Προς το περιεχόμενο

Epic Games Store

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι σχέση έχει το hardware; 

Πουλάς ένα προϊόν το οποίο απαιτεί κάποιο άλλο πρόσθετο για να δουλέψει, πρέπει να το αναφέρεις ξεκάθαρα. 

Φτιάχνεις ένα προϊόν το οποίο απαιτεί ένα πρόσθετο για να δουλέψει, πρέπει να το αναφέρεις ξεκάθαρα. 

Δε το έκανε ούτε ο πωλητής ούτε ο δημιουργός, μπορείς άνετα να το χαρακτηρίσεις και παραπλάνηση. 

Από εκεί και πέρα τα δώρα ολόκληρος υπολογιστής δώρο κλπ εικάζω ότι είναι απλά τρολάρισμα 😛

• Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, panoc είπε

Τι σχέση έχει το hardware; 

Πουλάς ένα προϊόν το οποίο απαιτεί κάποιο άλλο πρόσθετο για να δουλέψει, πρέπει να το αναφέρεις ξεκάθαρα. 

Φτιάχνεις ένα προϊόν το οποίο απαιτεί ένα πρόσθετο για να δουλέψει, πρέπει να το αναφέρεις ξεκάθαρα. 

Δε το έκανε ούτε ο πωλητής ούτε ο δημιουργός, μπορείς άνετα να το χαρακτηρίσεις και παραπλάνηση. 

Από εκεί και πέρα τα δώρα ολόκληρος υπολογιστής δώρο κλπ εικάζω ότι είναι απλά τρολάρισμα 😛

Καλα τα προφανή δε νομίζω να αναφέρονται, θες driver για mouse keyboard, controller, ηχεία κτλ.

Προφανώς υπερβάλλω και τρολάρω, μεταξύ μας δεν έχω ασχοληθεί με vr αλλά έτσι όπως το έγραψαν αυτό κατάλαβα ότι δεν ενημερώνει;; ;ότι για να τρέξει ενα vr game θέλει vr με το αντίστοιχο software?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, stafftw είπε

Καλα τα προφανή δε νομίζω να αναφέρονται, θες driver για mouse keyboard, controller, ηχεία κτλ.

Προφανώς υπερβάλλω και τρολάρω, μεταξύ μας δεν έχω ασχοληθεί με vr αλλά έτσι όπως το έγραψαν αυτό κατάλαβα ότι δεν ενημερώνει;; ;ότι για να τρέξει ενα vr game θέλει vr με το αντίστοιχο software?

Το θέμα δεν είναι ότι θέλει απλά ένα driver, το θέμα είναι ότι το παιχνίδι θέλει proprietary software από άλλο κατάστημα από το οποίο πωλείται και κάνεις δε θα έλεγε τίποτα εάν απλά ο dev το παρείχε αυτόματα όταν το κατέβαζες. Η θα μπορούσαν απλά να πουν ότι χρειάζεσαι το τάδε, παρακαλώ κατεβάστε το από εκεί, και όχι να ψάχνει κάποιος στα διάφορα φόρα ανταγωνιστών και μη. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, panoc είπε

Το θέμα δεν είναι ότι θέλει απλά ένα driver, το θέμα είναι ότι το παιχνίδι θέλει proprietary software από άλλο κατάστημα από το οποίο πωλείται και κάνεις δε θα έλεγε τίποτα εάν απλά ο dev το παρείχε αυτόματα όταν το κατέβαζες. Η θα μπορούσαν απλά να πουν ότι χρειάζεσαι το τάδε, παρακαλώ κατεβάστε το από εκεί, και όχι να ψάχνει κάποιος στα διάφορα φόρα ανταγωνιστών και μη. 

Το ίδιο πράγμα λέμε όμως,πρέπει να αναφέρει στο store ότι θέλει κάθε hardware με software...Τι proprietary? Μπορεί να δουλέψει vr χωρίς το software?Από τα λίγα που είχα ψάξει είχα καταλάβει πως δεν ειναι plug and play συγγνωμη.Δηλαδή στο steam το αναφέρει αυτό στα games πχ;Η επειδή είναι του steam δε χρειάζεται;

Δημοσ.

Στο steam απλά κατεβαίνει μαζί με το παιχνίδι ότι χρειάζεται. 

Επειδή προφανώς δε μπορείς να κάνεις το ίδιο από το egs, θα έπρεπε να αναφέρεται ξεκάθαρα ότι χρειάζεσαι το τάδε, αλλά επίσης προφανώς δεν είναι ότι καλύτερο για την εικόνα του egs να λέει πηγαίνετε στο steam να κατεβάσετε το τάδε οπότε και το έκαναν γαργάρα, egs και devs. 

Σε πιο χοντρό παράδειγμα είναι σαν ένα σούπερ μάρκετ να πουλάει μια πίτσα κομπλέ στο ταψακι της και το άλλο να στη πουλάει χύμα στην ίδια τιμή και σου λέει βαλε δικό σου ταψί. Δεν είναι θέμα μόνο του καταστήματος που πουλάει τη πίτσα αλλά και του κατασκευαστή της. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, panoc είπε

Στο steam απλά κατεβαίνει μαζί με το παιχνίδι ότι χρειάζεται. 

Επειδή προφανώς δε μπορείς να κάνεις το ίδιο από το egs, θα έπρεπε να αναφέρεται ξεκάθαρα ότι χρειάζεσαι το τάδε, αλλά επίσης προφανώς δεν είναι ότι καλύτερο για την εικόνα του egs να λέει πηγαίνετε στο steam να κατεβάσετε το τάδε οπότε και το έκαναν γαργάρα, egs και devs. 

Σε πιο χοντρό παράδειγμα είναι σαν ένα σούπερ μάρκετ να πουλάει μια πίτσα κομπλέ στο ταψακι της και το άλλο να στη πουλάει χύμα στην ίδια τιμή και σου λέει βαλε δικό σου ταψί. Δεν είναι θέμα μόνο του καταστήματος που πουλάει τη πίτσα αλλά και του κατασκευαστή της. 

Καλό θα ήταν οι εταιρείες με το hardware να τα αποσαφηνίζουν αυτά (δεν το έψαξα αλλά φαντάζομαι το κάνουν) .Δεν ήξερα ότι με το steam αγοράζοντας ένα game σου κατεβάζει μαζί και πράγματα

Πλάκα πλάκα καλό θα ήταν να βάλουν στο steam να κατεβαίνουν και updated drivers κτλ κατευθείαν μαζί με το παιχνίδι.

Ξέρεις τι άλλο έχει πλάκα; Που πουλάει το ένα σούπερ μάρκετ (steam) πίτσες(games) που έχουν υλικά (unreal engine-software) κατασκευασμένα από άλλο super market (egs) και στην ίδια τιμή και σε μερικά έχεε και μονοπώλιο...

Δημοσ.

Το μπερδεύεις, το steam πουλάει τη πίτσα που φτιάξει ο κατασκευαστής της ο οποίος έχει αγοράσει υλικά από άλλο προμηθευτή. Το steam είναι το σούπερ μάρκετ, ο dev ο ιφαντης και η epic είναι ο προμηθευτής του ζαμπόν σε αυτή τη περίπτωση. 

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, panoc είπε

Το μπερδεύεις, το steam πουλάει τη πίτσα που φτιάξει ο κατασκευαστής της ο οποίος έχει αγοράσει υλικά από άλλο προμηθευτή. Το steam είναι το σούπερ μάρκετ, ο dev ο ιφαντης και η epic είναι ο προμηθευτής του ζαμπόν σε αυτή τη περίπτωση. 

Αυτό προσπαθώ να σου πω και εγώ το ότι σε εναν τομέα (game stores) είναι ανταγωνιστές δεν απαγορευεί σε έναν άλλο τομέα (game developing-steam vr) να χρησιμοποιούνται οι υπηρεσιές της μιας στην άλλη.Θέμα dev είναι έτσι και αλλιώς εσύ τα μπερδευείς απλός μεσολαβητής είναι το store, γιατί πρέπει να σου κατεβάσει όλα τα εργαλεία;Και σε ποιό άλλο game γίνεται αυτο;

• Moderators
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, panoc είπε

Damn, τώρα πείνασα με όλα αυτά...

• Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, stafftw είπε

Αυτό προσπαθώ να σου πω και εγώ το ότι σε εναν τομέα (game stores) είναι ανταγωνιστές δεν απαγορευεί σε έναν άλλο τομέα (game developing-steam vr) να χρησιμοποιούνται οι υπηρεσιές της μιας στην άλλη.Θέμα dev είναι έτσι και αλλιώς εσύ τα μπερδευείς απλός μεσολαβητής είναι το store, γιατί πρέπει να σου κατεβάσει όλα τα εργαλεία;Και σε ποιό άλλο game γίνεται αυτο;

Δε χρειάζεται να σου κατεβάσει τίποτα, απλά να το αναφέρει για να μη ψάχνεσαι, και ακριβώς επειδή είναι θέμα dev θα έπρεπε να επιβάλλει την αναφορά. Αλλά όπως είπα επειδή είναι το steam έκανε μάλλον έκαναν και οι δύο τη πάπια, τζιζ καεί 😛

Και όχι όταν είμαι πελάτης ενός καταστήματος δε χρειάζεται να είμαι υποχρεωμένος να ασχολούμαι με άλλο κατάστημα για έχω την υπηρεσία που πλήρωσα στο πρώτο. 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, panoc είπε

Δε χρειάζεται να σου κατεβάσει τίποτα, απλά να το αναφέρει για να μη ψάχνεσαι, και ακριβώς επειδή είναι θέμα dev θα έπρεπε να επιβάλλει την αναφορά. Αλλά όπως είπα επειδή είναι το steam έκανε μάλλον έκαναν και οι δύο τη πάπια, τζιζ καεί 😛

Και όχι όταν είμαι πελάτης ενός καταστήματος δε χρειάζεται να είμαι υποχρεωμένος να ασχολούμαι με άλλο κατάστημα για έχω την υπηρεσία που πλήρωσα στο πρώτο. 

Ναι για να χρησιμοποιήσεις το vr που αγόρασες από κάποιο κατάστημα πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα software που επίσης "αγοράζεις" από ένα άλλο κατάστημα δεν είναι θέμα ποιός σου παρέχει την υπηρεσία είναι απλό game store και σου πουλαέι ένα game, λες πάλι αυτό που είπα στην αρχή αλλα με διαφορετικό τρόπο, σε ενόχλησε επειδή είναι το συγκεκριμένο (steam) και όχι κάποιο άλλο(Oculus SDK;) software γιατί πχ το steam δε σου λέει από που να βρείς drivers για το mouse-keyboard-gpu-mb κτλ; Ή είναι κακό που και το steam (και όλα τα game stores βασικά) δε σου "πουλάνε" και όλο το hardware-software που απαιτείται;Απλά η valve είναι πολύ μπροστά σε αυτο το κομμάτι και η εμπειρία είναι καλύτερη, όπως και η epic με το engine, απλά είναι εργαλεία για games. (+ ότι είναι optional το vr, δηλαδή αν ήταν μόνο vr τι θα γινόταν;)

Επίσης αυτό είναι το χαζό ότι λένε ότι ρωτήθηκε ένας από την epic (καλά μπορεί να είναι και αερολογίες) και απάντησε ότι πρέπει να βάλεις steam vr, αλλά μετά βγήκε ο εκπρόσωπος της dev εταιρείας και ανακοίνωσε ότι μπορεί να γίνει με άλλα software επομένως μάλλον δεν τους καίει και τόσο.

• Like 1
Δημοσ.

Ολόκληρη Microsoft και έχει SONY bluray drive. Αυτοί μια χαρά τα βρίσκουν πίσω απ' τις κουρτίνες, οι μόνοι που σφάζονται εκατέρωθεν είναι οι πελάτες λες και έχουν μετοχές. Αλλά αυτό είναι το λιγότερο, εδώ βλέπουμε αναλύσεις επί αναλύσεων για το πόσο βιώσιμη είναι μια πολιτική μιας εταιρίας δισεκατομμυρίων, στα απλά θα κολλήσουμε;

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, p4n0s86 είπε

Ολόκληρη Microsoft και έχει SONY bluray drive. Αυτοί μια χαρά τα βρίσκουν πίσω απ' τις κουρτίνες, οι μόνοι που σφάζονται εκατέρωθεν είναι οι πελάτες λες και έχουν μετοχές. Αλλά αυτό είναι το λιγότερο, εδώ βλέπουμε αναλύσεις επί αναλύσεων για το πόσο βιώσιμη είναι μια πολιτική μιας εταιρίας δισεκατομμυρίων, στα απλά θα κολλήσουμε;

Apple-samsung displays etc, αλλά κατ'εμέ αυτό που κάνει πιο καλά από όλα η MS τόσα χρόνια είναι που σε αφήνει από τον Internet Explorer να κατεβάσεις άλλο browser ειλικρινά υγιής ανταγωνισμός σε όλο του το μεγαλείο.Το άλλο για τις αναλύσεις δεν το έπιασα, είναι που είμαι οικονομολόγος και το κάνω έτσι και αλλιώς από τα ακαδημαίκα χρόνια αυτό της οικονομικής ανάλυσης.

Επεξ/σία από stafftw
Δημοσ.
5 ώρες πριν, panoc είπε

Δεν είναι έλλειψη του egs, ολική αδιαφορία είναι, καθώς θα έπρεπε να αναφέρει με μεγαλα όμορφα γράμματα ότι σου πουλάει φαγητό αλλά εάν χρειάζεσαι πιρούνι αντί για κουτάλι πρέπει να φέρεις το πάρεις από τη δίπλα ταβέρνα. 

Ακόμα χειρότερα για τους devs που πουλάνε όπου βρουν μίζα αδιαφορώντας για τους πελάτες τους. 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση και οι 2 είναι καταπτυστοι για τη τακτική τους. 

αρα συμφωνεις οτι και το Steam ειναι καταπυτστο και παντελως αδιαφορο, αφου δεν γραφει με μεγαλα γραμματα οτι χρειαζεσαι directx/opengl/vulkan/mouse/audio/keyboard drivers που τα κατεβαζεις απο την διπλα ταβερνα για να παιξεις τα παιχνιδια που αγοραζεις απο το καταστημα τους.

σωστα;

• Confused 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, stafftw είπε

Το άλλο για τις αναλύσεις δεν το έπιασα, είναι που είμαι οικονομολόγος και το κάνω έτσι και αλλιώς από τα ακαδημαίκα χρόνια αυτό της οικονομικής ανάλυσης.

Όχι δεν αναφέρομαι σε σένα πάνω σ' αυτό, γενική τοποθέτηση ήταν για εκείνους που κάθονται και σχολιάζουν τι κάνουν σωστό ή λάθος κατά την άποψη τους, εταιρίες που έχουν δισεκατομμύρια έσοδα, λες και δεν ξέρουν αυτοί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...