Προς το περιεχόμενο

Epic Games Store

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Snoob είπε

Πλάκα μου κάνεις τώρα. Πρώτα, αλλάζεις τη διατύπωση σε αυτά που γράφεις.

Σου απάντησα στο προβοκατόρικο "έχω δικαίωμα να έχω άποψη;" που έγραψες. Φυσικά και έχεις δικαίωμα να έχεις την όποια άποψη. Πουθενά δεν το αμφισβήτησα αυτό.

Το ότι θεωρώ πως ορισμένοι (για λόγους που δεν θέλω να εικάσω) αδυνατούν να αντιληφθούν ότι βάζουν τα χέρια τους και βγάζουν τα μάτια τους, σε καμία απολύτως περίπτωση δεν σημαίνει ότι ο καθένας δεν έχει το δικαίωμα να τρέχει πίσω από τα "δωρεάν" παιχνίδια. Το δικαίωμά του αυτό, βεβαίως, αντίστοιχα σε καμία απολύτως περίπτωση δεν αφαιρεί από εμένα το δικαίωμα να θεωρώ ότι κάνει λάθος. Ένα λάθος που, δυστυχώς, δεν θα το πληρώσει μονάχα αυτός, αν επικρατήσουν οι τακτικές που εφαρμόζουν στο EGS.

Πάει αυτό, ελπίζω.

Σε κανέναν δεν επιχειρώ να "επιβάλω την άποψή μου". Είναι φαιδρό ακόμη και σαν διατύπωση. Απόψεις ανταλάσσουμε και επιχειρήματα. Να το πω αλλιώς: όσο προσπαθείς εσύ να "επιβάλεις την άποψή σου", άλλο τόσο προσπαθώ κι εγώ. Κι επειδή φαντάζομαι πως καθόλου δεν προσπαθείς κάτι τέτοιο, κι απλά καταθέτεις μια γνώμη, το ίδιο ακριβώς κάνω κι εγώ.

Τελειώσαμε, πιστεύω, με τις φαιδρότητες περί επιβολής άποψης και δικαιώματος στην άποψη.

Έχεις αντίθετη άποψη σε κάτι. Δικαίωμά σου. Το σέβομαι απόλυτα. Από πουθενά δεν προκύπτει κάποιου είδους υποχρέωση να δεχτώ ως βάσιμη ή λογική την άποψή σου, όμως.

Μπερδεύεις βασικά πράγματα.

Όπως εσύ, ας πούμε, δεν θεωρείς ηθικό τον καταναλωτή που δεν στηρίζει απόλυτα τους δημιουργούς, έτσι κι εγώ δεν θεωρώ ηθικό τον καταναλωτή που με οποιοδήποτε τρόπο στηρίζει αλήτες που υφαρπάζουν χρηματοδοτημένους τίτλους.

Έχεις εγκαταστήσει το EGS στον υπολογιστή σου; Στηρίζεις έμπρακτα ανθρώπους που υφαρπάζουν ήδη χρηματοδοτημένους τίτλους. Κι αυτό στα μάτια μου δεν σε καθιστά ηθικό καταναλωτή. Λυπάμαι αν δεν σου αρέσει ο διαχωρισμός που κάνω, αλλά αυτή  είναι η άποψή μου.

Ωραία, από τη μεριά μου ζητώ συγνώμη αν κάποιος εξέλαβε προσβλητικά κάτι από αυτά που είπα. Μάλλον παρεξηγήθηκε στον μέγιστο βαθμό αυτό που έγραψα περί υποκρισίας, αλλά η πρόθεση μου ήταν φιλική. Θεωρώ πως έχει διαφορά να λες κάποιον υποκριτή, με το να λες ότι "φέρεται υποκριτικά". Το δεύτερο χαρακτηρίζει μια συμπεριφορά και όχι τον άνθρωπο. Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με κανέναν, ελπίζω να ισχύει το ίδιο και αντίστροφα.

• Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Super Moderators
Δημοσ.

Θα γράψω ένα τελευταίο, και δεν βάζω @ ούτε κάνω παράθεση κάποια μηνύματα από τα οποία παίρνω αφορμή, για να μην το πάρει κανείς προσωπικά:

Οι επιχειρηματικές κινήσεις, δεν επιτυγχάνουν ή αποτυγχάνουν εν κενώ. Δεν υπάρχει κάποιος γενειοφόρος παππούλης πάνω στα σύννεφα, που λέει "εσύ θα πετύχεις, εσύ θα αποτύχεις".

Οι επιχειρηματικές κινήσεις επιτυγχάνουν ή αποτυγχάνουν επειδή βρίσκουν ή δεν βρίσκουν επαρκή στήριξη.

Το καταλαβαίνω πως κάποιοι θεωρούν ακραίο το να μην αγγίζεις έναν client που μοιράζει τζάμπα παιχνίδια γιατί συνελήφθησαν οι δημιουργοί του να υποκλέπτουν δεδομένα από τους υπολογιστές στους οποίους είχε εγκατασταθεί ο client. Και όχι μόνο αυτό, όμως τα έχω ξαναγράψει όλα αυτά, είναι άσκοπο να επαναλάβω το πόσο προβληματικός είναι ο συγκεκριμένος client και γενικότερα η προσέγγιση του EGS. 

Επίσης καταλαβαίνω το ότι κάποιος δεν θα καθίσει να ασχοληθεί με το αν το EGS υφαρπάζει χρηματοδοτημένους τίτλους. Θέλει να παίξει την ωρίτσα του, να ξεσκάσει, και να γλιτώσει και το ευχέλαιο.

Κατανοητά όλα αυτά.

Αυτό που λέω, όμως, είναι πως έτσι θα πετύχει ή θα αποτύχει η συγκεκριμένη επιχειρηματική κίνηση. Με τη στάση του καθενός μας. Αν κανείς δεν ήταν διατεθειμένος να ανεχτεί την υφαρπαγή ενός χρηματοδοτημένου τίτλου, κανένα EGS, τωρινό ή μελλοντικό, δεν θα διανοούταν να το επιχειρήσει ξανά. Εφόσον βλέπουν αρκετό κόσμο να αρκείται σε ένα "μεχ", θα συνεχίσουν να το κάνουν.

Και, φυσικά, ακόμη και στην -απευκταία για μένα, μεχ για άλλους- περίπτωση που αυτές οι πρακτικές στεφθούν με επιτυχία, η επιτυχία σε τίποτε δεν αλλάζει το χαρακτήρα τους:

Και 500 εκατομμύρια πωλήσεις να έκανε ο Γκόλοπ, θα εξακολουθούσε να είναι ένας αχάριστος που μας πούλησε. Ένας πετυχημένος, πάμπλουτος αχάριστος, αλλά πάντως αχάριστος. Γιατί, ευτυχώς, δεν κρίνονται όλα εκ του αποτελέσματος.

• Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πάντως για να γράφουμε και τα θετικά της να βάλω και αυτή εδώ την είδηση για την δωρεά που έκανε η  epic μέ πάνω από 1 εκατομμύρια δολάρια στο blender

https://www.techpowerup.com/257398/epic-games-supports-blender-foundation-with-usd-1-2-million-epic-megagrant

για μένα το βασικό είναι μπορεί να μου προσφέρει το store της ότι προσφέρει το steam και κυρίως να βγάλει τα malware που έχει μέσα του? 

Αν ναι το κάνω εγκατάσταση και αύριο όπως έχω όλους τους client στο pc μου 

Επεξ/σία από chek2fire
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχως στις μερες μας επικρατει αυτη η σταση ζωης του ωχαδερφισμου και σιγα το ενα και σιγα το αλλο.Ειναι η μαστιγα της εποχης ο κοσμος να αδιαφορει σε συλλογικο επιπεδο και οταν την τρωει στον ποπο τοτε μονο νιωθει και κλαιγεται.

Επεξ/σία από icenex
Δημοσ.

Για τους περίεργους και μόνο παραθέτω το εξής. Το networth της Valve εκτιμάται γύρω στα 8 δις (https://www.forbes.com/profile/gabe-newell/) και της Epic κάπου 15 δις (https://www.forbes.com/sites/ljkelly/2018/10/29/tencents-epic-games-developer-of-fortnite-now-valued-at-more-than-15-billion/).

Προφανώς και αυτοί οι αριθμοί είναι ενδεικτικοί αλλά όπως και να 'χει δείχνει την διαφορά μεγέθους των δύο.

• Moderators
Δημοσ.
7 minutes ago, godlike said:

Για τους περίεργους και μόνο παραθέτω το εξής. Το networth της Valve εκτιμάται γύρω στα 8 δις (https://www.forbes.com/profile/gabe-newell/) και της Epic κάπου 15 δις (https://www.forbes.com/sites/ljkelly/2018/10/29/tencents-epic-games-developer-of-fortnite-now-valued-at-more-than-15-billion/).

Προφανώς και αυτοί οι αριθμοί είναι ενδεικτικοί αλλά όπως και να 'χει δείχνει την διαφορά μεγέθους των δύο.

Τι ακριβώς πιστεύεις ότι αποδεικνύει αυτό;

Δημοσ.

Οτι η epic με του Κινεζους απο πισω και τα 10χρονα να σκανε λεφτα στο fortnite εχει περισσοτερα λεφτα για καψιμο.

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, panoc said:

Οτι η epic με του Κινεζους απο πισω και τα 10χρονα να σκανε λεφτα στο fortnite εχει περισσοτερα λεφτα για καψιμο.

Το ότι έχει λεφτά για κάψιμο, σημαίνει ακριβώς τίποτα. 

Δες την τρέχουσα γενιά κονσολών. Την κέρδισε χαλαρά ο επέτης, όχι ο λεφτάς. 

Επεξ/σία από Malthador
  • Like 1
Δημοσ.

το παραπανω Networth εχει τοση αξια οσο η ειδηση οτι η Apple ηταν η πρωτη εταιρια που ξεπερασε το 1τρις σε χρηματιστηριακη αξια... (προσεξτε δεν αναφερομαι αν ειναι καλη η κακη εταιρια και πως ειναι τα προιοντα της, μην μπερδευτει κανεις και ανοιξουμε χωρις λογω κανα vs...) Και που τα ξεπερασε τι εγινε?Επεσε κατω απο τα 700 μεσα σε μηνες ξαναπηγε στα 900+ μετα ξανα στα 800...Τωρα παλι 900+. Απο ουσια 0 ομως...Νουμερα απλα για τα νουμερα και για διαφημιστικους λογους. 

Πιστευει εστω και η Epic οτι η αξια του EGS ειναι μεγαλυτερη του Steam? Γελαει ο κοσμος...Ηδη το fortnite για πολλοστο μηνα κανει βουτιες οπως και ολα τα BR...Αμα ισορροπησει σε ενα σημειο αυτο και αναλογως τις "επενδυσεις" που θα εχει κανει και το πως θα εχει διαμορφωσει το store τοτε θα δουμε το πραγματικο networth της...Μεχρι τοτε ειναι νουμερα για τα VS μας και κανεις δεν τα λαμβανει υποψη...

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Malthador είπε

Το ότι έχει λεφτά για κάψιμο, σημαίνει ακριβώς τίποτα. 

συμφωνω 100% εαν εβλεπα απο τη μερια του χωαδελφισμου, αλλα το βλεπω απο την οπτικη του snoob :D

12 λεπτά πριν, Malthador είπε

Δες την τρέχουσα γενιά κονσολών. Την κέρδισε χαλαρά ο επέτης, όχι ο λεφτάς. 

Αδιαφορω παντελως για τις κονσολες, τις εχω ολες οποτε μου ειναι αδιαφορο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παντως βελτιωνουν την πλατφορμα συνεχεια, αν συνεχισουν με αυτον τον ρυθμο, μεχρι το τελος της χρονιας θα ειναι σε καλο επιπεδο απο αποψη features

https://trello.com/b/GXLc34hk/epic-games-store-roadmap

καπου διαβασα οτι ο client ηταν ο launcher του Unreal Tournament, και μετα τον κανανε client για το storefront. εξηγει γιατι ξεκινησε με τοσες λειψες λειτουργιες.

Επεξ/σία από KilliK
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Snoob είπε

Όπως εσύ, ας πούμε, δεν θεωρείς ηθικό τον καταναλωτή που δεν στηρίζει απόλυτα τους δημιουργούς, έτσι κι εγώ δεν θεωρώ ηθικό τον καταναλωτή που με οποιοδήποτε τρόπο στηρίζει αλήτες που υφαρπάζουν χρηματοδοτημένους τίτλους.

Δεν υφαρπαζει κανεις χρηματοδοτημενους τιτλους. Οι δημιουργοι δεχονται ή οχι την οποια προσφορα εαν και εφοσον υπαρχει. Το προβλημα με τους crowdfunding τιτλους δεν ειναι της Epic και της οποισδηποτε αλλης Epic. Ειναι καθαρα των ιδιων των δημιουργων που οχι απλα αλαξαν τον τροπο διαθεσης αλλα δεν δινουν και την δυνατοτητα να παρεις τα χρηματα σου πισω. Η epic και καθε epic εκανε μια προσφορα. Μπορουσε καλιστα ο εκαστωτε δημιουργος να μην τη δεκτει και ειτε να συνεχισει με ακριβως τον ιδιο σχεδιασμο που ειχε εξαρχης ειτε απλα να προσθεσει και το εκαστωτε EGS στο καταλογο με τον τροπο αποκτησης του προιοντος. Απλα ηθελαν να τσεπωσουν και τα εξτρα χρηματα. Που φταιει σε αυτο η Epic και η καθε Epic που εκανε την προσφορα? Θα επρεπε μηπως να την νοιαζει αν οι δημιουργοι ειχαν αλλα ανακοινωσει και αλλα κανουν? Οχι, ας μην επερναν την προσφορα.

Επεξ/σία από primeragt
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 minutes ago, primeragt said:

Δεν υφαρπαζει κανεις χρηματοδοτημενους τιτλους. Οι δημιουργει δεχονται ή οχι την οποια προσφορα εαν και εφοσον υπαρχει. Το προβλημα με τους crowdfunding τιτλους δεν ειναι της Epic και της οποισδηποτε αλλης Epic. Ειναι καθαρα των ιδιων των δημιουργων που οχι απλα αλαξαν τον τροπο διαθεσης αλλα δεν δινουν και την δυνατοτητα να παρεις τα χρηματα σου πισω. Η epic και καθε epic εκανε μια προσφορα. Μπορουσε καλιστα ο εκαστωτε δημιουργος να μην τη δεκτει και ειτε να συνεχισει με ακριβως τον ιδιο σχεδιασμο που ειχε εξαρχης ειτε απλα να προσθεσει και το εκαστωτε EGS στο καταλογο με τον τροπο αποκτησης του προιοντος. Απλα ηθελαν να τσεπωσουν και τα εξτρα χρηματα. Που φταιει σε αυτο η Epic και η καθε Epic που εκανε την προσφορα? Θα επρεπε μηπως να την νοιαζει αν οι δημιουργει ειχαν αλλα ανακοινωσει και αλλα κανουν? Οχι, ας μην επερναν την προσφορα.

Αυτό το thread κάνει απίστευτους κύκλους.

Αν δεχτούμε ότι μια συμπεριφορά είναι κατάπτυστη, όπως εσύ υπονοείς ότι δέχεσαι, τότε μοιράζεται ευθύνη και αυτός που την κάνει και αυτός που τον πληρώνει να την κάνει.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Aruil είπε

Αυτό το thread κάνει απίστευτους κύκλους.

Αν δεχτούμε ότι μια συμπεριφορά είναι κατάπτυστη, όπως εσύ υπονοείς ότι δέχεσαι, τότε μοιράζεται ευθύνη και αυτός που την κάνει και αυτός που τον πληρώνει να την κάνει.

Αυτος που πληρωνει κανει μια εππαγγελματικη προσφορα. Αυτος που την δεχετε εχει λογο προς τους χρηματοδοτες του οχι ο πρωτος. Αν εδιναν πισω τα χρηματα θα ηταν ενταξει αλλα ηθελαν να τα τσεπωσουν ολα. Η Epic θα ειχε λογο αν τους εξαγοραζε σαν εταιρειες και εκοβε εκ των ιδτερων η ιδια αυτα που ειχαν θποσχεθει, τωρα δεν εχει η ιδια λογο για κατι. Εκανε μια προσφορα την δεχτηκανε ας φανε και το κραξιμο. Μιλαω ξεκαθαρα για το θεμα τον crowdfunding τιτλων και μονο. Το αν η Epic αξιζει κραξιμο για τις μαλακιες του client της ειναι αλλη κουβεντα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...