Προς το περιεχόμενο

Epic Games Store

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 hours ago, p4n0s86 said:

Σεντόνι...

Hide contents

Κατ' αρχήν να πω ότι δεν είμαι Epic fanboy, το αντίθετο μάλιστα. 730 παιχνίδια στο library του Steam είναι αρκετά για να το αποδείξουν; Όπως όλοι, έτσι κι εγώ έχω ως πρώτη επιλογή μου το Steam και θα ήθελα να τα έχω όλα εκεί. Η διαφορά μας είναι όμως ότι εγώ βάζω πάντα πρώτο το παιχνίδι και όχι τα features. Πάρε παράδειγμα το Metro Exodus που είχε μειωμένες πωλήσεις επειδή βγήκε στο κακό το Epic Store. Αυτόν λοιπόν τον 'gamer' που έθαψε ένα παιχνίδι που υποτίθεται περίμενε σαν τρελός, επειδή δεν βγήκε στο store που γουστάρει, εγώ τον λέω υποκριτή.

Πάμε τώρα στο GOG. Όταν είπα 'πρόσφερε όσα ήθελε ο μέσος gamer' εννοούσα ηθικά, καθώς παίζει πολύ η δικαιολογία του ανήθικου Epic Store, ενώ και οι ίδιοι γύρισαν την πλάτη στο GOG. Επίσης αναφέρθηκα αποκλειστικά στο Cyberpunk για το 100% μιας και το έφερα ως παράδειγμα κι εσείς το πήγατε γενικά. Το ότι το Steam δίνει επιλογή στους devs, είναι απλά μια μαγική εικόνα περί ελεύθερης επιλογής, όταν ο κόσμος το έχει εδραιώσει και είναι το μοναδικό κατάστημα που έχει τέτοιο πελατολόγιο, οι devs θέλουν δεν θέλουν θα τα πάνε εκεί τα παιχνίδια τους, δεν είναι ηλίθιοι. Αυτό συνιστά αναγκαστική επιλογή της αγοράς όμως και όχι ελευθερία. Δηλαδή το Steam έτσι μπήκε στην αγορά, όπως είναι τώρα; Δεν έκανε λάθη στην αρχή, δεν είχε θέματα και απουσία διαφόρων χαρακτηριστικών; Μόλις πριν λίγες μέρες σχολιάστηκε στο θέμα του μια είδηση που τα έκαναν μπάχαλο με τα sales και κρέμασαν κάποιους indie devs. Είναι δίκαιη η σύγκριση λοιπόν;

Επίσης, αναφέρθηκε ότι παίζω με την ελληνική γλώσσα και δεν ξέρω τι λέω, για αναλύστε μας εσείς την 'αποκλειστικότητα'. Την αναφέρετε με την ευρεία έννοια και προσπαθείτε να φτιάξετε μια πλασματική εικόνα. Στην πράξη αποκλειστικότητα δεν υπάρχει, απ' τη στιγμή που δεν υποχρεώνεται ο καθένας μας να πληρώσει κάτι έξτρα για να έχει πρόσβαση. Αυτό είναι το μόνο που ενδιαφέρει επί της ουσίας τον gamer κι απ' τη στιγμή που δεν υποχρεώνεται για τίποτα πέρα από επιλογές γούστου, δεν υφίσταται αποκλειστικότητα. Εάν το μαγαζί που γουστάρουμε σταματήσει να φέρνει την αγαπημένη μας μπλούζα και αρχίσει να την πουλάει κάποιο άλλο που δεν μας αρέσει, αλλά στην ίδια τιμή, το να μην την αγοράζουμε από εκεί δεν είναι θέμα αποκλειστικότητας.

Το παράδειγμα με τα βιβλία ατυχέστατο. Συγκρίνουμε ψηφιακό υλικό με βιβλία; Για να μην πω ότι παραποιείται εντελώς το νόημα όσων είπα, εγώ δεν είπα ποτέ να το πάρεις απευθείας από τον εκδότη, μίλησα για επιλογές. Καταλαβαίνετε την διαφορά; Όταν λοιπόν θα βρω το ίδιο βιβλίο σε 2 διαφορετικά βιβλιοπωλεία στη γειτονιά μου και ξέρω ότι αγοράζοντας το από το ένα θα προσφέρει 100% τα έσοδα στον δημιουργό, αλλά επιλέγω το άλλο γιατί είναι πιο γουστόζικο να πούμε κι έτσι, τότε δεν στηρίζω πραγματικά και φέρομαι υποκριτικά. Δεν αρέσει η λέξη και είναι γούστο μου και καπέλο μου να διαλέξω την επιλογή που με ικανοποιεί; Ωραία δεν έχω κανένα δικαίωμα όμως να κρίνω μετά την μετέπειτα πολιτική του άλλου καταστήματος ή ενός νέου, απλά πράγματα.

Και για να το κλείσουμε, τουλάχιστον όσον αφορά σ' αυτό που υποστηρίζω εγώ γιατί ξεπετάγονται διάφορα άκυρα ερωτήματα, σε θέματα που ποτέ δεν μπήκα. Εγώ το μόνο που υπερασπίζομαι στο Epic Store είναι η κριτική που του γίνεται από αυτούς που θεωρώ ότι δεν τους ενδιαφέρει πραγματικά ένα παιχνίδι. Από πότε έπαψε να είναι αυτό μοναδικό κριτήριο; Εγώ πχ γούσταρα το Metro Exodus, δεν με ένοιαζε στο ελάχιστο σε ποιο κατάστημα θα κυκλοφορούσε και το πήρα. Πολλά Assassin's επίσης, ή το Watch Dogs 2 τα πέτυχα φθηνότερα στο Uplay και τα αγόρασα εκεί. Που είναι το κακό σε όλο αυτό και γιατί έχω άδικο όταν κατηγορώ ως υποκριτή αυτόν που δεν κάνει το ίδιο; Τίποτα άλλο δεν στηρίζω, ναι έχει χοντρά θέματα το Epic Store, θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη, δεν διαφωνώ σε τίποτα. Εμένα σαν πελάτη με ενδιαφέρει μόνο το gaming και προς το παρόν αυτό δεν πλήττεται από το Epic Store, οπότε ότι και να λέμε είναι απλά υποκειμενικό.

Θα απαντήσω μόνο σε αυτά που αφορούν εμένα.

