Super Moderators Snoob Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 7 λεπτά πριν, p4n0s86 είπε Όχι δεν έγινε και δεν είναι καθόλου άσχετο. Γιατί στο αρχικό μου post την Κυριακή το βράδυ, απ' το οποίο ξεκίνησε μια σειρά απαντήσεων για πράγματα που δεν είπα και σέρνεται μέχρι και σήμερα, έλεγα ακριβώς αυτό. Μίλησα τότε γενικά και είχα πει ότι υπάρχουν πολλοί που φέρονται υποκριτικά σαν καταναλωτές. Κι εμένα αυτοί με ενδιαφέρουν πρωτίστως, γιατί είναι αυτοί που στηρίζουν ή θάβουν κατά περίπτωση. Στη συνέχεια ο ένας μετά τον άλλον άρχισε να βάζει στο στόμα μου απόψεις που δεν εξέφρασα, γιατί στάθηκαν όλοι στο "υποκριτικά", για να φτάσουμε σήμερα να μου λες ότι εδώ συζητάμε μεταξύ μας και όσα λέω είναι άσχετα. Ε, να πω ότι μου προξενεί εντύπωση που δεν έγινε, ψέμα θα ήταν και δεν θέλω. Σου το γράφω μια τελευταία φορά: Όση σημασία έχει αν είναι συνειδητοποιημένοι αυτοί που διαμαρτύρονται, άλλο τόσο σημασία έχει αν είναι συνειδητοποιημένοι αυτοί που υπερασπίζονται. Οι πολιτικές του EGS δεν είναι περισσότερο ή λιγότερο επιζήμιες για τον καταναλωτή, ανάλογα με το βαθμό συνειδητοποίησης των επικριτών ή των υπερασπιστών τους. Ο βαθμός συνειδητοποίησης θα βοηθούσε, οπωσδήποτε (ας πούμε να περιοριστεί ο αριθμός εκείνων που τρέχουν πίσω από δωρέαν παιχνίδια, αδυνατώντας να αντιληφθούν πως όταν σου δίνουν κάτι δωρεάν, το προϊόν είσαι εσύ) αλλά και πάλι αυτό σε τίποτε δεν καθιστά περισσότερο ή λιγότερο βλαπτικές τις ακολουθούμενες μεθόδους. 2
p4n0s86 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 1 λεπτό πριν, Snoob είπε Ε, να πω ότι μου προξενεί εντύπωση που δεν έγινε, ψέμα θα ήταν και δεν θέλω. Σε ευχαριστώ πολύ για την εκτίμηση που μου δείχνεις. Δεν θα μπω κι εγώ στο ίδιο τρυπάκι να αφήνω υπονοούμενα, μιας και ο καθένας έχει τη δική του άποψη που πρέπει να γίνεται σεβαστή. Καλή συνέχεια στη συζήτηση σας.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 12 λεπτά πριν, p4n0s86 είπε Σε ευχαριστώ πολύ για την εκτίμηση που μου δείχνεις. Δεν θα μπω κι εγώ στο ίδιο τρυπάκι να αφήνω υπονοούμενα, μιας και ο καθένας έχει τη δική του άποψη που πρέπει να γίνεται σεβαστή. Καλή συνέχεια στη συζήτηση σας. Η εκτίμηση αποδεικνύεται έμπρακτα. Αν δεν σε εκτιμούσα, δεν θα έμπαινα σε διάλογο μαζί σου, για τόση ώρα. Από την άλλη, οφείλω να είμαι ειλικρινής και να γράψω πως θα μου προκαλούσε τεράστια εντύπωση αν παραδεχόσουν πως το κατά πόσο μια αόριστη και αόρατη μάζα "κάποιων, εκεί έξω" είναι συνειδητοποιημένη ή όχι δεν έχει καμία σχέση απολύτως με το αν επιχειρεί να μας ζαλώσει το EGS. Όταν έχεις "δομήσει" σειρά μηνυμάτων πάνω σε αυτό το έωλο επιχείρημα, ομολογώ πως θα αιφνιδιαζόμουν αν ξαφνικά αναγνώριζες πως έγραφες πράγματα αβάσιμα. Y.Γ. Άντε πάλι με το σεβασμό των απόψεων... Σου εξήγησα: το δικαίωμά σου στην άποψη είναι απολύτως σεβαστό. Οι απόψεις σου είναι όλες δημοσιευμένες, κανείς δεν σε εμποδίζει να εκφράσεις την άποψή σου. Όμως, αυτό επ' ουδενί δεν μου αφαιρεί το δικαίωμα να θεωρώ πως τα περί "συνειδητοποίησης" είναι άσχετα με το θέμα μας. 1
KilliK Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Ryzenlake είπε Παντως το Epic store γενικα τα εκανε ολα λαθος. Αν ηθελε να εδραιωθει υπηρχε κατα την αποψη μου καλυτερος τροπος να το κανει. Για παραδειγμα, κρατας μονο 12% προμηθεια? Αψογα, αντισταθμισε το αυτο με χαμηλοτερες τιμες στο δικο store απο οτι στους ανταγωνιστες. Ετσι ο publisher θα παρει τα ιδια χρηματα ανα κομματι, το userbase θα αυξηθει γιατι πουλας φτηνοτερα και ταυτοχρονα δεν σπας κανενος τις μπαλες με exclusivity που ειναι εμετος. Επιπλεον, αφου εχεις και τα γκαφρα να πληρωσεις τα exclusivity, ανταυτου κανε περαιτερω εκπτωση! Εκει που το steam πουλαει 50 και κραταει τα 15 αρα ο develooper παιρνει 35, πουλα στα 35 και δωσε εσυ την διαφορα στον developer. Ετσι χτιζεις υγιες store που ο χρηστης χαιρετε να χρησιμοποιει, κατα τν αποψη μου, και τονωνεις τον ανταγωνισμο. Γιατι το απλα να πληρωνεις exclusives δεν ειναι ανταγωνισμος δεν θα δουλευε αυτο που λες. οι χαμηλοτερες τιμες δεν θα φερνανε πελατες απο το Steam στο EGS. υπαρχει το λεγομενο consumer inertia που ειναι η ταση του καταναλωτη να μην αλλαζει τις συνηθειες του. στην περιπτωση του Steam δε, υπαρχει και το consumer loyalty . ελαχιστοι παικτες με εκατονταδες παιχνιδια στην Steam συλλογη τους, θα μπαινανε στον κοπο να αγορασουν ενα παιχνιδι απο το EGS απλα επειδη το βρηκανε 10e φτηνοτερα. ειναι ο ιδιος λογος που το drm-free GOG παραμενει ενα μικρομαγαζο, και που το Cybperunk 2077 εχει τα 2/3 των preorders του στο Steam. πηγαινε στο τοπικ του Cyberpunk και διαβασε τα τελευταια ποστς, υπαρχει χρηστης που κυριολεκτικα λεει οτι δεν αγοραζει το παιχνιδι απο το GOG εκτος και αν μπορει να το εχει σε μια ενιαια βιβλιοθηκη με το Steam. δεν τον ενδιαφερει αν το παιχνιδι ειναι drm-free και οτι ολα τα λεφτα του θα πανε στον developer. το μονο που θελει ειναι να εχει ολα τα shortcuts του στον ιδιο client. επομενως ο μονος τροπος για την Epic να χτυπησει το consumer inertia ειναι οι αποκλειστικοτητες. διοτι θα υποχρεωσει τους περισσοτερους πελατες του Steam να αγορασουν απο το δικο της μαγαζι. και απο οτι δειχνει μεχρι τωρα αυτη η προσεγγιση δουλευει. Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2019 από KilliK 2
Ryzenlake Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 2 ώρες πριν, KilliK είπε δεν θα δουλευε αυτο που λες. οι χαμηλοτερες τιμες δεν θα φερνανε πελατες απο το Steam στο EGS. υπαρχει το λεγομενο consumer inertia που ειναι η ταση του καταναλωτη να μην αλλαζει τις συνηθειες του. στην περιπτωση του Steam δε, υπαρχει και το consumer loyalty . ελαχιστοι παικτες με εκατονταδες παιχνιδια στην Steam συλλογη τους, θα μπαινανε στον κοπο να αγορασουν ενα παιχνιδι απο το EGS απλα επειδη το βρηκανε 10e φτηνοτερα. ειναι ο ιδιος λογος που το drm-free GOG παραμενει ενα μικρομαγαζο, και που το Cybperunk 2077 εχει τα 2/3 των preorders του στο Steam. πηγαινε στο τοπικ του Cyberpunk και διαβασε τα τελευταια ποστς, υπαρχει χρηστης που κυριολεκτικα λεει οτι δεν αγοραζει το παιχνιδι απο το GOG εκτος και αν μπορει να το εχει σε μια ενιαια βιβλιοθηκη με το Steam. δεν τον ενδιαφερει αν το παιχνιδι ειναι drm-free και οτι ολα τα λεφτα του θα πανε στον developer. το μονο που θελει ειναι να εχει ολα τα shortcuts του στον ιδιο client. επομενως ο μονος τροπος για την Epic να χτυπησει το consumer inertia ειναι οι αποκλειστικοτητες. διοτι θα υποχρεωσει τους περισσοτερους πελατες του Steam να αγορασουν απο το δικο της μαγαζι. και απο οτι δειχνει μεχρι τωρα αυτη η προσεγγιση δουλευει. Το οτι καποιος εκ του ασφαλους παριστανει το steam fanboy δεν μου λεει κατι. Money talks, bullshit walks. Να τον δω οταν το EPIC του προσφερει 30-40% φτηνοτοερα τα games αν θα προτιμησει το Steam. Και στην τελικη ακομα και εαν ενα μεγλο κομματι οντως προτιμησει το Steam παροτι ακριβοτερο, so what? Δικαιολογει αυτο το να γινεις απατενωας? Γιατι αυτο που εκανε με το kickstarted game ειναι κυριολεκτικα απτεωνια!
KilliK Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 30%-40% φτηνοτερα; ενταξει, ειπαμε να βγαλει και κανα κερδος η Επικ, μην την χρεοκοπήσουμε κιολας. 😁 πως γινεται απατεωνας; ε; 🤔 Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2019 από KilliK
Fulgore Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 2 ώρες πριν, KilliK είπε πηγαινε στο τοπικ του Cyberpunk και διαβασε τα τελευταια ποστς, υπαρχει χρηστης που κυριολεκτικα λεει οτι δεν αγοραζει το παιχνιδι απο το GOG εκτος και αν μπορει να το εχει σε μια ενιαια βιβλιοθηκη με το Steam. δεν τον ενδιαφερει αν το παιχνιδι ειναι drm-free και οτι ολα τα λεφτα του θα πανε στον developer. το μονο που θελει ειναι να εχει ολα τα shortcuts του στον ιδιο client. Αντε παλι με αυτη την χαζομαρα. Παρολο που ποσα ατομα στο εχουν γραψει οτι ο καταναλωτης ειναι δικαιωμα του που θα αγορασει ενα παιχνιδι,ποσο μαλλον οταν στον client που επιλεγει να αγορασει ειναι και ανωτερος για αυτον απο τους αλλους. Επισης ξεκολληστε ποια με αυτο που γραφετε για χρηματα που θα πανε σε developers οταν μιλαμε για κερδοσκοπικες εταιρειες. Δηλαδη αν αγορασουμε ολοι απο το GoG το Cyberpunk,θα σωθει ολο το PC gaming απο μια εταιρεια που κυκλοφορει 1 παιχνιδι καθε 5χρονια που στην τελικη καποιους ουτε καν τους ενδιαφερουν τα παιχνιδια αυτης? Αν θελει καποιος εχει δικαιωμα να το αγορασει και σε κονσολα(αν εχει κονσολα και pc)αν για παραδειγμα τον ενδιαφερει μετα η μεταπωληση ή να μην το αγορασει καν και να το παιξει μεσω Game Pass ξερω γω. Οσο για το Epic Games Store ειναι ακυρη η συγκριση με το Steam την παρουσα χρονικη στιγμη γιατι το EGS δεν εχει ακομα τα βασικα που εχουν αλλα stores οπως email verification,achievements και φυσικα κανονικo sub forum,κανονικα refund κλπ Ας προσφερει το EGS ολα αυτα που αναφερει στο Roadmap του πρωτα και μετα να ξεκινησουν να γινονται οι οποιες συγκρισεις. Στην παρουσα φαση το EGS ειναι χειροτερο οχι μονο απο το Steam,αλλα και απο το Origin,Uplay,Battle net κλπ. 2
KilliK Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 ρε ανθρωπε μου, ενα παραδειγμα του consumer inertia δινω στον συνομιλητη μου, που ειδες να κατακρινω τον καταναλωτη και την επιλογη του; δεν παμε καλαααα
Moderators Malthador Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 Moderators Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 hours ago, Ryzenlake said: Παντως το Epic store γενικα τα εκανε ολα λαθος. Αν ηθελε να εδραιωθει υπηρχε κατα την αποψη μου καλυτερος τροπος να το κανει. Για παραδειγμα, κρατας μονο 12% προμηθεια? Αψογα, αντισταθμισε το αυτο με χαμηλοτερες τιμες στο δικο store απο οτι στους ανταγωνιστες. Ετσι ο publisher θα παρει τα ιδια χρηματα ανα κομματι, το userbase θα αυξηθει γιατι πουλας φτηνοτερα και ταυτοχρονα δεν σπας κανενος τις μπαλες με exclusivity που ειναι εμετος. Επιπλεον, αφου εχεις και τα γκαφρα να πληρωσεις τα exclusivity, ανταυτου κανε περαιτερω εκπτωση! Εκει που το steam πουλαει 50 και κραταει τα 15 αρα ο develooper παιρνει 35, πουλα στα 35 και δωσε εσυ την διαφορα στον developer. Ετσι χτιζεις υγιες store που ο χρηστης χαιρετε να χρησιμοποιει, κατα τν αποψη μου, και τονωνεις τον ανταγωνισμο. Γιατι το απλα να πληρωνεις exclusives δεν ειναι ανταγωνισμος Δεν μπορεί να γίνει αυτό που λες. Υπάρχει κάπου στα dev/pub ToS του Steam όρος που λέει ότι αν θες να είσαι στο Steam, θα έχεις την ίδια αρχική τιμή σε όλα τα digital stores που βάζεις το game σου (αρχική τιμή ε, μην δω καμιά σαχλαμαρίτσα για εκπτώσεις κλπ). Και λογικό είναι βασικά, πρώτες και καλύτερες θα το είχαν κάνει ήδη η Ubisoft, η EA και η CDP αν μπορούσαν να το κάνουν. Θα έβαζαν €60 αρχική τιμή στο Steam (με την προμήθεια θα τους έμεναν €40) και €50 στα δικά τους stores (και θα ήταν και τα €50 δικά τους) και με αυτόν τον τρόπο θα είχαν και χαμηλότερη τιμή στο store τους και μεγαλύτερο κέρδος, για μαλάκες τους έχεις να μην το έχουν κάνει ήδη; Γενικά υπάρχει τεράστια φαγούρα να κρατάνε σε σωστό ύψος τους τις τιμές τους οι pubs, ακόμα και αν είναι EGS exclusive το προϊόν τους. Γιατί νομίζεις ότι με το δεκάρικο που χάριζε η Epic, έτρεξαν να αφαιρέσουν τα games τους από το EGS; Επειδή σε ένα χρόνο που θα θέλει η 2K να βγάλει το Borderlands 3 στο Steam θα παίξει κόμπλα... Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2019 από Malthador 1
Fulgore Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, KilliK είπε ρε ανθρωπε μου, ενα παραδειγμα του consumer inertia δινω στον συνομιλητη μου, που ειδες να κατακρινω τον καταναλωτη και την επιλογη του; δεν παμε καλαααα Μα τι ενα παραδειγμα δειχνεις,αφου και πιο πισω οταν πρωτο αναφερθηκαν τα περι Cyberpunk και στο διπλα θεμα του ιδιου του παιχνιδιου οταν εγιναν γνωστα τα περι pre order ποσοστων, εχεις βαλθει εναντιον οποιου το αγορασει καπου αλλου εκτος απο το GoG, επειδη δεν θα παρει ο developer 100% των χρηματων.Η μηπως ειμαι λαθος σε αυτο? Και στα του Epic Game Store οπως εγραψα και πιο πανω, ας φτασει πρωτα να εχει ολα οσα δειχνει στο roadmap της η εταιρεια και να λειτουργουν κιολας σωστα για να ειναι αρχικα πληρως ανταγωνιστικο,και μετα μιλαμε για οσους ειναι κολλημενοι με το Steam και δεν αλλαζουν store. Οταν στην παρουσα φαση του το EGS δεν προσφερει βασικα πραγματα λειτουργιας οπως το email verification(ουτε ειναι πληρως ξεκαθαρο το τοπιο με τα refunds),ειναι το λιγοτερο αστειο να γινεται συγκριση του με τα υπολοιπα store,ποσο μαλλον με το Steam. Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2019 από Fulgore 1
Ryzenlake Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, KilliK είπε 30%-40% φτηνοτερα; ενταξει, ειπαμε να βγαλει και κανα κερδος η Επικ, μην την χρεοκοπήσουμε κιολας. 😁 πως γινεται απατεωνας; ε; 🤔 Γιατι πολυ ειναι? Η διαφοορα απο τα fees μεταξυ steam / epic ειναι 18%. Το υπολοιπο μεχρι το 30-40% ας το βαλει απο τα χρηματα που ξοδεψε για το exclusivity. Ετσι κερδιζεις με υγιη τροοπο και το πιο ψαγμενο κοινο. Τι εννοεις πως γινεται απατεωνας. Συνηγορησε μαζι με την εταιρεια την οποια πληρωσε να εξαπατησει το κοινο το οποιο πληρωσε για development του παιχνιδιου. 48 λεπτά πριν, Malthador είπε Δεν μπορεί να γίνει αυτό που λες. Υπάρχει κάπου στα dev/pub ToS του Steam όρος που λέει ότι αν θες να είσαι στο Steam, θα έχεις την ίδια αρχική τιμή σε όλα τα digital stores που βάζεις το game σου (αρχική τιμή ε, μην δω καμιά σαχλαμαρίτσα για εκπτώσεις κλπ). Και λογικό είναι βασικά, πρώτες και καλύτερες θα το είχαν κάνει ήδη η Ubisoft, η EA και η CDP αν μπορούσαν να το κάνουν. Θα έβαζαν €60 αρχική τιμή στο Steam (με την προμήθεια θα τους έμεναν €40) και €50 στα δικά τους stores (και θα ήταν και τα €50 δικά τους) και με αυτόν τον τρόπο θα είχαν και χαμηλότερη τιμή στο store τους και μεγαλύτερο κέρδος, για μαλάκες τους έχεις να μην το έχουν κάνει ήδη; Γενικά υπάρχει τεράστια φαγούρα να κρατάνε σε σωστό ύψος τους τις τιμές τους οι pubs, ακόμα και αν είναι EGS exclusive το προϊόν τους. Γιατί νομίζεις ότι με το δεκάρικο που χάριζε η Epic, έτρεξαν να αφαιρέσουν τα games τους από το EGS; Επειδή σε ένα χρόνο που θα θέλει η 2K να βγάλει το Borderlands 3 στο Steam θα παίξει κόμπλα... Δεν εχει σημασια. Ας σε διωχνανε απο το Steam. Πολυ θετικοτερη εικονα θα ειχε δημιουργησει το Epic. Ειχε γινει που ειχε γινει η βαβουυρα με το 12% που θα σωσει τους developers και το gaming, αν πηγαινε το steam και τους kickare απο το store του θα εβγαινε το steam ο θυτης.
Aruil Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 Να κάνω μια μικρή παρέμβαση εδώ. Τα λεφτά που δίνει η Epic για exclusives δεν είναι ακριβώς με τον παραδοσιακό τρόπο (τουλάχιστον από αυτά που ξέρουμε από αυτού που μίλησαν). Είναι εξασφάλιση πωλήσεων. Δηλαδή πάρε τώρα 1000000 και όλες οι πωλήσεις μέχρι το ένα εκατομμύριο πάνε στην Epic, μέχρι να αποπληρωθεί το "δάνειο" (φυσικά αν δεν φτάσουν ποτέ οι πωλήσεις αυτό το νούμερο η Epic μπαίνει μέσα). Είναι το ίδιο που κάνει τις εταιρείες που το δέχονται να φαίνονται ανασφαλείς για το προϊον τους και λιγούρηδες.
Fulgore Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Εκει που η Epic εκανε οντως κατι καλο ειναι στην περιπτωση του τελευταιου Walking Dead παιχνιδιου που το βοηθησε να ολοκληρωθει και κανεις δεν παραπονεθηκε που πηγε στο EGS,ακριβως για αυτο το λογο. Βεβαια το ιδιο το παιχνιδι εφαγε χοντρο κραξιμο ,επειδη οι τοτε υπευθυνοι(πριν αλλαξει χερια) ειχαν την ''φοβερη''ιδεα να μας γραψουν εκει που δεν πιανει μελανι εμας τους αγοραστες στο pc,δινοντας στους κατοχους κονσολας ολα τα προηγουμενα παιχνιδια της σειρας δωρο,ενω εμας στο Pc μολις ενα 10% εκπτωση. https://telltale.com/news/2018/06/telltale-s-the-walking-dead-the-final-season-premieres-august-14-pre-orders-available-june-8-/ If you pre-order on PS4 or Xbox One, you'll also receive immediate access to The Walking Dead: The Telltale Series Collection, which gathers all 19 existing episodes into a single package. So basically you get the entire series for free and can enjoy the journey in full before reaching the final chapter later this year. PC players, if you pre-order on Steam, GOG, GamersGate, or the Humble Store, you'll receive 10% off the full retail price. Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2019 από Fulgore
Super Moderators Snoob Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 Μόλις τώρα, Aruil είπε Να κάνω μια μικρή παρέμβαση εδώ. Τα λεφτά που δίνει η Epic για exclusives δεν είναι ακριβώς με τον παραδοσιακό τρόπο (τουλάχιστον από αυτά που ξέρουμε από αυτού που μίλησαν). Είναι εξασφάλιση πωλήσεων. Δηλαδή πάρε τώρα 1000000 και όλες οι πωλήσεις μέχρι το ένα εκατομμύριο πάνε στην Epic, μέχρι να αποπληρωθεί το "δάνειο" (φυσικά αν δεν φτάσουν ποτέ οι πωλήσεις αυτό το νούμερο η Epic μπαίνει μέσα). Είναι το ίδιο που κάνει τις εταιρείες που το δέχονται να φαίνονται ανασφαλείς για το προϊον τους και λιγούρηδες. Δεν νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο στην περίπτωση του Phoenix Point, αν τουλάχιστον πιστέψουμε αυτά που ισχυρίζεται ο Γκόλοπ. Σε εκείνο το τραγικό ΑΜΑ (που θα έπρεπε να διδάσκεται ως παράδειγμα προς αποφυγή στο μάθημα Εισαγωγή στις Δημόσιες Σχέσεις απανταχού του πλανήτη) είχε πει μεταξύ άλλων δύο πράγματα: 1. Τους προσέφεραν εγγυημένες πωλήσεις (ακριβώς για να παρακάμψουν το δισταγμό τους να αφήσουν το Steam, και γι' αυτό έχω πει πως δεν πιστεύω ότι η Snapshot προσέγγισε το EGS, οι εγγυημένες πωλήσεις είναι τρόπος του καταστήματος να προσεγγίσει τους devs, όχι το αντίστροφο). 2. To ποσό που τους προσφέρθηκε, είναι αρκετό για να καλύψει την εξέλιξη του παιχνιδιού για διάστημα μεγαλύτερο της αποκλειστικότητας (άρα δεν μπορεί να είναι από εγγυημένες πωλήσεις, 3 χρόνια πωλήσεις με 1 χρόνο αποκλειστικότητας...) Συμφωνώ, πάντως, πως ήταν μια κίνηση η οποία έβγαζε ανασφάλεια για το τελικό προϊόν: η Harebrained που πίστευε το δικό της project (και έβγαλε ένα διαμαντάκι με το Battletech) βρήκε σοβαρό παραγωγό, τη Σουηδική Paradox, και έχει όλα αυτά που εξασφάλισε ο Γκόλοπ (πολυετή στήριξη, επιπλέον υλικό, πρόσβαση σε resources μιας μεγάλης εταιρίας) χωρίς να καταφύγει σε γελοίες αποκλειστικότητες, χωρίς να αθετήσει νι από τα όσα έταξε στο crowd-funding και, το κυριότερο, χωρίς να πουλήσει τους πλέον πιστούς υποστηρικτές της. Δείγμα του πώς υπάρχουν τρόποι, αν δεν είναι η νοοτροπία σου η περιχαράκωση, ο αποκλεισμός και ο περιορισμός των επιλογών. Γενικά, πάντως, αν θεωρήσουμε πως οι αποκλειστικότητες είναι "ο μόνος τρόπος" να μαζέψει κόσμο το EGS, δεν βλέπω πώς θα καταφέρει να σταθεί μόλις λήξουν οι αποκλειστικότητες. Ειδικά αν δούμε πολλαπλάσιες πωλήσεις ένα χρόνο μετά σε άλλες πλατφόρμες. Κι ακριβώς επειδή με τη στάση του προκάλεσε πολύ κόσμο, υπάρχει σοβαρή περίπτωση να δούμε τέτοια φαινόμενα. Αν, πάλι, πιάσει ο εκβιασμός (γιατί, συγγνώμη αν θίγεται κάποιος, αλλά εκβιασμός είναι να σου λένε "ή θα εγκαταστήσεις το snoopware client του EGS τώρα, ή περίμενε ένα χρόνο, κι ας μου έδωσες τα λεφτά σου υπό τελείως άλλο πλαίσιο), δεν βλέπω πώς θα γίνει να μην τον ακολουθήσουν και οι άλλοι, για να διατηρήσουν/αποκτήσουν μερίδιο στην αγορά. Κι αυτό, όσο κι αν επιχειρήσουμε να κάνουμε σφεντόνα την πραγματικότητα, δεν μπορεί να είναι καλό για τον καταναλωτή. 2
Aruil Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2019 6 minutes ago, Snoob said: Δεν νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο στην περίπτωση του Phoenix Point, αν τουλάχιστον πιστέψουμε αυτά που ισχυρίζεται ο Γκόλοπ. Σε εκείνο το τραγικό ΑΜΑ (που θα έπρεπε να διδάσκεται ως παράδειγμα προς αποφυγή στο μάθημα Εισαγωγή στις Δημόσιες Σχέσεις απανταχού του πλανήτη) είχε πει μεταξύ άλλων δύο πράγματα: 1. Τους προσέφεραν εγγυημένες πωλήσεις (ακριβώς για να παρακάμψουν το δισταγμό τους να αφήσουν το Steam, και γι' αυτό έχω πει πως δεν πιστεύω ότι η Snapshot προσέγγισε το EGS, οι εγγυημένες πωλήσεις είναι τρόπος του καταστήματος να προσεγγίσει τους devs, όχι το αντίστροφο). 2. To ποσό που τους προσφέρθηκε, είναι αρκετό για να καλύψει την εξέλιξη του παιχνιδιού για διάστημα μεγαλύτερο της αποκλειστικότητας (άρα δεν μπορεί να είναι από εγγυημένες πωλήσεις, 3 χρόνια πωλήσεις με 1 χρόνο αποκλειστικότητας...) Συμφωνώ, πάντως, πως ήταν μια κίνηση η οποία έβγαζε ανασφάλεια για το τελικό προϊόν: η Harebrained που πίστευε το δικό της project (και έβγαλε ένα διαμαντάκι με το Battletech) βρήκε σοβαρό παραγωγό, τη Σουηδική Paradox, και έχει όλα αυτά που εξασφάλισε ο Γκόλοπ (πολυετή στήριξη, επιπλέον υλικό, πρόσβαση σε resources μιας μεγάλης εταιρίας) χωρίς να καταφύγει σε γελοίες αποκλειστικότητες, χωρίς να αθετήσει νι από τα όσα έταξε στο crowd-funding και, το κυριότερο, χωρίς να πουλήσει τους πλέον πιστούς υποστηρικτές της. Δείγμα του πώς υπάρχουν τρόποι, αν δεν είναι η νοοτροπία σου η περιχαράκωση, ο αποκλεισμός και ο περιορισμός των επιλογών. Γενικά, πάντως, αν θεωρήσουμε πως οι αποκλειστικότητες είναι "ο μόνος τρόπος" να μαζέψει κόσμο το EGS, δεν βλέπω πώς θα καταφέρει να σταθεί μόλις λήξουν οι αποκλειστικότητες. Ειδικά αν δούμε πολλαπλάσιες πωλήσεις ένα χρόνο μετά σε άλλες πλατφόρμες. Κι ακριβώς επειδή με τη στάση του προκάλεσε πολύ κόσμο, υπάρχει σοβαρή περίπτωση να δούμε τέτοια φαινόμενα. Αν, πάλι, πιάσει ο εκβιασμός (γιατί, συγγνώμη αν θίγεται κάποιος, αλλά εκβιασμός είναι να σου λένε "ή θα εγκαταστήσεις το snoopware client του EGS τώρα, ή περίμενε ένα χρόνο, κι ας μου έδωσες τα λεφτά σου υπό τελείως άλλο πλαίσιο), δεν βλέπω πώς θα γίνει να μην τον ακολουθήσουν και οι άλλοι, για να διατηρήσουν/αποκτήσουν μερίδιο στην αγορά. Κι αυτό, όσο κι αν επιχειρήσουμε να κάνουμε σφεντόνα την πραγματικότητα, δεν μπορεί να είναι καλό για τον καταναλωτή. Για το πρώτο κομμάτι του ποστ σου, δεν μπορώ να πω κάτι με σιγουριά γιατί όπως είναι προφανές δεν ξέρω και πολλά πραγμάτα για το θέμα καθώς όλοι είναι αρκετά σιωπηλοί σχετικά με τους όρους συμφωνίας τους. Κάτι με κάνει να πιστεύω ότι όρος της συμφωνίας είναι και το να μην αποκαλύπτουν νούμερα πωλήσεων. Αν τους εγγυήθηκαν π.χ. 100000 πωλήσεις με κέρδος για αυτούς συνολικά 3 εκατομμύρια αυτό το ποσό πράγματι δεν αρκεί για να συντηρήσει το studio για πάνω από ένα χρόνο (βασικά ούτε για τόσο). Οπότε η εγγυήθηκαν περισσότερες από 100000 ή όπως λες τους δώθηκαν και έξτρα λεφτά πέρα από τις εγγυημένες πωλήσεις. Όσο για το δεύτερο κομμάτι, ακριβώς λόγω αυτών που λες έχω σοβαρές αμφιβολίες για τις δηλώσεις του Sweeny ότι οι αποκλειστικότητες είναι προσωρινό μέσο. Αν δεν πετύχουν, δεν έχουμε κάτι να πούμε καθώς θα βουλιάξει. Αν πετύχουν γιατί να σταματήσει κάτι που λειτουργεί. Την άποψη μου για το αν θα εστερνιστούν αυτό τον τρόπο και άλλοι πιστεύω την έχεις καταλάβει από προηγούμενα μου posts.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα