KilliK Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 το προβλημα δεν πρεπει να υπαρχει καθολου. αλλα καποιοι προσποιουνται οτι εμφανιστηκε μονο με την Epic. 1
panoc Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Εδω ομως ειναι το νημα για την epic και με αυτη θα πρεπει να ασχοληθουμε, μπορουμε να κανουμε ενα γενικο για τα store ή να αναφερουμε τους ρποβληματισμους στα νηματα των αλλων store. Προσωπικα εχω πει πολλες φορες, οτι το μεγαλο μου προβλημα με την epic ειναι η ασφαλεια, επεσα ηδη θυμα της πριν καν κανω εγγραφη στο store της και σαν να μην εφτανε αυτο δεν εκανε τιποτα για να βελτιωσει της ασφαλειας της αγνοωντας επιδεικτικα το θεμα. Μεχρι τωρα συμπεριφερεται σαν τον τελευταιο κινεζο του alibaba (τυχαιο?) που πουλαει σκαρτο πραγμα (ασφλαεια) και σου λεει σιγα, θα φυγει ενας θα τσιμπησουν 10. Οταν το φτιαξει αυτο μπορουμε να μιλαμε για store, γιατι μεχρι τωρα ειναι απλα "μαγαζακι" μερικων εκατομυριων με τυρακι τα δωρεαν παιχνιδια και τις αποκλειστηκοτητες στη φακα. Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2019 από panoc 2
panoc Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 12 λεπτά πριν, KilliK είπε τι ακριβως επαθες; Τα εχω γραψει αρκετες σελιδες (μηνες ισως) πισω, https://www.insomnia.gr/forums/topic/694416-epic-games-store/page/37/?tab=comments#comment-57127851 και πιο κατω μαζι με κατι αλλους χιλιαδες.
Sephir Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, KilliK είπε ξερεις πολλους ΑΑΑ τιτλους που να πουλουνται στις αλλες ψηφιακες πλατφορμες εκτος απο τους in-house? το AC:Odyssey που θελω να παρω, το GOG δεν το εχει. το εχει ομως το Steam. το ιδιο και με το Rage 2. το ιδιο και με το Far Cry 5. για εξηγησε μου πως ακριβως αυτοι οι τιτλοι δεν συμπεριφερονται σαν αποκλειστικοτητες του Steam; εντωμεταξυ, το GOG που ειναι DRM-Free, κατι που οι παικτες ζητανε να εχουν τα παιχνιδια τους και τσαντιζονται αν ειναι forced online, διωχνει υπαλληλους διοτι οικονομικα δεν παει καλα. αλλα ενταξει, δεν υπαρχει προβλημα με το Steam, υπαρχει μονο με την Epic. Τα παραδείγματα που αναφέρεις είναι λίγο ατυχή. Όλα τα παιχνίδια της Ubisoft, άσχετα αν υπάρχουν και στο Steam, βασίζονται στο Uplay και μπορείς να τα αγοράσεις και από εκεί. Το κυριότερο: ακόμα και μέσω Steam να τα αγοράσεις, πάλι το Uplay ανοίγει για να τα παίξεις. Είναι καθαρά θέμα της Ubisoft, η οποία λίγο-πολύ λειτουργεί όπως η EA (που έχει το Origin), απλώς επιτρέπει σε κάποιους τίτλους της να πωλούνται και από άλλες ψηφιακές υπηρεσίες όπως το Steam ή πλέον το Epic Store (π.χ. Division 2 ή το επερχόμενο Watch Dogs 3). Πάντα όμως σε κρατά "δέσμιο" του Uplay και σε καμία περίπτωση το Far Cry 5 και το AC: Odyssey δεν είναι αποκλειστικότητες του Steam. Επίσης, το Rage 2 μπορείς να το αγοράσεις μέσω του Bethesda Launcher, αν δεν σου αρέσει το Steam. Ακόμα ένα inhouse store δηλαδή, γιατί δεν είχαμε αρκετά μέχρι τώρα. Όσον αφορά το GOG, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Το GOG έχει ως αρχή του όλα τα παιχνίδια του να είναι DRM-free, οπότε εταιρίες τύπου Ubisoft, EA, Capcom, Bethesda που κλειδώνουν σαν τρελές τα ΑΑΑ παιχνίδια τους (online activation, Denuvo κλπ) εξ' ορισμού δεν μπορούν να τα ενσωματώσουν εκεί, καθώς το τελευταίο πράγμα που θα ήθελαν είναι οι επενδύσεις τους να κυκλοφορούν, από την πρώτη μέρα, πλήρεις και ελεύθερες στο διαδίκτυο, χωρίς την ανάγκη "επικίνδυνων" cracks. Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2019 από Sephir 2
Super Moderators Snoob Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Ο Σωκράτης είναι θηλαστικό. Η φάλαινα είναι θηλαστικό. Ο Σωκράτης είναι φάλαινα. Ολέ! 1
mike299 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, KilliK είπε ξερεις πολλους ΑΑΑ τιτλους που να πουλουνται στις αλλες ψηφιακες πλατφορμες εκτος απο τους in-house? το AC:Odyssey που θελω να παρω, το GOG δεν το εχει. το εχει ομως το Steam. το ιδιο και με το Rage 2. το ιδιο και με το Far Cry 5. για εξηγησε μου πως ακριβως αυτοι οι τιτλοι δεν συμπεριφερονται σαν αποκλειστικοτητες του Steam; εντωμεταξυ, το GOG που ειναι DRM-Free, κατι που οι παικτες ζητανε να εχουν τα παιχνιδια τους και τσαντιζονται αν ειναι forced online, διωχνει υπαλληλους διοτι οικονομικα δεν παει καλα. αλλα ενταξει, δεν υπαρχει προβλημα με το Steam, υπαρχει μονο με την Epic. Το εξήγησε και ο sephir, θα το ξαναπώ λίγο πιο απλά. Το steam δεν έχει αποκλειστικότητες γιατί δεν απαγορεύει σε κανένα developer να πουλάει όπου θέλει τον τίτλο του, ακόμα και σε τρίτα καταστήματα που ενεργοποιούνται μέσω steam. Εάν αυτός το προσφέρει μόνο μέσω steam, είναι επιλογή δική του και όχι περιορισμός του steam 2 ώρες πριν, KilliK είπε 2 ώρες πριν, KilliK είπε 2 ώρες πριν, KilliK είπε Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2019 από mike299 Κολλημα του site 1
Sephir Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2019 Το Epic Store απαγορεύει στους publishers/developers να κυκλοφορήσουν οι τίτλοι του στο Steam. Για τα υπόλοιπα, δε δείχνει να έχει τέτοιο ζήλο. Τρανό παράδειγμα, το Metro Exodus. Υποτίθεται ότι είναι αποκλειστικότητα του Epic Store (έστω χρονική, για ένα έτος), αλλά μόλις τον προηγούμενο μήνα, εμφανίστηκε ως μέρος του Xbox Game Pass, που ως γνωστόν είναι διαθέσιμο και για PC, οπότε αν κάποιος επιθυμεί, μπορεί με ελάχιστα χρήματα να γραφτεί συνδρομητής στην υπηρεσία και να το παίξει στο PC του σαν κύριος. Been there, done that, με μόλις ένα ευρώ (ως προσφορά γνωριμίας της Microsoft). 2
KilliK Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) μα δεν θελω 6 ώρες πριν, Sephir είπε μα εγω δεν θελω να βαλω Uplay. δεν θελω να βαλω Bethesda Launcher. δεν θελω να γεμισω το PC μου με αχρηστους game clients για να παιξω 2-3 παιχνιδια μονο. υποτιθεται εχουμε ελευθερη αγορα, εχουμε επιλογες, δεν υπαρχει αποκλειστικοτητα, μπορω να αγορασω ενα παιχνιδι σε οποια πλατφορμα θελω και να το παιξω εκει. αυτη ηταν η κατασταση πριν ερθει η κακια Epic και την αλλαξε. εχεις δικιο για το GOG, μπορεις να μου προτεινεις καποιο αλλο PC store εκτος Steam που μπορω να αγορασω και να παιξω ολα τα παιχνιδια μαζι εκει; 🙄 Επεξ/σία 14 Ιουλίου 2019 από KilliK
p4n0s86 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Εννοείται πως το Epic Store έχει θέματα, ας πούμε και σοβαρά μέσα σ' αυτά (αν κι εγώ δεν τα βλέπω), αλλά και οι 9 στους 10 χρήστες φέρονται υποκριτικά. Όπως είπε κι ο @KilliK το GOG είναι η μεγαλύτερη απόδειξη. Μπαίνουν σε πρώτη μοίρα τα διάφορα features πλέον και όχι πραγματικά το εκάστοτε game. Κατά καιρούς έχουμε δει περιπτώσεις να χαρίζονται πολύ αξιόλογα παιχνίδια και να υπάρχουν άτομα που δηλώνουν με άνεση ότι θα προσπεράσουν, επειδή δεν ήταν για Steam. Κι αυτοί είναι που κουνάνε το δάχτυλο επικριτικά στους υπόλοιπους. Αν αυτό δεν είναι υποκρισία τι είναι; Μόλις 1/3 preorders του Cyberpunk είναι για GOG, η CDProjekt το λέει επιτυχία, εγώ το λέω θλίψη. Είμαι σίγουρος πως αν το έβγαζαν αποκλειστικό στην δική τους πλατφόρμα, θα είχε πέσει το ίντερνετ από παράπονα και οι πωλήσεις θα ήταν μειωμένες. Όλα για πάρτη μας... Επεξ/σία 14 Ιουλίου 2019 από p4n0s86 3 1
KilliK Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) ακριβως. και μη νομιζεις οτι η CDPR δεν σχεδιαζε να το βγαλει αποκλειστικο στο GOG. Aυτο κανανε με το Thronebreaker, δοκιμαζανε τα νερα για να δουν αν μπορουν να το κανουν. Η αποτυχια του προφανως τους απεδειξε οτι δεν μπορουν. Κατα τα αλλα ολοι ειναι ελευθεροι να κανουν οτι θελουν σε αυτη την αγορα. Επεξ/σία 14 Ιουλίου 2019 από KilliK
Aruil Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, p4n0s86 said: Εννοείται πως το Epic Store έχει θέματα, ας πούμε και σοβαρά μέσα σ' αυτά (αν κι εγώ δεν τα βλέπω), αλλά και οι 9 στους 10 χρήστες φέρονται υποκριτικά. Όπως είπε κι ο @KilliK το GOG είναι η μεγαλύτερη απόδειξη. Μπαίνουν σε πρώτη μοίρα τα διάφορα features πλέον και όχι πραγματικά το εκάστοτε game. Κατά καιρούς έχουμε δει περιπτώσεις να χαρίζονται πολύ αξιόλογα παιχνίδια και να υπάρχουν άτομα που δηλώνουν με άνεση ότι θα προσπεράσουν, επειδή δεν ήταν για Steam. Κι αυτοί είναι που κουνάνε το δάχτυλο επικριτικά στους υπόλοιπους. Αν αυτό δεν είναι υποκρισία τι είναι; Μόλις 1/3 preorders του Cyberpunk είναι για GOG, η CDProjekt το λέει επιτυχία, εγώ το λέω θλίψη. Είμαι σίγουρος πως αν το έβγαζαν αποκλειστικό στην δική τους πλατφόρμα, θα είχε πέσει το ίντερνετ από παράπονα και οι πωλήσεις θα ήταν μειωμένες. Όλα για πάρτη μας... Πως είναι υποκρισία αυτό? Ακριβώς την ίδια συμπεριφορά έχουν και στις δύο περιπτώσεις. Δεν θέλουν exclusive στο GOG, δε θέλουν exclusives στο Epic. Που είναι η υποκρισία? Το ότι θέλουν να πάρουν τα παιχνίδια τους στο Steam είναι προτίμηση δεν είναι υποκρισία. Αν αγόραζε κάποια αποκλειστικότητα η Valve και το δεχόντουσαν χωρίς παράπονο, τότε θα ήταν υποκρισία. Το ότι το 1/3 των πωλήσεων είναι στο GOG είναι επιτυχία για τον πολύ απλό λόγο ότι σε νούμερα το GOG δεν κατέχει το 1/3 της αγοράς. Οπότε πούλησε πολύ περισσότερο στο GOG απ'ότι του αναλογούσε με βάση τα νούμερα. Επεξ/σία 14 Ιουλίου 2019 από Aruil 2
Fulgore Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 1 ώρα πριν, p4n0s86 είπε Μόλις 1/3 preorders του Cyberpunk είναι για GOG, η CDProjekt το λέει επιτυχία, εγώ το λέω θλίψη. Η CDPR το λεει επιτυχια γιατι βλεπει οτι ο αριθμος των Pre order ειναι γενικα παρα πολυ μεγαλος οχι μονο στο gog,αλλα και στις κουτατες εκδοσεις(που και αυτες για το gog ειναι αλλα ειναι διαφορετικες απο τα ψηφιακα pre orders)κανονικες και collectors editions,αλλα ακομα και για το steam. Το εχουμε πει 800φορες,την εταιρεια την στηριζεις αγοραζοντας το παιχνιδι της σε οποιαδηποτε πλατφορμα το κυκλοφορει,και οχι αν το αγορασεις μονο στο Gog. Τελος επειδη πολλοι δεν πανε το Steam που λετε και μερικοι,λογικα το Cyberpunk θα το κυκλοφορησει και στο Epic Games Store.Για να δουμε τελικα που θα πουλησει περισσοτερο.. 1
primeragt Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 Το θεμα ειναι οτι δεν υπαρχει μονοπωλειο στο pc. Μονοπωλειακες καταστασεις παιχνιδιων βιωνουμε μονο στις κονσολες οπου αν υπαρχει καπου exclusive θες οπωσδηποτε και την αντιστοιχη κονσολα μαζι αν δεν την εχεις. Στο pc μπορεις να αγορασεις ενα παιχνιδι απο τη στιγμη που κυκλοφορει σε αυτο μεσω ειτε ενος ειτε πολλων καταστηματων (και ο λογος που πεφτουν τοσο γρηγορα σε τιμες γιατι ανταγωνιζονται πολοι μεταξη τους για ενα μεριδιο στην αγορα εξω απο το steam). Το αν δεν αρεσει σε καποιον ενας συγκεκριμενος client δεν κανει την κατασταση μονοπολειακη καθως δεν χρειαζεται επιπλεον χρηματα για να το αποκτησει, ειναι καθαρα δικη του αποφαση αν το θελει η οχι. Αν αποφασισει οτι λογο client δεν αξιζει να το παρει τοτε γλυτωσε χρηματα καθως δεν νιαζεται τοσο για το ιδιο το παιχνιδι οσο για το με το ποιο client θα το τρεξει. 3
KilliK Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) στην κονσολες δεν υπαρχει μονοπωλιο. αλλα εχεις δικιο σε αυτο που θες να πεις. Επεξ/σία 14 Ιουλίου 2019 από KilliK
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα