rofl Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) ενω θα επρεπε να το γουσταρουμε ε? για πες λοιπον που μας ωφελει το epic? γιατι εγω δεν εχω δει κανενα ωφελος μεχρι τωρα. και μη μου πεις το dev cut pls... το μονο που μπορει να ωφελησει ειναι να ζοριστει το στεαμ και να ξανακανει κανα sale της προκοπης. αν και για τους γνωριζοντες υπαρχουν και παλι πολυ φθηνοτερες λυσεις οποτε οι τιμες του steam ειναι αδιαφορες. Aπο τα παιχνιδια που αγοραζω ενα 10% και αν, ειναι απευθειας απο το steam και συνηθως μικρα obscure παιχνιδια που δεν υπαρχουν αλλου, η τιτλοι της ubi. Επεξ/σία 12 Απριλίου 2019 από rofl 1
KilliK Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, Fulgore είπε Ναι ε?Για πες μου τοτε για ποιο λογο τα προηγουμενα Call Of Duty ηταν ολα στο Steam και το Black Ops 4 στο Battle net? To Destiny 2 και αυτο της Blizzard σαν first party παραγωγη ειναι ή της Activision ? Για τα περι παιχνιδιων της ΕΑ. Mass Effect 1 και 2 οπως και Dead Space 1 και 2 για ποιο λογο τοτε υπαρχουν κανονικα στο steam ? Medal Of Honor και Burnout Paradise οπως και Dragon Age Origins? Αctivision/Blizzard μια οντοτητα ειναι. νομιζω αυτο ηταν πασιφανες, ειδικα μετα τα τελευταια γεγονοτα. οποτε προφανως και αν γουσταρει η Acitvision να μπει το D2 στο battle.net, θα μπει διοτι της ..ανηκει. δεν γνωριζω γιατι υπαρχουν ακομη, το πιο πιθανο ειναι οτι εχει να κανει με τις copyright συμφωνιες. γιαυτο και αλλα παιχνιδια που υπηρχαν, βγηκαν, η αλλα παιχνιδια δεν μπηκαν ποτε πχ Wolfenstein 2009. Το point σου ποιο ειναι ακριβως; γιατι αλλα παιχνιδια τα πουλαει η EA στο Steam και αλλα οχι; γιατι να μην το κανει; δικοι της ειναι οι τιτλοι και αποφασιζει αν την συμφερει οικονομικα να διανεμει εναν τιτλο μεσω τριτων retailer. η αποκλειστικοτητα του τιτλου ομως ομως αφορα την ιδια, οχι τον τελικο καταναλωτη. εγω σαν παικτης το μονο που θα χασω αν αναγκαζομαι να παιξω τα παιχνιδια της στο Origin, ειναι μερικα mb στον σκληρο μου. ασε που καποιοι απο εμας το εχουμε πει εδω και χρονια, πριν καν βγει το EGL, οτι θα ερθει η στιγμη που καθε μεγαλος publisher θα πουλαει τους τιτλους του αποκλειστικα απο το δικο του ψηφιακο καταστημα διοτι εκει οδευει η αγορα. αυτη την πραγματικοτητα ζουμε τωρα. επομενως που ειναι το παραξενο; 22 λεπτά πριν, rofl είπε ενω θα επρεπε να το γουσταρουμε ε? για πες λοιπον που μας ωφελει το epic? γιατι εγω δεν εχω δει κανενα ωφελος μεχρι τωρα. και μη μου πεις το dev cut pls... το μονο που μπορει να ωφελησει ειναι να ζοριστει το στεαμ και να ξανακανει κανα sale της προκοπης. αν και για τους γνωριζοντες υπαρχουν και παλι πολυ φθηνοτερες λυσεις οποτε οι τιμες του steam ειναι αδιαφορες. εσενα σε τι δεν θα εχει ωφελησει ως καταναλωτη αν βγει το παιχνιδι στο Epic πρωτα; θα ειναι πιο ακριβο; δεν θα μπορεις να το παιξεις; δεν θα μπορεις να το ευχαριστηθεις; θα εχει DRM? θα σε κατασκοπευει η Epic ενω παιζεις; τι ειναι τοσο πολυ game breaking για σενα, που σε αποτρεπει να παιξεις το παιχνιδι στον EGL? ρωταω διοτι ολα αυτα τα χρονια εχω ολους τους game launchers, ολοι με παιχνδιια, και ποτε δεν αποτελεσε προβλημα για μενα απο που θα επαιζα το παιχνδι. Επεξ/σία 12 Απριλίου 2019 από KilliK
rofl Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, KilliK είπε εσενα σε τι δεν θα εχει ωφελησει ως καταναλωτη αν βγει το παιχνιδι στο Epic πρωτα; θα ειναι πιο ακριβο; δεν θα μπορεις να το παιξεις; δεν θα μπορεις να το ευχαριστηθεις; θα εχει DRM? θα σε κατασκοπευει η Epic ενω παιζει; τι ειναι τοσο πολυ game breaking για σενα, που σε αποτρεπει να παιξεις το παιχνιδι στον EGL? για πεσμου; διοτι ολα αυτα τα χρονια εχω ολους τους game launchers, ολοι με παιχνδιια, και ποτε δεν αποτελεσε προβλημα για μενα απο που θα επαιζα το παιχνδι. --το steam εχει πολυ προσεγμενη λειτουργικοτητα για τους advanced χρηστες. στα πολλα χρονια που το χρησιμοποιω και εχοντας μια μεγαλη συλλογη, και εχοντας περασει καποια format δεν εχει χρειαστει να κανω ποτε reinstall καποιο παιχνιδι η να χασω saves η settings ακομα και μετα απο πολλα χρονια (φυσικα αυτο απαιτει dedicated σκληρο) ειναι ολα μαζεμενα και νοικοκυρεμενα με ελαχιστη αναγκη και χρονο για maintenance. -- πολυ υψηλης ποιοτητας και πλουσιο υλικο χρηστων. mods στο workshop, guides και αλλα που τροφοδοτουνται απο μεγαλο πληθος χρηστων. επισης θεωρω τα forum του steam εξαιρετικα. --τεραστια δεξαμενη φθηνων steam keys σε 3rd party καταστηματα, καθως το steam δινει απεριοριστο αριθμο keys στους pub/devs. -- αυτο ειναι προσωπικη αναγκη αλλα εγω στο steam τσαταρω με 3-4 φιλους καθημερινα οποτε θελω το steam ανοιχτο ουτως η αλλως για το chat achievements αλλα οκ μπορει και να βαλλουν in-game Ι guess. -- επιπλεον με αναγκαζει στην εγκατασταση ενος προγραμματος που δεν μου ειναι απαραιτητο σαν υπηρεσια περαν του εκβιασμου των exclusives κ χωρις να εχω σοβαρα παραπονα απο το steam. δεν μ αρεσει και δε με διευκολυνει να εχω σπασμενη τη συλλογη μου σε 10 μεριες, ποσο μαλλον οταν γινεται ξεκαθαρα εκβιαστικα. δεν διαφωνω οτι ειμαι υπερβολικα απαιτητικος σε σχεση με το μεσο ορο. ισως γιατι αν ειναι να αγορασω ενα παιχνιδι ξερο χωρις τις παραπανω ευκολιες, προτιμω να το κατεβασω tbh. εκτος κι αν ειναι multiplayer. Επεξ/σία 12 Απριλίου 2019 από rofl 1
KilliK Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 δεν απαντησες στην ερωτηση μου. μου λες πως χρησιμοποιεις το steam. κανεις δεν αντιλεγει οτι το EGL υπολειπεται σημαντικων features, που διαθετει ηδη το Steam. εγω αλλο ρωταω. αυτη την στιγμη, κατεβαζεις ενα time exlusive solo game στο ΕGL και το παιζεις. ποσο λιγοτερο το ευχαριστιεσαι σε σχεση με αν το επαιζες στο Steam? το gameplay του θα αλλαζε; θα γινοταν λιγοτερο διασκεδαστικο; θα υπεφερε η ομαλη λειτουργια του παιχνιδιου απο bugs του launcher? εγω παιζω fortnite στον EGL και OW στον BNT, και η εμπειρια μου δεν αλλαζει εξαιτιας του client. το παιχνδιι παραμενει το ιδιο παιχνιδι. και μιλαμε για online games, που εκει παιζει σημαντικοτερο ρολο το infrastructure που τρεχει πισω απο την υπηρεσια. γιαυτο, για να απντησω και στο ερωτημα του Fulgore, βγηκε το D2 στο battle.net. διτοι η Acitivison εχει ετοιμο και λειτουργικο infrastructure για να τρεξει και να στηριξει το παιχνιδι. δεν υπηρχε λογος να δαπανησει χρονο και χρημα για να δημιουργησει την ιδια υπηρεσια απο το μηδεν. λεφτα βγαζουν, δεν ειναι χαζοι. 2
rofl Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, KilliK είπε δεν απαντησες στην ερωτηση μου. μου λες πως χρησιμοποιεις το steam. κανεις δεν αντιλεγει οτι το EGL υπολειπεται σημαντικων features, που διαθετει ηδη το Steam. εγω αλλο ρωταω. αυτη την στιγμη, κατεβαζεις ενα time exlusive solo game στο ΕGL και το παιζεις. ποσο λιγοτερο το ευχαριστιεσαι σε σχεση με αν το επαιζες στο Steam? το gameplay του θα αλλαζε; θα γινοταν λιγοτερο διασκεδαστικο; θα υπεφερε η ομαλη λειτουργια του παιχνιδιου απο bugs του launcher? εγω παιζω fortnite στον EGL και OW στον BNT, και η εμπειρια μου δεν αλλαζει εξαιτιας του client. το παιχνδιι παραμενει το ιδιο παιχνιδι. και μιλαμε για online games, που εκει παιζει σημαντικοτερο ρολο το infrastructure που τρεχει πισω απο την υπηρεσια. γιαυτο, για να απντησω και στο ερωτημα του Fulgore, βγηκε το D2 στο battle.net. διτοι η Acitivison εχει ετοιμο και λειτουργικο infrastructure για να τρεξει και να στηριξει το παιχνιδι. δεν υπηρχε λογος να δαπανησει χρονο και χρημα για να δημιουργησει την ιδια υπηρεσια απο το μηδεν. λεφτα βγαζουν, δεν ειναι χαζοι. σου απαντησα. το gameplay και την διασκεδαση δεν αλλαζουν, φυσικα. αλλα το ιδιο ισχυει και με ενα κατεβασμενο αντιτυπο. δεν εχω κανενα ουσιαστικο κινητρο να αγορασω ενα τιτλο single player, ποσο μαλλον on launch σε υψηλη τιμη, οταν δεν μου προσφερει τιποτα παραπανω απο το πειρατικο. ιδιως οταν το αγοραστο μου προσθετει την επιπλεον ταλαιπωρια του denuvo η αλλου drm, και ενος client χωρις καποιο αντισταθμισμα. τουλαχιστον εγω για να αγορασω θελω το κατι παραπανω. δεν θα το παιξω ηθικολογος οτι θα το αγορασω για να στηριξω αυτον που το εδωσε exclusive σε ενα client που δεν προτιμω. η για την ακριβεια 9/10 θα το κατεβασω 1/10 θα το αγορασω, σε μια τετοια περιπτωση, μονο για υπερβολικα αγαπημενο τιτλο. αν βαλω epic μονο για RDR 2 και αυτο αν το βρω πολυ πολυ φθηνα, και αν ειναι perma-exclusive. ps για το destiny επειδη το εχω λιωσει το παιχνιδι- 1300 ωρες~, πραγματικα εχασαν πολλες πωλησεις και κοσμο που δεν το εβαλαν steam, αξιζε πολυ παραπανω. αρκετες κλασεις ανωτερο απο τα τα ηδη πολυ καλα borderlands. και αν δεν το ξερετε πλεον η bungie τα εσπασε με την activision και πηρε πισω τα δικαιωματα του destiny 2. Επεξ/σία 12 Απριλίου 2019 από rofl 1
KilliK Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 Αναφορά σε κείμενο το gameplay και την διασκεδαση δεν αλλαζουν, φυσικα. Q.E.D. 1
rofl Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) μ αρεσε το λατινικο ^^ 44 λεπτά πριν, KilliK είπε Q.E.D. μ αρεσε το λατινικο ^^ anyway δεν σε ενδιαφερουν τα features αλλα αν μου πεις να παρω ενα μακο τσιτάκι και ενα lacoste στην ιδια τιμη, επειδη ειναι και τα 2 ρουχα και καλυπτουν την ιδια αναγκη, δεν ξερω τι θα κανουν οι πολλοι αλλα εγω θα προτιμουσα το lacoste αν ειχα επιλογη. και γιαυτο ακριβως η epic εξαγοραζει, για να μην υπαρχει επιλογη. εγω αντι να παρω το τσιτακι με το στανιο παντως, θα βαλω το eye-patch και θα πορευτω με μια μπουκαλα ρουμι γιατι αμα δεν υπηρχε το φοβητρο της πειρατιας, θα πληρωναμε ακομα τα δισκακια μια περιουσια, και netflix, spotify, steam κτλ ουτε για αστειο. θα ζουσαμε ακομα σε ψηφιακο μεσαιωνα αν ηταν στο χερι τους. χαμενη απο χερι ειναι η epic φιλος αμα δεν πουλησουν οπως στο steam. να δουμε το μετρο και πως θα τα παει το borderlands και μετα συζηταμε ποιος θα τους ξαναδωσει αποκλειστικο αμα πατωσουν Επεξ/σία 12 Απριλίου 2019 από rofl
KilliK Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) το λαθος σου ειναι οτι εξισωνεις την αξια καθαυτη ενος παιχνδιιου με τα features ενος στην ουσια 3rd party overlay. αλλα η συζητηση δεν γινεται για το ποιο overlay ειναι καλυτερο, αλλα ποσο πραγματικα ζημιωνεσαι ως παικτης και καταναλωτης. και μεχρι τωρα δεν εχω δει κανενα σοβαρο επιχειρημα υπερ αυτου. η διασκεδαση του παιχνιδιου παραμενει η ιδια, η τιμη του παραμενει ιδια, οτι bugs εχει θα προερχονται απο το ιδιο το παιχνιδι, η επικοινωνια και υποστηριξη θα γινεται με το στουντιο που το δημιουργησε. το παιχνιδι καθαυτο και η εμπειρια του δεν αλλαζουν σε τιποτα. οσο αφορα τα περι περατειας, αυτη ειναι αλλη συζητηση, οχι του παροντος θεματος. το Metro μια χαρα πηγε απο πωλησεις, μαλιστα ηταν το πιο πετυχημενο στη σειρα. οτι απωλειες υπαρξουν θα ειναι ελαχιστες. και ο λογος ειναι οτι η γκρινια στην πλειοψηφια της συμβαινει διοτι αναγκαζεται να αλλαξει τις μακροχρονες συνηθειες της η gaming κοινοτητα. δεν εχει να κανει με τα features του client και το freedom of choice. και ακριβως γιαυτο οι περισσοτεροι θα τρεξουν να το αγορασουν απο το Epic, διοτι η κλαψα, κλαψα, αλλα και η διασκεδαση, διασκεδαση. Επεξ/σία 12 Απριλίου 2019 από KilliK 3
Moderators Malthador Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 Moderators Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 8 hours ago, KilliK said: απο ποτε; τον περασμενο μηνα η Valve ανακοινωσε επισημα οτι θα αρχισει να μπλοκαρει το reviewbombing. που σημαινει οτι προηγουμενως δεν εκανε τιποτα γιαυτο. το reviewbombing του BL2 το σταματησανε μετα το tweet του Pitchforκ. η πλακα ειναι οτι επαναφερουν το review curation απο εξουσιοδοτημενους παικτες, ενω το ειχαν καταργησει το 2013 λογω απαιτησης των indie devs. εξου και η χαβουζα παιχνιδιων που μπηκε μετα στο καταστημα. και ολα αυτα τα κανει επειδη πλεον αρχισε να απειλειται το μονοπώλιο της. Ακόμα και αν προηγήθηκε το tweet του βλάκα, όταν η Valve διόρθωσε τα κακώς κείμενα φιλτράροντας τις αηδίες, δεν θα έπρεπε να βγει και να πει μπράβο της που τον άκουσε; 8 hours ago, KilliK said: ακυρη η συγκριση. τα παιχνιδια που αναφερεις ειναι first party παραγωγες, δηλαδη φτιαχτηκανε και διανεμονται απο τις ιδιες εταιρειες μεσα απο τα δικα τους ψηφιακα καταστηματα. ειναι σαν να λεμε γιατι τα GOW και SM της Sony δεν βγαινουν και στις αλλες πλατφορμες. οι Epic και Valve ειναι ψηφιακοι retailers, πουλανε 3rd party παραγωγες πρωτιστως. η διοφορα ειναι οτι ο ενας πλεον θα πουλανε το δημοφιλες εμπορευμα του πιο νωρις απο τον αλλο. 😁 Είμαι σίγουρος ότι θα το μετανιώσω πάλι, αλλά there we go. Είπες: «δεν ειναι συγκρισιμη η αποκλειστικοτητα στους ψηφιακους διανομεις της PC πλατφορμας, με αυτη των κονσολων. διοτι η αποκλειστικοτητα στους PC τιτλους, τουλαχιστον μεχρι τωρα, ειναι μονο χρονικη. οι τιτλοι θα γινουν εντελει διαθεσιμοι και στον ανταγωνισμο.» Καταλήγουμε λοιπόν ότι και στις κονσόλες και στους PC clients υπάρχουν 1st-party exclusives. Επίσης, και στις κονσόλες (RotTR πχ) και στους PC clients, υπάρχουν timed 3rd-party exclusives. Η εξαγορά non-in-house τίτλων είναι εξίσου εμετική και στις δύο περιπτώσεις. Με ποιόν τρόπο λοιπόν «δεν είναι συγκρίσιμη η αποκλειστικότητα»; 7 hours ago, KilliK said: δεν απαντησες στην ερωτηση μου. μου λες πως χρησιμοποιεις το steam. κανεις δεν αντιλεγει οτι το EGL υπολειπεται σημαντικων features, που διαθετει ηδη το Steam. εγω αλλο ρωταω. αυτη την στιγμη, κατεβαζεις ενα time exlusive solo game στο ΕGL και το παιζεις. ποσο λιγοτερο το ευχαριστιεσαι σε σχεση με αν το επαιζες στο Steam? το gameplay του θα αλλαζε; θα γινοταν λιγοτερο διασκεδαστικο; θα υπεφερε η ομαλη λειτουργια του παιχνιδιου απο bugs του launcher? εγω παιζω fortnite στον EGL και OW στον BNT, και η εμπειρια μου δεν αλλαζει εξαιτιας του client. το παιχνδιι παραμενει το ιδιο παιχνιδι. και μιλαμε για online games, που εκει παιζει σημαντικοτερο ρολο το infrastructure που τρεχει πισω απο την υπηρεσια. Τα features του client είναι μέρος της εμπειρίας, κακώς τα διαχωρίζεις. Αν δεν μπορώ να streamάρω τα games μου, αν δεν μπορώ να ανοίξω browser on the fly, αν δεν μπορώ να κάνω track τα achievements μου, τότε η εμπειρία δεν είναι η βέλτιστη δυνατή. Τα 60 ευρώ στο EGS δεν ισοδυναμούν με 60 ευρώ στο Steam, γιατί στο Steam αγοράζω το ίδιο game, ενώ η εμπειρία είναι καλύτερη. Αντίστοιχα, δεν ισοδυναμούν με 60 ευρώ στο GoG, γιατί στο GoG αγοράζω το ίδιο game χωρίς DRM. 5 hours ago, KilliK said: το Metro μια χαρα πηγε απο πωλησεις, μαλιστα ηταν το πιο πετυχημενο στη σειρα. οτι απωλειες υπαρξουν θα ειναι ελαχιστες. και ο λογος ειναι οτι η γκρινια στην πλειοψηφια της συμβαινει διοτι αναγκαζεται να αλλαξει τις μακροχρονες συνηθειες της η gaming κοινοτητα. δεν εχει να κανει με τα features του client και το freedom of choice. και ακριβως γιαυτο οι περισσοτεροι θα τρεξουν να το αγορασουν απο το Epic, διοτι η κλαψα, κλαψα, αλλα και η διασκεδαση, διασκεδαση. Αν το Metro είναι το πιο επιτυχημένο στη σειρά τότε θα παραμείνει exclusive στο EGS, σωστά; 8 hours ago, KilliK said: α γεια σου. αυτη ειναι και η ολη ουσια. το αναφερει και ο Sterling στο βιντεο του. αν οι παικτες κοπτονταν τοσο πολυ για τα δικαιωματα τους ως καταναλωτες , το GOG θα επρεπε να ειναι η πρωτη πλατφορμα ψηφιακης διανομης στον κοσμο. η πραγματικοτητα ομως ειναι αλλη. Αυτό είναι αφελές fallacy. Πρώτον, όταν το GoG ξεκίνησε το 2012 να προσφέρει καινούρια games το Steam ήταν ήδη στο peak του. Δεύτερον, το DRM δεν είναι κάτι απαραίτητα κακό, εξαρτάται από το τι σου προσφέρεται ως αντάλλαγμα. 1
primeragt Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 3 ώρες πριν, Malthador είπε Με ποιόν τρόπο λοιπόν «δεν είναι συγκρίσιμη η αποκλειστικότητα»; Με το αν δεν εχεις ps4 πρεπει να σκασεις αλλο ενα 200αρι πανω απο το 60αρι για να παιξεις το GOW κλπ το ιδιο για xbox και gears halo κλπ το ιδιο για switch και botw κλπ. Ε στο pc ακομα και τα store exclusive δεν σε αφηνουν στην απεξω ή με ενα μεγαλο χρηματικο ποσο επιπλεον της αγορας τους για να τα παιξεις. Αν θες μπορεις να τα αγορασεις αν παλει δεν θες μπορεις να περιμενεις. Σε οικονομικους ορους ομως ειναι ακριβως το ιδιο, δεν κρυβονται πισω απο το paywall της εξαναγκασμενης αγορας μιας κονσολας ή ενος συγκεκριμενου hardware. 2
icenex Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Το οτι ακομη μερικοι δεν εχουν ξεχωρισει στο μυαλο τους το first party exclusivity με το third με ξεπερναει. Γιατι συγκρινουμε κονσολες?Οι κονσολες στηριζουν τις πωλησεις τους στην αποκλειστικοτητα.Ειναι σαν να λες οτι πχ η σονυ εβαλε ολο το χρημα, χρονο κτλ για ενα παιχνιδι και μετα να το δωσει ανοιχτα στο xbox Pc κτλ.Απο το πουθενα να βρεθουν ασχετοι και να βγαλουν χρηματα απο τον δικο της κοπο-προιον.Το βρισκεις εσυ αυτο λογικο?Και με λιγα λογια να καταδικασει την κονσολα της σε λιγοτερες πωλησεις και ταυτοχρονα το ψηφιακο της καταστημα και το φυσικο με ολα τα προιοντα σε ακομη μικροτερες πωλησεις.Γιατι πλεον ο pc user θα μπορει να παιξει gow στο pc με μηδαμηνο κοστος και με controller του 10αρικου. Ειναι απλο οι ανθρωποι επενδυσαν χρονο κ χρημα και μετα απολαμβανουν τους καρπους αυτους δεν ξυπνησαν μια μερα και σκασανε ενα καρο λεφτα κλεβοντας παιχνιδια απο αλλη πλατφορμα.Μην τα μπερδευουμε αυτα τα πραγματα. Επεξ/σία 13 Απριλίου 2019 από icenex 1
Moderators Malthador Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 Moderators Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 48 minutes ago, primeragt said: Με το αν δεν εχεις ps4 πρεπει να σκασεις αλλο ενα 200αρι πανω απο το 60αρι για να παιξεις το GOW κλπ το ιδιο για xbox και gears halo κλπ το ιδιο για switch και botw κλπ. Ε στο pc ακομα και τα store exclusive δεν σε αφηνουν στην απεξω ή με ενα μεγαλο χρηματικο ποσο επιπλεον της αγορας τους για να τα παιξεις. Αν θες μπορεις να τα αγορασεις αν παλει δεν θες μπορεις να περιμενεις. Σε οικονομικους ορους ομως ειναι ακριβως το ιδιο, δεν κρυβονται πισω απο το paywall της εξαναγκασμενης αγορας μιας κονσολας ή ενος συγκεκριμενου hardware. Με αυτό που λες κάνεις point υπέρ μου: τα exclusives στις κονσόλες έχουν νόημα γιατί είναι χρηματοδοτημένα εξαρχής από τη μαμά εταιρεία, γιατί είναι γραμμένα στο μέταλο της κονσόλας και γιατί τρέχουν καλύτερα στο κλειστό σύστημα της κονσόλας. Το έχουμε δει με το Quantum Break, με το Forza που γράφτηκαν για X1 και τι πόνο έδιναν στα Windows 10. Μπορεί να πρέπει να σκάσεις €300 αλλά το Gears of War θα τρέχει καλύτερα, το Zelda θα υποστηρίζει motion controls, το God of War θα βγάλει ονειρικά γραφικά κοκ. Θα πάρεις μία συνολικά καλύτερη εμπειρία. Ποιά είναι η καλύτερη εμπειρία που θα μου προσφέρει το Borderlands 3 για να δικαιολογήσει το exclusivity έτσι ώστε να θελήσω να το αγοράσω εκεί ως τελικός καταναλωτής; Επεξ/σία 12 Απριλίου 2019 από Malthador
primeragt Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Οχι δεν κανω point υπερ σου, εσυ επιλεγεις να το βλεπεις ετσι. Σαν τελικο καταναλωτη χεστηκα αν η εταιρεια θελει να το δεσει με το μηχανημα για να το προωθησει (αυτος ειναι ο σκοπος των system exclusive), εμενα σαν καταναλωτη αν θελω να τα παιξω τα συγκεκριμενα θα πρεπει να τα σκασω και στην αναλογη κονσολα ειτε με νιαζουν και αλλα παιχνιδια της ειτε οχι. Ε στο pc δεν εχεις αυτον το περιορισμο, ισα ισα αν δεν σαρεσει ενα store/launcher/whatever περιμενεις μεχρι να βγει απο αυτο και το παιρνεις. Με τα console exclusive αυτο δεν θα γινει ποτε και ειτε θα τα σκασεις για να το παιξεις ειτε δεν θα το παιξεις καθολου. Το οτι το κατανοω γιατι γινεται δεν σημαινει οτι σαν καταναλωτη με συμφαιρει κιολας. Επεξ/σία 12 Απριλίου 2019 από primeragt 2
Moderators Malthador Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 Moderators Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 2 minutes ago, primeragt said: Οχι δεν κανω point υπερ σου, εσυ επιλεγεις να το βλεπεις ετσι. Σαν τελικο καταναλωτη χεστηκα αν η εταιρεια θελει να το δεσει με το μηχανημα για να το προωθησει (αυτος ειναι ο σκοπος των system exclusive), εμενα σαν καταναλωτη αν θελω να τα παιξω τα συγκεκριμενα θα πρεπει να τα σκασω και στην αναλογη κονσολα ειτε με νιαζουν και αλλα παιχνιδια της ειτε οχι. Ε στο pc δεν εχεις αυτον το περιορισμο, ισα ισα αν δεν σαρεσει ενα store/launcher/whatever περιμενεις μεχρι να βγει απο αυτο και το παιρνεις. Με τα console exclusive αυτο δεν θα γινει ποτε και ειτε θα τα σκασεις για να το παιξεις ειτε δεν θα το παιξεις καθολου. Το οτι το κατανοω γιατι γινεται δεν σημαινει οτι σαν καταναλωτη με συμφαιρει κιολας. Πάμε πάλι: θα πρέπει να τα σκάσεις αν θέλεις να τα παίξεις γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος να πάρεις την ίδια εμπειρία. Το God of War δεν θα έβγαζε τέτοια γραφικά αν ήταν multiplatform και το Mario Odyssey θα ήταν ένα χάλι μαύρο αν έβγαινε σε πισί, γιατί θα έκανε αναγκαστικά ditch τα motion controls. Δοκίμασε για παράδειγμα να παίξεις Mario Galaxy στον dolphin emulator στο πισί σου με συμβατικό gamepad. Δεν θα μπορείς να το παίξεις καλά γιατί το game σχεδιάστηκε για το control scheme της κονσόλας στην οποία κυκλοφόρησε. Είναι αυτονόητο γιατί βγάζουν exclusives οι εταιρείες στις κονσόλες τους, αλλά in the process σου προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία που δεν θα τη βρεις αλλού. Τι μου προσφέρει το EGS με την αποκλειστικότητά του; 1
rofl Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 Δημοσ. 12 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, KilliK είπε το λαθος σου ειναι οτι εξισωνεις την αξια καθαυτη ενος παιχνδιιου με τα features ενος στην ουσια 3rd party overlay. ουτε εξισωνω ουτε βαζω τον client πανω απο το παιχνιδι, αλλα προτιμω να εχω τα παιχνδια μου σε ενα σοβαρο client με πολλα features που τα θεωρω επιθυμητα και οχι ενα ξερο installer με drm οπως πριν 15 χρονια. αλλα επειδη για να μη τρωμε στη μαπα τετοιες ενεργειες πρεπει ισως και να πεσουν κεφαλια, προτιμω να πατωσει το BL ακομα και να κλεισει η gbx, παρα να το αγορασω και να βοηθησω στο να παει καλα ενα exclusive game που αν τα παει καλα θα μου γυρισει boomerang και θα ριξει την ποιοτητα των επιλογων μου για τουλαχιστο καποια χρονια. και αναφερομαι στο BL γιατι το 2 το ειχα κανει preorder μαζι με το season pass Επεξ/σία 12 Απριλίου 2019 από rofl 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα