Moderators Malthador Δημοσ. 28 Ιουλίου 2019 Moderators Δημοσ. 28 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 23 minutes ago, KilliK said: το παιχνιδι πληρωσες. δεν πληρωσες το Steam. το Steam μαγαζι ειναι που διανεμει το παιχνιδι. τωρα το διανεμει αλλο μαγαζι. ποια σημασια εχει ποιο μαγαζι κανει την διανομη; εσυ το παιχνιδι σου θα το παιξεις στην ιδια τιμη και με την ιδια εμπερια, ασχετως ποιο ψηφιακο καταστημα θα στο προμηθευσει. Δεν έχει σημασία, αλλά επειδή θέλω να το παίξω ξαπλωμένος στο κρεβάτι μου, θα ήθελα να με κατευθύνεις πως θα streamάρω τα EGS exclusives στο Android κινητό μου, ευχαριστώ. Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2019 από Malthador
primeragt Δημοσ. 28 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2019 7 λεπτά πριν, Malthador είπε Δεν έχει σημασία, αλλά επειδή θέλω να το παίξω ξαπλωμένος στο κρεβάτι μου, θα ήθελα να με κατευθύνεις πως θα streamάρω τα EGS exclusives στο Android κινητό μου, ευχαριστώ. Αυτο ειναι κατι που δεν ενδιαφερει τον dev. Εσυ καλα κανεις και το θες αλλα ειναι ασχετο με τον dev και το παιχνιδι που φτιαχνει. Αν ειναι τοσο deal breaker να μην μπορεις να το παιξεις ετσι ε δεν το αγοραζεις. Καλο θα ηταν να το προσφαιραν οι παντες αλλα δεν το κανουν οποτε απφασιζεις αν το θες τοσο πολυ ή οχι και προσωρας αναλογα.
Moderators Malthador Δημοσ. 28 Ιουλίου 2019 Moderators Δημοσ. 28 Ιουλίου 2019 3 minutes ago, primeragt said: Αυτο ειναι κατι που δεν ενδιαφερει τον dev. Εσυ καλα κανεις και το θες αλλα ειναι ασχετο με τον dev και το παιχνιδι που φτιαχνει. Αν ειναι τοσο deal breaker να μην μπορεις να το παιξεις ετσι ε δεν το αγοραζεις. Καλο θα ηταν να το προσφαιραν οι παντες αλλα δεν το κανουν οποτε απφασιζεις αν το θες τοσο πολυ ή οχι και προσωρας αναλογα. Ρώτησε ο φίλος γιατί έχει σημασία ποιό μαγαζί κάνει την διανομή. Και απέδειξα ότι έχει. Δεν με νοιάζει ο dev, η προσωπική μου βολή με νοιάζει. 1
primeragt Δημοσ. 28 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2019 Μόλις τώρα, Malthador είπε Ρώτησε ο φίλος γιατί έχει σημασία ποιό μαγαζί κάνει την διανομή. Και απέδειξα ότι έχει. Δεν με νοιάζει ο dev, η προσωπική μου βολή με νοιάζει. Για αυτο και ανεφερα μετα τον dev (που αποφασιζει που θα το βαλει το παιχνιδι του) οτι και εσυ πρεπει να αποφασισεις αν το οτι δεν μπορεις να το κανεις αυτο ειναι deal breaker ή οχι.
Fulgore Δημοσ. 28 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, primeragt είπε https://trello.com/b/GXLc34hk/epic-games-store-roadmap Το ενα μαγαζι αυτη την στιγμη ολα αυτα δεν στα προσφερει. Το αλλο γνωστο μαγαζι στα προσφερει,εδω και καιρο(αρκετα απο τα οποια προσφερουν και αλλα μαγαζια βεβαια). Πιο πισω ανεφερα οτι ακομα δεν εχουν φτιαξει το email verification. Και ο συμφορουμιτης πιο πισω λεει οτι δεν παιζει ρολο το μαγαζι. Και αυτα εχουν αναφερθει ποσες φορες στο θεμα εδω. Στο αλλο διπλα θεμα επρεπε να δωσουμε αναφορα αν δεν θελουμε να αγορασουμε το Cyberpunk στο GoG και το παρουμε στο Steam(παρολο που ο ιδιος ο dev δινει την δυνατοτητα επιλογης)και οτι αν το αγορασουμε αλλου δεν τον στηριζουμε γιατι θα παρει λιγοτερα χρηματα απο τον καθενα ατομικα. Το trolling σε αλλο επιπεδο. Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2019 από Fulgore 1
primeragt Δημοσ. 28 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2019 Μόλις τώρα, Fulgore είπε https://trello.com/b/GXLc34hk/epic-games-store-roadmap Το ενα μαγαζι αυτη την στιγμη ολα αυτα δεν στα προσφερει. Το αλλο γνωστο μαγαζι στα προσφερει,εδω και καιρο(αρκετα απο τα οποια προσφερουν και αλλα μαγαζια βεβαια). Πιο πισω ανεφερα οτι ακομα δεν εχουν φτιαξει το email verification. Και ο συμφορουμιτης πιο πισω λεει οτι δεν παιζει ρολο το μαγαζι. Και αυτα εχουν αναφερθει ποσες φορες στο θεμα εδω. Το trolling σε αλλο επιπεδο. Δεν ειναι θεμα trolling ρε παιδια. Ο dev δεν κοιταει μονο τι θελουμε αλλα και τι μπορει να απολαβει και κυριως το δευτερο. Αν ολα ή καποια απο αυτα που λοιπουν ειναι deal breakers δεν αγοραζουμε και τελος. Η αποφαση ειναι στο χερι μας αν το θελουμε η οχι. (δεν βαζω μεσα τα safety features αυτα ειναι δεδομενο οτι θα επρεπε/πρεπει να υπαρχουν).
Fulgore Δημοσ. 28 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Ε μα πως δεν ειναι θεμα trolling οταν ο αλλος σου λεει οτι δεν παιζει ρολο το store λες και οι δυο ειναι ισαξιες σε features? Αυτο με το email verification το εχω αναφερει τουλαχιστον 2-3φορες,και καθε φορα ο αλλος το προσπερνα. Δηλαδη δεν εχει το ενα,δεν εχει το αλλο,δεν εχει το παρααλλο, αλλα κατα τα αλλα τα μαγαζια ειναι τα ιδια. Μια απο τα ιδια και η αλλη φοβερη ''αποψη'' για το Cyberpunk(το οποιο θα κυκλοφορησει και για EGS). Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2019 από Fulgore 1
icenex Δημοσ. 28 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2019 Δεν ειναι ιδια μαγαζια αυτο ειναι δεδομενο και τελος κιλικ επειδη βλεπω δεν απαντας οπου σε συμφερει να σου κανω και εγω μια ερωτηση να δω θα απαντησεις. Αυτος που στηριξε το παιχνιδι και περιμενε το κλειδακι του στο steam που εχει linux υποστηριξη πες μου πως θα το παιξει αφου ειναι ιδιο μαγαζι αφου το επικ δεν υποστηριζει linux. Μην σκεφτεστε μονο την δικη σας περιπτωση υπαρχει εκει κοσμος που χρησιμοποιει τα features του steam αν αυτο ειναι τοσο δυσκολο να το χωρεσει το κεφαλι σας μην ποσταρετε τετοιου ειδους ποστ.