Σου απάντησα και γιατί ο κόσμος δεν προτιμά το GOG ακόμα και αν λάβεις υπόψιν το ηθικό του πλεονέκτημα. Αυτά που ανέφερα δεν είναι καθόλου αμελητέοι παράγοντες. Δεν αναφέρθηκες στο cyberpunk στο post στο οποίο απάντησα. Μίλησες γενικά και αντιστοίχως απάντησα γενικά. Είπες κιόλλας συγκεκριμένα στις αρχές. Αν θες να αλλάξεις αυτό που σου απάντησα, προφανώς και γίνεται άκυρη η απάντηση μου αλλά αυτό δε λέει και πολλά.

Πως ακριβώς είναι μαγική εικόνα περί ελεύθερης επιλογής? Υπάρχει κάτι που να αποτρέπει τους developers/publishers από το να βάλουν το παιχνίδι τους και σε άλλα stores? Χάνουν κάτι κάνοντας αυτό? Εκεί που αφαιρείται η πιθανότητα επιλογής είναι όταν κάτι γίνεται αποκλειστικό, γιατί εξ ορισμού αυτό αφαιρεί (ή περιορίζει) τη δυνατότητα επιλογής. Δεν καταλαβαίνω πως υπάρχει σύγχιση σε αυτό το θέμα, πραγματικά.

Η αποκλειστικότητα είναι να περιορίζεις συνειδητά τον τρόπο απόκτησης ενός προϊόντος. Δεν υπάρχουν προυποθέσεις και όροι, αν ένα προϊόν  δεν μπορεί να βρεθεί παντού είναι (ψευδό)αποκλειστικό. Στην αρχική έννοια του όρου για να είναι αποκλειστικό πρέπει να μπορεί να αποκτηθεί μόνο από ένα μέρος, αλλά δεν είναι αυτός ο τρόπος που χρησιμοποιείται στη βιομηχανία των παιχνιδιών (κακώς, αλλά το χρησιμοποιώ με αυτή την έννοια για να γίνομαι κατανοητός). Επίσης για να είναι κάτι αποκλειστικό πρέπει να υπάρχει κάτι που να διασφαλίζει αυτή την αποκλειστικότητα του. Δηλαδή η πατάτα που πουλάει απο το χωράφι του ο κυρ Μήτσος δεν είναι αποκλειστική του χωραφιού γιατί μπορεί να έρθει οποισδήποτε προμηθευτής και να κάνουνε μια συμφωνία για να πουλάει τις πατάτες του στη λαϊκή. Αν ο προμηθευτής όμως υπογράψει συμφωνία που του απαγορεύει να πουλάει σε οποιονδήποτε άλλο προμηθευτή ή σε κάποιον συγκεκριμένον, τότε γίνεται αποκλειστικό προϊον. Πιστεύω η αναλογιά είναι προφανής, οπότε σταματάω.

Το παράδειγμα με το βιβλίο μπορεί να μην είναι το καλύτερο δυνατό, αλλά είναι πολύ κοντά σε αυτό που λέμε. Θα το εξηγήσω καλύτερα με άμεση αναλογία:
Λιβάνης <-> GOG (ο Λιβάνης έχει δικό του βιβλιοπωλείο)
Public <-> Steam
Το Ιχνος <-> Cyberpunk

Αν αγοράσεις το Ίχνος από το Λιβάνη παίρνει όλα τα λεφτά ο εκδότης σε αντίθεση με το να το πάρεις από το Public όπου θα πάρει και αυτό ένα ποσοστό. Προφανώς δεν λαμβάνω υπόψιν αποστάσεις κτλπ (και εκεί θα μπορούσε να είναι καλύτερο το παράδειγμα, αλλά αυτό ξέρω καλά, οπότε αυτό χρησιμοποιώ). Ο παραλληλισμός είναι άμεσος.

Δεν έχεις κάποιο άδικο σε αυτό που κάνεις. Οι ενστάσεις που έχω για το Epic δεν έχουν να κάνουν με τις πιθανές επιλογές. Αν ήταν έτσι θα παραπονιόμουν για όλα τα stores και όχι μόνο για αυτό. Η επιλογή που έχεις να κάνεις ως καταναλωτής, είναι που επιλέγεις να δώσεις αυτό το ποσοστό σου, που μπορεί να κυμένεται οπουδήποτε μεταξύ 0%-30%. Τα κριτήρια είναι δικά σου, και αν αυτά κάποιου άλλου είναι διαφορετικά από τα δικά σου δεν τον κάνει υποκριτή, τον κάνει απλά έναν άνθρωπο με διαφορετικές προτεραιότητες από τις δικές σου.

• Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Aruil είπε

Πως ακριβώς είναι μαγική εικόνα περί ελεύθερης επιλογής? Υπάρχει κάτι που να αποτρέπει τους developers/publishers από το να βάλουν το παιχνίδι τους και σε άλλα stores? Χάνουν κάτι κάνοντας αυτό? Εκεί που αφαιρείται η πιθανότητα επιλογής είναι όταν κάτι γίνεται αποκλειστικό, γιατί εξ ορισμού αυτό αφαιρεί (ή περιορίζει) τη δυνατότητα επιλογής. Δεν καταλαβαίνω πως υπάρχει σύγχιση σε αυτό το θέμα, πραγματικά.

Η αποκλειστικότητα είναι να περιορίζεις συνειδητά τον τρόπο απόκτησης ενός προϊόντος. Δεν υπάρχουν προυποθέσεις και όροι, αν ένα προϊόν  δεν μπορεί να βρεθεί παντού είναι (ψευδό)αποκλειστικό. Στην αρχική έννοια του όρου για να είναι αποκλειστικό πρέπει να μπορεί να αποκτηθεί μόνο από ένα μέρος, αλλά δεν είναι αυτός ο τρόπος που χρησιμοποιείται στη βιομηχανία των παιχνιδιών (κακώς, αλλά το χρησιμοποιώ με αυτή την έννοια για να γίνομαι κατανοητός). Επίσης για να είναι κάτι αποκλειστικό πρέπει να υπάρχει κάτι που να διασφαλίζει αυτή την αποκλειστικότητα του. Δηλαδή η πατάτα που πουλάει απο το χωράφι του ο κυρ Μήτσος δεν είναι αποκλειστική του χωραφιού γιατί μπορεί να έρθει οποισδήποτε προμηθευτής και να κάνουνε μια συμφωνία για να πουλάει τις πατάτες του στη λαϊκή. Αν ο προμηθευτής όμως υπογράψει συμφωνία που του απαγορεύει να πουλάει σε οποιονδήποτε άλλο προμηθευτή ή σε κάποιον συγκεκριμένον, τότε γίνεται αποκλειστικό προϊον. Πιστεύω η αναλογιά είναι προφανής, οπότε σταματάω.

Ένα κατάστημα υπήρχε φίλε μου πριν το Epic κι αυτό ήταν το Steam. Ήταν μονοπώλιο. Εσύ σαν developer ενός παιχνιδιού, θα επέλεγες οποιοδήποτε άλλο κατάστημα για να το πουλήσεις; Ποια άλλη επιλογή σου προσφέρει την ίδια αγοραστική δύναμη; Δουλευόμαστε μεταξύ μας μου φαίνεται. Η αγορά τους ανάγκαζε όλους να πάνε στο Steam, αν η δεύτερη επιλογή τους είναι να μην δει ποτέ το φως της μέρας το παιχνίδι τους, προφανώς και θα διαλέξουν την μοναδική ρεαλιστική επιλογή και θα συμβιβαστούν με οποιονδήποτε όρο, τους αρέσει δεν τους αρέσει. Αυτό εσείς το λέτε 'ελευθερία επιλογής' γιατί έτσι βολεύει.

Όσον αφορά την αποκλειστικότητα, για να μη το κουράζουμε, θέλεις να μου πεις στην πράξη και όχι με την ευρύτερη έννοια, τι είναι αυτό που εμποδίζει εσένα σαν καταναλωτή να το αποκτήσεις όπως θα το αποκτούσες στο Steam, ώστε να το κάνει όντως αποκλειστικό; Απαιτείται διαφορετικό hardware? Απαιτείται κάποιο έξτρα κόστος; Όχι, το μόνο που απαιτείται είναι ένας διαφορετικός δωρεάν client τον οποίο από επιλογή διαλέγεις να μην χρησιμοποιήσεις. Συνεπώς στην ουσία του πράγματος, αποκλειστικότητα δεν υπάρχει, είναι απλά ένας όρος για να δικαιολογεί το 'εμπάργκο' στο Epic Store. Το πραγματικό πρόβλημα της 'αποκλειστικότητας' το έχουν οι ανταγωνιστές τους, εσύ προς το παρόν δεν επηρεάζεσαι, όσο κι αν προσπαθείς να το θέσεις έτσι.

Επεξ/σία από p4n0s86
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 minute ago, p4n0s86 said:

Ένα κατάστημα υπήρχε φίλε μου πριν το Epic κι αυτό ήταν το Steam. Ήταν μονοπώλιο. Εσύ σαν developer ενός παιχνιδιού, θα επέλεγες οποιοδήποτε άλλο κατάστημα για να το πουλήσεις; Ποια άλλη επιλογή σου προσφέρει την ίδια αγοραστική δύναμη; Δουλευόμαστε μεταξύ μας μου φαίνεται. Η αγορά τους ανάγκαζε όλους να πάνε στο Steam, αν η δεύτερη επιλογή τους είναι να μην δει ποτέ το φως της μέρας το παιχνίδι τους, προφανώς και θα διαλέξουν την μοναδική ρεαλιστική επιλογή και θα συμβιβαστούν με οποιονδήποτε όρο, τους αρέσει δεν τους αρέσει. Αυτό εσείς το λέτε 'ελευθερία επιλογής' γιατί έτσι βολεύει.

Όσον αφορά την αποκλειστικότητα, για να μη το κουράζουμε, θέλεις να μου πεις στην πράξη και όχι με την ευρύτερη έννοια, τι είναι αυτό που εμποδίζει εσένα σαν καταναλωτή να το αποκτήσεις όπως θα το αποκτούσες στο Steam, ώστε να το κάνει όντως αποκλειστικό; Απαιτείται διαφορετικό hardware? Απαιτείται κάποιο έξτρα κόστος; Όχι, το μόνο που απαιτείται είναι ένας διαφορετικός δωρεάν client τον οποίο από επιλογή διαλέγεις να μην χρησιμοποιήσεις. Συνεπώς στην ουσία του πράγματος, αποκλειστικότητα δεν υπάρχει, είναι απλά ένας όρος για να δικαιολογεί το 'εμπάργκο' στο Epic Store. Το πραγματικό πρόβλημα της 'αποκλειστικότητας' το έχουν οι ανταγωνιστές τους, εσύ προς το παρόν δεν επηρεάζεσαι, όσο κι αν προσπαθείς να το θέσεις έτσι.

Δεν υπήρχε ένα πριν από το Epic, υπήρχαν πολλά. Και σου ξαναλέω τι αποτρέπει τους publishers να πουλάνε το παιχνίδι τους σε όλα τα καταστήματα? Δεν είναι ή το ένα ή το άλλο. Μπορείς να το βάλεις σε όποιο και όσα θέλεις. Αυτό ακριβώς που λες, επιλογές.

Ο Sweeny μου έφαγε το μπιφτέκι. Δεν έχει σημασία ο λόγος, το θέμα είναι : Μπορώ να πάρω το παιχνίδι και να δώσω τα λεφτά μου σε ακριβώς αυτόν (ή αυτούς που θέλω)? Αν όχι είναι αποκλειστικότητα. Και πριν ακούσω ότι αυτό κάνει το Steam να έχει αποκλειστικότητες, όχι δεν το κάνει. Κάνει μερικούς developers προβληματικούς ή τεμπέληδες που δεν μου δίνουν την επιλογή, ενώ μπορούν πολύ εύκολα να το κάνουν (ή το αυστηρό curation του GOG που δεν αφήνει παιχνίδια που θα πρεπε). Το έγραψα στο post μου, οι επιλογές του πελάτη είναι στο που θα επιλέξει να δώσει τα ποσοστά του. Όταν ένας από τους πωλητές του στερεί αυτή την επιλογή με συμβόλαιο, τότε μιλάμε για αποκλειστικότητα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, Aruil είπε

Δεν υπήρχε ένα πριν από το Epic, υπήρχαν πολλά. Και σου ξαναλέω τι αποτρέπει τους publishers να πουλάνε το παιχνίδι τους σε όλα τα καταστήματα? Δεν είναι ή το ένα ή το άλλο. Μπορείς να το βάλεις σε όποιο και όσα θέλεις. Αυτό ακριβώς που λες, επιλογές.

Ο Sweeny μου έφαγε το μπιφτέκι. Δεν έχει σημασία ο λόγος, το θέμα είναι : Μπορώ να πάρω το παιχνίδι και να δώσω τα λεφτά μου σε ακριβώς αυτόν (ή αυτούς που θέλω)? Αν όχι είναι αποκλειστικότητα. Και πριν ακούσω ότι αυτό κάνει το Steam να έχει αποκλειστικότητες, όχι δεν το κάνει. Κάνει μερικούς developers προβληματικούς ή τεμπέληδες που δεν μου δίνουν την επιλογή, ενώ μπορούν πολύ εύκολα να το κάνουν (ή το αυστηρό curation του GOG που δεν αφήνει παιχνίδια που θα πρεπε). Το έγραψα στο post μου, οι επιλογές του πελάτη είναι στο που θα επιλέξει να δώσει τα ποσοστά του. Όταν ένας από τους πωλητές του στερεί αυτή την επιλογή με συμβόλαιο, τότε μιλάμε για αποκλειστικότητα.

Τίποτα δεν τους αποτρέπει να το πάνε αλλού. Αλλά απάντηση δεν πήρα αν εσύ σαν developer/publisher θα διάλεγες ποτέ κανένα άλλο πέρα απ' το Steam. Γιατί η απάντηση είναι 11 στις 10 φορές όχι. Κοινή λογική είναι, ο καθένας θα διάλεγε την λιγότερο κακή επιλογή από τις διαθέσιμες, αλλά αφού υπάρχουν οι επιλογές 'να ορίστε το Steam δεν υποχρεώνει κανέναν'.

Μπορείς να κάνεις ότι επιλογές θέλεις και να δώσεις τα λεφτά σου όπου επιθυμείς. Αυτό είναι κάτι υποκειμενικό όμως. Αν θέλεις να γίνεται και σεβαστό, θα δεχτείς ότι γίνεται πλέον και εναντίον σου από τους devs. Γιατί στην ουσία αυτοί είναι που διαλέγουν τα ζεστά λεφτά του Epic Store, αφού εσύ επιλέγεις το εμπάργκο αν δεν στο φέρουν εκεί που γουστάρεις.

Ακλόνητο παράδειγμα το Cyberpunk. Όσοι θίγονται από τον χαρακτηρισμό 'υποκριτές', ας μας πουν έναν σοβαρό λόγο για τον οποίο δεν θα το αγοράσουν στο GOG. Ας βγάλουμε το κακό Epic Store απ' τη μέση λοιπόν, που όντως δεν βοηθά με την πολιτική του τους ισχυρισμούς μου και να συγκρίνουμε τις επιλογές που έχει ο καταναλωτής για το Cyberpunk.

Επεξ/σία από p4n0s86
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, p4n0s86 είπε

η πλακα ειναι οτι βγαινει η ιδια η CDPR και εξηγει οτι το Thronebreaker πατωσε επειδη δεν το βγαλανε στο Steam, και ειναι και ο λογος που δεν τολμανε να βγαλουν αποκλειστικα το Cyberpunk στο GOG, αλλα καποιοι ακομη επιμενουν οτι το Steam δεν ειναι μονοπωλιο, δεν ελεγχει την αγορα, δεν εχει μαντρωσει σχεδον ολη την πελατεια στην δικια της πλατφορμα, οτι υπαρχει επιλογη για τον καθε developer να πουλαει τα παιχνιδια του σε οποιο μαγαζι θελει.

ζηταω να μου προταθει καποιο non-Steam store για να αγορασω ενα συγκεκριμενο παιχνιδι, και αντι γιαυτο το μονο που εισπραττω ειναι δικαιολογιες γιατι μπορω να το αγορασω μονο απο το ..Steam.

αλλα οχι, δεν υπηρχε ποτε προβλημα στην PC gaming αγορα, η κακια Epic το εφερε μονο.

Επεξ/σία από KilliK
  • Like 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, KilliK είπε

γιατι να ξαναγορασεις το παιχνιδι στο Steam? η Gearbox δεν προσφερει crossplay/κοινο online λογαριασμο?

Άμά χρησιμοποιεί steamworks για matchmaking χλωμό.

• Moderators
Δημοσ.
3 ώρες πριν, KilliK είπε

ζηταω να μου προταθει καποιο non-Steam store για να αγορασω ενα συγκεκριμενο παιχνιδι, και αντι γιαυτο το μονο που εισπραττω ειναι δικαιολογιες γιατι μπορω να το αγορασω μονο απο το ..Steam.

αλλα οχι, δεν υπηρχε ποτε προβλημα στην PC gaming αγορα, η κακια Epic το εφερε μονο.

Κάπου έχεις μπερδέψει τον ορισμό του μονοπωλίου, όμως, ή σκόπιμα αναφέρεσαι σε ένα "μονοπώλιο" μέσα σε χοντρά quotes που αντιλαμβάνεσαι επειδή επιλέγεις (σκόπιμα; ) συγκεκριμένους τίτλους που οι developers/publishers θεώρησαν βολικό να κυκλοφορήσουν μόνο στο Steam για PC. Όχι γιατί υπέγραψαν κάποια συμφωνία αποκλειστικότητας με Steam ή γιατί η Valve τους έδωσε χρήματα για να ακολουθήσουν αυτή την πρακτική.

Γιατί τους είναι πιο βολικό και τους αρκεί το client reach/player base από Steam

Αν ήθελαν και μπορούσαν να το υποστηρίξουν οικονομικά/δικές τους υποδομές (....) θα το έβγαζαν και DRM-Free σε GOG, ή σε δικό τους client εντελώς ή/και σε Humble Store ή ανεξάρτητη physical (lol) ή όπου αλλού βασικά και θα επέκτειναν την πιθανή πελατεία τους. Δεν το έκαναν γιατί; Γιατί το support και τα updates σε κάθε platform έχουν διαφορετικές απαιτήσεις και όλοι οι πελάτες απαιτούν άμεσα / συγχρονισμένα patches όπου έχουν αγοράσει το παιχνίδι, και το καλύτερο δυνατό support, και ένα καλό forum/ ενεργό community με τακτική συμμετοχή από developers. Δεν μπορούν όλες οι εταιρείες να το υποστηρίξουν ή δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τέτοια υποστήριξη οικονομικά, οπότε κάνουν μια επιλογή.

Δεν είναι μονοπώλιο Steam αυτό όμως.

Ελπίζω ότι αντιλαμβάνεσαι πόσο διαφορετική είναι (και πού αποσκοπεί) η περίπτωση με το μονοπώλιο με (timed έστω) αποκλειστικότητες του Epic Store και γιατί αυτή η επιθετική πολιτική έχει φέρει αντιδράσεις από πολλούς πιθανούς αγοραστές επερχόμενων τίτλων -- ειδικά σε χοντροκομμένες περιπτώσεις που έγιναν προ-αγορές σε Steam ή σε crowdfunding projects που οι βασικοί υποστηρικτές του project επέλεξαν μια πλατφόρμα της αρεσκείας τους (από διαθέσιμες επιλογές που τους δόθηκαν) και ο developer τους έριξε ψυχρά άκυρο μόλις είδε το μπογαλάκι με το $ που κρατούσε ο Sweeny.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Praetorian είπε

Δεν το έκαναν γιατί; Γιατί το support και τα updates σε κάθε platform έχουν διαφορετικές απαιτήσεις και όλοι οι πελάτες απαιτούν άμεσα / συγχρονισμένα patches όπου έχουν αγοράσει το παιχνίδι, και το καλύτερο δυνατό support, και ένα καλό forum/ ενεργό community με τακτική συμμετοχή από developers. Δεν μπορούν όλες οι εταιρείες να το υποστηρίξουν ή δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τέτοια υποστήριξη οικονομικά, οπότε κάνουν μια επιλογή.

Το ρώτησα και πιο πίσω αλλά απάντηση δεν πήρα. Το Steam με όλα αυτά μπήκε στην αγορά; Πόσα χρόνια έκανε να τα ενσωματώσει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά; Δεν έκανε ποτέ λάθη; Δεν είχε ποτέ θέματα με κενά ασφαλείας; Για να υπάρχει μια δίκαιη σύγκριση στο τραπέζι, όχι τίποτα άλλο.

• Like 2
Δημοσ.

Καταρχην γιατι φερνετε σαν παραδειγμα το cyberpunk επειδη δεν εκανε τρελα preorders?Γιατι λιγοι ειναι οι gamers που πλεον το φυσανε και δεν κρυωνει απο πολλα "παλτα" Preorders.Στην τελικη υπαρχουν κ αυτοι που θα το παρουν το παιχνιδι σε φυσικη μορφη οπως εγω απλα περιμενω να βγει πρωτα review ή gameplay πριν αγορασω..Τελος το επιχειρημα οτι το thronebreaker δεν πουλησε καλα επειδη δεν ητανε στο steam μην το αναπαραγετε επειδη το ειπαν εκει στην cd ισως πουλουσε περισσοτερα κομματια αλλα ως ενα σημειο, ποσο περιμεναν να πουλησει ενα card game δικαιολογιες απο την μερια τους ή απλα ειχαν μεγαλη αυτοπεποιθηση οτι μονο το lore θα πουλησει...αμ δε..Λιγοι ειναι οι φαν του ειδους εγω μονο τσαμπα θα το επαιρνα αυτο το παιχνιδι και φανταζομαι δεν ειμαι ο μονος.Ναι μου αρεσει η σειρα αλλα οχι τοσο ωστε να κατσω να παιξω card game και ποσο μαλλον να το πληρωσω.

Ειναι απλο ρε παιδες ειναι αυτο που εχουμε πει και παλιοτερα θελω να μπορω να αγορασω το παιχνιδι που θελω σε οποιοδηποτε μαγαζι γιατι θα πρεπει να με περιοριζει με αποκλειστικοτητες..Και ναι αν μπορω να αποφυγω εναν ακομη client προσωπικα θα το κανω μακαρι να μπορουσα να τους αποφυγω ολους αλλα δυστυχως ετσι εχουν τα δεδομενα.Αλλα γιατι να παραπονιεμαι πχ που εχω την Metro σειρα στο steam να παρω το exodus στο epic και αυτο ειναι ενα παραδειγμα φανταστειτε αυτο να γινει σε πολλα σικουελ ή πρικουελ παιχνιδιων.Μηπως να φτιαξω και excel για να κανω search σε πιο client εχω το witcher 1 σε πιο εχω το 2 που ειναι το fallout 4, και παει λεγοντας.Ας χρηματοδοτησει η epic οτι παιχνιδι βγαινει απο εδω και στο εξης και ας το βαλει αποκλειστικο κ για παντα τοτε ναι μαγκια της μιλησε κανεις οταν το εκανε με την σειρα walking dead της telltale?Προσωπικα εχω χωρισει την βιβλιοθηκη μου ανα εταρεια ολα τα παιχνιδια της ea origin, ubi-uplay κτλ και οσα δεν εχουν client steam και ετσι βρισκω που εχω ευκολα τα παιχνιδια μου.

Ειναι πιο συνθετο το ολο θεμα που δημιουργησε η epic και δημιουργουνται πολλα ερωτηματα για τις κινησεις που κανει που σαφως θα μπορουσε να τις χειριστει καλυτερα.Χειροτερο store με λιγοτερα features οκ να δεχτω οτι το φτιαχνει σιγα σιγα ουτε το steam ητανε ετσι στην αρχη αλλα τουλαχιστον εφοσον ηρθε να το χτυπησει θα επρεπε να εχει αρκετα απο αυτα που εχει το steam και οχι που εσκασε μυτη στην αρχη με μηδεν feature.Αλλα χεστο αυτο γιατι ας πουμε δεν κοιταξε να χτυπησει την αγορα και να κερδισει τον καταναλωτη αντι τον publisher?Γιατι δεν εδωσε απλα το τυρακι οπως εκανε με λιγοτερη προμηθεια και αντι να σκασει ενα σκασμο λεφτα για αποκλειστικοτητα αυτα τα λεφτα να περνουσαν στον καταναλωτη. Πχ το exodus να εσκαγε day one μιση τιμη στο epic 30 ευρω ενω στην αντιπερα οχθη εκανε 60. Θα μου πει καποιος καλα θα το δεχοταν ο publisher αυτο οχι αλλα κ για αυτο υπαρχει λυση τα υπολοιπα λεφτα να εβγαιναν απο την τσεπη της epic πχ αγοραζα εγω απο εκει πληρωνα 30 αλλα 60 επαιρνε ο publisher μειον την προμηθεια απλα τα υπολοιπα 30 εβγαιναν απο την τσεπη της epic.Τι θα καταφερνε με αυτο η epic περα απο την θετικη διαφημιση οτι πουλαει μισοτιμης σε σχεση με τον αντιπαλο?Θα εχτιζε σιγα σιγα player base περα απο τα 10 χρονα του fortnite.Και σιγουρα θα υπηρχε κοσμος που θα αγοραζε απο εκει γιατι δεν τον νοιαζει το client παρα μονο η τιμη..Αλλα δεν κοιταξε να δημιουργησει υγιη ανταγωνισμο ωστε να επωφεληθει ο καταναλωτης ωστε αυτοι οι 2 να κονταροχτυπιουνται ποιος εχει το καλυτερο store με τις καλυτερες τιμες.Αυτο που εκανε ειναι να ανοιξει δρομο ωστε και αλλοι να δοκιμασουν το μοντελο της αποκλειστικοτητας και αν πετυχει θα δουμε κ αλλους να το κανουν.

Sorry για το πανωσεντονο. 😂

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, icenex είπε

Πχ το exodus να εσκαγε day one μιση τιμη στο epic 30 ευρω ενω στην αντιπερα οχθη εκανε 60. Θα μου πει καποιος καλα θα το δεχοταν ο publisher αυτο οχι αλλα κ για αυτο υπαρχει λυση τα υπολοιπα λεφτα να εβγαιναν απο την τσεπη της epic πχ αγοραζα εγω απο εκει πληρωνα 30 αλλα 60 επαιρνε ο publisher μειον την προμηθεια απλα τα υπολοιπα 30 εβγαιναν απο την τσεπη της epic.Τι θα καταφερνε με αυτο η epic περα απο την θετικη διαφημιση οτι πουλαει μισοτιμης σε σχεση με τον αντιπαλο?Θα εχτιζε σιγα σιγα player base περα απο τα 10 χρονα του fortnite.Και σιγουρα θα υπηρχε κοσμος που θα αγοραζε απο εκει γιατι δεν τον νοιαζει το client παρα μονο η τιμη..Αλλα δεν κοιταξε να δημιουργησει υγιη ανταγωνισμο ωστε να επωφεληθει ο καταναλωτης ωστε αυτοι οι 2 να κονταροχτυπιουνται ποιος εχει το καλυτερο store με τις καλυτερες τιμες.

Και τι θα άλλαζε όσον αφορά τα θέματα ασφάλειας και την απουσία των χαρακτηριστικών; Γιατί ο καταναλωτής θα έκανε τα στραβά μάτια σ' αυτά που θεωρεί τώρα πρόβλημα, αν του το έδιναν μισή τιμή; Δεν θα υπήρχε ξανά καχυποψία και μάλιστα μεγαλύτερη απ' ότι τώρα, ότι το κινεζομάγαζο ρίχνει ένα τεράστιο τυρί στους υποψήφιους πελάτες για να τους τραβήξει στο store του, ενώ έχει άλλα κίνητρα από πίσω; Σε μένα τουλάχιστον θα φαινόταν πιο ύποπτο να μου έταζαν τέτοιο πράγμα, παρά τώρα που τα σκάει στους devs και το πρόβλημα το έχουν οι ανταγωνιστές τους. Και στην τελική, πότε θα σταματούσε αυτή η πολιτική της μισής τιμής;

Όταν θα είχε χτίσει πλέον την εικόνα αυτή, δεν θα υπήρχε καμία αντίδραση την στιγμή της κανονικής τιμολόγησης; Γιατί, από εκεί και πέρα να μη τους αφήσει ο καταναλωτής και να ξαναπάει στο Steam, όταν θα έχουμε επιστρέψει στην σημερινή κατάσταση; Ένα μέρος από αυτό που λες το έκανε με τα πρόσφατα sales όπου έδινε 10$ σε οτιδήποτε πουλάει και έβγαιναν με γενναία έκπτωση ακόμη και τίτλοι που δεν έχουν κυκλοφορήσει καν. Επίσης δίνει ένα τσουβάλι αξιόλογα games δωρεάν, που από μόνο του είναι ήδη ένα καλό τυράκι σαν αυτό που λες. Σκουπιδομάγαζο παραμένει για τους περισσότερους όμως που τα κάνει αυτά για τον λόγο που βλέπεις εσύ ως "δημιουργία υγιούς ανταγωνισμού" οπότε τίποτα δεν θα άλλαζε.

Επεξ/σία από p4n0s86
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολλοι δεν δινουν σημασια στα feature αυτο το επιχειρημα δεν χρησιμοποιουν οσοι υποστηριζουν το epic store?Ποσες φορες διαβασα σιγα τι να τα κανω τα achievements, workshop,card κτλ.γιατι κλαιγεστε για αυτα τα feature.Ειναι απλο πουλαω μισοτιμης γιατι δεν εχω σαν μαγαζι ουτε ενα feature σε σχεση με τον ανταγωνισμο γιατι να μου φανει παραξενο δεν ξερω πως λειτουργει η αγορα?Το ιδιο πληρωνεις τον καφε στο χερι το ιδιο αν στον σερβιρουν?Ενω τωρα με αυτα που κανει ειναι καλυτερα?Ωραια τωρα μου δινει μια εκπτωση 10 ευρω για το ελλειπες σε feature store και μερικα δωρεαν παιχνιδια θελεις να σου πω το αποτελεσμα σε προσωπικο επιπεδο? Εχω παρει σχεδον ολα τα δωρεαν παιχνιδια και δεν εχω βαλει ακομη κανενα απο αυτα να τα παιξω και οχι απο κολλημα η φανμποισμο απλα τα περισσοτερα τα θεωρω αδιαφορα και 10 ευρω δεν την θεωρω αρκετη ελκυστικη τιμη να χαλασω την βολεψη μου και την οργανωση που εχω στην βιβλιοθηκη μου και να παω να παρω πχ το exodus και μετα απο χρονια οταν θελησω να παιξω παλι την σειρα να λεω κατσε να δω σε πιο client εχω το 1 που εχω το 2 και που το 3.Ετσι σκεφτομαι εγω που ειμαι παραξενος καποιος αλλος ομως που δεν εχει τοση παραξενια εδω και τα 10 ευρω του φανηκαν fair enough φαντασου τωρα αυτο το ποσον να ηταν μιση τιμη ποσοι ακομη θα το εβρισκαν ελκυστικο.

Οσο για το γεγονος ποσο θα κρατουσε αυτη η ιστορια ειναι οσο καιρο θα κρατησει και η ιστορια με τις αποκλειστικοτητες...οσο καιρο θα ειχε λεφτα για καψιμο γιατι να μην κερδιζε την ευνοια του καταναλωτη και του publisher ταυτοχρονα και αντι αυτου διαλεξε να φτιαξει τον εναν και να τσαντισει τον αλλον?Αυτο ρωτησε πρωτα και μετα ολα τα αλλα.

Σορρυ για τις πολλες επεξεργασιες νομιζα σου απαντησα ολοκληρωμενα αλλα μολις το ξαναδιαβασα ειδα οτι ητανε ελλειπης η απαντηση μου νομιζω τωρα ειμαι κομπλε :P

Επεξ/σία από icenex
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

18 hours ago, p4n0s86 said:

Σεντόνι...

Hide contents

Η διαφορά μας είναι όμως ότι εγώ βάζω πάντα πρώτο το παιχνίδι και όχι τα features. Πάρε παράδειγμα το Metro Exodus που είχε μειωμένες πωλήσεις επειδή βγήκε στο κακό το Epic Store. Αυτόν λοιπόν τον 'gamer' που έθαψε ένα παιχνίδι που υποτίθεται περίμενε σαν τρελός, επειδή δεν βγήκε στο store που γουστάρει, εγώ τον λέω υποκριτή.

Νομίζω είναι λίγο άδικο να χαρακτηρίζεις κάποιον υποκριτή επειδή δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στα "features" απο οτι δίνεις εσύ, δεν νομίζεις; Καλώς ή κακώς, τα storefronts/digital distribution clients/frameworks είναι πλέον στενά συνδεδεμένα με τα παιχνίδια που πουλάνε - είτε επειδή χρησιμοποιούν servers, matchmaking, achievements, customer loyalty rewards (λέγε με badges) είτε επειδή απλά πρέπει να "τρέχουν" στο background ενώ παίζεις ένα παιχνίδι - εμένα για παράδειγμα (το είχα γράψει πιο πίσω νομίζω, πριν καμιά 30ριά; σελίδες :P ) μου άρεσει παράλληλα το achievement hunting, κάποτε έγραφα και guides (πλέον δεν το επιτρέπει ο περιορισμένος χρόνος), μέσα απο τα διάφορα groups γνώρισα άτομα που ακόμα και 10-κάτι χρόνια μετά κρατάμε επαφή και πάει λέγοντας (το Insomnia δε, αν θυμάμαι σωστά το είχα ανακαλύψει μετά απo γνωριμία με κάποιο απο τα μέλη εδώ, το οποίο είχα γνωρίσει μέσω ενός matchmaking group στο Steam, αν θυμάμαι σωστά για το L4D2). Το βρίσκω απόλυτα λογικό να μην σε ενδιαφέρουν οποιαδήποτε τέτοια features, αλλά πιστεύω πως για αρκετό κόσμο παίζουν μεγάλο ρόλο.

Το οποίο με φέρνει στο επόμενο quote: 

2 hours ago, p4n0s86 said:

Το ρώτησα και πιο πίσω αλλά απάντηση δεν πήρα. Το Steam με όλα αυτά μπήκε στην αγορά; Πόσα χρόνια έκανε να τα ενσωματώσει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά; Δεν έκανε ποτέ λάθη; Δεν είχε ποτέ θέματα με κενά ασφαλείας; Για να υπάρχει μια δίκαιη σύγκριση στο τραπέζι, όχι τίποτα άλλο.

Σαφώς και το Steam δεν ξεκίνησε με όλα αυτά τα features/functions (το βάζω και σε bold ώστε να το βρίσκει εύκολα για το επόμενο του "Ο.Ε.Δ." ο Killik :P ) αλλά αν θες η σύγκριση να είναι δίκαιη, consider this: Το Steam είχε ξεκινήσει παίζοντας μπάλα μόνο του (δεν υπολογίζω κάποια μικρότερα project όπως το Stardock Central ή το Direct-2-Drive μια και ήταν πολύ small-scale συγκριτικά), οπότε και δεν υπήρχε κάποιο αντίστοιχο reference στην αγορά (ο αμέσως επόμενος μεγάλος DD client provider αν δεν κάνω λάθος εμφανίστηκε το 2008-2009, με το GOG - το οποίο anyway απευθυνόταν σε τελείως διαφορετικό κοινό), συνεπώς και δεν υπήρχει κάποιο "standard" στην αγορά μέχρι τότε.

Το EGS απο την άλλη, μπήκε σε μια αγορά η οποία θεωρώ έχει κορεστεί σε μεγάλο βαθμό - απο μεγάλα storefronts (Steam, GOG, Origin, uPlay) μέχρι μικρά launchers/clients/platforms (απο Battle.net και Bethesda.net μέχρι Discord, Twitch και δεν συμμαζεύεται, σχεδόν όλοι προσπαθούν πλέον να πάρουν ένα κομμάτι της αγοράς) - οπότε και θεωρώ αδικαιολόγητο να του λείπουν βασικά features που προσφέρουν οι πάντες (προσωπικά, ως άτομο το οποίο έχει αρκετές συλλογές στα διάφορα clients και γενικά ασχολείται με το όλο metagame των deals/sales, η έλλειψη cart/wishlist/store search μου είχε φανεί κάπως περίεργη). Πιο απλά: δεν καταλαβαίνω πως, απο την στιγμή που υπήρχαν άπειρα παραδείγματα απο όλα τα υπόλοιπα stores καθώς και (προφανώς) το ανάλογο funding, η Epic απέτυχε έστω να αντιγράψει κάποια βασικά που έχουν όλοι (ακόμα και το Discord έχει καλύτερο search engine για το Nitro library του παρά το EGS, μια και επιτρέπει βασικό alphabetic sorting και genre filtering, και είναι chat/VoIP program...).

Επεξ/σία από Greygore
  • Like 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, icenex είπε

Πολλοι δεν δινουν σημασια στα feature αυτο το επιχειρημα δεν χρησιμοποιουν οσοι υποστηριζουν το epic store?Ποσες φορες διαβασα σιγα τι να τα κανω τα achievements, workshop,card κτλ.γιατι κλαιγεστε για αυτα τα feature.Ειναι απλο πουλαω μισοτιμης γιατι δεν εχω σαν μαγαζι ουτε ενα feature σε σχεση με τον ανταγωνισμο γιατι να μου φανει παραξενο δεν ξερω πως λειτουργει η αγορα?Το ιδιο πληρωνεις τον καφε στο χερι το ιδιο αν στον σερβιρουν?Ενω τωρα με αυτα που κανει ειναι καλυτερα?Ωραια τωρα μου δινει μια εκπτωση 10 ευρω για το ελλειπες σε feature store και μερικα δωρεαν παιχνιδια θελεις να σου πω το αποτελεσμα σε προσωπικο επιπεδο? Εχω παρει σχεδον ολα τα δωρεαν παιχνιδια και δεν εχω βαλει ακομη κανενα απο αυτα να τα παιξω και οχι απο κολλημα η φανμποισμο απλα τα περισσοτερα τα θεωρω αδιαφορα και 10 ευρω δεν την θεωρω αρκετη ελκυστικη τιμη να χαλασω την βολεψη μου και την οργανωση που εχω στην βιβλιοθηκη μου και να παω να παρω πχ το exodus και μετα απο χρονια οταν θελησω να παιξω παλι την σειρα να λεω κατσε να δω σε πιο client εχω το 1 που εχω το 2 και που το 3.Ετσι σκεφτομαι εγω που ειμαι παραξενος καποιος αλλος ομως που δεν εχει τοση παραξενια εδω και τα 10 ευρω του φανηκαν fair enough φαντασου τωρα αυτο το ποσον να ηταν μιση τιμη ποσοι ακομη θα το εβρισκαν ελκυστικο.

Η ερώτηση μου ήταν για τα προβλήματα που του καταλογίζεις τώρα, γιατί θα έκανες τα στραβά μάτια αν σου τα έδιναν μισοτιμής, αφού θα συνέχιζαν να υπάρχουν. Τότε δεν θα είχε θέματα ασφάλειας; Δεν θα έλειπαν τα features? Θα ήταν ακριβώς το ίδιο που είναι και τώρα, με τη διαφορά ότι εσύ θα τα δεχόσουν πλέον. Και μετά μου λέτε γιατί χαρακτηρίζω αυτές τις αντιλήψεις υποκριτικές. Επίσης, έχεις δει ποτέ αλλού να βγαίνει preorder με 20%-30% και σε χάλασαν τα 10$? Αλλά και πάλι δεν ήταν εκεί το νόημα, αλλά στο ότι αυτό που πρότεινες το έκαναν έστω και σε μικρότερη κλίμακα πρόσφατα. Τίποτα δεν άλλαξε.

Το κάνουν με δωρεάν αξιόλογα παιχνίδια. Μόνος σου ομολόγησες ότι μπήκες στην διαδικασία να τα πάρεις και δεν τα παίζεις. Τότε γιατί τα πήρες; Εγώ όλη αυτή τη νοοτροπία σχολιάζω απ' την αρχή γιατί την θεωρώ ψιλοαπαράδεκτη, αφού πλέον φτάσαμε στο σημείο να μη μας ενδιαφέρει η ουσία που είναι το gameplay και να κρίνουμε με βάση άλλους παράγοντες. Και δικαίωμα του καθενός είναι να κρίνει όπως θέλει που θα δώσει τα χρήματα του βεβαίως, αλλά μην παριστάνουμε και τους θιγμένους απ' την άλλη.

Φίλε @Greygore θα το ξαναπώ γιατί το έχετε παρεξηγήσει, δεν χαρακτηρίζω υποκριτή αυτόν που ζητάει όλα αυτά που λες. Κι εγώ τα γουστάρω, οπότε θα ήταν λίγο άτοπο να με βάλω μέσα σ' αυτούς που 'κατηγορώ'. Άλλο να αποζητάς αυτά τα features ως κάτι επιπρόσθετο στην διασκέδαση σου, άλλο να τα έχεις ως κύριο και αποκλειστικό παράγοντα απόφασης ή ακόμη χειρότερα να λες ότι ξεβολεύεσαι με άλλους launchers. Θέλεις το Metro Exodus? Το αγοράζεις όπου κι αν κυκλοφορήσει και κάνεις παραχωρήσεις στα υπόλοιπα, γιατί το παιχνίδι καθαυτό είναι που σε ενδιαφέρει. Όποιος μπαίνει σε τακτικές 'εμπάργκο' και τιμωρεί τους δημιουργούς, για μένα διαχωρίζεται ηθικά, αυτή είναι η γνώμη μου.

Και τέλος πάντων επειδή το κουράζουμε άδικα, διαφωνούμε και δεν οδηγούμαστε πουθενά, οπότε εγώ απ' τη μεριά μου το σταματώ. Σέβομαι την άποψη του καθενός, κουβέντα κάνουμε δεν γίνεται να συμφωνούμε όλοι με όλους.

• Like 3
Δημοσ.
5 minutes ago, p4n0s86 said:

Φίλε @Greygore θα το ξαναπώ γιατί το έχετε παρεξηγήσει, δεν χαρακτηρίζω υποκριτή αυτόν που ζητάει όλα αυτά που λες. Κι εγώ τα γουστάρω, οπότε θα ήταν λίγο άτοπο να με βάλω μέσα σ' αυτούς που 'κατηγορώ'. Άλλο να αποζητάς αυτά τα features ως κάτι επιπρόσθετο στην διασκέδαση σου, άλλο να τα έχεις ως κύριο και αποκλειστικό παράγοντα απόφασης ή ακόμη χειρότερα να λες ότι ξεβολεύεσαι με άλλους launchers. 

My apologies τότε, κατάλαβα λάθος :P 

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Αστεία υπόθεση που δεν θα προχωρήσουμε σε εμπάργκο, όταν οι δημιουργοί είναι φραγκοφονιάδες  που πούλησαν τους υποστηρικτές τους για να πάρουν τα γκαφρά του EGS. Πούλησαν τους ανθρώπους που τους στήριξαν ποικιλότροπα, όταν δεν υπήρχε να τους στηρίξει κανείς. Και βρήκαν στέγη σε μια χυδαία εταιρία που όχι απλά ανέχεται, αλλά ενθαρρύνει αυτές τις πρακτικές.

Αν δεν προχωρήσεις σε εμπάργκο εκεί, πού θα προχωρήσεις; 

Είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει αντίδραση, έμπρακτη. Διαφορετικά, οι ξεδιάντροποι δημιουργοί και οι χορηγοί τους θα κάνουν ακόμη χειρότερα πράγματα. Είναι αδιανόητο να δίνουν κάποιοι συγχωροχάρτι σε τέτοιες χυδαίες πρακτικές, με αντάλλαγμα μερικά "δωρεάν" παιχνίδια, αλλά έχουμε δει πολύ χειρότερα, οπότε ίσως δεν θα έπρεπε να μου προκαλεί εντύπωση η προθυμία ορισμένων να καταπιούν τα πάντα για μερικά "δωρεάν" παιχνίδια.

Επιβραβεύοντας με την ανοχή και τη συμμετοχή μας τέτοιες πρακτικές, θα τις βρούμε μπροστά μας, ξανά, ακόμη χειρότερες. Δυστυχώς, ορισμένοι αδυνατούν να το καταλάβουν.

Δεν πειράζει. 

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...