KilliK Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Στις 28/7/2019 στις 4:03 ΜΜ, Malthador είπε Ρώτησε ο φίλος γιατί έχει σημασία ποιό μαγαζί κάνει την διανομή. Και απέδειξα ότι έχει. Δεν με νοιάζει ο dev, η προσωπική μου βολή με νοιάζει. οχι, κανεις λαθος, δεν απεδειξες τιποτα. ρωτησα κατι πολυ συγκεκριμενο. για το πως η διανομη απο διαφορετικο μαγαζι θα εχει επιδραση στην εμπειρια του ιδιου του παιχνιδιου. εσυ απο την αλλη μου απαντας σε ποια συσκευη θελεις να παιξεις το παιχνιδι χρησιμοποιωντας μια εξτρα λειτουργια που προσφερει ενα απο τα μαγαζια. ομως αυτη η λειτουργια δεν ηταν ποτε μερος της εμπειριας του παιχνιδιου, ουτε οταν σχεδιαστηκε, ουτε οταν διαφημιστικε. το να παιξεις εσυ το παιχνιδι στο mobile, ειναι κατι που εσυ μπορεις να κανεις, δεν ειναι oμως κατι που σου πουλαει ο developer. και για να επανερθω στην αρχικη μου ερωτηση, ειτε κατεβασεις το παιχνιδι απο το Steam, ειτε απο το EGS, θα αλλαξει κατι στην εμπειρια του παιχνιδιου, ετσι οπως αναπτυχθηκε και προσφερεται απο τον δημιουργο; θα αλλαξει το gameplay, τα γραφικα, ο ηχος, η ιστορια, οι χαρακτηρες; πως θα αλλαξει η διασκεδαση, αν το προιον στην ψηφιακη του μορφη παραμενει το ιδιο στην διανομη του; αυτο περιμενω να ακουσω. διοτι αν η εμπειρια του παιχνιδιου δεν αλλαζει, ολη αυτη η κλαψα δεν εχει και πολυ νοημα. και για να ξεκαθαρισω κατι, οι crowdfunders εχουν δικιο να φωναζουν διοτι το Steam ηταν μερος του πακετου του crowdfunding. και φυσικα πρεπει να γινονται refunds. αλλα περα απο αυτο, για τον τελικο μεσο χρηστη, δεν αλλαζει απολυτως τιποτα απο που θα κατεβασει το παιχνιδι, εφοσων το ψηφιακο προιον και η τιμη παραμενουν ιδιες.
Moderators Praetorian Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Moderators Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 4 ώρες πριν, KilliK είπε αυτο περιμενω να ακουσω. διοτι αν η εμπειρια του παιχνιδιου δεν αλλαζει, ολη αυτη η κλαψα δεν εχει και πολυ νοημα. Θεωρείς ότι είναι επιχείρημα το ότι ένα παιχνίδι έχει συγκεκριμένο και ίδιο περιεχόμενο (που και αυτό παίζεται -- δεν στο εγγυάται απαραίτητα κάποιος (...)), άρα αγνοήστε όλες τις υπόλοιπες ανέσεις που θα είχατε αν ήταν στην πλατφόρμα της αρεσκείας σας, και όλα τα μειονεκτήματα και ελλείψεις της συγκεκριμένης πλατφόρμας διανομής, σε ένα νήμα που αφορά την πλατφόρμα του EGS; 5
Super Moderators Snoob Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 "Φυσικά πρέπει να γίνονται refunds" Σωστά. Τους χορηγήσαμε 3ετές, 4ετές άτοκο δάνειο, έφτιαξαν το παιχνίδι που χωρίς τα λεφτά μας δεν θα υπήρχε, πήγαν στα κρυφά και το κλείδωσαν πίσω από αποκλειστικότητες, και τώρα μας λένε "πάρε τα λεφτά σου πίσω και δεν σου χρωστάω τίποτε" (στη δε περίπτωση του Γκόλοπ, το κόστος διεκπεραίωσης της επιστροφής το επωμίζονται οι backers). Κακώς έγραψα για τσατσάδες, νωρίτερα. Ούτε οι τσατσάδες δεν θα φέρονταν στα "κορίτσια" τους έτσι. Υπό την έννοια αυτή, είναι επόμενο να κάνουν αυτά που κάνουν (και χειρότερα), χρηματίζοντες και χρηματιζόμενοι, τη στιγμή που καταγράφεται τέτοια παντελής αδυναμία αντίληψης του τι συμβαίνει. Τα refunds των άτοκων δανείων είναι το πρόβλημα; H συνειδητή εξαπάτηση, δεν είναι; Η ακύρωση ρητών δεσμεύσεων; Ο περιορισμός στις επιλογές; Ο εξαναγκασμός να εγκατασταθεί ένας client της πλάκας, χωρίς στοιχειώδεις λειτουργίες, που κάνει ακόμη και την αλληλοϋποστήριξη των χρηστών (μη μιλήσουμε για επίσημο support) αδύνατη χωρίς την προσφυγή σε πλατφόρμες τρίτων (ακόμη και άμεσων ανταγωνιστών του EGS), δεν είναι; Πάρε τα λεφτά σου πίσω και καθαρίσαμε; Αφού τρέχει το παιχνίδι, τι μιλάς; Μιλάμε, διαβάζουμε φοβερά πράγματα εδώ μέσα. Φοβερά. Έχω φτάσει στο σημείο να εύχομαι ειλικρινά να πρόκειται για τρολάρισμα, γιατί η όποια άλλη ερμηνεία είναι εφιαλτική. Ο αχρείος ο Μπούλοκ, εντωμεταξύ, προχώρησε σε refund χωρίς να του ζητηθεί. Πλήρης αποκλειστικότητα, "βάλε τη μπακατέλα ή φύγε". Μηδέν σεβασμός στην κοινότητα, μηδέν σεβασμός σε αυτούς χωρίς την έμπρακτη συνδρομή των οποίων δεν θα υπήρχε παιχνίδι. Τι να πω. Απελπισία. 6
icenex Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, KilliK είπε οχι, κανεις λαθος, δεν απεδειξες τιποτα. ρωτησα κατι πολυ συγκεκριμενο. για το πως η διανομη απο διαφορετικο μαγαζι θα εχει επιδραση στην εμπειρια του ιδιου του παιχνιδιου. εσυ απο την αλλη μου απαντας σε ποια συσκευη θελεις να παιξεις το παιχνιδι χρησιμοποιωντας μια εξτρα λειτουργια που προσφερει ενα απο τα μαγαζια. ομως αυτη η λειτουργια δεν ηταν ποτε μερος της εμπειριας του παιχνιδιου, ουτε οταν σχεδιαστηκε, ουτε οταν διαφημιστικε. το να παιξεις εσυ το παιχνιδι στο mobile, ειναι κατι που εσυ μπορεις να κανεις, δεν ειναι oμως κατι που σου πουλαει ο developer. και για να επανερθω στην αρχικη μου ερωτηση, ειτε κατεβασεις το παιχνιδι απο το Steam, ειτε απο το EGS, θα αλλαξει κατι στην εμπειρια του παιχνιδιου, ετσι οπως αναπτυχθηκε και προσφερεται απο τον δημιουργο; θα αλλαξει το gameplay, τα γραφικα, ο ηχος, η ιστορια, οι χαρακτηρες; πως θα αλλαξει η διασκεδαση, αν το προιον στην ψηφιακη του μορφη παραμενει το ιδιο στην διανομη του; αυτο περιμενω να ακουσω. διοτι αν η εμπειρια του παιχνιδιου δεν αλλαζει, ολη αυτη η κλαψα δεν εχει και πολυ νοημα. και για να ξεκαθαρισω κατι, οι crowdfunders εχουν δικιο να φωναζουν διοτι το Steam ηταν μερος του πακετου του crowdfunding. και φυσικα πρεπει να γινονται refunds. αλλα περα απο αυτο, για τον τελικο μεσο χρηστη, δεν αλλαζει απολυτως τιποτα απο που θα κατεβασει το παιχνιδι, εφοσων το ψηφιακο προιον και η τιμη παραμενουν ιδιες. Αυτο το επιχειρημα πες το σε αυτον που εδωσε τα λεφτα του και περιμενε linux υποστηριξη που μονο το steam παρεχει την δεδομενη στιγμη..Και για να σου απαντησω στην ερωτηση σου ο συγκεκριμενος τυπος που εχει linux δεν θα εχει καθολου εμπειρια απο το παιχνιδι..εκτος αν βαλει με το ζορι νεο λειτουργικο για ενα παιχνιδι, νομιζω αυτο ειναι ιδανικο εκτος απο εναν client καποιοι να αναγκαζονται να βαζουν και λειτουργικο.Τοσο δυσκολο ειναι να κατανοησουμε οτι δεν εχουμε ολοι τις ιδιες αναγκες απο ενα client ναι η εμπειρια δεν αλλαζει στο παιχνιδι αλλα τι να το κανεις αν καποιοι δεν μπορουν να ζησουν την εμπειρια λογω ελειψης feature. Στην τελικη και αυτος που απλα θελει να streamarei απο το κινητο που ξερεις εσυ οτι δεν του στερεις το μονο τροπο που μπορει να ζησει την εμπειρια αυτη.Που ξερεις οτι ο μονος τροπος να παιξει ειναι στην χεστρα οπου δεν τον κυνηγαει η γυναικα.Ξερω τραγικο παραδειγμα αλλα αυτο δεν αναιρει το γεγονος οτι καποιοι αγοραζουν ενα παιχνιδι και με γνωμονα τα feature ενος client. Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2019 από icenex 2
Brandtobrand Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, KilliK είπε οχι, κανεις λαθος, δεν απεδειξες τιποτα. ρωτησα κατι πολυ συγκεκριμενο. για το πως η διανομη απο διαφορετικο μαγαζι θα εχει επιδραση στην εμπειρια του ιδιου του παιχνιδιου. εσυ απο την αλλη μου απαντας σε ποια συσκευη θελεις να παιξεις το παιχνιδι χρησιμοποιωντας μια εξτρα λειτουργια που προσφερει ενα απο τα μαγαζια. ομως αυτη η λειτουργια δεν ηταν ποτε μερος της εμπειριας του παιχνιδιου, ουτε οταν σχεδιαστηκε, ουτε οταν διαφημιστικε. το να παιξεις εσυ το παιχνιδι στο mobile, ειναι κατι που εσυ μπορεις να κανεις, δεν ειναι oμως κατι που σου πουλαει ο developer. και για να επανερθω στην αρχικη μου ερωτηση, ειτε κατεβασεις το παιχνιδι απο το Steam, ειτε απο το EGS, θα αλλαξει κατι στην εμπειρια του παιχνιδιου, ετσι οπως αναπτυχθηκε και προσφερεται απο τον δημιουργο; θα αλλαξει το gameplay, τα γραφικα, ο ηχος, η ιστορια, οι χαρακτηρες; πως θα αλλαξει η διασκεδαση, αν το προιον στην ψηφιακη του μορφη παραμενει το ιδιο στην διανομη του; αυτο περιμενω να ακουσω. διοτι αν η εμπειρια του παιχνιδιου δεν αλλαζει, ολη αυτη η κλαψα δεν εχει και πολυ νοημα. και για να ξεκαθαρισω κατι, οι crowdfunders εχουν δικιο να φωναζουν διοτι το Steam ηταν μερος του πακετου του crowdfunding. και φυσικα πρεπει να γινονται refunds. αλλα περα απο αυτο, για τον τελικο μεσο χρηστη, δεν αλλαζει απολυτως τιποτα απο που θα κατεβασει το παιχνιδι, εφοσων το ψηφιακο προιον και η τιμη παραμενουν ιδιες. Ολόιδια εμπειρία ναι, τι να σου πω. Έλα μωρέ, το ίδιο ακριβώς κρεβάτι είναι (ίδια μάρκα, μέγεθος, στρώμα, άνεση), ένα ύπνο θα ρίξεις εξάλλου. Μόνο που το ίδιο ένα κρεβάτι είναι στο Χίλτον και το άλλο όμοιο του στην πανσιόν της κας Φροσύνης. Α και όλα αυτά με την ίδια τιμολόγηση. Βρε βουρ στην κα Φροσύνη, να στηρίξουμε την μικρή επιχείρηση - dev, αφού τον ίδιο ύπνο θα κάνουμε. Άσε που δίνει και καλύτερο μισθό στην καθαρίστρια της. Εμπειρία παιχνιδιού βάζω απλά το cd και παίζω ήταν πριν 20 χρόνια, προχωρήσαμε. Τώρα έχουμε 2020 και κάποια θέματα θεωρούνται στανταρντ. Προσωπικά (όπως και πολύ άλλοι) ας πούμε, παιχνίδι χωρίς achievements δεν παίζω καθόλου ως επί το πλείστον ή δεν απολαμβάνω εξίσου ή και δεν έχω το απαραίτητο κίνητρο να αφιερώσω επιπλέον χρόνο. Έναν τερματισμό και μετά γεια σας. Άσε που τώρα το καλοκαίρι, καθημερινές παίζω από το σπίτι ενώ σκ από το εξοχικό (τι να λέμε τώρα, cloud saving, πολυτέλειες). Α και τώρα που το θυμήθηκα, καμιά φορά που παίζω θέλω και κανά οδηγό μπας και βρούμε το τελευταίο αυτό κρυφό collectible. Μάντεψε που θα κοιτάξω με ένα κλικ. Άσε, δε αν για τον οποιοδήποτε λόγο κολλάει το game ή δεν παίζει. Χμμμμμμμ ιδέα.... Για να δω στο steam forum, θα την έχει τη λύση. Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2019 από Brandtobrand 2
stafftw Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, Brandtobrand είπε Ολόιδια εμπειρία ναι, τι να σου πω. Έλα μωρέ, το ίδιο ακριβώς κρεβάτι είναι (ίδια μάρκα, μέγεθος, στρώμα, άνεση), ένα ύπνο θα ρίξεις εξάλλου. Μόνο που το ίδιο ένα κρεβάτι είναι στο Χίλτον και το άλλο όμοιο του στην πανσιόν της κας Φροσύνης. Α και όλα αυτά με την ίδια τιμολόγηση. Βρε βουρ στην κα Φροσύνη, να στηρίξουμε την μικρή επιχείρηση - dev, αφού τον ίδιο ύπνο θα κάνουμε. Άσε που δίνει και καλύτερο μισθό στην καθαρίστρια της. Εμπειρία παιχνιδιού βάζω απλά το cd και παίζω ήταν πριν 20 χρόνια, προχωρήσαμε. Τώρα έχουμε 2020 και κάποια θέματα θεωρούνται στανταρντ. Προσωπικά (όπως και πολύ άλλοι) ας πούμε, παιχνίδι χωρίς achievements δεν παίζω καθόλου ως επί το πλείστον ή δεν απολαμβάνω εξίσου ή και δεν έχω το απαραίτητο κίνητρο να αφιερώσω επιπλέον χρόνο. Έναν τερματισμό και μετά γεια σας. Άσε που τώρα το καλοκαίρι, καθημερινές παίζω από το σπίτι ενώ σκ από το εξοχικό (τι να λέμε τώρα, cloud saving, πολυτέλειες). Α και τώρα που το θυμήθηκα, καμιά φορά που παίζω θέλω και κανά οδηγό μπας και βρούμε το τελευταίο αυτό κρυφό collectible. Μάντεψε που θα κοιτάξω. Άσε, δε αν για τον οποιοδήποτε λόγο κολλάει το game ή δεν παίζει. Χμμμμμμμ ιδέα.... Για να δω στο steam forum, θα την έχει τη λύση. Αν δεν είχε προβήματα το steam και δεν έλειπαν αρχεία και δεν έκανε λάθος στο install σε ΑΠΕΙΡΑ games δε θα χρειαζόταν να ψάχνεις σε forum. Επίσης υπάρχουν εκατομμύρια forum και είναι καλύτερα πολλά από αυτά, αλλά είναι δύσκολο ε; (Εντωμεταξύ είναι σε απάντηση σε άλλο Forum όλο αυτό😋).Επίσης αυτα που λές δεν είναι διαφορά δωματίου Hilton με κυρα Φροσύνης η παροχή υπηρεσίας είναι ίδια (τελειώς διαφορετικές παροχές το HILTON σαν σύνολο) ίδια μάρκα, μέγεθος, στρώμα, άνεση, οι διαφορές είναι ότι στο ένα έχει κεντημάτα στα σεντόνια και σεμεδάκι στην TV για μερίκους μπορεί να είναι σημαντικά αλλά ειναι για πολύ μικρό ποσοστό. Άσε που αυτό που μας νοιάζει είναι απλά να κοιμηθούμε και μετά να φύγουμε αυτό δεν το σχολιάζω καν. Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2019 από stafftw
icenex Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Μα θα σου απαντησει για αυτα οτι ειναι ευκολιες που ο δημιουργος δεν πουλαει μαζι με το παιχνιδι.. αν ναι γιατι αναφερουν οτι θα δωθουν κλειδια στο steam και καρπωνονται πελατες-backers που αν ητανε σε αλλο client δεν θα εμπαιναν καν στην διαδικασια να κανουν backing γιατι στην τελικη υπαρχουν φανμποις αλλα υπαρχουν κ ανθρωποι που χρειαζονται τα features του steam και για αυτου τους ειδους πελατες client και game πανε χερι χερι και οχι ξεχωριστα. Τι να κανουμε δηλαδη να πεσουμε να τους φαμε ολους αυτους? συμφωνα με τον κιλικ αυτα πανε ξεχωριστα και τι εγινε αν ο αλλος χρειαστει να βαλει καινουργιο λειτουργικο,πως κανετε ετσι, που το προβλημα οτι πρεπει να κουβαλας usb με τα saves αν πας στο εξοχικο,Που το προβλημα αν εγω εκανα backing ενα παιχνιδι και περιμενα να το streamarw στο κινητο στην ανεση του καναπε μου οχι φιλε μου θα το παιξεις αναγκαστικα σε πληκτρολογιο και mouse σε ορθη γωνια σε καρεκλα γραφειου γιατι αλλα σου εταξα στην αρχη για να τσιμπησω το μικρο δανειο και αλλα κανω τωρα.Εν μερη νομιζω πεφτει και σε false advertising το ολο θεμα.Τεσπα αν και διαφωνω με τις αποκλειστικοτητες πραγματικα αυτο που με εξοργιζει ειναι που δεν εχουν την στοιχειωδη τσιπα να τηρησουν τις υποσχεσεις τους σε αυτους που εκαναν backing.Και φανταστειτε δεν εχω κανει ποτε backing ενα παιχνιδι δεν θελω να φανταστω τι καντηλια και καταρες θα κατεβαζα αν ημουν ενας απο αυτους που προανεφερα. 53 λεπτά πριν, stafftw είπε Αν δεν είχε προβήματα το steam και δεν έλειπαν αρχεία και δεν έκανε λάθος στο install σε ΑΠΕΙΡΑ games δε θα χρειαζόταν να ψάχνεις σε forum. Επίσης υπάρχουν εκατομμύρια forum και είναι καλύτερα πολλά από αυτά, αλλά είναι δύσκολο ε; (Εντωμεταξύ είναι σε απάντηση σε άλλο Forum όλο αυτό😋).Επίσης αυτα που λές δεν είναι διαφορά δωματίου Hilton με κυρα Φροσύνης η παροχή υπηρεσίας είναι ίδια (τελειώς διαφορετικές παροχές το HILTON σαν σύνολο) ίδια μάρκα, μέγεθος, στρώμα, άνεση, οι διαφορές είναι ότι στο ένα έχει κεντημάτα στα σεντόνια και σεμεδάκι στην TV για μερίκους μπορεί να είναι σημαντικά αλλά ειναι για πολύ μικρό ποσοστό. Άσε που αυτό που μας νοιάζει είναι απλά να κοιμηθούμε και μετά να φύγουμε αυτό δεν το σχολιάζω καν. Κανεις δεν ειπε οτι το steam ειναι τελειο ειναι ομως αυτο επιχειρημα για να αποκτησουμε χειροτερο client απο το steam με αποκλειστικοτητες, αρπαγη τιτλων κτλ.?Φτιαξε καλυτερο client και πετα το steam στην απεξω αν εισαι τοσο μαγκας και εχεις φραγκα. Καλως η κακως το steam περα απο τα προβληματα του στην σημερινη του μορφη εχει απειρες ευκολιες και δεν χρειαζεται να πας αλλου να ψαξεις αυτο απο μονο ειναι προτερημα και ειναι ενας απο τους λογους που o κοσμος το προτιμαει.Ευκολια δεν ειναι να μην χρειαστει να πας να κανεις register σε ενα ξεχωριστο site για walkthrough ή απλα ενα προβλημα που αντιμετωπιζεις και δεν σου παιζει ενα παιχνιδι?Στο epic store δηλαδη αν αντιμετωπιζεις προβλημα θα χρειαστει να πας να γραφτεις και σε ξεχωριστο φορουμ την δεδομενη στιγμη.Και αυτο ειναι ενα απλο παραδειγμα το ποσο φτωχο ειναι το store.Αρα τι συζηταμε ακομη και παμε να το βγαλουμε αγιο και τον σωτηρα του pc gaming? Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2019 από icenex
Brandtobrand Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, stafftw είπε Αν δεν είχε προβήματα το steam και δεν έλειπαν αρχεία και δεν έκανε λάθος στο install σε ΑΠΕΙΡΑ games δε θα χρειαζόταν να ψάχνεις σε forum. Επίσης υπάρχουν εκατομμύρια forum και είναι καλύτερα πολλά από αυτά, αλλά είναι δύσκολο ε; (Εντωμεταξύ είναι σε απάντηση σε άλλο Forum όλο αυτό😋).Επίσης αυτα που λές δεν είναι διαφορά δωματίου Hilton με κυρα Φροσύνης η παροχή υπηρεσίας είναι ίδια (τελειώς διαφορετικές παροχές το HILTON σαν σύνολο) ίδια μάρκα, μέγεθος, στρώμα, άνεση, οι διαφορές είναι ότι στο ένα έχει κεντημάτα στα σεντόνια και σεμεδάκι στην TV για μερίκους μπορεί να είναι σημαντικά αλλά ειναι για πολύ μικρό ποσοστό. Άσε που αυτό που μας νοιάζει είναι απλά να κοιμηθούμε και μετά να φύγουμε αυτό δεν το σχολιάζω καν. Στα λόγια μου έρχεσαι, το κρεβάτι - παιχνίδι είναι το ίδιο. Ο ίδιος κατασκευαστής - dev το έφτιαξε. Το δωμάτιο - ανέσεις (ήτοι εξτρά παροχές ή ευκολίες, support, services) που προσφέρονται επιπλέον όμως στην τιμή, είναι από τον πωλητή (Steam - epic), Υ.Γ. Οι μοναδικές αγορές μου από Epic ήταν το Watch Dogs 2 και Tom Clancy Wildlands στα 4,99 έκαστο. Άπαιχτη τιμή, τα τσίμπησα άμεσα. Βέβαια η από εμένα αγορά έγινε εν γνώσει ότι αμφότερα είναι uplay (άρα μετά την ενεργοποίηση το epic διεγράφη και δεν θα ξαναεγκατασταθεί), + ότι τους έβαλα και μέσα με το έξτρα -10 ευρώ που δίναν από την τσέπη τους 😜 Αν κάνει αντίστοιχες κινήσεις και φτιάξει έναν ισάξιο client, να πως θα φτιάξει πελατεία και θα ευνοηθεί όντως ο καταναλωτής. Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2019 από Brandtobrand
stafftw Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 42 λεπτά πριν, icenex είπε Μα θα σου απαντησει για αυτα οτι ειναι ευκολιες που ο δημιουργος δεν πουλαει μαζι με το παιχνιδι.. αν ναι γιατι αναφερουν οτι θα δωθουν κλειδια στο steam και καρπωνονται πελατες-backers που αν ητανε σε αλλο client δεν θα εμπαιναν καν στην διαδικασια να κανουν backing γιατι στην τελικη υπαρχουν φανμποις αλλα υπαρχουν κ ανθρωποι που χρειαζονται τα features του steam και για αυτου τους ειδους πελατες client και game πανε χερι χερι και οχι ξεχωριστα. Τι να κανουμε δηλαδη να πεσουμε να τους φαμε ολους αυτους? συμφωνα με τον κιλικ αυτα πανε ξεχωριστα και τι εγινε αν ο αλλος χρειαστει να βαλει καινουργιο λειτουργικο,πως κανετε ετσι, που το προβλημα οτι πρεπει να κουβαλας usb με τα saves αν πας στο εξοχικο,Που το προβλημα αν εγω εκανα backing ενα παιχνιδι και περιμενα να το streamarw στο κινητο στην ανεση του καναπε μου οχι φιλε μου θα το παιξεις αναγκαστικα σε πληκτρολογιο και mouse σε ορθη γωνια σε καρεκλα γραφειου γιατι αλλα σου εταξα στην αρχη για να τσιμπησω το μικρο δανειο και αλλα κανω τωρα.Εν μερη νομιζω πεφτει και σε false advertising το ολο θεμα.Τεσπα αν και διαφωνω με τις αποκλειστικοτητες πραγματικα αυτο που με εξοργιζει ειναι που δεν εχουν την στοιχειωδη τσιπα να τηρησουν τις υποσχεσεις τους σε αυτους που εκαναν backing.Και φανταστειτε δεν εχω κανει ποτε backing ενα παιχνιδι δεν θελω να φανταστω τι καντηλια και καταρες θα κατεβαζα αν ημουν ενας απο αυτους που προανεφερα. Κανεις δεν ειπε οτι το steam ειναι τελειο ειναι ομως αυτο επιχειρημα για να αποκτησουμε χειροτερο client απο το steam με αποκλειστικοτητες, αρπαγη τιτλων κτλ.?Φτιαξε καλυτερο client και πετα το steam στην απεξω αν εισαι τοσο μαγκας και εχεις φραγκα. Καλως η κακως το steam περα απο τα προβληματα του στην σημερινη του μορφη εχει απειρες ευκολιες και δεν χρειαζεται να πας αλλου να ψαξεις αυτο απο μονο ειναι προτερημα και ειναι ενας απο τους λογους που o κοσμος το προτιμαει.Ευκολια δεν ειναι να μην χρειαστει να πας να κανεις register σε ενα ξεχωριστο site για walkthrough ή απλα ενα προβλημα που αντιμετωπιζεις και δεν σου παιζει ενα παιχνιδι?Στο epic store δηλαδη αν αντιμετωπιζεις προβλημα θα χρειαστει να πας να γραφτεις και σε ξεχωριστο φορουμ την δεδομενη στιγμη.Και αυτο ειναι ενα απλο παραδειγμα το ποσο φτωχο ειναι το store.Αρα τι συζηταμε ακομη και παμε να το βγαλουμε αγιο και τον σωτηρα του pc gaming? Δεν είπα ότι είναι κάτι τέλειο ή κάτι χάλια και προφανώς δεν αμφισβητώ την ανωτερότητα του steam απλά λέω ότι είναι λεπτομέρειες ορισμένα και έχουν γεμίσει σελίδες.Επίσης δεν τίθεται θέμα αρπαγής τίτλων, δεν τα κλείνουν πίσω από μπάρες απροσπέλαστες.Είναι σαν να λέμε έκανα back ένα game αλλά δεν μπορώ να το παίξω το 2019 γιατί το 2015 είχα pc που μπορούσε να το τρέξει αλλά τώρα δεν έχω και δε ΘΕΛΩ να το αναβαθμίσω επειδή μαζεύει σκόνη στο σπίτι επομένως πρέπει να φροντίσει για αυτό ο dev. 4 λεπτά πριν, Brandtobrand είπε Στα λόγια μου έρχεσαι, το κρεβάτι - παιχνίδι είναι το ίδιο. Ο ίδιος κατασκευαστής - dev το έφτιαξε. Το δωμάτιο - ανέσεις (ήτοι εξτρά παροχές ή ευκολίες, support, services) που προσφέρονται επιπλέον όμως στην τιμή, είναι από τον πωλητή (Steam - epic), Υ.Γ. Οι μοναδικές αγορές μου από Epic ήταν το Watch Dogs 2 και Tom Clancy Wildlands στα 4,99 έκαστο. Άπαιχτη τιμή, τα τσίμπησα άμεσα. Βέβαια η από εμένα αγορά έγινε εν γνώσει ότι αμφότερα είναι uplay (άρα μετά την ενεργοποίηση το epic διεγράφη και δεν θα ξαναεγκατασταθεί), + ότι τους έβαλα και μέσα με το έξτρα -10 ευρώ που δίναν από την τσέπη τους 😜 Αν κάνει αντίστοιχες κινήσεις και φτιάξει έναν ισάξιο client, να πως θα φτιάξει πελατεία και θα ευνοηθεί όντως ο καταναλωτής. Δεν είναι ουσιαστικές για τον ύπνο μου στο κρεβάτι αυτές οι "ανέσεις" τι με νοιάζει αν έχει σεμεδάκι η τηλεόραση αν εγώ θέλω απλά να κοιμηθω;
Brandtobrand Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Σεμεδάκια ή τηλεόραση ίσως και όχι... Καθαρά σεντόνια όμως και άνετο μαξιλάρι (aka achievements, cloud saving κα) ? Αυτά, φτάνει με τα παραδείγματα. Ο καθένας μας ελεύθερα (τουλάχιστον έως πρόσφατα) αγοράζει ότι θέλει, από όπου θέλει και όσο θέλει. Γουσταρίζει να τα πληρώσει στην ίδια τιμή για λιγότερες παροχές αλλά με αντιστάθμισμα αυτού ένα εξτρά "φιλοδώρημα" για τον dev, δικό του το πορτοφόλι δική του και η απόλαυση. Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2019 από Brandtobrand
stafftw Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 2 λεπτά πριν, Brandtobrand είπε Σεμεδάκια ή τηλεόραση ίσως και όχι... Καθαρά σεντόνια όμως και άνετο μαξιλάρι (aka achievements, cloud saving κα) ? Μεταξύ μας έχω χάσει την μπάλα με την "παρομοιώση" που χρησιμοποιήσαμε 😋. Απλά θέλω να πω ότι για κάποιον μπορέι να είναι σημαντικά αλλά όχι τόσο πολύ (πχ τα achievements άνετα για εμένα είναι τα σεμεδάκια, επίσης παίζω σε μια συσκευή επομένως δεν έχω και θέμα με τα cloud saves κτλ). Σίγουρα κάποιος τα θεωρεί σημαντικά αλλά όχι και λόγο μη αγοράς του game, δηλαδή δεν υπάρχουν στο steam games χωρίς achievements λ.χ.; 1
icenex Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, stafftw είπε Δεν είπα ότι είναι κάτι τέλειο ή κάτι χάλια και προφανώς δεν αμφισβητώ την ανωτερότητα του steam απλά λέω ότι είναι λεπτομέρειες ορισμένα και έχουν γεμίσει σελίδες.Επίσης δεν τίθεται θέμα αρπαγής τίτλων, δεν τα κλείνουν πίσω από μπάρες απροσπέλαστες.Είναι σαν να λέμε έκανα back ένα game αλλά δεν μπορώ να το παίξω το 2019 γιατί το 2015 είχα pc που μπορούσε να το τρέξει αλλά τώρα δεν έχω και δε ΘΕΛΩ να το αναβαθμίσω επειδή μαζεύει σκόνη στο σπίτι επομένως πρέπει να φροντίσει για αυτό ο dev. Δεν τιθεται θεμα hardware ειναι ατυχες το παραδειγμα σου και ας σταματησουμε να μιλαμε με παραδειγματα που δεν εχουν σχεση,κρεβατια και πορτοκαλια και λαικες αγορες.Μιλαμε για ενα παιχνιδι που εγω το εκανα backing ξερωντας οτι θα βγει στο steam μιας και εκει ξερω οτι εχω υποστηριξη linux.Δεν ειναι μεγαλη ατιμια να σου δωσω τα λεφτα μου και να μην μπορω να παιξω επειδη αθετησες εσυ το λογο σου και το εδωσες σε κατωτερο client το παιχνιδι που δεν εχει την υποστηριξη που θελω απο εναν client?Η λυση ποια ειναι στην δεδομενη στιγμη και ποιος φταιει για ολο αυτο που γινεται.Δεν φταιει και η epic που μπηκε με το ζορι στην αγορα αρπαζοντας τιτλους χωρις να μπορει να ανταπεξελθει στο ρολο της? Πρεπει να ειναι το χειροτερο store απο θεμα feature ας με διορθωσει καποιος αν υπαρχει χειροτερο. Τελος οσον αφορα τα achievements μην τα θεωρειτε τοσο αχρηστα ξερετε ποσος κοσμος ηδονιζεται οταν τα βλεπουν να κανουν pop up στην οθονη. Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2019 από icenex 1
stafftw Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, icenex είπε Δεν τιθεται θεμα hardware ειναι ατυχες το παραδειγμα σου και ας σταματησουμε να μιλαμε με παραδειγματα που δεν εχουν σχεση,κρεβατια και πορτοκαλια και λαικες αγορες.Μιλαμε για ενα παιχνιδι που εγω το εκανα backing ξερωντας οτι θα βγει στο steam μιας και εκει ξερω οτι εχω υποστηριξη linux.Δεν ειναι μεγαλη ατιμια να σου δωσω τα λεφτα μου και να μην μπορω να παιξω επειδη αθετησες εσυ το λογο σου και το εδωσες σε κατωτερο client το παιχνιδι που δεν εχει την υποστηριξη που θελω απο εναν client?Η λυση ποια ειναι στην δεδομενη στιγμη και ποιος φταιει για ολο αυτο που γινεται.Δεν φταιει και η epic που μπηκε με το ζορι στην αγορα αρπαζοντας τιτλους χωρις να μπορει να ανταπεξελθει στο ρολο της? Πρεπει να ειναι το χειροτερο store απο θεμα feature ας με διορθωσει καποιος αν υπαρχει χειροτερο. Ναι δεν είναι θέμα hardware είναι θέμα λειτουργικού, αν θες να το παίξεις πάρε κάρτα γραφικών ξερω γω ή μεγαλύτερο σκληρό με το αν θές να το παίξεις άλλαξε os.Δε θέλω να αλλάξω os για χ,ψ λόγους (όταν το μεγαλύτερο ποσοστό χρησιμοποιέι windows η mac os)=δε θέλω να αλλάξω hardware parts(που το κάνουν το 90% των gamers όταν θέλουν να παίξουν οπωσδήποτε ένα game) όχι Γιάννης Γιαννάκης . Δε βάζω στη συζήτηση καν το γεγονός ότι δεν υποστηρίζονται όλα τα game του steam από linux(την τελευταία φορά που τσέκαρα, αν βρώ χρόνο θα το ξανακοιτάξω αν και δε με αφορά) επομένως ήδη είμαι στην απ'έξω Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2019 από stafftw
icenex Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, stafftw είπε Ναι δεν είναι θέμα hardware είναι θέμα λειτουργικού, αν θες να το παίξεις πάρε κάρτα γραφικών ξερω γω ή μεγαλύτερο σκληρό με το αν θές να το παίξεις άλλαξε os.Δε θέλω να αλλάξω os για χ,ψ λόγους (όταν το μεγαλύτερο ποσοστό χρησιμοποιέι windows η mac os)=δε θέλω αλλάξω hardware parts(που το κάνουν το 90% των gamers όταν θέλουν να παίξουν οπωσδήποτε ένα game) όχι Γιάννης Γιαννάκης . Δε βάζω στη συζήτηση καν το γεγονός ότι δεν υποστηρίζονται όλα τα game του steam από linux(την τελευταία φορά που τσέκαρα, αν βρώ χρόνο θα το ξανακοιτάξω αν και δε με αφορά) επομένως ήδη είμαι στην απ'έξω Ωραια και εστω ετσι να το παρουμε και να μιλησουμε οτι ειναι θεμα παραξενιας και βαρεμαρας να βαλω αλλο os. Απαντησε μου στο εξης ποσοι απο αυτους θα εριχναν ακυρο αν μαθαιναν οτι δεν θα βγει το παιχνιδι στο steam? Με λιγα λογια λεω οτι καρπωθηκαν funding με το προσχημα οτι θα βγει στο steam. Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2019 από icenex
stafftw Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, icenex είπε Ωραια και εστω ετσι να το παρουμε και να μιλησουμε οτι ειναι θεμα παραξενιας και βαρεμαρας να βαλω αλλο os. Απαντησε μου στο εξης ποσοι απο αυτους θα εριχναν ακυρο αν μαθαιναν οτι δεν θα βγει το παιχνιδι στο steam? Με λιγα λογια λεω οτι καρπωθηκαν funding με το προσχημα οτι θα βγει στο steam ο καθενας για την δικη του παραξενια, φανμποισμο η οτι αλλο θες. Ότι θα βγεί σε άλλο store όχι ότι δε θα βγεί καθόλου σε pc είπαν, και πάλι για ένα χρόνο μόνο εκεί δεν είπαν δε θα βγεί ποτε στο steam. Και ναι αν είναι θέμα παραξενιάς φανμποισμου κτλ αυτό δεν καταλαβαίνω...Δηλαδή θα θέλω να παίξω ένα game τόσο πολύ που θα έχω μπει στη διαδικάσια να δώσω κάποια χρήματα αλλά δε θα το παίξω επειδή πρέπει να κάνω install έναν άλλο client που είναι ελάχιστα χειρότερος από αυτόν που έχω τώρα; Δεν μπορώ να το δεχτώ αυτό, όπως επίσης δεν μπορώ να δεχτώ ότι συζητάμε τόσα άτομα εδω μέσα για 3000 από τους πόσους χιλιαδες backers (κάπου είχα δει τα νούμερα επίσης δε με απασχολεί ακριβως να τα βρω) που δε θέλουν να βάλουν steam, και εγώ πχ και άλλοι 15 γνωστοί μου θέλουν το steam να βάλει free το Football Manager 2019 (παράλογη απαιτηση-που βέβαια κάνει η epic κάθε εβδομάδα ένα τυχαίο game) αλλά δεν το βάζει επομένως επειδή έχω ένα καπρίτσιο εγώ πρέπει να μπουν όλοι εδω μέσα να πείσουν τους υπόλοιπους να κάνουν uninstall το steam επείδη ενα μικρό group δεν παίρνει αυτό που χρειάζεται. (Αντίστοιχα μπορώ να σου πω για linux users-gamers, streaming users κοκ είναι ποσοστά κάτω του 10%). Αυτό που κάνουν οι πολιτικοί γίνεται εδω μέσα ειλικρινά λες και ακούω επιχειρήματα νδ-συριζα και δεν υποστηρίζω κανέναν φανατικά. Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2019 από stafftw
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα