Προς το περιεχόμενο

Epic Games Store

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Malthador είπε

Έχεις δίκιο, είναι το ίδιο να πληρώνεις κάτι με λεφτά και να είσαι έρμαιο με το να κατεβάζεις κάτι τζάμπα και να είσαι έρμαιο.

Δηλαδή εντάξει τώρα, το τρόλινγκ σε άλλο επίπεδο.

Τι σχέση έχει το αν έχεις πληρώσει ή όχι με τα κενά ασφάλειας; Δεν αντικρούω το γεγονός ότι το EGS τα έχει, αλλά το ότι στα torrents δεν φαίνεται να σας απασχολούν ιδιαίτερα. Όσο για το αν τρολάρουμε όσοι έχουμε μια διαφορετική οπτική θα πρέπει να σταματήσει αυτό το πράγμα επιτέλους, δεν μπορείτε να σχολιάζετε χωρίς να χαρακτηρίζετε συνεχώς τον άλλον;

• Like 3
  • Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, p4n0s86 είπε

Τι σχέση έχει το αν έχεις πληρώσει ή όχι με τα κενά ασφάλειας; Δεν αντικρούω το γεγονός ότι το EGS τα έχει, αλλά το ότι στα torrents δεν φαίνεται να σας απασχολούν ιδιαίτερα. Όσο για το αν τρολάρουμε όσοι έχουμε μια διαφορετική οπτική θα πρέπει να σταματήσει αυτό το πράγμα επιτέλους, δεν μπορείτε να σχολιάζετε χωρίς να χαρακτηρίζετε συνεχώς τον άλλον;

Το ξέρω ότι ίσως φανεί περίεργο λόγω της προέλευσης του site αλλά πραγματικά αυτό το post πρέπει να το διαβάσουν περισσότεροι:

https://www.resetera.com/threads/we-need-to-talk-about-how-toxic-discussing-the-epic-games-store-is-when-it-comes-to-accusations-and-insults-read-op-and-threadmarks-before-posting.132551/#post-23274385

• Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, Sir_Teraflop said:

Μάλλον "ανώριμος" ήταν ο dev και τα "σκυλιά" τοξικά δεν βρίσκεις? Δεν θέλω να πιστεύω ότι δικαιολογείς τέτοιες συμπεριφορές, για τις επιχειρηματικές πρακτικές κάποιων dev έτσι?

Εξαρχής τόνισα ότι ήταν απαράδεκτο αυτό που έγινε. Ούτε threats έπρεπε να υπάρξουν, ούτε fake screenshots. Αν θες να αντιταχθείς στο τρεντ, η λύση που πονάει είναι μία: δεν αγοράζεις, ας το παίξει ο dev μόνος του. Όμως, δεν είδα την Epic να κόπτεται για τον πύρινο λόγο που χρησιμοποίησε ο συνεργάτης της (και ο οποίος ήταν η αιτία για τα υπόλοιπα), αλλά μόνο για την αντίπερα όχθη. Περίεργα πράγματα, εγώ λέω ότι το να αποκαλείς τον οποιονδήποτε ως «τοξικό» είναι ο ορισμός του abuse, λέξη που αναφέρει στον τίτλο της ανακοίνωσής της.

Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον όμως το ότι ο dev κάνει νύξη περί πειρατείας στο ίδιο κείμενο που ανακοινώνει το exclusivity. Είναι φως φανάρι ότι και στο μυαλό των ίδιων αρχίζει να εντυπώνεται η κυνική αλήθεια: το μόνο που θα βγει από το τρεντ με τα αποκλειστικά είναι η αύξηση της πειρατείας.

9 minutes ago, Sir_Teraflop said:

Και για να είμαι συνεπής είχα προειδοποιήσει για αυτό το χάσμα που θα επέλθει σε αυτό το νήμα.

Σε τι αναφέρεσαι; Ποιό είναι το χάσμα;

11 minutes ago, Sir_Teraflop said:

Οι συγκεκριμένοι όμως devs μάλλον για ελαφρόμυαλοι-πλακατζήδες τους κόβω (όπως και το game τους) και δεν υπολόγισαν σωστά ότι ο γραπτός λόγος εύκολα παρεξηγείται - ειδικά από άτομα τα οποία δεν ήξεραν καν την ύπαρξη του game - πόσο μάλλον ήταν εκτός αγοραστικού κοινού ούτως ή άλλως, ορμώμενοι ξεκάθαρα από ένα ιδιότυπο μίσος για το EGS.

Ελαφρόμυαλοι παρέα με πακέτο από την Epic δεν μου πολυκολλάει πάντως.

9 minutes ago, p4n0s86 said:

Τι σχέση έχει το αν έχεις πληρώσει ή όχι με τα κενά ασφάλειας; 

Οκ, ας παίξω: στο ένα έχω το δικαίωμα να απαιτήσω να είναι τέλειο το προϊόν χωρίς κενά ασφαλείας γιατί το πλήρωσα, στο άλλο το trojan είναι αναγκαίο κακό της παρανομίας.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Malthador είπε

Οκ, ας παίξω: στο ένα έχω το δικαίωμα να απαιτήσω να είναι τέλειο το προϊόν χωρίς κενά ασφαλείας γιατί το πλήρωσα, στο άλλο το trojan είναι αναγκαίο κακό της παρανομίας.

Επειδή θεωρώ ότι παριστάνεις πως δεν καταλαβαίνεις, θα το κάνω πενηνταράκια λοιπόν. Ξέχνα το EGS, δεν υπάρχει. Καλά ως εδώ; Με το trojan στα torrents γιατί δεν έχεις πρόβλημα και το θεωρείς "αναγκαίο κακό"? Με λίγα λόγια, σας ενδιαφέρουν πραγματικά τα κενά ασφάλειας, ή να χαμε να λέγαμε και όποτε βολέψει το πετάμε ως επιχείρημα; Γιατί το ένα δεν κουμπώνει με το άλλο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Malthador είπε

Εξαρχής τόνισα ότι ήταν απαράδεκτο αυτό που έγινε. Ούτε threats έπρεπε να υπάρξουν, ούτε fake screenshots. Αν θες να αντιταχθείς στο τρεντ, η λύση που πονάει είναι μία: δεν αγοράζεις, ας το παίξει ο dev μόνος του. Όμως, δεν είδα την Epic να κόπτεται για τον πύρινο λόγο που χρησιμοποίησε ο συνεργάτης της (και ο οποίος ήταν η αιτία για τα υπόλοιπα), αλλά μόνο για την αντίπερα όχθη. Περίεργα πράγματα, εγώ λέω ότι το να αποκαλείς τον οποιονδήποτε ως «τοξικό» είναι ο ορισμός του abuse, λέξη που αναφέρει στον τίτλο της ανακοίνωσής της.

Αυτό σου εξηγώ και το ίδιο μίλησα κάτι σελίδες πριν αν διάβασες το post μου: To Gamers(TM) και enttitled culture ήταν απαράδεκτα. Διαβάζοντας όμως περισσότερα για αυτούς άρχισα να υποψιάζομαι ότι το γράψανε όπως γράφουμε μεταξύ γνωστών εδώ π.χ. αλλά έτσι ήταν λογικό(?) το shitstorm? Το δικαιολογούμε? Όχι φυσικά.

Σε κάθε περίπτωση death threats κτλ. είναι καταδικαστέα.

Αναφορά σε κείμενο

Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον όμως το ότι ο dev κάνει νύξη περί πειρατείας στο ίδιο κείμενο που ανακοινώνει το exclusivity. Είναι φως φανάρι ότι και στο μυαλό των ίδιων αρχίζει να εντυπώνεται η κυνική αλήθεια: το μόνο που θα βγει από το τρεντ με τα αποκλειστικά είναι η αύξηση της πειρατείας.

Όχι απλά όπως εγώ και εσύ διαβάζουν τι γράφεται... Είναι κομμάτι της βιομηχανίας και όχι εκτός. Περισσότερο από όσο θα είμαστε εγώ και εσύ ποτέ.

Τώρα αν κάποιοι νομίζουν ότι το να κουρσέψεις το game είναι λύση, μάλλον επιβεβαιώνουν τον dev που αναφέρθηκε παραπάνω και ας είχε (ή δεν είχε) χαβαλεδίστικο mood στο blog post του. (υποτίθεται - δεν ξέρω - είμαι neutral).

Αναφορά σε κείμενο

Σε τι αναφέρεσαι; Ποιό είναι το χάσμα;

Devs και consumers. Ψάξου λίγο για το θέμα. Καλώς ή κακώς είτε λόγω νοοτροπίας είτε καθαρά και στεγνά συμφερόντων τα θέλω αντικρούονται. Στο μεταξύ εδώ δεν μιλάμε για στυγνούς evil megacoprorations αλλά για indie κλπ. developers...

Αναφορά σε κείμενο

Ελαφρόμυαλοι παρέα με πακέτο από την Epic δεν μου πολυκολλάει πάντως.

Θα πρέπει να σταματήσει αυτή η νοοτροπία ότι η Epic και η κάθε Epic είναι το embodiment του all things Evil. Εταιρικά σχήματα είναι στεγνά όλα τους και όλους τους νοιάζει η τσέπη σου.

Επεξ/σία από Sir_Teraflop
  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
7 hours ago, p4n0s86 said:

Με το trojan στα torrents γιατί δεν έχεις πρόβλημα και το θεωρείς "αναγκαίο κακό"?

α) Έχω τρόπους να το παρακάμπτω ώστε να μην με επηρεάζει

και 

β) είναι τουλάχιστον αφελές να διαμαρτυρηθώ για κάτι που είναι τζάμπα και παράνομο.

Σε κάλυψα;

7 hours ago, Sir_Teraflop said:

Σε κάθε περίπτωση death threats κτλ. είναι καταδικαστέα.

Δεν το συζητώ. Δεν σου αρέσει - δεν αγοράζεις, period. Απειλές κατά της ζωής και προσβολές κατά της προσωπικότητας είναι βάρβαρα πράγματα που δεν αντιστοιχούν στην ποιότητα οποιουδήποτε σοβαρού ατόμου.

Όχι απλά όπως εγώ και εσύ διαβάζουν τι γράφεται... Είναι κομμάτι της βιομηχανίας και όχι εκτός. Περισσότερο από όσο θα είμαστε εγώ και εσύ ποτέ.

Τώρα αν κάποιοι νομίζουν ότι το να κουρσέψεις το game είναι λύση, μάλλον επιβεβαιώνουν τον dev που αναφέρθηκε παραπάνω και ας είχε (ή δεν είχε) χαβαλεδίστικο mood στο blog post του. (υποτίθεται - δεν ξέρω - είμαι neutral).

Συμφωνώ, λύση είναι η αποχή ή η αγορά σε πολύ μεταγενέστερο χρόνο σε εκπτώσεις για φραγκοδίφραγκα στην πλατφόρμα της επιλογής μας. Αν θες την άποψή μου, η πειρατεία δεν είναι λύση στην συγκεκριμένη, δείχνει άλλα πράγματα και οδηγεί σε χειρότερα μονοπάτια από το exclusivity (στο μυαλό μπορώ να δικαιολογήσω μόνο μία περίπτωση πειρατείας για τον εαυτό μου: να μην βρίσκω πουθενά τον τίτλο, οπότε αναγκαστικά τον κατεβάζω). Σε κάθε περίπτωση δεν θα αποκαλέσω «τοξικό» ή «ανώριμο» όποιον κατεβάζει games, είναι τεράστιο φάουλ από τη μεριά του dev αυτό.

Θα πρέπει να σταματήσει αυτή η νοοτροπία ότι η Epic και η κάθε Epic είναι το embodiment του all things Evil. Εταιρικά σχήματα είναι στεγνά όλα τους και όλους τους νοιάζει η τσέπη σου.

Δεν με κατάλαβες, δεν κατηγορώ την Epic τώρα. Σε αυτό που λες απαντώ, στο «ελαφρόμυαλος». Είτε θα είναι ελαφρόμυαλος και θα αντιμετωπίζει χαζοχαρούμενα το game του, είτε θα είναι σοβαρή πηγή εσόδων για αυτόν (πράγμα που κολλάει με το πακέτο που θα πήρε για το exclusivity). Και τα δύο μαζί δεν μου κολλάνε.

Δημοσ.
Στις 28/7/2019 στις 2:31 ΜΜ, KilliK είπε

αφου το Steam ψηφιακο μαγαζι ειναι. εχει σημασια αν δεν αγορασεις το παιχνιδι απο εκει αλλα απο αλλο ψηφιακο μαγαζι;

ειναι σαν να διαμαρτυρεσαι γιατι πρεπει να αγορασεις τα τσιγαρα σου απο ενα ψιλικατζιδικο αντι απο ενα περιπτερο. 🙄

Αυτο απο μονο του σε βγαζει λαθος, γιατι ουσιαστικα λες οτι ολα τα μαγαζια ειναι ιδια, ενω δεν ειναι. Ειτε μιλαμε για super market ειτε για εστιατορια και καφετεριες ειτε για gaming platforms. Στη τελικη αν δεν ειχε σημασια, δεν θα χρειαζοταν η εξαγορα των devs απο την EPIC, οι πωλησεις θα ηταν μοιρασμενες αφου σιγα το πραμα, το ιδιο ειναι. Εμ δεν ειναι

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Malthador είπε

α) Έχω τρόπους να το παρακάμπτω ώστε να μην με επηρεάζει

και 

β) είναι τουλάχιστον αφελές να διαμαρτυρηθώ για κάτι που είναι τζάμπα και παράνομο.

Σε κάλυψα;

Όχι γιατί δεν είπα ούτε να διαμαρτυρηθείς, ούτε να δεχτείς το EGS με κενά ασφαλείας. Δεν έχει νόημα να επαναλαμβάνομαι όμως, οπότε το αφήνω εδώ δεν πειράζει καλή καρδιά.

• Super Moderators
Δημοσ.

Aπλά να επισημάνω το ότι κάποιος είναι indie, δεν σημαίνει πως είναι ανώτερος άνθρωπος. Ούτε πιο τρυφερή κι ευγενική ψυχή, απαραίτητα.

Indie ήταν και ο αληταράς που μας πούλησε για το snoopware των Κινέζων.

Indie είναι και τα παλλικάρια της Harebrained, που και παραγωγό βρήκαν να τους στηρίξει αφού εκπλήρωσαν πλήρως τις υποχρεώσεις που είχαν απέναντι στους backers τους, και τρόπο να διαθέτουν τα παιχνίδια τους παντού, σε όποια πλατφόρμα προτιμάει ο καθένας, αντί για τσατσιλίκια και αποκλειστικότητες και τάχα μου νοιάζονται οι Σουήνηδες για τα ποσοστά των devs.

Το EGS θέλει πάτημα από κάτω όχι γιατί είναι η προσωποποίηση του κακού, αλλά επειδή εφαρμόζει αντικαναταναλωτικές τακτικές οι οποίες πλήττουν ευθέως τα συμφέροντά μας και οδηγούν (ήδη, όχι σε κάποιο υποθετικό και αόρατο μέλλον) στο οριστικό κλείδωμα τίτλων στη μπακατέλα του EGS.

Ας πάψει να εφαρμόζει αυτές τις πρακτικές, ας διαθέσει τα άπειρα εκατομμύριά του όχι σε υφαρπαγές τίτλων και αποκλειστικότητες, αλλά στην κάλυψη των εφιαλτικών ελλείψεών του, τώρα, όχι σε κάποιον απροσδιόριστο (και ήδη καθυστερημένο) οδικό χάρτη, και καλή του τύχη, ας πάρει το μερίδιό του από την αγορά.

Όσο εφαρμόζει αυτές τις πολιτικές που βλέπουμε, όσο χρηματοδοτεί συνειδητά και συστηματικά την εξαπάτηση των ανθρώπων που στήριξαν και στηρίζουν indie προσπάθειες, όσο στραγγαλίζει το Linux και το DRM-free, είναι ανάγκη να απαλλαγούμε από την ψευδαίσθηση ότι "πολεμάει" το όποιο Steam, να συνειδητοποιήσουμε ότι πολεμάει εμάς και την ελευθερία επιλογής να αγοράζω από όπου θέλω και να παίζω όπου θέλω, και να αντιδράσουμε ανάλογα.

• Like 5
  • Moderators
Δημοσ.
4 minutes ago, p4n0s86 said:

Όχι γιατί δεν είπα ούτε να διαμαρτυρηθείς, ούτε να δεχτείς το EGS με κενά ασφαλείας. Δεν έχει νόημα να επαναλαμβάνομαι όμως, οπότε το αφήνω εδώ δεν πειράζει καλή καρδιά.

Δεν βγάζει νόημα αυτό που λες, βασικά. Ρωτάς γιατί κάποιος που έχει πρόβλημα με τα κενά ασφαλείας του EGS δεν έχει πρόβλημα με τα κενά ασφαλείας της δωρεάν και παράνομης μεθόδου. Το οποίο σαν επιχείρημα είναι ισοδύναμο (από την ανάποδη) με το «γιατί να πληρώσω για κάτι όταν μπορώ να το παίξω δωρεάν». Νομίζω ότι δεν είναι σοβαρή άποψη αυτή.

Δεν κατανοώ καν γιατί συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα, ίσως εσύ να το κατανοείς καλύτερα.

8 minutes ago, Snoob said:

Aπλά να επισημάνω το ότι κάποιος είναι indie, δεν σημαίνει πως είναι ανώτερος άνθρωπος. Ούτε πιο τρυφερή κι ευγενική ψυχή, απαραίτητα.

Indie είναι και τα παλλικάρια της Harebrained, που και παραγωγό βρήκαν να τους στηρίξει αφού εκπλήρωσαν πλήρως τις υποχρεώσεις που είχαν απέναντι στους backers τους, και τρόπο να διαθέτουν τα παιχνίδια τους παντού, σε όποια πλατφόρμα προτιμάει ο καθένας, αντί για τσατσιλίκια και αποκλειστικότητες και τάχα μου νοιάζονται οι Σουήνηδες για τα ποσοστά των devs.

Το EGS θέλει πάτημα από κάτω όχι γιατί είναι η προσωποποίηση του κακού, αλλά επειδή εφαρμόζει αντικαναταναλωτικές τακτικές οι οποίες πλήττουν ευθέως τα συμφέροντά μας και οδηγούν (ήδη, όχι σε κάποιο υποθετικό και αόρατο μέλλον) στο οριστικό κλείδωμα τίτλων στη μπακατέλα του EGS.

Ας πάψει να εφαρμόζει αυτές τις πρακτικές, ας διαθέσει τα άπειρα εκατομμύριά του όχι σε υφαρπαγές τίτλων και αποκλειστικότητες, αλλά στην κάλυψη των εφιαλτικών ελλείψεών του, τώρα, όχι σε κάποιον απροσδιόριστο (και ήδη καθυστερημένο) οδικό χάρτη, και καλή του τύχη, ας πάρει το μερίδιό του από την αγορά.

Όσο εφαρμόζει αυτές τις πολιτικές που βλέπουμε, όσο χρηματοδοτεί συνειδητά και συστηματικά την εξαπάτηση των ανθρώπων που στήριξαν και στηρίζουν indie προσπάθειες, όσο στραγγαλίζει το Linux και το DRM-free, είναι ανάγκη να απαλλαγούμε από την ψευδαίσθηση ότι "πολεμάει" το όποιο Steam, να συνειδητοποιήσουμε ότι πολεμάει εμάς και την ελευθερία επιλογής να αγοράζω από όπου θέλω και να παίζω όπου θέλω, και να αντιδράσουμε ανάλογα.

Ψιλοάσχετο με το θέμα μας per se, αλλά ο Sinek εξηγεί πολύ καλά πως παίζεται γενικότερα το παιχνίδι μέχρι το 02:30.

Και με βάση την παραπάνω ανάλυση εξηγείται εύκολα γιατί η Valve δεν έχει κουνηθεί καθόλου μέχρι τώρα και γιατί η Epic είναι καταδικασμένη με την τακτική που ακολουθεί.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Malthador είπε

Νομίζω ότι δεν είναι σοβαρή άποψη αυτή.

Εντάξει αφού συνεχίζετε τους χαρακτηρισμούς που μπορεί να ενοχλούν τον συνομιλητή, ακόμη κι όταν αυτός έχει σταματήσει να αντιτίθεται, ότι και να πούμε είναι λίγο πλέον. Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
8 minutes ago, p4n0s86 said:

Εντάξει αφού συνεχίζετε τους χαρακτηρισμούς που μπορεί να ενοχλούν τον συνομιλητή, ακόμη κι όταν αυτός έχει σταματήσει να αντιτίθεται, ότι και να πούμε είναι λίγο πλέον. Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του.

Επιτέθηκα στην άποψή σου, όχι στο ήθος σου, έτσι γίνεται ο διάλογος. 

Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Snoob είπε

Δεν υπάρχει κάποιος οργανισμός που να θέτει κάποια στάνταρτς που πρέπει να τηρούνται και να επιβλέπει νομικά τον καθένα; Δεν ξέρω πως ακριβώς λειτουργεί το EGS, φαντάζομαι οι σέρβερς θα είναι στην Κίνα, όμως για να έχει πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά ας πούμε, δεν πρέπει να συμμορφώνεται με την αντίστοιχη νομοθεσία; Ειδικά τώρα πλέον που έχουν γίνει όλα πιο αυστηρά στην ΕΕ, μου προκαλεί εντύπωση πως γίνεται να λειτουργούν κάτω από τέτοιες συνθήκες.

Επεξ/σία από p4n0s86
  • Super Moderators
Δημοσ.

Τα έχουμε πει για το ανεπαρκές πλαίσιο το crowd funding (που έχει τεράστιες ευθύνες για την όλη κατάσταση και θα το φάει το έχει φάει το κεφάλι του).

Αν θέλουμε να περιγράψουμε το πρόβλημα γενικότερα, η νομοθεσία αδυνατεί εδώ και δεκαετίες να παρακολουθήσει τις εξελίξεις στο χώρο των υπολογιστών (και όχι μόνο του gaming).

Βρίσκουν και τα κάνουν, το EGS, οι Γκολόπηδες και οι Σουήνηδες, γιατί ξέρουν πως είναι τόσο νεφελώδες το πλαίσιο και τόσο δύσκολο για απλούς χρήστες να διεκδικήσουν το δίκιο τους απέναντι σε κολοσσούς, ώστε δεν πρόκειται να τους τρέξουν στα δικαστήρια. Είναι το ίδιο σκεπτικό ακριβώς με τους απατεώνες που πουλάνε κάτι στα 30-50-100 ευρώ, σου στέλνουν μια κάλτσα άπλυτη από τον καιρό του Νώε, και ποντάρουν στο ότι κανείς δεν θα τους κυνηγήσει για ένα τέτοιο ποσό. Απλά, η διαφορά του χλιμίτζουρα που μαζεύει εικοσάρια εδώ κι εκεί, με κάτι ταλέντα του "indie" χώρου, είναι πως οι χλιμίτζουρες εξαπατούν μερικές δεκάδες ανθρώπους, ενώ οι ανεξάρτητοι και καλά "δημιουργοί" εξαπατούν μερικές δεκάδες χιλιάδες και μαζεύουν κάτι μύρια.

Και να στραβώσει κάτι, τους καλύπτει ο πάτρονας, εσύ τα λεφτά σου πίσω, άτοκα εννοείται (μείον το ποσοστό που θα κρατήσει από εσένα η πλατφόρμα που επέλεξαν, δηλαδή ούτε καν όλα όσα έδωσες), όσα χρόνια κι αν τα κράτησαν και τα εκμεταλλεύτηκαν. Καθάρισαν. Είναι "εντάξει". 

Εδώ, στο MechWarrior 5, βρέθηκε υποστηρικής που ευγενέστατα ρώτησε πόσο θα χρειαστεί να περιμένει για να παίξει το παιχνίδι εκεί όπου θέλει και όχι στη μπακατέλα, και του επέστρεψαν ετσιθελικά τα χρήματά του, χωρίς να το ζητήσει (και χωρίς να τους πει και τίποτε κακό) ώστε να πάψει να έχει τα όποια δικαιώματα για να διεκδικήσει το οτιδήποτε.

Κάτι τέτοια άτομα κάνουν την Άγρια Δύση να μοιάζει με παρθεναγωγείο.

Ο χώρος είναι ανεξέλεγκτος, η νομοθεσία αδυνατεί να παρακολουθήσει τις εξελίξεις, οι εκατομμυριούχοι και οι εξαγορασμένοι κάνουν ό,τι γουστάρουν.

Αυτοί, όπως έχω ξαναγράψει, καλά κάνουν (Δηλαδή, για να το κάνω ταληράκια και να μην έχουμε τίποτε παρανοήσεις: αλητεία διαπράττουν, αλλά τα συμφέροντά τους κοιτάνε, οπότε τι να πεις). Κι αν χρειαστεί να πουλήσουν ξεδιάντροπα τους ανθρώπους που τους στήριξαν έμπρακτα και πολύμορφα όταν δεν υπήρχε κανείς να τους δώσει μαντήλι να κλάψουν, σιγά το πρόβλημα: θα φτιάξουν μια βεντάλια με τα γκαφρά του Σουήνι και θα κάνουν αέρα.

Το ουσιαστικό πρόβλημα είναι ότι υπάρχει κόσμος που φαντασιώνεται ότι αυτές οι πρακτικές, είναι κάποιου είδους "αγώνας" απέναντι στο "κακό Steam" και τον "χοντρό". Δεν καταλαβαίνουν πως οι γαλαντόμοι του EGS αφοδευμένους έχουν και τους devs και τα ποσοστά τους, κι απλά πληρώνουν ποσά εκτός κάθε λογικής (τα έχουμε ξαναπεί για το paying through the nose, νομίζω...) ώστε να μαζεύουν τίτλους, να μαντρώσουν κόσμο και να φτιάξουν πελατεία, γιατί αν βασιστούν σε αυτή τη μπακατέλα που πλασάρουν για client, δεν πάνε πουθενά. Αν δεν σε ανάγκαζαν να εγκαταστήσεις την μπακατέλα για να παίξεις το παιχνίδι, αν δεν πόνταραν στον καταναλωτισμό (τι σημασία έχει τι θα εγκαταστήσω στον υπολογιστή μου, εγώ να παίξω το παιχνίδι θέλω...), υπήρχε περίπτωση να βάλεις στο μηχάνημά σου client που δεν έχει καν επαλήθευση email;  Ή που προσπερνά μέσω ενός "οδικού χάρτη" απολύτως στοιχειώδεις λειτουργίες, απαραίτητες για την παροχή υποστήριξης για ένα προϊόν το οποίο εκμεταλλεύονται εμπορικά, όπως, ας πούμε, το εξαιρετικό σύνθετο πράγμα που μόνο οι αρχιερείς του computing ξέρουν να στήνουν και ονομάζεται forum;

Δυστυχώς πολύς κόσμος δεν καταλαβαίνει πως ο οδικός χάρτης είναι μια δημοσιοσχεσίτικη παπάντζα που απλά μεταθέτει σε κάποιο διαρκώς μετακυλούμενο ή και παντελώς απροσδιόριστο μέλλον πράγματα τα οποία, στην εποχή μας, όχι πριν από 20 χρόνια, είναι απολύτως στοιχειώδη και απαραίτητα. Ή, αν το καταλαβαίνει, προτιμά να το προσπεράσει ώστε να μπορεί να συνεχίσει να υπερασπίζεται τη δράση (ή έστω να μην αναγκαστεί να παραδεχτεί τα χάλια) του δήθεν λευκού ιππότη που ήρθε να φέρει τον ανταγωνισμό μέσα από αποκλειστικότητες και υφαρπαγές πλήρως χρηματοδοτημένων τίτλων...

Έχει καταφέρει το EGS να πείσει σημαντική μερίδα πως δίνει κάποιου είδους μάχη για να σπάσει κάποιο μονοπώλιο (το οποίο "μονοπώλιο" έχει οδηγήσει στη διαρκή προσφορά από πλήθος διαφορετικών πηγών κλειδιών σε χαμηλές έως και εξευτελιστικές τιμές, πακέτα παιχνιδιών στο ένα δέκατο της εμπορικής τους αξίας κ.α.) ενώ στην πραγματικότητα στραγγαλίζει το Linux, πατάει από κάτω τις DRM-free επιλογές, κλειδώνοντας παιχνίδια τα οποία χρηματοδοτήθηκαν με ρητή δέσμευση να είναι διαθέσιμα από την πρώτη ημέρα σε αυτές τις εκδοχές τους, πίσω από ένα client που αποδεδειγμένα υπέκλεπτε δεδομένα χωρίς καμία συνέναιση των χρηστών. Τυχαία και κατά λάθος, προφανώς. Γιατί είπαν οι προγραμματιστές, από μόνοι τους, εκεί που καθάριζαν τη μάκα ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών τους, "μωρέ, δεν προσθέτουμε και δυο γραμμές κώδικα για να αντλεί πληροφορίες από τους λογαριασμούς των χρηστών χωρίς να τους το πει;"

Έχει καταφέρει το EGS να πείσει σημαντική μερίδα πως όποιος επισημαίνει καταγεγραμμένα και συνεχιζόμενα προβλήματα είναι κάποιου είδους φανατικός οπαδός του Steam, κι όχι κάποιος που ανησυχεί για το πολύ σοβαρό ενδεχόμενο, αν αυτή η εφιαλτική προσέγγιση ριζώσει, να γενικευτεί και να αποτελέσει βασικό όχημα λειτουργίας στο χώρο του PC gaming. Με ό,τι θα σημάνει αυτό για τις τιμές, τη διαθεσιμότητα των κλειδιών και, τελικά, το δικαίωμα της επιλογής.

Κι όπως έχω γράψει άπειρες φορές ήδη, ακόμη κι αν αυτός που καταγγέλει το EGS για τις απαράδεκτες ελλείψεις στις υποδομές του και τις αισχρές πρακτικές που εφαρμόζει, είναι ο πλέον σχολασμένος οπαδός του Steam, αυτό δεν καθιστά ούτε κατ' ελάχιστο λιγότερο προβληματικές και βλαπτικές για τον καταναλωτή, τις πρακτικές του EGS.

Αυτό είναι που θα έπρεπε να μας απασχολεί. Όχι το γιατί κάποιος αόριστος και ανώνυμος χρήστης "τώρα φωνάζει αλλά όταν η γιαγιά μου έπαθε λάστιχο και δεν έβρισκε βουλκανιζατέρ δεν τον είδα να λέει τίποτε".

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.

Πότε κατέληξε πολιτική η κουβέντα εδω μέσα ακριβώς; Τι προπαγάνδα έχει πέσει; ειλικρινά... Πως γίνεται να παιρνέται ένα γεγονός τόσο αρνητικό (το hate speech κτλ) και να το χρησιμοποιείται υπέρ των επιχειρημάτων για να ικανοποιήσετε τον εαυτό σας τακτική πολιτικού λόγου τέλειως. Από τα ίδια άτομα που έλεγαν και έχουν κάνει αγώνα εδω πέρα ακούμε ότι για ένα game (ooblets η πως λέγεται) που δε θέλει να το παίξει κανείς (ενώ ξερωγώ το phoenix point και το mechwarrior και όλα τα υπόλοιπα που συζητάμε τόσο καιρό θα θέλει να τα παίξει ΟΟΛΟΣ ο πλανήτης χαχα) βγήκε ο dev και εξηγεί ότι πάει με epic επειδή επενδύει για να βγει ένα game σε αντίθεση με όλα τα άλλα stores (εξαιρείται το gog) και δέχτηκε επιθέσεις και απλά ευνοείται το επιχείρημα οτι κάνει λάθη η epic επομένως πρέπει να σταματήσουν να κάνουν ολές τις κατηγορίες που τους έχετε προσάψει; Πραγματικά έλληνες πολιτικοί εφαρμόζουν αυτή την τακτική στο λόγο τους και δε νομίζω να πιάσει εδω πέρα, μπορούμε απλά να πουμε ότι παρέα με τα αρνητικά του (είναι αρκετά να λέμε του στραβού το δικίο, αλλά τα περισσότερα τα διογκώνεται πάααρα πολυ) έχει και πάμπολλα θετικά, διάβαζα και τα άρθρα τις προάλλες με τις δημοσκοπήσεις κτλ και απλά επιβεβαιώσαν αυτά που σκέφτομαι, η valve τους έχει αρμέξει κανονικά τόσα χρόνια (τους devs-pubs) και απλά ψάχνουν διαφυγή, σίγουρα για τον καταναλωτή βραχυπρόθεσμα το steam είναι το κάλυτερο store απλά λογικά μακροπρόθεσμα θα ζημιωνόταν από την απουσία devs-pubs -games λόγω οικονομίας.Επειδή είμαστε στο νήμα του epic θα μιλήσω μόνο για αυτό όμως (γιατί και οι υπόλοιποι ανταγωνιστές του steam κάνουν διάφορα θετικά για το gaming που συγκαταλέγονται και στα επιχειρήματα σας υπέρ του steam αλλά δεν αναφέρονται) είναι μια εταίρεια που επενδύει στο gaming (και το fortnite ειδικά το save the world αλλά και το battle royale είναι παράδειγμα ότι ασχολείται και το εξελίσει ακόμα και αν δεν αρέσει σε μερικούς) και εξελίσει το gaming μέσω της unreal engine και δίνει ποσοστά μεγαλύτερα στους devs (όχι τα μεγαλύτερα αλλά παρέα με το 5% cut από την engine φτάνει) και προσπαθεί να σπάσει ένα μονοπώλιο που ευνοεί μόνο έναν (valve) και είναι κατά την προσωπική μου άποψη πολύ σημαντικά.Επίσης και για τον καταναλωτή κάνει πολλά free games ποιοτικά κάθε εβδομάδα, απίστευτες εκπτώσεις σε ΑΑΑ(και οχι μονο) τίτλους (και για αυτό θυμάμαι είχε φάει κράξιμο επειδή τα έδινε πολύ φθηνά....τι να πω;) events, δώρα ουσιαστικά πράγματα. 

Απλά κάνω το δικηγόρο( του διαβόλου κατά τους υπερβολικούς) γιατί ειλικρινά δεν μπορώ να τα διαβάζω κάθε φόρα τα ίδια (μικρά ή μεγάλα) αρνητικά.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...