KilliK Δημοσ. 28 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2019 51 λεπτά πριν, Malthador είπε Δεν έχει σημασία, αλλά επειδή θέλω να το παίξω ξαπλωμένος στο κρεβάτι μου, θα ήθελα να με κατευθύνεις πως θα streamάρω τα EGS exclusives στο Android κινητό μου, ευχαριστώ. βαλε το Stadia
Moderators Malthador Δημοσ. 28 Ιουλίου 2019 Moderators Δημοσ. 28 Ιουλίου 2019 6 minutes ago, KilliK said: βαλε το Stadia Τρολάρεις χωρίς στυλ. Boring. Είναι τα EGS exclusives διαθέσιμα σε Stadia;
Super Moderators Snoob Δημοσ. 28 Ιουλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 28 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, primeragt είπε Δεν ειναι θεμα "καθολικης κατακραυγης" που λες. Χιλια δικια εχεις που τσατιζεσε που γινετε αυτο αλλα βαζοντας ολη σου την οργη προς την κακια Epic (και καθε epic) δεν σε βαζει και στη σωστη βαση. Εχει χιλια κακα το egs και εχεις χιλια δικια σε αυτο. Αλλα την αποφαση να πανε εκει και να γραψουν στα @@ τους, τους πελατες τους ειναι καθαρα στα χερια των dev. Δεν τους απειλησε κανεις να το κανουν. Ναι θα ειναι ξεκαθαρα ορος στο συμβολαιο που υπογραφουν να το βαλουν μονο εκει αλλα ειναι στο χερι τους αν θα το δεχτουν να το κανουν. Στην τελικη μπορουν να διαπραγματευτουν ακομα και μικροτερο ποσο και να τιμισουν τις προπαραγγελιες τους. Καλος η κακος η epic και καθε epic μια προταση κανει (ειτε συμφωνουμε μαζι της ειτε οχι) και ειναι απο εκει και περα στα χερια των dev να την δεχτουνε η οχι. Αν την ιδια κινηση εκανε η ms και το εβαζε στο store και xbox θα ειχαμε τις ιδιες αντιδρασεις? Αν ναι τοτε καλως αντιδραμε αλλα το μεριδιο ευθυνης το εχουν οι dev, αν οχι το προβλημα μας δεν ειναι τοσο η κινηση καθεαυτη οσο το σε πιο astore κατεληξε. 1. Δεν έθεσα εγώ θέμα "καθολικής κατακραυγής". Άλλος το έθεσε, και απαντώ πως τα καραγκιοζιλίκια αυτά που βλέπουμε συμβαίνουν ακριβώς επειδή δεν υπάρχει καθολική κατακραυγή. 2. Το ότι δεν τους απειλεί το EGS δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως είναι άμοιρο ευθυνών. Δωροδοκία λέγεται αυτό που κάνει. Και το ότι υπάρχουν αισχροί dev πρόθυμοι να πουλήσουν τους πλέον πιστούς υποστηρικτές τους για τα γκαφρά των Κινέζων, δεν καθιστά λιγότερο άθλια την τακτική του EGS. 3. Αδιάφορο μου είναι αν θα είχαμε τις ίδιες αντιδράσεις στο XBOX. Πρώτον, δεν μου λένε απολύτως τίποτε αυτές οι συγκρίσεις. Δεύτερον, και να μην είχαμε τις ίδιες αντιδράσεις, εγώ πάλι θα αντιδρούσα σε μια τέτοια κίνηση. 4. Προφανώς το ότι είναι άθλιο το EGS επιδεινώνει το πρόβλημα. Και τέλειο να ήταν, όμως, δεν θα ήταν λιγότερο αλήτικη η πολιτική που εφαρμόζει.
primeragt Δημοσ. 28 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2019 29 λεπτά πριν, icenex είπε Δεν ειναι ιδια μαγαζια αυτο ειναι δεδομενο και τελος κιλικ επειδη βλεπω δεν απαντας οπου σε συμφερει να σου κανω και εγω μια ερωτηση να δω θα απαντησεις. Αυτος που στηριξε το παιχνιδι και περιμενε το κλειδακι του στο steam που εχει linux υποστηριξη πες μου πως θα το παιξει αφου ειναι ιδιο μαγαζι αφου το επικ δεν υποστηριζει linux. Μην σκεφτεστε μονο την δικη σας περιπτωση υπαρχει εκει κοσμος που χρησιμοποιει τα features του steam αν αυτο ειναι τοσο δυσκολο να το χωρεσει το κεφαλι σας μην ποσταρετε τετοιου ειδους ποστ. Μαζι σου. Κραξε ελευθερα τον κολοdev που σε εγραψε στεγνα εκει που δεν πιανει μελανι. Με αυτον εκανες "συμβαση" οχι με την epic ms steam κλπ κλπ. Αυτο λεω (εγω τουλαχιστον τοση ωρα). 2 λεπτά πριν, Snoob είπε 1. Δεν έθεσα εγώ θέμα "καθολικής κατακραυγής". Άλλος το έθεσε, και απαντώ πως τα καραγκιοζιλίκια αυτά που βλέπουμε συμβαίνουν ακριβώς επειδή δεν υπάρχει καθολική κατακραυγή. 2. Το ότι δεν τους απειλεί η EGS δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως είναι άμοιρο ευθυνών. Δωροδοκία λέγεται αυτό που κάνει. Και το ότι υπάρχουν αισχροί dev πρόθυμοι να πουλήσουν τους πλέον πιστούς υποστηρικτές τους για τα γκαφρά των Κινέζων, δεν καθιστά λιγότερο άθλια την τακτική του EGS. 3. Αδιάφορο μου είναι αν θα είχαμε τις ίδιες αντιδράσεις στο XBOX. Πρώτον, δεν μου λένε απολύτως τίποτε αυτές οι συγκρίσεις. Δεύτερον, και να μην είχαμε τις ίδιες αντιδράσεις, εγώ πάλι θα αντιδρούσα σε μια τέτοια κίνηση. 4. Προφανώς το ότι είναι άθλιο το EGS επιδεινώνει το πρόβλημα. Και τέλειο να ήταν, όμως, δεν θα ήταν λιγότερο αλήτικη η πολιτική που εφαρμόζει. 1. Τα καραγκιοζιλικια τα βλεπουμε οχι γιατι δεν υπαρχει καθολικη κατακραυγη, αλλα γιατι ειναι ξεφραγκο αμπελι το θεμα croudfunding καθαραως προς τις υποσχεσεις που θα επρεπε να ειχαν αυστηρα δεσμευτικη ισχυ. 2. Ποιες ειναι οι ευθυνες της στο φαινομενο αυτο εκτος του οτι ζηταει και πληρωνει γιαυτο αποκλειστηκοτητα (ειτε μου/μας αρεσει ειτε οχι) και αντε το βριζω και το θαβω οπου βρω, ο dev δεν φταιει? Αυτο δεν με εγραψε στα @@ του? Αυτος και μονο αυτος πηρε την αποφαση να προχωρησει η οχι. 3. Καθολου αδιαφορο δεν ειναι. Εσυ καλα θα εκανες να αντιδρουσες γιατι σε θιγει σαν backer. Αν ομως δεν ειχαμε τις ιδιες αντιδρασεις αυτο που μπορουμε να δουμε ειναι οτι το προβλημα τελικα ειναι η αντιπαθεια μας προς την epic και μονο γιατι η κακια αυτη εταιρεια δεν μας δινει οτι το steam η το ms store (προσεξε δεν ειπα οτι η ms θα το εβγαζε στο xbox μονο αλλα στο pc μονο μεσω του store τηε). 4. Σαφεστατα το επιδεινωνει οτι δεν ειναι στα επιπεδα που θα επρεπε στα safety features και δινω 1000% δικιο σαυτο το θεμα. Στο επομενο σχολιο σου ομως διαφωνω.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 28 Ιουλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 28 Ιουλίου 2019 23 λεπτά πριν, primeragt είπε Μαζι σου. Κραξε ελευθερα τον κολοdev που σε εγραψε στεγνα εκει που δεν πιανει μελανι. Με αυτον εκανες "συμβαση" οχι με την epic ms steam κλπ κλπ. Αυτο λεω (εγω τουλαχιστον τοση ωρα). 1. Τα καραγκιοζιλικια τα βλεπουμε οχι γιατι δεν υπαρχει καθολικη κατακραυγη, αλλα γιατι ειναι ξεφραγκο αμπελι το θεμα croudfunding καθαραως προς τις υποσχεσεις που θα επρεπε να ειχαν αυστηρα δεσμευτικη ισχυ. 2. Ποιες ειναι οι ευθυνες της στο φαινομενο αυτο εκτος του οτι ζηταει και πληρωνει γιαυτο αποκλειστηκοτητα (ειτε μου/μας αρεσει ειτε οχι) και αντε το βριζω και το θαβω οπου βρω, ο dev δεν φταιει? Αυτο δεν με εγραψε στα @@ του? Αυτος και μονο αυτος πηρε την αποφαση να προχωρησει η οχι. 3. Καθολου αδιαφορο δεν ειναι. Εσυ καλα θα εκανες να αντιδρουσες γιατι σε θιγει σαν backer. Αν ομως δεν ειχαμε τις ιδιες αντιδρασεις αυτο που μπορουμε να δουμε ειναι οτι το προβλημα τελικα ειναι η αντιπαθεια μας προς την epic και μονο γιατι η κακια αυτη εταιρεια δεν μας δινει οτι το steam η το ms store (προσεξε δεν ειπα οτι η ms θα το εβγαζε στο xbox μονο αλλα στο pc μονο μεσω του store τηε). 4. Σαφεστατα το επιδεινωνει οτι δεν ειναι στα επιπεδα που θα επρεπε στα safety features και δινω 1000% δικιο σαυτο το θεμα. Στο επομενο σχολιο σου ομως διαφωνω. 1. Τα καραγκιοζιλίκια τα βλέπουμε πρωτίστως γιατί υπάρχει κόσμος πρόθυμος να τα δικαιολογήσει, για λόγους που δεν θα ήθελα να εικάσω, καθώς κανένας από αυτούς δεν είναι ιδιαιτέρως κολακευτικός για όσους τα δικαιολογούν. Το έχω εξηγήσει αναλυτικά (ήδη με την περίπτωση του Phoenix Point): ναι, είναι ξέφραγο αμπέλι το crowd funding, αλλά ο Γκόλοπ έπαιρνε προπαραγγελίες από το site του. Δεν ζητούσε στήριξη για όραμα εκεί, ώστε να χαθούμε στο νεφελώδες πλαίσιο του crowd funding. Προπώληση παιχνιδιού έκανε: υπό ρητό πλαίσιο, το οποίο άλλαξε. Πλαίσιο να κυνηγηθεί, νομικό, υπάρχει. Απλά, όλοι οι αλήτες και οι χρηματοδότες των αλητών από πίσω ποντάρουν στο ότι δεν θα καθίσει κανένας να ασχοληθεί. Ας έκανε 0 πωλήσεις ο εκάστοτε αλήτης, το θέμα λυνόταν. Αλλά έχεις το κάθε έρμαιο του καταναλωτισμού που δεν μπορεί να κρατηθεί, και έτσι τη σκαπουλάρουν. 2. Το έχω εξηγήσει κι αυτό. Ο νόμος το περιγράφει απλούστα: δωροληψία (dev) και δωροδοκία (EGS). 3. Για μένα; Παντελώς αδιάφορο. Το πρόβλημα είναι η τακτική, όχι ποιος την εφαρμόζει. Προφανώς, αυτός που την εφαρμόζει, αυτός θα τα ακούσει. Όταν αρχίσει και το Steam να υφαρπάζει παιχνίδια χρηματοδοτημένα για το EGS, θα τα ακούσει. Όπως τα άκουσε, λ.χ., όταν επιχείρησε να δώσει άλλη αξία στα reviews ανάλογα με την προέλευση του κλειδιού. Τα εξηγεί ωραιότατα στο βίντεο που έδωσα άνθρωπος που έχει ρίξει πολλά λεφτά για τη χρηματοδότηση του παιχνιδιού: "Τη μετάβαση στο EGS θα μπορούσα να τη δεχτώ. Τα ξεδιάντροπα ψέματα, όχι". 4. Το έχω καταλάβει ότι διαφωνείς. Ευτυχώς για την κοινωνία μας (και όχι το φαρ ουέστ του crowd funding) ο νόμος δεν βιάζεται τόσο να απαλλάξει αυτόν που δωροδοκεί.
primeragt Δημοσ. 28 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Snoob είπε 1. Τα καραγκιοζιλίκια τα βλέπουμε πρωτίστως γιατί υπάρχει κόσμος πρόθυμος να τα δικαιολογήσει, για λόγους που δεν θα ήθελα να εικάσω, καθώς κανένας από αυτούς δεν είναι ιδιαιτέρως κολακευτικός για όσους τα δικαιολογούν. Το έχω εξηγήσει αναλυτικά (ήδη με την περίπτωση του Phoenix Point): ναι, είναι ξέφραγο αμπέλι το crowd funding, αλλά ο Γκόλοπ έπαιρνε προπαραγγελίες από το site του. Δεν ζητούσε στήριξη για όραμα εκεί, ώστε να χαθούμε στο νεφελώδες πλαίσιο του crowd funding. Προπώληση παιχνιδιού έκανε: υπό ρητό πλαίσιο, το οποίο άλλαξε. Πλαίσιο να κυνηγηθεί, νομικό, υπάρχει. Απλά, όλοι οι αλήτες και οι χρηματοδότες των αλητών από πίσω ποντάρουν στο ότι δεν θα καθίσει κανένας να ασχοληθεί. Ας έκανε 0 πωλήσεις ο εκάστοτε αλήτης, και το θέμα λυνόταν. Αλλά έχεις το κάθε έρμαιο του καταναλωτισμού που δεν μπορεί να κρατηθεί, και έτσι τη σκαπουλάρουν. 2. Το έχω εξηγήσει κι αυτό. Ο νόμος το περιγράφει απλούστα: δωροληψία (dev) και δωροδοκία (EGS). 3. Για μένα; Παντελώς αδιάφορο. Το πρόβλημα είναι η τακτική, όχι ποιος την εφαρμίζει. Προφανώς, αυτός που την εφαρμόζει, αυτός θα τα ακούσει. Όταν αρχίσει και το Steam να υφαρπάζει παιχνίδια χρηματοδοτημένα για το EGS, θα τα ακούσει. Όπως τα άκουσε, λ.χ., όταν επιχείρησε να δώσει άλλη αξία στα reviews ανάλογα με την προέλευση του κλειδιού. Τα εξηγεί ωραιότατα στο βίντεο που έδωσα άνθρωπος που έχει ρίξει πολλά λεφτά για τη χρηματοδότηση του παιχνιδιού: "Τη μετάβαση στο EGS θα μπορούσα να τη δεχτώ. Τα ξεδιάντροπα ψέματα, όχι". 4. Το έχω καταλάβει ότι διαφωνείς. Ευτυχώς για την κοινωνία μας (και όχι το φαρ ουέστ του crowd funding) ο νόμος δεν βιάζεται τόσο να απαλλάξει αυτόν που δωροδοκεί. 1. Πες ελευθερα τι σκεφτεσαι με οσους δικαιολογουν ή νωμιζεις οτι δικαιολογουν. Κουβεντα κανουμε. Κηνυγιστε τον ελευθερα να δικαιωθητε, γιατι δεν το κανετε? 2. Μαζι σου. κηνυγιστε το αν πιστευευεις οτι εχεις δικιο. 3. Παλι μαζι σου 100%. Δεν σημαινει ομως οτι ολοι οσοι κραζουν το φαινομενο αυτο εχουν την δικη σου οπτικη. 4. Κυνηγιστε το λοιπον και θα δικαιωθηται οπως πιστευεις. Για μενα δεν θα δικαιωθηται για το θεμα egs αλλα μονο για το θεμα οτι δεν σας εδωσε ο dev steam keys οπως προπαραγγειλατε. Απο τον dev προπαραγγειλες και αυτος ειναι υπευθηνος να καλυψει τις μεταξη σας συμφωνιες. Αν ειχατε αλλες συμφωνιες περα μιας αγοροπωλησιας τοτε θα εβλεπα την περιπτωση που λες για δωροδοκια, με τις υπαρχουσες συνθηκες δεν βλεπω πως μπορει να σταθει αυτο σαν αξιωμα. Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2019 από primeragt
Super Moderators Snoob Δημοσ. 28 Ιουλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 28 Ιουλίου 2019 Νομικά, δεν μπορώ να το κυνηγήσω, δεν με συμφέρει. Από Ελλάδα, να κυνηγήσω εταιρίες σε Αμερική, Κίνα και Βουλγαρία; (Προφανώς, σε ΑΥΤΟ ποντάρουν, και το έχω γράψει ήδη πλείστες όσες φορές). Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως ο μεν dev δεν άλλαξε αυθαίρετα τους όρους της μεταξύ μας συμφωνίας προκειμένου να τον χρηματοδοτήσω, και ότι το EGS δεν του έδωσε χρήματα προκειμένου να αλλάξει αυθαίρετα τους όρους της συμφωνίας. Μη συγχέουμε, δηλαδή, το αν είναι οικονομικά εφικτό για ένα άτομο να τα βάλει με κολοσσούς, με το αν αυτό που κάνουν οι κολοσσοί είναι παράνομο και ανήθικο. Το κυνηγάω, όμως, όπως μπορώ: ξετυλίγω ακριβώς το κουβάρι του τι κάνουν, το συζητάω και το προωθώ όπως και όπου μπορώ. Αν νομίζουν, αυτοί οι devs ή οι χρηματοδότες τους πως είμαστε όλοι χάπατα και καταπίνουμε τα πάντα, κάνουν τεράστιο λάθος. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να κυνηγήσεις κάτι, πέρα από το δικαστήριο. Και λέω πως, αν υπήρχε αρκετός κόσμος να λειτουργήσει έτσι, τα πράγματα θα άλλαζαν πολύ απλούστερα και αποτελεσματικότερα από ό,τι να τα βάλεις με τα επιτελεία των δικηγόρων που έχουν οι Κινέζοι. Δυστυχώς, ο κόσμος στη συντριπτική του πλειοψηφία δεν ξέρει να αντιδρά έτσι. Υ.Γ. Δεν νομιμοποιείται κανείς να διαμαρτύρεται μόνο αν έχει τις αγαθότερες των προθέσεων. Υπήρχαν συμφωνίες και άλλαξαν αυθαίρετα τους όρους. Ο άλλος μπορεί να τους χρηματοδότησε γιατί ηδονίζεται με το μαύρο του Steam ή γουστάρει να ακούει τη λέξη ατμός. Το ζήτημα είναι πως κάποιοι άλλαξαν αυθαίρετα το πλαίσιο της συμφωνίας, και κάποιοι τους χρηματοδότησαν προκειμένου να το αλλάξουν αυθαίρετα. Η αναζήτηση "αγαθών" κινήτρων προκειμένου να έχει κάποιος δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί είναι, επί της ουσίας, απόπειρα φίμωσης των αντιρρήσεων (βαφτίζοντας, άμεσα ή έμμεσα, υποκριτές όσους το κάνουν): "Ναι, αλλά αν η γιαγιά μου είχε ρόδες, θα είχαμε τις ίδιες αντιδράσεις;" ΑΔΙΑΦΟΡΟ. Άλλαξαν αυθαίρετα οι όροι; Άλλαξαν. Ε, ακόμη και το πιο σχολασμένο fanboy του Steam έχει βάσιμους λόγους να διαμαρτύρεται. ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ, αν κάνει κάτι ανάλογο το Steam, ακόμη και το πιο σχολασμένο fanboy του EGS θα έχει βάσιμους λόγους να διαμαρτύρεται. Κι ας είναι fanboy μιας πλατφόρμας της κακιάς ώρας. Πιο απλά δεν μπορώ να το εξηγήσω. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα