Aruil Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 36 minutes ago, KilliK said: ο Σκλαβενιτης δεν ειναι μονοπωλιο. στην περιοχη μου εχουμε 5 μεγαλα σουπερ μαρκετ. 5. με το Steam ομως η κατασταση ειναι διαφορετικη. εχεις σε μια μεγαλη πολη, το μοναδικο mall που λεγεται Steam που πουλαει τα παντα. και διπλα του 2-3 ψιλικατζιδικα. για πεσμου, που θα παει ο περισσοτερος κοσμος να ψωνισει; στο mall θα παει. και εφοως ο κοσμος παει στο mall, η καθε Nestle που θα παει να πουλησει το εμπορευμα της; στο mall θα παει. αρα θα δεχτει το 30% revenue tax που θα ζητησει το mall, για να πουλησει στους πελατες που το επισκεφτονται. τα ψιλικατζιδικα απο την αλλη δεν μπορουν να ανταγωνιστουν το mall σε κανενα επιπεδο. τωρα ομως διπλα απο το mall, χτιζεται ενα καινουργιο mall απο την Epic. που ηδη μαζευει πολυ κοσμο. και δινει πολυ καλυτερο revenue tax στους προμηυθευτες. μπορει η δεν μπορει το νεο mall να ανταγωνιστει στα ισα το παλιο mall? μπορει. ζημιωνεται ο τελικος καταναλωτης καπου; οχι. επωφελειται η Nestle. σιγουρα. και ισως στην πορεια, να αναγκασθει το παλιο mall να αναθεωρησει την πολιτικη του και να γινει πιο δικαια. win win θα ειναι για ολους στο τελος. Τι σχέση έχει αν είναι μωνοπώλιο ή όχι? Παίρνει ποσοστό από την εταιρεία? Άρα είναι νταβατζής. Φυσικα και μπορεί να το ανταγωνιστεί το καινούριο mall. Και σε αντίστοιχη περίπτωση το καινούριο mall θα έιχε χαμηλότερες τιμές γιατι οι εταιρείες θα μπορούσαν να βγάλουν περισσότερα λεφτα ακόμα και με χαμηλότερες τιμές. Οπότε ο κόσμος θα πήγαινε εκεί για να επωφεληθεί από τις καλύτερες τιμές και θα κέρδιζαν και οι καταναλωτές και οι εταιρείες από αυτή την κατάσταση. Έχεις δει εσύ πουθενά αποκλειστικότητες στα super market? Στα ρούχα? Σε κάτι άλλο? Μονο στο digital distribution το δεχόμαστε για κάποιο λόγο απερισκεπτί, ένω αντικειμενικά μιλώντας το καλύτερο πράγμα για τον ανταγωνισμό είναι το προιον σε όσο το δυνατον περισσότερα μαγαζιά γίνεται. Το win win που το είδες, το μόνο θετικό που μου έγραψες είναι για την εταιρεία παραγωγό. Που είανι το win για τον καταναλωτή? Αυτό δεν μπορώ να καταλάβω, την υποστήριξη για κάτι που σε εμάς δεν προσφέρει κανένα απολύτως όφελος. Άλλο το να είσαι ουδέτερο και άλλο το να το υποστηρίζεις. Σε ασφαλή οικονομική θέση σημαίνει αυτό ακριβώς που λέει. Όλο και λιγότερες εταιρείς βρίσκονται σε θέση που να χρειάζεται να κλείσουν επειδή δεν μπορούν να στηριχτούν οικονομικά. Όχι φυσικά, ότι ισχύει για το 30% ισχύει και για το 12% και για το 1%. Όσο και να πάρεις πάνω από το 0 ο άλλος θα προτιμούσε να μην πάρεις τίποτα. Δεν λέει κάτι αυτό. Και δεν έχεις καταλάβει τη θέση μου. Δεν έχω αντίρρηση με το να κατέβει το ποσοστό. Αντίρρηση έχω με τη λογική ότι αυτό το ποσοστό είναι πρόβλημα, όταν δεν έχουμε νούμερα παρά υποθέσεις για να το στηρίξουμε. Το ότι η πελατεία έχει μαζευτεί στο steam δεν είναι πρόβλημα είναι πραγματικότητα. Πρόβλημα είναι αν αυτή η κατάσταση προκαλεί κάποια δυσκολεία, πράγμα που δεν έχω δει κάπου απάντηση. Και μη μου πεις ότι βγάζουν λιγότερα λεφτά, αυτό δεν είναι πρόβλημα. Την παρατάω τη μεταφορά γιατί την αλλάζεις από post σε post, δεν έχει νόημα πλέον. Το ότι απέτυχε το Thronebreaker δεν είναι πρόβλημα. Απλά απέτυχε. Δεν μπορείς να το λες πρόβλημα εκτός και αν θεωρείς δεδομένο ότι όλα τα παιχνίδια πρέπει να πουλήσουν. Αν το πάμε έτσι να βάλουμε και όλα τα παιχνίδια που βγάλαν μια περιουσία για τους δημιουργούς τους στο steam και να πούμε ότι είναι φανταστικό. Το πρόβλημα πρέπει να είναι κάτι ξεκάθαρο ουσιαστικό και να ισχύει για μεγάλο ποσοστό των παιχνιδιών. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2019 από Aruil 1
xavier Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 οι κονσολες ειναι εντελως διαφορετικα οικοσυστηματα απο το pc και για να διατηρησουν αυτο το 30% επενδυουν χοντρα σε παιχνιδια, σε exclusives, δινουν πραγματα πισω...Στα κινητα, το 30% δεν ειναι προβλημα, η αγορα ειναι τεραστια, το κοστος παραγωγης της πλακας, το περιθωριο κερδους ειναι ασυγκριτα μεγαλυτερο... Ποια αγορά πάει καλά? Τα AAA single player games εχουν πεθάνει στα pc....To pc gaming εχει καταντησει σχεδον αποκλειστικα gaas, γιατι αραγε? 1
Aruil Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 5 minutes ago, xavier said: οι κονσολες ειναι εντελως διαφορετικα οικοσυστηματα απο το pc και για να διατηρησουν αυτο το 30% επενδυουν χοντρα σε παιχνιδια, σε exclusives, δινουν πραγματα πισω...Στα κινητα, το 30% δεν ειναι προβλημα, η αγορα ειναι τεραστια, το κοστος παραγωγης της πλακας, το περιθωριο κερδους ειναι ασυγκριτα μεγαλυτερο... Ποια αγορά πάει καλά? Τα AAA single player games εχουν πεθάνει στα pc....To pc gaming εχει καταντησει σχεδον αποκλειστικα gaas, γιατι αραγε? Το τι επενδύουν στα exclusives δεν έχει σημασία γιατί τα λεφτά αυτά τα παίρνουν πίσω από τις πωλήσεις των ίδιων των exclusives. Αν πάω εγώ να φτιάξω ένα παιχνίδι για το PS4, θα πληρώσω royalties για να πάρω dev kit κτλπ και θα μου πάρει και 30% από τις πωλήσεις. Ποια είναι η διαφορά ακριβώς? Και δεν αναφερόμουν σε κονσόλες, αναφερόμουν σε origin και Uplay. Όσο για τα κινητά, α το 30% είναι δικαιολογημένο επειδή η αγορά είναι τεράστια. Εδώ το μέγεθος του install base δικαιολογεί το ποσοστό βλέπω. Τα ΑΑΑ single player games έχουν πεθάνει στα pc? Από πότε? Τα ΑΑΑ multiplatform μια χαρά δεν τα πάνε και στο PC? Το αγοραστικό κοινό για single player games στο PC δεν είναι συγκρίσιμο με αυτό των κονσολών, οπότε δεν έχει νόημα να παίρνεις νούμερα απόλυτα και να λες έχει πεθάνει. Το γεγονός ότι όλο και περισσότερες εταιρείες βγάζουν ΑΑΑ στο pc σε σχέση με το παρελθόν μάλλον σημαίνει το αντίθετο από το θάνατο. @KilliK Επειδή ξέρω ότι σου αρέσει κιόλλας.
xavier Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 btw αυτο που εγραψες για τις αποκλειστικα προιοντα σε σουπερμαρκετ, επειδη η δουλεια μου ειναι να πουλαω προιοντα σε σουπερμαρκετ(του εξωτερικου). Σε διαβεβαιωνω οτι δεν ισχυει... το Origin και το uplay δεν παιρνουν 30%, 100% παιρνουν, δεν ξερω αν κανω λαθος αλλα νομιζω οτι εχουν μονο παιχνιδια που γινονται publish απο την ΕΑ και τη Ubisoft αντιστοιχα, τα δικα τους δηλαδή.. η διαφορα με τις κονσολες ειναι οτι εκει οντως μιλαμε για μονοπωλεια...τα store της google και της apple στα κινητα τους ειναι μονοπωλεια...Το steam εχει αντιστοιχη τιμολογηση απλα επειδη μπηκε στην αγορα πρωτο...μηδεν επενδυσεις, απλα εισπρατουν... 1
KilliK Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Αναφορά σε κείμενο Φυσικα και μπορεί να το ανταγωνιστεί το καινούριο mall. Και σε αντίστοιχη περίπτωση το καινούριο mall θα έιχε χαμηλότερες τιμές γιατι οι εταιρείες θα μπορούσαν να βγάλουν περισσότερα λεφτα ακόμα και με χαμηλότερες τιμές. Οπότε ο κόσμος θα πήγαινε εκεί για να επωφεληθεί από τις καλύτερες τιμές και θα κέρδιζαν και οι καταναλωτές και οι εταιρείες από αυτή την κατάσταση. Έχεις δει εσύ πουθενά αποκλειστικότητες στα super market? Στα ρούχα? Σε κάτι άλλο? Μονο στο digital distribution το δεχόμαστε για κάποιο λόγο απερισκεπτί, ένω αντικειμενικά μιλώντας το καλύτερο πράγμα για τον ανταγωνισμό είναι το προιον σε όσο το δυνατον περισσότερα μαγαζιά γίνεται. Το win win που το είδες, το μόνο θετικό που μου έγραψες είναι για την εταιρεία παραγωγό. Που είανι το win για τον καταναλωτή? Αυτό δεν μπορώ να καταλάβω, την υποστήριξη για κάτι που σε εμάς δεν προσφέρει κανένα απολύτως όφελος. Άλλο το να είσαι ουδέτερο και άλλο το να το υποστηρίζεις. η μειωση τιμων ειναι αλλο θεμα. αυτο εχει να κανει με τα λομπυ που εχουν φτιαξει οι μεγαλο-publishers. εκεινοι ελεγχουν τις τελικες τιμες σε ολη την αγορα, pc και console μαζι. και θελουν να πανε την τιμη στα 70ε. δεν βλεπω ομως να διαμαρτυρονται γιαυτο οι gamers, αλλα τα βαλανε με την Epic. αν ομως το χαρατσι του μεταπωλητη μειωθει, τοτε ναι δεν θα υπαρχει η δικαιολογια οτι ειναι ακριβη η τιμη επειδη το κοστος αναπτυξης ειναι μεγαλo. αυτο το χρησιμοποιουν ως δικαιολογια ακομη και για τα αισχρα MTX. χωρις ομως το μεγαλο χαρατσι, και με την πιεση των καταναλωτων, θα αναγκαστουν να ριξουν τις τιμες τους. αλλα δεν εχουμε φτασει σε αυτο το σημειο ακομη. στα super market δεν υπαρχει αποκλειστικοτητα διοτι δεν υπαρχει μονοπωλιο στην αγορα. παλι τα ιδια θα λεμε; ο Tim το ιδιο πραμα λεει, να υπαρχουν απλως μαγαζια για να μπορεις να αγοραζεις αυτο που θελεις χωρις περιορισμους, και με μεγαλυτερο ποσοστο κερδους για τον developer. στα λογια του ερχεσαι. σαν καταναλωτη θεωρω μεγαλο win οτι θα εξασφαλιστει η βιωσιμοτητα των μικρων developers. δεν θα κλεινει το ενα στουντιο μετα το αλλο, ουτε θα γινει ιδιοκτησια των μεγαλων publisher για να το κλεισουν αργοτερα. και δεν θα υπαρχει η δικαιολογια των μεγαλων developers για MTX/pricey τιμες. φυσικα μενει στον καταναλωτη να τους πιεσει να το αλλαξουν αυτο. αλλα τον δρομο ομως για αυτη την αλλαγη θα τον εχει ανοιξει η Epic. το ιδιο το Steam ηδη εχει αρχισει να βελτιωνεται (επαναφερε το user curation, απαγορευσε το review bombing, θα ανανεωσει τον client). στην τελικη, εχεις $4.3b revenue που συγκεντρωνεται αποκλειστικα σε μια εταιρεια μονο που δεν παραγει απολυτως τιποτα. 4.3δις που προερχονται απο την δουλεια αλλων. αν μειωθει στο μισο το χαρατσι, αυτο σημαινει οτι 2δις θα μεινουν στους developres και θα αναδιοχετευονται, εστω ενα μεγαλο ποσο απο αυτα, πισω στην αγορα. εφοσων το χρημα θα ρεει, θα δημιουργηθει ενα περιβαλλον πρσφορο για επενδυσεις, θα ευδοκιμασει η παραγωγη τιτλων και ο χρηστης θα μπορει να παιξει περισσοτερα και καλυτερα παιχνδια. το pc gaming θα μπει σε μια νεα χρυση εποχη που εχουμε να δουμε απο τις αρχες του 2000. και κατι τετοιοι ειμαι σιγουρος οτι θα το θελανε ολοι οι pc gamers να συμβει. δηλαδη ποιο ειναι το επιχειρημα σου εδω; α ενταξει, μπορει να επιβιωσουν οι εταιρειες και με 30% , οποτε ας επιτρεψουμε την Valve να μονοπωλει την αγορα και να μην υπαρξουν ποτε εναλλακτικές λυσεις με μικροτερους φορους στα εσοδα;. oποτε κακως που μεταπηδησανε και οι developers στην Epic, αφου μια χαρα λεφτα βγαζανε και στην Valve. αχαριστοι ειναι. 🙄 το προβλημα με το Thronebreaker ειναι οτι πατωσε επειδη δεν πουληθηκε στο Steam. δεν το λεω εγω αυτο. η ιδια η CDP το ειπε. Αναφορά σε κείμενο @KilliK Επειδή ξέρω ότι σου αρέσει κιόλλας. το εχω δει το βιντεο εδω και καιρο. εσυ το δες; το ιδιο πραμα με μενα λεει ο Jim, οτι οι αποκλειστικοτητες ειναι ο μονος τροπος για να χτυπησει το μονοπωλιο της η Valve. εχει βγαλει και αλλα βιντεο που εξηγει γιατι ειναι ευπροσδεκτος ο ανταγωνισμος που φερνει το ΕGS και γιατι μονο ζημια εχει κανει το Steam στην αγορα. για δεστα και αυτα, μπας και αλλαξεις τη γνωμη οτι το μονοπωλιο της Valve δεν εχει προκαλεσει κανενα προβλημα. - 47 λεπτά πριν, xavier είπε btw αυτο που εγραψες για τις αποκλειστικα προιοντα σε σουπερμαρκετ, επειδη η δουλεια μου ειναι να πουλαω προιοντα σε σουπερμαρκετ(του εξωτερικου). Σε διαβεβαιωνω οτι δεν ισχυει... το Origin και το uplay δεν παιρνουν 30%, 100% παιρνουν, δεν ξερω αν κανω λαθος αλλα νομιζω οτι εχουν μονο παιχνιδια που γινονται publish απο την ΕΑ και τη Ubisoft αντιστοιχα, τα δικα τους δηλαδή.. η διαφορα με τις κονσολες ειναι οτι εκει οντως μιλαμε για μονοπωλεια...τα store της google και της apple στα κινητα τους ειναι μονοπωλεια...Το steam εχει αντιστοιχη τιμολογηση απλα επειδη μπηκε στην αγορα πρωτο...μηδεν επενδυσεις, απλα εισπρατουν... ακριβως, μονο in-house games πουλανε, 3rd party games μονο το GOG πουλαει. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2019 από KilliK
Aruil Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 51 minutes ago, xavier said: btw αυτο που εγραψες για τις αποκλειστικα προιοντα σε σουπερμαρκετ, επειδη η δουλεια μου ειναι να πουλαω προιοντα σε σουπερμαρκετ(του εξωτερικου). Σε διαβεβαιωνω οτι δεν ισχυει... το Origin και το uplay δεν παιρνουν 30%, 100% παιρνουν, δεν ξερω αν κανω λαθος αλλα νομιζω οτι εχουν μονο παιχνιδια που γινονται publish απο την ΕΑ και τη Ubisoft αντιστοιχα, τα δικα τους δηλαδή.. η διαφορα με τις κονσολες ειναι οτι εκει οντως μιλαμε για μονοπωλεια...τα store της google και της apple στα κινητα τους ειναι μονοπωλεια...Το steam εχει αντιστοιχη τιμολογηση απλα επειδη μπηκε στην αγορα πρωτο...μηδεν επενδυσεις, απλα εισπρατουν... Οκ δεκτό. Ίσως ατυχές το παράδειγμα με το super market. Για το uplay απ'ότι φαίνεται έχεις δίκιο. Το origin όμως έχει και 3rd party. Αν στις κονσόλες μιλάμε όντως για μονοπώλια, τότε γιατί συνεχίζετε και αναφέρεστε στο steam ότι είναι μωνοπώλειο. Το steam έχει αντίστοιχη τιμολόγηση όχι επειδή έτσι γουστάρει. Ο developer/publisher ορίζει την τιμή. Πρέπει να ξαναποστάρω το τι projects έχει κάνει η valve τελείως τσαμπα και το api που δείνει στους developers? 13 minutes ago, KilliK said: η μειωση τιμων ειναι αλλο θεμα. αυτο εχει να κανει με τα λομπυ που εχουν φτιαξει οι μεγαλο-publishers. εκεινοι ελεγχουν τις τελικες τιμες σε ολη την αγορα, pc και console μαζι. και θελουν να πανε την τιμη στα 70ε. δεν βλεπω ομως να διαμαρτυρονται γιαυτο οι gamers, αλλα τα βαλανε με την Epic. αν ομως το χαρατσι του μεταπωλητη μειωθει, τοτε ναι δεν θα υπαρχει η δικαιολογια οτι ειναι ακριβη η τιμη επειδη το κοστος αναπτυξης ειναι μεγαλo. αυτο το χρησιμοποιουν ως δικαιολογια ακομη και για τα αισχρα MTX. χωρις ομως το μεγαλο χαρατσι, και με την πιεση των καταναλωτων, θα αναγκαστουν να ριξουν τις τιμες τους. αλλα δεν εχουμε φτασει σε αυτο το σημειο ακομη. στα super market δεν υπαρχει αποκλειστικοτητα διοτι δεν υπαρχει μονοπωλιο στην αγορα. παλι τα ιδια θα λεμε; ο Tim το ιδιο πραμα λεει, να υπαρχουν απλως μαγαζια για να μπορεις να αγοραζεις αυτο που θελεις χωρις περιορισμους, και με μεγαλυτερο ποσοστο κερδους για τον developer. στα λογια του ερχεσαι. σαν καταναλωτη θεωρω μεγαλο win οτι θα εξασφαλιστει η βιωσιμοτητα των μικρων developers. δεν θα κλεινει το ενα στουντιο μετα το αλλο, ουτε θα γινει ιδιοκτησια των μεγαλων publisher για να το κλεισουν αργοτερα. και δεν θα υπαρχει η δικαιολογια των μεγαλων developers για MTX/pricey τιμες. φυσικα μενει στον καταναλωτη να τους πιεσει να το αλλαξουν αυτο. αλλα τον δρομο ομως για αυτη την αλλαγη θα τον εχει ανοιξει η Epic. το ιδιο το Steam ηδη εχει αρχισει να βελτιωνεται (επαναφερε το user curation, απαγορευσε το review bombing, θα ανανεωσει τον client). ολα αυτα ειναι θετικα. δηλαδη ποιο ειναι το επιχειρημα σου εδω; α ενταξει, μπορει να επιβιωσουν οι εταιρειες και με 30% , οποτε ας επιτρεψουμε την Valve να μονοπωλει την αγορα και να μην υπαρξουν ποτε εναλλακτικές λυσεις με μικροτερους φορους στα εσοδα;. oποτε κακως που μεταπηδησανε και οι developers στην Epic, αφου μια χαρα λεφτα βγαζανε και στην Valve. αχαριστοι ειναι. 🙄 το προβλημα με το Thronebreaker ειναι οτι πατωσε επειδη δεν πουληθηκε στο Steam. δεν το λεω εγω αυτο. η ιδια η CDP το ειπε. το εχω δει το βιντεο εδω και καιρο. εσυ το δες; το ιδιο πραμα με μενα λεει ο Jim, οτι οι αποκλειστικοτητες ειναι ο μονος τροπος για να χτυπησει το μονοπωλιο της η Valve. εχει βγαλει και αλλα βιντεο που εξηγει γιατι ειναι ευπροσδεκτος ο ανταγωνισμος που φερνει το ΕGS και γιατι μονο ζημια εχει κανει το Steam στην αγορα. για δεστα και αυτα, μπας και αλλαξεις τη γνωμη οτι το μονοπωλιο της Valve δεν εχει προκαλεσει κανενα προβλημα. - ακριβως, μονο in-house games πουλανε, 3rd party games μονο το GOG πουλαει. Μα το χαράτσι έχει μειωθεί ήδη, μείωση τιμής δεν είδα. Πωλούνται ήδη παιχνίδια στο epic store. Δεν μιλάμε για κάτι μελλοντικό, ήδη γίνεται. Ποια πίεση των καταναλωτών? Πίεση ως προς τι? Στο να μειώσουν τις τιμές ενώ έχουν μεγαλύτερο κέρδος? 44 σελίδες τώρα το λέμε και μπαίνουμε σε διαφωνίες. Στα λόγια του μπορεί να έρχομαι, στις πράξεις του δεν έρχομαι. Γιατί άλλα λέει και άλλα κάνει. Ειδικά για αυτά τα tweets που έκανε τώρα, έχω δει σε άλλα forums ακόμα και υποστηρικτές του EGS να τον κοροιδεύουν για το πόσο υποκριτικό είναι αυτό που λέει. Ποια studios κλείνουν το ένα μετά το άλλο? Πες μου ένα αξιόλογο studio που έκλεισε τα τελευταία χρόνια λόγω των μειωμένων εσόδων που είχε από το steam. Στο έγραψα το επιχείρημα μου από πάνω, δεν έχω πρόβλημα να μειώνει ένα μαγαζί το ποσοστό και αν είναι βιώσιμο καλά κάνει και ο ανταγωνισμός σε αυτό το θέμα είναι καλός. Με τα exclusives έχω πρόβλημα. Τόσα posts έχω κάνει σε αυτό το thread και με αναγκάζετε να λέω το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά. Αυτό με το thronebreaker δεν είναι πρόβλημα είναι statement of fact. Πες μου ποιο είναι το πρόβλημα. Έκανε μια επιλογή και απέτυχε, γιατί είναι πρόβλημα αυτό? Πρέπει όλα τα παιχνίδια να πετυχαίνουν ανεξαρτήτως των επιλογών των developers? Είχε κάθε δύναμη να πετύχει αν το πουλούσε απλά σαν παιχνίδι, αλλά ήθελε παράλληλα να προωθήσει και το store. Η προσπάθεια ήταν αποτυχημένη. Υπάρχει ένας developer που έχει φτιάξει ένα πολύ αξιόλογο old school rpg και από πείσμα δεν θέλει να το πουλήσει στο steam. Ενώ έχει ένα τρομερό παιχνίδι στα χέρια του ζει με ψίχουλα γιατί δεν έχει τρόπο να πιάσει ευρύ κοινό. Σε έναν ιδανικό κόσμο θα ήθελα όλα τα αξιόλογα παιχνίδια να χρείζουν της φήμης και της ανταμοιβής που τους αξίζει, αλλά δεν ζούμε σε ουτοπία. Οι οικονομικές αποφάσεις που παίρνει κανείς επηρρεάζουν τα έσοδα του ανεξαρτήτως της ποιότητας του έργου τους. Και η epic δεν κάνει ΤΙΠΟΤΑ για να διορθώσει αυτό το γεγονός. Αν έκανε θα ήμουν μαζί σου. Συγκεκριμένα για το thronebreaker χρειαζόταν το έξτρα κοινό για να σταθεί γιατί είναι αρκετά niche παιχνίδι. Με το να κάνει fragment την αγορά βάζοντας exclusives από και από εκεί είναι πολύ πιο πιθανό να καταδικάσεις πολύ περισσότερα παιχνίδια σε αυτή την μοίρα, καθώς το attention span του εκάστοτε αγοράστη είναι περιορισμένο. Δεν θα κάτσει να τσεκάρει όλα τα stores σε περίπτωση που βρει κάτι που του αρέσει. Θα κοιτάξει τα μεγάλα και τέλος. Και ξαναλέω η Epic δεν κάνει τίποτα για να καταπολεμήσει αυτό το γεγονός, απλά εξασφαλίζει ότι θα έχει επαρκή αριθμό ματιών για τα δικά τους exclusives. Χέστηκε για την υπόλοιπη αγορά. Τι εννοείς επανέφερε το user curation? Πότε το έβγαλε? Το είδα το βίντεο, και μάλιστα ακριβώς πριν κάνω το post. Λέει ότι τα exclusives είναι δυστυχώς ο τρόπος για να στηριχτεί λόγω του unregulated συστήματος που επικρατεί στην αγορά, αλλά συμφωνεί με τα παράπονα για αυτά. Λέει και ο ίδιος ότι συμφωνεί ότι αυτό που κάνει η Epic δεν είναι ανταγωνισμός είναι aggression. Εδω κλείνει το βίντεο λέγοντας "Epic is free to do this and as many people in the game buying public are learning right now that's NOT GREAT". Λέει ότι δεν αρκεί να είσαι νευριασμένος με την Epic (και λέει καλά κάνεις και είσαι) αλλά και στο σύστημα που της το επέτρεψε.
Moderators Malthador Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Moderators Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 hours ago, KilliK said: η μειωση τιμων ειναι αλλο θεμα. αυτο εχει να κανει με τα λομπυ που εχουν φτιαξει οι μεγαλο-publishers. εκεινοι ελεγχουν τις τελικες τιμες σε ολη την αγορα, pc και console μαζι. και θελουν να πανε την τιμη στα 70ε. δεν βλεπω ομως να διαμαρτυρονται γιαυτο οι gamers, αλλα τα βαλανε με την Epic. αν ομως το χαρατσι του μεταπωλητη μειωθει, τοτε ναι δεν θα υπαρχει η δικαιολογια οτι ειναι ακριβη η τιμη επειδη το κοστος αναπτυξης ειναι μεγαλo. αυτο το χρησιμοποιουν ως δικαιολογια ακομη και για τα αισχρα MTX. χωρις ομως το μεγαλο χαρατσι, και με την πιεση των καταναλωτων, θα αναγκαστουν να ριξουν τις τιμες τους. αλλα δεν εχουμε φτασει σε αυτο το σημειο ακομη. Ντα φακ δηλαδή ρε φίλε, ΉΔΗ είμαστε σε αυτό το σημείο. ΉΔΗ τώρα που μιλάμε Deep Silver με 12% χαράτσι πουλάει την πραμάτεια της στα ίδια λεφτά. Πότε θα φτάσουμε στο σημείο που ονειρεύεσαι; Όταν όλα τα games βγαίνουν αποκλειστικά στο EGS; ---------------------------------------- In other news: How Fortnite’s success led to months of intense crunch at Epic Games Σωστό είναι τελικά το 12% cut είναι πολλές οι υπερωρίες για να πληρωθούν οι devs, που κατά τ' άλλα είναι αξιαγάπητα μωράκια που χρειάζονται φροντίδα, προδέρμ και 12% cut. Δεν πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερος υποκριτής στην βιομηχανία από τον Tim αυτή τη στιγμή και μιλάμε για μια βιομηχανία που έχουν περάσει οι μεγαλύτεροι ψεύτες ever. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2019 από Malthador 1
Moderators Malthador Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Moderators Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) del Επεξ/σία 26 Απριλίου 2019 από Malthador
xavier Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 ναι το polygon βγαζει τετοια αρθρα συχνα πυκνα... https://www.polygon.com/2017/5/16/15622366/valve-gabe-newell-sales-origin-destructive https://www.polygon.com/2018/10/19/17959138/steam-valve-developer-support-pricing-reviews η epic δεν ειπε ποτε οτι μπηκε στην αγορα για να προσφερει φθηνοτερα παιχνιδια...εξαρχης η πολιτικη της ηταν να προσφερει περισσοτερα κερδη στους publishers...αυτο λεει o σουινι και στα τουιτς του... Επαναλαμβανω ολο το θεμα δημιουργειται γιατι η valve παιρνει το 30% απο τις πωλησεις των παιχνιδιων χωρις να κανει απολυτως τιποτα...απλα γιατι μπηκε στην αγορα 1η...
icenex Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Τι σκαλωμα φαγατε με το Thronebreaker το παιχνιδι δεν πατωσε μονο λογο client, πατωσε γιατι απευθυνεται σε μικρο κοινο αφου μιλαμε για card game.Προσωπικα δεν θα το αγοραζα ποτε και ας ειμαι φαν της σειρας γιατι δεν μου αρεσουν τετοια παιχνιδια και φανταζομαι δεν ειμαι ο μονος που νιωθω ετσι.Επισης λογικο δεν ειναι να σχολιασουν το γεγονος της cdpr οτι πουλησε λιγοτερα επειδη δεν ητανε και στο steam.Που το παραξενο σε αυτο που ειπαν ειναι σαν να εχεις ενα ψιλικατζιδικο και βγαζεις εσυ ενα προιον και το βαζεις μονο στο μαγαζι σου αντι να το βαλεις σε ολα τα σουπερ μαρκετ να παρει περισσοτερη προβολη.Αν ειχα ενα παιχνιδι εγω θα το εβαζα σε ολους τους client. Προσωπικα δεν πιστευω οτι αυτη η μαχη που γινεται τωρα θα αλλαξει κατι στην ποιοτητα των παιχνιδιων οταν εχουν μαθει οι εταιρειες να βγαζουν βιαστικα και μισοτελειωμενα παιχνιδια.Αυτο αποτελει πλεον την πραγματικοτητα του gaming γενικοτερα και δεν φταιει το steam σε αυτο, αντι σαν καταναλωτες να ριξουμε ακυρο σε τετοια παιχνιδια πηγαμε σαν τα προβατα και τα αγορασαμε.Οταν ο αλλος σου πουλαει σκατα και καποιοι πανε και τα αγοραζουν λογικο δεν ειναι να γεμισει και αλλα σκατα η αγορα.Ευτυχως υπαρχουν και εξαιρεσεις και βλεπουμε φως στο τουνελ. Στο μελλον λογω επικ ισως κερδισω απο την ολη ιστορια αλλα τωρα σαν καταναλωτης χανω αν μερικοι απο εσας δεν το βλεπετε η απλα εχετε λιγοτερες απαιτησεις απο ενα client αυτο ειναι προβλημα σας και δεν υπαρχει λογος να υποστηριζουμε εταιρεια που ταχα ηρθε για να κερδισει ο καταναλωτης περισσοτερα απο την ολη ιστορια καποια στιγμη στο μελλον.Αν πιστευετε epic/steam κ σια οτι δουλευουν για μας τοτε ειστε αξιοι της μοιρας σας.Μην το κουραζουμε το θεμα γιατι γινανε τσουρακια με το εν λογω θεμα δηλαδη παραθετουμε λογους γιατι μας χαλαει το epic store και μερικοι απο εσας επειδη εχετε λιγοτερες απαιτησεις σαν καταναλωτες αμεσως απαξιωνετε τους λογους που μας χαλαει το εν λογω store και κατα συνεπεια μας θεωρειτε φανμποις.Ναι ειμαι φανμποι που εχω αγορασει 1 game απο steam και τα υπολοιπα ειναι απο 3rd party sellers....Ισως λεω ισως ειναι πιο ολοκληρωμενο το client τους τιποτα λιγοτερο τιποτα περισσοτερο + το γεγονος οτι δεν θελω 40 client username/passwords και διαχωρισμος της βιβλιοθηκης μου αν αυτο σημαινει οτι εχω μετοχες στο steam τοτε ναι εχω μετοχες εκει. Ολοι εσεις που κανετε λες και εχετε μετοχες και υποστηριζετε με νυχια και με δοντια την πολιτικη τους σας ρωταω τι εχει κανει για μενα η epic για να με κερδισει σαν καταναλωτη???Το μονο που αναγνωριζω ειναι τα παιχνιδακια απο εκει κ επειτα τα μαμησε το θεμα.Ολα τα θα θα θα...να τα βρασω σημασια εχει τι κερδος εχω τωρα που μιλαμε αν αυριο η σε 10 χρονια κερδισω δεν ειναι κατι σιγουρο για να βασιστω και να τους πιστεψω απο την στιγμη που ολα δειχνουν οτι απλα θελει να γινει βεζυρης στην θεση του βεζυρη δινοντας μαλιστα και λιγοτερα.Τελος γιατι θα πρεπει να νοιαστω τι θα βγαλει ο developer/publisher αυτος νοιαστηκε οταν εβγαλε μισοτελειωμενο παιχνιδι στα 60 ευρω??Αυτοι που αξιζουν αυτα τα λεφτα τους εχω τιμησει δεοντως οι υπολοιποι ξερετε τι παιρνουν.Παρε για παραδειγμα το witcher 3 που το πηρα απο gog που δεν μετανοιωσα ποτε για τα λεφτα που εδωσα και ας μην εχω το παιχνιδι στο steam γιατι αναγνωρισα την αξια και κοπο του παιχνιδιου συν το γεγονος οτι με σεβαστηκε σαν καταναλωτη η εν λογω εταιρεια οποτε και αξιζε και το τελευταιο μου ευρω. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2019 από icenex 1
Moderators Malthador Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Moderators Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 hours ago, xavier said: ναι το polygon βγαζει τετοια αρθρα συχνα πυκνα... https://www.polygon.com/2017/5/16/15622366/valve-gabe-newell-sales-origin-destructive https://www.polygon.com/2018/10/19/17959138/steam-valve-developer-support-pricing-reviews Αν το λέει και η Indepented είσαι καλυμένος; Άκυρο, κι αυτοί από το Polygon το πήραν. 6 hours ago, xavier said: η epic δεν ειπε ποτε οτι μπηκε στην αγορα για να προσφερει φθηνοτερα παιχνιδια...εξαρχης η πολιτικη της ηταν να προσφερει περισσοτερα κερδη στους publishers...αυτο λεει o σουινι και στα τουιτς του... Ε, καλά τώρα: «While Epic leaves pricing decisions completely in developers' hands, Sweeney said, "after you go through several cycles of game developers making decisions, you're going to see lower prices as developers pass on the savings to customers, realizing they can sell more copies if they have a better price.» Επεξ/σία 26 Απριλίου 2019 από Malthador
panoc Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, Malthador είπε «While Epic leaves pricing decisions completely in developers' hands, Sweeney said, "after you go through several cycles of game developers making decisions, you're going to see lower prices as developers pass on the savings to customers, realizing they can sell more copies if they have a better price.» Γελανε μεχρι και τα pixels.
rofl Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) κι αυτο πολυ καλο 15 ώρες πριν, xavier είπε Το steam εχει αντιστοιχη τιμολογηση απλα επειδη μπηκε στην αγορα πρωτο...μηδεν επενδυσεις, απλα εισπρατουν... εχεις steam xavier btw? η τα γραφεις στην τυχη? τεσπα να ξερετε εγω μονο για χαβαλε ποσταρω εδω. τα χω ξαναπει δεν ειναι vs. ειναι διαφορετικη κουλτουρα και κοσμοι. αυτοι που ειναι απαιτητικοι και αυτοι που τρωνε οτι τους σερβιρουν και λενε κι ευχαριστω. thats all κι εγω παντως καταλαβαινω τον χρηστη steam για 10 χρονια + που εχει χιλια παιχνιδια και θελει να υπερασπιστει την πλατφορμα του. τον χρηστη του epic με τα 5 δωρεαν indies και το ενα ΑΑΑ, που υπερασπιζεται με τοση ζεση και σιγουρια ενα store που δεν γνωριζει ουτε τι θα δωσει και ουτε πως θα παει, και που μονο αρνητικα εχει να δωσει μεχρι τωρα, μονο αρνητικα μπορω να τον χαρακτηρισω. ( για την ακριβεια αλλο χαρακτηρισμο, αλλα για να μη με λενε βωμολοχο παλι, βαλτε τη φαντασια σας να δουλεψει) Επεξ/σία 26 Απριλίου 2019 από rofl 1
xavier Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 το εχω, αλλα στο συγκεκριμενο σχολιο δεν εννοουσα τις τιμες των παιχνιδιων, αλλα το ποσοστο που κρατει το steam απο τις πωλησεις...
rofl Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 Δημοσ. 26 Απριλίου 2019 οτι το steam εχει κανει μηδεν επενδυσεις και απλα εισπρατουν ε?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα