Προς το περιεχόμενο

Epic Games Store

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομιζω η κουβεντα μου αλλιως πληρωνεις τον καφε στο πλαστικο και αλλιως οταν στον σερβιρουν θεωρω οτι απανταει στα περι παροχων κτλ.Ο πελατης κρινει τι θελει και τι τον καλυπτει απο το μαγαζι που θα αγορασει.Θελεις να αγορασεις φθηνα χωρις πολλα φρου φρου κ αρωματα πας epic γιατι πολυ απλα δεν σε νοιαζουν ολα τα feature που προσφερει το steam.Το τι κριτηρια εχει ο καθενας ξεχωριστα δεν μπορω να το ξερω και σιγουρα δεν εχουμε ολοι τα ιδια αλλα το μας τσουβαλιαζουν με το ετσι θελω εσυ το θεωρεις σωστο??Δηλαδη με λιγα λογια μου λες εγω μπορει να θελω να μου σερβιρουν καφε στο ποτηρι με το νερακι μου και το μπισκοτακι μου αραζοντας σε καρεκλα η καναπε χαζευοντας το ωραιο φυλο αλλα επειδη καποιος πληρωσε δικαιωματα πλεον αναγκαστικα θα πινω τον καφε μου σε πλαστικο και θα πρεπει να παω να περιμενω στην ουρα να τον παρω και μετα να παιρνω τον μπουλο απο το μαγαζι και σε τιμη παραπλησια απο τον σερβιρισμενο...Οποτε αν αυριο το coffee island τον δινει 4 ευρω να μην μιλησουμε επειδη αγορασε δικαιωματα.Δηλαδη ολο αυτο φαινεται πιο σωστο?Τοσο δυσκολο ειναι να καταλαβουμε οτι ολο αυτο γινεται γιατι θελει να αρπαξει την πελατεια απο το steam μηδενος εξαιρουμενου υπο την μορφη αποκλειστικοτητας και ολα αυτα σε βαρος καποιων που τους ενδιαφερουν οι εξτρα παροχες.Δεν θα αναφερθω καν στις αλητειες που προαναφερθηκαν.Ξαναλεω υπηρχε πιο σωστος τροπος να παρει μεριδιο αγορας αλλα δεν ητανε εκει το θεμα γιατι η epic δεν στοχευει απλα να παρει μεριδιο αγορας θελει να γινει χαλιφης στην θεση του χαλιφη.Που και με αυτο δεν εχω προβλημα αλλα τουλαχιστον να προσφερει περισσοτερο και στο πελατη στην τελικη αυτος πληρωνει-αγοραζει οχι ο publisher.

Επεξ/σία από icenex
  • Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, Snoob είπε

Αστεία υπόθεση που δεν θα προχωρήσουμε σε εμπάργκο, όταν οι δημιουργοί είναι φραγκοφονιάδες  που πούλησαν τους υποστηρικτές τους για να πάρουν τα γκαφρά του EGS. Πούλησαν τους ανθρώπους που τους στήριξαν ποικιλότροπα, όταν δεν υπήρχε να τους στηρίξει κανείς. Και βρήκαν στέγη σε μια χυδαία εταιρία που όχι απλά ανέχεται, αλλά ενθαρρύνει αυτές τις πρακτικές.

Αν δεν προχωρήσεις σε εμπάργκο εκεί, πού θα προχωρήσεις; 

Είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει αντίδραση, έμπρακτη. Διαφορετικά, οι ξεδιάντροποι δημιουργοί και οι χορηγοί τους θα κάνουν ακόμη χειρότερα πράγματα. Είναι αδιανόητο να δίνουν κάποιοι συγχωροχάρτι σε τέτοιες χυδαίες πρακτικές, με αντάλλαγμα μερικά "δωρεάν" παιχνίδια, αλλά έχουμε δει πολύ χειρότερα, οπότε ίσως δεν θα έπρεπε να μου προκαλεί εντύπωση η προθυμία ορισμένων να καταπιούν τα πάντα για μερικά "δωρεάν" παιχνίδια.

Επιβραβεύοντας με την ανοχή και τη συμμετοχή μας τέτοιες πρακτικές, θα τις βρούμε μπροστά μας, ξανά, ακόμη χειρότερες. Δυστυχώς, ορισμένοι αδυνατούν να το καταλάβουν.

Δεν πειράζει. 

Για ακόμη μια φορά, άλλα είπα, άλλη εντύπωση αφήνετε στο τέλος. Κατ' αρχήν εγώ δεν τσίμπησα με τα δωρεάν παιχνίδια, έχω αγοράσει και ΑΑΑ τίτλους στο Epic Store. Έχω δικαίωμα να έχω άποψη ή όποιος δεν ακολουθεί το εμπάργκο που για κάποιο λόγο θεσπίστηκε ως "το σωστό και το ηθικό" είναι κατακριτέος και χαλάει την πιάτσα; Και κατά δεύτερον, δεν είπα σε κανέναν να πάει στο Epic γιατί του δίνει τζάμπα παιχνίδια. Ούτε καν να πάει όταν έδινε 10$.

Γούστο του και καπέλο του να μη το γουστάρει, ποιος είμαι εγώ που θα τον υποχρεώσω; Εγώ τα ανέφερα μόνο και μόνο ως γεγονότα πάνω στην πρόταση που έκανε ο icenex για πολιτική μισοτιμής και είπα ότι γίνεται ήδη αν και σε μικρότερη κλίμακα, αλλά ο κόσμος συνεχίζει να τους γυρίζει την πλάτη. Όπως εσείς έχετε μια γνώμη για όσους δεν ακολουθούν το παράδειγμα σας, έτσι κι εγώ έχω μια άλλη γι' αυτούς που δεν δίνουν απόλυτη βάση στο εκάστοτε game.

Σε κάτι υποκειμενικό δεν υπάρχει σωστό και λάθος.

Επεξ/σία από p4n0s86
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το τι κριτηρια εχει ο καθενας εδω μεσα δεν τον κανει υποκριτη(ασε που ο καθενας εχει διαφορετικα κριτηρια απο τον αλλον) γιατι εσυ τα βλεπεις πιο απλα τα πραγματα, οτι δηλαδη το ιδιο παιχνιδι θα παιξεις στην τελικη..Εγω σου ειπα ειμαι παραξενος θελω σειρες παιχνιδια σε ενα client..Εχω assassin creed στο uplay δεν εχω ουτε ενα στο steam, κτλ.Δεν μου στερησε σαν πελατη την επιλογη να παιξω το metro exodus ενω να τα εχω ολα ομορφα τακτοποιημενα και ομαδοποιημενα με το τροπο που εχω την βιβλιοθηκη μου δυστυχως για αυτους η παραξενια μου κερδισε και θα περιμενω 1 χρονο να βγει στο steam αν ητανε ενας καινουργιος τιτλος το συζητουσαμε.Εγω μπορει να μην το αγοραζα ουτε στα 30 ευρω λογω παραξενιας αλλα οπως εσυ και καποιοι αλλοι δεν εχουν παραξενια θα τσιμπαγε αυτην την πελατεια που κοιτανε μονο την τσεπη τους.

Επισης γιατι ειναι υποκρισια που τσιμπησα τα δωρεαν παιχνιδια??το οτι δεν τα εχω παιξει το ανεφερα οτι για τα γουστα μου ειναι αδιαφορα και εχω πολλους αξιολογους τιτλους να ασχοληθω λογω οτι εχω και κονσολα στην εξισωση.Ανεφερα οτι δεν τα εχω παιξει πιο πολυ για να τονισω οτι δεν ειναι και τιποτα τρελοι τιτλοι αυτοι που δινουν δωρεαν.Αν ητανε ετσι γιατι δεν εδωσαν το metro exodus δωρεαν και δινουν αυτα τα μικρα παιχνιδια που πολλα ειναι αδιαφορα κ θα τα παιξει καποιος οταν δεν εχει κατι καλυτερο να παιξει.Και μιλαω για player base που εχει ενα καρο αξιολογα παιχνιδια που δεν εχει αγγιξει θα αφησει αξιολογους πληρωμενους τιτλους εγκαθιστοντας εναν κακο client για να παιξει αδιαφορα παιχνιδια μην σκας το ιδιο εχω κανει με πολλα δωρεαν παιχνιδια απο gog..Καποια στιγμη ισως τα παιξω...

Το ειπες μονος σου το εκανε σε μικροτερη κλιμακα εφοσον ηρθε να χτυπησει εναν γιγαντα επρεπε να το κανει σε μεγαλυτερη κλιμακα οχι να κανει πλεκτανες..Σου ξαναλεω υπηρχε τροπος να χτυπησει σωστα και να δημιουργηθει ωραιος ανταγωνισμος αλλα δεν το εκανε και δεν ητανε χρηματικο το θεμα γιατι οπως βλεπουμε λεφτα εχει για καψιμο απλα δεν θελει να δωσει ουτε για feature ουτε στον τελικο αγοραστη.

Επεξ/σία από icenex
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, icenex είπε

Το τι κριτηρια εχει ο καθενας εδω μεσα δεν τον κανει υποκριτη(ασε που ο καθενας εχει διαφορετικα κριτηρια απο τον αλλον) γιατι εσυ τα βλεπεις πιο απλα τα πραγματα, οτι δηλαδη το ιδιο παιχνιδι θα παιξεις στην τελικη..Εγω σου ειπα ειμαι παραξενος θελω σειρες παιχνιδια σε ενα client..Εχω assassin creed στο uplay δεν εχω ουτε ενα στο steam, κτλ.Δεν μου στερησε σαν πελατη την επιλογη να παιξω το metro exodus ενω να τα εχω ολα ομορφα τακτοποιημενα και ομαδοποιημενα με το τροπο που εχω την βιβλιοθηκη μου δυστυχως για αυτους η παραξενια μου κερδισε και θα περιμενω 1 χρονο να βγει στο steam αν ητανε ενας καινουργιος τιτλος το συζητουσαμε.Επισης γιατι ειναι υποκρισια που τσιμπησα τα δωρεαν παιχνιδια??το οτι δεν τα εχω παιξει το ανεφερα οτι για τα γουστα μου ειναι αδιαφορα και εχω πολλους αξιολογους τιτλους να ασχοληθω λογω οτι εχω και κονσολα στην εξισωση.Ανεφερα οτι δεν τα εχω παιξει πιο πολυ για να τονισω οτι δεν ειναι και τιποτα τρελοι τιτλοι αυτοι που δινουν δωρεαν.Αν ητανε ετσι γιατι δεν εδωσαν το metro exodus δωρεαν και δινουν αυτα τα μικρα παιχνιδια που πολλα ειναι αδιαφορα κ θα τα παιξει καποιος οταν δεν εχει κατι καλυτερο να παιξει.Και μιλαω για player base που εχει ενα καρο αξιολογα παιχνιδια που δεν εχει αγγιξει θα αφησει αξιολογους πληρωμενους τιτλους εγκαθιστοντας εναν κακο client για να παιξει αδιαφορα παιχνιδια μην σκας το ιδιο εχω κανει με πολλα δωρεαν παιχνιδια απο gog..Καποια στιγμη ισως τα παιξω...

Ανακυκλώνουμε συνεχώς τα ίδια. Για τελευταία φορά, δεν λέω κανέναν υποκριτή επειδή έχει διαφορετικές προτιμήσεις, αλλά αυτόν που πράττει από εκεί και πέρα βάση συγκεκριμένης τακτικής που εγώ θεωρώ λάθος. Μη το πιάσουμε πάλι απ' την αρχή, κούρασε. Ο καθένας έχει τη γνώμη του, αν διαφωνείτε απλά προσπεράστε τη δική μου.

Επεξ/σία από p4n0s86
  • Super Moderators
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, p4n0s86 είπε

Για ακόμη μια φορά, άλλα είπα, άλλη εντύπωση αφήνετε στο τέλος. Κατ' αρχήν εγώ δεν τσίμπησα με τα δωρεάν παιχνίδια, έχω αγοράσει και ΑΑΑ τίτλους στο Epic Store. Έχω δικαίωμα να έχω άποψη ή όποιος δεν ακολουθεί το εμπάργκο που για κάποιο λόγο θεσπίστηκε ως "το σωστό και το ηθικό" είναι κατακριτέος και χαλάει την πιάτσα; Και κατά δεύτερον, δεν είπα σε κανέναν να πάει στο Epic γιατί του δίνει τζάμπα παιχνίδια. Ούτε καν να πάει όταν έδινε 10$.

Γούστο του και καπέλο του να μη το γουστάρει, ποιος είμαι εγώ που θα τον υποχρεώσω; Εγώ τα ανέφερα μόνο και μόνο ως γεγονότα πάνω στην πρόταση που έκανε ο icenex για πολιτική μισοτιμής και είπα ότι γίνεται ήδη αν και σε μικρότερη κλίματα, αλλά ο κόσμος συνεχίζει να τους γυρίζει την πλάτη. Όπως εσείς έχετε μια γνώμη για όσους δεν ακολουθούν το παράδειγμα σας, έτσι κι εγώ έχω μια άλλη γι' αυτούς που δεν δίνουν απόλυτη βάση στο εκάστοτε game.

Σε κάτι υποκειμενικό δεν υπάρχει σωστό και λάθος.

Να ξεκινήσουμε από τα βασικά:

Αμφισβήτησα εγώ πουθενά το δικαίωμα του οιουδήποτε να έχει άποψη;

Όχι.

Επομένως, το ερώτημα μόνο ως απόπειρα δημιουργίας εντυπώσεων το εκλαμβάνω, καθώς δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει τέτοια αδυναμία κατανόησης των όσων γράφω.

Κατά τα λοιπά:

Γράφεις παραπάνω πως, κατά τη γνώμη σου, διαχωρίζεται ηθικά όποιος μπαίνει σε τακτικές εμπάργκο και τιμωρεί τους δημιουργούς.

Άρα, άλλος ξεκίνησε τους ηθικούς διαχωρισμούς, και το να παρουσιάζεται τώρα θιγμένος επειδή πήρε απάντηση για τους λόγους πίσω από ένα εμπάργκο, είναι μάλλον άτοπο.

Εξήγησα πάρα πολύ απλά ότι υπάρχουν σοβαρότατοι λόγοι για να μη θέλει κάποιος να ακουμπήσει το EGS, λόγοι οι οποίοι προφανώς δεν έχουν να κάνουν μόνο με την υποκλοπή στοιχείων από τους υπολογιστές όσων εγκατέστησαν τον client, με τον ανεπαρκέστατο client που υποχρεώνει ακόμη και σήμερα όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα με το EGS να αναζητούν απαντήσεις σε forum ανταγωνιστών, με την ελλειπή προστασία των λογαριασμών.

Έχει να κάνει με τις απαράδεκτες μεθόδους που ακολουθεί το EGS στην προσπάθειά του να αποκτήσει μερίδιο αγοράς. Έγραψα, λοιπόν, πως όταν έχεις υφαρπαγή ήδη χρηματοδοτημένων τίτλων, τίτλων οι οποίοι χρηματοδοτήθηκαν υπό ρητό πλαίσιο, η "τιμωρία" των δημιουργών είναι επιβεβλημένη, για όσους από εμάς, τουλάχιστον, δεν ανεχόμαστε να μας εμπαίζει ο κάθε δημιουργός.

Δεν είναι εξ ορισμού αθώες περιστερές οι δημιουργοί, ούτε άμοιροι ευθυνών για μια προβληματική κατάσταση που πλήττει όχι μόνο τους άμεσους υποστηρικτές τους, αλλά και γενικότερα τους καταναλωτές.

Επομένως, δεν ξέρω τι σημαίνει για σένα "διαχωρίζεται ηθικά όποιος μπαίνει σε τακτικές εμπάργκο". Για μένα, στο πλαίσιο που σαφώς περιέγραψα, σημαίνει πως δεν είναι χάπατο.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Snoob είπε

Να ξεκινήσουμε από τα βασικά:

Αμφισβήτησα εγώ πουθενά το δικαίωμα του οιουδήποτε να έχει άποψη;

Όχι.

Επομένως, το ερώτημα μόνο ως απόπειρα δημιουργίας εντυπώσεων το εκλαμβάνω, καθώς δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει τέτοια αδυναμία κατανόησης των όσων γράφω.

Κατά τα λοιπά:

Γράφεις παραπάνω πως, κατά τη γνώμη σου, διαχωρίζεται ηθικά όποιος μπαίνει σε τακτικές εμπάργκο και τιμωρεί τους δημιουργούς.

Άρα, άλλος ξεκίνησε τους ηθικούς διαχωρισμούς, και το να παρουσιάζεται τώρα θιγμένος επειδή πήρε απάντηση για τους λόγους πίσω από ένα εμπάργκο, είναι μάλλον άτοπο.

Εξήγησα πάρα πολύ απλά ότι υπάρχουν σοβαρότατοι λόγοι για να μη θέλει να ακουμπήσει κανείς το EGS, λόγοι οι οποίοι προφανώς δεν έχουν να κάνουν μόνο με την υποκλοπή στοιχείων από τους υπολογιστές όσων εγκατέστησαν τον client, με τον ανεπαρκέστατο client που υποχρεώνει ακόμη και σήμερα όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα με το EGS να αναζητούν απαντήσεις σε forum ανταγωνιστών, με την ελλειπή προστασία των λογαριασμών.

Έχει να κάνει με τις απαράδεκτες μεθόδους που ακολουθεί το EGS στην προσπάθειά του να αποκτήσει μερίδιο αγοράς. Έγραψα, λοιπόν, πως όταν έχεις υφαρπαγή ήδη χρηματοδοτημένων τίτλων, τίτλων οι οποίοι χρηματοδοτήθηκαν υπό ρητό πλαίσιο, η "τιμωρία" των δημιουργών είναι επιβεβλημένη, για όσους από εμάς, τουλάχιστον, δεν ανεχόμαστε να μας εμπαίζει ο κάθε δημιουργός.

Δεν είναι εξ ορισμού αθώες περιστερές οι δημιουργοί, ούτε άμοιροι ευθυνών για μια προβληματική κατάσταση που πλήττει όχι μόνο τους άμεσους υποστηρικτές τους, αλλά και γενικότερα τους καταναλωτές.

Επομένως, δεν ξέρω τι σημαίνει για σένα "διαχωρίζεται ηθικά όποιος μπαίνει σε τακτικές εμπάργκο". Για μένα, στο πλαίσιο που σαφώς περιέγραψα, σημαίνει πως δεν είναι χάπατο.

Το "δυστυχώς ορισμένοι αδυνατούν να καταλάβουν" αυτό που εσύ θεωρείς σωστό φίλε Snoob, δεν το λες και "δέχομαι την αντίθετη άποψη". Κι εσύ το ίδιο κάνεις, έχεις μια γνώμη για κάποιους, εγώ γιατί θα πρέπει να 'καταλάβω' και να μου επιβληθεί στην ουσία να κάνω αυτό που εσύ θεωρείς σωστό; Εγώ δεν την επιβάλω τη γνώμη μου, την καταθέτω κι όποιος θέλει την λαμβάνει υπόψιν, αλλιώς την αγνοεί. Στα υπόλοιπα που λες για το Epic Store συμφωνώ μέχρι και στα σημεία στίξης, οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί πιστεύεις ότι διαφωνούμε. Ούτε καν διαφορετικά κριτήρια και γούστα δεν έχουμε, ανέφερα πιο πάνω ότι κι εγώ λόγω συνήθειας, προτιμήσεων κτλ διαλέγω ασυναίσθητα το Steam.

Ξεκίνησε εντελώς λανθασμένα η εντύπωση από κάποιους ότι εγώ σας θεωρώ υποκριτές που δεν ψωνίζετε από το Epic Store, ενώ δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο. Ήμουν ξεκάθαρος ότι μιλάω για επιλογές και έφερα παράδειγμα το Cyberpunk που δεν είναι στο Epic αλλά στο GOG. Και ρωτάω, θέλω μία σοβαρή αιτιολόγηση που κάποιος δεν θα επιλέξει το GOG για αγορά. Είναι τα features? Δεκτό, έχεις τις προτιμήσεις σου και είναι σεβαστές. Ηθικό καταναλωτή στα μάτια μου δεν σε κάνει όμως, γιατί είχες την επιλογή και δεν στήριξες απόλυτα τους δημιουργούς. Καλύτερος τρόπος για να το εκφράσω δεν υπάρχει πίσω από ένα πληκτρολόγιο, αν και πάλι θεωρείτε ότι είναι κακός αυτός ο διαχωρισμός που κάνω λυπάμαι, αλλά αυτή είναι η άποψη μου.

Επεξ/σία από p4n0s86
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να σου απαντησω στο ερωτημα σου ειναι σχετικο και υποκειμενικο το πως σκεφτεται εδω μεσα ο καθενας.Εγω προσωπικα την σειρα witcher την εχω στο gog και το 3 σε φυσικη μορφη και λογικα αν το cyberpunk αποδειχτει κ αυτη παιχνιδαρα εννοειτε πως θα τους τιμησω σε φυσικη μορφη ωστε να παρουν αυτοι ολο το ποσον..Αλλα ετσι σκεφτομαι εγω δεν εχω προσωπικο κολλημα με το steam εξηγησα πως ακριβως σκεφτομαι.Θελω να μπορω να παιρνω απο οποιο μαγαζι θελω αναλογως τα δικα μου κριτηρια και πιστευω.Με αυτο που κανει το epic δεν μπορω να το κανω.Τοσο απλα ειναι για μενα τα πραγματα.

Επεξ/σία από icenex
  • Like 1
Δημοσ.

Το με τι μέσα καταλήγουμε σε κάποιο αποτέλεσμα δεν ξέρω γιατί μας νοιάζει.Γενικά είχα σταματήσει να ασχολούμαι με το thread γιατί πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τους τόσους fanboyσμους και τις επιθέσεις εδω μέσα.Είναι σαν την πολιτική σας έχει πείσει η valve ότι το να πωλείται κάτι στο steam μόνο είναι οκ (ίσως και θετικό για πολλούς) και δεν ευθύνεται αυτή ....ενώ αν είναι σε άλλον client που απλά επιβραβεύει τους devs  (που το παραδέχονται πλέον ανοικτά και οι ίδιοι ότι πάνε για τα χρήματα) είναι αρνητικό. Την προπαγάνδα ότι και καλά δε μας συμφέρει και θα  φέρει και άλλα κακά στο gaming και δεν ειναι καλα για τους καταναλωτές κτλ κτλ κτλ την καταλαβαίνεις από το κραξιμο που έπεσε στο egs όταν έβγαλε προσφορες!!!! 60-70% ακόμα και σε pre order και εδω μέσα και γενικά στο ιντερνετ γενικά έκραζαν ασύστολα.Δεν επικροτώ το egs προφανώς και δεν έχω πάρει κάτι από αυτό απλά το steam έχει στήσει πολυ καλή προπαγάνδα και τσιμπάνε αρκετοί και είναι χιλιάδες φορές πιο κακόβουλο από οποιαδήποτε τεχνική έχετε αναφέρει. Έχει πείσει κόσμο να μην αγοράζει ένα game(που θεωρητικά το θέλει πολυ το περιμένει η ακομά το έχει κάνει back με χρήματα) αν δεν ειναι στο client λες και το να κατεβάσεις έναν άλλο ειναι επιβλαβές.Μιλάτε για μονοπώλια ...και δε βλέπετε το πιο ξεκάθαρο χωρίς καν να επενδύει πλέον σε κάτι απλά βγάζει χρήματα γιατί να θέλει να αλλαχτεί αυτο;

Έτσι το βλέπω εγώ σαν ουδέτερος ελπίζω να έχω λάθος.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, stafftw είπε

το κραξιμο που έπεσε στο egs όταν έβγαλε προσφορες!!!! 60-70% ακόμα και σε pre order και εδω μέσα και γενικά στο ιντερνετ γενικά έκραζαν ασύστολα

Λαθος τα θυμασαι. Για ριξε λιγο διαβασμα να δεις γιατι επεσε κραξιμο τωρα στα sales του EGS :)

https://www.gameinformer.com/2019/05/18/epic-games-store-mega-sale-causes-developers-to-raise-prices-temporarily-delist-games

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, ilos είπε

Άμά χρησιμοποιεί steamworks για matchmaking χλωμό.

το steamworks υποοστηριζει crossplay. το ιδιο και το EGS. 

εχω ομως την εντυπωση oτι η Gearbox θα τρεχει το παιχνιδι απο τους δικους της servers.

Επεξ/σία από KilliK
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Fulgore είπε

Λαθος τα θυμασαι. Για ριξε λιγο διαβασμα να δεις γιατι επεσε κραξιμο τωρα στα sales του EGS :)

https://www.gameinformer.com/2019/05/18/epic-games-store-mega-sale-causes-developers-to-raise-prices-temporarily-delist-games

Ναι αυτό λέω για κανένα απολύτως ουσαιστικό λόγο έφαγε κράξιμο, απλά επειδή είναι κακιά.... δηλαδή ο λόγος είναι ότι δεν είχαν καλή επικοινωνία; και γιατί να με νοιάζει εμένα αυτό;Πάντως τις έβλεπα κάθε μέρα τις προσφορές κανονικά επομένως είναι μεμονωμένα γεγονότα, επίσης ακόμα και αυτό που λέει αυτό το άρθρο ότι τα αφαίρεσε επειδή έγινε χαμός και ανακοίνωσε κιολας τους λόγους μου φαίνεται καλή πολιτική εταιρείας και γενικά με το μπάχαλο που επικρατεί στα physical και τις τιμές τους παγκοσμιώς είναι και πρωτόγνωρο...τελος παντων 

Επεξ/σία από stafftw
  • Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
2 hours ago, p4n0s86 said:

Ανακυκλώνουμε συνεχώς τα ίδια. Για τελευταία φορά, δεν λέω κανέναν υποκριτή επειδή έχει διαφορετικές προτιμήσεις, αλλά αυτόν που πράττει από εκεί και πέρα βάση συγκεκριμένης τακτικής που εγώ θεωρώ λάθος. Μη το πιάσουμε πάλι απ' την αρχή, κούρασε. Ο καθένας έχει τη γνώμη του, αν διαφωνείτε απλά προσπεράστε τη δική μου.

Το bolded κομμάτι είναι ακριβώς το θέμα και αυτό που προσπαθώ να σου εξηγήσω εδώ και τόσα posts. Δεν είναι αυτό υποκρισία. Υποκρισία είναι να πράττεις αντίθετα από αυτά που υποστήριζες ότι πιστεύεις. Όχι να πράττεις αντίθετα από αυτά που πιστεύει κάποιος άλλος.

12 hours ago, p4n0s86 said:

Τίποτα δεν τους αποτρέπει να το πάνε αλλού. Αλλά απάντηση δεν πήρα αν εσύ σαν developer/publisher θα διάλεγες ποτέ κανένα άλλο πέρα απ' το Steam. Γιατί η απάντηση είναι 11 στις 10 φορές όχι. Κοινή λογική είναι, ο καθένας θα διάλεγε την λιγότερο κακή επιλογή από τις διαθέσιμες, αλλά αφού υπάρχουν οι επιλογές 'να ορίστε το Steam δεν υποχρεώνει κανέναν'.

Μπορείς να κάνεις ότι επιλογές θέλεις και να δώσεις τα λεφτά σου όπου επιθυμείς. Αυτό είναι κάτι υποκειμενικό όμως. Αν θέλεις να γίνεται και σεβαστό, θα δεχτείς ότι γίνεται πλέον και εναντίον σου από τους devs. Γιατί στην ουσία αυτοί είναι που διαλέγουν τα ζεστά λεφτά του Epic Store, αφού εσύ επιλέγεις το εμπάργκο αν δεν στο φέρουν εκεί που γουστάρεις.

Ακλόνητο παράδειγμα το Cyberpunk. Όσοι θίγονται από τον χαρακτηρισμό 'υποκριτές', ας μας πουν έναν σοβαρό λόγο για τον οποίο δεν θα το αγοράσουν στο GOG. Ας βγάλουμε το κακό Epic Store απ' τη μέση λοιπόν, που όντως δεν βοηθά με την πολιτική του τους ισχυρισμούς μου και να συγκρίνουμε τις επιλογές που έχει ο καταναλωτής για το Cyberpunk.

Πραγματικά έχω αρχίσει και πιστεύω ότι δεν διαβάζεις αυτά που γράφω. Δεν έχω κανέναν λόγο να διαλέξω ΜΟΝΟ το Steam. Αν ήμουν developer θα το έβγαζα σε όσο περισσότερα stores μπορούσα.

Φυσικά και θα δεχτώ ότι μπορούν να το κάνουν εναντίον μου οι devs. Εσύ δεν λες να δεχτείς, ότι αφού το κάνουν εναντίον μου οι devs άλλο τόσο μπορώ να το κάνω και εγώ εναντίον του EGS χωρίς αυτό να είναι υποκρισία.

Δεν χρειάζεται να σου πούνε κανένα σοβαρό λόγο για να μην το αγοράσουν από το GOG. Αρκεί και ένα απλό δε θέλω.

Δημοσ.

Το Cyberpunk εχει επιβεβαιωθει παντως οτι θα βγει στο Gog,Steam και Epic Games Store

https://www.pcgamesn.com/cyberpunk-2077/epic-games-store

Πολυ ενδιαφερουσα η επιλογη της CDPR να μην το βγαλει το παιχνιδι(εκτος αν αλλαξει κατι στο μελλον) και στο Origin και στο Uplay που ειχε κυκλοφορησει κανονικα το Witcher 3 πχ

Για να δουμε λοιπον απο ποια πλατφορμα θα εχει η CDPR τα περισσοτερα εσοδα(και αρα και κερδη) :)

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Για να δουμε λοιπον απο ποια πλατφορμα θα εχει η CDPR τα περισσοτερα εσοδα(και αρα και κερδη) :)

Το Thronebreaker που αρχικά κυκλοφόρησε αποκλειστικά στο GOG δεν είχε τις αναμενόμενες πωλήσεις για την εταιρία, η οποία μετά το έβγαλε και στο Steam. Το Cyerpunk είναι διαφορετικό μέγεθος, ασφαλώς, αλλά απ'ό,τι φαίνεται τα αυξημένα έσοδα ανά μονάδα του GOG είναι πολύ μικρότερα από τα έσοδα ανά μονάδα μείον την προμήθεια της άλλης πλατφόρμας. Εύχομαι να αλλάξει γιατί η CDProjekt έχει δείξει πως το παλεύει και προσπαθεί ειλικρινά να παρέχει κάτι σύγχρονο και ποιοτικό. Προσωπικά - αν και σε αυτό με βοηθούν πολύ και τα γούστα μου - ξοδεύω σε κάθε μικρομεσαία περίοδο εκπτώσεων στο GOG ενώ το Steam το έχω εγκαταλείψει σχεδόν, με εξαίρεση τις πρόσφατες εκπτώσεις.

https://www.polygon.com/2018/11/17/18100180/thronebreaker-the-witcher-tales-pc-gog-com-steam-cd-projekt-red-sales

https://www.gamesindustry.biz/articles/2018-11-15-gog-exclusivity-hurt-thronebreaker-sales-cd-projekt-admits

• Like 1
Δημοσ.

πάντως δεν συγκρίνετε αυτό που έχει δημιουργήσει μέχρι στιγμής η valve με τον ανταγωνισμό. Δλδ game για όλα τα διαθέσιμα λειτουργικά από linux, mac μέχρι windows συν emaulator δικό της, συν λειτουργικό σύστημα δικό της βάλτε και streaming σε κινητά ακόμα και εκτός σπιτιού.

Για να χτυπήσει κάποιος όλο το παραπάνω δεν το κάνει μόνο με αποκλειστικότητες. Αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει και ποιο πολύ γυρνάει μπουμεραγκ προς τους gaming developer καθώς χάνουν μεγάλο μερίδιο εσόδων.

Πιστεύω ότι όλα αυτά τα ποσά που έχει διαθέσει η epic θα μπορούσε να τα διαθέσει στην ανάπτυξη του λογισμικού της και να προσφέρει καλύτερες τιμές στους τίτλους όπως και κανοτομίες για τους gamer, Ας πούμε μια ιδέα για βραβεία προς τους ποιο δημοφιλής streamer( ξεχασα να αναφέρω ότι το steam έχει και streaming :P)

Τώρα το μόνο που κατάφεραν είναι να δημιουργήσουν haters και μια πλατφόρμα που δεν χρησιμοποιεί κανείς. Πάω στοίχημα ότι το gog έχει μεγαλύτερη ημερήσια χρήση από το epic store. 

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...