Προς το περιεχόμενο

Epic Games Store

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα γίνω πιο αναλυτικός για να καταλάβετε γιατί βρίσκω ανήθικη την κίνηση της Epic. 

Όταν ξεκίνησε η crowd funding εκστρατεία της Snapshot για το Phoenix Point, η εταιρεία, μέσω του Γκόλοπ (η συμμετοχή του οποίου ήταν και το μεγαλύτερο selling point του όλου εγχειρήματος) έταξε ορισμένα πράγματα στους δυνητικούς backers. Προσωπικά, δεν κακίζω τον Γκόλοπ που δελεάστηκε από τα λεφτά της Epic. Ήταν μεγάλο το δίλημμα που του ετέθη, αλλά η απόφαση που πήρε ήταν πέρα για πέρα λάθος. Θα μπορούσε να πει "Παιδιά, η Epic προσφέρθηκε να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη του PP, με αντάλλαγμα να διατίθεται αυτό αποκλειστικά από το EGS. Με αυτά τα λεφτά θα μπορέσουμε να προσθέσουμε αυτά τα συγκεκριμένα features. Επειδή, όμως, έχω δώσει λόγο σε εσάς, θέλω να ψηφίσετε αν θέλετε να συνεχίσουμε ως έχει ή αν θέλετε να μπει κι η Epic στο παιχνίδι με αυτόν τον όρο που έθεσε". Αυτός όμως απλά ανέβασε ένα βίντεο (το οποίο μετά έκανε unlisted) στο οποίο απλά ανακοίνωσε "Συγγνώμη παίδες, σας έγραψα εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Πετάω τον λόγο μου στα σκουπίδια και σκουπίζω τα κροκοδείλια δάκρυά μου με τα χαρτονομίσματα της Epic. Το παιχνιδάκι θα το παίζετε αποκλειστικά μέσω του EGS, κι αν σας αρέσει".

Πάμε τώρα στην ουσία της υπόθεσης που είναι η εμπλοκή της Epic. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι τα όσα ανέφερα παραπάνω δεν τα ήξεραν αυτοί που έκαναν την προσφορά στη Snapshot. Ότι δηλαδή δεν ήξεραν πως η νύφη ήταν καπαρωμένη. Από τη στιγμή, λοιπόν, που ήξεραν ότι το προϊόν ήταν "λογοδοσμένο", η όποια κίνηση να το αποκτήσουν - για εμένα - κρίνεται ανήθικη. Το ότι - όπως ανέφερα και σε προηγούμενο post - τη μερίδα του λέοντος της ευθύνης τη φέρει η Snapshot, δεν απαλλάσσει την Epic.

Για να το πω πιο απλά, η Epic έκανε προσφορά και τελικά αγόρασε ένα προϊόν το οποίο είχαν ήδη αγοράσει άλλοι. Μη σας θολώνουν την κρίση οι ιδιαιτερότητες του crowd funding. Το ότι το νομικό πλαίσιο για αυτή τη σχετικά καινούργια μέθοδο χρηματοδότησης είναι ακόμη εν τω γίγνεσθαι, επιτρέποντας (νομοτυπικά) στον Γκόλοπ και στον κάθε Γκόλοπ να κάνει ό,τι έκανε, δεν σημαίνει ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι δεν μπορούν να ελεγχθούν ηθικά ή ότι είναι στο απυρόβλητο.

Βέβαια τα παραπάνω αποτελούν προσωπική μου γνώμη. Αναγνωρίζω ότι ορισμένοι δεν βρίσκουν πρόβλημα στην dog eat dog λογική. Άλλωστε και η ηθική είναι κάτι το υποκειμενικό.

Κλείνω επαναλαμβάνοντας και τονίζοντας για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχει άσπρο - μαύρο. Τα παραπάνω προσωπικά δεν με απέτρεψαν από το να έχω εγκατεστημένο το EGS στο σύστημά μου και να έχω καβατζώσει όλα τα freebies που έχουν δώσει μέχρι στιγμής.

1 ώρα πριν, icenex είπε

Περα απο αυτο εγω αναρωτιεμαι για 2 πραγματα.Τοσο δυσκολο ηταν να δωσουν κλειδια σε steam σε οσους ηθελαν ντε και καλα μονο απο steam?Και αν δεν ηταν δυσκολο ποιος ο λογος που δεν εγινε ητανε θεμα publisher ή epic?Δηλαδη και οι 2 που αναφερω αντι να σκεφτουν την εικονα τους ειτε καποιος την βλεπει σωστη την κινηση τους ειτε οχι(παρτε παραδειγμα εδω τι γινεται καποιοι δεν θεωρουν οτι φερνει μεριδιο ευθυνης η epic).Κανεις τους δεν σκεφτηκε τις συνεπειες ολης αυτης της ιστοριας? Αδυνατω να πιστεψω οτι και οι 2 τους ηταν τοσο αφελεις απλα τους εγραψαν ολους μην πω που.

Μα η Epic ήθελε το Phoenix Point ως δέλεαρ για να διευρύνει την πελατειακή της βάση (i.e. τα άτομα που έχουν εγκαταστήσει και χρησιμοποιούν το Epic Games Store). Αν επέτρεπε να αγοράζουμε/παίζουμε το παιχνίδι στο Steam ή οπουδήποτε αλλού, it would defeat the purpose. Η Epic δηλαδή δεν βλέπει το PP ως καταναλωτικό προϊόν, αλλά ως προωθητικό/διαφημιστικό μέσο (για το μαγαζί της).

Επεξ/σία από ektelion
  • Like 4
  • Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν καταλαβες τι ηθελα να γραψω η δεν το διατυπωσα τερμα λεπτομερως...Αναφερομουν σε αυτους που στηριξαν το παιχνιδι μεσω του funding να ειχαν το δικαιωμα να επιλεξουν store.Οπως τιμηθηκαν οι προπαραγγελιες στο steam για το metro exodus κατι αντιστοιχο να γινοταν και εδω, ξερω δεν ειναι ιδια περιπτωση για αυτο και η ερωτηση μου ητανε κατα ποσο εφικτο ηταν κατι τετοιο.

Πελατη με το ζορι και κακη διαφημιση μονο το αντιθετο αποτελεσμα θα φερει παρα να παραμεινει καποιος και ποσο μαλλον να αγορασει αλλον τιτλο απο το εν λογω μαγαζι.

Επεξ/σία από icenex
  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
12 ώρες πριν, primeragt είπε

Δεν υφαρπαζει κανεις χρηματοδοτημενους τιτλους. Οι δημιουργοι δεχονται ή οχι την οποια προσφορα εαν και εφοσον υπαρχει. Το προβλημα με τους crowdfunding τιτλους δεν ειναι της Epic και της οποισδηποτε αλλης Epic. Ειναι καθαρα των ιδιων των δημιουργων που οχι απλα αλαξαν τον τροπο διαθεσης αλλα δεν δινουν και την δυνατοτητα να παρεις τα χρηματα σου πισω. Η epic και καθε epic εκανε μια προσφορα. Μπορουσε καλιστα ο εκαστωτε δημιουργος να μην τη δεκτει και ειτε να συνεχισει με ακριβως τον ιδιο σχεδιασμο που ειχε εξαρχης ειτε απλα να προσθεσει και το εκαστωτε EGS στο καταλογο με τον τροπο αποκτησης του προιοντος. Απλα ηθελαν να τσεπωσουν και τα εξτρα χρηματα. Που φταιει σε αυτο η Epic και η καθε Epic που εκανε την προσφορα? Θα επρεπε μηπως να την νοιαζει αν οι δημιουργοι ειχαν αλλα ανακοινωσει και αλλα κανουν? Οχι, ας μην επερναν την προσφορα.

Συγκινητική η προσπάθεια αθώωσης της Epic, αλλά έωλη.

Ευτυχώς για όλους μας, οι κοινωνίες μας δεν καταδικάζουν μόνο τη δωροληψία (devs) αλλά και τη δωροδοκία (EGS).

Αν ίσχυε το σκεπτικό σου, ο τύπος που πάει και δωροδοκεί για να πάρει μια δουλειά, θα ήταν αθώα περιστερά, και θα έφταιγε μονάχα αυτός που δωροδοκήθηκε (ο δωρολήπτης, δηλαδή).

Ξανασκέψου το. Κι εσύ, κι αυτοί που πήγαν και έβαλαν like σε μια άποψη που ανατρέπει αιώνες νομικής ιστορίας.

• Like 3
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, ektelion είπε

Τα παραπάνω προσωπικά δεν με απέτρεψαν από το να έχω εγκατεστημένο το EGS στο σύστημά μου και να έχω καβατζώσει όλα τα freebies που έχουν δώσει μέχρι στιγμής.

Μπορείς να τα κάνεις claim και από τον browser, δε χρειάζεται να εγκαταστήσεις το Μάο Τσε Τούνγκ spyware.😎

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Snoob είπε

Συγκινητική η προσπάθεια αθώωσης της Epic, αλλά έωλη.

Ευτυχώς για όλους μας, οι κοινωνίες μας δεν καταδικάζουν μόνο τη δωροληψία (devs) αλλά και τη δωροδοκία (EGS).

Αν ίσχυε το σκεπτικό σου, ο τύπος που πάει και δωροδοκεί για να πάρει μια δουλειά, θα ήταν αθώα περιστερά, και θα έφταιγε μονάχα αυτός που δωροδοκήθηκε (ο δωρολήπτης, δηλαδή).

Ξανασκέψου το. Κι εσύ, κι αυτοί που πήγαν και έβαλαν like σε μια άποψη που ανατρέπει αιώνες νομικής ιστορίας.

Δεν εχω θεμα να αθωωσω καμια Εpic η γενικα καμια εταιρεια. Απλα οπως το βλεπω εγ τη μαλακια την εκαναν οι δημιουργοι. Θα μπορουσαν καλιστα να βαλουν αποκλειστικο το EGS και ταυτοχρονα να τιμισουν τα preorders (backers) ακριβως οπως εγινε και με το Metro ή να μην δεχονταν καν τη προσφορα της epic και καθε epic. Αν εκαναν το πρωτο θα ηταν ολα ενταξη προς τους backers, δεν το εκαναν ομως.

• Super Moderators
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, primeragt είπε

Δεν εχω θεμα να αθωωσω καμια Εpic η γενικα καμια εταιρεια. Απλα οπως το βλεπω εγ τη μαλακια την εκαναν οι δημιουργοι. Θα μπορουσαν καλιστα να βαλουν αποκλειστικο το EGS και ταυτοχρονα να τιμισουν τα preorders (backers) ακριβως οπως εγινε και με το Metro ή να μην δεχονταν καν τη προσφορα της epic και καθε epic. Αν εκαναν το πρωτο θα ηταν ολα ενταξη προς τους backers, δεν το εκαναν ομως.

Προφανώς, συμφωνούμε.

Εκεί που διαφωνούμε είναι ότι δεν έχει καμία ευθύνη η Epic. Εχει, τεράστιες. Ήξερε τι έκανε, πάρα πολύ καλά, ήξερε βάσει ποιων όρων χρηματοδοτήθηκε το παιχνίδι και ήξερε ότι παραβίαζε τους όρους.

Κι αυτό αποδεικνύεται από το ότι, σε συνεννόηση με το Γκόλοπ, δέχτηκε να μοιράσει η Snapshot δωρεάν τα DLC και να επωμιστεί το EGS το κόστος, ώστε να κατευνάσει τις αντιδράσεις.

1 ώρα πριν, ektelion είπε

Θα γίνω πιο αναλυτικός για να καταλάβετε γιατί βρίσκω ανήθικη την κίνηση της Epic. 

[...]

Mε αφορμή το μήνυμά σου (δεν διαφωνώ, γενικά, αν και προφανώς δεν συμφωνώ σε όλα):

Επειδή παίζει πολύ ο φερετζές του "το crowd funding δεν είναι αγορά παιχνιδιού, είναι στήριξη μιας ιδέας", μερικές επισημάνσεις:

Τον φερετζέ αυτό τον έχει πληρώσει ακριβά ο χώρος του crowd funding, σε συνδυασμό με την παντελή απουσία σοβαρού πλαισίου ώστε να είναι και νομικά υπόλογοι όσοι μαζεύουν χρήματα έτσι. Σε κάθε περίπτωση, ο Γκόλοπ μέσω του Fig, εκτός από τους απλούς backer που "απλά στήριξαν μια ιδέα" (με ρητό αντάλλαγμα ένα παιχνίδι σε ρητές πλατφόρμες και ρητό χρονικό πλαίσιο, αλλά, οκ, ας πούμε πως δεν είναι προπαραγγελία αυτό...) είχε δύο ακόμη κατηγορίες υποστηρικτών, που κρέμασε:

1. Τους επενδυτές μέσω Fig, οι οποίοι έπεσαν από τα σύννεφα με την ανακοίνωση, όπως όλοι μας (υποτίθεται λόγω της NDA με το EGS).

2. Tους ανθρώπους που προπαρήγγειλαν το παιχνίδι μέσω του site της Snapshot.

Η δουλειά έγινε στα μουλωχτά, και προσωπικά, μετά από τόσο καιρό, διόλου πειστικό δεν βρίσκω το σενάριο ότι ο Γκόλοπ ήταν εκείνος που πλησίασε το EGS. Το πακέτο που του προσφέρθηκε, για να το κλείσει αποκλειστικά εκεί για ένα χρόνο (και βλέπουμε...) είναι εξαιρετικά καλό: εγγυημένες πωλήσεις, δωρεάν DLC (άρα κι άλλα χαμένα έσοδα), αρκετά χρήματα ώστε να συνεχιστεί η υποστήριξη του παιχνιδιού για "πολλά χρόνια", με μόλις ένα χρόνο αποκλειστικότητας.

Προφανώς, ερωτήματα όπως "γιατί να χρηματοδοτήσω κάτι για διάστημα που δεν θα το έχω αποκλειστικά στο μαγαζί μου" δεν αντέχουν σε σοβαρή εξέταση, και ερμηνεύονται είτε με τη λογική του "πετάω λεφτά μπας και αποκτήσω λόγο ύπαρξης" είτε με το πολύ χειρότερο σενάριο μιας παρατεταμένης (με τεχνάσματα τύπου ΕΑ ή και ανοιχτή συμφωνία) αποκλειστικότητας.

Η ΕGS γνώριζε άριστα το πλαίσιο της χρηματοδότησης του Phoenix Point, και το παρέκαμψε με τα λεφτά της. Αθώα, δεν είναι σε καμία περίπτωση. Ήξερε τι έκανε, και το να φορτώσουμε όλες τις ευθύνες στους devs (προφανώς είναι τεράστιες οι ευθύνες του Γκόλοπ) δεν στέκει λογικά, νομικά και ηθικά.

"Εγώ μωρέ απλά μια δωροδοκιούλα έκανα, σιγά τώρα. Ας μην τα έπαιρνε αυτός".

• Like 6
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, ilos είπε

Μπορείς να τα κάνεις claim και από τον browser, δε χρειάζεται να εγκαταστήσεις το Μάο Τσε Τούνγκ spyware.😎

To πιο σημαντικό post εδώ και πολλές σελίδες, δεν το ήξερα ότι γίνεται. Βέβαια ποιο το νόημα αν για να τα τρέξεις πρέπει να ανοίξεις τον client.

Για να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου, ξέρουμε ότι και η σελίδα δεν έχει Χο Τσι Μινχ spyware για το browser?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Tobajara είπε

To πιο σημαντικό post εδώ και πολλές σελίδες, δεν το ήξερα ότι γίνεται. Βέβαια ποιο το νόημα αν για να τα τρέξεις πρέπει να ανοίξεις τον client.

Για να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου, ξέρουμε ότι και η σελίδα δεν έχει Χο Τσι Μινχ spyware για το browser?

Φανταζομαι το θετει ετσι υπο την εννοια του να κανεις claim τα εν λογω παιχνιδια μεχρι να φτιαξουν τον ιδιο τον client για να τον κανεις εγκατασταση.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χωρίς να είμαι δικηγόρος, φαντάζομαι ότι θα είναι πολύ δύσκολο να σχηματιστεί ένα νομικό πλαίσιο για το crowd funding, αφού είναι καθαρά υποκειμενικό το κατά πόσο ο εκάστοτε δημιουργός delivered on his promises. Ειδικά αν μιλάμε για gaming που η γκρίνια πάει σύννεφο. Ενδιαφέρον θέμα αυτό από μόνο του.

Όσον αφορά στα δικά μας τώρα, πιστεύω ότι το λογικό σφάλμα που κάνουν ορισμένοι είναι ότι αφού η τελική απόφαση ήταν του Γκόλοπ, αυτός φταίει για όλα. Λογική η οποία αγνοεί παντελώς την έννοια της ηθικής αυτουργίας ή συνενοχής. Ακόμη και τον πληρωμένο δολοφόνο, κάποιος τον έχει πληρώσει για να σκοτώσει. Ακραία αναλογία, για να καταλαβαινόμαστε. Και, επίσης, όπως ανέφερα νωρίτερα, ίσως το θολό πλαίσιο του crowd funding - νομικά and otherwise - κάνει ορισμένους να δυσκολεύονται να δουν την ευθύνη της Epic. 

Επεξ/σία από ektelion
  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ektelion είπε

Χωρίς να είμαι δικηγόρος, φαντάζομαι ότι θα είναι πολύ δύσκολο να σχηματιστεί ένα νομικό πλαίσιο για το crowd funding, αφού είναι καθαρά υποκειμενικό το κατά πόσο ο εκάστοτε δημιουργός delivered on his promises. Ειδικά αν μιλάμε για gaming που η γκρίνια πάει σύννεφο. Ενδιαφέρον θέμα αυτό από μόνο του.

[...]

Δύσκολο (σε επίπεδο διαμόρφωσης ενός βάσιμου πλαισίου) δεν ξέρω αν είναι. Δεν συζητάμε, προφανώς, σε επίπεδο "ήταν καλό το παιχνίδι;" Περί ορέξεως... Υπάρχουν, όμως, αντικειμενικές παράμετροι. Όταν κάποιος παίρνει χρήματα και δεν παρουσιάζει ΤΙΠΟΤΕ (That Which Sleeps, λ.χ., εξαφανιζόλ με διπλάσιο αμμωνιαζόλ). Όταν σου λέει "χρηματοδότησέ με για να κυκλοφορήσω το παιχνίδι σε Linux" και δεν το βγάζει ποτέ. Όταν σου λέει "ενημέρωσα για τη λήξη της περιόδου των refunds" και δεν έχει στείλει καν ένα μήνυμα στους backers (Clang!) Δεν λέμε αν είναι καλό το Clang! (μάπα είναι) αλλά ότι μπήκαν οι "υπεύθυνοι" σε ένα ανενεργό νήμα, και ανακοίνωσαν τη λήξη μιας περιόδου αποζημιώσεων που δεν είχε ξεκινήσει επισήμως ΠΟΤΕ. Κι αυτοί οι απίθανοι, τη σκαπούλαραν και το KS σφύραγε κλέφτικα.

Δύσκολο, από την άλλη, είναι σε επίπεδο βούλησης.

Το πρόβημα υποψιάζομαι έχει να κάνει με το ότι αυτές οι πλατφόρμες προφανώς δεν έχουν πρόβλημα να εισπράττουν προμήθεια, αλλά δεν θέλουν να βρεθούν συνυπεύθυνες σε κανένα δικαστήριο των ΗΠΑ, ας πούμε. Ειδικά από τη στιγμή που, κάθε φορά που προσπαθούμε να μιλήσουμε με KS ή Fig, υποδύονται το Χατζηχρήστο, "Δεν με ξέρεις, δεν σε ξέρω, υποφέρεις κι υποφέρω".

Ο Γκόλοπ, πάντως, στο βίντεο που εξαφάνισε* (αφού πρώτα απενεργοποίησε ψήφους και σχόλια, γιατί από την πολύ σφαλιάρα ζαλίστηκε) το λέει καθαρά: "Όσοι προπαραγγείλατε πριν την τάδε ημερομηνία, δικαιούστε τα δωρεάν DLC". Δεν είναι καν θέμα "υποστήριξης ενός ονείρου" και λοιπά τεχνάσματα που χρησιμοποιούνται από devs και crowd-funding πλατφόρμες για να αποσείσουν κάθε νομική ευθύνη. Μιλάμε για αθέτηση όρων προπαραγγελίας.

Απλά, όλοι αυτοί βασίζονται σε μια πολύ απλή -όσο και οδυνηρή- πραγματικότητα: είναι πολύ ευκολότερο να κλέψεις λίγα από πολλούς, παρά πολλά από λίγους.

Ποιος θα τους κυνηγήσει για 30 ή 50 ή 100 ευρώ; Κανείς. Ποιος θα τα βάλει με τους δικηγόρους της Epic; Κανείς.

.

.

.

* "Εξαφάνισε": δεν θα πάψει ποτέ να με εκπλήσσει το πώς, άνθρωποι που ζουν από τους υπολογιστές, δεν αντιλαμβάνονται πως, έτσι και ανεβάσεις κάτι στο διαδίκτυο, θα σε ακολουθεί για πάντα. Με μια απλούστατη αναζήτηση, το βίντεο εντοπίζεται.

• Like 1
Δημοσ.

Πολύ καραμπινάτα τα παραδείγματα που δίνεις. Στέκομαι σε αυτό που είπες: μη γίνει κατάχρηση του νομικού πλαισίου από κάποιους "sue happy" τύπους (ευδοκιμούν κυρίως στις ΗΠΑ), οι οποίοι πατώντας σε κάποιες ασάφειες θα τρέχουν τους δημιουργούς ή/και τις πλατφόρμες στα δικαστήρια ζητώντας εξωφρενικά ποσά ως "αποζημίωση". Από την άλλη, βέβαια, ούτε η αυτορύθμιση φαίνεται να δουλεύει.

Δεν ξέρω, προσωπικά δεν βλέπω φως στο τούνελ. Είχα γράψει παλιότερα σε άρθρο μου ότι δεν θεωρούσα το crowd funding τόσο επαναστατικό όσο φαίνεται. Εξαιρετικό ως concept, αλλά η υλοποίησή του - από τότε κιόλας - μου φαινόταν - αν μη τι άλλο - προβληματική. Και όσο περνάνε τα χρόνια όλο και πληθαίνουν τα αρνητικά παραδείγματα. Time will tell...

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Snoob είπε

Δύσκολο (σε επίπεδο διαμόρφωσης ενός βάσιμου πλαισίου) δεν ξέρω αν είναι. Δεν συζητάμε, προφανώς, σε επίπεδο "ήταν καλό το παιχνίδι;" Περί ορέξεως... Υπάρχουν, όμως, αντικειμενικές παράμετροι. Όταν κάποιος παίρνει χρήματα και δεν παρουσιάζει ΤΙΠΟΤΕ (That Which Sleeps, λ.χ., εξαφανιζόλ με διπλάσιο αμμωνιαζόλ). Όταν σου λέει "χρηματοδότησέ με για να κυκλοφορήσω το παιχνίδι σε Linux" και δεν το βγάζει ποτέ. Όταν σου λέει "ενημέρωσα για τη λήξη της περιόδου των refunds" και δεν έχει στείλει καν ένα μήνυμα στους backers (Clang!) Δεν λέμε αν είναι καλό το Clang! (μάπα είναι) αλλά ότι μπήκαν οι "υπεύθυνοι" σε ένα ανενεργό νήμα, και ανακοίνωσαν τη λήξη μιας περιόδου αποζημιώσεων που δεν είχε ξεκινήσει επισήμως ΠΟΤΕ. Κι αυτοί οι απίθανοι, τη σκαπούλαραν και το KS σφύραγε κλέφτικα.

Δύσκολο, από την άλλη, είναι σε επίπεδο βούλησης.

Το πρόβημα υποψιάζομαι έχει να κάνει με το ότι αυτές οι πλατφόρμες προφανώς δεν έχουν πρόβλημα να εισπράττουν προμήθεια, αλλά δεν θέλουν να βρεθούν συνυπεύθυνες σε κανένα δικαστήριο των ΗΠΑ, ας πούμε. Ειδικά από τη στιγμή που, κάθε φορά που προσπαθούμε να μιλήσουμε με KS ή Fig, υποδύονται το Χατζηχρήστο, "Δεν με ξέρεις, δεν σε ξέρω, υποφέρεις κι υποφέρω".

Ο Γκόλοπ, πάντως, στο βίντεο που εξαφάνισε* (αφού πρώτα απενεργοποίησε ψήφους και σχόλια, γιατί από την πολύ σφαλιάρα ζαλίστηκε) το λέει καθαρά: "Όσοι προπαραγγείλατε πριν την τάδε ημερομηνία, δικαιούστε τα δωρεάν DLC". Δεν είναι καν θέμα "υποστήριξης ενός ονείρου" και λοιπά τεχνάσματα που χρησιμοποιούνται από devs και crowd-funding πλατφόρμες για να αποσείσουν κάθε νομική ευθύνη. Μιλάμε για αθέτηση όρων προπαραγγελίας.

Απλά, όλοι αυτοί βασίζονται σε μια πολύ απλή -όσο και οδυνηρή- πραγματικότητα: είναι πολύ ευκολότερο να κλέψεις λίγα από πολλούς, παρά πολλά από λίγους.

Ποιος θα τους κυνηγήσει για 30 ή 50 ή 100 ευρώ; Κανείς. Ποιος θα τα βάλει με τους δικηγόρους της Epic; Κανείς.

.

.

.

* "Εξαφάνισε": δεν θα πάψει ποτέ να με εκπλήσσει το πώς, άνθρωποι που ζουν από τους υπολογιστές, δεν αντιλαμβάνονται πως, έτσι και ανεβάσεις κάτι στο διαδίκτυο, θα σε ακολουθεί για πάντα. Με μια απλούστατη αναζήτηση, το βίντεο εντοπίζεται.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να θεωρείται "παράνομο" το ότι θα βγει σε 12 μήνες στο steam δε σου λέει ότι δε θα μπορείς να το παίξεις πουθενά στο μεσοδιάστημα και δε σου λέει ότι δε θα μπορείς ποτέ να το παίξεις  απλά σου λέει ότι για ένα μικρό διάστημα θα μπορείς να το παίξεις μόνο από μια πλατφόρμα που είναι free δεν πληρώνεις τίποτα κυριολεκτικά και δεν αφορά το game ή την εταιρεία αν κάποιες πρόσθετες υπηρεσίες ΕΚΤΟΣ game δεν υπάρχουν (forum,κτλ)  ...απλά το κάνεις install. Οκ έστω ότι έχει όλα τα άλλα προβλήματα ο EGS (που αυτά είναι όντως νομικά και πρέπει να αποδειχτουν)  ακόμα, αν πρέπει να το παίξεις εντός αυτου του 12μηνου επειδή ΠΡΕΠΕΙ υπάρχει τρόπος αφού το πάμε στην λεπτομέρεια: Κάνεις install τον launcher παίζεις το game και όταν σταματήσεις το κάνεις uninstall αφού έχεις τόσο θέμα με αυτό. Εγώ πιστεύω απλά για να πείσετε τον εαυτό σας τα έχετε διογκώσει στο μυαλό σας. Για όλα υπάρχουν λύσεις και όντως όλα είναι πιο απλά δε χρειάζεται να τα περιπλέκουμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και έξαφνα μόλις τώρα είδα αυτό το email σταλμένο προ 6μηνου....

Αναφορά σε κείμενο

You have successfully created an Epic Games account. 

Thank you for signing up! 

For security purposes, we need you to verify your email address before continuing on our platform. 

επειδή το nick της προσφώνησης ψιλοισχύει νομίζω ότι είτε έκαναν datamine, είτε κάποιο παλιό λογαριασμό σε παιχνίδι τον μετέτρεψαν σε egs.

είμαι στο userbase και στο οικοσύστημα του egs τώρα ε? και  όλα τα δέντρα του δάσους του Αμαζόνιου το ίδιο φαντάζομαι.

Επεξ/σία από SpoonyBar
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, SpoonyBar είπε

και έξαφνα μόλις τώρα είδα αυτό το email σταλμένο προ 6μηνου....

Και εγω σημερα εφτιαξα account απο περιεργεια και δεν μου εχει ερθει email για τιποτα,ουτε οτι εφτιαξα νεο λογαριασμο,ουτε για να κανω επιβεβαιωση λογαριασμου.

Σοβαρο καταστημα/πλατφορμα για να μπει να πληρωσει καποιος 60ευρω για ενα παιχνιδι...

Και σου λενε οι αλλοι''Ελα μωρε δεν τρεχει τιποτα.Βαλε παιξε το παιχνιδι που θες και τελος''.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 hours ago, ektelion said:

Κλείνω επαναλαμβάνοντας και τονίζοντας για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχει άσπρο - μαύρο.

Πιάνομαι από το quote σου για να επαναλάβω για άλλη μια φορά ότι συνεχίζουμε κοιτάμε το δέντρο και όχι το δάσος: δεν υπάρχει άσπρο - μαύρο στη συγκεκριμένη περίπτωση γιατί υπάρχει μόνο μαύρο. Είτε της Epic θα της βγει, είτε δεν θα της βγει. Το «επιχειρηματικό» σχέδιο που ακολουθεί δημιουργεί τάση και στο τέλος όλοι θα βγουν χαμένοι από αυτό το ανέκδοτο.

Εάν της βγει, τότε θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα stores την οδό που η ίδια υπέδειξε. Εάν δεν της βγει, τότε ο χοντρούλης θα γίνει πραγματικό μονοπώλιο μέσα στην υπεροψία του («Θες να σε χώσω στο μαγαζάκι μου; Ευχαρίστως, σκάσε μου το 30% και υπέγραψέ μου και ρήτρα ότι δεν θα βγάλεις το game σου σε άλλο store»).

Σε κάθε περίπτωση, οι μόνοι χαμένοι είμαστε εμείς, οι gamers και το gaming εν γένει.

Είναι απλό, rly: ποιός έχασε πραγματικά που ο γαύρος έπεσε στην Α2; Εγώ λέω ότι έχασε ο γαύρος, ο βάζελος και ολόκληρο το άθλημα μαζί.

Επεξ/σία από Malthador

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...