Προς το περιεχόμενο

Epic Games Store

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, icenex είπε

4.Με αναγκαζει να περιμενω για ενα παιχνιδι 1 χρονο παραπανω μιας και εχω την παραξενια που αναφερω στο νουμερο 1&2.

Δεν σε αναγκαζει να περιμενεις για τιποτα. Αν θελεις το αγοραζεις τωρα. Το οτι εσυ για δικες σου παραξενιες οπως λες δεν θες δεν ενδιαφερει την εταιρεια. Αυτη στο προσφαιρει αν θες αγοραζεις. Δεν ειναι οπως στις κονσολες οπου αν δεν εχεις την συγκεκριμενη κονσολα πρεπει να την παρεις αλλιως δεν μπορεις καθολου να το παιξεις.

Οι μονοι σοβαροι λογοι που βλεπω καποιους να δυσανασχετους για το egs ειναι οι λογοι στην τριτη σου παραγραφο. Ολα τα αλλα ειναι πρωσοπικες σου επιθυμιες που δεν ενδιαφερουν τον publisher αν θα εχεις τη συλογη σου σε 1 -2 ή 50 storefronts.

2 ώρες πριν, Malthador είπε

Υπό «φυσιολογικές» συνθήκες δεν θα είχες καν τη δυνατότητα να παίξεις GoW, Gears, BotW γιατί δεν θα υπήρχαν καν αυτά τα games, αν δεν υπήρχαν από πίσω οι εταιρείες να τα χρηματοδοτήσουν από το μηδέν για να τα φτιαχτούν. Και δεν θα τα χρηματοδοτούσαν γιατί δεν θα είχαν λόγο να το κάνουν, ενώ τώρα που έχουν λόγο την πώληση H/W τα χρηματοδοτούν για να υπάρχουν.

Δεν ξέρω πόσο πιο ταληράκια να το κάνω, αλήθεια.

Δεν χρειαζεται να κανεις καθολου ταληρακια. Ολοι ξερουμε γιατι υπαρχουν τα console exclusive και ολοι τα αποδεχομαστε για αυτο που ειναι για τον λογο οτι αν θελουμε να τα παιξουμε θα κανουμε τουμπεκι και θα αγορασουμε την εκαστωτε κονσολα. Αυτο για τον τελικο καταναλωτη σημαινει επιπλεον κοστοι για hardware, εσυ το δεχεσε αλλοι οχι και γιαυτο παντα τα exclusive πουλανε λιγοτερο απο τα multiplatform ασχετως αν πανε καλα σε σχεση με τις προσδοκιες των εταιρειων.

2 ώρες πριν, Malthador είπε

Δηλαδή, έχουν αρκετή εμπιστοσύνη στο προϊόν τους ότι θα πάει πετώντας στις πωλήσεις τον πρώτο χρόνο, αλλά όχι αρκετή εμπιστοσύνη ώστε να μην το βάλουν στο Steam σε δεδομένη στιγμή. Εγώ πάντως λέω ότι από τους 100 που θα περιμένουν να παίξουν ένα game στο Steam και οι 100 θα το αγοράσουν κάποια στιγμή σε σκοτωμένη τιμή στις εκπτώσεις (ή δεν θα το αγοράσουν καθόλου). Γνώμη μου.

Αυτο που λεω ειναι οτι αν μεσω steam πουλαγαν 1εκ κοπιες και μεσω esg πχ 800χιλιαδες παλι παραπανω βγαλανε. Τα υπολοιπα θα τα παρουν μετα απο τους κολημενους (με την καλη εννοια) οταν μπει και στα υπολοιπα μαγαζια. Ακομα και αν καποιους της δευτερης φουρνιας το παρουν σε εκπτωση θα ειναι απο εκπτωση του publisher και οχι του καταστηματος.

Αυτο που βλεπω στα λεγομενα σου ειναι οτι δεχεσε τους περιορισμους των console exclusive γιατι δεν μπορεις να κανει τιποτα γιαυτο και δεν δεχεσε απο την αλλη ενα timed exclusive storefront που δεν σε αποκοβει απο την αγορα του παιχνιδιου (δεν χρειαζεται κατι για να αγορασεις απο 1-2-50 μαγαζια στο pc εκτως απο το να εχεις ηδη pc).

• Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 2,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τσαμπα σπαταλατε χρονο tbh αλλο κοινο ο ενας αλλο ο αλλος. και στην τελικη αυτα που προσφερει το epic τα βρισκουμε αυτουσια και στα torrentαδικα οποτε κανενα προβλημα  γι αυτους που δε θελουν το epic.

και μετα αφηστε τους να κλαινε για πειρατεια οπως εκλαιγαν πριν γινει το steam δημοφιλες.

ετσι κι αλλιως τα 3 τελευταια χρονια εχουμε χτυπησει πολυ μεγαλη πτωση και σε πληθος AAA και σε ποιοτητα.

πλεον το να παιξεις ενα παιχνιδι on launch, beta testing και inferior εμπειρια ειναι απ το να το παιξεις 3-4 μηνες μετα στο 90% των περιπτωσεων με τα rushed releases και τα dlc.

Επεξ/σία από rofl
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, primeragt είπε

Δεν ειναι οπως στις κονσολες οπου αν δεν εχεις την συγκεκριμενη κονσολα πρεπει να την παρεις αλλιως δεν μπορεις καθολου να το παιξεις. 

Και εδω λαθος εισαι γιατι αγνοεις το γεγονος οτι οι εταιρειες που εχουν κονσολες δεν θα καθονταν να ριξουν χρημα και χρονο σε αυτα τα 5-10 ποιοτικα παιχνιδια κραχτες (που εσυ ζοριζεσαι που δεν μπορεις να τα παιξεις και σε αλλη πλατφορμα) για να τραβηξουν κοσμο αν ητανε ανοιχτο σε ολους σαν αποτελεσμα κανεις δεν θα αγοραζε κονσολες ισως μονο καποιοι που δεν εβγαιναν οικονομικα.Επισης αν ηταν ανοιχτα σε ολους δεν θα ητανε ποιοτικα γιατι κανεις δεν θα εριχνε χρημα και χρονο και θα εβλεπες παιχνιδι ποιοτικο 1 στα χιλια χρονια οπως γινεται τωρα στο pc gaming.Επισης αυτο που αγνοεις λοιπον ειναι η κονσολα θα σου προσφερει εκτος απο μια κονσολα και ποιοτικο υλικο παρε παιχνιδια διαμαντια και σε ηχο ,γραφικα, σεναριο κτλ που για να παιξεις θες ενα πραγμα αξιας 200 ευρω και ευκολο στην χρηση μεταφορα κτλ ενω σε pc θα επρεπε να σκασεις 1000 ευρω τοσο απλα.Δεν σου ειπε δωσε μου 200 ευρω για να μην σου δωσω τιποτα πισω..καμια σχεση το ενα με το αλλο.

1 ώρα πριν, primeragt είπε

Δεν σε αναγκαζει να περιμενεις για τιποτα. Αν θελεις το αγοραζεις τωρα. Το οτι εσυ για δικες σου παραξενιες οπως λες δεν θες δεν ενδιαφερει την εταιρεια. Αυτη στο προσφαιρει αν θες αγοραζεις.

Μαλιστα χαιρω πολυ ξερω πως λειτουργει η προσφορα και η ζητηση και το μονοπωλιο το θεμα δεν ειναι αυτο το θεμα ειναι οτι αν υπηρχε και το steam στην εξισωση θα ειχε φαει χ πανηγυρικο γιατι πολυ απλα δεν προσφερει τιποτα στον καταναλωτη.Τι παραπανω να αναλυσεις σε ολο αυτο που θα πρεπει να την συγχαρω ή να την υποστηριξω για τις πρακτικες της οπως κανεις εσυ.

Τεσπα πραγματικα το σταματαω κουραστηκα αφου σε μερικους σας φαινονται κινεζικα ολα αυτα.

Πλεον εχω μαθει να ψηφιζω με το πορτοφολι μου και απο εκει κ περα ο καθενας αποφασιζει τι αξιζει και τι οχι σε οσους τους αρεσουν να σκυβουν το κεφαλι προβλημα τους εγω προσωπικα εχω προβλημα στο σβερκο και δεν μου αρεσουν τετοια πραγματα.

Επεξ/σία από icenex
  • Like 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, icenex είπε

Πλεον εχω μαθει να ψηφιζω με το πορτοφολι μου και απο εκει κ περα ο καθενας αποφασιζει τι αξιζει και τι οχι σε οσους τους αρεσουν να σκυβουν το κεφαλι προβλημα τους εγω προσωπικα εχω προβλημα στο σβερκο και δεν μου αρεσουν τετοια πραγματα.

ακριβως αυτο. αυτοι που θελουν τα λεφτα πρεπει να σκυψουν το κεφαλι και να κανουν σωστες δουλειες και να σεβονται αυτον που πληρωνει. οχι εμεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βγάλτε ρε παιδιά το console gaming από την εξίσωση. Είναι άτοπη και άκυρη η οποιαδήποτε εξίσωση με αυτό, γιατί το 30% στις κονσόλες για τα 3rd Party, περιλαμβάνει R&D για το hardware τους (που μέχρι αυτήν την γενιά ήταν "εξωτικό" σε όρους PC), online πλατφόρμες, API και ένα σωρό άλλα πράγματα.

Αντίθετα στα PC αγοράζοντας μια 2080ti για παράδειγμα, δεν χρηματοδοτείς το R&D των Windows αλλά τις εξορμήσεις της nvidia στον τομέα του αυτοκινήτου, console gaming κτλ...

Είδατε την Nvidia να χρηματοδοτεί game ή να κλείνει και αυτή exclusivity για HairWorks και ένα σκασμό άλλα features της?

H φάση εδώ μου θυμίζει "δύο πετεινοί τσακωνόντουσαν σε ξένο μπαχτσέ". Κλασσική περίπτωση που η πολύ ελευθερία backfires στον χρήστη...

Και οι δύο πετεινοί, κοντράρονταν την Microsoft που προσπάθησε να βάλει standard στα Windows Games, με το UWP ενώ επέτρεπε και side loading.

Υποκρισία από αμφότερους. 

Ευτυχώς ήρθε ο Phil και θα το "τελειώσει" αυτό με ομαλό τρόπο.Imagine a gaming PC that changes to an Xbox "game mode" when an Xbox controller is connected. και θα γυρίσει το PC Gaming στην χρυσή εποχή του Age of Empires και του Halo που έπρεπε πάντα να ήταν εκεί και δεν ήταν λόγω EPIC. Ούτε big picture modes ούτε άλλα κλαπατσίμπανα. Core OS.

Γιατί 15 χρόνια μετά ο δήθεν ηγέτης στο PC Gaming μόνο ρουφάει.

Λεφτά.

Διαφορετικά σε μια πραγματικά ανοιχτή αγορά - ότι κάνει η Epic είναι στα πλαίσια της αγοράς.-

Πάντως αν και το είχα αναφέρει και πιο πριν - εμένα μου φαινόταν υποκριτικό να πάνε οι pubs/devs στο Epic Store ενώ κάλλιστα θα μπορούσαν να αυξήσουν την τιμή τους στο Steam π.χ.

Αμ δε:

Με πολύ "αλάτι" φυσικά αλλά είναι μια εξήγηση.

Επεξ/σία από Sir_Teraflop
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1 ώρα πριν, Sir_Teraflop είπε

Πάντως αν και το είχα αναφέρει και πιο πριν - εμένα μου φαινόταν υποκριτικό να πάνε οι pubs/devs στο Epic Store ενώ κάλλιστα θα μπορούσαν να αυξήσουν την τιμή τους στο Steam π.χ.

Αμ δε:

Με πολύ "αλάτι" φυσικά αλλά είναι μια εξήγηση.

το περιεχομενο του tweet για οποιον γνωριζει 5 πραγματα για την αγορα gaming ειναι εντελως ακυρο.

απευθυνεται σε ανθρωπους που εχουν απλοικη σχεση με την αγορα παιχνιδιων και οχι ανθρωπους που ξερουν τι παιζει απο τιμες, regions και προσφορες, και ξερουν τι και απο που πρεπει να αγορασουν. πχ εγω τα πιο πολλα keys στην τρεχουσα φαση τα αγοραζω απο καναδα, και αυτα που ειναι κλειδωμενα στην ευρωπη  συνηθως απο uk. και φυσικα παιζουν και σωστα κλειδαδικα, αν και συνηθως δεν ειναι τα φθηνοτερα απ το να ψωνιζεις μονος σου direct απ τα σωστα μερη, ειναι απλως convenient για το μεσο χρηστη που βλεπει τις τιμες τους και τις θεωρει διαστημικες.

και σε καθε περιπτωση ειναι τοσο πολλα τα 3rd party stores και τα bundles που μη σου πω οτι σχεδον τα παντα ειναι perma-sale η βγαινουν σε προσφορα μια φορα το μηνα~

για την ms κρατω πολυ μικρο καλαθι οτι θα της βγει κατι στο gaming και νομιζω και η ιδια μετα την επιτυχια των gfwl και του xbox:P

η οτι ειναι σε θεση να υποστηριξει σοβαρα gaming πλατφορμα long term. εχει καταργησει 525 υπηρεσιες.

και so far οτι gaming features εχει ενσωματωσει στο λειτουργικο ειναι προβληματικα. παρε το προσφατο gaming mode ας πουμε.

Επεξ/σία από rofl
Δημοσ.

Αν διάβασες όλο το tweet μιλάει ξεκάθαρα ότι το price parity (price matching στην ουσία) αναφέρεται στα κλειδιά που εκδίδει το Steam και όχι από τα διάφορα stores. Εκεί όπου έχει τον πρώτο λόγο δηλαδή η Valve.

Και από ότι βλέπω άλλος είναι ο βεζίρης...

https://partner.steamgames.com/doc/store/pricing

Τώρα για τα της MS, αν έχω αναγνώσει σωστά τον Phil - έρχεται "αποκάλυψη" κατά το revelation και όχι κατά το /reveal στην E3. Για το XBOX GAMING PC Gaming!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Sir_Teraflop είπε

Αν διάβασες όλο το tweet μιλάει ξεκάθαρα ότι το price parity (price matching στην ουσία) αναφέρεται στα κλειδιά που εκδίδει το Steam και όχι από τα διάφορα stores. Εκεί όπου έχει τον πρώτο λόγο δηλαδή η Valve.

τα κλειδια που εκδιδει το steam πουλανε τα stores... 

το steam εκδιδει κλειδια κατ απαιτηση του publisher, και νομιζω και δωρεαν μαλιστα για να τα διατεθουν σε bundles και αλλα storefronts και retail. αν δεν ειναι δωρεαν ειναι με ελαχιστη επιβαρυνση.

Επεξ/σία από rofl
Δημοσ.

Για τα κλειδιά που εκδίδει το Steam ΓΙΑ το Steam μιλάμε.

Αλλά και ο ίδιος ο Sweeney δεν ξέρει τι παίζεται και επικαλείται ότι του είπαν 3rd party ....

To NDA/DRM καλά βαστάει έτσι?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Sir_Teraflop είπε

Για τα κλειδιά που εκδίδει το Steam ΓΙΑ το Steam μιλάμε.

Αλλά και ο ίδιος ο Sweeney δεν ξέρει τι παίζεται και επικαλείται ότι του είπαν 3rd party ....

To NDA/DRM καλά βαστάει έτσι?

τα κλειδια που εκδιδει το steam για το steam πουλανε ολα τα sites.

σε οποιοδηπωτε παιχνιδι εχει steam αctivation:P

o publisher ζηταει απο το steam κλειδια και τα διαθετει οπως θελει. το generation το κανει το steam οχι ο publisher.

https://partner.steamgames.com/doc/features/keys

και ναι ειναι δωρεαν απ οτι βλεπω.

Επεξ/σία από rofl
Δημοσ.

Ναι ρε αδερφέ - μιλάμε για τα keys που βγάζει το Steam για την πάρτη του. Σε αυτά κάνει το αναγκαστικό Price Matching με 30% o platform holder του χοιρινού πλέον Gaben.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι ρε αδερφέ - μιλάμε για τα keys που βγάζει το Steam για την πάρτη του. Σε αυτά κάνει το αναγκαστικό Price Matching με 30% o platform holder του χοιρινού πλέον Gaben.

δεν καταλαβαινω τι θες να πεις αλλα δεν εχει και σημασια νομιζω. το steam δεν βγαζει κλειδια για παρτη του, μονο για αλλους βγαζει.

το steam απευθειας σου δινει την αδεια στο λογαριασμο χωρις κανενα key εκτος απο καποιους που απαιτουν και 2ο key για καποιο αλλο drm.

αυτο που λεει το tweet αφορα αρχικη τιμη. οτι δεν μπορει στο steam να το δινει 60 και στους αλλους να το δωσει για 40 αρχικη τιμη.

αλλα αυτο οπως εγραψα οπως εχει διαμορφωθει το οικοσυστημα στην πραξη ειναι τελειως αδιαφορο χρονια τωρα.

μπορει να δωσει exclusive discount στα preorders σε οποιο μαγαζι επιθυμει.

μετα καθε βδομαδα ετσι κι αλλιως παιζει sale ενα απο τα μαγαζια συνηθως.

Επεξ/σία από rofl
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, rofl είπε

δεν καταλαβαινω τι θες να πεις αλλα δεν εχει και σημασια νομιζω.

Στα keys που βγάζει ο publisher άλλα πωλούνται στα stores έξω με ότι τιμή θέλουν - αυτά που κρατάει το steam για την πάρτη του και χώνει το 30% σε αυτά ο Gaben ζητάει price parity με τα άλλα online stores - αλλιώς η Valve μπορεί να σου ρίξει και χυλόπιτα αν το πουλήσεις πιο φθηνά στο Epic Store (λέμε τώρα).

Makes sense?

Απορώ πως σχολιάζετε κάποιοι όταν πραγματικά δεν ψάχνετε όλες τις λεπτομέρειες σε αυτό που συζητάτε.

Όπως είπε και ένα παλικάρι παραπάνω - με ξεπερνάει... 

Επεξ/σία από Sir_Teraflop
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα keys που βγάζει ο publisher άλλα πωλούνται στα stores έξω με ότι τιμή θέλουν -

οχι δεν makes sense.

τα keys δεν τα βγαζει ο publisher 7 φορες το εχω γραψει λεμε.

οποιοδηπωτε παιχνιδι ειναι steamworks τα κλειδια τα βγαζει το steam.

και οχι για το store του,  αλλα για ολους τους υπολοιπους. τα παιρνει δωρεαν ο Publisher και τα διαθετει οπως νομιζει.

για το store του το steam δε βγαζει κλειδια, δινει την αδεια απευθειας.

Απορώ πως σχολιάζετε κάποιοι όταν πραγματικά δεν ψάχνεται όλες τις λεπτομέρειες σε αυτό που συζητάτε.

Όπως είπε και ένα παλικάρι παραπάνω - με ξεπερνάει... 

κι εμενα με ξεπερναει.

Επεξ/σία από rofl

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...