαίο κακό"? Με λίγα λόγια, σας ενδιαφέρουν πραγματικά τα κενά ασφάλειας, ή να χαμε να λέγαμε και όποτε βολέψει το πετάμε ως επιχείρημα; Γιατί το ένα δεν κουμπώνει με το άλλο. Νομίζω ότι σπας πλάκα τώρα αλλά ας απαντήσω. Άμα φωνάξω τον ξάδερφο μου το Γιαννάκη να μου φτιάξει το θερμοσίφωνα τζάμπα ε εντάξει, και αριστη δουλειά να μην κάνει δεν θα εκνευρίσω. Άμα φωνάξω επαγγελματία ο οποίος μου πάρει 100ευρω ε όσο να ναι, περιμένω να δουλευει αψογα... 1
ilos Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 7 ώρες πριν, Ryzenlake είπε Νομίζω ότι σπας πλάκα τώρα αλλά ας απαντήσω. Άμα φωνάξω τον ξάδερφο μου το Γιαννάκη να μου φτιάξει το θερμοσίφωνα τζάμπα ε εντάξει, και αριστη δουλειά να μην κάνει δεν θα εκνευρίσω. Άμα φωνάξω επαγγελματία ο οποίος μου πάρει 100ευρω ε όσο να ναι, περιμένω να δουλευει αψογα... Εμένα ο ξάδερφος μου ο Γιαννάκης, φωνάζει εμένα να του φτιάξω το ac και τον θερμοσίφωνα πάντως.😁
Sir_Teraflop Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Στις 7/8/2019 στις 2:26 ΜΜ, Malthador είπε Για να βάζουμε στην πραγματική τους διάσταση τα πράγματα, ώστε να μην υπάρχει ούτε το παραμικρό ενδεχόμενο παρερμηνείας: 1) Βγήκε ο dev είπε ότι πάει EGS exclusive κάνοντας bullying παράλληλα. 2) Βγήκαν κάποιοι ανεκδιήγητοι με τη σειρά τους και του έκαναν bullying. 3) Έβγαλε ανακοίνωση η Epic ότι καταδικάζει το bullying, κάνοντας γαργάρα ότι ο συνεργάτης της το ξεκίνησε. Context λοιπόν. Στην πραγματικότητα η συζήτηση, δεν ήταν για το παιχνιδάκι που κανείς δεν ήξερε αλλά για το internet hate mob, ενάντια του EGS και ότι περιβάλλει αυτό, το οποίο δημιουργήθηκε μαγικά, τον Ιανουάριο νομίζω, μετά την ανακοίνωση του Steam ότι ήταν "unfair" αυτό που συνέβη με το Metro Exodus. Την επόμενη μέρα φυσικά, άρχισε το φαινόμενο του review bombing στο Steam, το οποίο προς τιμήν πήρε μέτρα τελικά κλπ. κλπ.. Όπως και να έχει, το σχόλιο σου για μένα δεν σε τιμά καθόλου. Άλλο το προκαλώ ανοιχτά (ΑΝ* όπως είχα γράψει), άλλο τα κάνω σκατά στο PR μου και άλλο σου απειλώ την ζωή, σου βρίζω την γυναίκα ως "εκδιδόμενη" δημόσια κτλ.. Όχι φίλε μου δεν είναι bullying και οι δυο συμπεριφορές. Και μιας και μιλάμε περί context διάβασε εδώ, ένα ποιοτικό, τουλάχιστον όσον αφορά την έρευνα του, κομμάτι δημοσιογραφίας: *https://www.pcinvasion.com/ooblets-the-story-so-far-whats-with-the-outrage-and-fake-screenshots/ 7 ώρες πριν, Fulgore είπε Ειπαμε το τυρακι με τα δωρεαν παιχνιδια καλα κραταει ως τωρα,γιαυτο και βλεπουμε και δικηγορους του διαβολου να ξεπεταγονται ξαφνικα. Αν είχα ένα ευρώ κάποτε - ξέρεις τότε που κυκλοφόρησε το Steam, για όσους εύχονταν στα σχόλια τους: να πάει άπατο, να καεί στην πυρά, θα βλάψει το PC Gaming ανεπανόρθωτα, το διαβολικό ψηφιακό μέλλον κλπ. κλπ., να είσαι σίγουρος ότι σήμερα θα ήμουν δισεκατομμυριούχος. 7 ώρες πριν, Fulgore είπε Ποιος νορμαλ ανθρωπος θα κατσει να υποστηριξει ενα store που στην παρουσα φαση του οχι μονο εχει σημαντικες ελλειψεις σε σχεση με τα αλλα store(περαν του steam),αλλα δεν ειναι καν 100% ασφαλες για συναλλαγες? Δεν έχω δει κανέναν εδώ να μην αναγνωρίζει αυτό που λες - δεν θέλω να αναφερθώ επί προσωπικού αλλά μιας αναφέρομαι σε αυτό που λες, εγώ περιμένω να ισιώσει η πλατφόρμα ΑΝ ισιώσει ποτέ και όποια αγορά θα κάνω θα την κάνω σε όσο πιο ασφαλή πλαίσια κρίνω για τον εαυτό μου (π.χ. prepaid) αλλά από την άλλη ασφάλεια στις συναλλαγές κλπ. δεν υπάρχει πουθενά : https://arstechnica.com/gaming/2019/08/severe-local-0-day-escalation-exploit-found-in-steam-client-services/ Τέλος να αναφέρω ότι "δακρύβρεχτα" δεν είναι τα σχόλια για τους Devs, αλλά οι devs μάλλον, πάνε δακρύβρεχτα στο EGS - δεν τους ανάγκασε κανείς άλλωστε - ή μήπως όχι? Ας το βάλω λοιπόν φόρα παρτίδα γιατί τα links λίγοι ασχολούνται να διαβάσουν: Άλλαξε το ποσοστό θεαματικά έτσι? Αυτά τα λένε developers και αρκετοί αυτών επιτυχημένοι και όχι ο flop ή ο xxxx. Δυστυχώς και απογοητεύομαι που το λέω, με αφορμή τις συζητήσεις για το EGS και τις κινήσεις του περί exclusivity περίμενα να γίνει μια υγιής συζήτηση για την επίδρασή του στο PC Gaming γενικότερα, μιας και αντίστοιχες κινήσεις, γίνονται και από το Discord και από τα άλλα μικρά Store που φυτρώνουν (με ένα εξ' αυτών να πάει να βάλει blockchain/mining....)., να μην πω για τα ήδη υπάρχοντα, για το αν το 30% ποσοστό είναι όντως βιώσιμο, όσο αυξάνονται τα production values και αντίθετα με τον πληθωρισμό δεν αναβαίνει αντίστοιχα η τιμή των Games κλπ.. Το μόνο που θα πω είναι ότι ως pc gamer από τις απαρχές του, είμαι συγκλονισμένος αν κάτσω και δω αποστασιοποιημένα την εικόνα σήμερα. Είχα αναφέρει ότι η αγορά είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Όπως βλέπουμε π.χ. τις κονσόλες στις οποίες επιζητούμε ενεργά τα exclusive (σωστά?) να γίνονται πιο PC γιατί μας ξενίζει το αντίθετο? Τα Steam Machines τι ήταν? Δεν ήταν PC-κονσόλες? ... και πολλά άλλα μπορώ να αναφέρω αλλά δεν είναι επί της παρούσης. Αντίθετα βλέπω ότι έχει γίνει Steam VS Epic και προφανώς για αυτό ευθύνεται περισσότερο ο ίδιος ο Τίμης παρά το Store του και κάποια σχόλια, τουλάχιστον ως προς το ύφος τους, τείνουν περισσότερο προς "κυνήγι μαγισσών/δίκη προθέσεων" (είτε του EGS είτε των σχολιαστών εδώ και όχι μόνο), παρά αντίλογος κάτι που εντόπισε εύστοχα και ο φίλος @p4n0s86. Προφανώς σε αυτό το κλίμα δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω παρά μόνο ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει τόση ένταση στην ατμόσφαιρα. Φιλικά και όπως πάντα στο νήμα θα κλείσω με ένα ακόμα αστείο Φανταστείτε το Death Stranding να είναι EGS Exclusive! 1 1
icenex Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Θα παρουμε το Death Stranding στην κονσολα, οποιος δεν εχει ας αγορασει το ps5, μετα πουλας και το δισκακι εδω στα μεταχειρισμενα Περα απο την πλακα σκορπαει λεφτα με την σεσουλα και στα παιχνιδια, δινει και ορισμενους αξιολογους τιτλους...μαρη epic αφου τα εχεις τα ρημαδια τα φραγκα φτιαξε και το client μην γινεσαι γυφτος εκει που δεν πρεπει... Νομιζω ολοι εχουμε εντοπισει τι φταιει και υπαρχει ολος αυτος ο ντορος απλα ο καθενας το βλεπει απο την δικη του οπτικη σκοπια για αυτο υπαρχει αυτη η αντιπαραθεση. Δυστυχως για την ωρα ολα δειχνουν οτι ειναι κατα του καταναλωτη αυτο που γινεται ασχετως αν μας ριχνουν σταχτη στα ματια με τα δωρεαν παιχνιδια και για καποιους αυτο το τυρακι φτανει να τους δουν σωτηρες του gaming.Μακαρι να πεσουμε εξω στις προβλεψεις μας και ολο αυτο να ανθισει υπερ μας αλλα δυστυχως τα πρωτα δειγματα πανε απο το κακο στο χειροτερο και μονο ενθαρρυντικα δεν τα λες. 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Super Moderators Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Εντάξει, όταν διαβάζω αποστροφές του στυλ "δεν έχω δει κανέναν να μην αναγνωρίζει αυτό που λες", και πέντε σελίδες πίσω τραβούσαμε τα μαλλιά μας με σωρεία μηνυμάτων που μας έλεγαν τι διαφορά έχει να αγοράσεις εδώ ή εκεί, clients είναι και τα δύο, δεν έχει νόημα να πω κάτι περισσότερο. Και, γενικά, αυτά τα "κανένας", είναι ευθεία πρόσκληση για διάψευση. (Παρενθετικά, όταν, από αυτούς που διαθέτουν τα παιχνίδια τους στο Steam, το 55% δηλώνει πως από το Steam έχουν ποσοστό άνω του 75% των εσόδων τους, το "δεν αξίζει το Steam το ποσοστό που παίρνει" είναι απάντηση ασύμβατη με την πραγματικότητα. Το ότι τους κακοφαίνεται, είναι ένα ζήτημα. Το αν αξίζει μια πλατφόρμα που δίνει τα 3/4 των εσόδων τους σε πάνω από το 1/2 αυτών που διαθέτουν το παιχνίδι τους εκεί, το αποδεικνύουν οι αριθμοί). 1
Sir_Teraflop Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 @Snoob Ε κάπως έτσι δεν είναι αντίστροφα για αρκετό κόσμο? Λέμε για τα features του Steam αλλά σε TeamSpeak Server Αμερικάνικο γινόταν όλο το νταβαντούρι στο MWO και όταν βγήκε στο Steam, στα παπάκια τους. Όλο το παιχνίδι, όσον αφορά τα fora γινόταν στους Server της Piranha και στα ιδιωτικά CLAN forums (αυτό το αναφέρω για το Mech 5). Παρόμοια , στο Skyrim όλο το "παιχνίδι" γινόταν στο Nexus και όχι στο Steam Workshop, στο οποίο θα κάνω την "πισώπλατη"* να αναφέρω για το monetization που ήθελε να κάνει η Valve στα mods. *Τέσπα, το point που θέλω να κάνω είναι, ότι, όσοι ασχολούμαστε εύκολα μπορούμε να αντικρούσουμε ο ένας τα επιχειρήματα του άλλου με εκατέρωθεν διαξιφισμούς και backstabs/κατινιές. Το δύσκολο είναι να προωθήσουμε την συζήτηση αλλά ο χρόνος δεν περνάει on demand να δούμε αν θα σκάσει το EGS ή το EGS ήρθε για να μείνει. Κάτοχοι κονσόλας, όμως να μιλάνε για exclusivity στο παρόν νήμα, ενώ στο παρελθόν έχουν εκφραστεί με ατάκες του τύπου γιατί να πάρω xbox/σύντομα PS4 αφού όλα/περισσότερα βγαίνουν στο PC ή έχουν Nintendo σύστημα, ΑΡΑ έχουν ΠΛΗΡΩΣΕΙ hardware barrier, με ξεπερνά. Πόσο μάλλον για κονσόλες όπου το frontend/η πλατφόρμα τους είναι μηδέν ακόμα και μπροστά στο EGS... Γιατί η πλατφόρμα στο PC δεν είναι το EGS και φυσικά ούτε το Steam... έτσι? Τον μόνο που κατανοώ καίτοι δεν συμμερίζομαι την άποψη, είναι μα το θεό τον pure PC Gamer, όπου πραγματικά το fragmentation στα Stores, όποια και να είναι, είναι ένα καρφί στο PC Gaming, μεταξύ των Nvidia και λοιπών, όπου πραγματικά και εμφανώς με τις τιμές των προϊόντων τους, χρηματοδοτούν τις εξορμήσεις τους σε θέματα εκτός gaming, πόσο μάλλον PC, όπως του αυτοκινήτου και άλλων αυτοματισμών και γιατί όχι (?) το R&D των κονσολών. Ας είμαστε τουλάχιστον συνειδητοποιημένοι, για το τι εστί "διάβολος" και να βλέπουμε την βιομηχανία (στο παρόν thread PC-GAMING) συνολικά. Τίποτα δεν είναι τυχαίο - ούτε υφίσταται παρθενογένεση. Για μένα δεν είναι ο "ένας ακόμα launcher" αλλά η επιθετική στρατηγική των Publisher στην απόκτηση Studio. Είτε αυτοί λέγονται MS, SONY, THQ. Εκεί είναι το τέρας που θέλει fleece, η ενοικίαση δεν είναι τίποτα μπροστά του.
Moderators Malthador Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Moderators Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 6 minutes ago, Sir_Teraflop said: Κάτοχοι κονσόλας, όμως να μιλάνε για exclusivity στο παρόν νήμα, ενώ στο παρελθόν έχουν εκφραστεί με ατάκες του τύπου γιατί να πάρω xbox/σύντομα PS4 αφού όλα/περισσότερα βγαίνουν στο PC ή έχουν Nintendo σύστημα, ΑΡΑ έχουν ΠΛΗΡΩΣΕΙ hardware barrier, με ξεπερνά. Πόσο μάλλον για κονσόλες όπου το frontend/η πλατφόρμα τους είναι μηδέν ακόμα και μπροστά στο EGS... Στο προηγούμενο μήνυμά σου βαριέμαι να απαντήσω, είναι πολλά τα λάθη που κάνεις και δεν θα οδηγήσει πουθενά, αλλά επειδή προφανώς η μπηχτή εδώ πάει σε μένα, σου έχω ήδη απαντήσει πέντε μήνες πριν: On 28/03/2019 at 20:25, Malthador said: Οκ, θα προσπαθήσω να σου απαντήσω χωρίς ειρωνεία και θεωρώντας ότι το ρωτάς στα σοβαρά: α) Τα 1st και 2nd-party στις κονσόλες είναι χρηματοδοτημένα από τις εταιρείες των κονσολών, και λειτουργούν ως «κράχτες» προκειμένου να πουλήσουν H/W που από μόνο του είναι επαρκής δικαιολογία στο «γιατί να έχουν». Πουλώντας περισσότερο H/W θα εισπράττουν περισσότερα χρήματα για να χρηματοδοτούν περισσότερα exclusives. β) Furthermore, τα exclusives στις κονσόλες αφενός είναι state-of-the-art games στην συντριπτική τους πλειοψηφία (αρκεί να δεις στο νήμα του Cemu πως σκίζονται όλοι για να παίξουν BotW και θα συμφωνήσεις), αφετέρου είναι χτισμένα πάνω στο H/W της κάθε κονσόλας και φτιαγμένα έτσι ώστε να κάνουν implement τα περισσότερα features της. Το GoW δεν θα έβγαζε ποτέ τέτοια γραφικά αν ήταν multiplatform τίτλος και το Mario Odyssey θα ήταν πολύ υποδεέστερο χωρίς motion controls. Τα PC stores για ποιόν ακριβώς λόγο να έχουν exclusives (που δεν τα έχουν χρηματοδοτήσει οι ίδιες εταιρείες των stores); Γιατί... έτσι; Δεν έχω ταχθεί ποτέ κατά των exclusives γενικά, έχω ταχθεί κατά των exclusives όταν αυτά δεν μου αποφέρουν κανένα απολύτως κερδος, εμένα προσωπικά, σαν καταναλωτή.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 Super Moderators Δημοσ. 8 Αυγούστου 2019 @Sir_Teraflop Αφού "εύκολα μπορούμε να αντικρούσουμε" τα επιχειρήματα, ας τα αντικρούσουμε, αντί να πετάμε στον αέρα μπηχτές για δήθεν "backstabing" και κατινιές. Και καπάκι πόσο δύσκολο είναι να προωθήσουμε το διάλογο... Λοιπόν, για να ξέρουμε τι λέμε: Από μια σύνθετη και πολυεπίπεδη έρευνα, επέλεξες να παραθέσεις μία παράμετρο η οποία αποτυπώνει μια εντύπωση και όχι ένα μετρήσιμο δεδομένο. Απάντησα πως, τα μετρήσιμα αντικειμενικά στοιχεία και όχι οι υποκειμενικές εντυπώσεις, (από την ίδια έρευνα) αποδεικνύουν πως το Steam αποτελεί για πάνω από έναν στους δύο που επιλέγει να διαθέσει το παιχνίδι του εκεί, τα 3/4 των εσόδων τους. Επομένως, τα αντικειμενικά δεδομένα διαψεύδουν την υποκειμενική εντύπωση. Σε κάθε περίπτωση, όπως έχω επισημάνει πλείστες όσες φορές, η σπουδαιότερη επιτυχία μιας εταιρίας που έχει κατηγορηθεί για πρακτικές εργασιακού μεσαίωνα με "εθελοντικές" υπερωρίες και εβδομαδιαία ωράρια των 70-100 ωρών, μια εταιρία που αιφνιδιάζει τους συνεργάτες της με εκπτώσεις (ακόμη και σε ακυκλοφόρητα παιχνίδια) και πριν καταλάβει πως αυτή φταίει για τον αιφνιδιασμό, προλαβαίνει να τους βρίσει και να τους χαρακτηρίσει άπληστους, έχει καταφέρει να πουλήσει επιτυχώς την παραμύθα πως έρχεται να φέρει το οτιδήποτε νέο στο χώρο και δήθεν "μάχεται" το Steam (ενώ στην πραγματικότητα μάχεται εμάς), πραγματικά είναι επιτυχία πρώτου μεγέθους. Το όχι έχει καταφέρει το EGS τα τεράστια -απολύτως τεκμηριωμένα- προβλήματά του, τα τα κρύβει πίσω από τη δήθεν πάλη με το Steam και το τιμημένο "Γιατί, οι άλλοι καλύτεροι ήταν;" είναι ένας θρίαμβος. Τίνος πράγματος, δεν θα ήθελα να πω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα